Gebruikers

Score: 5
13 reviews

AMD Ryzen 9 5950X Boxed

Prijs
€ 559,-
Specificaties AM4 socket • 16 core @ 3,4GHz-4,9GHz - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Tomas Hochstenbach - Redacteur 5 november 2020

AMD Ryzen 5 5600X, Ryzen 7 5800X, Ryzen 9 5900X en 5950X

De AMD Ryzen 9 5950X is het 16-core topmodel uit de Ryzen 5000-serie, waarmee AMD zijn blauwe concurrent op vrijwel elk vlak het nakijken geeft. Lang niet elke workload kan 16 cores op een nuttige manier bezighouden, maar als je dergelijke software gebruikt, heb je aan de 5950X een ultieme processor die óók in games de vloer aanveegt met de concurrentie. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
10
Score: 4
2
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
0
LostInNight 4 januari 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5950X Boxed

Ik heb deze processor gekocht ter vervanging van mijn i9 uit de Skylake-X generatie. Mijn eerste indruk, wauw, wat een snelheid. Maar ook deze processor draaide enorm heet en dat leek niet aan mijn koeling te liggen.

Pluspunten

  • Wat een snelheid
  • 16 cores
  • Boost tot 5Ghz met undervolt

Minpunten

  • Temperatuur
  • Niet geschikt voor iedereen (i.v.m. bios tweaking)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Overklokbaarheid Score: 5
Warmteproductie Score: 1

Noord27 21 april 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5950X Boxed

Macht perfect met een Be Quiet! Dark Rock Pro 4, op het AM4 platform. Single core schommelt rond de 5000Mhz, zonder OC. Forse verbetering t.o.v. de 3950x.

Pluspunten

  • Single core snelheid flink sneller als 3xxx serie
  • Multi tasking: nog sneller
  • Relatief koel
  • Stabiliteit en upgrade mogelijkheid AM4 platforn

Minpunten

  • Prijs fors gestegen na 3xxx serie
  • Stevige (lucht)koeler is een must om alle potentie er uit te halen.

Eindoordeel

Score: 5
schilperoordbas 4 januari 2022 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5950X Boxed

De 5950x is fantastisch snel, veel cores voor renderen bijvoorbeeld en lekker gamen kan ook. Hij kan heet worden. Ik heb verschillende X570 borden gehad en het verschilt per bord hoe warm hij word. Hij was warmer op mijn Gigabyte X570 moederbord en heb nu een ASUS. (70-90 graden)

Pluspunten

  • Snel
  • Veel cores (renderen en multi core gamen)
  • Gewoon super vet om te hebben

Minpunten

  • Vcore aggressie per moederbord bepaald temperatuur (ASUS is iets minder aggressief met vcore in vergelijking met Gigabyte, dus betere temps)

Eindoordeel

Score: 5
_Supreme 27 december 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5950X Boxed

Beetje underwhelmed met deze processor. Ik werk vaak met cinema 4D en After Effects samen en moet nog steeds erg vaak wachten..

Pluspunten

  • Niet te heet

Minpunten

  • Niet wat ik er van verwacht

Eindoordeel

Score: 4
Shakesbeer_NL 19 oktober 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5950X Boxed

Gekocht omdat de 5900x destijds niet goed leverbaar waren. Deze CPU verslindt alles wat je er tegen aan gooit. Standaard loopt die redelijk koel (40-60 graden). Met PBO loop je echter snel tegen de throttle aan van 90 graden, met slechts 10% winst in prestaties.

Pluspunten

  • Uitstekende single core prestaties
  • Uitstekende multi core prestaties
  • Efficiënt (zonder PBO/OC)

Minpunten

  • Met PBO aan is het een heethoofd
  • Disproportioneel geprijsd
  • Weinig waarde voor gamers t.o.v. 5900x

Eindoordeel

Score: 5
FullThrottle 14 september 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5950X Boxed

Wat een beest van een processor! Primaire taak is het analyseren van schaakstellingen en dat gaat uitstekend met 40 miljoen stellingen per seconde. Met PBO aan vliegt de temperatuur als snel boven de 85C maar wat een prestaties.

Pluspunten

  • Super snel
  • Prijs prestatie verhouding

Minpunten

  • Geen meerwaarde voor gamers
  • Prijs
  • Heeft goede koeling nodig

Eindoordeel

Score: 5
GiantSparta 2 augustus 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5950X Boxed

De snelste consumer cpu wat je kan krijgen op dit moment. Met een woord super snel!

Pluspunten

  • Snel
  • 16 Cores
  • PBO-2
  • Single core + Multi core

Minpunten

  • Zware cooler nodig

Eindoordeel

Score: 5
DennisH82 9 juni 2021 Hands-on

AMD Ryzen 9 5950X Boxed

Gebruikt in klantsysteem, heel efficient, gebruikt in Prime 95 niet meer dan 138 W kan Intel niet echt zeggen :P 16 Cores, wel prijzig uiteraard, maar heel snel Overclock/PBO niet geprobeerd

Pluspunten

  • Prestaties
  • Efficient
  • 16 Cores

Minpunten

  • Prijs
themash360 11 mei 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5950X Boxed

Gekocht omdat ik het beu was met mijn 9700K, Gamen was prima, maar de rest ging allemaal met grote moeite. Nu kan ik en beter gamen en terwijl ik het doe ook nog eens Youtube/Twitch/Discord met webcams aan zonder problemen.

Pluspunten

  • Out of the box razendsnel
  • Met Limits aan zuinig
  • Goed te koelen wegens groot chip oppervlak

Minpunten

  • Prijs
  • Geen stock cooler
  • Ram snelheid gevoelig 3200 14 of 3600 16 in dual rank & channel mode is nodig

Eindoordeel

Score: 5
MickeyMuisjeeNewbie 7 mei 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5950X Boxed

Leuke processor. OC niet nodig gehad tot nu toe. Draait alles soepel.

Pluspunten

  • Gameprestaties
  • Multimedia design prestaties

Minpunten

  • kwaliteit/prijs tegen over 3 serie stuk hoger

Eindoordeel

Score: 5
Zuur.Pruim 9 februari 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5950X Boxed

Een CPU voor vele jaren, in de meeste workloads zowel single als multi threaded sneller dan welke Intel dan ook. Even PBO aanzetten en vergeten. Zelf overklokken levert nagenoeg niks op, behalve hoofdpijn als hij door te agressieve curve optimizer onstabiel wordt ;)

Pluspunten

  • Prestaties, zowel single als multi core
  • IF flink verbeterd tov. Zen2

Minpunten

  • Met PBO - altijd tegen het temp. limiet aan in AVX taken
  • Geen ruimte voor OC, behalve PBO
  • Stevig prijskaartje

Eindoordeel

Score: 5
FramesPerSecond 18 januari 2021 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5950X Boxed

Wat een pracht van een processor. Eindelijk hoeven we niet meer te kiezen tussen single of multi core performance. Deze knakker kan alles aan! Vergeleken met Threadripper mis je wel wat lanes en quad channel memory support, maar goed, dit is veel makkelijker en betrouwbaarder naar mijn mening. Edit: typfout

Pluspunten

  • Zowel single core als multi core performance is utistekend
  • Zeer efficiënt
  • Overklokken niet nodig dankzij PBO3
  • Memory support is veel beter en de controller lijkt meer te kunnen verdragen qua overklokken en maximum aantal ranks
  • Werkt op voorgaande chipsets, dus bestaande PCs kunnen makkelijk worden geüpgrade zonder een nieuw moederbord te hoeven kopen
  • Aardig wat moederborden en CPU koelers voor AM4 beschikbaar, relatief veel mogelijkheden qua betaalbaarheid en performance
  • Stabiel platform waar de meeste bugs al uit zijn
  • PCIe 4.0

Minpunten

  • Overklokken niet nodig, wellicht wel als je zware multi core taken uitvoert, en dan zijn de performance gains waarschijnlijk minimaal
  • Meerprijs ten op zichte van de andere processors in van de Zen 3 architectuur disproportioneel aan extra performance

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Overklokbaarheid Score: 3
Warmteproductie Score: 5
TVBE 25 december 2020 Product gekocht

AMD Ryzen 9 5950X Boxed

De Ryzen 5950X is een zeer geschikte CPU voor het draaien van zware multi-threaded workloads. dankzij Precision Boost Overdrive kan de performance nog hoger worden opgedreven mits de koeling dit trekt. Verder valt er niet veel te melden dat al niet wordt beschreven in de Tweakers review hierboven.

Pluspunten

  • Zeer snel op zowel single-threaded als multi-threaded workloads
  • Redelijk efficient
  • PBO verhoogt snelheid aanzienlijk in gunstige omstandigheden

Minpunten

  • Prijs/kwaliteit verhouding niet zo gunstig als de Ryzen 3000 series
  • Enkel geschikt voor situaties waar 32 threads goed van pas komen
  • PBO verandert CPU in heethoofd ongeacht de koeling

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een AMD Ryzen 9 5950X Boxed?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee