Microsoft toont eerste Xbox One-games

Microsoft heeft zijn E3-presentatie in het teken gezet van spellen die voor de Xbox One-console zullen verschijnen. Exclusief voor de nieuwe spelcomputer verschijnen onder andere de games Forza 5, Ryse: Son of Rome en Killer Instinct.

De presentatie begon met beelden van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Veel werd er niet over de game verteld, uit de beelden van een paard- en autorijdende Solid Snake werd wel duidelijk dat het spel een grote open spelwereld krijgt.

Ryse: Son of Rome van Crytek werd twee jaar geleden onthuld als Kinect-titel waarbij spelers moeten zwaardvechten, maar daarna was het lange tijd stil rondom de game. Het is niet duidelijk of de Kinect-sensor, die standaard met de Xbox One wordt meegeleverd, nog steeds gebruikt zal worden om het spel te besturen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Ryse: Son of Rome

Verder onthulde Microsoft het racespel Forza 5. Nieuw hierbij is de Drivatar-functionaliteit die het rijgedrag van spelers analyseert. Met deze gegevens kan de Driveatar van de speler races rijden zonder dat hij aan het spelen is, om zo punten verdienen of als realistische tegenstander fungeren voor vrienden.

Sam Lake van Remedy Games liet Quantum Break aan de wereld zien. Het spel en de gelijknamige tv-serie draaien om een mislukt experiment dat er voor gezorgd heeft dat de ogenschijnlijke hoofdrolspeler de tijd kan stoppen. In beelden van het spel gebruikt hij zijn nieuwe vermogen om een vrouwelijke dokter die betrokken was bij het expriment te redden van een explosie.

The Witcher 3 krijgt als subtitel Wild Hunt en zal ook voor de Xbox One verschijnen. Exclusief aan deze versie is de mogelijkheid om bijvoorbeeld toverspreuken of voorwerpen te gebruiken door middel van spraakopdrachten.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

The Witcher 3: Wild Hunt

In Project Spark kan de speler samen met anderen interactieve werelden bouwen. De speler kon tijdens de demonstratie een steen transformeren tot een bondgenoot, die de speler helpt vijanden te verslaan. Hierbij is ook de mogelijkheid om tablets te gebruiken met behulp van de SmartGlass-app.

Ook werden de spellen Dead Rising 3, Crimson Dragon, D4, schietspel Sunset Overdrive van Insomniac, de adventure Below en een naamloos spel door Black Tusk Studios getoond. Electronic Arts liet ook beelden van Battlefield 4 zien, dat met 60 beeldjes per seconde wordt gerenderd door de Xbox One. Ook maakte de uitgever bekend dat de expansion Second Assault als eerste voor de console zal verschijnen. Een soortgelijke afspraak had EA ook gemaakt met Microsoft voor Battlefield 3-uitbreidingen.

Naast nieuwe games keren er ook een paar spellen terug op de Xbox One. Een daarvan is het vechtspel Killer Instinct, dat in 1995 op de Super Nintendo uitkwam. De ander is Minecraft, momenteel de meest succesvolle Xbox Live Arcade-game voor de Xbox 360. Microsoft heeft tijdens de E3-presentatie ook aangekondigd dat Xbox One in november verkrijgbaar zal zijn voor 499 euro.

Door Bart de Water

Nieuwsposter

10-06-2013 • 21:21

41 Linkedin

Lees meer

05:16
Sunset Overdrive Video van 26 juni 2014
Zombie-slachtfestijn in Dead Rising 3 Video van 19 november 2013
Ryse: Son of Rome krijgt season pass Nieuws van 1 november 2013
06:11
E3: The Witcher 3: Wild Hunt Video van 18 juni 2013
06:18
E3: Battlefield 4 Video van 15 juni 2013
06:34
E3: Ryse: Son of Rome Video van 13 juni 2013

Reacties (41)

Wijzig sortering
Prima show, voornamelijk core games en weinig Kinect. 500 plus een abo is veel geld maar gamen mag wat kosten als de games goed zijn. Project Spark, D4, Below, Sunset Overdrive (CGI, maar wel Insomniac) en vooral Titanfall zagen er prima uit, en leuk.

Ik moet het ze nageven met al die DRM onzin van de laatste tijd. Gewoon bek houden op E3 en games laten zien. Doen ze goed. Benieuwd naar morgenvroeg, 03:00 heb ik geen zin in.
Een verplicht abonnement is niet ter sprake gekomen bij de E3, al waren hier wel al geruchten over. Echter zou je dan niet de hoofdprijs moeten betalen, maar enkel een gedeelte van de normale console prijs waarbij dan een verplicht Xbox-Live abonnement wordt geleverd.
Met abo bedoelde ik Live, voor online gamen op Xbox in het algemeen. Buiten de conferentie om heeft MS vandaag al bevestigd dat een Gold abo voor Live ook voor Xbox One 60 euro/dollar per jaar zal kosten, net als games overigens. Geen verandering. Als bij de genoemde prijs van 499 een aantal maanden/jaren Gold zou zitten dan hadden ze dat met koeieletters op al die schermen getoond, maar ipv daarvan floepte hij bijna 500 ballen eruit, de zaal viel stil en de show ging verder.

800 ballen na 5 jaar dus, minus korting. Veel geld. En wee o wee mocht je in die 5 jaar op een kwade dag eens niet in staat zijn om te bellen met de baas...dan pakt-ie alles af tot je hem weer belt. Bezopen. Je mag dan nog wel Blu ray-tjes kijken.
Geen verkeerde games lijkt me?
Al is het wel jammer dat sommige games pas in 2014 komen. Nog even afwachten wat de overige exclusives zijn.

Het was in ieder geval een echte gamers presentatie. Veel verschillende genres, veel actie, veel mooie graphics, veel verschillende gameplay en toch wel wat verrassingen. Geen irritante kinect demo of slappe marketingpraat maar gewoon veel video's en gameplay.

Hoewel ik zelf niet alle games hoef te hebben, zit er wel wat meer verschil tussen de games waardoor ze een wat breder publiek aanspreken.

Hoewel ik zelf geen nieuwe Watchdogs/Halo impact had bij een bepaalde game, heb ik er toch wel zin in.
Straks nog EA Download om 22.00, Ubisoft om 0.00 en Sony om 3.00. Good times :)

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 10 juni 2013 21:36]

Moet zeggen dat zeker een paar games mij aanspraken,de rest wat ik heb gezien was niet mijn ding maar hier komen ze.

Twijfel gevallen:

Ryse leek me wel leuk alleen zelfs voor mij iets te veel quicktime events zo op het oog dus ook twijfel geval maar wie weet valt het mee.

Dead Rising 3, ja deze zag er weer interessant uit al vond ik deel 2 mwah, dus twijfel twijfel maar hoe dan ook die houd ik wel in de gaten.

Echt toppers in mijn ogen:

Quantum Break
Halo( ben halo addict van vroeger uit)
Halo serie is ook een plus voor mij.

[Reactie gewijzigd door pino85 op 10 juni 2013 21:36]

Als bij The Witcher op de Xbox One met spraakopdrachten toverspreuken of voorwerpen gebruikt kunnen worden, ben ik benieuwd wat je moet roepen naar je TV :P
Ik denk dat als ik iemand hoor roepen naar zijn TV, dat ik diegene bijna zou gaan uitlachen...

Verder lijkt The Witcher 3: Wild Hunt mij wel een game waar je echt uren mee zoet zou kunnen zijn. Geen Xbox One exclusive gelukkig :)

[Reactie gewijzigd door Jorn1986 op 10 juni 2013 21:31]

Meh, Skyrim had dan leuker geweest..

FUS RO DAH!
Ik denk dat als ik iemand hoor roepen naar zijn TV, dat ik diegene bijna zou gaan uitlachen...
Let maar op, jij gaat ook roepen naar je TV ;)
In het begin vond men het ook lachwekkend bij:
- Bellen via een Bluetooth "oortje" aan je mobiel.
- Zwaaien met je Wiimote voor je TV.
- Praten tegen je Google Glass.
Op een gegeven moment werd dat gewoon stoer en/of leuk.
Je noemt toevallig 3 voorbeelden die ik alledrie hard uitlag :P

En iemand met een bluetooth oortje krijgt daar nog een tik bij als hij tijdens een gesprek aan het bellen is :D
Een aantal hele goede games! Jammer dat we nog zolang moeten wachten.. :)
november verkrijgbaar zal zijn voor 499 euro
Toch een datum en prijs, had deze niet verwacht! :o
Ryse ziet er geweldig uit, maar veeeerel te veel Quick Time Events om het filmisch te maken.
Goede exclusives, maar de online DRM absoluut niet waard. En al helemaal niet die 500 euro.
waarom niet gewoon backwards compatible als ik vragen mag? Jah de graphics zien er wat minder uit dan maar de feel van de game kan dan toch wel hetzelfde blijven, of zie ik dat verkeerd?
De Xbox 360 had een custom PowerPC chip van IBM. De nieuwe Xbox One heeft een speciaal door AMD ontworpen chip op basis van de x86 architectuur.
Door de fundamenteel andere structuur van de chips kunnen xbox 360 games simpelweg niet native draaien op de xbox one. Het zou kunnen met een emulator, maar die hebben veel overhead en ik denk niet dat MS daar tijd in wil steken, zeker niet nu ze een goedkopere redesign van de 360 hebben aangekondigd (in de VS dan).
Anoniem: 271482
@amas10 juni 2013 23:29
Een emulator is alleen nooit perfect(Speel maar eens een originele xbox game op een 360 vs op originele hardware...)

GUN, Red Dead Revolver, Serious Sam FE tonen een hoop glitches... En dat is een officiele emulator door MS Zelf
De Xbox One heeft een andere architectuur dan de Xbox 360.
Toch vraag ik me af of deze games niet ook op de 360 hadden gekund ? Zie ik nu zoveel meer pracht en praal dan de laatste titels van de 360 ? Die hebben ze onderhand ook op z'n maximale kunnen en dan ziet het er zeer mooi uit.
Zie ik nu zoveel meer pracht en praal dan de laatste titels van de 360 ?

Euh...ja? Zie je dat verschil dan echt niet? Heb live zitten kijken en met name de BF4 gameplay vond ik super ik drukwekkend. En dat terwijl ik eigenlijk met name COD speel :o

Ik zit nog wel een beetje met die 499,- in mijn maag, vooral omdat ik het idee heb dat ik voor Kinect zooi betaal waar ik niet op zit te wachten en de hardware specs nu ook weer niet zo wouwiedewou zijn.

Ik zit nergens aan vast, kan best switchen naar ps4. Ze hebben beiden nog een paar maandenom me te overtuigen met specs en demos. Mooie tijden. :Y)
Kinect zal uiteindelijk wel effectiever ingezet kunnen worden als het er standaard bij zit. Wat je nu zag met Kinect is dat het vooral een gimmick is die je hier en daar eens kan gebruiken. Simpelweg omdat je er niet van uit kan gaan dat iedereen er een heeft. Denk zelf dat het het geld wel waard is :)
De 360 heeft een GPU dat vergelijkbaar is met die van een HD4870.
met wat je nu gezien hebt van de xbox one, is het (durf dat wel te zeggen) onmogelijk om dezelfde niveau te behalen als op een xbox 360.

natuurlijk kunnen de games ook op een xbox 360 draaien, alleen zal je het moeten doen met heel wat minder "pracht" en "praal" die de xbox One eruit spuugt.
De 360 gpu komt eerder in de buurt van een X1900 met zijn R520 chip
Ze verkopen ook een nieuwe 360, toch een nieuwe console voor de oude games
Maar de belangrijkste vraag wordt niet beantwoord: kun je deze spellen 2dehands doorverkopen ?

edit @Jazzamataz: MS heeft bevestigt dat het in principe kan maar dat het van de individuele publisher afhangt of die het toestaat. Ergo, bij elke game moet dit opnieuw gevraagd worden.
Die vraag is dus juist nu relevant, voor deze specifieke spellen, omdat dat dit eerste aankondigingen zijn. Dat zou een eerste indicatie kunnen zijn waar het heengaat met dit idee om de 2dehands markt op deze manier te controleren.
En dat zal voor veel mensen weer belangrijk zijn bij het nemen van de beslissing "xbox one, kopen of niet ?"

[Reactie gewijzigd door locke960 op 10 juni 2013 22:49]

Dat is volgens mij afgelopen week al door MS bevestigd. Ja dat kan.
Alleen is de vraaq meer wat ze dan gaan kosten ? Voor 10 euro ja, voor 50 euro nee laat maar...
Nee dat kan niet echt;) maar de belangrijkste vraag met zo'n E3, vooral dit jaar, is toch vooral wat voor nieuws komt er binnenkort te koop, niet waar kan ik m'n oude meuk verkopen. Vind ik tenminste.
Ik ga alvast maar even sparen voor een gtx 790 voor The Witcher 3 want dat spel ziet er gruwelijk mooi uit :D

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee