'Tweede Black Ops-dlc-pakket verschijnt op 3 mei'

Het tweede dlc-pakket van Call of Duty: Black Ops verschijnt volgens een poster van de Australische winkelketen Game op 3 mei voor de Xbox 360. Het pakket heet Escalation en zou net als het eerste dlc-pakket vijf nieuwe maps bevatten.

De poster, die inmiddels van de Game-site is verwijderd, onthult ook de omgevingen van de vijf nieuwe maps, schrijft website VG247. Zo is het in één map aan de speler om een dierentuin over te nemen; bij een andere map gaat het om een hotel; een derde map biedt een bevoorrading die veroverd moet worden en in een vierde map moeten spelers een konvooi beschermen. Er is ook een nieuwe map voor de zombie-modus van de game toegevoegd.

Escalation verschijnt net als Black Ops' vorige dlc-pakket eerst voor de Xbox 360. Later komt het naar de pc en PlayStation 3. Wanneer is nog onbekend. De poster vermeldt geen prijs, maar het pakket gaat hoogstwaarschijnlijk 1200 Microsoftpunten kosten. Zoveel kost het First Strike-dlc-pakket van Black Ops en alle Modern Warfare 2-dlc ook.


Door Luke van Velthoven

Stagiair

06-04-2011 • 11:58

145 Linkedin

Reacties (145)

145
142
53
3
1
35
Wijzig sortering
Hier kun je zien hoe ze de al in ontwikkeling map Munich later hebben omgetoverd tot Stadium. Die map was grotendeels al gemaakt voor de release.

We zullen zien dat ze de cancelled Hotel map straks ook in ligt aangepaste vorm in de DLC zullen terug zien.

Ik weiger in elk geval zo veel geld voor een paar maps te betalen, gewoon absurd. En vergelijkingen met bioscoop kaartjes en bier uit de kroeg zijn gewoon erg krom. Sinds wanneer kun je dat soort producten kopieëren zoals DLC?
Het verdeeld de community en dat is nooit goed. Dat is een soort dood steek voor een spel. Kunnen ze mooi straks hun volgende CoD verkopen.

Nee ik zie liever hoe Valve het met hun games doet. Laat de community maps maken en pak de beste daarvan en maak die ook official maps. Daarnaast bieden ze de optie om de map makers te sponsoren met donaties. Zo houd je de community bijeen en beloon je de map makers (die het vaak niet eens voor het geld doen), iedereen dus blij. Maar Activision is een commercieel bedrijf en zal alles uitbuiten zolang men maar blijft betalen. Denk alleen niet dat dit op de lange termijn vol te houden is en dat er vanzelf weer een revolutie komt die zich tegen Activision(en de rest) zal keren. Het is alleen jammer dat veel gamers weinig weten/hebben mee gekregen van de leuke mod community op de PC doordat ze allemaal op consoles gamen. Ook een probleem is dat veel developpers deze community nu de nek proberen om te draaien door geen mod tools meer vrij te geven voor hun games. En dat microsoft overal geld voor wil zien dat op Xbox live wordt gedownload. Het is namelijk prima mogelijk om community made maps op de xbox360 vrij te geven, maar de commerciele partijen willen niet. En de mensen maar betalen voor hun Live toegang die amper iets toevoegd. 8)7

Nee doe mij eerst maar eens een paar goede patches die de PC versie eens normaal en goed speelbaar maken. En niet maanden na de release eens aankomen met patches die ze al lang hadden kunnen maken. Dit toont des te meer aan dat ze meer bezig zijn met het maken van DLC of wellicht een volgende game want dat brengt geld in het laatje. Patches levert hun niks op en ze hebben ons geld toch al binnen en de volgende CoD staat straks toch al bijna weer voor de deur. Zou een normale winkel je eens moeten flikken!

Laat ze eens over de brug komen en die mod tools releasen. Die zijn vast al lang klaar. Ze kunnen namelijk zelf ook maps produceren...

[Reactie gewijzigd door Rutger Mulder op 6 april 2011 15:49]

@ mensen met hun "dan speel je toch de oude games?" of "Ik vind de nieuwe maps wel gaaf."

Zien jullie nou echt niet in dat het bizar is?
Ze maken 15 maps.
In het spel zelf doen ze er 5 (waardoor het snel eentonig en saai is)
en 2 keer DLC. (-die hoef je toch niet te kopen zeikerd?- Ahum?? Die zouden gewoon bij het spel zelf moeten zitten!!!)

Ze zorgen zelf voor een tekort aan maps, en wanneer de de dlc niet hebt kan je elke keer de game uitgegooid worden.
Ik kan er echt niet bij waarom mensen die DLC crap gewoon nog kopen.
Tuurlijk is het bizar, maar zo werkt het gewoon.

Als iedereen het crap zou vinden, zou het niet zo goed verkopen. Uiteraard wordt men het vanzelf massaal een keer zat, maar tot die tijd zou ik niet weten waarom je als bedrijf een succesvolle marktstrategie overboord zou gooien...

Producten creeren die te wensen overlaten is echt niet iets waar alleen computergames last van hebben. Zie bijvoorbeeld de Iphone die elk jaar net wat meer features krijgt (die er ook al vanaf het begin in hadden kunnen zitten). Ook daarvan kun je zeggen dat het belachelijk is omdat je zo na een jaar alweer achter de feiten aanloopt, maar je kunt niet ontkennen dat deze strategie goed werkt.

Of het een goede ontwikkeling is is een tweede, maar je kunt je er heel erg druk om maken, en in elk CoD topic weer een rant beginnen, of er gewoon mee dealen en het spel inderdaad links laten liggen. Ik ga bijvoorbeeld ook geen WoW topics volspammen met redenen waarom ik het niet aan het spelen ben... :+
in het spel zelf 5????

heb je ooit wel is black ops gespeeld? Er zitten veel meer maps in dan 5... eerder iets van 15 tot 20.

EDIT: ah je heb 5 naar 15 veranderd....

Ik zie het totaal anders:

Ik heb ruim 120 uur in BLOPS zitten. De game gekocht voor 50 euro + DLC1 = ongeveer 65 euro totaal. Stel dak 130 uur heb gespeeld is dat 50 cent per uur.
Er zijn denk ik bijna geen goedkopere hobbies te vinden.

Daarnaast, COD is al jaren de best gespeelde XBL game. BLOPS is de bestverkopende game ooit. Je bent als uitgever gek als je er geen geld voor vraagt....

[Reactie gewijzigd door KingKoning op 6 april 2011 14:16]

Lol, laat me niet lachen. Black Ops de best verkopende game ooit?
Zoals je op Wikipedia al kan zien is geld dat alleen voor USA.

(Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Call_of_Duty:_Black_Ops#Sales )

BLOPS.. LOL..

Tevens heeft Black Ops 14 maps op het moment en was Hexta's reactie figuurlijk bedoeld.

Misschien wat research doen voordat je iemands mening bekritiseert.

[Reactie gewijzigd door Cerenas op 6 april 2011 16:13]

En dan nog een 3e pakket straks en dan hebben er heel veel mensen 2x 45 euro betaald voor de game (1x de game zelf en 3x 15 euro voor DLC).. Erg slim..

Zelf weiger ik mee te werken met dit soort moderne "buisinessmodels".. Ik betaal 1x voor een game en that's it.. Sterker nog, ik veracht de bedrijven die de lol van de oude PC FPS markt op deze manier naar de knoppen geholpen hebben.. Niks geen leuke mods en zelfgemaakte custom maps meer.. In plaats daarvan uitgeklede games en dik betalen voor wat extra maps.. En eigen servers draaien is er ook al niet meer bij bij de meesten.. Nee, we zijn er echt op vooruitgegaan (not!)..

Met dank aan de consoles, waar de ellende begonnen is toen die online gingen.. Met MS voorop, wie anders dan de koning van het kapitalisme..

[Reactie gewijzigd door Inflatable op 6 april 2011 12:11]

de koning van het kapitalisme is nog steeds gewoon de klant. Hoewel aanbod zijn eigen vraag creeert is dat een bewuste keuze waar de schuld in dit geval ligt bij alle xbox kindjes die DLC paketten blijven aanschaffen 8)7
Exact de reden dat ik dus sinds MW2 geen games meer van hun koop. Het is niets anders dan continue hetzelfde voor absurde prijzen. Voor het geld van de dlc koop je gewoon een complete AAA titel in de uitverkoop (heb dit jaar alleen al Batman AA, Just cause 2, Operation flashpoint, Enslaved, The witched UE, Dantes inferno, Dragon age UE, etc. elk voor minder dan 15, soms wel 10 euro gekocht)!

En die nood om maar continue dezelfde game als je groepje te kopen die is achteraf gezien vrij leeg. Had een leuk groepje maar ik mis het niet, speel nu BFBC2 en daar zijn net zoveel leuke mensen online.

Naast de absurde kosten is er natuurlijk ook het principe, de industrie heeft minder bedrijven zoals activision nodig, niet meer.
Neem MW2 en laatste mappack. Kans dat je gamemodus en bovenal map van keuze kan spelen daarvan is nihil. Te weinig spelers. Dan is prijskaartje relatief hoog voor lange zoeken of gedwongen S&D modus spelen :(
AlterIwnet gebruiken.

MW 2,5.

- serverbrowser
- alle DLC
- for noppes
En een leuk aantal cheaters, administrators die je verbannen om geen enkele reden, en een hele berg drama in de community? Doe mij dan liever toch de originele versie.
Ik ben het (deels) wel met je eens, als je ziet hoeveel maps, gametypes en replaywaarde de oude Unreal Tournament had (of UT2k4) dan is het echt triest om te zien hoe games als CoD:BO hier mee om gaan. Achja sowieso is BO een soort van snack variant van CoD, het heeft echt niets van de meeslepenheid van MW2.

Het wachten is op weer een echt degelijke shooter, waar je lekker lang mee vooruit komt en die niet vanaf dag 1 meer cheaters heeft als normale spelers.

Mijn hoop staat gevestigd op BF3, maar tot die tijd vermaak ik me nog lekker met Counter-Strike:Source ;).
Ja het ligt aan de consoles... Niet aan het feit dat dit publishers geen windeieren legt. UT bvb die op de ps3 verscheen daar kon je maps voor maken. Zelf met de unrealeditor op uw pc dus dat is ook geen argument. Ga zelf meer zeggen heel wat sony games die ze zelf uitgeven heeft user generated content. LBP, modnation racers,... . Het is namelijk iets waar ze sterk in geloven en ook geen limieten opleggen.

Er is niets die ontwikkelaars tegen houd om custom maps te supporten, maar dat brengt natuurlijk niet zoveel op dan als 12euro te vragen voor wat maps... .

Typisch dat alles altijd de schuld is van consoles, dat dit echter te maken heeft met pure hebzucht is iets wat velen ontgaat...

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 6 april 2011 12:30]

Ik snap nooit zo goed dat mensen zo kunnen b*tchen op de hedendaagse games. Als vroeger alles beter was, blijf je toch lekker die oude games spelen...

Als je ook eens iets nieuws wil proberen zul je je erbij neer moeten leggen dat het er tegenwoordig zo aan toe gaat. Tijden veranderen...

Die consoles zijn er nu eenmaal, en kijkend naar de verkoopcijfers zijn er een hoop mensen die er wel plezier aan beleven. Zo speel ik al tijden BO op de Xbox en moet zeggen dat ik zelden tot nooit last heb van irritante bugs. Ik ben dan ook benieuwd naar deze nieuwe DLC, en zal hem hoogstwaarschijnlijk ook gewoon weer aanschaffen...
Anoniem: 324802
@ruurd v.6 april 2011 15:41
Hij heeft compleet gelijk over de consoles sinds die online gingen heeft gaming een erg andere wending gekregen spijtig genoeg :(
En de oude games spelen we niet meer omdat we die ook ooit eens beu raken. We kunnen niet eeuwig UT spelen tot er een betere game is die er trouwens nog niet eens is ook al zijn er nu games met 100x betere graphics, geen enkele shooter evenaart UT.
(console gamers begrijpen dat laatste stukje text niet)

Call of Duty 4 en 2!!! ( ja call of duty 2 van 5 jaar geleden, niet modern failfare 2) wordt meer gespeeld dan Black Ops op PC. (bron www.xfire.com). Zelfs league of legends het gratis wordt meer gespeeld dan black ops. En daar is een simpele verklaring voor, geen enkele PC gamer wil nog uitgemelkte cod games spelen. De meeste zijn het zat dat het gewoon weer dezelfde te makkelijke kinderachtige zooi is.

sorry dat ik zo uithaal naar console gamers, heb er wel respect voor. maar de waarheid mag wel eens onder ogen gezien worden.
PC gamers hebben nu eenmaal een realistischer beeld over de hedendaagse games.
Kijk eens in het BO topic op GoT, daar zitten er nog genoeg. Allemaal lui die niet anders doen dan BO.
Valt nog mee dat je een +1 krijgt (wel geheel terecht overigens) Als ik een keer de waarheid zeg wordt ik gelijk weggemod.
De reden dat CoD 4 en CoD 2 meer worden gespeeld, komt inderdaad door de dedicated servers. Een maat van mij speelt nog steeds CoD 4 alsof die er een prijs mee kan winnen, maar ondanks deze acties qua downloadable content en het betalen ervoor gelijk naar de conolse gamers te wijzen gaat me te ver.

Console gaming is niet te vergelijken met pc-gaming, dat de industrie geen moeite wilt doen om de "die hard' pc gamers te voorzien van games is de fout van hen.

Ookal, is het niet raar dat mensen geld vragen voor downloadable content.. want een doel van een bedrijf is profit maken.
Map 3 en 4 zullen dus veel meer tactics vereisen dan nu het geval is, een zeer mooie verbetering!
Het lijkt me sterk dat de beschrijving van konvooi beschermen of bevoorrading veroveren daadwerkelijk slaat op de gameplay. Lijkt me toch vooral te slaan op de omgeving, veroveren of beschermen past niet echt bij de gamemodes die beschikbaar zijn in Black Ops..
En niet bij de Rennen, Sprayen techniek die de meeste cod spelers hebben.
(No offence, kan best ontspannend zijn)
Wat ik niet snap is dat er geen hardcore mosh-pit is voor de eerste DLC
Nu moet je gewoon hardcore opstarten en hopen dat die mappen langskomen. |:(
Anoniem: 365001
6 april 2011 12:11
Als ik het dus goed begrijp zijn het niet alleen nieuwe maps maar ook nieuwe game modes?
"Kown as the Escalation Pack, it’ll feature five maps – one of which is a zoo – and will release on May 3, according to a flyer posted on the retailer’s site, which has since been pulled."

Het zijn dus alleen 5 nieuwe maps ;)
De eerste DLC van BO was goed te noemen. Hopelijk zetten ze het voort. De zombiemap ascension was zeer goed/leuk te noemen zonder kleurtjes
ik juich nieuwe maps altijd toe..... maar dan wel voor 800 ipv 1200 punten.

Nog meer zou ik toejuichen dat ze de lag en matchmaking eens aan zouden pakken. Sinds de laatste update (die dit juist zou moeten verbeteren) is het elke avond knudde (op de 360) als ik met 3-4 vrienden online ga!
Het wordt tijd dat ze de CoD franchise eens wat nieuw leven inblazen, in plaats van dezelfde game in een ander jasje. CoD 2 en MW1 waren goede games, maar hetgeen daarop volgde was uitermate teleurstellend. Ik zie graag iets nieuws in CoD en dan bedoel ik niet speelgoedautootjes met explosieven of wederom een map pack. Een nieuwe engine, voertuigen in de mp en grotere maps. Ik weet niet wat de nieuwe CoD voor ons in petto heeft, maar ik hoop dat het een aangename verassing wordt, want ze hebben straks wel BF3 tegenover zich en dat is een game die veelbelovend is.
'Voertuigen' (tanks) zaten al in World at War, maar werden schijnbaar weinig gebruikt. Overigens is, zoals hierboven aangegeven, Battlefield een compleet ander spel vergeleken met Call of Duty.
De eerste voertuigen (tanks EN jeeps) in de CoD-serie zaten in de United Offensive expension pack van de allereerste CoD. Dat waren nog eens packs die hun geld waard waren.

Dat de tanks in WaW weinig gebruikt werden kan ik geloven. Treyarch was van mening dat de besturing van een tank zoals je die had in United Offensive en in BF te moeilijk was voor de gemiddelde (console?) gamer. Wanneer je je turrent 89 graden gedraaid had reed de tank met zijn neus vooruit, draaide je naar 91 graden dan deed diezelfde vooruit knop je met de neus achteruit rijden en zou je eigelijk op dat moment moeten switchen van knop om in dezelfde zin te rijden.

En naast de arcade achtige besturing kon je met je tank over nagenoeg geen enkel obstakel rijden.
Ik ben blij dat deze zo snel weer komen, heb me erg vermaakt met het eerste pakket. Ik vind het soms wel een leuke toevoeging aan een game als ze downloadcontent toevoegen. Sinds CoD MW2 maak ik pas gebruik van die maps voorheen deed ik het nooit maar vind het een goede toevoeging dus deze ga ik zeker halen.

Zien er erg leuk uit op het plaatje ook leuk dat ze 2 kleinere maps hebben gedaan ben altijd wel van het snelle tactisch spelen.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee