Apple maakt duurste iPod touch meer dan 100 euro goedkoper in Nederland

Apple heeft zijn iPod touch stevig in prijs verlaagd. De duurste 64GB-versie was tot donderdag 419 euro, maar zal vanaf donderdag voor 299 euro over de toonbank gaan. De 16GB-versie heeft naast een prijsverlaging van 40 euro ook een camera aan de achterkant gekregen.

Het enige verschil met de vorige iPod touch met 16GB aan flashgeheugen is dat het apparaat nu dus 199 euro kost. Tot voor kort was dat 239 euro. Ook heeft het apparaat nu net als de 32- en 64GB-versies een camera met een resolutie van 5 megapixels aan de achterzijde. De camera aan de voorzijde verandert niet. Verder is het toestel nu net als zijn broertjes met meer opslag verkrijgbaar in het wit, roze, groen, blauw en grijs; voorheen was dat enkel wit en zwart.

De 32GB-versie, die tot donderdag 319 euro kostte, gaat in prijs omlaag naar 249 euro. Apple heeft de update in stilte doorgevoerd. De iPod, ooit een belangrijk product voor Apple, maakt een steeds minder groot deel van de Apple-omzet uit: steeds minder mensen schaffen een exemplaar aan. Afgelopen kwartaal verkocht Apple slechts 2,7 miljoen iPods; een jaar eerder waren dat er nog 4,5 miljoen. Ook de rest van de markt voor multimediaspelers krimpt, waarschijnlijk doordat mensen hun smartphone ook als multimediaspeler gebruiken.

Door Joost Schellevis

Redacteur

26-06-2014 • 19:00

196 Linkedin

Reacties (196)

196
185
103
5
0
41
Wijzig sortering
Dat is een flinke prijsdaling. Echter heb ik nooit echt begrepen waarom je zo'n iPod zou kopen. Een iPhone kan toch hetzelfde + meer?
Ik zie deze dingen best veel bij kinderen in de leeftijd 6-12, die nog geen smartphone mogen van de ouders.
Schandalig dat die al met apparatuur van honderden euro's rondlopen ... Toen ik zo oud was had ik zo'n gele Sony cassette walkman met ingebouwde radio van de rommelmarkt waarvan het klepje ontbrak. Die ging mee op vakantie naar Groningen ...

Maar goed, dan hebben we het over 20 jaar geleden ...
Tot je op een gegeven moment een discman kreeg? Die dingen waren ook gewoon 150 gulden destijds. Dan is 199 euro nog niet zo'n raar bedrag.

Maar zoals hier al eerder werd aangegeven, over het algemeen gaat het om apparaten die doorgegeven worden door de ouders en zo gaat het hier ook gebeuren. Mijn vrouw krijgt mijn 'oude' telefoon, en de telefoon van mijn vrouw gaat dan naar de oudste.

Dan is gewoon de vraag, ga ik die 300 euro nog op Marktplaats krijgen van iemand die een oude iPhone wil kopen of geef ik hem aan mijn dochter.
Ik heb nooit een discman gehad. Daarbij; ƒ 150,- is nog altijd slechts € 68,-. Dat is slechts 1/3 van de € 199 die een iPad Touch kost, dus is dat eigenlijk wel een raar bedrag.

Nu vind ik het principieel geen probleem dat kinderen een simpele MP3 of MP4 speler meenemen, hoewel je je kunt afvragen of dat wel zo verstandig is met het steeds drukker wordende verkeer.

Een iPod Touch is overkill voor de categorie tussen de 6 en 12 jaar. Het zou voor hun financiële ontwikkeling gezonder zijn als ze pas zo'n dure iPod mogen gebruiken zodra ze zelf in staat zijn om het bedrag met vakantiewerk / krantenwijk bij elkaar te sparen.

In mijn beleving tik je niet 100% als jij als ouder zijnde je jonge kroost met dergelijk dure gadgets verwend. Op die manier leert de jeugd niet fatsoenlijk met geld om gaan en kennen ze de waarde van dure apparatuur niet omdat pappa en mamma het wel voor hun koopt. Zo gaan ze er op latere leeftijd dan ook mee om ... Dus ja, ik blijf erbij dat het schandalig is dat zulk jongere kinderen al met dure iPods rond lopen.

Dan vindt iedereen het vervolgens gek dat de gemiddelde schuld van jongeren steeds verder toe neemt :
http://www.nibud.nl/kenni...ldpreventie/jongeren.html
Steeds meer jongeren tussen de 18 en 25 jaar doen een aanvraag voor schuldhulpverlening: van 7% in 2007 tot 11% in 2012.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 28 juni 2014 08:22]

Schandalig is wel erg sterk uitgedrukt. Ik ben waarschijnlijk van dezelfde leeftijd als jou maar kijk er anders tegenaan. De reden dat we toen dit spul niet hadden was omdat het nog niet bestond. Het is nu binnen bereik, het is een cultuur, het is betaalbaar (voor velen) en daarom heeft bijna iedereen het.

Het is ook de "vaart der volkeren". Ik heb veel stellen met jonge kinderen in de vriendengroep en dit soort apparaten worden al veelvuldig gebruikt door kinderen vanaf, schrik niet, 1 jaar oud. Velen zullen dat afkeuren maar ik zie met eigen ogen dat ze op deze manier ontzettend snel leren. Taal, motoriek, creativiteit worden gestimuleerd op een manier als nooit tevoren. Onlangs heb ik in Minecraft een enorm Middeleeuws schip gezien, met verbazingwekkende details, gemaakt door.....een 4 jarige.

Als ik dit niet met eigen ogen had gezien had ik het ook afgekeurd, maar inmiddels denk ik omgekeerd: kinderen die hier niet vroeg aan beginnen, gaan achterlopen. Serieus.

Tot slot, vroeger was alles beter is een vertroebeld beeld. Als jeugd doen we domme, onverantwoordelijke dingen. Dan worden we ouder en klagen over de jeugd. Zo hoorde ik laatste een oude dame zeggen dat de jeugd in de bus niet met elkaar praat, men zit op hun telefoon te turen. Weet je wat? 20 jaar geleden zaten we in de bus allemaal apart naar de walkman te luisteren, en praatte we ook niet.
Yeah yeah over simplified. Daarom zie je zoveel kinderen lekker buiten aan het spelen en ook creatief zijn.

[Reactie gewijzigd door doublehelix op 27 juni 2014 10:58]

Het een sluit het ander niet uit. De reden dat we vroeger meer buiten speelden was omdat dat alles was wat we hadden.
Het is ook niet zozeer dat ze een telefoon hebben, wel het soort (relatief recent en high-end als ik zo rondkijk), de groepsdruk die erbij hoort (vooral onder tieners) en in welke mate het indringt in de persoonlijkheid van die kinderen.

Ik ben nu 30, ben enkele jaren terug gestopt bij de politie en wilde HBO gaan volgen, waarbij ik me mateloos irriteerde aan het gebrek aan discipline eens een keer níét te reageren op die telefoon als ie trilt, voor elk dingetje dat ding te pakken en zelfs gewoon gesprekken voeren in de klas terwijl er les gegeven wordt met enkel een handgebaar als verontschuldiging. Als ik presentaties deed en ik zag dat er iemand met zijn telefoon zat te kutten hield ik ook midden in mijn zin op en wachtte ik net zolang tot ik oogcontact had met de betreffende persoon, vaak in een vlaag van verbazing opkijkend waarom het ineens stil was.

Mijn broertje, nog jonger, "kijkt" series terwijl hij aan het gamen is. Als ik dan met hem een serie nog eens kijk zit hij vaak met open mond omdat hij hele stukken gemist heeft.

Zelf heb ik me aan moeten leren om als ik overdag alleen een film kijk (werk onregelmatig) om mijn telefoon te laten liggen omdat het heel verleidelijk is steeds iets op te zoeken.

Het is gewoon niet gezond om aan van alles te beginnen maar niets je volle aandacht te kunnen geven.

Daarnaast vind ik het hilarisch om (jonge) ouders mee te maken die om het jonge kind maar stil te krijgen hun smartphone in handen van hun koter duwen die er vervolgens ijs, koek, sap of weet ik wat erin smeert waarna de ouders dan boos worden op hun koters. Kijk in de fucking spiegel.
Schandalig is inderdaad wat sterk uitgedrukt, maar ik ben zelf net zo verbaasd. Inderdaad het zijn apparaten van honderden euro's. Een mindere variant is voor die doelgroep net zo oke lijkt me. Een neefje van me van 11 gaat binnenkort een macbook air kopen terwijl mijn toch wel vermogende ouders een tweedehands surface hebben gekocht, Ja call me old fashioned maar ik vind het wel bizar en ik snap de verbazing wel over die apparaten in het bezit van jonge kinderen.
Nou ja, ik zie vaak dat een dergelijk apparaat niet per se aangekocht wordt voor het kind, het wordt vaak doorgegeven wanneer de volwassene een nieuwer model koopt.

Het is natuurlijk veel geld, maar op die manier valt het wel mee, het is al afgeschreven min of meer. Daarnaast is natuurlijk alles relatief. In gezin A is een paar honderd euro een fortuin, in gezin B stelt het niets voor.
Anoniem: 427436
@Knippr27 juni 2014 00:25
En je kan je vast ook wel dat plaatje voor de geest brengen van een trein in de jaren '50 waar iedereen gewoon de krant zit te lezen, terwijl die toendertijds nog niet eens op tabloid-format uitkwam :P
http://img.qz.com/2014/01...cyaaz2ps.jpg?w=1024&h=714
Anoniem: 327719
@Titan_Fox27 juni 2014 11:53
Ja is ook schandalig maar dat is de tijd waarin we leven... we zijn allemaal zo kapitalistisch ingesteld terwijl we zelf de bedrijven strop omdoen.
Ik wil geen klomp aan mijn oor maar wel een handig kladblokje, audiospeler en mobiele e-mailclient die bruikbaar is op de plekken waar ik hem nodig heb. Om te bellen gebruik ik dus een ouderwetse Motorola RAZR V3 en voor de foto's gebruik ik een Sony DSC WX300. Da's allemaal mobiel genoeg en geen drama als er eens een van de apparaten geen zin heeft. Bijkomend voordeel is dat ik de adresdatabase kan raadplegen terwijl ik aan het bellen ben.

Momenteel zit ik nog met een iPod Touch v3 die steeds meer jammert om updates die hij nooit krijgen kan vanwege het verouderde IOS 5. Ik twijfel nog tussen een iPod Touch v.5 of eventuele opvolger, een iPad mini of een Windows Mobile PDA om het ding op te gaan volgen. Misschien dat ook het overgenomen deel van Nokia nog iets in de pijplijn heeft dat daar op lijkt.
:)
Bijkomend voordeel is dat ik de adresdatabase kan raadplegen terwijl ik aan het bellen ben.
Tip: dit kan ook gewoon met een iPhone. Al vanaf iOS 1.0. En ik vermoed dat dit met Android ook gewoon kan.
Ja kan op Android ook al zolang ik mij kan heugen.
Hoe doet dat apparaat dat dan? Ik vind het toch vrij knap als je op een display kan lezen wat je aan je oor houdt... 8)7

Er zijn meer dan software-beperkingen aan het kunnen raadplegen van een adresboek terwijl je aan het bellen bent, er zitten ook nog wat fysieke beperkingen bij.
Tsja, daar wordt ik dus als persoon aan de andere kant van de lijn niet blij van. K*t-geluid. Dus dan ben ik maar wat blij als die persoon aan de andere kant een papieren adresboek heeft of een adresboek op een andere plek dan zijn telefoon.

Met een headset is het probleem overigens wel op te lossen natuurlijk.
Echter is zo'n iPhone ook een aardig stuk duurder.
Ik ben het helemaal met je eens. Voor wat meer geldt heb je een Iphone.

Ikzelf gebruik een Ipod Nano bij het hardlopen, lekker compact en licht. Met een smartphone of zo'n Ipod Touch is het niet fijn om te gaan rennen. Wat is dan nog de doelgroep van de Ipod Touch?
Ik snap het wel. Ik wil graag een iPod maar absoluut geen iPhone omdat ik het scherm voor een smartphone voor mij onwerkbaar klein vind, maar als muziekspeler dat geen probleem vindt. Daarnaast vind ik de iPhone beetje traag overkomen door de animaties, ook de 5s. Nogmaals als muziekspeler vind ik hem perfect met iTunes match ingeschakeld.
Het enige "meer" wat een iPhone kan is bellen, that's all. Waarom een iphone dan 3x duurder is, is voor mij dan ook een raadsel. Kan me moeilijk voorstellen dat die gsm chip in de iphone 350 euro extra kost.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 592635 op 26 juni 2014 19:29]

Je betaald voor een hoop concepten ook meer voor alleen al het idee.
Als een merk iets kan aanbieden wat voor een hoop mensen een goede oplossing is kun je er meer marge op maken.
en 3G internet
en betere camee achter
en A-GPS
en sms-en
en whatsapp
en nog een berg iPhone only apps
oh en navigatie werkt ook gewoon buiten de deur dankzij GPS en 3G
3G en sms heeft dus te maken met die gsm chip.
Inderdaad die A-GPS ontbreekt.
Whatsapp is mogelijk op een iPod touch(zonder jailbreak).
Die "berg" only iPhone app's? Geen flauw idee welke app's er niet zouden kunnen draaien op een iPod touch.(misschien diegene die de gsm chip gebruiken dan)
Camera achterkant is 5 megapixel ipv 8 (is nu ook geen wereld van verschil).

Gsm chip (23$) en een A-GPS chip(5$). En waarschijnlijk zal het voor Apple een pak goedkoper zijn, vermits ze die onderdelen in grote aantallen(miljoenen stuks) bestellen.
Zo heb ik eigenlijk nooit begrepen waarom je een iPhone zou kopen ;). Is een iPod touch maar dan paar honderd € duurder, terwijl je alleen maar een belfunctionaliteit /mobiel internet en een iets snellere processor.
Persoonlijk vind ik dat de performance van deze apparaten tegenvallen, mijn 'oude' iPod 4G laggt al na een factory reset.

Wel goed dat ze eindelijk inzien dat hun iPods 'iets' aan de hoge kant zitten

[Reactie gewijzigd door Thomasvt op 26 juni 2014 19:06]

De nieuwe iPod Touch is bijna even snel als een iPhone 5, terwijl de oude meer een iPhone 4 was, flink verschil.
De nieuwste iPod Touch beschikt toch echt over een Apple A5, welke ook in de iPhone 4S zit. De 5 beschikt over een A6-processor. Wel heeft de iPod eenzelfde scherm als de iPhone 5.
Om de redenen die jij noemt is de iPod Touch 5th gen overigens een prima kosteneffectief device om als ontwikkelaar je apps/games op te testen. Als het goed draait op de iPod Touch 5th gen kun je ervan uitgaan dat het ook goed werkt op de iPhone 4S en iPhone 5. De iPhone 4S heeft namelijk dezelfde hardware maar hoeft het geheel te renderen op een lager resolutie scherm en een iPhone 5 heeft hetzelfde scherm maar snellere hardware. Twee vliegen in één klap.
Niet helemaal, want de nieuwste iPhones/iPads zijn 64 bit. :)
Anoniem: 300525
@Vaal26 juni 2014 22:51
Hij heeft t over de 4s en 5. Niet de 5s en 5c
5c is ook niet 64. 5c is de 5 maar dan de plastic variant en een aantal kleine andere aanpassingen.
Dit maakt toch niks uit?? Wat 32bit werkt, werkt ook op 64bit. Je pakt alleen niet 100% van het vermogen.
Anders zouden veel ontwikkelaars grote problemen hebben gehad bij de introductie van 5c/5s

[Reactie gewijzigd door beun92 op 27 juni 2014 00:31]

Anoniem: 156876
@beun9227 juni 2014 07:25
Is niet geheel waar hoor. Op 64-bits worden bepaalde dingen anders gedaan dan op 32-bits, daarom is het goed om zowel op 64-bits als 32-bits te testen.
64 bit maakt qua code helemaal niets uit, ik heb nog nooit gehoord dat je daar rekening mee moet houden. Xyrr bedoelt dat je voor betrekkelijk weinig geld een langzamere iPhone hebt wat perfect is om te testen, want als het hier goed op draait dan draait het uiteraard goed op snellere hardware.

Ik zou hem namelijk voor die reden wel kopen en dan gewoon lekker bellen met een Nokia.
Als ik een developer zou zijn zou ik mijn programma (en zeker games) optimaliseren voor 64 bit, als dat mogelijk is.
Als developer zou ik juist helemaal nog geen 64 bit code willen gebruiken. Dan draait het immers bij de meeste van je klanten niet optimaal.
Eenzelfde resolutie, niet eenzelfde scherm.
Het panel in de 5/5s is van een hogere kwaliteit dan de iPod Touch, die laatste is een stuk fletser namelijk.
De nieuwe/huidige iPod Touch heeft precies dezelfde CPU en geheugen als de 4S, en is daarmee duidelijk trager dan een iPhone 5.
Bedoel je met lag het niet synchroon lopen van beeld en geluid? Anders snap ik je niet.
Met 'lag' bedoel ik het stilstaan/stotteren van het beeld
Goede zaak dat hij goedkoper wordt en ook nog een camera toegevoegd wordt bij de instap modellen!

Wel Shit, net afgelopen week een iPod touch 64gb gekocht. Wat nu? Zou ik compensatie hiervoor kunnen krijgen of heb ik gewoon bad luck haha

[Reactie gewijzigd door maykoga op 26 juni 2014 19:07]

Je hebt officieel nog het recht om te retourneren als je het online gekocht hebt.
Hij heeft uiteraard recht om producten die online zijn gekocht op 'zicht' te hebben en binnen 2 weken na ontvangst te retourneren. En er zijn ook nog vaak bij winkels andere mogelijkheden onder het motto van 'niet goed, geld terug'.

Maar let er daarbij wel op dat in ieder geval dat recht bij koop op afstand over 'zicht' gaat. Dat gaat daarbij wel wat verder dan alleen er naar mogen kijken, maar ook weer niet zover dat je 'm na een week vollop gebruiken nog zomaar kan terugsturen zonder enige vorm van compensatie voor dat gebruik te moeten betalen.

In principe is het gewoon pech hebben voor de klant. Het kan tenslotte ook zijn dat een product duurder wordt. En dan gaat zo'n leverancier ook niet bij jou aankloppen of je dat prijsverschil nog even wilt overmaken ;)

Je kan het natuurlijk altijd bij de verkoper vragen; maar dat is wel allemaal coulance dan. Ze moeten niks :)

[Reactie gewijzigd door ACM op 26 juni 2014 22:46]

Iemand op geldenrecht.nl roept:
"Volgens mij is er een uitspraak geweest van het Europese hof omtrent kortingen. Indien er een kortings actie op een artikel gevoerd wordt binnen 2 weken na aanschaf. Dat het prijsverschil dient te worden gecompenseerd."
A.u.b. zelf ff googlen naar die uitspraak, dan :). (Als die al bestaat. Maar ik meende mij inderdaad iets dergelijks zelf ook te herinneren.)

Zou ook logisch zijn, want bij andersoortige zaken hoor je zelden dat de service goed is, maar over een plostelinge prijsverlaging hoor je wel vaak dat je alsnog de korting krijgt. Waarom zouden ze dat doen, als het niet hoeft? (In het licht gezien dat bedrijven zelden ingaan op klachten.)

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 29 juni 2014 08:30]

Je hebt het over je quote van deze pagina?

De hoofdlijn van het artikel erboven is anders nog wel dat je domweg pech hebt.
Hetzelfde antwoord zie je bij jurofoon en consuwijzer

Het zou natuurlijk zomaar kunnen dat er 'ooit' een Europese uitspraak is geweest, maar ik kan 'm dan in ieder geval niet vinden (het zit er ook dik in dat ik het benodigde jargon niet ken om daadwerkelijk de uitspraak te kunnen vinden).
Maar als jij dergelijke rechten op basis van jurisprudentie wilt claimen, zal je toch echt de uitspraak erbij moeten zien te vinden en dubbelchecken dat ie daadwerkelijk van toepassing is.

Ik ben er dus heel erg benieuwd naar maar na zelf ff googlen' kan ik 'm niet vinden, dus graag een linkje met een daadwerkelijke uitspraak geven :)

[Reactie gewijzigd door ACM op 29 juni 2014 11:06]

Ik heb een maand of wat terug hetzelfde gehad met een airbook. Week na aankoop was er plots een sneller model tegen lagere prijs. Apple was hier echt heel erg fatsoenlijk in. Ik kreeg zonder probleem 100 euro terug gestort op mijn rekening. Ik kon ook kiezen om het om te ruilen. Dan had ik ook een snellere air gekregen, maar ik vond dat niet nodig. Die vooruitgang was marginaal en book was al helemaal ingericht.

Vond het echt netjes.
offtopic:
*kuch BuyersGuide kuch*


Het komt vaker voor dat dit gebeurt inderdaad. Ik vind het eigenlijk ook wel soort van normaal dat het gebeurt, want het is ook best wel lullig dat het nog verkocht wordt in de week voordat er een nieuwe komt. Als Mediamarkt kan ik het me nog wel iets voorstellen (omdat die niet op de hoogte gehouden worden van nieuwe producten), maar van Apple zelf zou het me wel vies tegenvallen als ze dit niet deden.
Werk zelf in een electonica zaak, bij ons kan je gewoon langs komen en krijg je het verschil terug. Ga er vanuit dat meer winkels dit doen, is voor een winkel ook veel simpeler en fijner.
Anoniem: 156408
@TheCoon26 juni 2014 23:26
En wie betaald dat verschil dan? De winkel? Of kunnen jullie het terughalen bij de leverancier?
Als ik het me goed herinner heb je twee weken de tijd om hem terug te brengen zonder reden, geld terug.
Wanneer je je iPod in de MediaMarkt winkel zelf hebt gekocht, heb je dat recht niet volgens mij.

Alleen via internet bestelde producten geldt de "wet kopen op afstand" met 14 dagen bedenktijd.
Bij de mediamarkt heb je 14 dagen de laagste prijsgarantie.
Het is een gift en geen verplichting voor een 'normale' winkel.
http://www.mediamarkt.nl/...tml#laagste-prijsgarantie
Anoniem: 591901
@maykoga26 juni 2014 19:16
Als je online hebt gekocht kan je hem gewoon nog terug sturen. ;)

Ben alleen wel benieuwd waarom je zo'n iPod zou kopen..
Wilde gok: om muziek te luisteren en misschien voor bepaalde apps / games?
Anoniem: 327719
@Ulas27 juni 2014 11:40
Dat is toch vreemd als je ook een smartphone kunt kopen die ook kan bellen en smsen?
Een iPhone is veel duurder dan een iPod.
Anoniem: 327719
@Ulas27 juni 2014 14:37
Er zijn meer merken dan Apple...
Het kan natuurlijk zo zijn, dat je een voorkeur voor een iOS muziek speler hebt.
Anoniem: 327719
@EraYaN27 juni 2014 19:18
Ja hallo! Ik heb ook de voorkeur voor een Ferrari te rijden! Als je iets duurs wilt moet je niet klagen dat het geld kost!
Er klaagt toch ook niemand? Als iets wat je graag wilt duur is, moet je sparen.
Anoniem: 524877
@maykoga26 juni 2014 19:06
Terug brengen. Daarna opnieuw kopen.
@maykoga: Gewoon retourneren en daarna een nieuwe bestellen.
Je kan binnen 14 dagen geld terug vragen,.
en dan gewoon opnieuw kopen.
Anoniem: 156876
@maykoga27 juni 2014 07:27
Ik weet niet waar je hem gekocht hebt. Indien dit bij Apple zelf is, zou je het "te veel betaalde" terug kunnen krijgen, moet je even met ze bellen. Heb ik zelf ook gehad met m'n MacBook Air die een week nadat ik hem besteld had goedkoper werd.
Ook nog nooit begrepen waarom je een ipod zou kopen, iaudio cowon geeft en zoveel betere geluids beleving en heeft een superieure accu.
Alleen dat zie ook bijna niet meer, het is over en uit voor de mp3 spelers bij het grote grote publiek, misschien kan je met een prijsverlaging nog wat voorraad dumpen.

[Reactie gewijzigd door piotr123 op 26 juni 2014 21:43]

Anoniem: 382732
@piotr12326 juni 2014 21:47
Heeft die iaudio cowon ook een compleet eco-systeem wat het gebruik voor niet-technische mensen zo makkelijk maakt?
Iedereen kan een cowon bedienen ook daar betekend het alom bekende pijltje.play, Je hebt geen ecosysteem nodig om muziek te luisteren en zeker geen itunes,
Je hebt geen ecosysteem nodig om muziek te luisteren en zeker geen itunes,
Oh jawel, playlists, ratings, sychroniseren op meerdere macs/iphone/ipods/ipads is superhandig. daarbij nog DJay voor IOS of OS X gebruiken en het feest is best wel compleet.
lawaai van buitenaf maakt elke superieure geluidbeleving inferieur, of ik nou een sony walkman, discman, of ipod gebruik. De sony heeft altijd een superieure accu gehad, maar de software was crap. iTunes en ipod/iphone vind ik nou eenmaal goed werken (niet perfect)
Beter accu? De Cowon I10 gaat 38 uur mee op muziek en 6.5 op video. De iPod gaat 40 uur mee op muziek en 10 op video. Over het algemeen zijn de accutijden bij Apple behoorlijk accuraat.
Tevens heeft de iPod een groter scherm met veel betere resolutie.
Anoniem: 591901
26 juni 2014 19:14
Ook de rest van de markt voor multimediaspelers krimpt, waarschijnlijk doordat mensen hun smartphone ook als multimediaspeler gebruiken.

Waarschijnlijk? ;)

Wel echt een vooruitgang, 10 jaar geleden: mp3 speler, tom tom, radio, dumbphone, camera, rekenmachine, PSP.

Nu: Smartphone. En deel heeft het ook taken van de laptop overgenomen. Internetten, film kijken en email checken gaat allemaal ook wel op je smartphone, ondanks het kleine scherm.

En over 10 jaar heb je smartphones die je 2x uit kunt klappen ofzo :+
Enige wat je niet vervangen hebt is je PSP, gezien je niet op een smartphone fatsoenlijk kan gamen. Tenzij je Angry Birds extreem geweldig vind.
Tsja, dat kan je vinden tis een vrij land, maar mobile gaming is enorm populair, honderden miljoenen gamers genieten ervan, en echt niet alleen Angry Birds.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 26 juni 2014 21:39]

Anoniem: 327719
@Dreamvoid27 juni 2014 11:57
Dat zijn nou niet bepaald gamers he...
Anoniem: 591901
@9071027 juni 2014 07:16
Je zit niet persé aan een touchscreen vast he. Ik zou zeggen dat je met dit nog beter kunt gamen dan met een PSP. PSP heeft betere games, maar er is ook genoeg leuks op de Play Store te vinden.

http://gadgetsin.com/uplo..._for_android_phones_1.jpg
Een losse gamepad of een gamepad-case maakt het mijn inziens minder werkbaar.
Klopt maar PSP kun je schrappen wat mij betreft. Een smartphone haalt het niet bij de DS of VITA, Groot scherm, joysticks en betere spellen wat mij betreft,
Anoniem: 591901
@P. vd Loo27 juni 2014 07:21
Natuurlijk is dat zo, maar dat kan je voor bijna alle dingen die ik noemde wel zeggen. Aparte radio heeft betere boxen, dumbphone gaat langer mee, compactcamera heeft veel betere lens..

Wat denk ik belangrijker is is hoeveel mensen een aparte PSP hebben of dat op hun smartphone doen.

Groot scherm: Het scherm van de Galaxy S5 is groter dan die van de PS Vita. En dan heb je het nog niet eens over phablets.

Joysticks:
http://gadgetsin.com/uplo..._for_android_phones_1.jpg

Betere spellen heb je wel gelijk in. Grappige is alleen dat je voor Android wel een hele goede PSP emulator hebt :+
€419,- voor een 64 gb iPod!!!!????

Geen wonder dat ze de prijzen verlaagd hebben. Waarom zou je die iPod in godsnaam kopen? Het argument "een mp3-speler voor erbij" gaat met zulke prijzen niet op!

Deze producten zullen sowieso binnen een aantal jaar op de schop gaan. Het is een enorm populair product geweest maar dankzij de groei van smartphones is de mp3-speler markt krimpende denk ik... zeker voor de iPod... dan kan je net zo goed een iPhone nemen!
Ik doe ruim een week met de accu van mn iPod touch en ja ik luister er heel veel naar. Dat gaat je met een iPhone niet lukken. Daarbij is een iPod Touch vele malen goedkoper dan een iPhone.
De iPod Touch was vrij uniek in het begin maar je kan op het moment net zo goed een willekeurige Android/WP telefoon pakken en er geen SIM kaart insteken.
Anoniem: 592635
@Dreamvoid26 juni 2014 21:54
Akkoord, maar dat zijn echter geen iOS devices en dan kan je de betere app's en games dan ook wel vergeten.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 592635 op 27 juni 2014 08:02]

Die kun je zowiezo vergeten want de betere apps en games draaien niet meer op een iPod met zijn verouderde hardware
Duidelijk dat je zo maar iets staat te roepen zonder enige kennis van zaken. Ik denk zelfs dat alles nog zonder problemen draait op zo een iPod touch.
Duidelijk heb ik er toch wel meer verstand van.

https://www.youtube.com/watch?v=VwnVU3l9BQQ
Ik zou geen reden meer weten waarom ik nog een iPod touch zou moeten aanschaffen. Korte tijd geleden had ik ook nog een iPod. En hoewel ik enorm veel plezier van het apparaat heb gehad lag deze sinds de iPhone en iPad stof te happen. Enige waarvoor ik deze op het laatst nog gebruikte was als muziekspeler in de auto, maar sinds USB sticks met veel capaciteit ook niet zo heel duur meer zijn is ook daarvoor een iPod een niet te verantwoorden aanschaf.
Mijn auto heeft een iPod interface en wat moeite met grote USB sticks. De iPod is dus beter te bedienen (lees: ondersteund afspeellijsten en je kunt nog eens snel wat opzoeken) en werk beter. Sterk afhankelijk van je auto dus. Voor mij horen auto en iPod gewoon samen.
Wel vreemd, vraag me af welk merk je hebt. Mijn auto, een BMW speelt bestanden op mijn 64 GB USB stick prima af, incl playlists etc. Gebruik hem al 6 jaar zonder problemen, Ben ik ook blij mee, ik plug liever een goedkope USB stick waar ik wat bestanden op kan gooien dan dat ik verplicht met dat vervelende iTunes aan de gang moet.

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 26 juni 2014 21:34]

Mijn Volvo uit 2012 ging prima met de 64 GB stick om, totdat de stick voor meer dan 32 GB gevuld raakte. 160GB iPod geen centje pijn. BMW heeft trouwens ook een goede een iPod interface.
Ik wil geen iPod in de auto, mijn USB stick van 64 GB voldoet echt prima, ook kwa interface. Waarom zou ik 20 maal zoveel uitgeven voor functioneel hetzelfde apparaat terwijl ik voor die USBStick geen iTunes nodig heb? Hij zit al voor 60% vol en doet het gelukkig nog steeds ;-)

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 27 juni 2014 00:37]

Mijn auto heeft inderdaad geen moeite met grote USB sticks, maar moet zeggen dat afspeellijsten mij vrij weinig zeggen.

Mocht ik per se een iPod willen gebruiken, dan is er altijd nog mijn iPhone of iPad die het zelfde kan.
ik vind het nog steeds erg veel geld voor een mp3 speler, of iphone zonder belfunctie afhankelijk hoe je er naar kijkt.
Ik vond het redelijk duur. Echter met deze prijsverlaging is het een overweging waard. Wat ik me echter af vraag; hoeveel mensen kopen er daadwerkelijk nog een iPod? Tegenwoordig kunnen telefoons ook goed dienen als een MP3 met meer functies.

Edit @hieronder // Oeps, helemaal overheen gelezen |:(

[Reactie gewijzigd door Metian op 26 juni 2014 20:56]

In het nieuwsbericht staat hoeveel mensen nog een iPod kopen..
Anoniem: 327719
@Eswip27 juni 2014 11:54
2.7 miljoen in het afgelopen kwartaal das toch helemaal niks?
Tsja, alleen omdat hij niet kan bellen die die bijna 3.5 keer goedkoper dan de iphone.
Niet zo vreemd ook. Het ding is gewoon een net-niet apparaat. Weinig opslag, wel apps maar geen telefoon. Het is dus net niet goed als telefoon en ook niet als MP3-speler.
Dat ding is prima met 8 keer zoveel geheugen, een iets groter scherm en een kaartslot. Mochten er geen mensen van Apple meelezen, dan toch zeker mensen van de concurrentie op WP81 die graag de consumenten willen bedienen.
:9~
Dan wel ja, maar 16GB op een MP3-speler? Dat heeft toch bar weinig nut, zeker als je muziek met een hoge bitrate hebt.
Anoniem: 131162
@46194327 juni 2014 09:52
De eerste iPod had 5 Gb en dat was gigantisch, toen stond het vol met berichten wat je in hemelsnaam aan 5GB opslag zou hebben. "Je sluit hem toch op je computer aan?!"

Tijden veranderen :)
"...waarschijnlijk doordat mensen hun smartphone ook als multimediaspeler gebruiken."

Hoezo, 'waarschijnlijk'? Dat is gewoon een feit.
Anoniem: 187021
@AzzKickah26 juni 2014 19:36
bron? Het klinkt logisch, maar het kan ook zijn dat mensen meer radio zijn gaan luisteren. Of minder muziek zijn gaan luisteren. Of meer spelletjes spelen ipv muziek luisteren. etc.
Als jij een telefoon met een microSDXC slot hebt is de motivatie om een aparte muziekspeler bij je te dragen (laat staan kopen!) echt nul.
Ook de batterijduur is niet het probleem want het scherm en de grfx trekken verreweg de meeste stroom op een telefoon.
Je hebt natuurlijk ook nog mensen die geen smartphone willen, maar die zullen dan ook geen Ipod Touch willen omdat dat eigenlijk een smartphone is waar je niet mee kan bellen.

Ik luister buitenshuis nogsteeds veel muziek (fietsen naar het werk) Ik heb ook nog ergens een oude Ipod en een oude Sandisk player liggen. Ik kan werkelijk geen enkele scenario bedenken waarbij ik die dingen weer zou gaan gebruiken of vervangen.
Ik vind het soms bijzonder storend dat elk ontvangen FB update, whapje, SMSje of belletje ik gestoord wordt waarbij mijn muziek even zachter gezet wordt. Dus dan de ipod mee. Bovendien doe ik 2 weken met de accu van mijn ipod tegen 2 dagen van mijn iphone bij dagelijks gebruik.
Switch omzetten? Geen geluid, wel muziek. Nooit gezeik mee, maar mijn telefoon staat ook 95% van de tijd op stil...
Geluidskwaliteit? Ik gebruik mijn Cowon nog dagelijks en no way dat ik die ooit in ga ruilen voor een mobiele telefoon qua geluid.
Anoniem: 300525
@Saleheim26 juni 2014 23:57
En hoe groot denk je dat die groep is? Zeer klein, relatief, lijkt me...

Een losse mp3 speler is niet nodig. En met de huidige markt aan speler apps, zoals Poweramp, icm een goede geluidschip, zoals in Sony (Ericsson) telefoons, steeds minder relevant aan het worden.

Voor de audiofielen is er natuurlijk een niche markt en voor de mensen die 2 devices bij zich willen hebben, ook...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 300525 op 26 juni 2014 23:58]

Valt mee hoor. Als je kijkt naar de hoeveelheid interesse in de Pono Music player, waar het beoogde bedrag 8 maal over de kop is gegaan denk ik dat er best een markt is voor geluidskwaliteit.

Nu vind ik niet dat de Apple spelers slecht geluid uitsturen, maar ik heb wel de portemonnee getrokken voor een audiospeler die ook lossless formaten aankan en een serieuze DAC aan boord heeft.

Maar een iPod Touch kopen als je voor hetzelfde geld een iPhone 4 hebt snap ik ook niet zo goed.
Wat smartphones betreft staat de iPhone juist bekend om de uitstekende geluidskwaliteit. En er zijn ook legio "audiofiele" apps voor te krijgen. :)
Anoniem: 327719
@warp27 juni 2014 11:44
Amazingly enough, the iPhones 5s appears to have slightly weaker audio output than the iPhone 4s and and iPhone 5, due to the inclusion of a less effective audio processing chip.

lol tweede link van je eigen zoek resultaat xD

Iedere technofiel weet dat als je echt goede kwaliteit wilt je niet een Apple product haalt om muziek af te spelen. Dit is al vanaf de eerste generatie iPods zo

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 327719 op 27 juni 2014 11:45]

Ik gebruik mijn iPod nog voor in de auto, is via USB verbonden met mijn radio, werkt niet met mijn smartphone (werkt enkel met iPod/iPhone en msc toestellen) en altijd apart mijn aux en lader aansluiten zie ik niet zitten
Exactly, zo stellig een stelling poneren kan alleen nadat er onderzoek naar is gedaan. Het is zeer aannemelijk, maar niet nog niet aangetoond, naar mijn beste weten. Dus tweakers is heel correct.
Nou ja sorry hoor, maar hier is iedereen zijn eigen bron van. Je hebt voor veel een bron nodig, maar dit is gewoon algemeen bekend.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee