€ 84,51 bij CAPS

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 14 september 2022

WD Black SN850X 2TB: opnieuw de ssd-prestatiekroon in handen

Met de Black SN850X heeft WD een grote inhaalslag ten opzichte van de concurrentie gemaakt. De geteste 2TB-uitvoering is dankzij getweakte componenten, waaronder de controller, sneller nand en sneller dram, opeens de snelste drive die we tot dusver hebben getest. Enkel in een paar synthetische tests en de PCMark Consistency-test is de drive niet de allersnelste, maar de praktijkprestaties maken dat ruimschoots goed. WD heeft een verbeterde Game Mode ontwikkeld die het laden van games sneller moet maken, maar dat zien we niet direct terug in de resultaten. Wel levert de ssd als hij slecht gekoeld is consistentere prestaties met Game Mode ingeschakeld. De keerzijde van de medaille met daarop het predicaat 'snelste Gen4-drive' is dat dit een prijzige ssd is. Of je er nog in wil investeren terwijl de Gen5-drives om de hoek staan, is een persoonlijke afweging. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Toon reviews van:
Tsjare
24 mei 2025 Rapporteer Product gekocht

WD Black SN850X (zonder heatsink) 1TB

Pluspunten

• Snel
  • Betrouwbaar

Minpunten

• Niets

Breiz
14 juni 2025 Rapporteer Product gekocht

WD Black SN850X (zonder heatsink) 1TB

Wij hebben bij Alternate (258292860) deze gekocht, nadat we bij Alternate al eerder een hele server in onderdelen gekocht hebben voor AI-ontwikkeling. Toen kwamen we erachter dat een L2ARC+SLOG schijf nodig hadden. Alternate levert behoorlijk snel ook per post en vooral handig als je van Den Haag naar de Duitse grens bent verhuisd.

Over de schijf niets dan goeds. Hij draait als 2e SSD naast die op de OS-schijf. Ik koop meestal Samsung SSDs, maar blijkbaar moet ik toch eens verder kijken, want zowel de kwaliteit en de snelheid blijven niet achter bij die van Samsung de prijs echter is een stuk beter.

Pluspunten

• Enorm snel
  • Zeer geschikt voor L2ARC+SLOG in Server
  • Zeer geschkt voor AI
  • Zonder koeling kan de koeling van het MB het overnemen

Minpunten

• De verpakkingen zijn altijd problematisch

Willenswetens
13 juli 2025 Rapporteer Product gekocht

WD Black SN850X (zonder heatsink) 1TB

gekocht met een retourdeal op amazon (aan te raden) perfect voor wat ik doe (video editing op 1080p en 1440p) en gamen, eigenlijk geen cons.

Pluspunten

• handig voor bijna alles
  • bang for the buck
  • werkt met zware CPU's en GPU's
  • stabiel
  • geen cons

Minpunten

• geen cons

Heb jij ook een WD Black SN850X (zonder heatsink) 1TB?