Gerucht: iPhone 6S krijgt alleen wijzigingen aan de binnenkant

De iPhone 6S ziet er hetzelfde uit als de huidige iPhone 6, inclusief de antennelijnen voor draadloze ontvangst. Het model gaat ook niet over een dual-lens-systeem beschikken. Dat claimt althans 9to5Mac op basis van foto's.

De Apple-site heeft foto's van wat de behuizing van de iPhone 6S zou zijn en daar zijn geen veranderingen ten opzichte van de huidige iPhone 6 op te zien. 9to5Mac heeft een goede reputatie wat Apple-geruchten betreft. De behuizing toont wel wijzigingen wat betreft de binnenkant: de bevestiging van de elektronica is significant anders.

Als de foto's authentiek zijn, ontkrachten ze een aantal eerdere geruchten. Zo zijn de gaten voor het camerasysteem gelijk gebleven en krijgt het toestel dus geen dual-lens-systeem. Ook zijn de antennelijnen ongewijzigd; een recent bericht sprak van een Apple-patent met betrekking tot materiaal dat het mogelijk maakte de lijnen weg te laten. Hoewel in een patent beschreven technologie zelden op dergelijk korte termijn in producten verwerkt wordt, speculeerden sommige sites dat komende iPhones niet meer over de antennelijnen zouden beschikken.

Ook de positie van de speakers, de aansluitingen en de microfoon is ongewijzigd. Helemaal als een verrassing komt het niet dat Apple het uiterlijk niet aanpast: ook bij eerdere S-modellen voorzag de fabrikant zijn smartphone alleen van andere onderdelen zoals een snellere processor.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

01-07-2015 • 08:11

109 Linkedin

Reacties (109)

109
94
64
4
0
0
Wijzig sortering
Is een feit, geen nieuws, is toch al voor 5 generaties het geval?
De 4s zag er anders uit dan de 4 (plek van antennestrepen), 5s zag er anders uit dan 5 (geen vierkantje in Home-knop meer door Touch ID). Laatste iPhone die er exact hetzelfde uit zag als voorganger was 3GS uit 2009 :)
Ik denk dat SIII dingen bedoelde dat mensen opmerken :p.

Zo was de HTC M9 ook anders dan de M8. De camera zag er anders uit en iedereen (incluis jullie) noemt hem identiek. Met een ander design bedoelen mensen niet het verdwijnen van een vierkantje uit de home knop :-).

Voor mij was dus telkens de X gelijk aan de XS van uiterlijk. En ik denk dat de meeste mensen dit ook zo zagen.
Niet helemaal, de belettering van het woord "iPhone" op de achterkant van de 3GS was glanzend, op de 3G mat (kan ook andersom geweest zijn).
Nu alleen nog zorgen dat het scherm beter vastzit aan de behuizing, bijna elke iPhone 6 die ik heb gezien (waaronder mijne) heeft een kleine speling waardoor je de zijkant van het glas een klein beetje ik kan drukken en in sommige gevallen een tik-geluid maakt omdat er gewoon een halve mm speling is. Erg slordig
Vreemd dat dit in geen enkele review ter sprake kwam dan.
Mwoah zo vreemd is dat niet, want je moet er wel een beetje op letten en naar zoeken. Maar als je het eenmaal bent tegengekomen is het best wel storend.
En dan maak je een afspraak met de store en worden die schroefjes netjes vastgedraaid. Ik heb dat 3 keer laten doen (voor 3 verschillende toestellen) en het probleem doet zich al maanden niet meer voor.
Klopt , heeft de mijne ook, vraag me wel af of dit op den duur problemen kan geven..?
Ik heb dit dus ook, en dit is al mijn 3e toestel die dit probleem heeft en het word steeds erger in het begin kun je een beetje indrukken en de speling word steeds groter !
Ja ik kreeg de 1e keer een nieuw toestel de volgende keer is mijn scherm gratis vervangen, wel bij Apple zelf.

En binnenkort ga ik maar de Apple store in Amsterdam, kijken of ze deze keer ook m'n scherm willen vervangen, vind het echt bizar dat dit nu al m'n 3e toestel is wat dit probleem heeft...
Bij de 3Gs is het glanzend.
Bron: mijn GSM (een 3Gs :P )
nog een groter verschil , de iphone 5 was zwart (black and slate ) , de 5s is space gray geworden
De 5 had een body van geanodiseerd aluminium wat heel vatbaar was voor beschadigingen. De voornaamste reden voor verandering was om dit te voorkomen bij de 5S.
klopt , scuffgate
Toch was het weldegelijk hetzelfde referentie design. Het model zag er dus niet anders uit.
Het vierkantje zat sinds het begin van de iPhone op de homeknop om duidelijk te makken dat het de primaire knop is. Dat is niet meer nodig sinds Touch ID met de ronde ring rondom.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 1 juli 2015 09:06]

Er was veel meer uiterlijk verschil tussen de 5 en de 5S, dan tussen 4 en 4S:
- 5S had Touch ID
- 5S in de kleuren Spacegrijs, zilver en goud, 5 in zwart en zilver.
- 5S had camera met dubbele flitser

Toch wel een duidelijk verschil tussen de twee.
Ik citeer uit jouw review : "De 4S, die door de fans prompt in '4 Steve' werd omgedoopt, verschilt aan de buitenkant niet of nauwelijks van de iPhone 4."

Technisch heb je natuurlijk gelijk, ze waren niet identiek, maar ze waren wel vrijwel identiek :P

OT: niks nieuws, dit zijn we al jaren gewend. Het zou eerder nieuws geweest zijn als het ding een ander design gekregen had, bijvoorbeeld om de uitstekende camera en de bendgate te fixen ( hoe beperkt die bendgate ook was, steviger is altijd beter.)
En vergeeet niet dat de 4S wel een millimeter dikker was! :+

[Reactie gewijzigd door Mic2000 op 1 juli 2015 09:50]

Dat zijn dus minimale verschillen.
De achterkant van de 6S geeft vast een ander typenummer aan, dus goed te zien voor de consument (net zo makkelijk als die andere verschillen)
Dus alle S varianten zagen er allemaal gewoon hetzelfde uit op 1 klein wijziginzetje na ;) Iedereen hier op tweakers kent de verschillen maar weet ook dat grote design changes na de S variant vallen.
Idd, maar volgens mij zijn er weinig artikelen zo succesvol in het genereren van pageviews als Apple 'geruchten'.
Volgens onze stats moeten we dan ongeveer deze kop boven een artikel zetten:

'Tim Kuik downloadt Windows illegaal op onaangekondigde iPhone dankzij snelheidsverhoging Ziggo'
:P
hehe post van de eeuw! love it!
Da's positief toch? Geeft aan dat er enorm veel interesse in is en dat de cynici in de minderheid zijn (ook al genereren die ook pageviews want "Q_Q weer apple nieuws maar eens kijken of ik kan ranten"
Ik vind dat laatste echt vreemd: waarom zou je een bericht lezen als het product, merk of onderwerp je niet aan staat? Dat soort mensen lijken blij om gefrustreerd te worden.
Een afzijk berichtje hoort hier natuurlijk ook bij, waarschijnlijk met als doel anderen te frustreren...

Gefrustreerde mannetjes dus... ;)

[Reactie gewijzigd door SqueakyClean op 1 juli 2015 13:21]

Dit is niet zomaar een gerucht. Lees het artikel nog eens goed door. Daarnaast is de bron 9to5mac, dat is bepaald geen tabloidsite. Niet zomaar dingen roepen die in je hoofd opkomen zonder verder na te denken of het wel ergens op slaat.
nieuws kan ook bevestiging zijn van zaken, al spraken ze gister over een iPhone 7 ivm het force touch verhaal.
nieuws kan ook bevestiging zijn van zaken, al spraken ze gister over een iPhone 7 ivm het force touch verhaal.
En ook dat kan waar zijn, al is het maar dat als je de naamgeving van de afgelopen jaren bekijkt, de iPhone 7 volgend jaar uit zal komen.
Er wordt al links en rechts gesproken dat Apple de nummers wilt laten vallen.

Vrijwel alle grote producenten plakken er een nummer op, maar gezond verstand zou je iets anders moeten vertellen. De nummers beginnen enigszins ridicule vormen aan te nemen, en als Apple niet subtiel een "s" achter had geplakt, dan waren we al double-digit.

Ben benieuwd welke fabrikant het daadwerkelijk aandurft,
want als we dit voorbeeld nemen,
nieuws: Huawei kondigt Honor 7 aan
dat nummertje 7 heeft helemaal niets te maken met het model,
er is een hele waslijst met verschillende modellen dat toevallig of niet begint met 3 of 4 of 5 en zelfs de 6.
Samsung nummers zijn ook een verwijzing.

Hoe nu verder nu verder nu je de 'voorsprong' hebt.
Ik ga ervan uit dat ze hebben onderzocht dat consumenten gevoelig zijn voor een oplopend nummer als het aankomt op nieuwe producten.

De Apple iPhone 6 is lekker kort en iedereen weet welk toestel het is.

De Samsung Galaxy S6 ligt een stuk minder lekker in de mond.

Ik verwacht daarom dat ze wel door zullen gaan met de nummers. De naam iPhone zal ook zeker niet veranderen. Ik heb ook niet echt zo'n probleem met een iPhone 10....

Allemaal m.i. trouwens, voordat ik weer wat mensen tegen de schenen schop... :)
"De Apple iPhone 6 is lekker kort en iedereen weet welk toestel het is.

De Samsung Galaxy S6 ligt een stuk minder lekker in de mond."

Maar mensen zeggen over het algemeen gewoon: 'iPhone 6' of 'Galaxy S6'
Ken maar weinig mensen die ook het merk er bij uitspreken. Dus beiden zijn (m.i.) net zo kort.
Net als een 'One m8'.
Het wordt pas lastig als je een Oppo telefoon zoekt. Die spannen (wederom m.i.) wat mij betreft wel echt de kroon voor wat betreft naamgeving.
Jup. Apple houdt een 2 jaar per telefoon release schema aan. Dus 6 vorig jaar, en dan koop je die met een 2 jarig abonnement, dan kan je volgend jaar de nieuwe 7 kopen.
Zelfde met 5S -> 6S -> 7S. Zo houd je een constante lijn aan verbeteringen.
Is zeker geen feit, zelfs al heb je jaren aan eerdere resultaten dan is het nog steeds speculatie.
Apple heeft nooit aangekondigd dat er elke twee jaar een S-versie van de iPhone uit gaat komen die er precies hetzelfde uit gaat zien, dus dit kan geen feit zijn.

Ja, het is wel nieuws, omdat dit nieuws op basis van gelekte foto's van 6S-onderdelen gebaseerd is.

Niet zo fipo'en.
Elk jaar word ik weer helemaal lekker gemaakt met nieuwe dingen. En hoe dichter bij de release lijkt er weer niet veel vernieuwt te worden. Dan heb ik steeds zoiets ik wacht wel tot volgend jaar. Dit doe ik nu al vanaf de 3GS, maar aangezien deze nu wel aan zijn einde is denk ik dat ik toch maar eens moet gaan vernieuwen.
Echt? vergeleken met een 3GS is nu alles toch wel een waardige upgrade? De 3GS heeft een 320p scherm dat is toch wel antiek :+
Jaa gebruik het alleen voor whatsapp eigenlijk maar begin mezelf er ook voor te schamen haha
Als je het alleen voor WhatsApp gebruikt, zou ik niet voor een iPhone gaan eigenlijk, dan betaal je veel te veel. Ga dan liever voor een toestelletje als de LG L40 of een instapmodel Lumia ofzo, die heb je voor 40-50 euro. Goedkoopste iPhone is toch al gauw 250,-
Jaa heb ik ook over na zitten denken, maar waarschijnlijk ga ik er dan wel weer meer mee doen(aangezien het nu gewoon te lang duurt om iets te openen :/). En al die duizende euros die ik heb bespaard met het niet kopen van een nieuwe elk jaar, kan ik wat meer uitgeven voor een nieuwe
Dat je nog met een 3GS kunt werken. Ik heb een goeie anderhalf jaar terug nog een weekje met mijn oude 3gs moeten rondlopen omdat de 4 kapot was en de 5 nog niet binnen was. Pff, kon whatsapp niet eens meer installeren. De Appstore had geen versie meer die op die iOS versie nog draaide.
Hier doet die het nog en gebruik hem eigenlijk alleen daarvoor, maar word indd wel tijd voor een nieuwe.
Dan gok ik dat je hem al eerder geinstalleerd had staan, of de ipa nog hebt :) Herinstallatie lukte mij iig niet meer.
Gerucht: water is nat.
Was het niet ook zo bij de iPhone 4 -> 4S? En de iPhone 5 -> 5s? (Hoewel... Dat ringetje rond de home-knop misschien.)
En zelfs de kleuren, flitser en niet te vergeten het ringetje om de camera die miste 8)7
5 -> 5s had de vingerafdrukscanner, toch wel een grote verandering lijkt me. Bevestiging van deze aanname is ook nieuws. Alhoewel het hier alsnog om een gerucht gaat, laten we dat niet vergeten :)
Hmm, als het uiterlijk EXACT hetzelfde is als de versie zonder 'S', lijkt me dat niet zo'n slim besluit. De consument zal toch wel willen kunnen (laten) zien dat ze de nieuwste versie hebben lijkt me zo.
3g = 3gs, 4g = 4gs, 5 = 5s en nu is de 6 gelijk aan de 6s. Het enige verschil tussen de 4g en 4gs was een lijntje tussen de rand om ontvangst problemen te verhelpen. Ik zie niet in waarom dit geen slim besluit zou zijn?

En hoezo zou ik als consument willen laten zien dat ik de nieuwste versie heb? Je doet net alsof het voor consumenten belangrijk is om indruk te kunnen maken bij anderen met je nieuwe mobiel en dat is nou net iets wat mij persoonlijk niets interesseert.
Ahum. High-end telefoons zijn een status item pur sang. Er is juist maar een zeer beperkt percentage consumenten dat zo'n toestel koopt vanwege zijn specs.

Precies zoals bij dure auto's eigenlijk.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 1 juli 2015 12:52]

Hele dure auto's of bijv horloges zijn meestal wat exclusiever dan een massaproduct als een iphone.

ik heb zelf een iphone 6 vlak na de release gekocht. Ik koop die telefoon omdat ik niet hoef na te denken of hij snel is of niet, het os fijn is, al mijn apps in de app store zijn gekocht, restoren in no time is gedaan en de integratie met mijn macbook voor mij lekker werkt.

Daarnaast verkoopt hij makkelijk en is hij lekker waardevast. Maar een statusitem is het zeker niet. Ik begrijp uberhaubt niet waarom mensen het zo graag beter als anderen willen hebben en daar dan (walgelijk) mee moeten pronken. Misschien kan iemand dat uitleggen :Y)
iPhones zijn ook populair vanwegen de naam (sommige mensen (ouderen) kennen soms geen ander toestel). Mijn opa vond de iPhone wat duur, ik vertelde hem over de Nexus 4 en liet hem de review van Tweakers zien. Toen ik vertelde over de prijs was hij verbaasd. Ik denk dat de meeste mensen een iPhone kopen vanwege iOS. Ik ken veel mensen die Android gewoon niet fijn vinden. Ik heb zelf een Android toestel gehad (HTC/T-mobile G1 en buiten dat hij te vaak kapot ging vond ik het gewoon niet een fijn OS). Sinds dien is er veel veranderd, dus heb ik een a twee jaar geleden een Nexus 7 (2013) gekocht, wederom vind ik het niet een fijn OS. Soms werkt het touchscreen ook niet al te best. De App store is behoorlijk compleet maar alle pro-audio apps missen. (Dat schijnt door de latency tussen het scherm en het geluid te komen). Mijn zus is ook van de iPhone 3GS naar een Samsung Galaxy huppeldepup gegaan en nu heeft ze een iPhone 5c.

En bij dure autos speelt ook niet alleen de status een rol. Een S63 AMG met €100000 aan opties is zoveel meer dan een status item. Het kan bijna niet vergeleken worden met een VW up! of een Toyota Avensiss. Als je naar bereikbaardere autos kijkt dan is dat misschien iets minder, toch bied een VW Passat in veel opzichte meer dan een Skoda Octavia. Of een BMW 5 dan een Skoda Superb. Of een BMW 5 vs een BMW 7. Het is allemaal wezenlijk anders.

[Reactie gewijzigd door klonic op 1 juli 2015 13:19]

Hij doet niet alsof dat voor JOU geldt maar voor de markt in het algemeen. Zelf denk ik daar anders over. Ik ben dus wel benieuwd naar het bewijs dat steveman heeft voor zijn claim.
Dit is al het geval sinds de iPhone 3G/3GS. De iPhone 6s krijgt waarschijnlijk wel forcetouch en een nieuw soort aluminium en zal daardoor 0,2mm dikker zijn.
Bedoel je dan niet gewoon dikker aluminium? En als het wel nieuw is ten opzichte van wat dan? De oude iphone of andere telefoons?

De S6 heeft bijv al veel sterker aluminium aan boord dan de meeste smartphones. namelijk 6013 ipv 6063 aluminium. Maar het kan natuurlijk nog veel sterker!

Dat Apple dezelfde fout niet nog een keer maakt lijkt mij ook wel vanzelfsprekend iig dus ze zullen er vast wat aan doen.

http://www.phonearena.com...o-iPhone-bendgate_id66703

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 1 juli 2015 08:33]

Het zou gaan om hetzelfde aluminium als de Apple watch Sport, waarvan ze stellen dat het past binnen de 7000-serie van aluminium. De 0,2mm zou mogelijk ook veroorzaakt worden door het aangepaste touch screen voor Force Touch.
Ik hoop dat Apple tegelijkertijd iets van een iPhone 6 Mini of 6C introduceert, met een wat lagere prijs en wat meer opslagruimte. Vind zelf 5 inch telefoons (en het formaat van de iPhone 6 wat aardig in de buurt komt) nog steeds te groot (oncomfortabel om vast te houden in 1 hand), hoewel ik er zelf een heb gekocht bij gebrek aan betere alternatieven op dezelfde prijs.
Het spannende is inderdaad niet wat Apple met de 6S gaat doen (tikkie sneller, mooier scherm en heel veel marketing bla bla) maar wat ze met de budget modellen gaan doen. Komt er een 6C? Of wordt de 5S goedkoper?
Was er ook gen gerucht dat de de glasplaat van de iphone 6 volledig in syntetisch sapphire cristal zou gemaakt zijn? Ze gingen een fabriek opkopen maar die fabriek bestaat ondertussen niet meer. Geen idee wat de huidige staat is van de productie.

Sapphire is veel harder van standaard glas (Gorila etc) maar is duurder, minder flexibel en laat iets minder licht door dan standaard glas. Alle voor en nadelen kan hier lezen:
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2473339,00.asp

[Reactie gewijzigd door Coolstart op 1 juli 2015 10:08]

jammer, ik vind de behuizing veel minder stevig dan de voorgaande modellen. Bij de vorige modellen kreeg je bij een val van 1 meter op tegels kleine krassen aan de zijkant. En nu gelijk hele putjes erin.
Ik hoop echt dat ze de uitstekende cameralens weghalen. Zeker als je geen hoesje gebruikt is dat echt vervelend/
Als je die cameralens zo uitstekend vindt. Waarom moet het dan weg?
Bij bedoelde dat de lens een beetje uit de behuizing steekt.
Uitstekend - Uitstekend.... Pfff warm weer.
Hehe. Gelukkig AC hier dus was nog scherp genoeg om de grap te maken :)
Het is mooi dat ze een aanpassing willen doen aan de Iphone 6, maar hoe zit het met het buigen van de body? Zou dat met deze "opgelost" zijn, want het enige wat ik hieruit haal zijn de antenne lijnen.

Het zou beter zijn dat als de body verstevigd wordt, en misschien een paar mm dikker (persoonlijke mening).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee