Call of Duty krijgt eigen fanevenement in de VS

Op 2 en 3 september houdt Activision Call of Duty XP een evenement voor fans van de serie waarop niet alleen het nieuwe Call of Duty: Modern Warfare 3 te spelen is, maar ook paintball kan worden gespeeld in levensgroot nagebouwde maps.

Het Call of Duty XP-evenement vindt plaats in Los Angeles. Fans van de shooterserie kunnen vanaf 19 juli kaarten bestellen, die 150 dollar kosten. Kaarten zijn alleen te krijgen voor het hele weekend en niet voor een van de twee dagen. Wie naar binnen wil, moet minimaal 18 jaar oud zijn. Ook fans van buiten de VS zijn welkom. Er zijn duizenden tickets beschikbaar en de uitgever verwacht er minimaal 7000 te verkopen. Activision stelt de volledige opbrengst van de kaartverkoop beschikbaar aan de Call of Duty Endowment, een non-profitorganisatie van de uitgever die veteranen uit het Amerikaanse leger na hun dienst helpt bij het zoeken naar een baan.

Het evenement vindt plaats in een landelijk gebied even buiten Los Angeles, op een terrein van een kleine 5 hectare. Activision belooft 'een ton aan consoles' neer te zetten op het terrein, waarop onder andere het nieuwe Call of Duty: Modern Warfare 3 speelbaar zal zijn. Deelnemers kunnen de multiplayermodus van de game testen, evenals de nieuwe onlinedienst Elite. Daarmee krijgen fans de kans om de game ruimschoots voor de release in november te spelen. Er wordt bovendien een toernooi georganiseerd rond Call of Duty: Black Ops, waarvoor 32 teams zich vooraf kunnen kwalificeren. Het totale prijzengeld voor het toernooi is 1 miljoen dollar.

Op het terrein worden twee complete maps uit Modern Warfare 2 nagebouwd. Scrapyard wordt een levensgrote paintball-arena en The Pit wordt een hindernisbaan waar deelnemers doorheen kunnen rennen, gewapend met een paintballgeweer. Wie honger krijgt van de evenementen, kan hamburgers bestellen bij een replica van Burger Town, de keten die voorkomt in Modern Warfare 2. Tot slot belooft de uitgever lezingen en paneldiscussies met makers van de diverse games uit de serie, en op beide dagen een 'triple a closing act'.

Activision heeft het idee voor Call of Duty XP afgekeken van Blizzard, dat sinds 2005 BlizzCon organiseert, een beurs voor fans van de StarCraft, Warcraft en Diablo-games. Ontwikkelaar id Software heeft een veel langere historie met QuakeCon, dat in 1996 voor het eerst werd gehouden.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

30-06-2011 • 14:44

76 Linkedin

Lees meer

Modern Warfare 3 komt ook naar Wii Nieuws van 4 augustus 2011

Reacties (76)

Wijzig sortering
Nu nog paintballen met nagemaakte wapens, en een vergelijkbare range, rate of fire en recoil!

Het prijsgeld is ook erg interessant. Met de $100000 aan prijsgeld, en de geschatte verkoop van 7000 tickets is er gemiddeld $142,86 aan prijzengeld per persoon beschikbaar.

Trek dat af van de kaartprijs van $150, en je moet nog $7,14 betalen! Als ze dus besluiten de volledige winst naar Call of Duty Endowment te sturen, denk ik dat die veteranen er niet zo geweldig blij mee zullen zijn.
+1Anoniem: 96523
@Niet Henk30 juni 2011 15:50
Nu nog paintballen met nagemaakte wapens, en een vergelijkbare range, rate of fire en recoil!
Daar hoopte ik ook al op, maar waarschijnlijk is het huren van de Airsoft wapens te duur t.o.v. simpele paintball guns...

Het zou leuk zijn om dit een keer te doen op een "in-game" locatie. Normaal is paintball op "springkussens" of in de bosjes, en is airsoft in de bossen met open velden.
Nog nooit echt wezen paintballen dan denk ik. Ik ben laatst voor het eerst naar Falkenhagen in Duitsland geweest en daar komt de ene na de andere M4 replica voorbij.

Film gemaakt door een van m'n maten met video van twee camera's http://www.youtube.com/watch?v=0dqozdkoCIg

Overigens bedachten we tijdens dit event dat het wel vet zou zijn wanneer we konden spelen in nagemaakte Counterstrike maps.

Vergelijkbare range is overigens niet echt mogelijk. De blauwe plekken waren bij close combat nu al gruwelijk. Recoil is daardoor ook niet vergelijkbaar maar rate of fire zeker wel.
Wellicht dat er ook opbrengsten zijn door advertentieruimte, uitzendrechten etc. en dat uit deze opbrengsten de prijzen worden betaald
1 miljoen aan prijzen geld geen honderdduizend.
0Anoniem: 343358
@Niet Henk30 juni 2011 16:26
Ik ben benieuwd of je ook perks kunt kiezen. Mensen met Marathon krijgen dan waarschijnlijk een onbeperkt aantal consumptiebonnen voor Red Bull. Verder ben ik benieuwd of we ook quickscopers gaan zien :+

[serieus] Mooi evenement waar ongetwijfeld veel mensen op gaan afkomen. Uiteindelijk zal er wel weer heel veel op verdiend worden. Jammer dat het zo werkt, maar de fans die erheen gaan malen er waarschijnlijk niet om.
Klopt.

7000x150 = 1050000

haal daar dat miljoentje vanaf en je houdt 50k over om je 5 hectare grond, personeel, paintbal guns, consoles, stroom etc. van te betalen. Dat zou mij dus niet lukken.

Beetje jammer weer dat de winst naar een goed doel gaat terwijl er geen winst zal zijn. Berekenen hoeveel winst dit evenement zal opbrengen op lange termijn is niet uit te rekenen.

Des al niet te min een leuk event voor de fans.
Got milk?
geen edit knop op android app. Dan zo maar. Het is laat en ik dacht winst te lezen. Moet natuurlijk opbrengst zijn. Dan zouden die veteranen mooi een miljoentje krijgen. Top
ik vind dat de Tweakers crew hier een live video verslag van dient te maken! _/-\o_
ik ben voor en daar gaan we het zeker over hebben
dat zouden ze soweiso veel meer moeten doen bij t.net; video/verslag etc. echt websites met minder budget/personeel gaan beter met dit soort zaken dan de tech-pagina t.net :F
Heb je al eens gezocht op "E3" op de videopagina @ http://tweakers.net/video ? :P
En wie verbied jouw om iets te maken en in te dienen dan?
+1Anoniem: 315307
@themac198330 juni 2011 16:40
Doe mij maar een Battlefield 3 evenement. Ik denk dat Call of Duty zijn tijd heeft gehad. Niet innoveren en wel nieuwe spellen aansmeren werkt niet op de lange termijn.

Wel leuk initiatief van ze die Endowment.

Edit: Typo

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 315307 op 30 juni 2011 16:40]

Battlefield zeur. Als de woorden "call of duty" vallen dan voelen ze direct de innerlijke behoefte om battlefield te promoten.
triest dat zo een reactie als informatief word beschouwd door t.net. Vind hem eerder off-topic (net als de post die ik nu schrijf). Je kan blijven zeuren om Battlefield-Call of Duty of iOS-Andoid. Iedereen heeft zo zijn smaak en accepteer die van een ander.
waarom zet je dit nou op een reactie van themac1983 dan?
of wil je gewoon lekker bovenaan de lijst met comments staan?
ja mod deze maar naar beneden, dit wou ik gewoon ff zeggen, want ik zie het veel vaker gebeuren.
+1 at that my friend!
Call Of Duty is voor mij dood sinds Call Of Duty 5. Alle voorgaande Call Of Duties waren namelijk innovatief en nieuw maar sinds Call Of Duty 5 is het meer van het zelfde. Call Of Duty 2 was de beste COD gemaakt en daar kun je niet om heen. Tenzij je een miserabele console gamer bent die genoegen neemt slechte kwaliteit dedicated servers die elke kwaliteits-PC-gamer de strot uit komt.

Call Of Duty is verziekt door de komst van de immens populaire consoles en de daarbij behorende internetverbinding m.b.t. de multi player. Plots werd Call Of Duty voor iedereen beschikbaar(ook de noobs/casual gamers/wanneB gamers). Activision/IW heeft hier mooi op ingespeeld door zich min of meer op dit publiek te richten. Dit publiek is niet bewust van de stagnatie -en in zekere zin zelfs verslechtering- die Call Of Duty reeks na Call Of Duty 4 heeft doorgemaakt.

Tweakers verlaagt zich door aandacht te besteden aan COD in de vorm van een live-stream o.i.d.
Als DICE zo'n evenement zou opzetten dan kunnen de gebouwen instorten _0_
Op scrapyard kon je zo lekker door gebouwen heenschieten met FMJ, maar ik zie een paintballkogel dat niet zo snel doen...
Zou wel leuke stunt zijn van DICE/EA om een gebouw aan puin te schieten met een M1A1 ;)
Beter maken ze die maps op schaal, wordt anders wel zwaar voor al die gamers die normaalgesproken enkel hun armspieren gebruiken :+
Er zijn in ieder geval geen knife-runners daar ;-)
En het charmeoffensief tegen dice/ea is begonnen :)
Leuk initiatief :)

Al ben ik bang dat mensen denken dat ze ingame bezig zijn en ineens door een muur springen ofzo, of van grote hoogte gaan springen omdat dat ingame ook kan.

Hoop gebroken enkels :P

Unieke manier om cheaters tegen te gaan trouwens :)

[Reactie gewijzigd door FastFred op 30 juni 2011 15:02]

Opzich een goed idee, misschien hier en daar idd een uitgemolken idee.
maar voor de DIE HARD-fan is dit natuurlijk een walhalla.
best een prijzig event maar wel de moeite waard denk ik persoonlijk.

en tja dat prijzengeld... no comment...
Leuk met een paintball kanon uit een AC130 :+
Maar goed dat er in CoD geen enkel voertuig te besturen is dan. 120/125mm paint ball uit een tank...

Leuk idee verder, wel jammer van het CoD gedeelte.
beetje jammer dat ze de hele cod reeks aan het verkloten zijn door buggy spellen uit te brengen en alleen maar geld willen plukken met simpele mappacks.
Heb liever dat ze 2 jaar over een cod game doen en dat die goed is (cod4 was masterlijk) dan dat ze crap zoals mw2 (mega veel cheaters en steam=bah) en blackops(mega lag en nog meer cheaters).
Verder leuk initiatief en vooral dat ze geld aan veteranen geven om werk te zoeken!!
beetje jammer dat ze de hele cod reeks aan het verkloten zijn door buggy spellen uit te brengen en alleen maar geld willen plukken met simpele mappacks.
Heb liever dat ze 2 jaar over een cod game doen en dat die goed is (cod4 was masterlijk) dan dat ze crap zoals mw2 (mega veel cheaters en steam=bah) en blackops(mega lag en nog meer cheaters).
Verder leuk initiatief en vooral dat ze geld aan veteranen geven om werk te zoeken!!
Ze doen nog steeds elke 2 jaar een CoD, CoD wisselt namelijk van studio: MW1 (IW), WaW(Andere), MW2(IW), BO(Andere),MW3(IW).

En waarom Steam=bah ?
En WaW en Black Ops waren geen Call of Duty titels? :')
Jawel maar doordat de games door anderw studios gemaakt worden kennen die games een ointwikkelcyclus van 2 jaar zoals Harry vraagt.
Ik heb bij Black Ops op de PS3 nog nooit een cheater gezien... Ook van lag heb ik zelden last...

Kun je het ze kwalijk nemen dat ze extra geld proberen te verdienen aan een franchise (d.m.v. DLC)? Volgens mij is het een vrij succesvolle strategie...

[Reactie gewijzigd door Sssquirrel op 30 juni 2011 15:46]

0Anoniem: 291047
@Sssquirrel30 juni 2011 15:50
Maar dat is ook weer een console....
dat zegt ook niet alles, kijk eens naar mw2 op de console's...
Extra geld verdienen is prima, spelers uitmelken en forceren om het te kopen omdat hun spel anders zo goed als useless is slecht.

DLC is dan ook de Nr 1 reden dat ik nooit meer iets CoD gerelateerd zal aanraken. DLC is erg maar wat activision doet is pure uitzuigerij.

Gelukkig beginnen steeds meer mensen het licht te zien en stappen ze lekker over naar beter games.
Forceren? Het is 100% optioneel. Als je het niet wil (of het het geld niet waard vind), speel je gewoon de normale maps. Die komen nog steeds heel vaak langs.

Overstappen op "betere" games omdat die geen Dlc-maps hebben? Ik neem aan dat je het over FPShooters hebt met multiplayer? Welke shooter heeft geen dlc-packs? Bf:bc2? Killzone2? Killzone3? Bioshock2? MAG?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee