Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Olaf van Miltenburg

NieuwscoŲrdinator

Gebruikersreview van de Maand

De beste userreviews van januari

Door , 22 reacties

Gebruikersreview van de Maand - Januari 2017

Begin februari vond de uitreiking van de Tweakers Awards plaats en onderdeel hiervan is de Userreviewer van het Jaar-verkiezing. Met grote overmacht won Foritain, die zichtbaar geroerd een mooie speech ten gehore bracht en misschien wel het luidste applaus van de avond in ontvangst mocht nemen. Zijn uitverkiezing was terecht, maar het moet raar lopen als de vele andere goede userreviewers niet gaan proberen de eretitel dit jaar van hem af te pakken. Laten we in ieder geval kijken welke goede reviews er in de maand januari verschenen.

Duidelijk is in ieder geval dat 46 artikelen een +2-score van 'goed' kregen en 24 reviews een +3-beoordeling van 'uitmuntend'.

Bekijk hier alle beste en populairste reviews van januari

Als je een goede, in februari geschreven recensie tegenkomt, kun je die hier nomineren:

Gebruikersreview/blog van de Maand: februari 2017

Winnaar Community januari 2017

+3NZXT Kraken X62 (zonder AM4 support) review

door Foritain

126

Nu schreven we hierboven wel dat Foritain waarschijnlijk concurrentie krijgt, maar daar is in deze editie van de Gebruikersreview van de Maand nog weinig van te merken. Sterker nog, deze review van de NZXT Kraken X62 deelt op basis van het aantal nominaties feitelijk de eerste plaats met de Asus ROG Strix Z270F-review van hieronder. De review van de Kraken X62 kenmerkt zich door veel foto's, maar ook zijn er gelukkig wat tests gedraaid. Daaruit blijkt dat de X62 een fractie beter presteert dan zijn voorganger: de X61. 

Overige top drie

+3Asus ROG Strix Z270F Gaming review

door Foritain

55

De Asus ROG Maximus IX Code Z270 is een high-end moederbord dat net onder het ROG Formula-model van Asus zit, terwijl de Strix Z270F Gaming een mainstreambord is. Foritain neemt alle specificaties en eigenschappen van beide moederborden grondig onder de loep en draait wat benchmarks om de prestaties te vergelijken. Verschillen in prestaties zijn er, niet verwonderlijk, nauwelijks en de conclusie van Foritain is dan ook dat de Code Z270 waarschijnlijk het showcasebord en de keuze voor modders- en die-hards wordt, terwijl de Strix Z270F Gaming in veel meer systemen terecht zal komen, vanwege zijn lagere prijs.

+3Gigabyte GA-Z97X-Gaming G1 review

door teacup

12

Bij het nomineren kwam nog een review van een moederbord naar voren, en wel deze van teacup. Hij bespreekt de Gigabyte GA-Z97X-Gaming G1. Zoals de naam al aangeeft, is dit opvallend genoeg nog een bord met een Z97-chipset. Het gaat dan ook om een uitloopmodel. "Veel argumenten om nu nog een Z97-bord te kopen zijn er niet", is geen goede zin om je review mee te openen als je veel lezers wil, maar teacup tekent aan dat veel gebruikers waarschijnlijk nog wel een Haswell-processor hebben liggen en dat dit bord nu voor een interessante prijs te vinden is. Wat volgt is een review waar duidelijk veel werk in is gaan zitten.

+3Asus ROG GL502VM-FY022T review

door Hupske

20

Hupske kreeg nominaties voor twee reviews, beide van laptops van Asus. Naast deze, van de Asus ROG GL502VM-FY022T, ging het om de bespreking van de Zenbook UX310. Voor deze review heeft Hupske de Asus ROG-gamelaptop van zijn buurjongen geleend. Die jongen heeft een goede aankoop gedaan volgens de tweaker, maar dat betekent niet dat er geen kritiek mogelijk is. Zo is de ssd niet de snelste, is er wat aan te merken op de touchpad en levert de gamelaptop geen al te beste audiokwaliteit. Omdat deze drie punten niet enorm zwaar wegen bij gamelaptops, valt zijn oordeel toch positief uit.

Winnaar Redactie januari 2017

+3Mini-box picoPSU PicoPSU-160-XT review

door cj1

6

De redactiekeuze valt op een echte tweakerreview. Cj1 is bezig een zuinige server te bouwen en zocht daarom een pico-psu. Hij kwam uit bij de Mini-box picoPSU-160-X, maar stuitte meteen op een probleem; de afmetingen waarmee de fabrikant adverteerde, kwamen niet overeen met de werkelijkheid. Het product is vier millimeter te hoog om in een 1U-server te passen. Ondanks dat was cj1 onder de indruk van de efficiëntie van de kleine voeding. De review is in het Engels en wellicht niet voor iedereen even toegankelijk, maar het is een mooi voorbeeld van de kwaliteit en de verschillende onderwerpen van gebruikersreviews op Tweakers.

Nieuwkomer januari 2017

+2Samsung UE55KS8000 Zwart review

door Phusebox

19

De Nieuwkomer van de Maand is Phusebox. Eigenlijk is hij geen echte nieuwkomer, maar in de afgelopen jaren publiceerde deze user geen grote reviews; de laatste keer was in 2013. Daarmee is het eerder een 'return of...'. Dat doet Phusebox met een review van de Samsung UE55KS8000, een tv die hij kon testen vanwege zijn uitloting om deel te nemen aan een testpanel. "Wat ik probeer te vertellen is hoe deze tv in het dagelijks gebruik is en wat mijn ervaringen met relatief nieuwe technologieën zoals 4k en hdr zijn", is het uitgangspunt van de reviewer. Dat levert een mooie review op, waar potentiële kopers van een nieuwe tv zeker wat aan zullen hebben.

Tweakblog van de Maand januari 2017

The Uncles, the saga continues - deel IX

door Chief

40

Opnieuw kon Chief op liefde rekenen in het nominatietopic, met zijn The Uncles-saga. Liefhebbers van deze serie moeten geduld hebben, want voorlopig verschijnen er geen nieuwe delen van de hand van de schrijver. De redenen zijn persoonlijk, zowel positief als negatief, laat Chief zijn lezerspubliek weten. Wie nog niet begonnen was, heeft in ieder geval even tijd om de saga vanaf het begin op te pakken.

[Video] DIY Powerbank for Cube i7 Stylus - PowerElectronicsBlog

door mux

19

Tweakblogs is ook de plek voor hardcore-tweakerinformatie. Liefhebbers kennen vast de PowerElectronicsBlog van mux al. De user zocht een krachtige powerbank voor zijn Cube i7 Stylus-tablet, maar kwam erachter dat de weinige modellen die er waren, behoorlijk prijzig waren. Dan maak ik er zelf wel een, dacht hij en hij voegde de daad bij het woord. In een video legt hij het productieproces uit en onlangs publiceerde hij een follow-up waarin hij liet weten een Kickstarter voor de 12V-powerbank te overwegen.

Reacties (22)

Wijzig sortering
Schijnbaar laten mijn communicatieskills nog wat te wensen over. Niet alleen dat de afmeting van de picoPSU-160-XT hoger was dan in de specs staat, ook de geadverteerde elektrische efficiŽntie van de picoPSU-160-XT valt mij tegen. Ik ben juist niet onder de indruk van de efficiŽntie van de picoPSU. Zeker aangezien je met een LM-3150 evaluatieboard op 97,2% (bij 10A last) tot 98,2% (bij 4,8A last) procent gemeten efficiŽntie kun komen van 12VDC naar 5VDC.
:*) :*) :*) :*) :*) :*) :*) :*)

Als een knijn zo blij :D Vooral nog even terugdenken aan 02/02 :D O+

Verder wel een bazenlijstje trouwens. Mux (die kennis..), Chief (die schrijfstijl...), Teacup (dat geduld.. man man..), zelfde voor cj1.. :D Verder een mooie nieuwkomer en feitelijk nog een mooie nieuwkomer (lekker bezig Hupske, gaan we volgens mij meer van zien!).
Yep, een bazenlijstje, helemaal mee eens, maar jij blijft uber-boss :*). Naar ik begrijp wordt aan het samenstellen van dat lijstje gewerkt... Ook pclinde moet wat mij betreft genoemd worden, jullie beiden - heel productief - hebben begin Januari de nodige moederbordreviews geproduceerd.

PS. ik kan niet zeggen dat ik zeeŽn van tijd heb, anders zou die review wel ietsje eerder zijn afgekomen. En geduld, je had me eens moeten zien met al die BIOS schermen, bij tijd en wijle ben ik wat minder flegmatisch. Op zich is die hoeveelheid BIOS schermen ook wel een puntje voor een product interface.

[Reactie gewijzigd door teacup op 13 februari 2017 18:57]

Ach joh, uiteindelijk prutsen we allemaal gewoon lekker :D Wel eens met je andere comment dat een groter overzicht met meer reviews/namen een goed idee is, genoeg namen schieten te binnen die ook hun best doen etc. Een overzicht scheelt nominatiegedoe, scheelt Olaf tijd, leuk voor alle reviewers en alle reviews (en ja, dan domineert ťťn of andere zot een beetje met tig reviews, maar dan moet Frozen maar wat minder Tinderen en wat meer tikken ofzo :D)

Mbt BIOSjes, hoe krijg je het voor elkaar. Nooit leuk gevonden, elke update hou ik nog mn hart vast, en nadat de OC op zn plek zit vind ik het prima :P
Mbt BIOSjes, hoe krijg je het voor elkaar. Nooit leuk gevonden, elke update hou ik nog mn hart vast, en nadat de OC op zn plek zit vind ik het prima
Het is ook een beetje grinding, gestold masochisme, mee eens. Toch kostte deze review me relatief minder tijd dan die van de FM2+ AMD moederbordje dat ik als eerste heb gedaan. Ik heb behoorlijk op dat eerste proces kunnen leunen bij deze review. Maar dat zal je zelf ook wel herkennen. Ben nu met een kastje bezig, die worden bijvoorbeeld aardig routine

Over een maandelijks lijstje? Iedereen kan natuurlijk een sortering maken van reviews maar dat is behoorlijk droog. Een maandelijks overzicht waarin je die reviews op een presentabele manier even belicht, een platform geeft, al is het maar met een korte opmerking, maakt de reviews al veel toegankelijker voor wie een makkelijke "what's new" zoekt. Simpelweg het op een andere manier presenteren van informatie doet al wonderen. Informatie raakt beter ontsloten.

Van mij mag dat wedstrijdelement wat naar achteren (zei een van de honderden niet reviewer van het jaar 2016-2017 genomineerden O-)). Pageviews en waardering van lezers vind ik ook heel stimulerend (al heb ik met deze review even duidelijk voorkomen dat mensen slachtoffer werden van klickbait). Als een dergelijk maandelijks platform meer reviewers de aandacht geeft die ze verdienen dan denk ik dat dit meer mensen kan stimuleren, stimuleren zonder een rangorde of waardeoordeel, maar door de sterke punten van een review te benoemen. De hele nuttige gebruikerservaringen komen zo meer voor het voetlicht. Meer dan eens ontstaat onder zo'n gebruikerservaring een levendige dialoog met allerlei gebruikers. Blijkbaar werkt dit prima, en met vraag en antwoord wordt de informatie evengoed overgedragen. Dit laatste lijkt me iets om bij stil te staan.
Bedankt voor de nominatie van mijn reviews van afgelopen maand! Toch bijzonder om bij de top 3 te mogen horen :)
Voor mijn reviews heb ik afgekeken bij laptop reviews van Foritain, Teacup en kanem0chi om zelf tot een goede review te kunnen komen. Dus bij deze moet ik hun ook bedanken voor een goed voorbeeld :+
Foritain blijft toch wel een bijzondere reviewer. Deze maand zijn er 24 reviews met +3 beoordeeld. 15!! daarvan waren van Foritain :*)

Graag zal ik zelf ook wel zo veel reviews willen schrijven. Maar helaas moet ik de producten zelf kopen of iemand in mijn omgeving moet het kopen.
Wellicht komt deze maand nog wel een review van een iPhone 7 Plus en een GTX 1070. Ik weet alleen niet of ik de tijd heb om die deze maand al af te krijgen :9 Voor die reviews zoek ik nog een eindredacteur die voor mij de grove spellingsfouten etc eruit kan halen :+
Na deze reviews houd het reviewen ook voor een lange tijd weer op.

[Reactie gewijzigd door Hupske op 13 februari 2017 15:36]

Voor die reviews zoek ik nog een eindredacteur die voor mij de grove spellingsfouten etc eruit kan halen
Joh, ik ben geen neerlandicus, maar als ik je daarmee aan het reviewen kan houden dan bied ik mijn diensten hierbij aan :) .
Zijn er maanden waar foritan eens geen top 3 of beste van de maand haalt (of beide), wat kan die kerel reviews schrijven ga zo door!
Gefeliciteerd allen! We zijn er vroeg bij op een maandag. :P Er zijn deze maand veel nieuwe reviewers bijgekomen, erg leuk om te zien. De diversiteit aan verschillende stijlen maakt het alleen maar interessanter. Ik kan alleen maar zeggen: mooie ontwikkelingen voor de community & Tweakers. :D
Alle winnaars gefeliciteerd :)
Felicitaties aan de winnaars!
Wanneer nemen jullie Foritain in dienst _/-\o_ ?
Gefeliciteerd voor de winnaars! oOo :)F

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*