Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Redactie Tweakers

Desktop Best Buy Guide

Maart 2018

Randapparatuur

Deze editie van de Best Buy Guide besteden we ook aandacht aan de randapparatuur: monitoren, muizen, toetsenborden, headsets en dergelijke. In voorgaande edities ging dit vaak gepaard met het voorgestelde systeem, maar onderstaande adviezen staan in principe los van de systemen: de adviezen van deze editie zijn generieke adviezen. Bij een volgende editie zal er meer aandacht zijn voor monitoren met een specifiek gebruiksscenario: gamingmonitoren met een hoge resolutie en hoge refreshrate of monitoren met een accurate kleurweergave voor beeldbewerking. Veel nieuwe monitoren zullen dit voorjaar op de markt komen.

Basisonderdelen

MonitorenAOC G2460VQ6 Zwart

Deze 24” instapgamemonitor is zeer scherp geprijsd, heeft een full-hd-resolutie en ondersteuning voor Freesync. Hiermee is het een goede keuze voor de prijsbewuste gamers en is het scherm ook aan te raden in combinatie met het budgetsysteem met de AMD 2200G uit deze editie. De monitor heeft zowel een d-sub-, hdmi- als displayport-input. Volgens de userreviews op Tweakers kon de bouwkwaliteit – voornamelijk de stabiliteit van de voet - en kleurenechtheid wel beter, maar de algemene indruk is zeer positief.

Score: 4.5(17 reviews)
MonitorenLG 27UD58 Zwart

De LG 27UD58 biedt veel waar voor je geld: het is een 27 inch ips-monitor met een 4k-resolutie, verkrijgbaar voor onder de 400 euro. Hij is voornamelijk geschikt voor productiviteitstaken, waarbij meerdere applicaties tegelijk open zijn, of voor het kijken van films. De beschikbaarheid verschilt per winkel, dus het loont om de Pricewatch in de gaten te houden. Een kleiner alternatief is de LG 24UD58-B – waarbij je zelfs 4k en ips voor onder de 300 euro hebt. Houd er wel rekening mee dat de scaling van applicaties niet altijd optimaal is, waardoor een 4k-resolutie niet altijd leidt tot een beter beeld.

Score: 4.5(17 reviews)
MonitorenDell Ultrasharp U2518D Zwart

Dell Ultrasharps zijn al jaren populair op Tweakers, voornamelijk door de goede bouwkwaliteit, goede panelen en de vele verstelmogelijkheden van de voet. Hierdoor hoef je geen pakken papier onder de voet te doen om hem op een redelijk oogniveau te krijgen. De U2518D is een vernieuwde versie met wederom deze kenmerken: de monitor is in hoogte verstelbaar, kantelbaar en heeft een usb-hub. Hij heeft een quad-hd-resolutie, ofwel 2560*1440 pixels, wat een mooie middelweg tussen full-hd en 4k is. Dit vernieuwde model wordt vooral gekenmerkt door de smalle bezels en je kunt de monitor daisychainen - een concept waarbij je een tweede beeldscherm kan aansluiten op de video-output van het eerste beeldscherm en zo meerdere beeldschermen kan aansturen door middel van één displayport-output van de computer.

Score: 4.5(5 reviews)
ToetsenbordenCorsair K70 LUX - Red LED (Qwerty US, Cherry Brown)

Mechanische toetsenbord zijn intussen gemeengoed geworden onder tweakers; getuige ook de populariteit op het forum. Er zijn verschillende types mechanische schakelaars, vaak aangeduid met een kleur. Bijvoorbeeld brown, blue, red, green of black. Het verschil zit hem onder andere in hoeveel druk nodig is om de toets te activeren, de feedback en het geluid die de aanslag maakt. Zo zijn MX Red-schakelaars vooral populair bij fps-gamers en MX Blue bij mensen die veel typen.

De gelinkte Corsair K70 LUX is nog een van de weinige fullsize-toetsenborden met mechanische MX Brown-switches, voor iets meer dan honderd euro. MX Brown is een type schakelaar die zich zowel goed leent voor typen als voor gamen en in de regel iets stiller is dan andere mechanische schakelaars. Het Corsair-toetsenbord is uitgerust met rode led-verlichting en een polssteun.

Score: 4(4 reviews)
ToetsenbordenCooler Master Masterkeys L PBT MX Brown

Een alternatief is de Cooler Master Masterkeys L PBT MX Brown. Dit toetsenbord heeft geen rgb-verlichting en geen meegeleverde polssteun. Daar staat tegenover dat de prijs enkele tientjes lager is.

Score: 4(1 reviews)
MuizenLogitech G403 Prodigy Gaming Mouse

De Logitech G403 Gaming Mouse is een all-purpose muis, voornamelijk gericht op gamen. Hij heeft meerdere programmeerbare toetsen, rgb-verlichting, losse gewichtjes om het gewicht naar wens in te stellen en een strak uiterlijk. Ook kun je dankzij de software meerdere profielen aanmaken en heeft hij een goede sensor die instelbaar is tot 12.000dpi. De prijs is onlangs significant gedaald bij verschillende winkels. Er is ook een draadloze variant verkrijgbaar, simpelweg te herkennen aan de ‘Wireless’-toevoeging.

Score: 4.5(20 reviews)
MuismattenSteelseries Qck

De een kan niet zonder, terwijl de ander het nut er niet van inziet: de muismat. De gunstig geprijsde Steelseries Qck is al jaren de meest aangeprezen en populairste muismat. Hij is flexibel en ook in verschillende formaten verkrijgbaar.

Score: 4.5(76 reviews)
Gaming headsetsKingston HyperX Cloud II Red

Wat audioproducten betreft spelen comfort en persoonlijke voorkeur een grote rol. We baseren ons hier voornamelijk op userreviews en hierbij wordt de Kingston HyperX Cloud II regelmatig positief beoordeeld op zijn geluidskwaliteit. Een review van Tweakers bevestigt dit en voor circa 85 euro heb je deze headset in huis. De headset heeft grote oorkussens, een afneembare microfoon en enkele bedieningsknoppen. Ook is hij geschikt om te gebruiken met een console, al werkt dit het beste met een Playstation 4.

Score: 4.5(68 reviews)

Reacties (128)

Wijzig sortering
Dat jullie je aan het gestelde budget van 400 euro willen houden begrijp ik. Toch mis ik ook maar enige informatie over upgrade path van AM4. Voor 20 of 30 euro heb je een goed betaalbaar AM4 B350 bord.
Niet alleen kan je dan ook de Ryzen 3 2200G overklokken (tot 2400G performance). Maar ook kan je Ryzen 5 en Ryzen 7 er later prima in stoppen. Zeker als je weet dat Ryzen+ en Ryzen2 ook op AM4 komt.
Ryzen 2200G heeft ook baat bij dualchannel geheugen. Denk dat veel dit wel weten, maar er staan ook geen vermelding van die keuze in de beschrijving. Terwijl dit cruciaal is voor fatsoenlijke gameprestaties.

Overklok van Ryzen 2200G
http://www.eurogamer.net/...00-g-ryzen-5-2400g-review
https://youtu.be/TpECFc4nlmI

Ryzen dual channel prestaties vs. hoge snelheden.
https://youtu.be/bSKNfZI3ons

[Reactie gewijzigd door Maulwurfje op 1 maart 2018 18:02]

Hoewel je 100% gelijk hebt gaat het niet helemaal op. Je moet de doelgroep niet vergeten die dit koopt, deze doelgroep heeft een budget en zal naar alle waarschijnlijkheid niet snel iets anders kopen. Het is leuk dat een B350 of hoger meer kan echter, het komt niet alleen met een hogere prijs, wanneer je een R3, R4 of R5 koopt dan zul je toch een losse videokaart moeten aanschaffen. Naar de toekomst toe is dat wel leuk maar als de doelgroep zoiets doet dan kopen ze een R3 met een simpele GPU wat prima op dit bord kan. :)

Dat gezegd hebbende snap ik de keuze voor het toetsenbord niet. Kom op, vastzitten aan een budget maar wel een toetsenbord van ongeveer ¤100,--? Beste redactie, ik snap dat er een hype is op dit gebied maar is het heel realistisch om zulke toetsenborden aan een budgetsysteem te koppelen? Moet alles persé "Gaming" zijn in de randapparatuur? Er zijn genoeg producten die goed zijn zonder het "Gaming" predikaat, kosten vaak ook minder wat meer in lijn is met een "Budget-PC". ;)

Ik bedoel, aan de éne kant roept men dat videokaarten en geheugen zo duur zijn maar aan de andere kant gaat het geld zo over de balk. Doe een toetsenbord van ¤50,- en je kan wel 16GB geheugen kopen. Wat zal meer doen voor de ervaring? Sterker nog, doe een toetsenbord van ¤50,- en je kunt de R5 2400G kopen waarvan de GPU nog eens sneller is. Als je een budget-gamebak in elkaar zet, heb je dan niet meer aan een snellere GPU dan aan een duur toetsenbord?

Echt, sommige keuzes snap ik helemaal niet, alles om maar op die RGB en Gaming-trein te zitten maar waar het om gaat lijkt te zijn vergeten. Waren het niet van oudsher de Tweakers die van het minimale het maximale probeerden te maken? Die mentaliteit zie ik niet terug in deze setup.
Het staat letterlijk in de tekst:
In voorgaande edities ging dit vaak gepaard met het voorgestelde systeem, maar onderstaande adviezen staan in principe los van de systemen: de adviezen van deze editie zijn generieke adviezen.
Dus ze zijn niet (persé) bedoeld icm de systemen gereviewed.
Voor de zichtbaarheid zet ik een forumpost uit het BBG topic ook even tussen de comments. Hierbij zijn wel wat meer budgetoverwegingen meegenomen voor randapparatuur. En zelf zoeken is ook nog een optie het mensen, onderstaand lijstje krijg je in een uurtje wel uitgezocht.
TwisterX schreef op dinsdag 27 februari 2018 @ 09:28
Van mij uit nog even een toevoeging over randaparatuur, wat interessante hardware momenteel:

Monitor
De 3 populairste modellen uit de pricewatch onder de ¤200 zijn allemaal full HD 24" TN-modellen.
https://tweakers.net/pric...are/467505;778437;382442/

Waarbij de pricewatch: AOC G2460VQ6 Zwart voor ¤129 genoeg lijkt. Bijkomend voordeel is Freesync support (let wel, driver update nodig om van 48 naar 35 min fps support te gaan)

Muis
Als we iets meer uit willen geven aan een muis zijn de Logitech modellen erg mooi, Bijvoorbeeld de pricewatch: Logitech G403 Prodigy Gaming Mouse, ¤45 met de erg goede PMW3366 sensor. Geschikt voor Palm (16.5-20cm), Claw (17-20.5cm) en Fingertip (18-22cm) grip. Sizes komen van rocketjump ninja.

In een lagere prijsklasse is de pricewatch: Sharkoon Shark Force Zwart, ¤19 populair, maar de transformer look en feel moet je even aanstaan.

De pricewatch: Steelseries Qck is in meerdere maten verkrijgbaar. Fijn en ergonomisch om een wat dunnere muismat te nemen.

Toetsenbord
Momenteel is er voor ¤40 een mechanisch toetsenbord leverbaar, volgens Foritain een koopje! pricewatch: Rapoo V700

Voor een standaard toetsenbordje voldoet de pricewatch: Logitech K120 (Qwerty NL) voor de helft van het geld.

Speakers
Standaard 2.1 setje pricewatch: Logitech Z313 ¤40
Als een goedkoper 2.0 setje gewenst is voldoet pricewatch: Logitech Z150 Zwart ¤25

Headset
Rond de ¤50 is de pricewatch: Kingston HyperX Cloud Stinger een mooie, voor wat meer geld kan je de Tweakers review aanhalen: reviews: Vijf gameheadsets van 100 euro - Gelijke prijs, grote verschillen
Voor minder lijkt de pricewatch: Sharkoon Rush ER2 (Zwart/Wit/Oranje), ¤30 wel te voldoen
EDIT: Formatting, zie ook dat de prijzen niet overgenomen zijn, dus die er ff bijgezet

[Reactie gewijzigd door TwisterX op 1 maart 2018 11:02]

Bedankt voor de moeite die je hebt genomen om dit uit de forumpost te halen. Dit onderstreept wat ik bedoel. :)

Een mechanisch toetsenbordje voor ¤40,- zelfs, dat maakt het generieke advies nog minder begrijpelijk.
Een categorie die stelselmatig over het hoofd word gezien: scissor of memchanische toetsen (ik heb de naam niet bedacht).

Voor 40-45 euro heb je een toetsenbord met rgb, anti-ghosting en een lichte aanslag die perfect geschikt is voor zowel gamen als typen.

Heb zelf de Cougar Vantar, zwaar onderschat toetsenbord.
Dank u wel, ik zat serieus te kijken naar een opvolger voor mijn UltraX. Wensen zijn RGB, scissor en antighosting. Precies wat in de de Cougar Vantar zit! Ik kon maar niks moois vinden, ik ga maar eens opzoek waar deze te koop is.

Verder kom bijna nooit mooie tegen, kwam al uit bij de Gram XS. Maar dat hoef ik niet en scissor keyboards voor gaming hebben meestal een aparte layout, verkeerde enters/backspace/shifts/enz.
Ik heb de mijne bij MaxICT besteld. En ook ik kom van de UltraX ;). Wat een fijn toetsenbord was dat.. Heb er heel wat versleten totdat ze uit productie werden gehaald.

De Cougar is een memchanisch toetsenbord, maar persoonlijk vind ik het een van de fijnste toetsenborden die ik ooit heb gebruikt.
Het mag dan welliswaar in de tekst staan echter, is het niet beter om wat meer realistische adviesen te geven? Wel een gericht systeem samenstellen om vervolgens een generiek advies er achteraan te geven, of ben ik de enige die dit vreemd vindt?
Je kunt ook beargumenteren dat je, als je zin hebt om iets nieuws voor je PC wilt kopen, beter op dit moment kunt investeren in een goed mechanisch toetsenbord. Daar krijg je namelijk wel waar voor je geld, in tegenstelling tot als je investeert in RAM of een GPU.
Bovendien worden er twee opties gegeven: een RGB-gaming variant van een mechanisch toetsenbord, en een 'normaal' toetsenbord zonder verlichting. De Corsair K70 is bovendien een erg populair toetsenbord en volgens mij een goede aanrader.
Die investering in een 2400G maakt het verschil tussen alles op low spelen met grote framedrops of alles op low zonder grote framedrops. Wie voor dat AMD-systeem gaat doet dit echt om low-budget te gamen, dan wil je er toch zoveel als mogelijk uithalen vanaf de aankoop?

Dan kan je daarna doorsparen voor een beter toetsenbord, zoals ik hieronder al schreef, een goede rubberdome toetsenbord kost de helft en typt/gamed ook lekker. Een toetsenbord van ¤100,- voorkomt geen framedrops wat toch wel van belang is in dit segment. :)
Ik zou sowieso mensen aanraden om op dit moment geen PC te kopen, wat Tweakers hier dan ook correct doet. Mocht er toch hoge nood achter zitten dan is het inderdaad handiger om iets meer geld aan een processor uit te geven dan aan een mechanisch toetsenbord, ja.

Na zelf enige tijd geleden overgestapt te zijn op mechanisch zou ik mensen nooit meer aanraden nog rubberdome te kopen, tenzij ze echt zelden achter hun computer zitten (maar mensen die tegenwoordig nog een computer kopen zitten er meestal ook veel achter). Het plezier wat je er tien jaar lang van hebt is die 50 euro extra volgens mij meer dan waard.
Ik zit zelf wel vrij vaak achter de computer en de Logitech G510 waar ik dit op typ is nog lang niet aan vervanging toe, typt nog steeds lekker. Gekocht in 2012 en merk wel dat de toetsen wat 'stugger' zijn geworden in de loop der tijd maar nog altijd typt een lange lap tekst nog heerlijk weg. :)

De volgende wordt ook weer van het type rubberdome (maar wat je al aangeeft, dat is puur gebaseerd op voorkeur en wat voor mij geldt, geldt niet voor een ander). :)
Ik heb ook nog steeds een G510s, werkt ook nog steeds prima na al die jaren. Merk zelf ook dat de knoppen wat stugger worden.

Ikzelf zou wel een mechanisch toetsenbord willen, maar vindt het toch prijzig voor een toetsenbord. En aangezien mijn G510s nog niet aan vervanging toe is, wacht ik nog maar even :P
Eens dat iemand die een pc voor 350 euro gaat bouwen deze randapparatuur waarschijnlijk niet koopt, anderzijds denk ik dat een goed scherm en een fijn toetsenbord meer doen voor je ervaring met de taken die je op zo'n pc gaat doen dan iets meer geheugen. Het zijn toch de belangrijkste output en input apparaten.

Daarnaast gaat goede randapparatuur makkelijk meer dan 1 pc mee.
En een goed rubberdome-toetsenbord van ¤50,- typt niet lekker ineens? Persoonlijk ben ik meer van rubberdome aangezien deze toch vele malen stiller zijn tijdens het typen. :)

Een goed scherm is wel heel belangrijk, helemaal mee eens maar dat toetsenbord (en headset)?
Toetsenbord ben ik met je eens, maar vooral als ook nog regelmatig muziek luistert kan je van een goede headset wel degelijk plezier hebben. Mijn M40X bijvoorbeeld gebruik ik zowel voor gamen als muziek luisteren, dus in die zin heeft een headset van ~100 euro wel zin.
Ik houd zelf meer van mechanisch maar dat is absoluut een persoonlijke voorkeur.

Mijn punt is meer voor een pc als deze je meer hebt aan goede in-en output apparatuur dan iets meer ram of cpu.

Headset ben ik het mee eens die ga je denk ik alleen kopen voor gaming, niet voor bij zo'n pc als in deze bbg.
Helemaal mee eens. Een b350 alternatief had hier denk ik wel genoemd moeten worden, ook gezien het effect van overklokken op de prestaties van de gpu met name. Verder vind ik het een hele nette bbg en begrijp ik dat de keuze goed om te zeggen dat het simpelweg geen best buy is als je nu iets high-end koopt :)
Hier ben ik het wel mee eens. Ik had graag een goede uprade pc gezien in deze markt.
De corsair K70 LUX is helemaal geen RGB toetsenbord zoals in de beschrijving staat. De ledjes achter de toetsen kunnen enkel rood oplichten (3 helderheid standen) of uit staan.
Hangt ervan af, er zijn 2 versies. De gewone LUX is inderdaad alleen rood verlicht maar Corsair heeft ook een RGB versie, die is een goed stuk duurder.
Ja, maar die versie staat hier niet. Hier staat letterlijk de LUX versie en niet de LUX RGB.
Die is sowieso een stukje duurder dan ¤100 (de mx brown versie):

pricewatch: Corsair Gaming K70 LUX RGB (Qwerty US, Cherry Brown)
Roodgloeiend
Gewoon
Behoudend
Toch RGB dus :+

Maar je hebt gelijk hoor ;). Verder ben ik het met de rest eens dat de randapparatuur ook wel in de budget categorie had mogen vallen.
Ik heb zelf een Corsair K55 en ben er zeer ontevreden over. De software lijkt enorm tof, maar na je computer uit stand-by te halen wilt de software 5 van de 10 keer niet meer je toetsenborden herkennen. Ook duurt het ongeveer 5 a 10 extra seconden voordat het toetsenbord erkend wordt door de computer na het uit standby gaan.

Tijd om nog een review te gaan schrijven :9

[Reactie gewijzigd door Mic2000 op 1 maart 2018 10:42]

Kun je beter even als feedback op het topic melden ipv als reactie
Een vergelijkende grafiek met CPU/GPU benchmarks zou een waardevolle toevoeging zijn in deze gidsen.

Een direct overzicht van een paar PCMark/CineBench/Games (e.d.) cijfers van de besproken processoren laat de prestaties veel beter vergelijken.

Natuurlijk er staan (review) links naar de verschillen producten, maar daar staat dan wel de AMD processor in en de besproken Intel processor weer net niet.

De AMD CPU scoort 7652 in Passmark, en de Intel 4905. Dat is toch een behoorlijk verschil dat je bij zwaardere toepassingen zeker merkt.

De AMD levert niet alleen significant betere grafische cijfers maar ook significant betere CPU prestaties.
Inderdaad, dat die pentium zo populair is, komt eerder door miners die een zo goedkoop mogelijk systeem willen, dan om zijn prestaties...
Onzin, de G4560 is juist een CPU waarbij je voor weinig geld goede prestaties koopt. Voor de doelgroep 'budgetsysteem' loont het simpelweg niet om voor een slechts iets hoger geclockte en tweemaal zo dure i3 te gaan. De populariteit van de G4560 heeft werkelijk helemaal niets met mining te maken. Goede dualcore prestaties en prima onboard graphics. Daar kan je zelfs nog aardig mee gamen (uiteraard op lagere instellingen) en video editten.
Klopt, maar in de AMD beschrijving wordt gemeld dat je beter voor de INTEL kan gaan als je de grafische prestaties niet nodig hebt. Terwijl de AMD toch best een stukje hoger scoort. Dus dat is een best aparte conclusie IMHO.
Juist niet. Passmark scores zijn totaal niet relevant voor een budgetsysteem, daar het systeem door de doelgroep nooit volledig zal worden benut. Een G4560 systeem is een stuk goedkoper, en de gebruiker gaat werkelijk geen enkel verschil merken tussen de Intel en de AMD wanneer grafische prestaties er niet toe doen.

Intel is dus de beste keuze wanneer je grafische prestaties niet nodig hebt. Zelfde ervaring, minder centen kwijt.

[Reactie gewijzigd door MadDogMcCree op 1 maart 2018 13:43]

Met dat motto kan je ook een Intel Atom pakken. Tuurlijk merk je dat wel. Een budget-systeem zal ook gewoon waarschijnlijk Chrome als browser gebruiken, inclusief evt allerlei extra's. Grafisch wordt OOK gebruikt voor browser-dingetjes (gpu acceleration).

Beetje te kort door de bocht IMHO. Ben vooral benieuwd, wanneer je gewoon goedkoper geheugen neemt bij amd, of je dan netto alsnog niet een stuk sneller bent met AMD met een kleiner prijsverschil.
De enige reden dat de AMD beter scores haalt is omdat het om een quadcore gaat, wat de eindgebruiker niet nodig heeft. Je fixeert je op 'sneller = beter', maar dat is in het geval van een budgetsysteem een stuk minder relevant.

Vergelijk het met een nieuwe TV, een UHD versie of een Full HD TV, beide in hetzelfde segment kwa kwaliteit en grootte. De Full HD TV is een stuk goedkoper. De koper heeft echter helemaal geen toegang tot UHD content noch interesse hierin, waarom zou je hem dan de duurdere UHD TV aanraden?
Ik heb een dual-core 7th gen i5. En ik merk dat bij browsing dat toch wel eens beperkingen heeft met Chrome. En dan doe ik echt niets vreemds. Maar even een youtube filmpje aan en dan nog wat anders browsen wil de Youtube-video wel eens laten stoppen op de achtergrond.

Vergis je niet dat software niet zo licht meer is.

Je vergelijking met UHD is ook een beetje ver gezocht. Hier zie je geen verschil. Dat is wat anders dan een verschil in snelheid.
Met een 7th gen dual core i5 heb je het ook niet meer over een desktop, maar een laptop. Veel lagere kloksnelheid en nog belangrijker, een veel lager TDP waardoor de kloksnelheid nog verder inzakt wanneer er veel taken open staan i.v.m. koeling. De G4560 kan met een TDP van 54watt zijn kloksnelheiden wel gewoon maximaal vasthouden, veel gemakkelijker te koelen.

i5 is maar een branding.
Als ik 2x de snelheid kan hebben voor niet 2x de prijs.... dan is dus de 2200g een veel betere keuze.
Tja, als je de essentie niet begrijpt, dan heeft discussie ook geen zin.
Een budgetsysteem wordt toch bepaald door de prijs, niet wat iemand er mee doet.

Kortom wat krijg je voor 400-450 euro. Dat je nu met een budget systeem prima kan multi-tasken en een film kan renderen is toch een vooruitgang, waarom zou je dat niet relevant vinden.

CPU scores in een benchmark zijn een feit, het is aan de gebruiker/koper om daar van de relevantie te bepalen. Laat het gewoon zien in een grafiek dat vergelijkt makkelijker.

Een budgetsysteem van nu is de basis computer van een jaar geleden, en in het geval van de AMD kan je er nog redelijk op gamen ook. Maar het AMD systeem is dan ook een stukje duurder.

[Reactie gewijzigd door Jan121 op 1 maart 2018 15:20]

Als jij met Excel berekeningen moet gaan doen ga je dat zeer zeker wel merken (ja hier is een quad core handig voor)

en zo zijn er nog genoeg andere programma's buiten gaming die een stuk beter presteren op de 2200G
Als miner heb ik een G4400, is iets zuiniger en goedkoper.
Het begon zo goed, dat een high-end gamesysteem heden ten dagen aan de (te) dure kant zijn door de bovengestelde redenen. Met dat alles in het achterhoofd had ik wel graag alsnog zo'n systeem willen zien om te kunnen zien wat nu toch de beste componenten zijn.
Ook al is er weinig veranderd dan had ik wel graag een soort instap variant willen zien en dan een verhaal erbij wat je extra moet doen om het volledig te upgraden o.i.d. want het onderdeel 'tweaken' ontbreekt de laatste tijd wel een beetje in deze rubriek.
Precies, de review zegt immers al: op dat gebied is er eigenlijk niks veranderd t.o.v. 2 maanden geleden, dus gewoon bij de vorige kijken.
Met als nadeel dat die (m.i. onnodig, want high end) is toegespitst op een compact systeem. Maar het geeft je wel voldoende idee :)
Toch raar om te zien dat een AMD budget systeem nu duurder is dan een Intel...
Die AMD is wel een APU, dus daar koop je zeg maar ook direct iets van graphische output bij. Daarnaast is die Pentium ook wel echt onderkant markt.
Je krijgt er ook wel gigantisch meer voor terug.
Klopt en dat snap ik ook wel, toch wanneer je leest "budget systeem" zou je toch denken dat bij een ongeveer gelijkwaardig systeem de AMD de goedkoopste optie zou zijn.
Ik denk dat je ongeveer wel begrijpt wat ik bedoel.
Misschien enigszins off-topic, maar de Gigabyte GA-A320M-S2H (rev 1.0) die in de budget AMD build wordt aangeraden, wordt van gezegd dat deze 7.1 kanaals audio heeft. Terwijl ik alleen een stereo, mic in en line in jack op de foto zie. Hoe moet ik mij dit voorstellen? Moet je dan jack retasken als je er een surround op wilt aansluiten?
In het algemeen moet je dan dit in combinatie met het retasken van de front audio connectors zien te realiseren... niet echt optimaal
Oke, want dit is juist een van de dingen die het maken van een nieuwe build voor mij moeilijk maakten. Ik heb nog een oude 5.1 surround via jacks en er zijn bijna geen goedkope, echte 7.1 moederborden.
Misschien iets met een goedkope 7.1 (USB)geluidskaart doen? Niet ideaal natuurlijk, wel een optie.
Klopt, voor hetgeen ik wil bereiken wel. Maar qua prijs blijf je dan toch redelijk bijleggen. Zij het met een echt 7.1 moederbord of zo'n geluidskaart (+ mijn ervaring met zo'n add-on soundcards is nogal slecht (driver technisch)).

Nu heb ik mijn upgrade toch al uitgesteld totdat de prijzen voor memory weer wat zakken.
Via bvb de HDMI uitgang.

Als je de pc als HTPC gebruikt bvb zo:

Pc ---> Receiver---> TV

[Reactie gewijzigd door Devian op 1 maart 2018 12:45]

Ja, op die manier heb je ook 9.4.4 kanaals audio. Juiste antwoord is van dhrto hierboven.
het is een zware tijd voor gamers die vervanging willen, ik wacht wel op ryzen 7mm hopenlijkzijn de prijzen dan wat beter en zo niet ach ik red mij nog wel even met mijn oude AMD FX 8150 tot die tijd komt :P
Als je alleen een nieuwe CPU nodig hebt is het een mooie tijd in mijn ogen; Ryzen, de nieuwe 6 core Intel CPU's en in het lagere segment snelle relatief betaalbare quad cores (8350k) en natuurlijk de Ryzen met onboard GPU's die goed presteren.

Alleen het ramgeheugen is duur (in 2016 kon je 16GB ram kopen voor ~¤60), maar dat staat in schril contrast met de bizarre GPU prijzen.

[Reactie gewijzigd door Tortelli op 1 maart 2018 08:58]

Het probleem is alleen dat de meesten die een nieuwe CPU nodig hebben ook automatisch DDR4 nodig hebben, omdat ze nu waarschijnlijk nog op een DDR3 platform zitten. En dan zit je alsnog aan de kosten...
klopt thats me moet alles nieuw hebben inclusief videokaart heb een msi r9 380x 4gb maar vind dat die niet alles aankan althans in games.
Wellicht handig om de rand apparatuur af te stemmen op de systemen, zou wel gek zijn een pc voor 350/400 euro en daarbij een toetsenbord van 100 euro..
De randapparatuur is een apart hoofdstuk, het staat dus los van de budget computers.
Is 400W voldoende voor de 2400G als ik die wil gebruiken?
400W is overkill, leuk als je er zelf nog een losse GPU aan gaat toevoegen maar met 250~300W kun je prima uit de voeten met deze setup. :)
Dankjewel! Dan komt deze er zeker :)

Enkel nog een geluidskaartje voor optische aansluiting en ik ben vertrokken!
Hoeveel watt denk jij dat de 2400g processor vraagt? 400 watt?
Jammer dat er geen gamesysteem in staat.
Ik snap de uitleg 100%.
Ik zou wel willen weten wat het alternatief nu is.

Mijn videokaart is redelijk oud, wat is nu het alternatief hiervoor?
Of waar kan ik nog enigszins betaalbare kaarten kopen?
Tweede hands.
Nieuw zijna alle consumenten videokaarten van meer dan 150 euro te duur op dit moment.
Als ze voor een redelijke prijs in de PW staan is die niet leverbaar. Helaas kan je in de PW in de productenlijst op bijna alles filteren behalve de levertijd, die kan je pas zien als je een specifiek product gekozen hebt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True