Pokémon Go officieel beschikbaar in Benelux voor iOS en Android

De populaire mobile game Pokémon Go is officieel beschikbaar in Nederland, België en Luxemburg voor iOS en Android. Tot op heden moesten spelers die interesse hadden in de game deze van een onofficiële website downloaden en installeren, maar dat is nu dus niet meer nodig.

Ontwikkelaar Niantic maakt het nieuws onder ander bekend via Facebook. Nederland en België krijgen toegang tot de game samen met 24 andere Europese landen. Ondanks het feit dat de game nu pas zijn officiële release krijgt, zou uit onderzoek van Multiscope blijken dat ongeveer 10 procent van de Nederlanders boven de 18 jaar al Pokémon Go zou spelen.

De populariteit van de game heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar powerbanks in de Pricewatch plotseling sterk toenam. Een negatief gevolg van de populariteit is er echter ook: meerdere vervalste versies van de game zijn in omloop. Deze zijn geladen met zaken als backdoors. Mogelijk is dit een reden geweest voor ontwikkelaar Niantic en uitgever Nintendo om de release van Pokémon Go te versnellen; distributie via de App Store en Play Store is de meest effectieve manier om de verspreiding van geïnfecteerde Pokémon Go-apps in de kiem te smoren.

Pokémon Go is een van Nintendo's eerste releases op mobiele apparaten, als onderdeel van een nieuwe strategie voor het bedrijf. Het spel is in principe free-to-play en bevat microtransacties. Spelers betalen bijvoorbeeld geld voor een voorraad Pokéballs. Nintendo heeft te kennen gegeven dat het probeert te bereiken dat alle spelers kleine hoeveelheden geld uitgeven aan de game in plaats van een klein aantal spelers dat heel veel geld uitgeeft. Tot zover lijkt dat ook te lukken. Volgens SurveyMonkey is Pokémon Go in de VS inmiddels de populairste mobiele game aller tijden.

Pokémon Go is een augmented-realitygame, waarbij de camera van de smartphone of tablet gebruikt kan worden om de wereld te verkennen en om Pokémon te vangen. Het concept is vergelijkbaar met Ingress, dat ook door Niantic is ontwikkeld. De locaties van zogenaamde Gyms waar spelers om dienen te strijden, zijn gelijk aan de strategische punten van Ingress.

De app is geoptimaliseerd voor smartphones, maar kan ook op tablets werken. Het Android-apparaat moet over versie 4.4 of nieuwer van het OS beschikken en minimaal 2GB ram hebben. In de praktijk werkt de app echter ook op smartphones met minder ram. De app is compatibel met Android-apparaten die over een Intel Atom-soc beschikken, ook al staat in de beschrijving van de apps van niet.

Pokémon Go is nu te downloaden in de Google Play Store alsmede iTunes. Vandaag heeft Tweakers ook een review van de game gepubliceerd, inclusief video.

Update, 14:00: in de beschrijving van de Pokémon Go-app staat dat Intel Atom-socs niet ondersteund worden, maar meerdere Tweakers melden dat dit inmiddels wel het geval is. Het artikel is op basis hiervan aangepast.

Videoreport Pokémon Go.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

16-07-2016 • 12:25

289 Linkedin

Submitter: AMD and INTEL

Lees meer

Reacties (290)

290
248
114
1
0
81
Wijzig sortering
http://downdetector.com/status/pokemon-go/map/
In de rode gebieden zijn er problemen met Pokemon Go..
Rond 4 uur tot 7 uur s'avonds zijn de servers van Pokémon Go geDDOS'ed door Poodlecorp
Het spel is in een groot gedeelte van Europa uitgekomen, wat resulteerde in een toename van spelers. Ik denk niet dat die nietsnutten hier iets mee te maken hebben gehad.
heeft Poodlecorp niks beters te doen :/
Ik kan op dit moment er weer in.
poodlecorp is weer bezig ;-)
Waarschijnlijk zijn er teveel elektrische Pokémons in Europa gespawned die met het 4G-netwerk interfereren....
Bijzonder dat je in Turkije nu prima Pokemons kunt zoeken, maar niet twitteren :+ :+ :+ :+
Haha daar heb je gelijk in ;)
Bijzonder dat je in Turkije nu prima Pokemons kunt zoeken, maar niet twitteren :+ :+ :+ :+
Haha, nice.
Dat is heel Nederland :-)
Dat is heel Nederland :-)
Bedoel je niet Europa? :+
Ja en zelfs in de USA hebben ze op sommige plekken nog problemen
Er zijn verschillende meldingen dat het op de Samsung S5 mini en diverse custom ROMs de installatie niet werkt, wegens een niet compatible melding. Ik kan het specifiek melden voor de S5 mini met Android 5.1.1. Workaround is om de (niet geupdate) APK te installeren en dan te updaten via de Play Store (schijnbaar).

Aanvulling: op de oudere S4 mini werkt het zonder problemen. Ik verwacht daarom dat dit een bug is.

[Reactie gewijzigd door guanche op 17 juli 2016 09:28]

Anoniem: 794435
@guanche16 juli 2016 13:14
Ik heb de apk op mijn telefoon staan maar kan pokemon go nog steeds niet downloaden heet nog stads aan op mijn s5 mini dat ie niet compatibel is met mijn apparaat
Tevens verschijnt de pokemon go app net eens in mijn app store
Heel raar en heel irritant dit
Zelfde probleem met de Note II. Jammer dit. Heel veel mensen zullen dan toch niet gaan spelen.
Geef als advies op de apk te downloaden zodat je dit alsnog kan spelen. Zoek op google: Pokemon Go Apk, Site: Apkmirror.
Klopt, de APk downloaden via APKMirror en installeren werkt probleemloos op de Note 2. wel even een herstart na de installatie..
Speel al een week zo, maar bedankt. :)
Een S5 mini heeft maar 1.5GB RAM terwijl 2GB nodig is volgens de Play Store
Idem hier met s3 Neo.
Op de Moto G 4G werd het wel gedownload, ik heb de app daarna met bluetooth doorgestuurd met ES file Explorer.
Ik heb naar de 29.2 geupdate op mijn s5 mini (via apk) Werkte gewoon. Alleen op s5 mini loopt ie vaken vast dan mijn s4 mini.

Ik vermoed dat de custom rom een fout heeft (net zoals de camera vastloop bug)
Wil nu ook graag een smartphone, maar wat heb ik nodig ? Budget is krap dus ik kan niet zomaar even de snelste Iphone 6 of Samsung kopen. En hoeveel data bundel? Red je dat met 500MB of heb je toch echt 1GB of meer nodig?
Sinds de 0.29.2 update is de app WEL geschikt voor toestellen met een intel-soc. :) (tot grote vreugd van mn broertje)
Vreemd dat ze dan de tekst in de Play Store niet aanpassen!
Inderdaad een beetje raar, misschien werkt hij nog niet voor iedereen of ze hebben het veel te druk met andere dingen.
Er word ook verwezen naar hun site wat betreft verdere eisen aan je telefoon maar dat is niet bepaald te vinden.
hier op mijn tablet nog niet. of zit die update er nog niet in in de store ?
De play-store geeft aan dat de update al wel in de store zit, weet je zeker dat het een Atom soc is? En of je ook 4.4 of hoger runt? Bij mij werkt het prima (hoewel ik wel de APK gebruik nogsteeds)
AndroidTM 4.4
Intel® Atom™ Z3745 Quad-Core, 1.86 GHz

Maar zie dat er maar 1 GB ram geheugen inzit dus misch dat het daarom niet werkt.
Dan zou ik even proberen om de APK te installeren, die heb ik ook laten werken met een oude sony met 756MB aan werkgeheugen (is wel tergend traag, maar geduld is niet verkeerd).
Net gekeken maar mijn telefoon van 2 jaar oud kan het spel helaas niet aan. En mijn Asus tablet van een half jaar oud ook al niet.
Anoniem: 787595
@soccerroos16 juli 2016 13:04
werkend op Galaxy S2 (GT-i9100) via Cyanogenmod ("android 4.4.4")...

een telefoon uit 2011

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 787595 op 16 juli 2016 13:07]

Waarschijnlijk dan via de APK die je zelf kan downloaden en installeren. Als je het via de PlayStore wilt doen dan wordt er gekeken of je telefoon wel aan de vereisten voldoet en zo niet krijg je een melding dat je toestel niet compatible is.
Mooi heh, zo'n gesloten systeem waarbij je niet kan zeggen "probeer het toch maar, want ik ben de baas over mijn telefoon".
En dan allerlei dom volk wat klaagt dat games met zware 3D graphics niet werken op hun 3 jaar oude telefoon van 150 euro. Nee het is meer dan prima dat Google ontwikkelaars beschermd tegen dat soort onwetenden.
Dus? Hoe is dat anders dan met normale games?

Als je telefoon net niet voldoende specs heeft, moet je de mogelijkheid hebben om het toch maar te proberen. Als je dan gaat klagen, kun je altijd nog aan de eisen van de game zien dat het je eigen schuld is.
Dan niet gaan klagen als je 10 euro voor een spel betaald hebt en het geld dan niet terug krijgt.

Ze proberen gewoon garanties af te geven ok. Heel normaal. Accepteer het gewoon maar.
Omdat alle niet technische mensen dan ratings van 1 geven omdat ze onwetend zijn. Daarom
Dat hoeft niet mijn probleem te zijn. Waarom moet ik last hebben van mensen die niet weten wat voor telefoon ze hebben?
Omdat je bijvoorbeeld ontwikkelaar bent?
Lees de thread even, Xacky. Dat is precies waar ik op doel.
Jij bent dan degene die onduidelijk is hier maar oké,..
Behalve dat je dan mensen krijgt die je app niet zo kunnen gebruiken als je als ontwikkelaar voor ogen hebt. Met slechte reclame van dien
Haha de Discriminatie vlieger wordt tegenwoordig wel heel snel opgelaten 8)7

Geef je minder geld uit dan krijg je mindere hardware, heb je mindere hardware dan moet je gewoon dingen laten schieten, dat is in vrijwel elke tak van technologie zo. Heeft helemaal niets met discriminatie te maken, puur met je eigen keuze.

Jij doet nu net alsof je enig recht hebt op deze game, dat is natuurlijk niet zo, deze game kunnen spelen is geen recht wat iedereen heeft, het recht ligt volledig bij de developer, de devloper maakt een game en bepaald daarmee de "spelregels", dat jij het daardoor niet kan spelen is zeker jammer maar niet meer dan dat.
Je vindt het vast ook discriminerend dat je gewoon benzine/diesel moet tanken omdat je niet genoeg geld hebt voor een Tesla? }:O
Dat ben ik niet met je eens. Je hebt gewoon bepaalde specs nodig om het acceptabel te kunnen laten draaien.
Een S4 mini heeft ook maaer 1,5 GB inplaats van de vereiste 2 en draait het ook heel behoorlijk.

Wellicht dat de hogere resolutie en nieuwere android versie op de S5mini het geheugen tekort iets meer tot uiting laten komen.
Op de pc is het toch ook mogelijk om een nieuwe game te proberen op een oudere pc.
De app makers kunnen er toch bij vermelden dat als je de game optimaal wilt gebruiken dat je toestel aan de volgende eisen moet voldoen maar dat het wel mogelijk is voor iedereen om te downloaden.

[Reactie gewijzigd door Jaimyrl op 17 juli 2016 11:00]

Anoniem: 787595
@Thierry8816 juli 2016 23:00
klopt, voordat hij uit kwam...
maar heb hem vandaag uninstalled en via de store geïnstalleerd, wat zonder problemen ging
Mijn HTC one m7 uit 2013 loopt wel een beetje heet aan en de batterij trekt het totaal niet, maar voor de rest doet ie het prima, als de app niet hangt tenminste.
Lijkt er op dat de App niet werkt op mijn Samsung Galaxy S3 Neo, met Android 4.4.2. geeft een niet compatible melding.. hoop dat dit snel gefixed wordt..
Wordt niet gefixed jou toestel voldoet niet aan de specs, er staat dat tel 2Gb ram moet hebben die van jou heeft 1,5Gb ram.
in het artikel staat dat het in de praktijk ook werkt met minder...
Ja dan moet je de apk downloaden van apk mirror. De play store controleert de vereisten. Als je hier per se omheen wilt zul je zelf moeite moeten doen
mehhh.. ik koop wel een nieuwe telefoon. was ik toch al van plan :)
Apart. Zou moeten werken vanaf 4.4(.x). Zit zelf op 4.4.3 en werkt prima, los van de server issues op het moment van schrijven.
Ja. Dat klopt dan toch? M'n broertje heeft bijvoorbeeld 4.3, Galaxy S3, en die krijgt het niet aan de praat. :)
Mijn vriendin op haar S3 NEO ook niet.

Stelde al een custom rom aan maar dat durft ze toch niet aan.
Ben ik inmiddels wel mee bezig. Gaat niet geheel vlekkeloos...
Ik zou ook niet zomaar een custom rom op een toestel van een ander zetten puur voor een pokemon spelletje..
Indien je 100% zeker weet dat die toestel goed is kan je dat doen, echter kom je daar niet achter.
Niet leuk als die halverwege de flash fout gaat en je de nand om zeep helpt, kan je vriendin niks meer dankzij jou :P
Hehe zal niet de eerst rom zijn die ik ergens op zet hoor.
Maar niet mijn toestel idd, dus als ze niet wil dan niet. ;)
Oh ik heb er al zo'n paar 100 stuks gedaan (in mijn geval met officiële roms) :P meeste gaan goed... Maar er hoeft maar een hardware foutje aanwezig te zijn en het gaat fout. Garantie afgelopen? toestel kan de prullenbak in.

Het blijft een risico, uiteraard gaat het vaker goed dan fout, maar ik zal het gewoonweg nooit voor een ander doen en het een ander al helemaal niet aanbieden, tenzij de telefoon nog voldoende garantie heeft (daar waar ik het alleen met officiële roms doe)
Loopt niet helemaal lekker op de beta van IOS10, ben benieuwd of dat aan Niantic of aan Apple ligt.
Of aan de server die nu plat ligt? ;)
De servers hebben wel wat problemen na de release: http://downdetector.com/status/pokemon-go/map/
Geen problemen hier. Net gedownload en draait goed.
Bij mij geeft hij aan dat de Orientation van de telefoon niet kan worden uitgelezen op iOS 10.
Dat klopt. Pokémon Go werkt niet goed met iOS 10. De 'AR' functie werkt dan niet.
Niet de enige dus :) Ben benieuwd of het een iOS 10 bug is of een Pokémon Go bug.
Nu wachten op de 1e verkeersongeluk met je Pokémon in de echte wereld!
Die is al gebeurd... Ze liep zomaar ineens midden op het kruispunt toen ze geschept wordt door een auto... En dat is de schuld van het spel, die lokte haar naar het midden van de weg...
Mensen die hun hersenen niet gebruiken dat je zomaar een weg oploopt mogen nog vaker geschept worden. Iets met Darwin effect ofzo. "Stay alert of your surroundings" staat er niet voor niets.
Ik zou van dit nieuws graag een linkje zien?
Krijg je net zo'n gedoe als de 1e Tesla auto die in de fix vliegt. Terwijl er genoeg andere normale auto's in de fik vliegen. Maar omdat het Pokemon GO betreft is het heel ernstig als er iemand een ongeluk krijgt. Natuurlijk zal het gebeuren. Maar het hoort er gewoon bij. Als je iets doet, maakt niet uit wat is er altijd een risico op een ongeluk. Elke keer als je de trap af loopt in plaats van de lift. o.a.
Ik ben benieuwd hoe de servers het verder gaan doen vandaag. Goede timing met de Mediamarkt pokedagen (van 12 - 16 lures op de pokestops van sommige Mediamarkten). Zouden zij geweten hebben dat de game vandaag uit zou komen?

Linkjes naar de apps:
https://gathering.tweakers.net/forum/view_message/47627939
Volgens mij zijn er bepaalde bedrijven die een soort van sponsorovereenkomst met Niantic hebben. Zou Mediamarkt daar deel van zijn ? Dan worden de stops geplaatst bij vestigingen - in het geval van Mediamarkt een gouden markt: powerpack kopen ? :)
Die 'sponsorovereenkomsten' komen wel, bedrijven kunnen straks tegen betaling gesponsorde locaties aanvragen. Maar op dit moment is dat nog niet mogelijk. Slimme marketing (al vraag ik me af hoeveel mensen dan opeens echt een powerbank kopen) en goeie timing + beetje het nieuws volgen, het was redelijk te verwachten dat een deze dagen het spel live zou gaan in Nederland
McDonalds is reeds gevonden in de programmacode ;)
Volgens mij niet. Er zijn artikelen waarin wordt uitgelegd dat het plaatsen van lures op Pokestops bij je winkel in de buurt een efficiënte manier van acquisitie is. Mediamarkt past dat gewoon slim toe nu.
Nope gewoon slim spelen paar lures kopen en plaatsen meer niet..
De terrasjes hier zitten tegenwoordig helemaal vol, puur omdat er Lure Modules continu aan staan. Ik zou er niet gek van opkijken als de eigenaar dit zelf doet. :9
Ik heb de app van de apk site. Ik heb gehoord dat je dan geen updates krijgt en dus nu de app uit de play Store moet halen? En blijft mijn Game bewaard als ik de apk verwijder en de officiële app ga downloaden?
Anoniem: 444220
@baskrom16 juli 2016 15:20
Nee hoor, je kunt gewoon de update pakken in de app store.
Je gegevens woorden niet in de applicatie bewaard maar bij Google of Nintendo.
Dus kan je die gerust wissen en uit de playstore downloaden
Update 18:38
Servers zijn weer online! Langzaam komt alles weer UP.

De servers liggen offline. Hackersgroepering PoodleCorp heeft de aanval opgeëist. Vermoedelijk hebben zij een DDOS veroorzaakt.

PoodleCorp
‏@PoodleCorp

PokemonGo #Offline #PoodleCorp
Link: https://twitter.com/PoodleCorp/status/754298236093857792

Zucht.......... :/ Wat een kansloze mensen heb je weer op deze wereld.

[Reactie gewijzigd door CyberDonky op 16 juli 2016 18:38]

Dat is niet fijn :(
8 kilometer voor niks gelopen met vrienden. Het was wel een leuk avontuur :p
Wel even 8 kilometer gelopen. Straks met de Nijmeegse vierdaagse heel veel incubators vol met eieren maken en hatchen die zooi. :D
Hahaha, inderdaad.
Als je samen loopt gaat de tijd veel sneller :) en voelt het minder zwaar.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee