Augmented-reality-game Pokémon Go komt in 2016 naar Android en iOS

Een nieuwe Pokémon-game voor Android en iOS, Pokémon Go, is aangekondigd. De augmented-reality-game moet in 2016 uitkomen en gratis te downloaden zijn. Niantic, de studio achter mobile game Ingress, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling.

In Pokémon Go is het aan gebruikers om hun fysieke omgeving te verkennen en erachter te komen wat voor Pokémon zij 'in het wild' kunnen vinden. Waarschijnlijk maakt de game gebruik van gps om vast te stellen waar gebruikers heen gaan en welke andere spelers er bij ze in de buurt zijn. Spelers kunnen Pokémon vangen, ruilen, en inzetten in gevechten. Meer duidelijkheid over de inhoud en gameplay biedt de aankondiging en trailer op de officiële website niet.

Naast Ingress-ontwikkelaar Niantic, werkt ook Junichi Masuda van Game Freak aan het project mee. Masuda is de regisseur en producer van meerdere Pokémon-games voor de Game Boy-handhelds. Hij zoekt ook naar "nieuwe vormen van gameplay en manieren om dit project met de rest van de Pokémon-games te verbinden."

Nintendo ontwikkelt een wearable voor de game genaamd Pokémon Go Plus. De wearable verbindt via bluetooth met de smartphone van de gebruiker, en geeft via leds en trillingen aan wanneer er een evenement plaatsvindt in de augmented-reality-wereld van de game.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

10-09-2015 • 13:09

94 Linkedin

Submitter: Peenutzz

Lees meer

Reacties (94)

94
94
86
2
0
0
Wijzig sortering
Had altijd gehoopt op een MMO van pokemon, maar nooit van gekomen. Dit ziet er echt cool uit en hoop dat het ook goed uitpakt.

Vraag me af of er een bedrijf met Nintendo wil samenwerken om als "Pokemon Centre" te fungeren...McDonalds or Starbucks ofzo :)
PokeMMO wel eens geprobeerd?

www.pokemmo.eu
Nope hier wist ik niet van. Maar het is jammer dat Nintendo nu pas met iets buiten hun eigen consoles komen. Ik had meer een full 3D versie in gedachte (en dan met combinatie van VR zou het helemaal geweldig maken)
Ik had meer een full 3D versie in gedachte (en dan met combinatie van VR zou het helemaal geweldig maken)
Zeg, het moet natuurlijk wel realistisch blijven hé. Als ze een dergelijke game zouden ontwikkelen dan ga je daar ten eerste al een VR-bril voor nodig hebben (of je telefoon met houder) en lang niet iedereen zal daar aan willen beginnen.
Daarnaast zal het ontwikkelen van een dergelijke game aardig wat kosten met zich mee brengen, wat gewoonweg niet haalbaar is als de game gratis moet zijn.
Tot slot staat VR nog behoorlijk in haar kinderschoenen en zal het nog geruime tijd duren voordat de eerste game daadwerkelijk in VR gespeeld kan worden.
Mijn excuus, ik had erbij moeten zeggen dat ik dit toendertijd had gehoopt als game voor op de PC of console en dat dit eventeueel met VR geweldig zou zijn.

Voor dit project is het natuurlijk niet realistisch om met VR te werken. Denk niet dat mensen met een VR-bril op door de straten gaan rennen om pokemon te vangen...beetje gevaarlijk 8)7

Misschien dat er iets met Google Glass wel kan werken voor dit..
Nice! Thanks.

Snel proberen - ff kijken of de baas de andere kant op kijkt :Y)
Vraag me af of er een bedrijf met Nintendo wil samenwerken om als "Pokemon Centre" te fungeren...McDonalds or Starbucks ofzo :)
Gewoon alle ziekenhuizen, huisartsen, doktersposten, brandweerkazernes, politiebureau's en natuurlijk je eigen huis.

Edit: ik bedoelde eigenlijk een radius van 50 meter ofzo er vandaan zodat je de hardwerkende mensen in dergelijke gebouwen niet lastig hoeft te vallen. ;)

[Reactie gewijzigd door Zeror op 10 september 2015 16:49]

Snel het ziekenhuis inrennen omdat je pokemon zwaar gewond is. Bij de balie staan en zacht het Pokemon Centre liedje neuriën.

Denk dat er wel wat mensen zijn die je raar zullen aankijken ;)
Natuurlijk moet je de baliemedewerker vragen of ze je Pokémon wil genezen. Ik denk dat ze je gelijk op zullen nemen :+
Anoniem: 696049
@9071010 september 2015 15:35
We hope to see you again!
Je moet natuurlijk wel Pokke doctors hebben... Ik bedoel Poké doctors... ;-)

Maar wellicht een mooi publiciteitsstunt voor dierenartsen?
Voor ingress is Niantic de samenwerking met diverse bedrijven in de VS en Azië aangegaan, dus ik verwacht dat ze dat nu wel weer zullen doen. Ze zouden eventueel ook de mogelijkheid aan kunnen bieden om zelf Pokemon Centre's voor te stellen, net als de portals in Ingress.
Nou, het zou wel eens heel goed kunnen dat dit soort dingen in de toekomst er bij zullen komen (afhankelijk van hoe de HP-status en regeneration van Pokémon in de game is uitgewerkt).

Aangezien de game mede ontwikkeld wordt door Niantic (van Ingress) zie ik dit nog wel gebeuren. In Ingress zitten op het moment namelijk ook meerdere items die je kan vinden en verzamelen die door bedrijven gesponsord worden.

Denk hierbij aan:
- AXA Shield, het sterkste schild in Ingress dat je in kan zetten, wordt gesponsord door AXA, een bedrijf dat o.a. verzekeringen verstrekt. Daarnaast zijn er speciale 'AXA portals' waarbij de kans op het krijgen van een AXA shield groter is.
- MUFG Capsule, een capsule waar je items in kan stoppen en waar je rente op krijgt. Wordt gesponsord door Mitsubishi UFJ Financial Group, Inc. (MUFG afgekort), een bank.
- SoftBank Ultra Link, een item waarmee je langere links kan maken in Ingress (een van de basisonderdelen van het spel). Gesponsord door SoftBank.


Mocht Pokémon Go dus een succes blijken, dan zal het mij niets verbazen als Niantic zal proberen om bedrijven te verwerken in het spel, net zoals het bij Ingress gedaan heeft.
Misschien een wereldwijd verspreide apotheek of leverancier van geneesmiddelen? Bayer misschien? Voor potions e.d.?

[Reactie gewijzigd door Vickiieee op 10 september 2015 15:15]

Kan ook heel goed zonder bedrijf, gewoon per plaats meerdere (herkenbare) punten als virtuele Poke centre te laten fungeren. Het is immers augmented reality, hierdoor kan een bushokje al tot Poke Centre worden verheven :D

Hey, dat is eigenlijk helemaal gene slecht idee; bushokjes als Poke centres _/-\o_ <-- al zeg ik t zelf

Edit: typos

[Reactie gewijzigd door bed76 op 10 september 2015 15:56]

Haha zie het al helemaal voor me dat je eerst koffie of een burger moet bestellen om je Pokémon weer te reviven.
Een Pokémon MMO zou heel erg tof zijn. Als ze dat toch eens uitbrengen op de nieuwe NX dan loopt Nintendo binnen. Helaas zal het er daarom nooit van komen, omdat ze niet helemaal snappen hoe de wereld er anno 2015 voor staat.
Er was een ander spel wat op Ingress leek, en al een tijdje er voor draaide waarbij je ook monster kon aanvallen op straat, toen zei ik al dit moeten ze met Pokémon doen dan komt de jeugd weer eens buiten, en dan kom jij met Poké Centers in fastfood of over-priced koffietenten, nou laat ze dan maar binnen.
Haha sorry, maar dat kwam gewoon even als eerst in me op als bedrijven die wereldwijd overal en nergens wel aanwezig zijn.
Dit is een kinderdroom!

Het principe zal wel hetzelfde werken als het zoeken naar een geocache. Ik ben meer benieuwd naar de uitwerking van de "vecht-modus" waarin je kan vechten tegen vrienden of onbekenden. Het lijkt me echt baanbrekend als je hier een VR toepassing voor maakt, waardoor je daadwerkelijk je eigen pokemons ziet vechten!

Zie je het al voor je? Pokemon arena in de Esports!? :+
Daarom heet het ook Pokémon GO (en niet Go zoals Tweakers schrijft). Spreek uit als G(ee)O(h), van geo(caching). ;)
Scherp hoor! Meer koffie dan ananas vandaag ;)
dat zal wat zijn ja als er gewoon esports van worden gehouden .
maar we zullen het zien .
ik kijk er naar uit inieder geval
Hopelijk is alles in de app ook gratis. Ik heb geen zin om voor 10 euro wat pokeballen te kopen.
Er zullen in-app-purchases zijn, hopelijk alleen om bepaalde dingen te versnellen

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 10 september 2015 13:27]

Master balls zou ik redelijk vinden voor in app purchase 👍
ga er maar van uit dat je dit wél kunt verwachten of een soortgelijk concept. Antidotes etc.
"De Andriod en iOS-game wordt free-to-play, inclusief in-app aankopen en de lancering is in 2016." Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/55...euw-levensecht-spel.dhtml
Ze zullen ergens geld uit moeten halen, dus waarschijnlijk als je meer pokeballen wilt dan je elke dag krijgt...
Wat eigenlijk ook logisch is, de ontwikkelaars doen dit niet allemaal gratis en volgens de artikels hierover is het Free-to-Play maar waarschijnlijk Pay-to-Play-Faster :9

Daarnaast vindt ik het PROMOTIE filmpje wel geweldig, alhoewel ik me afvraag wat er van gaat overblijven. Indien het enkel een figuurtje is dat op je scherm opduikt en een beetje in de omgeving opgaat, zou het me niet echt boeien. Indien er natuurlijk echte augmented reality van pas gaat komen, misschien met eventueel hardware voor de ogen, zou het me denk ik wel kunnen boeien.
Ik hoop eerder dat ze 10 a 20 euro vragen voor een compleet spel, dan in game koopbare items. Als dit net zo goed word als de trailer, heb ik daar best geld voor over.
Oké, klinkt heel gaaf máár imagine het dataverbruik als je naar buiten moet om ze te 'vangen'... Daar kun je flinke kosten van krijgen. Ook niet heel gek dat er zga alleen maar volwassenen te zien zijn in het filmpje!
Ingress, van deze makers heeft het zelfde idee, ga naar buiten en interact met de wereld. Dit heeft ook best een impact op de mobiele data. Denk dat ik makkelijk 500MB per maand aan ingress spendeerde. Maar zoals Offens1490 al aangaf, je batterij vind het minder leuk als je data. Een accu pack kan ik dan ook wel aanraden als je dit soort spellen gaat spelen.
Denk jij dat? Of heb jij dat gemeten? Ik kwam met vrij actief Ingress spelen echt niet boven de 200 MB per maand.
Ik zit gemiddeld rond de 500mb per maand aan verbruik voor Ingress, en dan speel ik 1 avond per week actief, en verder af en toe op en neer naar het werk of onderweg. Ten tijden van speciale events (banner days, mission days, deelname aan FS of annomaly), loopt het alleen maar meer op.
Hoe krijg je dat voor elkaar, een avond vrij actief spelen levert mij max. 20 MB op en jij doet er dan 125 MB hoe dan? Niet toevallig updates mee gerekend of doe je vaker een reset?
sinds begin deze maand 840 MB foreground data voor Ingress, hoe geen idee, vermoedelijk constant dezelfde map data aan het ophalen ofzo, heb sowieso het idee dat sinds een van de recente update data verbruik een stuk hoger geworden is.
Mede door Loopx is de kaart niet heel statisch in mijn omgeving. (Die stomme kikkers ook altijd). Dat zorgt er voor dat je een reload moet doen, om de nieuwe data binnen te krijgen. Dit doe je door op en neer door je sleutels te bladeren. Dat zal vast extra data kosten. Maar een avond vrij actief spelen kost mij wel meer dan 20MB. Ik was gisteren ongeveer 50Mb kwijt denk ik.
'Interact' met de wereld. Of je wilt je Engelse vaardigheid even tonen, of je hebt net wat teveel spelletjes gespeeld. :P Maar ik snap je punt. Het is inderdaad zo dat de telefoon je een beetje af kan sluiten van je directe omgeving, wellicht dat dit daar een beetje verandering in brengt. Het is wel een behoolijk ambitieus filmpje voor zo'n spelletje dus ik vraag me af hoe groot dit wordt. Ook denk ik dat de 'impact' (invloed, in NL) op je mobiele data wel mee zal vallen mits ze het fatsoenlijk aanpakken.
Het dataverbruik zal waarschijnlijk minimaal zijn. Als ze het slim aanpakken worden alle animaties van tevoren gedownload en wordt overal een mooie loop aan gehangen. Het daadwerkelijke dataverbruik zal alleen zijn "Player doet X aanval tegen X".
Tsjah, dat is afwachten. Je zou zeggen dat dat goed mogelijk is maar zeker niet elke ontwikkelaar houdt daar rekening mee
Nee hoor. Als ze het slim aanpakken hoeft dit nauwelijks tot geen data te kosten. Alles zou met gps te bepalen moeten zijn. Een slimme keuze zou zijn als jij dan elke x seconde (30?) je positie doorspeelt naar een server. Zodra er een pokemon in de buurt is worden alle animaties, interacties, en data lokaal gerendered/gegenereerd. Zelfs gevechten hoeven dan niks met een server te maken te hebben.

Een alternatief zou zijn dat hij eventuele data die naar de server moet gaan, queued en op een door de gebruiker aangegeven tijdstip alsnog synced met de server. Wanneer diegene dan weer thuis en verbonden met wifi is. Denk dan aan data als welke pokemon je hebt gevangen.

Ik kan me alleen voorstellen dat wanneer er een raid baas is (zoals mewtwo op Times Square) er wel veel data doorheen gaat als je ook nog eens de acties van andere mensen op je scherm wil zien. Ik ben erg benieuwd hoe ze dit willen aanpakken ivm latency problemen bij 3g/4g i.c.m. grote groepen mensen.
Databundel ingress 2 gig is goed te doen het is eerder je battery life. al heb je ook nog altijd een accu pack :+
Maar voor je batterij hoef je niet extra te betalen ;) . Ik ken genoeg spellen die data slurpten en waarbij ik makkelijk 500mb+ haalde.
Benieuwd naar de uitwerking en hoe het daadwerkelijk eruit zal zien, maar tot nu toe is mijn reactie wel 'Holy sh!t, that's a dream coming true'
Ik kan vooral niet wachten als dit naar Google Glass of Oculus Rift komt! Het zal eerst waarschijnlijk nog gewoon op je mobiel kijken zijn, maar als je het kan combineren dat je het 'gewoon ziet', dan is het echt dream coming true!
Ik zie hier eigenlijk meer iets wat geschikt is voor de hololens ipv de rift, aangezien de rift je hele gezichtsveld gewoon afsluit. De hololens daarintegen kan de pokemons gewoon laten zien in de echte wereld
Naja, als we op een dag echte computer vision zullen hebben zou ik je helemaal gelijk, maar op did moment zijn we daar nog mijlen ver van weg. Zat vorige week met iemand van Softkinetic te praten (één van de grotere spelers op dat vlak) en de simpele realiteit is dat het gewoon nog jaren en jaren gaat duren voordat we dat zelfs enigszins betrouwbaar zullen kunnen doen. Vandaar ook dat echte AR nu dus meer op het punt is waar VR 20 jaar geleden was: Iedereen denkt dat het moment hier is en er worden zelfs consumenten producten bijna op de markt gebracht (denk bijv. aan virtual boy), maar de techniek is er nog simpelweg niet. Niet dat we geen leuke dingen kunnen doen met de huidige techniek (bijv. een kamer handmatig in de computer zetten en daarna 'handmatig' door de computer laten tracken), maar echte AR is een totaal ander iets. Vandaar ook dat Fusioxan's comment prima logisch is.
True, maar ik bedoelde het meer als een globale richting. AR in plaats van VR voor deze toepassing. Dat de hololens nog zeer gelimiteerd is kan ik goed begrijpen, aangezien het nog een vrij recente techniek is.
Fusioxan's reactie is inderdaad prima, en ook vrij logisch, maar jouw verhaal dat de techniek nog niet ver genoeg is is niet zo logisch. De Nintendo 3DS heeft prima (Assisted) Augmented Reality eigenschappen, al langer dan gisteren te koop en vandaag prima te gebruiken.

Niet alle Augmented Reality is een lens / implantaat in je netvlies en/of hersenen die het perfect over de 'echte' wereld heen legt.

Anders zou je ook kunnen zeggen dat alle spellen met een realistisch uiterlijk nog mijlenmetrisch systeem plz ver weg zijn en het nog jaren duurt voordat je geen verschil meer ziet tussen een screenshot van een spel of een foto van achtertuin.
Hier moest ik ook aan denken toen ik het filmpje zag. Een bril die kan connecteren met je telefoon en waarmee je Augmented Reality figuren kan zien zou wel erg leuk zijn met een dergelijke app. Liefst wel een bril die er een beetje uitziet zoals een normale bril :P
Google Glass? ;)

Niantic is een dochterbedrijf van Google, aangezien dit in samenwerking met Niantic gemaakt wordt, zou het een logische stap kunnen zijn om software/een app te schrijven waarbij e.e.a. weergegeven kan worden op de Google Glass. :)
Niantic is sinds kort geen dochter van Google meer. Google is nu "collaborator en backer".

https://plus.google.com/+Ingress/posts/GVvbYZzWyTT
Benieuwd naar de uitwerking en hoe het daadwerkelijk eruit zal zien, maar tot nu toe is mijn reactie wel 'Holy sh!t, that's a dream coming true'
Het ziet er heel cute uit in het reclame filmpje, of het daadwerkelijk zo werkt is weer een heel andere vraag. Als ik de smartphone zie aan het einde van het filmpje ziet het er behoorlijk gaar uit...
Komt het toch nog tot realiteit wat ik en mijn vrienden voor ogen had. Ik dacht wel eens van: "Hoe zou het zijn als Pokemon nou in het echte leven was." Nu komt dat toch nog waar, maar dan (nog) niet door een VR-bril, maar d.m.v. een polsbandje. LEUK!

Jammer dat Windows Phone gebruikers weer buitengesloten worden onlangs Windows 10 voor mobiele telefoons nu makkelijker is voor ontwikkelaars. Ik moet zeggen, met iOS en Android heb je wel al een groot marktaandeel.

Ik ben benieuwd hoe deze ontwikkeling gaat worden met daarbij BETA access enzovoort

Het grappige is wel dat Nintendo altijd zichzelf geweerd heeft tegen mobiele applicaties en alleen op hun eigen consoles wilde concenteren en nu deze omslag heeft gemaakt :) Waarschijnlijk de verkoopcijfers die niet zo goed meer zijn als in het verleden? Of? Ik had gelezen dat de verkoopcijfers van Nintendo niet meer zo goed waren... misschien daarom deze omslag?

Ik kijk uit naar deze ontwikkeling en stiekem ga ik een beetje pokemons vangen :p

[Reactie gewijzigd door CyberDonky op 10 september 2015 13:26]

Jammer dat Windows Phone gebruikers weer buitengesloten worden onlangs Windows 10 voor mobiele telefoons nu makkelijker is voor ontwikkelaars.
Ik denk dat dit project al wel wat langer op de planning staat dan het bekend maken van cross platform op WP10. Ook het is porten van iOS naar Android en andersom gemakkelijker dan naar WP op het moment.
Er is niks mis met de verkoopcijfers van de Nintendo portables.
De 3ds is vaker verkocht dan de PS4, Xbox1 en Wii U samen.
The Pokémon Company staat niet gelijk aan Nintendo. ;)
Zoals je kunt lezen, werkt het met gps systeem. Maar hoe komt het met Pokemons vangen? Je ziet een aantal keer in het filmpje dat een andere trainer of Pokemon een aantal meter van je verwijderd is, moet je dan iedere keer naar Pokemon of trainer toe lopen? Dit lijkt mij een uitdagende toepassing!
Bij Ingress heb je Portals op verschillende locaties. Daar moet je ook naartoe lopen (straal van 30 meter of zo. De portals zijn statisch, maar ik kan me voorstellen dat Pokémon zich wel verplaatsen. Lijkt me leuk! Dan ben je echt aan het jagen! Als mensen maar niet blindelings de straat oprennen, omdat de Pokémon dat ook deed...
Precies en daar hebben we het!

Leuk het buiten zijn, vooral jongere personen die Pokemon nu spelen op de DS en dan overgaan op de Smartphone. Maar wat nou als je een Pokemon ziet die je net wilt hebben, kinderen denken daar niet echt overna en vliegen er zo achteraan. Met alle gevolgen van dien....
Hoe tof zou dit zijn als bepaalde pokemon ook nog eens gekoppeld zijn aan gebieden in de wereld? Waardoor je dus met mensen moet ruilen over heel de wereld om ze allemaal te kunnen krijgen. Jammer dat je je locatie zo gemakkelijk kan spoofen.
Mwa, als ze het doen zoals met Ingress, dan wordt het voor de casual spoofer toch lastig. Ik heb geen idee of er ook iets achter komt te hangen zoals de ingress intel map, want dan leg je je hele communicatie stroom open om te reverse engineeren en te spoofen (wat nu dus wel gebeurt met diverse ingress bots, al ben ik daar niet meer echt van op de hoogte hoe erg dat probleem is).

Al met al, voor casual gamers zal het wel meevallen. Ga jij dan een chair warrior worden die alles gaat spoofen? ;)
Spoofers, bots en cheaters zijn sneu. Het is toch veel gaver als je op eigen kracht een goede trainer wordt? Vals spelen is een teken van zwakte, ergo cheaters = losers.
Waarom laten ze het in een filmpje altijd er mooier uitzien dat wat het in het echt word.
nu zie je mensen omhoog kijken alsof er een echte battle is terwijl je dus naar je telefoon scherm moet kijken in de richting waar de pokomon's zich bevinden
dan word het zichtbeeld al een heel stuk kleiner?
Je bent bekend met het fenomeen 'reclame'?
Dit is wel heel wat meer dan 'er mooier uitzien = reclame'.
Alsof je een autoreclame hebt waar: de auto transformeert naar een vliegtuig, je zo naar je werk vliegt en deze op je werk weer terug transformeert naar een auto.
In het echte product blijk je op 4 wielen naar je werk te rijden waarvan een deel in een file.
Wel tof dat de Google Maps 1 april grap uit 2014 een officieel vervolg krijgt :)
Ware het niet dat je toen nog 'domweg' Google Maps af moest struinen naar Pokémon en de locaties vast stonden. Er werden ook lijsten van bijgehouden welke Pokémon waar te vinden was. Dit idee spreekt mij echter érg aan omdat het voortborduurt op het succes van Ingress, wat gewoon een uitstekend concept is/heeft! :)

Ik vind het ook erg gaaf dat dit er aan zit te komen. Ben zelf (23 jaar) opgegroeid met Pokémon en heb het heel vaak gekeken en de games gespeeld. Pokémon Red, Crystal, Sapphire en FireRed waarna ik gestopt ben. Mijn broertje heeft nog t/m een van de eerste Mystery Dungeon versies gespeeld.


Ik zie mezelf al lopen door de woonwijk/binnenstad/natuur op zoek naar Pokémon die ik kan vangen en verzamelen B)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee