Gerucht: volgende iPhone is gemaakt van materiaal Apple Watch Sport

De volgende iPhone is gemaakt van hetzelfde materiaal als de Apple Watch Sport, een zogenoemd '7000 Series aluminium'. Dat claimt een Taiwanese nieuwssite. De legering moet ongeveer 60 procent sterker zijn dan normaal aluminium.

Het 7000 Series-aluminium dat Apple gebruikt op de Sport-variant van zijn Watch is volgens de site van de fabrikant een aangepaste legering om het 60 procent sterker te maken dan aluminium met een derde van de dichtheid van roestvrij staal. Voor de afwerking blaast de fabrikant er zirkonia-kraaltjes langs.

Volgens Economic Daily Times wil Apple het materiaal nu ook toepassen voor de behuizing van de 'iPhone 6s' en 'iPhone 6s Plus', de opvolgers van de huidige iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Deze toestellen hebben nu een behuizing die gemaakt is van een minder stevige legering.

De site heeft een wisselend track record op het gebied van Apple-geruchten, merkt MacRumors op. Het gebruik van het 7000 Series-aluminium ligt echter wel voor de hand. De fabrikant past vaak materialen en technologieën toe in andere producten nadat het er ervaring mee heeft opgedaan in een enkel product.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

17-04-2015 • 09:09

105 Linkedin

Lees meer

Reacties (105)

105
99
73
3
0
0
Wijzig sortering
Als de benaming klopt met wat het werkelijk is, dan is het een luchtvaartkwaliteit aluminium-legering. Maar dan nog is het sterk afhankelijk van de warmtebehandeling wat de uiteindelijke sterkte is.

Neem bijvoorbeeld 7075. Standaard vloeigrens 145 N/mm2.
7075-T7 heeft dezelfde chemische samenstelling, maar dit heeft een warmtebehandeling gehad waardoor datzelfde materiaal een vloeigrens heeft van 435 N/mm2.

Vloeigrens is de spanning in het materiaal waarbij het begint te vervormen, dat is dus een nuttige maat om te vergelijken wanneer je telefoon een banaanvorm krijgt in je broekzak. Hardheid (en dus krasbestendigheid) is ook enigszins gerelateerd aan de vloeigrens.

De liefhebber kan alle verschillende 7000-series aluminiumvarianten opzoeken in de MMPDS standaard, hoofdstuk 3.
De vloeigrens geeft de grens aan tussen elastisch en plastisch vervormen. Boven de vloeigrens keert het materiaal niet meer terug in zijn oorspronkelijke staat.

Het zegt echter niets over de doorbuiging, die is afhankelijk van het traagheidsmoment en de elasticiteitsmodulus van het materiaal. Het is dus geen nuttige maat hiervoor. Waar het wel nuttig voor is, is om te testen wanneer een toestel blijvende vervorming (schade) oploopt bij een bepaalde mate van uitbuiging.

Een materiaal vervormt echter altijd bij belasting en deze vervormingen kunnen ook al veel groter zijn dan toegestaan voordat de vloeigrens in zicht komt.
Je hebt gelijk, vervorming is een optelsom van elastisch en plastisch. Maar de elastische doorbuiging is natuurlijk totaal niet interessant voor een telefoon. Die tiende millimeter zal de consument worst wezen. Maar als zijn telefoon plastisch vervormd is, zijn de rapen gaar.
435 N/mm² dwz dat je +- 44 KG kracht moet uitoefenen per mm² om hem te verbuigen, dat wil ik wel eens iemand zien verbuigen!
Dat is natuurlijk onzin, de vloeigrens is 435 N/mm2, de spanning waarbij het materiaal blijvend vervormd.

Om iets te kunnen zeggen over de doorbuiging zal je het (oppervlakte)traagheidsmoment van de telefoon moeten kennen en weten op welke punten je het toestel ondersteunt (vastpakt) als je het probeert te buigen. Hiervoor gebruik je de elasticiteitsmodulus van het materiaal.

[Reactie gewijzigd door wph op 17 april 2015 11:40]

De elasticiteitsmodulus is niet relevant, tenzij je geïnteresseerd bent in de elastische doorbuiging. Maar dat is de consument niet.

Bij berekenen van spanning in het materiaal heb je alleen geometrie nodig en krachten. De berekende spanning vergelijk je met de vloeispanning om te zien of iets plastisch zal vervormen.
Onderschat niet de kracht van strakke hipsterbroeken, :p
Laten we eens kijken...

Ipad met afmetingen L=250mm, B=170mm, H=6mm
Voor het gemak beschouwen we deze even als zijnde gemaakt van massief aluminium.
We drukken met 10 kg op 1 uiteinde terwijl het andere uiteinde wordt vastgehouden:
F=100N, buigend moment M = F*L = 25000N*mm
Simpele rechthoekige doorsnede, spanning is dan:
s = M * 6 / B*H^2 = 25000 * 6 / 170*6^2 = 25 N/mm^2
Dat valt dus nog wel mee. Maar let op: het ding is in werkelijkheid natuurlijk niet massief.

Probleem is dat die dingen steeds dunner worden. Als de dikte nu 2x kleiner wordt, zal de spanning in het materiaal 4x groter worden.
Nou, saffier glas voor de display en 7000 series aluminium en dat ding is straks onbreekbaar en is z'n bendable feature kwijt :p

[Reactie gewijzigd door Ashketchum22 op 17 april 2015 09:12]

Is de stevigheid van iPhones sterk afhankelijk van het materiaal van de buitenkant, of is het een onderliggend frame?
Kan me voorstellen dat het minder snel deukt, maar wanneer er een zwak frame in zit maakt het buigen net zo simpel.
Was het idee van unibody niet juist dat er geen apart frame in zit maar, de behuizing onderdeel van het frame was? ;)
Dat is wel het geval sinds de iphone 5 en vele htc's. Er zit dus geen los frame in voor de stevigheid maar de unibody is een all in 1 :D
Sinds de iPhone 4. Apple had er 2 jaar eerder al een primeur mee.
iphone 4 had geen unibody, de 3g en 3gs daarintegen wel ;)
In tegendeel de 3G had nog een frame aan de binnenkant van het plastic. Bij de 4 was de body ook het frame.
Ik heb deze toestellen helaas teveel van de binnenkant gezien.
De buitenkant was ''1'' geheel.
De 4 heeft een losse achterkant, dus het is dan al gelijk geen unibody meer :)

Zoals je bij de 3/3gs/5/5s/6 het display uit de UNIBODY haalt, behalve bij de 4 doordat de 4/4s geen unibody heeft .. Maar de 4/4s heeft een voor en achterkant + een midframe. Dat is alles behalve een unibody.

De htc ONE series is unibody (one x, m serie etc), de iphone 5 is unibody etc etc.

Dat de 3g van een ander materiaal nog een frame in de behuizing heeft zitten neemt het niet weg dat het een unibody is. Als je de iphone 3(gs) uit elkaar haalt dan haal je geen los frame eruit hoor, dat zit IN de behuizing/bezel verwerkt, oftewel een unibody.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 18 april 2015 09:01]

je begrijpt de definitie van unibody niet, het uitgangspunt is weldegelijk dat de behuizing ook de structuur van het product biedt en niet nog een apart frame nodig heeft voor stevigheid.
De Aluminium Unibody Macbook (2008) heeft ook wel een "losse" achterkant, maar het is een unibody omdat de behuizing ook de structuur en bevestigingspunten voor montage biedt. Dat is sinds de 4 het geval, bij de 3G nog niet.
Unibody slaat op het verenigen van de functie van behuizing en structuur. Het terug brengen van losse componenten in 1 (uni) body.
En waar haal jij een los frame uit de 3g(s)?
Inderdaad, vergelijkbaar met het zelfdragende carrosserie van een auto 😃
De 7000 serie heeft weliswaar een hogere treksterkte, maar de youngs-modulus is vrijwel gelijk (2 veelgebruikte aluminiumsoorten: 6061-T6 en 7075-T6). hij zal er dus niet stijver van worden, maar hij zal wel minder snel plastisch vervormen (Yield strength).
Ik denk dat saffier nog net zo snel kapot spat als de huidige schermen hoor ;) Denk dat het vooral krasbestendiger is. Als je je telefoon op een hoekje laat vallen denk ik niet dat zo'n dun laagje die kracht kan afdragen, het moet toch ergens heen. Als het echt zo stevig is dan stuitert hij weer terug omhoog.
Nu buigt het niet meer, maar breekt het materiaal.
Je kan iets harder maken, maar is niet per definitie ook steviger daardoor.

Maargoed, van designfoutjes leren fabrikanten weer voor het volgende model.
Vervolgens maakt Apple de nieuwe iPhone weer een paar procent dunner en het voordeel is weer compleet weg en de iPhone buigt weer net zo makkelijk.
Dan moeten eerst een wel accu ontwikkelen die een hogere ladingsdichtheid heeft. 😉
Jup, zou me niet verbazen als die nieuwe MacBook ook die iBend feature heeft in tassen :p
Ze hebben mij de laatste 5 jaar nog niet over kunnen halen, maar we zullen zien. Zit nog op me 3GS die prima werkt voor whatsappen, zit verder toch heel de dag achter een pc. En om nu elk jaar 800 euro neer te leggen om sneller te kunnen whatsappen nee bedankt ik steek liever een paar duizend euro in me zak ;)
Dat je elk jaar zou moeten upgraden is natuurlijk onzin.
Maar hoeveel mensen doen dit wel niet ;), bijna al me vrienden hebben elk jaar een nieuwe.
Het kost je ook niet elk jaar 800 euro, als je de iPhone 6 verkoopt voor de release van de 6s hoef je maar iets van 100 a 150 euro bij te betalen dus na 5 jaar kost het je pas 500-750 euro. Zit nu zelf ook nog op m'n 5 maar die mag over 2 weken naar me broertje want dan komt m'n nieuwe 6 :D
Ja en nog 50 euro elke maand he niet vergeten ;) ik betaal 15
Nee, ik betaal staks 45 euro per maand inclusief iPhone 6 64GB dus valt wel mee.
Anoniem: 634684
17 april 2015 09:34
Niets nieuws inmiddels.
De Galaxy S6 heeft ook een sterker/harder aluminium.

---
On the metal side, Samsung is using high-strength 6013 aluminum alloy instead of the more common 6063 aluminum alloy. 6013 is an aerospace alloy designed to be much stronger for use in aircrafts fuselage panels, yachts, and mountain bikes and is 1.5x stronger and 1.2x scratch resistant than 6063 aluminum alloy.
---

Daarbij heb ik liever een wat grotere batterij wat betreft capaciteit en Full HD.

Ik vond het scherm van de iphone 6 altijd erg mooi en scherp.
Echter als je dit vergelijkt met een andere telefoon van die grote met een full hd scherm of hoger en je legt ze naast elkaar dan zie je toch echt wel verschil.
Maar uit tests blijkt dat de S6 makkelijker buigt dan de iPhone 6. Hetgaat dus niet om het materiaal alleen, maar ook om de dikte.
Dat eerste is dus niet waar. Volgens een 3-puntsmeting (drukpunt in het midden) vergelijkbaar met die van Consumer Reports, barstte het scherm de S6 Edge bij 110 lbs (50kg), daar waar de iPhone 6 in de Consumer Reports test blijvend verboog bij 70 lbs en de 6 Plus bij 90 lbs. De reguliere S6 doorstond een vergelijkbare test tot ten minste 110 lbs.

Echter, zoals vaker opgemerkt, zit het zwakke punt bij de iPhone niet in het midden maar rond de volume knoppen, waardoor een drukpunt in het exacte midden maar een deel van het verhaal vertelt. Als de 3-puntsmeting zich richt op de zwakke plek verbuigt de iPhone 6 al vanaf 44 lbs.

Wat dat betreft zou minder buigzaam materiaal zoals gesteld in dit gerucht, wel kunnen helpen. Al zullen met name de gebruikte dikte op de verschillende punten van de telefoon, de vorm en eventuele versteviging onderhuids uiteindelijk wederom de doorslag geven.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 17 april 2015 12:51]

Raar hoe dat apple soms heel weinig info geeft over belangrijke zaken zoals hoeveelheid RAM en dan langs de andere kant doordramt over zaken waar eigenlijk 99% van de mensne niks aan hebben.
Maar dat maakt ook niet uit. met zijn dual core cpu is hij nog steeds sneller dan de concurrent, en met het mindere geheugen ook. Dus dat is niet belangrijk. afstemming van het OS op de hardware is blijkbaar heel erg belangrijk en daar kijkt niemand naar. Belangrijk zijn imo duurzaamheid, accuduur en beschikbaarheid van de applicaties. Met telefoneren, tijd aangeven, RAM, etc. daar zit het wel snor mee, daar hoef je niet naar te kijken.
Vind ik nu niet, Safari tabs die keer op keer herladen heb ik op zowat elke IOS apparaat gehad en nu een oneplus one op verschillende browsers geen probleem.

Ik zie niet in hoe dit anders kan zijn dan te weinig RAM waardoor tabs afgesloten worden bij ios?
aha, ik browse op mijn phone alleen uit noodzaak omdat ik het gewoon irritant klein scherm vind. 10" kan nog net maar liever niet.
Hoeveel tabs moet je wel niet open hebben staan om het door jou genoemde probleem te krijgen?

Ik ben wel benieuwd hoe jij dit doet!

De meeste mensen die zeggen dit probleem te hebben praten namelijk gewoon iets na wat ze ooit gehoord of gelezen hebben.

Ikzelf sluit bijna altijd alle apps af die ik niet meer gebruik, en heb nog nooit de problemen gehad die jij beschrijft.

Als het probleem zich voordoet terwijl jij op de achtergrond 50+ apps en spellen open hebt staan, waarvan de content op de achtergrond gerefreshed wordt, dan snap ik het.

Kom jij maar eens met een na te bootsen case waaruit blijkt dat safari crasht en/of tabs zichzelf sluiten.

Ik ben benieuwd.
https://www.google.be/sea...safari+reloading+tabs+ios

every ios device every ios release,

Maar ja als je je iphone constant zit op te schoonen en te micromanagen ...
Het is een instelling die je dus naar wens uit kunt zetten.

Het is geen bug maar een feature.

Als jij op een nieuws pagina zit die automatisch ververst, is dit handig, als je het niet gebruikt zet je het uit.

Dit is geen crash, en zeker niet dat tab bladen zichzelf automatisch sluiten door een fout in de software.
Kijk naar de commentaren dit is enkel bij sommige het geval.

DIt is trouwens normaal en komt veel meer voor op een iphone 3gs dan op een 4 dan op een 5 en rarara wat is daar het belangrijkste verschil voor dit -> RAM . Eens vol worden er tabs weggeschreven en moeten die als je terug gaat opnieuw inladen.

Met 2-3GB geheugen ga je dit veel minder/niet hebben.
Voor tweakers is het misschien belangrijk hoeveel ram er in zit maar de gemiddelde consument geeft daar niet veel om. Die denken gewoon hurr durr nieuwe telefoon, oh wat is die mooi, die wil ik en kijken dan nog even naar de prijs. Dus is het juist slim dat ze inzetten op materiaal naar mijn mening :)
Precies, bij iphone weet je ook vrijwel zeker dat die goed werkt en je er niet naar specs hoeft om te kijken. Ik ben een kleine week geleden mijn Samsung S5 verloren en vervolgens de iphone 6 gekocht. Maar iphones blijven lekker lopen (versies van jaren geleden zullen vast en zeker minder lopen..) Bij samsung etc moet je wel naar de specs kijken, daar waar dat bij de iphone / ios een stuk minder belangrijk is, want hij loopt gewoon zonder haperingen + lange accu duur. Mijn S5 was met 2 dagen leeg met energie besparing aan ( oftewel toestel was zo traag als een S2 ) de iphone gaat bij mij rond de 4 dagen mee met hetzelfde of misschien wel meer verbruik doordat het nieuw is en leuk is om mee te spelen.
Wat de accu groote in mijn iphone 6 is? i dont know, ik weet alleen dat die lang mee gaat, net als de 5s die ik voor de s5 had.
Wat de resolutie van mijn iphone6 is? i dont know, ik weet alleen dat het beeld perfect is en net zo helder en scherp als mijn S5 die een full hd display had naar mijn weten.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 17 april 2015 09:50]

Eens, ik heb een iphone 5 van bijna 3 jaar oud die echt soepel loopt op de laatste firmware (tot mijn verbazing). Batterij gaat ook hele dag mee, al zal het er wel mee te maken hebben dat ik de hele dag op wifi zit. Het is het geld op dit moment in ieder geval niet waard om te upgraden naar een 6. Ik wacht wel tot er een nieuwe versie is van het formaat van de 5.

[Reactie gewijzigd door lfw op 17 april 2015 11:28]

Ai kinnesinne? Noem eens wat van die zaken?
Zoals ik al zeg: RAM bijvoorbeeld.

En jaloezie heeft hier niks mee te maken heb genoeg apple spul en iphones gehad . Het valt me gewoon op dat soms apple filmpjes maakt over hoe het aluminium behandeld en verwerkt word en ellenlange presentatie geeft daarover maar iets simpel als hoeveel ram (dat dan rechtsreeks verband houd met je browsertabs die te pas en onpas zichzelf resetten) moet je wachten tot iemand die uit elkaar haalt .
Omdat het marketing technisch een stuk minder interessant is om dat te vertellen. Het is toch veel spannender om een filmpje te maken over een nieuw iets (want nieuwe dingen kicken mensen op). Dat er meer geheugen in zit is leuk maar marketing technisch een stuk minder interessant :)
Oh? Vandaar ook de "GHz-race", op oa. geheugengebied. de "megapixelrace" op cameragebied, de "pk-race" op autogebied en ga zo maar door?

Of bedoel je dat jij voor je ziet dat Apple een campagne voor deze toepassing zal gaan lanceren die vnl. over deze feature rept?
"Nieuwe iPhone, nu van aircraft grade aluminium!!"

Ja echt sexy, dat zal de meute over de streep trekken!
Je kijkt natuurlijk als bedrijf naar wat je te bieden hebt ten opzichte van de concurrentie. Als alle android phones al lang 2gb ram hebben, dan is het niet handig om 2 jaar later aan te gaan kondigen dat jij dat ook hebt (iPhones hebben ook niet zoveel ram nodig, maar dat is een andere discussie). Een bepaald soort aluminium wat maar weinig andere fabrikant gebruiken in hun telefoons is dan veel interessanter.

Dus de werkwijze van Apple is meer als volgt: eerst klijken naar wat ze meer te bieden hebben ten opzichte van de concurrentie en vervolgens daarvan kijken welke aspect de consument het meeste aan zal spreken en deze aspecten breed uitmeten bij aankondiging van hun product. De ene keer is dat de 64bits processor, de andere keer de vingerafdruk sensor, en soms is dat het materiaal (dit doen ze vaak bij een design refresh om het wat extra kracht bij te zetten).

[Reactie gewijzigd door PV85 op 17 april 2015 16:09]

Ja dat gaat inderdaad de massa over de streep trekken ;) Dat gebeurd al jaren zo namelijk.
Dat doe je dus met nietszeggende waarden vermelden bij je producten. Apple is er ook steeds meer mee bezig te laatste tijd. (vermelden van aantal cores/transistors) :?

Ze kunnen het wat mij betreft beter houden bij "3 times faster than.."
Hoeveelheid RAM is geen relevante info.

Hetgeen voortvloeit uit het hebben van een bepaalde hoeveelheid RAM wel, zoals bijvoorbeeld responsiveness van applicaties. RAM is een technische eigenschap die het apparaat bepaalde mogelijkheden / voordelen geeft. Apple kiest er (sinds jaar en dag) voor ok die voordelen naar consumenten toe te belichten en niet de technische aspecten die dit mogelijk maken.
Bij dure horloges is de kwaliteit en afwerking van de behuizing wel degelijk belangrijk.
Hoeveelheid RAM is alleen belangrijk voor mensen die daar iets om geven - dwz de paar procent technische gebruikers. Dit geldt ook voor quadcore processors en dergelijke. Waar het de meeste gebruikers om gaat is de daadwerkelijke (ervaren) performance, en daarbij heb je maar weinig last van problemen mbt geheugen.

Degenen die het wel boeit zijn de ontwikkelaars. Hun apps mogen ten eerste niet meer geheugen gebruiken dan er beschikbaar is - en daar zijn gewoon profiling tools voor. De enige andere factor in hoeveelheid RAM (voor de eindgebruiker) is wanneer apps in de achtergrond gekilled worden, wat voor de gebruiker alleen betekent dat een app iets langzamer opstart en, afhankelijk van de app, mogelijk de huidige staat verliest.
Omdat het niet echt terzake doet wat er binnen in zit en het vooral verwarrend is voor de consument. Zelfs tweakers snappen niks van zulke zaken. Hoeveel keer kom je hier in de discussies iPhone vs Android niet tegen dat een tweaker zo verblind is door de specs die een fabrikant geeft maar zich totaal niet afvraagt hoe die specs zich verhouden tot het gebruik van het toestel.

Apple kan met veel minder snelle hardware dan Android fabrikanten veel betere resultaten afleveren dan Android fabrikanten. Het zou dus onzinnig zijn om met een spec sheet consumenten in de war te brengen. Als zelfs een tweaker zich laat vangen in te denken dat snellere specs betere resultaten aflevert dan zal dat bij gewone consumenten ook zijn.

Het enige dat je moet weten is dat de laatste nieuwe iPhone altijd pakken beter presteert dan de concurrentie meer moet dat niet zijn
Het zijn hier alleen mensen die denken dat andere mensen dit interessant vinden die hierover 'doorzeuren'. In niets van dit alles doet Apple enige uitspraak.
Maar 'rumours' zijn nog steeds erg populair en helemaal als het om Apple gaat.

Gewoon negeren die hap en wachten totdat fabrikanten (Apple, MS, Google, Sony, Canon, etcetera) met een kant en klaar product komen.
Pas dan kun je echt nagaan wat het is, wat de specificaties zijn en of je het zou willen hebben.

Het zou ook een boel downmods schelen als niet alle Pro's & Anti's al maanden van te voren een flamewar beginnen over iets dat er wellicht gaat komen met specificaties van een altijd onscherpe foto uit een verkeerde hoek.
Het heeft er denk ik ook mee te maken dat mobile devices tegenwoordig een verlengstuk zijn van je persoon. Als ik mijn telefoon niet bij heb, dan kan ik terug naar huis. Agenda, mail, contacten, bankieren enz. Daarom zie je ook zoveel flamewars: mensen zijn zo afhankelijk van het device dat ze functionaliteit eisen.
Oh, maar ik ben er ook afhankelijk van, naast Agenda, mail, contacten, bankieren doe ik nog veel meer:
streamen van muziek, bellen (duh...), fotograferen, filmen, gitaar stemmen, tickets bewaren, [cloud] files benaderen, lightweight gamen en nog een boel minder essentiele zaken.

Maar die doe ik allemaal op mijn 4 jaar oude modelletje naar alle tevredenheid.
En tegen de tijd dat ik een nieuwe nodig heb kijk ik wat er dan te krijgen is voor de hoeveelheid geld die ik er voor over heb.
Gelukkig ben ik al lang geleden gestopt met het vergelijken van wat ik heb met wat er beschikbaar is. Laat staan het vergelijken met wat er misschien straks een keer zal komen.
Daar kan geen mens ooit echt blij van worden...
Ik ben geen merk-fan en iphones zijn absoluut veel te duur voor het device wat je in handen krijgt

MAAR

* windows phone mankeert teveel apps
* android gaat te slordig om met mijn gegevens en heeft teveel malware
* niet Apple toptoestellen zijn tegenwoordig jammer genoeg even duur of je moet gaan voor iets uit China waar je dan weer geen noemenswaardige garantie op hebt of een toestel dat traag is of veel te weinig intern geheugen heeft
* na drie jaar en half heb ik een aantal gekochte apps die ik niet meer kan missen of onder android opnieuw zou moeten kopen
* de consistentie van de apps is gewoon een tikkeltje beter dan bij android
* updates!! gisteren iOS 8.3 geïnstalleerd op mijn bijna 4 jaar oude 4S, bij een niet Nexus Android toestel is het maar afwachten wanneer en of je uberhaupt updates krijgt. Indien niet wordt een deel van de playstore snel waardeloos
* hogere doorverkoopwaarde

Dus ik doe na 4 jaar nog steeds verder met mijn 4S terwijl er een jongere Nokia Luma 920 en een LG G3 Mini (beiden al afschrijvertjes van mijn echtgenote die weer over gegaan is naar Apple) stof liggen te happen. Ik heb die toestellen geprobeerd maar ze werken (naar mijn bescheiden mening) gewoon niet even handig als iOS

Je hoeft natuurlijk niet elk jaar een nieuw toestel te kopen, en mensen die status halen uit het nieuwste van het nieuwste vind je even goed bij Samsung, HTC en andere...
je hebt overschot van gelijk, maar bij mij gaat het over the bigger picture. alles draait gewoon om geld en de gemakkelijkste manier vinden om die flappen uit onze portemonnee te halen.
zal wel iets te maken met mijn beroepsmisvorming als verkoper dat ik zo mijn mening gevormd heb maar ik vind het belangrijk om hier bij stil te staan. dit doen veel mensen niet en zo worden we gepluimd door de multinationals die noden blijven creëren.
ik weet dat dit me later als ik kinderen heb ook parten zal spelen. mijn zoon/dochter zal naar mij komen voor de nieuwste iphone, koop ik hem dan een toestel van 2 jaar oud zal hij uitgelachen worden door leeftijdsgenoten. jammer maar zo worden we gekweekt terwijl we beter zouden investeren in kankerbestrijding
Op zich ben ik het met je eens, € 800,- is enorm veel geld voor een telefoon (voldoet die term tegenwoordig nog wel?), maar om dat puur aan fanboyism en onwetendheid te wijten gaat wat ver. Als ik naar mezelf kijk dan is het simpel: ik koop gezeik af. Ja, de telefoon is duur, maar ik heb nooit missende systeemupdates, ik deed 5,5 jaar (full OS support!) met mijn laatste iPhone, echt alle apps zijn beschikbaar (anders dan bij WP), er is veel on- en offline ondersteuning voor het device, de (af)werking is goed, er zijn goede privacyinstellingen voorhanden (op Android moet je rooten voor XProtect = gezeik), er zijn superveel accesoires beschikbaar, aftermarket reparatiespullen zijn goed verkrijgbaar op eBay en Apple heeft goede telefonische service (ervaring).
Ik ken ook iemand die alles uit de kan haalt om een toestel zo goedkoop mogelijk te krijgen: Chineese import, (werkende) ROMs zoeken, bepaalde zaken aanpassen/compilen (en dat vervolgens voor élke OS update) enz. 'Maar mijn telefoon heeft maar € 100,- gekost!' roept ie dan. Als ik hem dan vraag om al die (verloren) uren eens te vermenigvuldigen met zijn uurloon, dan wordt het ineens stil.
Ik koop Apple spullen zodat ik tijd overhoud voor leuke dingen in het leven :-).
En dat die vriend zijn gepiel met de ROMs misschien leuk vindt is geen optie denk je? Verder wel relaxt dat jij een uurloon betaalt krijgt in je vrije tijd, wie betaalt jou dat geld? ;)
Dat zegt ie idd: is een hobby voor hem.
Verder wel relaxt dat jij een uurloon betaalt krijgt in je vrije tijd, wie betaalt jou dat geld? ;)
Jouw vrije tijd is gratis? 'Niks zo goedkoop als werken!'
Ik denk dat de meeste mensen niet betaald worden in hun vrije tijd nee ;)
daarom zijn we ook tweakers. middelen zoeken om ons mee te amuseren in onze vrije tijd en slim met technologie bezig zijn. niet alleen omdat het leuk is om te doen maar ook om het kostenplaatje te drukken.

we kunnen niet van iedereen verwachten dat hij tweaker-minded is ;)
De stevigheid van een toestel is erg belangrijk. Apple maakt een mooie stap door gebruik te maken van een sterkere legering. Het is echter nog afwachten hoe dit in de praktijk zal worden ervaren. Al met al blijft een hoesje geen overbodige luxe wat mij betreft.

Ben benieuwd naar de iPhone 6s :)
Apple heeft een tijdje geleden geëxperimenteerd met Liquidmetal. Jammer dat dat niet heeft doorgezet, dat zou hele mooie iPhones opleveren denk ik.
Even het een en al opgezocht, de 7000 serie aluminium is inderdaad ongeveer 60% sterker dan andere aluminium soorten. Echter sterkte heeft helemaal niets te maken met hoe makkelijk het te buigen is! Men moet kijken naar Elasticiteits modulus (youngs modulus!) en die is vrijwel constant voor aluminium legeringen! en ik neem aan dat ze "gekozen" hebben voor "sterker" materiaal om een tweede bend-gate te voorkomen. Deze materiaalkeuze is in mijn ogen totale onzin. Indien ze verder niets aan de vorm veranderen van het frame, zal deze net zo snel buigen! (echter minder snel breken)

om mezelf nog maar eens schaamteloos te kopieren uit de comments van het niewsbericht van de
bend-gate:
(...) Voor zover ik kan zien is het niet het probleem van een iphone die breekt(sterkte), maar slechts buigt (stijfheid). de stijfheid is afhankelijk van (E*I)/L Waarbij L de lengte is waarop een moment werkt. E de materiaalstijfheid is en I het oppervlaktetraagheidsmoment. Nu kan je een hoogwaardiger materiaal nemen om het stijfheid te maken. Echter is 10% meer stijfheid van het materiaal ook slechts 10% sterkte van het totale product. Nu wordt meestal in de praktijk gekozen om materiaal te kiezen op bewerkbaarheid, op afwerking, robuustheid en zeer zeker belangrijk bij een telefoon, gewicht.
Het is namelijk veel gemakkelijker om de I aan te passen. I is namelijk afhankelijk van de doorsnede van het materiaal. Als we bijvoorbeeld aannemen dat de vorm van de verstevigingsplaat een rechthoek is. Is de I= (1/12)B*H^3. (B=breedte, H=hoogte (dikte dus van het materiaal)) En hier wordt het interessant. Als ik de hoogte 2x zo groot neem, wordt de I, met als gevolgd de stijfheid, 8X (!!!) zo groot!
Nu kan ik me voorstellen dat dit geen ideale oplossing is als de telefoon zo dun mogelijk moet worden gehouden, echter een 10% toename in dikte levert al 30% meer stijfheid op. Andere fabrikanten lossen het op door bijvoorbeeld het toestel boller te maken. Met als gevolg een hoger traagheidsmoment. of het toepassen van ribben. Verder weet ik niet of er überhaupt ruimte is voor het toepassen van deze ribben, maar als je kijkt naar de backplate van oude Nokia's, zie je dat deze ribben minimaal ruimte innemen terwijl ze de stijfheid ontzettend doen toenemen.
.
Precies om die redenen een hagel nieuwe witte iPhone5C gekocht, simlock vrij voor nog geen 300 euries. Het is niet het nieuwste van het nieuwste, ik kon er of 300 bij doen voor een 6 of 300 besparen. Ik kom zelf van Android af en na de mislukking van Lolipop besloten om dat hoofdstuk te sluiten. Had het draaien op een Moto-g maar de snelheid en stabiliteit is ver te zoeken.

Nou moet zeggen tot nu toe geen spijt van, dat ding is ongelovelijk stevig, snel en maakt super fotos voor smartphone begrippen.

Ik kon een 2e hands 5s kopen voor zelfde geld, maar ik ga altijd zelf voor nieuw, gewoon 2 jaar garantie en geen rare dingen mee gebeurd.

De populariteit van de 5s en 5c zijn weer toegenomen na het verschijnen van de 6. Mensen zijn toch blijkbaar opzoek naar een telefoon van 4 inch.
Liever dat ze nu weer de goede richting in gaan en ik straks weer een betere iPhone kan kopen als mijn abonnement afloopt. Ik vind het ecosysteem en de software fijn werken, maar de iPhone 6 vind ik niet echt een mooie telefoon. Gelukkig is dat voor mij niet het meest belangrijk.
Waarom een nieuwe telefoon als je abonnement afloopt? Neem gewoon een sim onyl, dan ben je veel flexibeler in het kopen van een nieuw toestel.

Ik hoor mensen ook vaak zeggen "ik mag dan weer een nieuwe uitzoeken". Terwijl de huidige nog prima werkt 8)7 Zonde geld.
Maakt toch niet uit? Je krijgt je nieuwe telefoon toch gratis bij verlenging :+
Gratis?
Je betaalt €20-€30 meer voor een abonnement met toestel in tegenstelling tot sim-only en daarnaast moet je ook nog €100-€200 bijbetalen voor het toestel.
(korte blik op de Vodafone website)

Dan kun je denk ik beter een jaartje of twee overslaan en sim-only pakken wat je dan even makkelijk €250 bespaart, maar je moet dan wel helaas een nieuw modelletje telefoon overslaan.
_/-\o_ inderdaad ITsEZ

[Reactie gewijzigd door Ikkehans op 17 april 2015 14:57]

Ik vind de sim-only abonnementen tegenwoordig nog niet aantrekkelijk genoeg. Ik wil geen cheap ass providertje en als ik bij de grotere spelers toch redelijk wat MBs wil ben ik nog een hoop kwijt per maand.

Bij T-Mobile ben ik dan 24 euro per maand kwijt het eerste jaar en 30 euro het tweede jaar voor 2GB internet en verder het minimale, plus dan zit je er alsnog 2 jaar aan vast. Nu betaal ik 35 euro per maand en heb ik daar een iPhone bij. Daarnaast ben ik een Tweaker en hou ik van gadgets dus ik wil toch wel om de 2 jaar weer bij zijn met de nieuwste technologische hoogstandjes, ik ben geen huismoeder.

[Edit]
Ik zie net dat het 30 euro per maand is na het eerste jaar, je krijgt het eerste jaar €6,- korting per maand.

[Reactie gewijzigd door lepel op 17 april 2015 09:46]

Cheap ass providertje, je bedoelt een dochteronderneming of merk van een grotere speler? Zo is Simyo van KPN en Simpel van T-Mobile.

Of het werkelijk goedkoper is om sim only te nemen, hangt natuurlijk af van welke telefoon je neemt en hoeveel data je wil verstoken. Ga je voor een toestel uit het hogere segment en gemaakt voor de Westerse markt, dan kun je inderdaad beter voor een abonnement met toestel kiezen. Ligt je budget rond de 300 euro, dan ben je met sim only al gauw goedkoper uit. Al helemaal als je niet per se films wil kijken maar al prima de maand door komt met een halve GB.
ik ben geen huismoeder
Want alleen huisvrouwen willen niet per se elke twee jaar de nieuwste snufjes hebben. 8)7 Dat jij dat wel wil, maakt jou geen tweaker maar een hipster.

Edit: Taal

[Reactie gewijzigd door Wodanford op 17 april 2015 10:53]

Dat dacht ik inderdaad ook. Toe mocht ik verlengen bij Vodafone en bleek het sim-only voordeel bij deze partij gewoon over te zijn. Het abonnement in combinatie met de iPhone 6 was stukken goedkoper dan beide los...
Het voordeel blijft wel dat je bij los zelf mag kiezen wanneer je een nieuwe telefoon koopt.
Ik had het zelfde. Bij T-Mobile was abbo zonder foon 15 euro goedkoper. 24 x € 15 euro € 360,00. Toestel was € 390 euro los. Dus een besparing van € 30,00 in twee jaar. Maar wanneer je kijkt naar de inflatie van om en nabij 3% en de rente op de bank van maar 1% verlies je dus ook nog geld als je eerst gaat sparen voor een telefoon en ben je uiteindelijk met losse telefoon veel duurder uit of je moet natuurlijk een uitlopend model kopen. Maar dan heb je niet het nieuwste van het nieuwste. Daarnaast is de afschrijving op een telefoon gewoon best wel groot na 2 jaar. Voor een high end foon van 500-800 euro nu heb ik over 2 jaar nog geen 100 euro over als 2e-hands. Dus als ik met abbo over 2 jaar een nieuwe foon neem en ik verkoop deze voor 100 dan heft de foon me maar 260 euro gekost.
Vind ik ook, ik ben van de iPhone 4 naar de iPhone 6 gegaan en de 6 ziet er goed uit maar de 4 was echt een prachtig toestel.

De 2G was trouwens ook prachtig (voor zn tijd). De 5 en 6 zijn een beetje dompers vind ik. De 5 had een zilveren of grijze achterkant met een strookje wit of zwart aan de onder en bovenkant. Waarom zijn die strookjes anders afgewerkt? De iPhone 6 heeft nu ook die strookjes maar met een gelijke afwerking (dat is een verbetering!) maar die ronde zijkanten vind ik niet zo mooi, al houd het wel lekkerder vast.

Overigens zegt Apple over de Macbook Pro ook dat het aircraft grade aluminium is. Aircraft grade is gewoon een marketingterm. Als de wielluiken van dit aluminium gemaakt worden dan hoeft het niet zoveel voor te stellen. Dat kan (bij wijze van spreken) net zo goed van hardboard gemaakt worden. Er zijn veel verschillende aircraft grade aluminium legeringen.
Smaken verschillen, want ik heb de 5 gehad en vind het echt de mooiste telefoon ooit gemaakt. Heb hem nu aan mijn moeder gegeven maar toch af en toe wel eens gedacht "zal ik mam mijn 6 geven en ik die 5 terugnemen?"

De 6 vind ik gewoon niet zo mooi, ik hou meer van rechte telefoons. De afgeronde zijdes vind ik oubollig ogen en die grijze lijntjes op de achterkant gewoon oerlelijk.

Maar het is wel een fijne telefoon :)
Tsjah, is dat niet met alles dan? Als hij het nog steeds goed doet en je er tevreden mee bent, snap nooit de drang om het nieuwste van het nieuwste te hebben. Lekker verder met men 5s en de 6 serie overslaan.
Kijk en dat vind ik nu het aardige bij Apple: de hoge restwaarde van hun spullen. Voor die dan 'verouderde' telefoon krijg ik nog minimaal 500 euro. Prima dus, laat maar komen :)
Zit zelf nog op de iPhone 5. Ding doet het perfect, is nog steeds snel en ben nog geen beperkingen tegengekomen binnen bijvoorbeeld de AppStore. Je hoeft niet perse iedere keer te upgraden. Pas zodra je huidige het allemaal niet meer kan bijhouden loop je echt 'achter' in mijn ogen ;)
Dat is met alle toestellen bijna zo. Elke fabrikant kom jaarlijks met nieuwe types. Bovendien durft Samsung ook aardige prijzen te vragen tegenwoordig :X. Als je high end wil blijven zul je gewoon elk jaar €500+ moeten neertellen.
Ach, dat is toch met alle electronica? Koop vandaag een computer en binnen een paar maand heb je een betere voor het zelfde geld.
Dat betekend niet dat wat je hebt niet goed is. Daar kun je zeker 4 jaar mee verder. Mijn vriendin heeft nog een iPhone 3Gs van meer dan 5 jaar oud. Die doet het nog best!!
Juist niet. Dat zou het geval zijn als ze deze vernieuwing pas toepassen op de Iphone 7. Apple is juist zo aardig om het design vaak amper te veranderen zodat het minder snel uit de mode is. Vandaar ook dat ze 2dehands nog zoveel opbrengen en ze oude modellen nogsteeds nieuw kunnen verkopen.

PS ik ben zelf van het android kamp
En zo is je iPhone 6 meteen weer verouderd en loop je achterop totdat je opnieuw €800 neertelt.
Jij koopt alleen dingen die niet verouderen? Ben benieuwd welke telefoon of auto je dan hebt.
Anoniem: 380117
@Enai17 april 2015 09:17
Qua hardware misschien, maar mijn huidige 1,5 jaar oude iPhone 5S (32GB) is nog steeds sneller en stabieler dan mijn OnePlus One (64GB) van een half jaar oud en de HTC M8 van mijn vriendin.
De vergelijking met een oneplus is niet helemaal eerlijk, daar krijg je er bijna twee voor de prijs van één iPhone 5s

Wel jammer als het zo veel scheelt met een htc one m8
Anoniem: 380117
@Coebergh17 april 2015 09:38
OnePlus promoot de telefoon zelf als een flagship-killer, dus dan mag je die vergelijking best maken toch? :9
Ergens wel natuurlijk, maar het blijft zo dat hij een stuk goedkoper is, en dat moet ergens in zitten. Verder is er ook een verschil met wat iemand roept, en wat het daadwerkelijk is :)
De restwaarde van een 5s is dan weer verhogen, zodat je bottom line bijna hetzelfde betaalt voor het toestel...
Sneller waarmee? Stabieler is n=1, mijn iPad heeft regelmatig vastlopende apps terwijl m'n OPO nog nooit is vastgelopen.
Anoniem: 380117
@Cartman!17 april 2015 13:56
Over het algemeen sneller. Natuurlijk loopt er soms wel eens een appje vast op iOS, maar in mijn ervaring is het bij Android vaker dat ik plots weer op het homescreen sta. Of dat ik een melding krijg: <app> is vastgelopen.
En in mijn ervaring niet, kortom... n=1 heb je niks aan ;) Los daarvan heb ik liever melding "er ging iets mis" dan dat je eruit gemikt wordt zonder enige melding.
What else is new? Dat is met elk product dat uitkomt het geval...
Klopt, en na deze 'onaangekondigde' iphone komt er vast nog een, waardoor die ook weer achterloopt. Zo blijf je aan de gang :)
Da's een goei, dat hoorde ik ook tien jaar geleden op T.net, maar dan mbt processors en videokaarten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee