Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

Gebruikersreview van de Maand

De beste userreviews van april

09-05-2017 • 13:00

32 Linkedin

Gebruikersreview van de Maand - De beste userreviews van april

April markeerde de komst van de AMD Ryzen 5-chips: eindelijk weer eens concurrentie op de markt voor betaalbare processors. Als binnenkort ook de videokaarten met Vega-gpu's uitkomen, heeft de gamer die zijn eigen pc wil samenstellen, lekker veel keuze bij het uitzoeken van de onderdelen. Uiteraard verschenen er ook weer genoeg smartphones, laptops en ander leuk speelgoed: genoeg te reviewen voor de bezoekers van Tweakers dus. Zoals elke maand heeft de community een selectie gemaakt van de beste artikelen, dit keer van de maand april.

Er verschenen in april 180 reviews, waarvan 27 artikelen een +2-score van 'goed' kregen en 36 reviews een +3-beoordeling van 'uitmuntend'. Voor een volledig overzicht kun je hier alle beste en populairste reviews van april bekijken.

Als je nu zelf een goede, in mei geschreven recensie tegenkomt, kun je die in het volgende topic nomineren: Gebruikersreview/blog van de Maand: mei 2017.

Hieronder staan de artikelen met de meeste nominaties in een willekeurige volgorde. Daarnaast zetten we andere door gebruikers geschreven artikelen op een rij.

Communityselectie april 2017

+3Tado Slimme Radiatorknop (Starterskit) review

door Raindeer

43

Raindeer heeft vier reviews op zijn naam staan en met deze recensie van de slimme Tado-radiatorknoppen zet hij zich op de kaart. Hij wil al jaren een slimme thermostaat, maar zijn huis heeft stadsverwarming, waardoor hippe producten als Nest afvielen. Zijn keuze viel daarom op de Tado Slimme Radiatorknop en hij bestelde er meteen maar een doos vol van. Smarthomeproducten zijn voor veel gebruikers nog onontgonnen terrein en goed geschreven reviews zijn daarom zeer behulpzaam. Dit is zo'n artikel; je leest niet alleen alles over de radiatorknoppen, maar ook waar je als gebruiker tegenaan kunt lopen en waar je op moet letten.

+3Motorola Moto G5 Plus Zilver review

door Luca

78

Danny G publiceerde onlangs een review van de Moto G5 en stort zich nu op de Plus-versie van dit toestel. De G5 Plus moet zich vooral onderscheiden met de camera, nfc en een iets groter scherm, voor een prijs van 280 euro. De user vond het interessant genoeg om hem eens goed te bekijken, ook vanwege de interesse in de telefoon die er is bij lezers. Danny neemt in deze zeer uitgebreide review alle aspecten van het toestel onder de loep en geeft met name aandacht aan de camera. Voor ieder die de smartphone overweegt te kopen is deze recensie zeer behulpzaam.

Note: Aanvankelijk stond op deze plek de review van de Chuwi LapBook door Danny G, maar deze blijkt 1 mei gepubliceerd te zijn en moet dus een maandje opschuiven.

+3Asus ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING review

door pclinde

61

"Geweldige review met gave pics", was een van de opmerkingen over deze review bij het nomineren en zo is het. Pclinde legt zijn hardware het liefst buiten op de gevoelige plaat en zo komt de Asus ROG Strix GTX 1080 Ti wonderlijk goed tot zijn recht. Uiteraard is een pc de natuurlijke habitat van de kaart en ook die ontbreekt niet. De gebruiker bespreekt de montage en voert de nodige benchmarks van de GTX 1080 Ti versus de GTX 1080 van eveneens Asus uit. Pclinde: "De kaart biedt dikke prestaties onder geweldige koelprestaties en geluidsproductie, voor een premiumprijs."

+3BTO X-BOOK 17CL79 review

door Tijgert

17

Nog een goede laptopreview is van de hand van Tijgert. Hij vliegt veel en sleept zijn laptop van hot naar her. Tegelijkertijd houdt de gebruiker van kracht en capaciteit. Na een zoektocht in de, wat hij noemt, jungle van laptopland, kwam Tijgert uit bij een model van BTO met maar liefst een Core i7-7700K en Nvidia GeForce GTX 1080. En vooruit, ook een uhd-scherm kon er nog bij. Kracht genoeg en een haarscherp beeld, maar levert dat ook een goede laptop op?

Selectie van overige communitynominaties

Winnaar Redactie april 2017

+3Wiko Ufeel Blauw review

door JesseMacaw

0

Op de een of andere manier zijn reviews van producten in de lagere prijssegmenten in de minderheid, terwijl deze toch vaak flink verkocht worden. Dat maakt het moeilijker een weloverwogen keuze te maken. Consumenten kunnen dan al gauw het gevoel krijgen 'dat het niet veel soeps zal zijn', maar het gaat er natuurlijk om waar ze op inleveren en welke eigenschappen eigenlijk prima zijn. In deze uitgebreide review van de Wiko Ufeel geeft JesseMacaw zijn eerlijke mening nadat hij het relatief goedkope toestel drie maanden in gebruik heeft gehad.

Nieuwkomer april 2017

+3AOC U3277PWQU Zwart review

door Markos

10

Monitoren zijn niet de makkelijkste producten om te bespreken. Uiterlijk gezien is er vaak niet zoveel spannends; het draait voor een deel om de beeldkwaliteit. "Mijn review zal niet zo professioneel zijn als sommige andere reviews hier. Simpelweg omdat ik de apparatuur of kennis niet heb om bepaalde dingen te testen", verontschuldigt Ik_ben_Mark3 zich dan ook. Voor een nieuwkomer brengt hij het er echter prima vanaf en het is verfrissend om een uitgebreide recensie van een monitor door een doorsneegebruiker te lezen. De gebruiker verkreeg de monitor als deelnemer aan een testpanel en maakt zich er duidelijk niet makkelijk vanaf.

Tweakblog van de Maand april 2017

The Uncles, the saga continues - deel XVI

door Chief

33

Het einde van de tweede saga is daar, wat tot verdrietige reacties in het nominatietopic leidde. Maar niet getreurd: Chief, het literaire talent van Tweakblogs, belooft (nog) niet te stoppen met bloggen. The Uncles is hier natuurlijk al veel vaker als Tweakblog van de Maand opgenomen, maar ja, Chief heeft nu eenmaal een grote schare fans opgebouwd met zijn serie. Als je nieuwsgierig bent hoe dit komt, moet je misschien ook maar eens gaan lezen!

Kartonnen Games: Intro + Monopoly Junior

door RobinHood

11

RobinHood is gek op grote kartonnen borden en plastic figuurtjes en dan met name op Dungeons and Dragons-achtige bordspellen als Dungeon Quest. Dus begint hij deze blogserie over bordspellen met een artikel over... Monopoly Junior.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Reacties (32)

Wijzig sortering
Dank allen voor de nominatie en de ratings. Ik vond dat ik maar eens wat terug moest doen aan de community voor alle goede reviews die ik gelezen heb en waar ik vaak weinig aan toe kan voegen. Het is ook gaaf om eens een nieuwe productklasse door te kunnen lopen, waar het vooral gaat om gebruiksgemak in plaats van harde technische kwaliteiten. Uiteindelijk kan het niemand een bal schelen wat voor processing power er in een thermostaat zit, maar het moet werken... En of het prettig werkt is een ander verhaal en eenvoudiger te reviewen voor een niet-techneut.
Deze maand waren er veel reviews, het lijkt me ook helemaal niet eenvoudig uit die maandopbrengst de reviews te selecteren die voor het daglicht worden gesleept. Door producten heen een review beoordelen is hierbij weer een tweede. Een review van een populair product levert meer en geestdriftiger lezers op dan een review van een minder opvallend product met gemiddelde prestaties. Om producten goed met elkaar te kunnen vergelijken zijn reviews van al die producten wel nodig. Om die reden ben ik heel blij met de redactiewinnaar van deze maand.

Van de reviews van deze maand komen in een artikel als dit maar een beperkt aantal aan bod. Deze maand waren er best wat reviewers die wat meer hadden uitgepakt met een uitgebreide review. Door de grote kwaliteit :P in veel van de andere reviews komen deze reviews nog (net) niet bovendrijven. Kijk daarom vooral even achter de link van de populairste reviews van april zodat je ook deze andere reviews kunt bekijken.

Maar los daarvan iedereen natuurlijk gefeliciteerd! Om in het maandoverzicht genoemd te worden heb je echt wat moois opgeleverd :9~ .

Edit: Typo

[Reactie gewijzigd door teacup op 9 mei 2017 19:42]

Moet je wel nomineren he potverdikkie :D Gaat nie vanzelf allemaal! :D Ook wel een beetje tricky zodra je er heel veel bakt en de paar nominaties zich verspreiden natuurlijk, maar ach joh, zo is het lijstje weer eens een beetje fris toch? Nou ja.. bijna .. die @Chief begint inmiddels ook wel een beetje bekend te ruiken.

Welverdiende grats aan alle mooie review en blog bakkers :D
Je moet gewoon zo goed zijn dat je een plek krijgt zonder dat je een nominatie krijgt :Y) :+

In het topic van april ben ik door niemand genomineerd, net als bij mijn vorige blog van de maand [vorig jaar ergens] :P Keuze van de redactie zeg maar :+
Ja wrijf het er nog even lekker in joh patser :D :>
Ik zal me eens wassen, misschien dat ik dan wat frisser overkom?
Zodra je onder de inboedel begint te vallen hier is het een verloren zaak ;)
Helemaal mee eens! Ongeacht wie de review schrijft is het gewoon gaaf om zoveel gebruikers echt prachtige, leuke, heldere en informatieve reviews te zien schrijven. En ik lees ze allen (inclusief de blogs) met veel plezier!

Daar zijn we immers een community voor!
Ik heb sinds december gewerkt aan een review, maar door gebrek aan tijd en het verder uitwerken van de testen is deze nog niet af. Dit gaat al helemaal al zo moeizaam omdat het niveau zo hoog ligt.

Vraag me dan ook af waar jullie de tijd vandaan halen om te reviewen met je dagelijkse baan, hobby's, verloofde en eventuele kids.
Ha de oplossing is om te schrijven tijdens de zwemlessen en judolessen van de kleine raindeertjes :-) Die zijn bij mij allemaal op zaterdagochtend in hetzelfde sportcentrum, dus ik zit daar goed drie uur :-) heeft me 2 zaterdagochtenden (minus aan en uitkleden, kijken, zwaaien etc) en 1 of twee momentjes gedurende de week gekost.
Soms is het ook keuzes maken. :) Ik heb periodes waar ik actiever ben met familiebezoekjes, en dan soms weer met reviews. Het wisselt bij mij af. Je moet het vooral doen als je er plezier in hebt, anders is het een tijdrovende hobby, zoals je al zelf ervaren hebt. Agenda erbij en tijdblokken inplannen (vooral in de avond) werkt voor mij vrijwel altijd.
Hoe de tijd? Door al die dingen die je opnoemt niet te hebben. :+

Nee zonder geintjes, dit is eigenlijk een hobby geworden voor mij. De een is een paar uur per dag met gamen bezig, ik dan met een review.

[Reactie gewijzigd door Luca op 9 mei 2017 15:38]

Verloofde -> Trouwen -> Kinderen -> Kinderarbeid = profit.

Of gewoon minder slapen.

More serious: Niet te veel van andere reviews aantrekken, zeker niet wanneer het gevolg is dat je zelf dan niet / minder online zet, gewoon je eigen ding doen en ervan genieten.
Ik heb ongeveer 2-3 uur 'vrije tijd' in de avonduren. In die tijd schrijf ik op de bank, op de laptop mijn reviews. Soms zit ik achter mijn pc, maar dat kan ik mijn vrouw niet altijd aan doen, want die staat boven in de computerruimte.

Daarnaast werk ik 32 uur, zorg ik voor het eten (vooral) op mijn vrije dag zorg ik voor onze 2 kinderen. In principe besteed ik ook de zaterdagochtend volledig aan de kinderen en dan heb ik in het weekend soms in de avonduren nog tijd om aan reviews te werken.
Effectief heb ik maximaal 14 uur per week om reviews te schrijven. Het reviewen van een product doe ik gewoon on-the-fly. Een telefoon kan ik eigenlijk de gehele avond testen en overdag gebruik ik hem ook nog weleens. Een volledige review kost me ongeveer 20 uur aan schrijf, uitzoekwerk en fotografie. In dat geval gaat het om zeer uitgebreide reviews van ongeveer 6000 woorden.
Ik zou Foritain willen onderschijven door je te adviseren om vooral te reviewen op een manier die voor jou werkt. Als gebruikersreviewer heb je het voordeel van de vrijheid. Vrijheid om je moment te kiezen en de vrijheid om te experimenteren met de vorm. Dit geëxperimenteer heeft op de site al de nodige creativiteit opgeleverd hoe een review er uit zou moeten zien.

En iedereen heeft tenslotte een keer een eerste review gemaakt. We zijn allemaal ergens begonnen.
Ik probeer tussendoor te reviewen, maar heb zoveel zaken die elke keer tussendoor komen, dat het reviewen er vaak bij in schiet. Probeer wel zoveel mogelijk te schrijven als ik de tijd heb. Maar er gaat nog genoeg aan komen. :)
Gefeliciteerd winnaars, zal binnenkort eens wat reviews doornemen :)
Geen @Foritain trouwens, uniek?!

Edit: Ah de overige nominaties over het hoofd gezien.. oops!

[Reactie gewijzigd door stin00 op 9 mei 2017 13:15]

Jawel, bij "overige nominaties" :).

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 9 mei 2017 15:35]

Jawel hoor, bij de nominaties ;).
Zit een foutje in de titel April 2014? 8)7 ik denk dat dit 2017 moet zijn :)

[Reactie gewijzigd door AWESOMO 3000 op 9 mei 2017 13:01]

De 4 en de 7 zitten ook verrekt dicht bij elkaar op de numpad! :o
Verrek, ik sta er ook tussen :o Had ik niet verwacht :P
Wooptiedoo! Maarliefst 2x genomineerd; dat maakt me trots en geeft voldoening. :D

Ook de andere toppers gefeliciteerd :)
+1Anoniem: 372172
9 mei 2017 13:26
Alle winnaars gefeliciteerd :)
Gefeliciteerd allemaal! Leuk om ook eens wat andere namen voorbij zien te komen!

Gefeliciteerd @Chief

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee