AMD brengt fix uit voor Ryzen-CCPC2-prestatieproblemen op Windows 11

AMD heeft een Chipset Driver-update uitgebracht die het tweede prestatieprobleem met Ryzen-cpu's op Windows 11 op moet lossen. Bij dit UEFI CCPC2-probleem werden niet altijd de snelste cores uitgekozen voor taken.

Met AMD Chipset Driver-versie 3.10.08.506 wordt het probleem met de preferred core opgelost, schrijft AMD. Bij deze bug werden threads niet altijd op de snelste kern van de processor gedraaid. Dit probleem zou vooral merkbaar zijn bij programma's die een of weinig threads gebruiken. Daarmee zou de fout ook sneller merkbaar zijn bij cpu's met meer dan acht kernen en meer dan een tdp van 65W, zegt het bedrijf.

AMD gaf ruim twee weken geleden aan dat prestatieproblemen merkbaar waren met Ryzen-cpu's en Windows 11. Naast het CCPC2-probleem was er ook een L3-cache-bug. Bij deze fout zou de latentie van het cache drie keer hoger liggen dan bij Windows 10 en dat zorgde voor de grootste prestatieproblemen. Bijvoorbeeld e-sports-games zouden tot vijftien procent trager kunnen zijn met deze fout.

De L3-cachebug moet met een Windows Update opgelost worden. Hiervoor bracht Microsoft eerder een bèta-update uit, die nu als Preview-update te downloaden is. Met deze twee updates zijn alle prestatieproblemen opgelost en zouden de cpu's moeten werken als bedoeld, schrijft AMD.

Door Hayte Hugo

Redacteur

22-10-2021 • 12:56

80 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Reacties (80)

80
80
36
7
0
32
Wijzig sortering
Had de AMD update gisteren al ontvangen en een benchmark gedraaid met Far Cry 6 van mijn pc (3900x op 4375mzh, 2080ti +160mhz, High op 4K):
- Windows 11 zonder AMD pack en de oude Windows 10 Nvidia driver - 75 FPS average
- Windows 11 zonder AMD pack en de nieuwe Windows 11 Nvidia driver - 79 FPS average
- Windows 11 met AMD update (KB5006746) en de nieuwe Windows 11 driver - 84 FPS average

Dus die nieuwe AMD update werkt wel! :)
Nou misschien doet het wel iets. En is het minder slecht dan eerst. Maar het is nog steeds langzamer dan de Windows 10 resultaten. Op Reddit zag ik ook al dat wel de level 3 cache latency issues zijn opgelost, maar dat de bandwidth nog steeds extreem laag is.
Wordt dat bandwidth nóg opgelost?
Jammer dat je dezelfde benchmark niet op W10 hebt gedraaid.
Misschien een idiote vraag, maar die driver update, hoe krijgen niet-Tweakers die eigenlijk binnen? Komt die mee met een Windows update of moet je die zelf expliciet gaan zoeken bij AMD?
De fix van Microsoft 5006746 is gisteren gereleased. Vanochtend zag ik hem bij mijn Windows Updates staan als "2021-10 Cumulative Update for Windows 11 for x64-based Systems (KB5006746)".

Mijn PC zit in het Public channel. Hieruit concludeer ik dat het geen preview meer is. Samen met de AMD chipset patch 3.10.08.506 moet ik zeggen dat Windows 11 hierdoor echt een stuk fijner aanvoelt. Het voelt nu meer "responsive" dan daarvoor.

[Reactie gewijzigd door LeNNy op 22 oktober 2021 14:26]

Ik kan die chipset niet installeren op mijn x570 mobo met 5900x CPU. Krijg de error "This installer is intended to be deployed only on an AMD system. Exiting installation as the requirement is not satisfied."

Heb de vorige driverset uninstalled, reboot.
Nieuwste windows updates.
AMD folder map geprobeerd op "read only" te zetten, maar als ik dat doe en dan weer op de AMD folder klik, dan staat die weer aan...
Ik heb beide geprobeerd. Beide zelfde foutmelding.
Heb je al geprobeerd om de installer uit te pakken met 7-zip? Dat is wat laatst moest doen. En daarna via Windows Device Management de driver vor de videokaart te updaten middels een verwijzing naar de map waarin ik de installer had uitgepakt.

Driver werd herkend en installatie was geen probleem meer.

De AMD software die de meegeleverder driver installeert, die is vaak knudde. De driver op zich is goed.
Het is .exe file gewoon bij mij, als ik die rechtstreeks van de AMD site download.
Geen rar ofzo.
Je kan een ingepakte (zip/rar) bestand ook als exe bestand comprimeren. dan zit er in het archief ook software om het archief uit te pakken.

Vandaar dat je met software als 7-zip toch eens kan kijken of je het .exe betsand toch uit kan pakken.
Ik ging kijken en ik deed dat. Nu krijg ik log file error. Dat het schrijfbaar moet zijn.
Het lukt me nu half, maar ook met veel moeite.
Krijg dit nu.
AMD Chipset Software Install Summary

Name : AMD Processor Power Management Support
Version : 7.0.3.5
Install : Fail

Name : AMD PCI Device Driver
Version : 1.0.0.83
Install : Success

Name : AMD GPIO Driver
Version : 2.2.0.130
Install : Success

Name : AMD PSP Driver
Version : 5.17.0.0
Install : Fail

Name : AMD SMBus Driver
Version : 5.12.0.38
Install : Fail
KB5006746 lijkt nog niet verschenen te zijn voor het Insider Dev channel. Is de fix via een ander pakket verspreid? De fix is eerder getest via het Beta channel namelijk.
Stond gewoon bij mijn windows updates.
Deze zal uiteindelijk idd ook aangeboden worden via Windows Update.
Ik vraag me af of dat wel zo is, ik installeerde niet al te lang geleden mijn Ryzen Machine op nieuw, maar daar kwamen geen recente driver updates via Windows Update binnen, dat was echt oude meuk (en volgens mij een generieke driver ook nog).

En bij onze zakelijke machines moet ik de Ryzen drivers ook opnemen in de images omdat ze anders niet op de systemen terecht komen, ook niet na updaten.
Vandaag zit deze in de Windows Update als je handmatig zoekt, mits je de Windows Update gewoon doet zonder allerlei bedrijfspolicies e.d. er tussen dei filterd wat je krijgt, en bijvoorbeeld uit zet dat je driver updates krijgt.
Dus laptop uit alle bedrijfspolicies halen, en handmatig alles binnen slurpen, moet die er bij zitten.
Wat bedoel je precies, de AMD driver of Microsofts KB5006746, die laatste zit inderdaad in Windows Update sinds gisteravond. Die eerste echter niet voor zover ik kan zien, heb hier een gloednieuwe Ryzen notebook (HP Probook 455 G8) net uit de doos gehaald om dit te testen en krijg wel de Windows Update, maar niet deze driver (wel een uit het jaar kruik). Uiteraard zonder enige bedrijfspolicy's, SCCM, Intune en dat soort zaken.

Ook mijn privé machine (Ryzen 3600) even gechecked, ook daar krijg ik wel de update, maar niet de driver (deze heeft de voorlaatste driver geïnstalleerd staan).

Als de driver dus inderdaad inmiddels op WU staat lijkt deze in ieder geval nog niet breed uitgerold te worden.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 22 oktober 2021 15:52]

Klopt, je hebt gelijk voor het andere issue moet je bij AMD zelf het driver pack hebben.
Hier de link, issue 2. Level 3 cache issue is opgelost met de Windows update.
https://www.amd.com/en/support/kb/faq/pa-400
Die heb ik gister al gedownload inderdaad om te verwerken in onze images :)
Net andersom :) . Issue 1 (L3 latency) is opgelost met MS patch, issue 2 met AMD driver (preferred core)
Bedoel je de EUFI Update?

Die moet je zelf downloaden en installeren. Niet heel spannend hoor, maar wel een beetje.

Je gaat naar de website van de fabrikant, download de update, zet dit op een USB, Lees de install instructie van de fabrikant, Laat de USb in je PC en herstard deze, Ram net zolang op de "Del" toets tot je bios komt. installeerd deze via de flash software van je bios, nogmaals; LEES DE INSTRUCTIES VAN DE FABRIKANT als je bios update niet goed verloopt software-brick je je moederbord. Dus zet de computer vooral niet uit tijdens de installatie.

Je hebt veel videos over hoe je een EUFI update moet installeren. het is tegenwoordig niet heel moeilijk meer, UI navigeren en klaar maar.... Het kan nogsteeds makkelijk fout gaan. Wat bij mij gebeurde waardoor ik geheel de BIOS niet in kon komen en ik mn Moederbord ter reparatie moest sturen.


Of dit moet bij Windows 11 anders gaan... maar dat lijkt mij stug.


Hurrdurr, ik las het artikel verkeerd, My bad! Ik raakte even in de warm omdat EUFI ook benoemd werd.. Bijna weekend!

Gezien het een chipset driver is heb je kans dat dit mee wordt gepakt met windows updates, echter kan dit weken al dan niet maanden duren.

Je kan het beste naar je de fabrikant gaan van je moederbord/laptop of Pre-built desktop. :)
Dat is wat makkelijker en na genoeg niet fout gevoellig meer.

[Reactie gewijzigd door Indentical op 22 oktober 2021 14:06]

AMD chipset drivers moest je ook op Win10 altijd al zelf installeren. Beetje bizar dat MS dat niet automatisch doet maar dus niks nieuws onder de zon
Mooi dat ze hier nu iets in oplossen, maar stiekem nog wat meer hopen dat er toch ook nog echt een oplossing komt voor de spontane hard reboots bij Core Performance Boost en Precision Boost in Windows 10 en 11. Helaas al een paar keer werk en spel voortgang kwijtgeraakt op een Ryzen 5950X voor eens uit te vinden waar dat door kwam. Vrij bizar dat zo een probleem maar blijft voortduren ook op de nieuwste B550 BIOS versie uit september voor het MSI moederbord hier.

Kloksnelheid nu handmatig moeten vastzetten op een halfweg compromis (4 GHz) tussen single core boost tot 4,9 GHz en all-core stabiliteit en laag energieverbruik van 3,4 GHz. Voor gamen ok, bij een CPU stresstest kan de boel nog eens oververhitten zo.

De PC start nu niet meer spontaan opnieuw op en daar ben je dan naar omstandigheid maar blij mee, evenwel bij scenario's die maar tot enkele cores zullen benutten, de effectieve perfomance 15% lager. Bepaald niet werkend als geadverteerd en ook op het Windows 10 OS waar deze CPU's onder andere altijd al voor ontworpen zijn.

[Reactie gewijzigd door OruBLMsFrl op 22 oktober 2021 13:08]

Dit lijkt me echt een probleem met jou systeem of hardware, dat iets reboot omdat er is mis gaat op de processor of ergens anders is vrij serieus.

Lijkt me eerder dat je mobo of PSU de pieken die de processor vraagt niet aan kan? Maak hier anders eens een topic over op het Forum
Probleem opgelost door default, bios en nieuwe installatie???
Ik kan het bijna niet geloven, maar Event ID 18 WHEA-Logger problemen zijn weg. Ik heb nooit iets noemenswaardigs aan de BIOS defaults aangepast op dit bord, en slechts één BIOS update gedaan. Na jouw tip, waarvoor veel dank :D, dan maar expliciet de BIOS Performance Defaults geladen. Durf je eigenlijk niets van te hopen als het allemaal al defaults is, maar probleem is weg en de PBO/CO doen hun standaard werk weer, 4,7 GHz komt ook wel weer eens voorbij...
het is net alsof bepaalde waardes overschreven moeten worden omdat ze een andere functie of betekenis krijgen in nieuwere BIOS'en, maar ze dat niet standaard aandurven te overschrijven tijdens de BIOS update bij de fabrikanten omdat iemand misschien iets heel specifieks nodig heeft, of zou de upgrade mislopen en je moeten downgraden?? Blijft bijzonder.
Dit lijkt me echt niks met windows te maken te hebben ... hard crashes / reboots zijn in 99 van de 100 gevallen een hardware probleem.
https://community.amd.com...neous-reboots/td-p/454622
https://www.reddit.com/r/...000_random_reboot_on_low/
https://www.reddit.com/r/..._position_about_the_idle/

Gelijk heb je. Zag zelfs al op de Linux kernel list. Gaat vooral om het contrast AMD wel snel investeren in Windows 11 hagelnieuw OS support, maar niet even wat communicatie rondom dit grotere probleem. Duidelijkheid is maar alles en kost stukken minder inspanning dan het ontwikkelen en communiceren van die Windows 11 fixes... Zelfs al zeggen ze maar officieel dat het in onderzoek is, of wordt opgelost met board partners, hopelijk geen RMA nodig.... had zoveel tijd gescheeld als dit als known issue gekend was.

https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=212087
Haast allemaal moeten ze aan hun BIOS buiten de defaults sleutelen, om maar een stabiel systeem te krijgen. Niet bepaald standaard, zal vast in de hardware/BIOS/Agesa sfeer liggen. Als AMD nu eens kon bevestigen wat er speelt, want dit is geen individueel geval.
Hard reset/reboot under load...

Klinkt als een power delivery issue, idd PSU of Mobo.

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 22 oktober 2021 13:37]

Check of msi niet te ambitieus is met zaken als vcore om zo het boost gedrag te versterken. Want single core op 4.9ghz is vrij ambitieus.
Het betreft KB5006746 welke gister avond is uitgekomen.

In het [Windows 11] Ervaringen & Discussie topic heeft @spartacusNLD een link geplaats naar een redit draadje met een before / after screenshot benchmarks https://www.reddit.com/r/...roid_app&utm_source=share Op reddit geven ze aan dat deze patch de boel nog goed genoeg oplost.

Bij Microsoft hebben ze de keuze voor het vrijgeven van KB5006746 ook best snel doorgedrukt vindt ik. op 15 oktober is deze naar de insider versie "Windows 11 Build 22000.282" gegaan en 6 dagen later is die al GA.. Iets zegt mij dat ze eigenlijk helemaal niet goed getest hebben of niet voldoende data hadden uit de Insider en daarom een GA hebben gedaan en vanuit daar de feedback gaan pakken.

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 22 oktober 2021 13:08]

KB5006746 is toch voor het L3 probleem en is niet de fix van AMD voor het CCPC2 issue?
Wat ik begrijp:
CCPC2 issue: core 1,2,3,5,6 kunnen boosten tot 4.9GHz en core 4 tot 5.05GHz. In Windows 10 draait je actieve applicatie daarom op core 4 terwijl het in Windows 11 bijvoorbeeld core 1 is. AMD heeft daar een fix voor gemaakt.

L3 issue: L3 cache bandbreedte is vele malen lager in Windows 11 waardoor applicaties langzamer zijn, ongeacht op welke core het draait. Windows heeft daar een update voor (KB5006746)

[Reactie gewijzigd door Moortn op 22 oktober 2021 13:13]

Is de bandbreedte net zo als in Windows 10? Na de update?
Het betreft KB5006746 welke gister avond is uitgekomen.
Klopt niet.
Staat ook duidelijk in het artikel én in het gelinkte AMD artikel.
Er zijn 2 issues. Het L3 issue werd gefixt in KB5006746 (zie laatste paragraaf). Dit artikel gaat echter over het CPPC2 issue en daarvoor moet je zelf handmatig de geüpdatete AMD Chipset drivers installeren.

[Reactie gewijzigd door Twixie op 22 oktober 2021 13:22]

KB5006746 is eigenlijk zelfs (te) laat, de planning was vanuit MS dat deze de 19de beschikbaar zou komen (3de dinsdag van de maand, dan komen normaliter alle "C" Releases uit (dit zijn de zogenaamde preview updates), om dan de maand erna op "Patch Tuesday - 2de dinsdag van de maand) opnieuw uit te komen als normale release, zonder de 'preview' tag.
Iets zegt mij dat ze eigenlijk helemaal niet goed getest hebben of niet voldoende data hadden uit de Insider en daarom een GA hebben gedaan en vanuit daar de feedback gaan pakken.

No offense maar zo gaan alle updates al jaren bij Microsoft. Sinds de introductie van het hele 'insider' gebeuren en update rings is normale procedure. Een update of build gaat naar hun interne update ring, daarna insiders, daarna consumenten en mensen die op de 'Controleer updates' knop drukt. Microsoft vind dat als je dat doet je klaar bent voor 'Preview updates'. Dat zijn gewoon beta's...

Dus ja, ze drukken het gewoon snel in productie en zien in het veld wel hoe de update vaart. Allemaal onder het rookgordijn van 'Phased roll-out'..

Niet-Enterprise gebruikers zijn voor Microsoft gewoon test koeien geworden.
Maar als ik op de links klik die naar Reddit wijzen, kan ik lezen dat de problemen nog niet zijn opgelost, als je Aïda hierbij gebruikt. Dus de logische oplossing zou zijn: teruggaan naar Windows 10, denk ik.
Ik heb net ook de Windows 11 update gepaard met deze AMD Ryzen chipset update geinstalleerd en merk dat er meer dingen zijn opgelost. Een voorbeeld, ik kreeg iconen bij de startmenu tijdens het zoeken niet altijd te zien. Ik kreeg dan zo'n lelijke generieke executable icon bij mijn apps te zien. Dat is dus mooi opgelost. Daarnaast zijn de animaties tijdens het "snappen" van je windows ook vloeiender geworden, voorheen kreeg ik daar af en toe haperingen te zien.

Belangrijkste probleem was denk ik de L3 cache probleem. Mooi dat dat ook is opgelost. Ik heb nog geen benchmark uitgevoerd dus ik kan het niet bevestigen. Maar ik weet dat ik dat L3 probleem in de praktijk toch niet had opgemerkt (heb nog niet veel gegamed sinds ik Windows 11 heb, anders had ik het misschien opgemerkt).

Al met al een update wat mijn Windows 11 ervaring net een tikkeltje beter heeft gemaakt. Moet ook zeggen dat ik tevreden ben met Windows 11, ook de nieuwe startmenu en GUI changes bevalt mij enorm.

edit: typefouten

[Reactie gewijzigd door samety op 22 oktober 2021 13:25]

Ik heb nog geen benchmark uitgevoerd dus ik kan het niet bevestigen. Maar ik weet dat ik dat L3 probleem in de praktijk toch niet had opgemerkt (heb nog niet veel gegamed sinds ik Windows 11 heb, anders had ik het misschien opgemerkt).
Het ging over een verschil tot 15%. Ik vraag me serieus af of iemand überhaupt gaat merken dat zijn systeem 15% trager is. Je moet dan al bijna het 'geluk' hebben dat zonder het probleem je systeem nog net bvb 60fps kan aantikken en dan met het probleem uiteraard hopen framedrops zal hebben. Bij een systeem dat eigenlijk 70fps aankan, ga je het al niet merken (ervan uitgaand dat je geen VRR hebt).

Zelf heb ik het ook maar gezien omdat ik naar aanleiding van het nieuws een Passmark benchmark gedraaid heb, en die gaf inderdaad een resultaat dat ruwweg 10% lager was dan wat ik onder Windows 10 gemeten had. En vanmorgen weer een benchmark gedraaid en nu zit ik weer in de buurt van mijn originele W10 resultaten.
Ik merkte het tijdens muziek productie. Veel van mijn projecten zitten rond de 90% cpu usage. Dit was opeens een stutter fest in w11 omdat al deze projecten opeens op 100% usage zaten en de cpu het niet meer kon bijbenen.

Dit is opgelost met de patch.

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 22 oktober 2021 13:54]

Jullie hadden hier gister al een download artikel van: downloads: AMD Ryzen Chipset Drivers 3.10.08.506
Deze misschien in het huidige artikel toevoegen?
Sorry ik bedoel: het andere artikel te linken aan de huidige. Zodat je ze niet met elkaar hoeft te vergelijken.

[Reactie gewijzigd door Xm0ur3r op 22 oktober 2021 13:38]

Goede suggestie, maar de redactie ziet dat anders: https://gathering.tweaker...message/68952850#68952850
Dat is een punt wat wel vaker aangehaald wordt. Het is een stuk software, dus het hoort in de Downloads thuis. Aan de andere kant is het een grote release, die wat meer aandacht rechtvaardigt en dus ook op de voorpagina komt.
Dat zal hier dus ook van toepassing zijn gezien het een belangrijk probleem oplost dat “meer aandacht rechtvaardigt”.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 22 oktober 2021 13:19]

Goede suggestie, maar de redactie ziet dat anders: https://gathering.tweaker...message/68952850#68952850
[...]
Dat zal hier dus ook van toepassing zijn gezien het een belangrijk probleem oplost dat “meer aandacht rechtvaardigt”.
Ik zeg niet dat deze niet dubbelop mag, wel dat het dan misschien netjes is om het download artikel in deze artikel toe te voegen.
Zoals @Bossie zegt moest ik ze nu met elkaar gaan vergelijken om er zeker van te zijn dat ik wel de laatste had gisteren.
En ja ik vind het dan een klein beetje slordig of vreemd dat het nieuwsartikel pas een dag later komt, maar ach zo spannend is dat ook weer niet.

Edit: Oeps ik zie mijn fout! Ik bedoel de download artikel link! |:(
Oftewel ze aan elkaar te linken.

[Reactie gewijzigd door Xm0ur3r op 22 oktober 2021 13:39]

Ik zat ook al te kijken of dat idd dezelfde was, beetje dubbelop dit
Ondanks het insider programma blijft het adagium, wacht met Windows upgraden tot het eerste service pack uit is met de kritieke machines.
Alleen maakt Microsoft geen service pack meer. Maar je kan inderdaad best even wachten tot de upgrade wordt aangeboden ipv deze te forceren.
Het heet anders, maar Win 11 2022 H1 (of versie 2204) zie ik wel als het eerste service pack.
Er is geen Windows 11 "22H1".

Daarbij is de update waar jij naar verwijst een van hetzelfde formaat als iedere andere Windows 10 upgrade en deze Windows 11 update. Het maakt letterlijk geen verschil.
Nee klopt, die is er nog niet, maar er zal wel zoiets komen O-)
Ik heb mijn PC geüpgraded. Inclusief deze drivers en de Microsoft fix.

En mijn Windows 11 installatie is toch echt nog steeds langzamer dan mijn Windows 10 installatie.

CPU-Z Benchmark:

Windows 10
Single: 691.4
Multi: 9769.7

Windows 11
Single: 676.2
Multi: 9728.6


Dit is op een Ryzen 9 5900X - 32GB 3600 CL16

Helaas dus. Ik was al achterdochtig. Hoop nieuws sites die van de toren schreeuwen dat de fixes uit zijn maar geen enkele nieuws site (inclusief Tweakers) die benchmarkresultaten post.

Edit:
Ook nog met AIDA64 getest. Helaas erg geschrokken van de bandwith resultaten. De Latency van de L3 cache is wel opgelost maar de bandwith is minder dan de helft of zelfs 1/5de.

Windows 10 L3 cache:
Read: 1032 GB/s
Write: 1021 GB/s
Copy: 1045 GB/s

Windows 11 L3 cache:
Read: 440 GB/s
Write: 200 GB/s
Copy: 281 GB/s

Nogmaals.. dit is met de AMD Chipset drivers update en met de Windows 11 fix.

[Reactie gewijzigd door BarryS op 22 oktober 2021 18:28]

En nog eens gratis te lezen ook. Met exact jouw processor :)
Edit: oh, benchmarks na de fixes :)

[Reactie gewijzigd door unreal0 op 22 oktober 2021 16:22]

Dat artikel is van voor de AMD Chipset CPPC fix, en de Microsoft patch voor de L3 cache problemen.
Heb dezelfde specs dan jij .... Zag windows 11 langs komen en ik dacht ,"weet je het zal wel weer ellende worden in het begin" dus heb hem links laten liggen. En als ik zo bij jou kijk maar goed ook.
Wauw hoe kan de verschillen zo groot zijn?
Goede zaak. Ben benieuwd naar de benchmarks met en zonder deze fixes :)
Volgens mij is er ook door Microsoft iets gefixt. Er was vanmorgen een update voor mijn (non-preview) Windows 11, en na die update merkte ik een serieuze vooruitgang in de Passmark benchmark van mijn AMD systeem. De AMD Chipset Driver zit nog op de oude 2.07 versie.

EDIT: volgens Update History gaat het om een patch voor KB5006746, wat dus die patch is waar in de laatste paragraaf naar verwezen wordt. Blijkbaar krijg ik hier dus toch 'preview' patches aangeboden.

[Reactie gewijzigd door Twixie op 22 oktober 2021 13:16]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee