€ 228,01 bij Proshop.nl

Review door de redactie

Best Buy Guide - Beste koele behuizing

Voor sommige krachtige builds is maar één ding belangrijk: koeling. Daarom adviseren we in deze Behuizing Best Buy Guide de beste koele behuizing.

8 8 aug '24

Review - Fractal Design Torrent Compact en Nano getest met nieuwe testmethode

Fractal Design brengt graag kleinere versies uit van zijn behuizingen. We testen de Torrent Compact en Torrent Nano met een verbeterde testprocedure.

44 9 mrt '22
Tweakers zegt: Excellent

Review - Fractal Design Torrent-behuizing - Lekker luchtige lichtshow

De Torrent is een compleet ander soort behuizing dan de bekende, stille Define-serie. Aan de Torrent ligt dan ook een andere ontwerpfilosofie ten grondslag.

89 18 aug '21

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Er zijn nog geen productreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
Chielos
2 augustus 2022 Product gekocht

Fractal Design Torrent Black Solid

Ruime case met veel uitbereidingsmogelijkheden.

Pluspunten

• Fijne montage
  • Ruimte!
  • PSU bovenaan, maakt het makkelijker

Minpunten

• 180mm fans zijn niet stil

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ves
16 oktober 2024 Product gekocht

Fractal Design Torrent Black Solid

Een geweldige airflow kast die iets duurder is dan andere in dit segment. Twee grote jongers van 180mm aan de voorzijde en drie 140mm aan de onderzijde voor de GPU.
Wanneer je de fans op hoger dan 50% of draait merk je wel hoe luid het kan worden. Zet je het op 40-45% dan is het geluid veel minder, maar is er nog genoeg airflow.
Er is een fan hub zodat je alles hierop kan aansluiten. Ik heb zelf de CPU direct op het Mobo gedaan. De hub via een andere.

Kabel management vereist wel aandacht om het netjes weg te werken.

Samen met de Thermalright Phantom Spirit 120 SE heb ik een idle temp van 38 CPU, 24 GPU. Bij load 72 CPU en 74 GPU. 7800X3D en 7900XTX

Er zitten standaard filters op. Haal die weg en je airflow schiet nog meer omhoog.

Pluspunten

• Komt met 5 fans (2x 180mm, 3x 140mm)
  • PSU bovenaan
  • Met fan curve op 40-45% is de kast redelijk stil
  • Airflow is heel goed
  • Genoeg ruimte voor/bij installatie moederbord
  • GPU support bracket standaard erbij
  • Schroefloze zijpanelen. Makkelijk eraf te halen.
  • Filter in de bodem makkelijk te verwijderen

Minpunten

• Prijs hoger dan meeste in het segment
  • Neemt wel wat ruimte in beslag

Bartdo
16 mei 2024 Product gekocht

Fractal Design Torrent Black Solid

Als neuroot kies ik onderdelen op stilte en ik was verbaasd dat ik op deze kast uitkwam. Als je de ventilatoren met een laag toerental laat draaien is de kast erg stil terwijl alles koel blijft. De enorme ventilatoren aan de voorzijde verplaatsen bij lage toerentallen toch veel lucht.

Mijn AMD 5950x (16 core) met een Be Quiet Dark Rock Pro 4 koeler wordt 70 graden onder full load. De geluidsproductie is daarbij laag.

Pluspunten

• Verassend genoeg: stil
  • Uitstekende airflow
  • Ruim

Minpunten

• Bakbeest

7rGvtHe6zX
30 april 2023 Product gekocht

Fractal Design Torrent Black TG Light Tint

Verfrissend ontwerp, pun intended. Voor deze case gekozen om stille desktop mee te verkrijgen: 3x14cm Noctua intakes aan de voorkant, 3x14cm Noctua intakes aan de onderkant, 2x15cm Noctua op de NH-H15. Resultaat: heerlijk stil met dusdanige overdruk dat outtake ventilatoren niet nodig zijn. CPU en GPU blijven meer dan uitstekend gekoeld. Bijgeleverde Fractal-Design ventilatoren vervangen, helaas, want maakten tikkend/oscillerend geluid, desktop staat op ongeveer 1m afstand, daarom geen 5 sterren. Past iedere RTX 4090 zonder problemen in. Voeding on top is erg prettig. Tevens ruim voldoende mogelijkheden voor nette kabel-management. Let op: beide zijkanten zijn van glas, de kabel/rechterkant is welliswaar zeer donker getint, mooi, maar je moet altijd beide zijpanelen verwijderen als je 'm wil neerleggen. Ik heb de reguliere Torrent, niet de Compact, want ik wil onderste PCIe sloten gebruiken MET bodem instake ventilatoren.
Let op: onderste fans EERST installeren en dan pas de voorste fans.

Pluspunten

• Airflow-king
  • Ruim van binnen
  • kabel-management
  • voeding bovenin

Minpunten

• Bovengewenst luide bijgeleverde fans
  • Groot van buiten

Korvaag
17 april 2023 Product gekocht

Fractal Design Torrent Black Solid

Kast aangeschaft voor een nieuwe videokaart van formaat stadsbus. Focus van de kast ligt op airflow, maar je kan prima een radiator voorin monteren. Koeling van de GPU komt namelijk van onderen dus dit werkt met een AIO ook prima. De 2x180mm fans heb ik onderin gemonteerd. Fans op 50% gezet en zowel de CPU als GPU blijven prima koel onder 100% load terwijl het geluidsniveau binnen de perken blijft.

De kast is goed doordacht. Veel mogelijkheden voor cable management en er is makkelijk met de kast te werken. Een GPU-support bracket is meegeleverd. Het frame waar de fans op gemonteerd zitten (onderin) kan er gewoon uit waardoor je makkelijk fans kan wisselen. De kast is qua fanconfiguratie volledig opgezet rondom 'positive pressure' wat erg fijn is voor stofbeperking. Afwerkingsniveau is gewoon goed te noemen. De kast is echter wel vrij groot. Hou daar rekening mee.

Pluspunten

• Veel fans meegeleverd (5)
  • Bouwkwaliteit
  • Gemak van inbouw hardware
  • Geen RGB (de black solid kast)
  • Accessoires (GPU-support bracket)
  • Genoeg ruimte voor SSD's als je dat nog nodig hebt (ik gebruik alleen M2)

Minpunten

• Fans luid op full speed. Zet ze dus op 50%
  • Erg grote kast
  • Duur

daellat
26 december 2022 Product gekocht

Fractal Design Torrent Black TG Light Tint

Als je een heel goed luchtgekoeld systeem wilt zonder veel te hoeven nadenken over welke fans waar, biedt deze kast in stock configuratie het beste op de markt. Ook als je wat meer wilt biedt de kast veel ruimte en opties voor bijv. waterkoeling.

Pluspunten

• Makkelijk in bouwprocess
  • Bijgeleverde fans en fancontroller
  • Duidelijke instructies meegeleverd
  • Veel ruimte en opties voor bijv. waterkoeling

Minpunten

• 2,5 inch bays hadden toolles gekund in deze prijsklasse
  • de "achterkant" met al je kabels is ook doorzichtig glas

sma11e
21 juni 2022 Product gekocht

Fractal Design Torrent Black Solid

Heb me laten overtuigen door een vriend om deze te kopen. Uiteindelijk geen spijt van is super qua airflow, zeer goede bouwkwaliteit! Enkel vind ik deze case héél groot...

Pluspunten

• Super degelijke bouwkwaliteit!!
  • fanhub is handig met de 5 fans die al pre-installed zijn
  • Voor een eerste pc-build zelf te doen leuk om in te werken

Minpunten

• Zeer grote case ---> imposant in de ruimte waar hij in staat

Dirk-Jan
7 september 2021 Product gekocht

Fractal Design Torrent Black Solid

De airflow is goed (betere temps dan ik gewend ben) en omdat de airflow in/outtake over een groot oppervlakte verspreid wordt ook nog eens onhoorbaar bij kantoor gebruik (Na fan-curve aanpassing). Installatie was makkelijk door de PSU plaatsing en afneembare panelen. Geeft veel ruimte en de meegeleverde fans zijn goed.

Pluspunten

• Ongelofelijke airflow
  • Stil (bij lage fan snelheden)
  • Makkelijke installatie
  • 5 goede meegeleverde fans
  • 4x 2,5" drive bays
  • Mooi neutraal design
  • Vlotte recall en communicatie na fanhub issue

Minpunten

• Best duur
  • Maar 2x 3,5"drive bays (als je daar om geeft)
  • Geen RGB (als je daar om geeft)
  • Fan-hub issue bij release

Heb jij ook een Fractal Design Torrent Black RGB TG Light Tint?