Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

Gebruikersreview van de Maand

De beste userreviews van april

10-05-2016 • 06:00

38 Linkedin

Gebruikersreview van de maand - April 2016

In deze editie van Gebruikersreview van de Maand heeft de community in samenwerking met de redactie weer een mooi overzicht samengesteld met productbesprekingen van expertreviewers en andere tweakers die hun ervaringen willen delen. Daarnaast hebben we twee Tweakblogs die we uit willen lichten.

Mocht je nu zelfs een goede userreview of Tweakblog tegenkomen die in mei is geschreven, dan kun je deze aandragen in:

Gebruikersreview van de Maand: nomineren mei 2016

Er zijn in april 206 reviews verschenen, waarvan er 36 een +2-score van goed en 27 een +3-beoordeling van uitmuntend hebben gekregen.

Bekijk hier alle beste en populairste reviews van april

Winnaar Community april 2016

Overige top 3

+3Crucial BX200 480GB review

door Don Roberto

30

Don Roberto stort zich op de Crucial BX200 480GB, een budget-ssd. Hij leeft zich helemaal uit en ziet zich zelfs genoodzaakt de lezer te waarschuwen. "Aangezien dit de langste review is die ik ooit heb geschreven en waarschijnlijk ook een van de langste reviews is die er in de afgelopen jaren hier op Tweakers zijn verschenen, wil ik eerst een korte samenvatting geven." Het is aan te raden het niet bij de samenvatting te houden, maar de hele review te lezen, want het is een mooi artikel boordevol informatie over ssd's in het algemeen en de BX200 in het bijzonder.

+3Sony Xperia Z3 Compact 16GB Wit review

door Kiswum

30

Kiswum is van de partij met zijn bespreking van de Sony Z3 Compact. Een opvallende keuze, want dit toestel komt uit 2014. "Wat mij betreft was dit de beste smartphone van 2014 en hopelijk is de opvolger nog beter dan deze", schrijft Kiswum, die meteen aankondigt de Z5 Compact ook te gaan bespreken. Het is een lange review, maar wat Kiswum goed doet, is zorgen voor afwisseling. Met flashbacks, vergelijkingen, video's, enzovoort houdt hij de lezer geboeid en de plek in de top 3 is dan ook zeker verdiend.

+3Raijintek Styx Window Zilver review

door Foritain

46

Foritain werd vaak genomineerd met verschillende reviews. We pikken deze eruit: een bespreking van de Raijintek Styx, een micro-atx-behuizing op basis van een stalen frame met volledig aluminium panelen aan de voorkant, zijkanten en bovenkant. Behuizingen reviewen is routine geworden voor Foritain, maar hij weet de kwaliteit hoog te houden. Of, om het in de woorden van een lezer te zeggen: "Wederom een heldere review met duidelijke, inzichtelijke foto's".

Winnaar Redactie april 2016

+3Lenovo IdeaPad Z51-70 80K601A4NX review

door iPodKiller

27

Goede reviews van laptops zien we niet zo vaak als je zou mogen verwachten. De reden? Moeilijk te zeggen. Komt het door de gedaalde verkoop van pc's en zijn laptops daarom minder interessant? Vinden users het lastig laptops te reviewen? Zo nu en dan verschijnen er gelukkig nog wel mooie besprekingen, zoals deze van iPodKiller. Hij test de Lenovo IdeaPad Z51, een allround multimedialaptop. De user is lekker kritisch en bespreekt objectief de voordelen, maar ook de nadelen.

Nieuwkomer april 2016

+3Acer Predator Z35 Rood, Zwart review

door Vickiieee

31

Er waren opvallend veel nominaties voor Acer-recensies deze maand. Dat zal te maken hebben met het testpanel-evenement dat deze fabrikant begin april in samenwerking met Tweakers hield. De deelnemers zijn duidelijk enthousiast aan het reviewen geslagen. Zoals Vickiieee, die de Predator Z35-monitor bespreekt. Dit is de allereerste uitgebreide review van de user tot nu toe en hij heeft duidelijk opgelet hoe het moet, want het is een mooi verzorgd artikel geworden. Vickiieee krijgt bonuspunten voor de originele foto's van de monitor in het gras.

Tweakblog van de Maand - april 2016

[Shootout] Micro-usb kabels - part 02 - Action

door dodge_911

38

Vooral over goedkope usb-c-kabels is de laatste tijd veel te doen geweest. User dodge_911 had eerder een vergelijking van premium-usb-kabels gehouden en besloot nu de interne weerstand van goedkope kabels van de Action te testen. "Waarom nu Action? Wel, de Action is toch een klein beetje Chinashoppen op eigen bodem, toch?" luidt zijn verantwoording. Of je net zo goed de goedkope kabels kunt kopen, zoals je vaak hoort, of dat er wel degelijk beperkingen zijn, lees je op dodge_911's blog.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Reacties (38)

Wijzig sortering
Bedankt voor de nummer 1 plek! Nooit, maar dan ook nooit gedacht dat deze op nummer 1 zou eindigen!

Zoals ook staat aangeschreven in de beschrijving van Tweakers, ik leg expres niet de nadruk op benchmarks etc, omdat de smartphone markt op een punt is aanbeland dat de gebruikerservaring een veel grotere rol gaat spelen en/of speelt. Want ja, de schil van Samsung, Sony, Xiaomi of Huawei kan moeilijk in een nummertje worden uitgedrukt.

Natuurlijk als Tweaker snap ik dat nummertjes leuk zijn, maar op zo een compleet toestel zitten er tegenwoordig marginale verschillen. Leuker zou bijvoorbeeld zijn om de Snapdragon 820 met de Helio X25, Enyxos van samsung en de Kiril van Huawei allemaal apart te testen, of nagenoeg identieke toestellen, als is dat wat lastiger.

Ik ben de laatste tijd wat drukker geweest en heb niet op alle vragen een antwoord kunnen geven in zowel een DM als reactie onder de review. Mocht je van mening zijn dat ik je ben vergeten stuur dan eventjes nogmaals een berichtje :+

Nogmaals, bedankt voor deze geweldige belong op mijn review!

p.s. Een toestel dat al heel lang op mijn wensenlijstje staat is de Ulefone Future. Na maanden van wachten is deze eindelijk in de verkoop gegaan op 4 Mei met maar 2.000 stuks.. raad eens wie snel genoeg was en eind Mei de Ulefone Future thuis krijgt?
Gefeliciteerd man! Je hebt een zeer mooie review gebrouwen, zeker een eerste spot waard, geniet ervan!
Gefeliciteerd man! Als je klaar bent met de Ulefone, dan ben ik erg benieuwd naar je ervaringen over dat toestel.
Thanks en jij ook gefeliciteerd, mooie plek in de top 3!

Ja, het is helaas nog eventjes wachten totdat deze binnenkomt.. ga denk ik ook maar DHL ipv china shipping doen :)
Altijd weer een feestje bij de koffie. Grats medereviewers, en dank voor de nominaties :D

Was wel een lastige maand voor genomineerden, want er waren echt een berg reviews genomineerd. Ik denk nog altijd dat deze er ook in zou horen:
productreview: Sandisk Extreme 500 Portable SSD 240GB Zwart review door Frozen

De actie van Acer om producten te reviewen maakte het echter lastig voor iedereen, zelfs deze zouden er eenvoudig bij mogen horen:
productreview: Acer Predator X34 Aluminium, Zilver, Zwart review door GerhardBurger
productreview: Acer Predator G9-591-7110 review door Case_C
De review van de X34 vond ik persoonlijk ook een hele mooie. Maar het is uiteindelijk de community die reviews nomineert, want volgens mij had GerhardBurger de link naar het Review topic ook onderaan zijn review staan. Ik vind het in ieder geval een hele eer!

En zie ook deze reactie: SomerenV in 'reviews: Gebruikersreview van de maand - April 2016'

Hier ben ik zelf ook wel benieuwd naar :)
Wat mooi dat ik weer in de lijst erbij sta. Het is altijd lekker om op deze manier uitgelicht te worden. De verhalen die de redactie bij de Top reviews/blogs erbij zet, sluiten zeer goed aan bij de content.

Om de maand nog beter af te sluiten, zal ik de review over de Z5c deze maand voor jullie afronden. Daarmee heb ik alle mogelijke Xperia compact versies voorzien van mijn oordeel. Hierin komen ze overigens ook nog allemaal heel even aan bod met een foto vergelijking.

Community bedankt voor jullie steun en stemmen!
Alle winnaars natuurlijk gefeliciteerd en het is leuk om te zien dat ik zelf ook in het lijstje te vinden ben :D. Gratis extra aandacht voor een review is altijd mooi meegenomen ;). Het geeft daarnaast ook weer extra motivatie om lekker door te gaan met het reviewen van interessante producten.
Wat een eer om nieuwkomer van de maand april te mogen zijn! De maand april was al een van de mooiste maanden van het jaar, maar met deze nominatie erbij wordt hij alleen maar mooier!

Iedereen bedankt voor de nominaties, en ik moet zeggen: ik heb de smaak te pakken denk ik. Mocht ik voldoende tijd kunnen vinden, zal ik binnenkort nog eens wat reviewen! :D


Kleine disclaimer: er zijn nog een paar dingen die ik toe wil voegen aan mijn review, maar doordat ik de afgelopen weken erg veel heb moeten werken is dat er (nog) niet van gekomen. Nu met deze verkiezing tot nieuwkomer van de maand april ga ik proberen er vanavond direct werk van te maken! :)
Wat ik me afvraag bij Foritain en Kiswum; jullie reviewen zóveel producten. Kopen jullie al dat spul zelf of krijgen jullie dat juist omdat jullie zo'n goede reviews schrijven? :)
Vorig jaar heb ik een hoop materiaal gekocht, gereviewd en daarna weer verkocht. Sommige dingen heb ik gekregen, geleend of gewonnen. (Mijn Z3c is afkomstig uit 2014 en had ik dus eigenlijk gekocht).

Dit jaar heb ik geen budget meer om zelf goodies te kopen, te reviewen en daarna weer proberen door te verkopen. Over het algemeen moet ik zo'n 20% inleveren op de volledige aankoopprijs, dus dat doe ik niet meer. Dit viel af en toe wel te compenseren met een gratis reviewmodel die ik na 4-6 maanden alsnog verkocht.

Dit jaar probeer ik alleen dingen aan te schaffen en te reviewen die ik ook echt zou willen houden. Tevens zal ik dit jaar vooral telefoons reviewen die ik leen of gratis heb gekregen. Helaas betekend dat ook dat ik niet meer zo snel een review-smartphone heb voor bijvoorbeeld de Tweakers shout-out van Chinaphones. Deze producten krijg ik door de resultaten uit het verleden. Tevens heb ik een aantal leveranciers benaderd (Apple), maar daarvan verwacht ik geen review exemplaar van te krijgen.
Gelukkig heb ik goede banden opgebouwd met diverse Chinese webwinkels en daarvan probeer ik af en toe een telefoon van te reviewen. Uiteraard zijn dat reviews zonder reclames, kortingscodes of gesponsorde links. Alleen het product staat centraal en daar moet de review uiteraard over gaan.

Soms wordt ik ook wel benaderd om andere producten te reviewen, maar die heb ik tot op heden afgewezen, doordat het momenteel niet in mijn planning past. Smartphones reviewen doe ik het liefst en af en toe wil ik wel een uitstapje maken naar een autoradio of scherm, maar daar zit wel wat meer tijd in voor mij.
Geldbomen waren in de aanbieding bij Action. Kwaliteit bleek echter wat matig en het geld werd veelal niet geaccepteerd. Aanspraak op garantie verliep via een Chinese partij wat moeizaam ging (Kiswum weet meer over Chinese partijen, details moet je hem vragen), dus uiteindeljk helaas weer terug bij af en reviewen wij hardware die wij (een combinatie van) 1) voor onszelf kopen 2) voor andere mensen zijn bestemd maar wij even de handjes op kunnen leggen 3) toegestuurd krijgen 4) mogen lenen. 5) uit de lucht komt vallen.

Helaas komt optie 5 niet vaak genoeg voor :'(

[Reactie gewijzigd door Foritain op 10 mei 2016 15:39]

5) uit de lucht komt vallen.
Helaas komt optie 5 niet vaak genoeg voor :'(
Jah, je moet dan ook wel op het juiste moment er onder staan he... :P
Felicitaties allemaal!

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 11 mei 2016 15:36]

Ik zal wel tegen de stroom in zwemmen, maar wat mij betreft zijn veel van de "beste reviews" helemaal niet zo best.
En dan heb ik het niet over het geheel op zich, welke vaak piekfijn eruit zien, maar over de grote hoeveelheid nutteloze informatie die bijgevoegd wordt.

Als ik op zoek ben naar een SSD, dan zoek ik reviews met prestaties, problemen. Dan zoek ik niet naar een uitleg wat een SSD is. Ook een "wist je dat" maakt ene review langer dan nodig en is leuke info voor in het forum topic, niet een review van een gekocht apparaat.

Blijkbaar is vaak uitgebreider toch een reden om te winnen/genomineerd te worden, dus ik ben een minderheid hierin, maar een review zoals die van de SSD zou ik meteen overslaan, puur vanwege de enorme lap tekst (en een samenvatting die net weer te weinig biedt).
Aangezien je mijn review bespreekt in jouw bericht, wil ik best uitleggen waarom mijn review op een dergelijke manier is opgebouwd ;). Er zijn een aantal redenen waarom deze review langer is dan de gemiddelde review hier op Tweakers. De eerste belangrijke reden is dat dit een geschreven productreview is. Bij een geschreven review kan de lezer zelf bepalen wat hij/zij interessant vindt. Het makkelijke is dan dat je dan bij een geschreven review bepaalde zaken kan overslaan. Het is niet zoals bij een video of iets dergelijks dat wanneer je een gedeelte overslaat je meteen het complete verhaal niet meer snapt. Wat ik uit jouw bericht begrijp, is dat je prestaties van de SSD wil zien. Daarom kan je in mijn review alle resultaten van de bekende benchmarks zien. Niet alle benchmarks zijn even interessant, maar door veel benchmarks mee te pakken kan ik wel een referentie geven van mijn SSD-prestaties. De ene lezer wil graag de AS SSD benchmark zien en de andere gebruikt vaak weer de Anvil-benchmark. Om dan volledig te zijn gooi ik dan dus beide benchmarkresultaten in mijn review.

De tweede belangrijke reden waarom mijn reviews langer worden, is dat ik bij vorige reviews altijd gevraagd ben om andere zaken later bij mijn review toe te voegen. Natuurlijk geef ik daar zelf in ieder geval met veel plezier gehoor aan. Uiteindelijk komt de vraag naar een lange review met veel informatie dus bij jullie vandaan. Ik kan zeker ook een korte review schrijven, maar het is dan moeilijker om dan een geheel goed beeld te geven van een SSD. Daarnaast zijn er voldoende andere reviews die hetzelfde product bespreken en elke reviewer doet dit op zijn eigen manier. Een lange review is zeker niet persé altijd goed en ik probeer dus ook niet in de valkuil te vallen dat er nutteloze informatie in de review staat. De korte samenvatting heb ik sinds kort in mijn reviews staan, omdat ik begrijp dat zeker niet iedereen mijn complete review zal lezen. Wanneer de samenvatting te kort is, raad ik altijd aan om dan alsnog de conclusie te lezen wanneer je niet de gehele review wilt lezen. De conclusie in mijn review is ook meer een langere samenvatting van mijn bevindingen.

Dan als laatste wil ik nog ingaan op het feit dat je aangeeft dat in een review een aantal zaken niet thuishoren. Jij geeft daarbij aan dat wanneer je eerst reviews leest voordat je een SSD zou kopen, maar dat je dan geen uitleg wil lezen over een SSD. Dat begrijp ik volkomen, maar dan ga je voorbij aan het feit dat er voldoende mensen hier op Tweakers komen die niet een enorme hardwareliefhebber zijn die alles weten over hardware. Ik richt mij met deze extra uitleg over een SSD juist op deze ‘leken’, die toch wat meer willen weten over een SSD en wat het verschil precies is tussen een HDD en SSD. Waarschijnlijk weet een groot gedeelte van de mensen het verschil niet tussen een HDD en SSD en met een korte uitleg wil ik juist iets meer duidelijkheid geven. Sinds ik deze uitleg in mijn reviews gezet heb, krijg ik bij elke review weer positieve reacties van lezers die deze uitleg enorm waardeerde, omdat ze zelf weinig verstand hadden van een SSD. Ik probeer dus kort gezegd een zo laag mogelijke leesdrempel te hebben voor mijn reviews. Een leuk voorbeeld hierbij is dat ik opmerkte dat één van mijn reviews opeens veel gelezen werd en toen kwam ik erachter dat dit kwam doordat er op het forum van iBood naar mijn review gelinkt was. De gemiddelde gebruiker van iBood weet waarschijnlijk niet alle ‘ins and outs’ van een SSD en voor diegene kan een uitleg dus handig zijn. Als reviewer weet ik zelf nooit waar de lezer opeens vandaan komt, want het kan net zo goed iemand zijn die via google zocht naar een review van de betreffende SSD. En elke lezer kan, zoals ik hierboven geschreven heb, de uitleg overslaan en lezen wat hij zelf interessant zou vinden.

Uiteindelijk probeer ik en andere reviewers dus met een review iedereen wat interessants voor te schotelen. Ik geef ook in mijn reviews aan dat je altijd jouw mening mag geven over het product of de review. Bij elke nieuwe review die ik schrijf neem ik alle aangekaarte zaken mee die besproken zijn in mijn vorige reviews. Heb je dus opmerkingen of tips hoe ik mijn reviews kan verbeteren dan sta ik daar altijd voor open. Zoals eigenlijk in alle situaties kan je niet alle lezers het naar hun zin maken, maar ik probeer wel naar een guldenmiddenweg te zoeken. Dus ik sta zeker open voor commentaar, want wanneer de kwaliteit van de reviews beter wordt dan profiteer ik er niet alleen van, maar ook alle lezers. Dat is als natuurlijk het belangrijkste, want een review schrijf ik om de lezer iets mee te geven over mijn bevindingen en hoe beter ik dat doe des te beter dit is voor de lezer :D.
Uiteraard is mijn mening niet dé mening, zeker gezien het feit dat je toch maar mooi genomineerd bent...

Echter wat betreft:
Heb je dus opmerkingen of tips hoe ik mijn reviews kan verbeteren dan sta ik daar altijd voor open
Wat mij betreft zou het een stuk korter mogen, zowel je review als je antwoord hierboven ;)
Al is lang op zich niet zo'n probleem, mits de informatie (voor mij) nuttig is. En een uitleg over de werking hoort daar wat mij betreft niet tussen, daar zijn betere plekken voor.

Ik lees geen reviews om te leren over de techniek achter een component, ik wil weten hoe die versie bevalt en presteert.
Als ik wil weten hoe een SSD werkt, dan kijk ik op de frontpage of in een algemeen SSD topic op het forum (en dat geldt dus voor alle componenten). Ik zie de reviews als onderdeel van tweakers, niet als een losstaand onderdeel waar mensen (alsnog) onderwezen moeten worden.

Overduidelijk heb je veel werk gestoken in je review (en dat geldt voor de overige genomineerden ook), echter het lijkt wel alsof je review lang moet zijn om kans te maken. Dat terwijl een goede review niet per se lang hoeft te zijn om toch alles juist te behandelen.
Op zich is het wel een idee idd om een review op te bouwen uit onderdelen. Veelal wordt al gewerkt met hoofdstukjes en linkjes. Je zou bijvoorbeeld per hoofdstuk eerst de hoofdzaken kunnen benoemen, vervolgens een link naar het volgende hoofdstuk en daaronder uitgebreidere info. Dan kan iedereen makkelijk skippen. Ik kan me echter ook wel voorstellen dat dit afbreuk doet aan een goedlopend verhaal.

Met een beetje extra werk zou dan gekozen kunnen worden voor een tldr of samenvatting. De eerste optie zou een droge opsomming kunnen zijn van bevindingen/testuitslagen. De tweede optie een kort en bondig verhaal.

Uiteindelijk is het natuurlijk gewoon aan iedereen zelf om zijn/haar stijl te bepalen. De beste reviews zijn naar mijn mening degenen die met passie zijn geschreven. En dat past niet altijd binnen vaste kaders.

Ik volg de reviews zelf niet zo, maar zie wel regelmatig dezelfde namen genomineerd worden. Hoewel vast en zeker verdiend, is het ook wel jammer dat er relatief weinig nieuws tussen zit. Gelukkig wordt dit enigszins ondervangen door de categorie "nieuwkomer van de maand".
Persoonlijk zou ik eerder deze reviews lezen als ze in de reguliere nieuwsfeed voorbij kwamen..

Ik scan headlines, en een review van een produkt waarin ik geinteresseerd ben zal mijn aandacht trekken.. Niet 'beste review van de maand'..
Je weet dat er een tracker zit binnen tweakers? Kan links of rechts staan (zoek het pijltje in de hoek) en kan je naar wens instelleb wat er wel en niet in naar voren komt. Bijv de 20 meest recente reviewsz of advertenties, acties, etc. Zo hoef je nooit iets te missen!
Genoten van de review van de z3 van kiswum (zijn reviews zijn overigens steeds van een hoog niveau vind ik)
Heel mooi: de blogpost van Plato1989. Great attitude! Hij zorgt wat mij betreft ook voor een leuke meme voor de tweakers-promotiecampagne: Tweakers.net iets meer dan een consumentenwebsite.
Bedankt voor je compliment, het is altijd heerlijk om dit soort reacties te krijgen. Zo weet ik dat ik op de goede weg zit. Maar ik blijf niet stil staan, om goede reviews te blijven schrijven is het wel goed om je eigen reviews en feedback te analyseren voor een mooier resultaat. Tevens zitten andere zeer goede reivewers me op de hielen zoals new-kid-on-the-block: kanem0chi.
Gefeliciteerd mensen! Mooie reviews weer in het lijstje. We <3 you Kiswum!
Wooop woooppp Team Kiswum! Schudden met die billen. :D

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee