€ 90,- bij bol Plaza

1 van 5 sterren
mrunknown223
20 januari 2024 Product gekocht

Apple Pencil (2e generatie)

Ik heb zowel de 1e generatie Apple Pencil gehad als nu (voor een andere iPad) de 2e generatie Apple Pencil. Sindsdien heb ik al mijn notities digitaal. De Pencil klikt magnetisch aan de zijkant van de iPad vast en laadt dan magnetisch op. Het schrijven voelt natuurlijk en de pen is druk en kantelgevoelig. Door dubbel op de pen te tikken kun je wisselen tussen de pen en de gum (of zanders in te stellen via de instellingen). Voor mij is het een geweldige toevoeging en zoals gezegd: sinds de Apple Pencil zijn al mijn notities digitaal.

Pluspunten

• Schrijft natuurlijk
  • Klikt aan iPad vast voor opladen

Minpunten

• Prijs

stekman
13 augustus 2024 Product gekocht

Apple Pencil (2e generatie)

Toetsenbord wat tevoorschijn komt is veel te klein (klavier) bediening valt over taakbalk hen wat je niet meer ziet wat je schrijft.
Was het zo zat dat ik hem heb doorbroken. Waardeloos ding om alleen te schrijven.
Komt hij iets los dan verschijnt hij in beeld wat bijna een minuut shirt voor je het weer weg hebt.

Pluspunten

• Weinig

Minpunten

• Veel te gevoeilig bij aanrakingvan je ipad
  • Bediening is niet handig
  • Veel te duur

maridude
7 april 2023 Product gekocht

Apple Pencil (2e generatie)

Ik heb de Apple Pencil 2 nu al ruim een jaar in gebruik en het is een fijne stylus voor tekenwerk op de iPad. Het design is prachtig en voelt erg premium aan, wat je mag verwachten van Apple. Het verbinden van de Pencil met mijn iPad is een fluitje van een cent, en dankzij de magnetische strip op de Pencil zelf is het opladen ook erg handig en snel.

Het schrijven en tekenen met de Pencil is een genot, dankzij de lage latency voelt het erg natuurlijk aan en is het vergelijkbaar met echt papier.

Het grootste nadeel van de Apple Pencil 2 is de prijs. Het is zeker niet goedkoop en er zijn ook goedkopere alternatieven beschikbaar. Het is een uitstekende tool met een mooi design en goede functionaliteit, maar de prijs is wel een punt om rekening mee te houden.

Pluspunten

• Mooi ontwerp
  • Makkelijk opladen door 'm te snappen aan de iPad
  • Lage latency

Minpunten

• Het blijft een veredelde stylus met extra knoppen
  • Prijs

Bark_At_The_Cat
3 november 2021 Product gekocht

Apple Pencil (2e generatie)

Apple Pencil 2 is echt een keigoed product, maar wel met een paar maren.

Pluspunten

• Druksensor, in tegenstelling tot veel 3rd party
  • Zeer geschikt voor tekenen in bijv ProCreate
  • Tip kan vervangen worden bij slijtage

Minpunten

• Handschrift naar tekst converteren werkt niet (goed) in NL
  • Batterij niet vervangbaar, zeer matig repereerbaar
  • Zeer nauwkeurig, maar toch is het niet 100% de zelfde ervaring als schrijven op papier
  • Geen extra tip meegeleverd
  • Duur
  • Overkill voor mensen die alleen schrijven
  • Niet alle apps bieden goede ondersteuning voor linkshandigen - inclusief Apple Notes. ProCreate overigens wel

MeTooPV
17 december 2020 Product gekocht

Apple Pencil (2e generatie)

Fijn pennetje, maar tekstherkenning werkt niet in nederlands. En nog erger, je kan het engelse woordenboek niet uit zetten. Dus al schrijf je nog zo duidelijk alle letters, er wordt toch een er op lijkend engels woord van gemaakt. Eigenlijk verwacht je dat echt niet in 2020.

Pluspunten

• Mooi, exact
  • handig laden aan ipad

Minpunten

• Lastig om Nederlands te schijven

Emilyek Newbie
8 november 2020 Product gekocht

Apple Pencil (2e generatie)

Ik gebruik al enkele maanden dagelijks de apple pencil en ben er heel tevreden mee. De batterij laadt snel en makkelijk op aan de iPad, waardoor ik nooit met een lege batterij zit. Ik mis alleen knoppen, zoals die wel op de meeste pennen van wacom zitten.

Pluspunten

• Ligt prettiger in de hand dan voorganger
  • Nauwkeurig voor schrijven of tekenen
  • Laadt makkelijk en snel op aan iPad
  • Tips zijn te vervangen

Minpunten

• Naast double-tap waren knoppen wel fijn geweest
  • Prijzig

XeroFox
2 oktober 2020 Product gekocht

Apple Pencil (2e generatie)

I.c.m. met iPad Pro 12.9 (2018) gekocht. Een duur accessoire die qua gebruik hetzelfde werkt als andere. Merkt toch nog duidelijk een kleine vertraging een beweging en detectie. Batterij gaat ook snel leeg, gelukkig niet meer zoals de eerste generatie een poort aan het uiteinde, maar draadloos laden via iPad.

Pluspunten

• Draadloos laden i.p.v. poort
  • Altijd verbonden met iPad

Minpunten

• Batterij gaat snel leeg
  • Duur voor de functie t.o.v. alternatieven

3 van 5 sterren (Voldoende)
Spartannl Newbie
12 juni 2020 Product gekocht

Apple Pencil (2e generatie)

Een prima accessoire, maar te duur en te kwetsbaar.

Had deze in gebruik icm een iPad Pro 11”. De pencil is door de te zwakke magnetische hechting aan de iPad een keer gevallen, precies op de tip en daardoor onbruikbaar geworden.

Apple doet in dat geval zonder betaalde verzekering niks

Pluspunten

• Gebruiksvriendelijk
  • Ligt goed in de hand
  • Gevoeligheid
  • Laadt vlot op

Minpunten

• Bouwkwaliteit; de tip is zeer kwetsbaar, levensduur moet dus als kort worden bestempeld
  • Magnetische link met iPad te zwak
  • Juist door bovenstaande véél te duur

2 van 5 sterren (Slecht)

Heb jij ook een Apple Pencil (2e generatie)?