Door Mark van der Kruit

Videoredacteur

In het kort: persconferentie Microsoft

10-06-2013 • 23:30

49 Linkedin

Traditiegetrouw opende Microsoft de E3 met de eerste persconferentie. Redacteur Jurian Ubachs was aanwezig en deelt in deze beknopte video zijn hoogtepunten.

Woensdagochtend staat een uitgebreide videoreportage op het programma, waarin redacteur Paul Hulsebosch samen met Jurian Ubachs dieper op de aankondigingen ingaat. Dan heeft namelijk ook concurrent Sony zijn persconferentie achter de rug zodat we de twee grootmachten tegenover elkaar kunnen zetten.

Reacties (49)

Wijzig sortering
Die € 499 is mij in ieder geval te veel voor de Xbox One. Ik weet wel dat de prijs omhoog gestuwd wordt door de Kinect en al die TV-gimmicks, maar voor mij hoeft dat persoonlijk allemaal niet. De Kinect had gewoon optioneel moeten zijn zoals dat bij de Xbox360 het geval is, dan had de prijs van de losse console minstens met € 100 - € 125 omlaag gekund.

Om even op te sommen waarom ik de Xbox One niet ga kopen :

- Hoge prijs van € 499
- Verplicht Kinect
- Onnodige TV-functionaliteit
- Veel te veel gedoe met 2e hands games
- Lastig om je games mee naar vrienden te nemen
- Verplichte verbinding (1x per 24 uur)
- Betalen om online te kunnen spelen

Het design laat ik maar even voor wat het is. Mooi is anders (kwestie van smaak), maar ik vind het geen overdreven lelijk apparaat.
ach alsje blieft... weer zo'n standaard lijstje

- Hoge prijs van € 499
hoog? tja, wacht maar tot dat sony weer gaat stunten ( ps3... 900 anyone?)
- Verplicht Kinect
zal je 9 van de 10 keer niet merken dat het nodig is
- Onnodige TV-functionaliteit
hoef je niet te gebruiken, krijg je er gewoon 'gratis' bij

- Veel te veel gedoe met 2e hands games
- Lastig om je games mee naar vrienden te nemen
- Verplichte verbinding (1x per 24 uur)
- Betalen om online te kunnen spelen
nog steeds een gerucht
Quote :

- Verplicht Kinect
zal je 9 van de 10 keer niet merken dat het nodig is

Precies, het is 9 van de 10 keer nergens voor nodig. Nog een reden te meer dat die Kinect optioneel had moeten zijn i.p.v. verplicht.

- Onnodige TV-functionaliteit
hoef je niet te gebruiken, krijg je er gewoon 'gratis' bij

Gratis ? In welk universum ? Al die R&D kosten zullen terug verdiend moeten worden en zitten in de prijs van de Xbox One inbegrepen. Niks gratis dus.

En die zaken die jij "nog steeds een gerucht" noemt zijn dingen die Microsoft zelf heeft aangekondigd en bevestigd. Na hevige kritiek hebben ze zich wel ietwat terug getrokken en de verantwoordelijkheid bij gamestudio's gelegd, maar het blijft nog steeds een beperking voor hun platform.

Bovendien bevalt het me niet dat enkel "Microsoft Authorized" winkels 2e hands games mogen gaan verkopen. Op die manier creëer je een ongezonde markt waarvan de consument de dupe wordt.

Jij noemt het een "standaard lijstje", maar wellicht is dit het geval omdat er zeker een bron van waarheid in zit.
Anoniem: 366581
@Titan_Fox11 juni 2013 00:40
Deze manier van het verkopen van 2de hands games is optioneel voor de uitgevers. Dus als een uitgever het gaat doen, zullen ze hetzelfde doen bij de PS4.
Met het verschil dat we hier in Europa (gelukkig) wetgeving hebben als het op de handel in 2e hands games aankomt. De wetgeving zegt dat de consument het recht heeft om een spel door te verkopen zodra deze erop is uitgekeken. Dan kunnen uitgevers op hun kop gaan staan.
Ooit van Steam gehoord....
Er zijn vrijwel geen steam only games. Steam kies je voor. Je hebt altijd de keuze om naar de winkel te gaan. Hierbij niet.
Er zijn juist geruchten dat de PS4 begint bij een prijs van 399 dollar.
http://www.gamespot.com/e...ns-of-ps4-report-6409624/
voor PS4 moet je ook online betalen hoor
De prijs zakt vanzelf. Beste is sowieso om even te wachten.
Lagere prijs en combo deals.

Zo te lezen wordt het PC gamen voor je. Of natuurlijk gewoon verder gamen met een bestaande Xbox 360. Zo te horen blijft die als goedkoper model onder de nieuwe Xbox One.

Ben benieuwd naar je 'klaag' lijstje over de ps4.
Dit is altijd een Playstation huishouden geweest. De PS4 gaat er zeker komen, alleen niet bij de release. Eerst maar eens afwachten tot er voldoende interessante titels op de markt zijn. De prijs zal dan ook wel wat gezakt zijn, want veel meer dan € 300 - € 350 wil ik er niet voor betalen. Tot die tijd houd ik het bij de PS3; daar komt ook nog genoeg voor uit de komende tijd.

Het enige dat mij aan de PS4 niet bevalt is die integratie met sociale media. Ik snap de gedachtengang erachter wel, maar voor mij hoeft dat allemaal niet. Zolang ik het kan uitschakelen en het optioneel blijft is er wat mij betreft niets aan de hand.

Over een dikke 2 uur begint Sony met de presentatie op de E3. Ik ben benieuwd. Hoop alleen dat ik dan nog niet in slaap ben gekukeld en de livestream werkt.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 11 juni 2013 00:48]

Aan je andere reacties te lezen was al op te maken wat je standpunt was. Grappig dat je zo fanatiek op de Xbox One reageert. Hopelijk wordt je niet door de ps4 aankondigingen teleurgesteld.

En van mij weet je waarschijnlijk ook al welke het gaat worden. Dus ik ga nu maffen ;)
Anoniem: 16328
10 juni 2013 23:34
Heeft de XBOX One net als andere diensten van Microsoft een lijn naar de NSA of durfde niemand die vraag te stellen?
Check punt 12 in hun Live Terms of Use en je hebt je antwoord:

You should not expect any level of privacy concerning your use of the live communication features (for example, voice chat, video and communications in live-hosted gameplay sessions) offered through the Xbox LIVE/Games for Windows-LIVE service. We may monitor these communications to the extent permitted by law. However, we cannot monitor the entire Services and make no attempt to do so. You understand that others can record and use these communications. Communications in live-hosted gameplay sessions may also be broadcast to others. Some games may use game managers and hosts. Game managers and hosts are not authorized Microsoft spokespersons. Their views do not necessarily reflect those of Microsoft.

Ga er maar vanuit dat er geen sprake van enige vorm van privacy is. Ook heel prettig met een altijd actieve Kinect in je woonkamer. In de voorwaarden staat dus gewoon letterlijk dat ze met alle gegevens verzameld door de Kinect mogen doen wat ze willen (binnen de Amerikaanse wet, maar het hele PRISM programma zou dus volgens de Patriot Act legaal zijn).

[Reactie gewijzigd door luappul op 10 juni 2013 23:52]

Dan zou ik toch maar eens deze website bekijken, deze geeft een gehele andere informatie dan wat jij hier boven aangeeft.
"If you don’t want the Kinect sensor on while playing games or enjoying your entertainment, you can pause Kinect," the blog post explains. To operate the console, instead of Kinect, "you can use a controller, your remote controls or your smart devices instead. And you can use all of these devices when Kinect is paused."

More importantly, according to the company, when the Xbox One is powered down, the Kinect is "only listening for the single voice command -- 'Xbox On,' and you can even turn that feature off too."

Most importantly, writes the company, "When Xbox One is on and you’re simply having a conversation in your living room, your conversation is not being recorded or uploaded." Any data that applications monitor via Kinect -- such as visual or biometric data -- "will not leave your Xbox One without your explicit permission," Microsoft now says.

Upon initial configuration of the Xbox One system, the blog post says, "The system will navigate you through key privacy options, like automatic or manual sign in, privacy settings, and clear notifications about how data is used."
Ik sprak in eerste instantie over de gegevens die je normaal deelt (dus voice chat, video and communications) toen ik het had over 'ga er maar vanuit dat er geen sprake is van enige vorm van privacy'.

Google, Facebook, Microsoft: ze claimen allemaal geen gegevens te delen met de NSA. Gezien de informatie over het PRISM programma die er in de laatste dagen naar buiten zijn gekomen mag ik aannemen dat ook jij hier je twijfels over hebt?

De Kinect is hier alleen maar een aanvulling op, en wat mij betreft een onwelkome. Je installeert dus een microfoon in je woonkamer die altijd aan staat (ook al zou hij alleen maar naar 'Xbox on' luisteren. Ik weet ook echt wel dat het altijd aanstaan van de camera en microfoon en dat alles naar microsoft servers verstuurd zou worden een (niet realistisch) worst-case scenario is, maar de NSA zou zeker blij zijn met de mogelijkheden die geschept worden doordat mensen vrijwillig een camera en microfoon in hun woonkamer plaatsen waar zij in theorie en volgens de wet ongelimiteerd toegang toe hebben. Dan kan Microsoft downplayen wat ze willen , ik zou er toch voorzichtig mee zijn.

[Reactie gewijzigd door luappul op 11 juni 2013 00:22]

Ik heb helemaal geen twijfels over NSA, maar persoonlijk kan je daar op dit moment erg weinig aan doen als gebruiker.
Ik weet ook echt wel dat het altijd aanstaan van de camera en microfoon en dat alles naar microsoft servers verstuurd zou worden een (niet realistisch)
Ten eerste, de webcam kan gewoon uitgeschakeld worden snap niet waarom jij zonder enige vorm van bronnen uitspraak doet dat hij alles doorstuurt naar de servers van Microsoft. Er is meerdere keren naar buiten gebracht dat je als gebruiker de privacy kan aanpassen. Mijn link laat juist zien dat ze de Xbox LIVE Terms of Use gaan aanpassen met de release van xbox one.

Daarnaast als jij zo erg om je pricacy denkt en helemaal anti verzamelen van gegevens bent, waarom heb je dan een Android Phone genomen? Al jou gegevens daarvan (bellen en app gebruik) gaat rechtspreek naar Amerika toe.

Als laatste, als je de reviews had gelezen is Kinect veel meer dan alleen een microfoon. De mogelijkheden zijn nog niet volledig getoond en jij kraakt het al helemaal af?

[Reactie gewijzigd door vali op 11 juni 2013 01:04]

Ten eerste, de webcam kan gewoon uitgeschakeld worden snap niet waarom jij zonder enige vorm van bronnen uitspraak doet dat hij alles doorstuurt naar de servers van Microsoft. Er is meerdere keren naar buiten gebracht dat je als gebruiker de privacy kan aanpassen. Maar blijkbaar weet jij meer dan wij met zo'n uitspraak/
Je kan behoorlijk selectief quoten en mij uitspraken toeschrijven die ik nergens doe. Ik claim niet dat de camera altijd aan moet staan, en ook niet dat er gegevens worden verzonden. Wel is al duidelijk gemaakt dat het de bedoeling is dat de microfoon altijd aan staat (ook al reageert hij maar op 1 instructie).
Ik weet niet meer, en noem het verzenden van privacy-gevoelige informatie dan ook een worst-case scenario. Waarmee ik dus alleen maar aangeef (wat volgens mij ook vrij duidelijk is als je het goed leest) dat het technisch mogelijk is. Voor mijn uitspraak hoef je dus ook niets meer te weten dan wat er al bekend is.
als je de reviews had gelezen is Kinect veel meer dan alleen een microfoon. De mogelijkheden zijn nog niet volledig getoond
Klopt. De exacte uitwerking van de privacy-setting ook niet. Nu dit onder zo'n vergrootglas ligt is de kans dat de consument beter beschermd wordt wel groter.
jij kraakt het al helemaal af?
Waar zie jij mij het afkraken? Ik zeg alleen dat de mogelijkheden er zijn, dat de informatie die ermee kan worden verzameld voor de NSA interessant zou zijn en dat ik er dus voorzichtig mee zou zijn. Ik noem het zelfs een niet realistisch worst-case scenario. Over de werking van Kinect of de Xbox One heb ik zelfs niets gezegd, dus hoe jij hieruit kan opmaken dat ik het 'helemaal afkraak' verbaast me :).
Daarnaast als jij zo erg om je pricacy denkt en helemaal anti verzamelen van gegevens bent, waarom heb je dan een Android Phone genomen? Al jou gegevens daarvan (bellen en app gebruik) gaat rechtspreek naar Amerika toe.
In eerste instantie reageerde ik alleen maar op een vraag van iemand , je hoeft jezelf dus niet aangevallen te voelen en het ook niet zo persoonlijk te maken ;) .
Maar ik ben me er zeker wel van bewust dat ook Google (en nog 7 andere bedrijven) misbruik van hun positie maken (vooral: gedwongen worden hier misbruik van te maken). Het is dan ook zeker een goede wake-up call geweest, en hopelijk resulteert het ook in strengere privacywetgeving in Europa en de VS.

[Reactie gewijzigd door luappul op 11 juni 2013 01:39]

Combineer dat met dit bericht en je hebt terecht reden om je zorgen te maken : nieuws: 'NSA en FBI hebben directe toegang tot servers grote techbedrijven'

Quote : "De NSA en de FBI hebben directe toegang tot servers van negen grote Amerikaanse internetbedrijven, waaronder Apple, Facebook, Google en Microsoft. Het zeer geheime Prism-programma zou onder andere e-mails, video's, foto's en documenten 'oogsten'.

Nou ... veel plezier met je Kinect ...

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 11 juni 2013 00:02]

En PRISM programma is zeker iets om je zorgen om te maken, maar niettemin durf ik aardig zeker te zeggen dat jullie nu ophef maken over totaal niks: waarom?
 • Een dergelijke datastream naar buiten toe zou extreem opvallen indien hij altijd aan zou staan en dat zou dus ook binnen een dag bekend worden
 • Zou ie niet de hele tijd aanstaan dan ben je dus in exact dezelfde situatie als nu al met je mobieltje (Apple, Google en Microsoft) waarvan ze ook een update zouden kunnen pushen die je microfoon aanzet en alle data verstuurd.
 • Nu is dat op het moment niet een noodzakelijke zorg omdat anders als sommige media doen lijken lang niet alle data systematisch werd doorgespeeld, maar dat er waarschijnlijk specifieke hooks zijn gemaakt op verschillende punten in de systemen van grote bedrijven waarvan zelfs intern bij de bedrijven laaaaaang niet iedereen er van wist (anders was het sowieso bij Google uitgelekt, je hebt teveel mensen daar met hun eigen principes :+ ) en om systematisch alles door te kunnen spelen moet zo iets op heel veel plaatsen worden geintegreerd waardoor op termijn iedereen er van af weet.
Dus ja, maak je vooral zorgen om prism, maar ga niet de xbox one afrekenen voor dingen die nu ook al met je mobieltje, pc, auto en nog veel meer in theorie kan. Ieder device met een microfoon waar third party code op draait kan in theorie je afluisteren. FEIT. Dat de xbox one constant de audio stream aan het analyseren is maakt hem niet erger of beter of wat dan ook, want zonder dat je het weet kan je mobieltje dat net zo goed doen. Het punt is, met zowel je mobieltje als met de xbox one weet je wat ie standaard doet (niks of luisteren naar specifiek twee woorden respectievelijk) en dat ie in theorie andere dingen kan doen, ja dat is sowieso waar... voor bijna al je devices.

En nog iets
You should not expect any level of privacy concerning your use of the live communication features (for example, voice chat, video and communications in live-hosted gameplay sessions) offered through the Xbox LIVE/Games for Windows-LIVE service. We may monitor these communications to the extent permitted by law.
De manier hoe je de nadruk legt en daarna verder praat over de Kinect always-on functionaliteit is wel extreem manipulatief. Heb de nadruk even verlegd naar het deel waar jij lekker gemakshalve overheen las. Wat ze gewoon zeggen is dat de dingen die je met andere deelt door hun kunnen worden opgenomen enzo, en dat die dingen ook door microsoft gemonitord zou kunnen worden indien ze dat moeten doen. Dat gaat dus natuurlijk niet om lokale voice recognition of andere audio streams die niet via microsoft gaan.

("Disclaimer": Ik game praktisch niet en alle consoles maken me totaal niks uit (zolang ze geen oculus rift supporten :+ ), dus ik ben alles behalve een xbox fanboy of iets in die richting die microsoft probeerd goed te praten.)

[Reactie gewijzigd door David Mulder op 11 juni 2013 11:00]

Helemaal met je eens, een constante datastream van de Xbox naar microsoft zou binnen no time opgemerkt worden en een groot schandaal opleveren voor Microsoft. Daarnaast zou het erg duur worden voor Microsoft. Immers:

Een beetje 1080p stream kost ongeveer 3 Mbps. Als Microsoft weer 77 miljoen consoles verkoopt, net als de 360, dan zouden die dus constant:
77e6 * 3Mbps = 231 Mbps data versturen.

Een commerciele dataverbinding kost ongeveer 3$ per Mbps per maand. Dat brengt de rekening op:
3*12*231e6 = 8.3 miljard per jaar. Dat is zelfs voor Microsoft veel geld.

Dit alles sluit een sluimerende backdoor voor de inlichtingen diensten niet uit, maar het zal zeker niet standaard aan staan en iedereen bespieden, dat is gewoon (nog) te duur en te opvallend.

http://gigaom.com/2012/08/02/guess-what-bandwidth-is-getting-cheaper/http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_game_consoles

[Reactie gewijzigd door schaafkaas op 11 juni 2013 21:57]

LoL.. lees ff goed nog een keer.

1 nee MS kan je previcy niet garanderen als je in een party of live com's aan het gebruiken bent.
2 Tuurllijk zal ms monitoren, maar niet luistervinken.. meer audio kwaliteit zal gemonitord worden.
3 Je zit in een publieke chat box en verwacht dat je niet beluisterd kan worden door anderen.. sterker nog.. Andere kunnen je opnemen en plaatsen op YouTube zonder jouw toestemming.

Daarnaast deze 3 punten zijn momenteel ook van toepassing op de 360 ;-)
zo die is een beetje ge jet lagged :P
zet em op daar!

499 euro is duur voor de xbox one en dan ook nog online fees betalen dat word wel erg duur imho dan kun je beter gewoon een game pc aanschaffen als dat je enige doel is...

vraag me af of de ps4 goedkoper is/word dat kan nog wel eens een winner worden voor sony zeker als blijkt dat deze ook nog eens een stukje krachtiger is en geen online fees hoef te betalen


titan fal ziet er wel leuk uit

Fable 3 is trouwens gratis op xbox 360! downloaden maaaarrrrr! :D
@firest0rm : De PS4 is in eerste instantie een stuk krachtiger. Bijna 1,5x zo krachtig als de Xbox One (1,84 TFlops PS4 tegen 1,23 TFlops Xbox One), dus een langere levensduur. Sony moet er voor zorgen dat de Playstation 4 rond de € 399 gaat kosten. Als het ze lukt om voor die prijs de "Eye Toy" camera erbij te doen, heb je definitief meer bang-for-buck.

Persoonlijk vind ik ook dat Sony toch de betere exclusives heeft, zoals Uncharted, Little Big Planet en The Last of Us. Hoe de PS4 er uit gaat zien zullen we waarschijnlijk over enkele uurtjes te weten komen.

Wat ik zeker een pluspunt van de Playstation 4 vind is dat er veel minder (spreek : bijna geen) nadruk wordt gelegd op TV-kijken. Het geeft je veel meer de indruk een spelconsole te zijn. Nu moet ik bekennen dat die "share-button" en al die sociale media voor mij niet had gehoeven, maar zolang ik dat uit kan zetten vind ik het niet erg.

Kortom; als Sony de PS4 goed prijst en niet te veel troep gaat toevoegen die de concentratie van het gamen wegneemt, het online spelen gratis houdt (Playstation Plus optioneel) en niet moeilijk doet over 2e hands games, denk ik dat Sony deze race gewonnen heeft en dat Microsoft kan inpakken.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 11 juni 2013 00:02]

hoe is dit nou offtopic...
vind het jammer dat fanboys niet tegen een beetje kritiek kunnen

hij haalt hele goede punten aan die voor de die hard gamer gewoon belangrijk zijn.

van mij krijg je gewoon een +2 informatief maar kan niet op mijn eigen beantwoorde reacties voten
dat vindt ik eigenlijk ook.
behalve het stukje over de Eye Toy, dat is gewoon bullshit.
vandaar maar een +1 :P
Je moet fees betalen, De Nieuwe Kinect is altijd aan, dus hij filmt je 24/7. Hij is niet backwards compatible, dus ook geen 360 games...
Dat de Xbox One niet backwards compatible is was ook wel te verwachten. De Xbox360 maakte tenslotte gebruik van een geheel andere architectuur (PowerPC) tegenover de x86/x64 processor van de Xbox One. Je zult dan al die games moeten converteren of emulatie in gaan bouwen.

Bij Sony is het overigens niet veel anders; ze wisselen van CELL-broadband naar x86/x64. PS3 games zijn ook niet op de PS4 te spelen, tenzij ze die straks via de SEN-store te koop aan gaan bieden (waarop je nogmaals voor je spel mag betalen die je bereids gekocht had).
Kan ik niet meer fappen.. :P
Tuurlijk wel.. en ondertussen kijkt er iemand naar jou en doet et ook :+
Ze zijn druk in de weer bij Tweakers :)
Metal Gear Solid is de topper van de Microsoft Conferentie voor mij persoonlijk.

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 10 juni 2013 23:33]

Voor mij Dead Rising 3 en bij EA was het BF4 en Mirrors Edge 2.

Zometeen Ubisoft dus dat word watch dogs :D.
Persoonlijk vond ik dat er vrij weinig informatie zat in deze video. Zeker de helft is intro + outro.
Ik kijk uit naar de uitgebreidere rapportage van woensdag! ;)
Daar heb je wel gelijk in, maar je proeft toch een beetje de sfeer daar op locatie. Hetgeen het meer een teaser maakt voor de video van morgen.

Wel fijn dat er inderdaad gewoon verslag ter plaatse wordt gedaan (zoals we gewend zijn van Tweakers) en niet zoals menig concurrent alleen nog op basis van persberichten en nieuwtjes op andere fora.
Prijs valt nog mee had het anders verwacht :)
Maar eerst zien wat de PS4 doet!
Voor hetzelfde geld bouw je tegenwoordig een PC die hetzelfde (en meer) kan. € 499 vind ik behoorlijk pittig voor een spelcomputer.
Ik dacht dat ze bedoelde van, op 21 november ipv 21 landen komt Xbox one uit of heb ik dat mis? :o
Korte video, maar geeft wel weer het belangrijkste wat in de persconferentie naar voren kwam en waarvan een uitgebreidere review van komt.

Keep up the good work! We kijken er na uit D: En natuurlijk nu naar Ubisoft en Sony :) Wat zal Sony hiertegenover zetten
Opmerkelijk trouwens dat MGSV zijn debut doet bij de presentatie van Microsoft, terwijl het van oudsher een Sony Exclusive was. Ben dan ook heel benieuwd naar de persconferentie van Sony!
Overigens tof dat nu David Hayter niet meer de vertolking van Snake doet, ze gekozen hebben voor Kiefer Sutherland!
Prism + 24/7 kinect dat gaat de amerikaanse overheid fijn vinden :+
stopt op 1:40 bij mij iemand anders ook dit probleem?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee