Nintendo maakt Pokémon Trading Card Game Online voor iPad

Nintendo heeft bevestigd dat het werkt aan een versie van Pokémon Trading Card Game Online die bedoeld is voor de iPad. De game moet later dit jaar uitkomen. Het bedrijf had eerder juist gezegd geen games voor Apple-apparaten te zullen maken.

Een afbeelding van Pokémon Trading Card Game Online op de iPad verscheen online, waarna een woordvoerder van Nintendo tegenover Venturebeat bevestigde dat het spel daadwerkelijk wordt uitgebracht. Nog dit jaar moet het kaartspel verschijnen, maar een preciezere releasedatum en eventuele prijs werd niet bekendgemaakt. Met Pokémon Trading Card Game Online kunnen gamers het Pokémon-kaartspel tegen elkaar spelen. Het spel is vergelijkbaar met de versies die eerder uitkwamen voor Windows en Mac.

Doorgaans brengt Nintendo alleen maar games uit voor eigen apparaten zoals de 3DS en Wii U en liet eerder weten geen games voor iOS uit te zullen brengen. Het bedrijf kampt echter al lange tijd met tegenvallende bedrijfsresultaten, waardoor een stap naar het populaire mobiele besturingssysteem iOS logisch lijkt. Investeerders drongen er al bij Nintendo op aan om de blik op mobieltjes te richten. Het is nog onduidelijk of er ook een versie van de game voor Android uitkomt.

Door RoD

Admin Mobile

17-08-2014 • 10:36

96 Linkedin

Reacties (96)

96
91
72
6
1
4
Wijzig sortering
De opmerking hierbij is dat het niet Nintendo is die dit spel maakt, maar The Pokémon Company International, een onafhankelijke organisatie die instaat voor het beheer en ontwikkeling van de Pokémon games. Nintendo en TPCi delen enkel de rechten op de Pokémon games.

TPCi heeft in het verleden al iOS applicaties gemaakt, en het is geen enkele indicatie dat Nintendo voor hun eigen spellen ook mobile apps gaat maken. De veronderstelling dat Nintendo de ontwikkelaar is van Pokémon is een veelvoorkomend misverstand. Zie ook hier: http://www.polygon.com/20...at-is-the-pokemon-company
Anoniem: 347908
@Qyzoxus17 augustus 2014 13:13
Toch maakt nintendo dus indirect de game aangezien The Pokémon Company 100% van nintendo is. (zie de 2e link) dus het artikel is niet geheel onjuist. Ik deel je mening dat dit niet wil zeggen dat er andere games van nintendo op iOS/Android/Windows Phone komen.

bron: http://www.pokemon.com/us/about-pokemon/
Legal: http://www.pokemon.com/us/legal/
Inderdaad. Het zou fijn zijn als het artikel en de daarin de suggestie dat Nintendo dit spel maakt of er überhaupt actief mee te maken heeft wordt aangepast.

Ik begrijp dat iedereen aan het wachten is tot het moment dat Nintendo games voor smartphones en tablets, maar de wens is hier vader van de gedachte,
Alleen klopt "Nintendo" niet in de titel, gezien het spel door de Pokémon Company gemaakt wordt. En die zijn daar (redelijk) vrij in.
Zo hebben zij zelf ook de PC variant gemaakt.

offtopic:
Waarom -1? Het is gewoon de waarheid.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 17 augustus 2014 12:16]

Anoniem: 347908
@9071017 augustus 2014 14:08
Ik heb op een post eerder ook al onderstaande reactie gegeven:

Toch maakt nintendo dus indirect de game aangezien The Pokémon Company 100% van nintendo is. (zie de 2e link) dus het artikel is niet geheel onjuist. Ik deel je mening dat dit niet wil zeggen dat er andere games van nintendo op iOS/Android/Windows Phone komen.

bron: http://www.pokemon.com/us/about-pokemon/
Legal: http://www.pokemon.com/us/legal/
Je zult idd niet een Pokémon game op een concurrerende console tegenkomen. Maar je kan bv al een tijdje een PokéDex officieel downloaden (die ze ook wel eens mogen updaten) in de App Store, en van de TCG was er al een tijdlang een PC game zoals ik al aangaf. Het zit denk ik ook nog wel in de kaarten (haha) dat er een nieuwe TCG voor de Wii U en / of 3DS gaat komen.

Dat de Pokémon Company eigendom van Nintendo is, klopt. Maar je kan wel zien dat het een aparte organisatie is die vrijwel vrij gelaten wordt door Nintendo. Kijk bv naar merchandising, tv series, tournooien, Pokémon specifieke hardware (dat Pikachu spelcomputertje ;)) en de games worden allemaal door dit bedrijf verwerkt.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 17 augustus 2014 18:12]

Ik had van Nintendo verwacht dat ze wat moderner en opener dachten. Maar om alleen nog voor eigen apparaten programma's te maken, valt een beetje tegen. Gelukkig komen ze daar nu op terug.
Inderdaad. Het bedrijf heeft erg veel leuke spellen. Ze moeten alleen eens wat meer met de tijd mee gaan en nieuwe spellen voor meerdere platformen ontwikkelen. Zoals nu al gebeurd met veel spellen.
Want Sega is het ook zo goed afgegaan? En apple osX kan je ook overal instaleren? Het is helemaal niet ouderwets om je software enkel voor je eigen hardware uit te brengen. Apple doet het al jaren en het gaat ze prima vanaf. Nintendo ging het ook prima mee tot aan de Wii U. Ik zou liever willen zien dat ze de misser van de Wii U snel herstellen met een echte next gen console, dan dat ze zich gaan verlagen tot het level van Sega. Overigens heb ik alle 3 next gens hier in huis, maar de Wii U wordt verreweg het meeste gebruikt. Het is jammer dat de massa de fun van het apparaat niet inziet en zich alleen maar lekker laat maken door graphics.

Overigens wil ik hier nog aan toevoegen dat het in zijn algemeen helemaal niet zo slecht gaat met de verkoop cijfers van Nintendo. Alleen is dit bedrijf zo uit zijn kluiten gegroeid (mede door het verkoop succes van de wii) dat het bedrijf wel miljoenen en miljoenen moet verkopen om uit de rode cijfers te blijven. Het lijkt een klein beetje op de video game market crash uit de jaren 80, waarbij toen ook fabrikanten hun voorgaande verkoop successen niet wisten te evenaren en de boel op een gegeven moment instorte.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 18 augustus 2014 03:12]

Beetje appels met peren vergelijken als je het mij vraagt game(console)s en computers.

Een simpel voorbeeld; Ik zou graag Zelda en Pokemon nog eens willen spelen maar ik ga daar geen Nintendo DS voor kopen, dat zou gekkenwerk zijn, na drie weken ligt dat ding in de kast stof te happen. Dat zijn toch al gouw 60 euro's die ze mislopen (geen idee hoeveel een 3DS game kost). Met mij zijn er nog veel meer mensen die met dit probleem zitten.

Voor games is het juist aantrekkelijk om op meerdere platforms uit te brengen omdat niet iedereen een investering voor enkele weken plezier ziet zitten.
Maar misschien halen die exclusives je over om de Nintendo console te halen inplaats van iets van de concurrentie, dan maken ze winst met de console, first party games en royalties van 3rd party. Dat doen ze al erg lang zo.

Waarom zou Nintendo moeten stoppen met exclusives en Microsoft en Sony niet? Ik vind het juist erg stom van ze om op andere platformen te ontwikkelen, dit geeft de consument alleen maar hoop dat Nintendo nog meer gaan ontwikkelen op andere platformen en dan gaan mesen de Nintendo consoles niet kopen.
Nou, mij niet en met mij heel veel andere niet gamers die toch af en toe een kwaliteitsspel willen spelen. Vroeger had je geen keus, je moest wel een console kopen om te kunnen gamen. Tegenwoordig koop je Micromon voor 89 cent en je hebt een Pokemon like spel waar je je prima mee kunt vermaken, dat voldoet voor de meeste. Natuurlijk heb ik veel liever de echte Pokemon en ben best bereid om wat meer te betalen, iedereen denk ik wel, maar om voor alleen Pokemon een 3DS á €130 + Pokemon voor €40 te kopen gaat mij en het grote gros van de niet gamers te ver.

Ik heb zelf zitten twijfelen omdat ik vroeger Zelda en Pokemon heb versleten zo mooi vond ik die spellen om een 3DS te kopen. €210 (130 console, 2x 40 spellen) voor hooguit een maandje plezier vind ik echter te gek en ik ben zeer zeker niet de enige die er zo over denkt, dat mag wel duidelijk zijn met de verkoopcijfers van Nintendo.

Ik vind overigens dat Microsoft en Sony hun games ook op meerdere platformen uit moeten brengen. Het verschil is echter dat Nintendo games maakt die naadloos passen bij de alledaagse niet gamer waar dat bij Microsoft en Sony nauwelijks het geval is. Pokemon, Zelda, Mario, allemaal spellen die jong en oud leuk vinden, geen geweld, vriendelijke karakters, aandoenlijk, dat soort games passen zijn nou eenmaal aantrekkelijk voor iedereen en niet slechts voor een select groepje dat lekker wil knallen met een geweertje waar Sony zich in mijn optiek toch echt op richt. Nintendo is niet voor niets de hardst verliezende console maker. Hun doelgroep is nu immers vaak niet de diehard gamer die nog wel met alle plezier een console koopt.
De 3ds is een van de best verkochte gaming apparaten hoor. De laatste weekly stats staan beide de 3Ds en de wii U op de 2e en 3e plek. Alleen de ps4 gaat momenteel iets harder over de toonbank. Daarnaast wordt de top5 software van afgelopen week ook bijna alleen maar aangevoerd door 3DS titels. Jouw persoonlijke mening staat echt niet gelijk aan die van de rest van de wereld.

Neem maar eens een kijkje hier
http://www.vgchartz.com/weekly/41847/Global/

[Reactie gewijzigd door ro8in op 18 augustus 2014 02:53]

de afzet markt op android en iOS is velen malen groter wat betreft mobile gaming die 3ds is 45 miljoen keer verkocht leuk maar op android is de gaming markt alleen al 26miljard usd op jaar basis

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 18 augustus 2014 11:51]

Klopt, maar je krijgt daar je kosten niet uit. In een branche waar zelfs de AAA-handheld games al miljoenen kosten om te maken kun je het je niet veroorloven om die dan voor vijf euro in de appstore te zetten - allereerst gaat er 30% naar Apple, dus dan moet je uit de overgebleven 3.35 euro al je ontwikkelingskosten, personeelskosten en overige kosten gaan halen. Als je game tien miljoen gekost heeft, dan moet je dus al zowat drie miljoen exemplaren verkopen voordat je überhaupt quitte draait, laat staan dat er dan winst wordt gemaakt.

Bovendien torpedeer je daarmee je core business. Als je immers de nieuwe Pokémon game voor vijf piek uit de appstore kan halen, dan gaat geen hond nog een 3DS met game kopen. Die verkoopt dus acuut niet meer, waarmee alle winst uit die hoek meteen instort. En geloof maar dat de 3DS een hoop geld oplevert!
de winst zit in de in game aan kopen die core business moet op de schop en is achterhaalt niemand zelfs tieners lopen nog rond met gameboy's maar wel met smartphones

AAA titles worden over het algemeen niet op Android en iOS devices gemaakt dus weet niet waar je dit verhaal vandaan haalt om het hiermee te vergelijken

of wou je zeggen dat candy crush een AAA title is?

en laat Nintendo nou net ENORM goed zijn in het maken van games op handhelds.

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 18 augustus 2014 14:29]

Je noemt nu dus zo ongeveer elk punt op waarom ik denk dat Nintendo op smartphones dus niet gaat werken, hè? Nintendo-games zijn zo populair juist omdat er zoveel werk in gaat zitten. En dat merk je gewoon aan de kwaliteit van de game. Dus kost dat veel geld en dus zijn je games gewoon te duur om voor een paar euro in een appstore te zetten - je haalt er gewoon je kosten niet uit. Dat Candy Crush het op die manier wél redt is simpel te verklaren - die game heeft echt geen tien miljoen gekost om te maken.

Dat de core business op de schop moet betwijfel ik. In-game aankopen zijn nou niet direct een erg stabiel businessplan en als je miljoenen in de ontwikkeling van een game pompt, moet je niet een verkoopmodel gaan hanteren waarbij je misschien je geld er nog wel eens uit haalt. Je wilt dan bij een vertrouwd systeem blijven waarvan al bewezen is dat het werkt, en waar ze bewezen goed in zijn.
Het mag dan wel een van de bestverkochte gaming devices zijn, als je de groei statistieken met vorige generaties langs elkaar legt dan zie je een duidelijk verschil, een veel groter verschil dan bij de concurrenten.

Mijn mening staat inderdaad niet gelijk aan de rest van de wereld, dat heb ik ook nooit gezegd, maar vind je het niet plausibel klinken dat €210 (3DS + 2 game) voor hooguit een maand plezier niet meer voor iedereen acceptabel is als er ook (mindere) alternatieven zijn die slechts 89 cent kosten? Dat is de markt die Nintendo verlies en dat is nou net de markt die voor Nintendo groter is dan voor Sony en Microsoft. Dat is natuurlijk lang niet iedereen maar wel een aardig deel.

[Reactie gewijzigd door Tim.k op 18 augustus 2014 12:44]

Je laat hier buiten schot dat jouw smartphone ook 500 euro heeft gekost. Dus wat was nu duurder? En ook als niet gamer zul je de 3DS echt wel vaker gebruiken dan 1 maand hoor. Er komen heus nog wel meer Pokemons en Mario's aan en er zijn nog best andere leuke games op de 3DS (keuze genoeg).

Daarnaast wat is duur? Een avondje stappen of uit eten kost ook al gauw 100 euro en dan heb je maar een paar uur plezier. Ik vind het allemaal wel mee vallen.
Die smartphone koop je dan ook niet voor gamen, beetje rare vergelijking, dat hij er voor kan worden ingezet is bijzaak als je een smartphone koopt.

Nou pak em beet een jaar later kun je er nogmaals een week of twee plezier van hebben, de volgende game is waarschijnlijk weer exclusief voor de nieuwe handheld. Dat maakt het voor mij en vele anderen niet gamers nog steeds niet de aanschaf van een console á 130 euro waard.

Duur is als je een vergelijkbaar iets goedkoper kan krijgen (kwaliteit in het midden gelaten). Een avondje stappen is bij kroeg a nauwelijks goedkoper dan bij krijg b of c wat het die 100 euro waard maakt. Een Pokemon en Zelda game á 80 euro plus een console á 130 euro waar je ook gewoon op je smartphone (die je toch al hebt voor andere zaken) een game van 89 cent kunt kopen maakt dat het erg duur. Een gamer heeft dat er achter elkaar voor over, een niet gamer zoals ik die Pokemon en Zelda leuk vind omdat dat spelen van vroeger waren vind het dat niet waard.

We kunnen eeuwig discussiëren, we worden het toch niet met elkaar eens, ik snap jouw punt en ik hoop dat jij mijn punt ook snapt, zullen we het hierbij laten?
Toch zijn er veel meer mensen op de aardkloot die lekker willen knallen met een geweertje. Kinderen mogen het alleen nog niet van Papa en Mama.

Ik denk dat het iets anders in elkaar zit namelijk: ouders kopen voor kindlief een Wii. Die staat er nu nog. Kindlief wordt een dagje ouder, de Wii doet het nog, wat is de volgende stap? Een Wii U? Dan ben je wel gek, tenzij je kind enorme Mario Fan is geworden. Want die Wii is er al en de Wii U is marginaal of niet zichtbare verbetering - de stap vooruit is onzichtbaar voor de niet-gamer.

Hoe anders is dit met de *marketing* rondom PS3 > PS4 en dergelijke? Dat is anders omdat daar juist de FOCUS op die vooruitgang ligt. Bij Nintendo niet, van oudsher niet en met de Wii U wilden ze daarmee een beetje breken - maar de doelgroep voor die geweldige nieuwe Mario titel is al niet meer bezig met Mario - die is bezig met CoD.
Die zijn er inderdaad erg veel, ook kinderen, alleen lang niet iedereen en die markt is nou net de markt waar Nintendo goed op inspeelt, al jaren. Deze markt wordt nu echter ook verzadigd door iOS en Android games die heel wat minder kosten. Dat de kwaliteit een stuk lager is geeft deze doelgroep niets om. Natuurlijk is dit niet de enige doelgroep van Nintendo maar wel een doelgroep die in de toekomst steeds minder een console gaat kopen.

Dat wat je zegt over marketing is helemaal waar, wat daar nog bijkomt is dat de gebruikers van de Wii en DSi totaal geen druk voelen om up te graden waar je bij de PS en Xbox niet achter kunt blijven, al je vrienden kopen immers het nieuwe spel / console en je moet wel online mee kunnen schieten tegen je vrienden.

Ik denk dat Nintendo een grote stap vooruit zou zetten als ze toch meer op de online ervaring focussen.
Eén voordeel van die andere strategie heeft Nintendo wel: geen hordes internet heroes die jammeren over 1080p / 60 :)
Van oudhser heeft Nintendo alleen maar verbeteringen op hardware vlak gebracht. Van de NES naar de SNES en toen naar de 64 en de Gamecube. Het is pas bij de matige verkoop van de Gamecube dat Nintendo anders is gaan denken en de vernieuwing heeft gezocht in de besturing in plaats van enkel alleen betere chips. Daaruit is de Wii geboren en dat heeft hun geen wind eieren gelegd. Bij die Wii U probeerde hun dit opnieuw, alleen verkocht het niet zo spectaculair als de Wii alhoewel het redelijk begint aan te trekken.

En nee niet iedereen die ouder wordt wil alleen nog maar CoD doen. Sterker nog op CoD hoor ik alleen maar hoge piep stemmetjes continu mijn moeder uitschelden een van de redenen dat ik daar juist ver van weg blijf.
Je hebt genoeg gamers die ook op latere leeftijd de magie van Zelda en Mario maar al te graag willen herbeleven.

Nogmaals Nintendo doet het helemaal niet slecht in verkopen, alleen is het bedrijf gegroeid naar de maatstaven van de kaskraker Wii. En nu hebben ze moeite dit niveau aan te houden.
Want Sega is het ook zo goed afgegaan? En apple osX kan je ook overal instaleren? Het is helemaal niet ouderwets om je software enkel voor je eigen hardware uit te brengen. Apple doet het al jaren en het gaat ze prima vanaf. Nintendo ging het ook prima mee tot aan de Wii U. Ik zou liever willen zien dat ze de misser van de Wii U snel herstellen met een echte next gen console, dan dat ze zich gaan verlagen tot het level van Sega. Overigens heb ik alle 3 next gens hier in huis, maar de Wii U wordt verreweg het meeste gebruikt. Het is jammer dat de massa de fun van het apparaat niet inziet en zich alleen maar lekker laat maken door graphics.

Overigens wil ik hier nog aan toevoegen dat het in zijn algemeen helemaal niet zo slecht gaat met de verkoop cijfers van Nintendo. Alleen is dit bedrijf zo uit zijn kluiten gegroeid (mede door het verkoop succes van de wii) dat het bedrijf wel miljoenen en miljoenen moet verkopen om uit de rode cijfers te blijven. Het lijkt een klein beetje op de video game market crash uit de jaren 80, waarbij toen ook fabrikanten hun voorgaande verkoop successen niet wisten te evenaren en de boel op een gegeven moment instorte.
Je haalt het installeren van Apple OSX aan want? Als je het hebt over verschillende platformen is OSX wel het laatste waar je aan zou moeten denken. Wat dacht je van de Playstation, Xbox, mobile apparaten ala iPad, Galaxy tab etc. Daarnaast spreek je jezelf tegen. Je noemt de Wii U een misser en deze zou ingeruild moeten worden voor een echte next-Gen console. Vervolgens zeg je dat graphics niet uitmaken en dat men zich daar niet lekker door moet laten maken en dat de Wii geweldig is.

Het ging bovendien niet slecht met Sega omdat ze games maakten voor andere consoles. Ze maakte slechte games voor andere consoles, uitzonderingen daargelaten. Als Nintendo leert van die fout dan hoeft het helemaal geen ramp te zijn om ook voor andere platformen games uit te brengen. Desnoods steken ze wat oude games in een nieuw jasje, of gewoon één op één ports uitbrengen.

[Reactie gewijzigd door Typecast-L op 18 augustus 2014 07:51]

Ik persoonlijk vind de Wii U geweldig ja. Echter ziet de massa het niet in en kijkt alleen naar de mooie graphics van de PS4. Om die Wii U aan de massa kwijt te raken zouden ze die van een update moeten voorzien om de specs een beetje naar hetzelfde niveau te tillen als de PS4. Dan zou het namelijk een heel ander verhaal worden en misschien wel de best verkochte consosle worden van alle 3.

Ik persoonlijk vind nu al niets mis met de Wii U, alleen had wel graag gezien dat deze wat meer verkocht zou worden. Echter is het sinds Mario Kart 8 wel behoorlijk aangetrokken al. Dus wellicht is die update al niet meer nodig.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 18 augustus 2014 15:20]

Met de tijd meegaan is geen garantie voor kwaliteit. vertical integration is dat wel. En laat dat nou precies tegen de "alles-moet-modulair-zijn" trend van deze tijd in gaan. ik ben juist blij dat er 1 game developer is die het iets anders doet.
Ze komen nergens op terug. Dit spel bestaat al enige tijd op de PC (windows) en MAC en brengen dit naar een nieuw platform, voor zo ver ik weet is dit spel ook op geen ander van hun eigen platforms beschikbaar. Dus verder lezen dan je neus lang is :P

Trouwens voor de mensen die van Pokemon houden is dit best een onderhoudend spelletje.
jullie weten ook dat het niet het bedrijf in z'n totaliteit is die alleen maar games voor eigen platform wil maken, maar het de japanse directeur is die er te eigenwijs voor is om voor ander platform te gaan produceren. de rest van het bedrijf wil niks liever dan dat om het bedrijf weer uit de rode cijfers te krijgen.
dit is niet waar. de aandeelhouders en andere directieleden willen dat het bedrijf voor andere platformen gaat ontwikkelen. Maar de aandeelhouders zijn zoals aandeelhouders zijn.

Het bedrijf zelf (ff de hierbovengenoemde buitengesloten, zij zijn natuurlijk ook onderdeel van het bedrijf) is een magneet voor ontwikkelaars die van vertical integration houden. En om die exacte reden moet je niet voor andere platformen gaan ontwikkelen. Als game developer kun je overal aan de slag. Als je game developer die van vertical integration houdt, kun je eigenlijk alleen bij de gamedev afdeling van de 3 console bouwers terecht. En laat Sony en Microsoft nou niet bepaald bekend staan om het ontwikkelen van consistent hoog aangeschreven titles.
@melkunie, thnx voor de positieve reactie.

@Epsix, ik snap dat dat het oogpunt is van aandeelhouders. maar als je de berichten recent een beetje gevolgd hebt dan weet je ook dat er een behoorlijke discussie gaande is binnen de top van het bedrijf. De huidige directeur wil vast blijven houden aan eigen theorie om alleen voor eigen platformen games te blijven maken... Maar gezien het feit dat de verkopen van zowel de Wii U als de 3DS blijven dalen, kun je dat op een gegeven moment niet meer vol houden. Dan moet je gewoon een andere weg in slaan anders betekend dat de ondergang voor je bedrijf. Hoe vervelend en ongemakkelijk dat ook is. want elke hardware fabrikant wil alleen voor eigen hardware blijven fabriceren, maar op den duur heb je gewoon geen keuze meer, het bedrijf draait al bijna 2 jaar verlies.

nieuws: Nintendo ontslaat 130 werknemers en verplaatst Europees hoofdkantoor

nieuws: Top Nintendo zou ruziën over mobiele games

http://www.insidegamer.nl...sschien-op-de-schietstoel

lees bovenstaande artikelen en je krijgt misschien IETS meer inzicht over het idee waar ik het over heb momenteel.
ik hoef ze niet te lezen, want ik herken de koppen als artikelen die ik met grote interesse heb gelezen. Echter blijf ik bij mijn standpunt dat management en developers in dit opzicht lijnrecht tegenover elkaar staan. En Sakurai staat in dit geval aan de kant van de developers.

Het is precies dezelfde situatie als de Start knop voor Windows 8. Developers wilden hiervan af voor van allerlei redenen. Directie wilde het behouden omdat ze gezeur vanuit hun klanten hoorden. Wie had er gelijk? De developers natuurlijk. Je moet je oren niet laten hangen naar waar het grote geld ligt, vooral als ze gebaseerd zijn op sentimenten van tijdelijke aard. Je moet investeren in producten die toekomst bestendig zijn. Een Nintendo dat software voor andere platformen gaat ontwikkelen is niet toekomstbestendig.

Als iemand die niet actief voor Nintendo platforms ontwikkeld, maar daartoe wel gelicensed is heb ik trouwens een bovengemiddeld inzicht in wat er in de directe periferie van het bedrijf afspeelt. De manier waarop Nintendo te werk gaat is uniek in de wereld. Het heeft ze niet elke generatie de positie van grootste console kunnen garanderen, maar het is direct verantwoordelijk voor de Nintendo magic of Nintendo touch die veel gamers herkennen. En om die manier van werken rendabel te houden heb je nou eenmaal je eigen hardware nodig.
Geen idee waarom je zo omlaag gemod wordt. Geen troll, geen belediging, geen flamebait, gewoon feiten. Het is inderdaad al langer bekend dat het rommelt in het management van Nintendo vanwege de tegenvallende cijfers en de stugge koers van het bedrijf.
http://www.bright.nl/micromon-pokemon-kloon

Nintendo's lunch wordt voor hun neus ingepikt. Gevalletje "stond erbij en ik keek ernaar". Raar dat zij zelf deze kansen niet grijpen. Waarschijnlijk verdienen ze met een iOS game makkelijk tientallen miljoenen. Het kan wel eens lucratiever zijn dan hun hardware en software tak bij elkaar op dit moment.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 17 augustus 2014 13:12]

Nintendo's lunch wordt voor hun neus ingepikt. Gevalletje "stond erbij en ik keek ernaar"
Al zou Nintendo de echte Pokemon naar Tablets brengen, zou het alsnog immens populair worden denk ik, het origineel is altijd het populairste, kijk maar naar Minecraft
Dat is ook juist waar ik op doel. Als Nintendo zijn (oude) Pokemon games en andere franchises naar iOS brengt zullen ze daar veel geld mee verdienen. In mijn ogen een win-win situatie; zij verdienen geld, ik krijg meer leuke games. Een dedicated handheld zal ik iig sowieso nooit meer kopen.
Alleen al die gameboy RPG van Pokémon Red (&Blue) uitbrengen op IOS en Android zou enorm veel opleveren denk ik. Nog steeds een enorm populair spel en wordt veel gespeeld via ROMs
Tot Nintendo het hier op zijn heupen krijgt en de advocaten in stelling brengt. Ik zie genoeg overeenkomsten en gelijkenissen met Pokémon om hier een rechtzaak voor te kunnen starten.
Bovendien haal ik hier maar mijn eerdere punt aan - hier verdien je geen tientallen miljoenen aan. De game verkoopt voor 90 cent. Voorzichtige schattingen geven aan dat Pokémon X&Y tussen de 10 en 20 miljoen hebben gekost om te maken, met een team van 80 man. van die 90 cent gaat 30% naar Apple, waar haal jij, met een omzet van 60 cent per game, dan nog genoeg geld vandaan om die 10 miljoen terug te verdienen?
Als ze dat doen stop ik met consoles. Sorry dan mogen de PS fanboys hun verziekte industrie houden. Nintendo is het laatste Bastion nog dat niet met consoles komt die alleen maar voor een markt bedoelt zijn.

Ga ik lekker PC gamen dan mag jij de Microtransactie crapzooi houden.
Als hardcore nintendo gamer, vind ik dit jammer. Nintendo moet proberen het vertrouwen van zijn consumenten terug te winnen door meer energie te stoppen in hun Hardware. Een keer met iets anders komen dan de Wii en DS. Back to basics zeg maar.
Het is nog te vroeg om weer een nieuwe console uit te brengen. Mag wel hopen dat ze keihard geleerd hebben van de Wii (U) en weer terug naar hardcore gamen gaan en niet verder blijven zeilen op de verraderlijke wateren van de casual gamers. Kunt beter kiezen voor dedicated fans die je blijven ondersteunen dan voor de eendagsvliegen die zonder pardon overstappen op het volgende hippe nieuwtje.

[Reactie gewijzigd door Thyrius op 17 augustus 2014 16:54]

Stel Nintendo maakt een console Ala PS4 en X1, hoe zou dat dan aanslaan bij het publiek? Een console waarbij ze hun eigen games in top kwaliteit kunnen uitbrengen en waar derde partijen ook hun games op uit kunnen brengen.
Zoals het aansloeg in het verleden? De Wii en Wii U zijn de buitenbeentjes. Het probleem met 3e partijen is niet de console zelf, maar het beleid van Nintendo. Ze zijn een weg ingeslagen met hun eigen gepromote games die het imago van Nintendo té kiddy gemaakt hebben. De Wii U verkoopt slecht vanwege dat imago en die games, dus mijden de 3rd parties Nintendo, want er valt niks te verdienen.

EDIT:
Casual gamers zijn geen betrouwbare bron van inkomsten op de console markt. Met de Wii had Nintendo ontzettend veel geluk, maar nu met de Wii U lukt het ze niet (meer). De meer hardcore gamers zijn juist wel betrouwbaar, alleen ligt daar de focus van Nintendo (te lang) niet meer op. Gevolg? Een console die op zich helemaal niet verkeerd is, alleen het spellen aanbod komt vooral uit eigen stal en juist die games spreken te weinig (hardcore) gamers aan. Nintendo probeert te veel een trendsetter te zijn binnen de markt, helaas voor hun zijn trends hevig onderworpen aan verandering en gezien de moordende competitie in die markt is het niet slim om zo'n groot risico te nemen om 'anders' te zijn. Gelukkig voor Nintendo hebben ze goed gegokt met de Wii en veel winst gemaakt om aardig wat verlies op te kunnen vangen. Ze moeten alleen niet zo blijven doorgaan.

[Reactie gewijzigd door Thyrius op 17 augustus 2014 17:17]

Maar hebben we Nintendo dit ook niet zien doen met de Gameboy Advance en de DS? Elke keer nieuwere uitvoeringen van hetzelfde apparaat. Begrijp me niet verkeerd want ik heb ze allemaal. (Hardcore) maar ik begrijp het als mensen eens iets anders willen zien. Het is zoals je zegt dat Nintendo altijd revolutionair probeerd te zijn. Dat lukt 1 of 2 keer, maar daarna is de lol ervan af.

Maar om nog een keer terug te komen op het onderwerp, het is wat je zegt Nintendo kan een verlies opvangen. Ze hoeven niet naar andere mobiele apparaten te gaan om zichzelf te redden.
Op de handheld markt kunnen ze zich zoiets permitteren, daar hebben ze geen echte concurrentie. Hun grootste rivaal is de Vita, maar die staat niet bepaald op het zelfde niveau als de (3)DS. Zowel qua verkopen alsook ondersteuning niet. Daarbij zijn handheld consoles tot minder in staat dan de grote tv consoles, dus ook de games zullen dat 'gebrek' weerspiegelen.

Hoeven ze niet, maar het is wel goede business voor ze en misschien een experiment om te zien hoe het verloopt voor eventueel toekomstige crossplatform ondersteuning.

[Reactie gewijzigd door Thyrius op 17 augustus 2014 17:58]

We zullen zien hoe het Nintendo vergaat de komende tijd. Ik hoop alleen dat het niet net zo'n situatie word als met Sega.
Nintendo moet het écht goed verkloten willen ze zoals Sega eindigen. Daar geloof ik niet. Ze hebben veel meer franchises om zich levende te houden en 2 actuele platformen om inkomsten uit te halen :)
Dat was misschien ook een iets te drastisch antwoord van me. Als je kijkt naar Pokemon alleen al weet je inderaad dat Nintendo stevig in zijn schoenen staat.
Als ze dat Amiibo goed aanpakken en met Pokemon combineren kunnen ze nog heel veel moois doen (en verkopen).
Ben benieuwd hoe groot dit gaat worden. Zou toch wel tof zijn al komen er is een keer grootse online TCG toernooien. Tot nu toe vind ik het allemaal maar een beetje sufjes en ben er zeker van dat er nog een groot open gat is in deze genre.. Misschien komt zo iets wel met Heartstone in de toekomst?

Enige wat ik wel mis bij online TCG is het collectors gevoel wat je met real life kaarten wel echt heb (dit is hoe ik het ervaar)
Bij hearthstone voelt het openen van een pakje kaarten net zoals vroeger hoor! Spanning op een goede kaart, en blij zijn als je die ene kaart vindt....

Wat ik bijzonder goed vindt bij Hearthstone is dat je de kaarten kunt disenchanten om rare en legendary kaarten zelf te maken.

De game is gruwelijk simpel om te leren maar zeer moeilijk om goed te spelen, dat houdt het leuk. Zelfs nog leuker dan magic imho.
Zelf heb ik dit gevoel dus niet bij Heartstone. Ik denk dat het komt omdat je het niet echt vast houdt?
Ik vind dat dus juist een minpunt dat je kaarten kan disenchanten om rare of legendary zelf te maken. Dat is dus ook iets wat het hele collectors gevoel weg haalt.

Ruilen of games tegen mensen en dan als inzet een kaart zou wel veel extra aan de game toevoegen maar dan creeer je ook weer een "blackmarket"
Maar laten we niet te ver afdwalen naar HeartStone want dit gaat over Pokemon :D
Ik denk dat ze goed inzien dat dit soort app-games een mogelijkheid is; laat ik wel zijn, een zelda/mario/metroid stijl platformer/shooter/adventure-rpg zie ik niet zo snel verschijnen puur door het idee: er zitten geen knoppen op. Iedereen die met Nintendo portables en zo'n beetje elke console gespeeld heeft, en met emulators en native-edities gespeeld heeft op touch-screen devices, zal dit beamen. De meest succesvolle platformers op touch-devices zijn doorgaans "tap to jump in rhytm" of "swipe left/right to dodge"-stijl platformers... een échte Pokémon/Zelda/Mario zie ik niet zo snel komen, maar om een paar trading cards rond te vegen: dat soor dingen zouden ze ideaal op die devices kunnen doen, en mogelijk die devices (mits Apple het toe staat) als tie-in gebruiken voor hun eigen platformen.
Er zijn heel behoorlijke games op touchscreen apparaten uitgekomen met innovatieve besturing, waardoor ze prima of zelfs beter dan op welk ander platform ook werken.
Nintendo kan zeker wel games naar tablets brengen en daarbij uitgaan van de nieuwe mogelijkheden i.p.v. uit te gaan van "beperkingen".
Dit is wat het Pokémon ruilkaarten idee altijd al had moeten zijn; digitaal met de echte regels en strategieën. Vroeger op de speelplaats tijdens de pauzes wist niemand de echte regels van het spel. Waardoor er als substitutie handje-klap en dergelijk werd gebruikt en afhankelijk waren van 0 skill 0 invloedbare variables -- wat uiteindelijk resulteerde in de onvermijdelijke huilsessies en verliezers die claimed dat "de kaart niet eerlijk viel", waarop vervolgens de docent altijd een standaard uitspraak op de situate los moest laten in de zin van "wie gokt waagt schuld enzovoort". Och de tijd zonder tablets en smartphones. Hoe hebben we de basisschool toch ooit overleefd. :)

[Reactie gewijzigd door PostHEX op 17 augustus 2014 11:12]

Die regels zijn er overigens altijd al geweest hoor ;)
Ze hebben vast gezien hoe succesvol Hearthstone is. Al moeten ze wel hun best doen om daar tegenin te gaan, volgens mij was er 10 jaar geleden ook al een pokemon kaartspel op CDrom beschikbaar, dus als het puur een 1op1 overzetting van het kaartspel is dan is het wel een beetje saai.
De CCCG markt is behoorlijk groot, zeker met Pokemon trek je een jonger publiek aan (als de sales cijfers van de kaarten versie van de Pokemon CCG enige indicatie zijn). Ik denk juist dat ze veel kunnen leren van zowel Hearthstone (positief) en Magic (negatief) voor hun implementatie van de Pokemon CCCG.
Hearthstone is een groot succes op de Ipad, dit zal met Pokémon ook zo zijn. Zelf weet ik niet hoe de fan base er nu voorstaat maar als dat nog het zelfde is al een aantal jaar terug dan zal dit zeker goed komen.
Er komt nog bijna elk jaar een 'nieuwe' Pokemon game uit. Binnenkort Omega Ruby en Alpha Sapphire. Weliswaar remakes, but still. Ze verkopen nog belachelijk goed.
Lijkt me een goed idee van Nintendo om ook een game te maken voor andere apparaten zoals smartphones en tablets. Hoe je het wend of keert er zijn gewoon veel meer mensen met zo'n apparaat dus de afzetmarkt is gewoon groter. Hoop dat ze meer games gaan ontwikkelen voor android of ios. En dan hoop ik vooral android ;)
Bij Android heb je niet altijd de garantie dat de ervaring van het spel ervaren wordt zoals bedoeld wordt.

Bij kleine games zal het verschil niet te merken zijn,
maar bij intensieve games zul je als game-ontwikkelaar een paar controle-mechanismen moeten inbouwen om te kijken of de hardware snel genoeg is. Constant haperingen tijdens een spel is irritant.

En ontwikkelingen van Nintendo voor andere platformen. In eerste instantie is het een hardware-bouwer met een paar succesvolle games. Meest succesvolle game dat van Nintendo een consumentenbedrijf heeft gemaakt is niet eens van hen, Tetris. Ook mbt ontwikkelingen zitten ze een beetje stil. Zo brachten ze een leuk systeem als Wii, waarbij je actief een spel moest spelen, alleen is dat weer een lange tijd geleden. De Wii U is niet bepaald een succes. Of ze de verschuiving van hardware naar software kunnen maken is twijfelachtig.
Dat heb je bij iOS ook niet, de één heeft een iPhone 4s, de ander een iPhone5s, verschillende rekenkracht en een andere resolutie.
De resolutie is nog niet eens echt het probleem. Bij iOS kunnen ze zeggen dat iPhone 4S en hoger werkt (en hetzelfde voor de iPads). Android-toestellen zijn verschillend.
Je kan ook voor Android een paar toestellen selecteren waarvoor de app bedoeld is, zodat het niet op andere kan geïnstalleerd worden. Het is omslachtig, maar het kan.
Laten we reëel wezen, dat is geen manier van werken. Je kunt onmogelijk tussen alle honderden toestellen testen welke toestellen geschikt zijn voor een game.

En als je dan zegt alleen 3 modellen dan wordt het probleem alleen maar verschoven van consoles die mensen niet willen aanschaffen naar telefoons die mensen niet aanschaffen. Het ene spel zal dan immers op model 1 werken maar niet op model 2 terwijl je favorieten spel enkel op model twee werkt maar niet op model 1.
Toch snap ik niet dat ze dan hem niet eerst alleen voor een Tegra/Snapdragon of Exynos uitbrengen en het spel gewoon locken voor overige processoren. EA doet dit ook vaak genoeg met haar games en geeft ze op android per device vrij zodra ze hier bug free zijn (in hoeverre je het bugfree bij EA kunt noemen) vrij.

Zelfde verhaal bij blizzard met Hearthstone, ze lopen gewoon een gigantisch grote markt mis door android (vooralsnog) links te laten liggen. En vooral voor een groot bedrijf als nintendo of blizzard vind ik het gewoon pure arrogantie naar de gebruikers toe (gebruik Apple of zak maar in de modder).
Een markt of een niche kiezen is pure arrogantie?

Volgens mij is dat gewoon commercie.
c.q. strategie. In dit geval kiezen ze voor een "niche" die meer oplevert dan het platform met een groter marktaandeel.
offtopic:
Blizzard laat Android helemaal niet links liggen, ze zijn juist hard aan het werk om op zoveel mogelijk Android hardware Hearstone geschikt te maken. Zoiets kost echter wel tijd en mankracht. Zie o.a. http://www.gamespot.com/a...-to-android/1100-6418931/
Voor android heb je natuurlijk emulators met de bijbehorende games op coolrom.com

hiephoi! _/-\o_

Edit: Ik gebruik Myboy! en ik speel Pokemon Liquid Crystal 3.1

[Reactie gewijzigd door MaDBeats op 17 augustus 2014 13:34]

O ja dat kan natuurlijk ook! Vergeten haha! Dat is natuurlijk wel heel ideaal! :)&&

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee