Ziggo voorziet kabelmodems van wifi en belooft hogere snelheden

Ziggo is van plan om dit jaar gecombineerde docsis 3-modem/wifi-routers aan klanten te gaan aanbieden. Ook wil de kabelaanbieder in de loop van het jaar de internetsnelheden van vrijwel alle abonnementsvormen verhogen.

De kabelaar liet zich woensdag tijdens een persconferentie ontvallen in totaal 600.000 gecombineerde modem/wifi-routers te willen gaan uitleveren. Deze docsis 3-modellen, waarvan het merk nog niet is vrijgegeven, zouden voorzien zijn van 802.11n-wifi en gigabit-ethernetaansluitingen.

Volgens Ziggo klagen sommige gebruikers dat de volledige downloadsnelheid niet wordt gehaald. Verouderde netwerkapparatuur, die de hogere doorvoersnelheden niet aankan, is volgens de kabelaanbieder veelal de hoofdoorzaak. Door het aanbieden van een kabelmodem met daarin wifi en gigabit geïntegreerd, hoopt Ziggo dit probleem te kunnen ondervangen. Vermoedelijk zijn klanten met de duurdere, en dus snellere, internetabonnementen als eerste aan de beurt, evenals nieuwkomers op het Ziggo-netwerk, maar de kabelaar moet de plannen voor de uitrol officieel nog afronden.

Ziggo maakte ook bekend dat het nog dit jaar de snelheid van vrijwel alle internetabonnementen wil ophogen. Het gaat daarbij om de Z1-, Z2- en Z3-internetabonnementen, alsmede de triple play-pakketten alles-in-1 basis en alles-in-1 plus. De kabelaar wil nog niet bekendmaken met hoeveel de download- en uploadsnelheden precies omhoog gaan. Ook de invoerdatum is nog niet vrijgegeven.

Het snelste pakket, alles-in-1 extra, blijft met een download- en uploadsnelheid van respectievelijk 120 en 10Mbps voorlopig ongewijzigd. De kabelaar verwacht op zijn vroegst in 2012 te beginnen met het nog verder ophogen van de doorvoersnelheden op zijn netwerk. Volgens Ziggo zijn downloadsnelheden van 240Mbps haalbaar gebleken. De kabelaar maakte wel bekend na te zullen gaan of het, in navolging van glasvezelaanbieders, abonnementen met symmetrische snelheden op de markt kan zetten.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

01-02-2011 • 14:56

207 Linkedin

Lees meer

Intel toont 1Gbps-kabelmodem Nieuws van 21 mei 2012

Reacties (207)

207
201
62
2
0
38
Wijzig sortering
Toevallig zijn hier een tijdje geleden in het Ziggo Panel wat vragen over gesteld. Hierbij stond een plaatje van dit nieuwe type alles in 1 modem. Het zijn modems van Netgear.

Kwa specs en afbeeldingen lijkt het op dit model:
http://www.netgear.com/se...teways/CG3000_CG3100.aspx

Uit de vragen kwam trouwens duidelijk naar voren dat er moet worden betaald voor dit modem en dat ze hier maandelijkse of 1 malige kosten zullen gaan vragen.

[Reactie gewijzigd door Flappie op 1 februari 2011 16:11]

De kabelaar maakte wel bekend na te zullen gaan of het, in navolging van glasvezelaanbieders, abonnementen met symmetrische snelheden op de markt kan zetten.
Dit zou nou geweldig nieuws zijn. Het blijft een beetje krom om te downloaden met 14 a 15MB per seconde en bij het uploaden haal je de 1.5MB nog niet.
Hangt ervan af waar je het voor wilt gebruiken. Gewoon internetten heeft geen baat bij een hogere upstream, p2p sharing dan weer wel. Hangt er maar net van af waar de gebruiker zijn internetverbinding voor wilt gebruiken.
Ik denk dat dat tegenwoordig niet meer waar is. Het is nu namelijk voor de gemiddelde gebruiker heel gewoon om foto's en video's te uploaden naar facebook, youtube, etc. Nu is 1,5MB/s geen slakkengang, maar een hogere upload heeft zeker wel nut in deze gevallen. Daar komt dan nog bij dat P2P tegenwoordig ook onder de noemer "gewoon internetten" valt voor velen.
gewoon internet heeft ook geen baat bij zulke downstreams daar is een simpel abbotje met een 8 mbit down ook genoeg voor. dus het is wel degelijk krom dat deze snelheden zo raar verdeeld zijn. de abbo's zijn immers voor nieuwsgroepen en downloads anders heb je natuurlijk niets aan een dowload van 120 Mbit. de upload zie ik echter liever stijgen naar minimaal 80. ik bedoel 120 down en 10 up? wat klopt er niet......
Ik heb alles in 1 extra, en het viel me net op dat dat toch wel lekker is. Gisteravond was ik even een laptop aan het her-installeren, en alle Windows updates daarvoor kwamen moeiteloos met 30-40 Mbit binnen (van Microsoft.com ook niet eerder meegemaakt moet ik zeggen, ze hebben daar ook geupgrade kennelijk), terwijl ik ondertussen een serie aan het downloaden was via de op 20Mbit gecapte usenet verbinding. Stats hiervan gaven een ononderbroken verbinding van 20Mbit aan.
Helaas is 120Mbit naar 1 server toe nog erg lastig te vinden.

Symmetrisch ben ik ook erg benieuwd naar. Hoofdreden voor mij om extra te nemen, is de upload van 10Mbit namelijk. Ik werk erg veel thuis, en ik probeer daarbij zoveel mogelijk het 'op kantoor' gevoel vast te houden als ik via het VPN op shares ed van kantoor zit. Hele verbetering geweest ten opzichte van mijn oude ADSL lijntje.
Inderdaad 100 mbit symetrisch zou ik vooral makkelijk vinden voor (legale) filesharing. Bijvoorbeeld even een ftp server voor vrienden om wat bestanden te delen. Of om er op het werk bij te kunnen.
Haha, dan vraag ik mij toch af wat voor bestanden jij hebt die zo'n verbinding vereisen ;)

Ik krijg hier binnenkort 50/50 glas, maar voor prive-doeleinden heb ik echt geen idee wat ik met die 50 upload moet. Het enige nut dat ik mij kan bedenken is automatische off-site backup van mij naar mijn ouders en andersom bijvoorbeeld. Maar zelfs dan... Dit soort snelheden zijn niet voor 'wat documentjes', maar gewoon voor streaming HD-diensten. Het is mij nog nooit gelukt om 50 mbit/s aan documentjes te tikken en zelfs foto's schieten met die snelheid wordt zeer lastig. Incidenteel zal het ongetwijfeld van pas komen, maar ik zou geen cent extra uitgeven voor meer dan 10 mbit/s upload. Meer download is altijd handig, maar de limitering begint tegenwoordig meer aan de aanbiedende kant te zitten dan andersom.
wat ik dus al eerder zei is dat er ook mensen zijn die aan usenet nieuwsgroepen en torrents (ôôh mag nieeeeet!!) doen. dan is een redelijk uploadsnelheid erg belangrijk. de verhoudingen zijn momenteel zo krom als een hoepel. 120:80 of 120:50 had ik nog begrepen en is erg snel, maar 120:10?? wtf?
Tuurlijk, voor minder legale activiteiten snap ik 'm wel. Maar Kevinp had het over legale filesharing.
Voor legaal gebruik zijn die verhoudingen in 9 van de 10 gevallen helemaal niet krom. Welke grote hoeveelheden data moet je nu uploaden? Je Word-documentjes? Fotootjes? Misschien occasionally een home-video?
99,9% van de content is nu al gewoon online beschikbaar, en het enige dat nog niet online beschikbaar is is je eigen geproduceerde materiaal.
Wat dat betreft is die 120:10 een prima ratio. Dat gaat er vanuit (in theorie) dat je 12 keer zoveel download dan dat je upload. Lijkt me vrij realistisch.
De essentie van wat CAPSLOCK2000 zegt is inderdaad wel waar: als je de mogelijkheid niet hebt, zie je de mogelijkheden niet. Heb je de mogelijkheden wel, dan kun je genoeg bedenken.
Betere upload-snelheden brengen nieuwe mogelijkheden, misschien ook mogelijkheden die we nu nog niet zien (gaat wel vaker zo met internet).
Wat ik me voor kan stellen is dat de stap naar internetopslag, als min of meer volledige vervanging voor harddisk thuis, voor meer mensen binnen bereik komt. Met tekstdocumenten kan dat al, voor huis- tuin- keukenfoto's op jpeg formaat ook wel, maar hd video (wat voor consumenten al behoorlijk standaard is) duurt al langer om online te krijgen.
Professioneel gezien zijn er een hele hoop kleine productiebureaus die het vast fijn zouden vinden om tegen consumentenprijzen een centraal video- of foto-archief te kunnen openen voor werknemers die vanuit huis werken. Nu is het voor veel van die werknemers toch niet erg relaxed om dat met hun huidige kabelabonnement te moeten uploaden.
Professioneel gezien zijn er een hele hoop kleine productiebureaus die het vast fijn zouden vinden om tegen consumentenprijzen een centraal video- of foto-archief te kunnen openen voor werknemers die vanuit huis werken.
Daar heb je natuurlijk meteen een heel valide punt over waarom professionele toepassingen minder aantrekkelijk gemaakt worden tegen consumentenprijzen... ;)
Voor legale activiteiten, zie mijn vorige post. Voor thuiswerken / VPN en dan met verschillende RDP sessies, shares open naar kantoor, en alles met een beetje speling is 10Mbit een leuk begin. Meer is echt wel welkom.
Ik ben zelf software ontwikkelaar, maar ook voor tig andere beroepen kun je vergelijkbare voorbeelden maken. Ik bouw iets, en wil het dan op kantoor op een testserver gooien ed. Dan is het wel prettig dat ik niet steeds tegen een 'bezig met kopieren...' schermpje zit aan te kijken.
Met zo'n snel netwerk (heb zelf 10mbit up) ga je je netwerk gewoon anders gebruiken. Je gaat gewoon je hele schijven via internet sharen. Als ik bij vrienden ben dan leg ik een verbinding naar thuis en zoek rustig de film uit die we gaan zoeken. Niks geen web-interfaces of live-streams. Gewoon de hele schijf/dir mounten en er met een file-browser door heen bladeren.

Als je de bandbreedte hebt ga je hem heel snel gebruiken.
nou nou, 10 mbit is nog niet direct (beetje kwaliteit) film streamen hoor. Ik heb al regelmatig moeite om dit dit te doen via mijn WIFI (G, sinds gisteren N, driverprobleempje...)
VPN'en met Excel Retrieves van + 100 MB groot.....Scheelt echt minuten refreshen.


*Niet dat je die retrieves nu al refreshed als ze op de vpn drive staan.....maar dat ter zijde
Of wat dacht je van Youtube filmpjes uploaden, jullie merken er misschien weinig van maar ik wil echt HD kwaliteit op Youtube oftewel 1080p videos oftewel grote filesizes! D:
Arris modem icm Linksys WRT610N werkt anders prima op ziggo alles in 1 extra! :*)

[Reactie gewijzigd door mvleus op 1 februari 2011 19:58]

Daar zou ik ook vrolijk van worden inderdaad, dan kan ik mijn torrents seeden in hetzelfde tempo als ik ze download. Dan zit ik niet nog een week lang met een seed die ik in een middagje gedownload heb.
Ik ben wel benieuwd wat voor effect een hogere upload snelheid gaat hebben op de downloadsnelheid. Zoals ik het begrijp is de beschikbare bandbreedte asymmetrisch verdeeld tussen up- & download, dus tenzij de totale bandbreedte vergroot wordt zal een toenemende uploadsnelheid leiden tot een afnemende downloadsnelheid.
offtopic:
Gewoon met usenet je boel binnenhalen heb je ook geen last met uploaden daarnaast is uploaden verboden downloaden niet foei ;)
Dat vind ik dus ook. Ik host een online browser game vanaf een thuis server op een Ziggo lijn (natuurlijk eerst even gebeld met Ziggo of dit mocht). Een hogere upload zorgt voor een prettigere speelervaring voor mijn gebruikers.

Symmetrische snelheden FTW.
Symmetrisch ownage! Heb liever 50/50 ipv 80/5 zoals nu.
Ook leuk, net een nieuwe router aangeschaft om de problemen op te lossen. :D Werkt nog steeds niet goed, blijkt dat het nu aan de kabel ligt die maar CAT5 is tussen het modem en de router, zouden zij hier ook veel vragen over krijgen? :P

Helaas geen snelheidsverhoging voor ons, we hebben al het hoogste... :(
Cat-5 Kan gewoon een Gb verbinding aan.
100Base-TX gaat over 4 ader paren
1000Base-T gaat over 8 adreparen.

Wat nu je probleem is met Cat-5 snap ik niet echt. Zit er geen kink in je kabel? Is het een zelf geknepen kabel? of een patch kabel uit de winkel?
Alleen Cat5e kan een Gb aan Cat5 niet.
Alleen Cat5e kan een Gb aan Cat5 niet.
In de praktijk werkt 1000Base-T prima over Cat-5.
Hmm volgens mij zitten in Cat5 kabels maar 4 draadjes dan krijg je toch echt maar max 100mbit over. Maarja standaard kabels zijn nu gewoon al jaren Cat5e en hoger moet je apart opletten.
De laatste paar keren dat ik RJ-45 connectors aan mijn CAT5 kabels monteerde, had ik toch echt 4x2 kabeltjes.

De platte 4 kabeldraad worden volgens mij enkel gebruikt voor een inbel- of telefoonverbinding.
Het maakt verder allemaal niet uit. Thuis heb ik gewoon een werkend 1gbit netwerk. Sowieso zijn we afgedwaald van het nieuwsbericht.

Zolang modem/router ook dienst kan doen als alleen modem vind ik het best. Dan kan ik gewoon mijn eigen router gebruiken.
Anoniem: 166774
@Carbon1 februari 2011 15:32
Cat5e heeft andere shielding waardoor de snelheid omhoog kan. Ik heb toch echt alle kabels moeten vernieuwen om boven de 12.5 MB uit te kunnen komen.
UTP staat nog steeds voor Unshielded Twisted Pair. Meeste Cat5e kabels hebben geen shielding, het is zeker niet het verschil tussen 5 en 5e.
Bij 5e worden strengere testmethodes gebruikt dan bij cat5 waardoor er garanties gegeven kunnen worden bij het gebruik van 1000BASE-T. Een goede Cat5 kabel KAN net zo goed functioneren als een Cat5e, maar je hebt gewoon geen garantie dat het (zeker op langere afstanden) goed werkt.
De gekochte kabels zijn niet altijd goed is mijn ervaring. Hier heb ik namelijk zelf ook meegemaakt tijdens het testen dat hij met een cat5 niet boven de 100Mbit wilde komen van mijn laptop naar mijn thuisserver, en na het vervangen door een 5e kabeltje ging dat wel.
wat mij in ieder geval opviel was dat ziggo zelf een Cat5 meeleverde met het docsis modem lol

Verder download is goed, Arris modem is wat minder dan de Ubee heb ik begrepen (minder channels ofzo).

Maar meer upload = altijd welkom inderdaad.

Ik zie een degelijke NAS in de toekomst die ik op degelijke snelheid remote kan benaderen als de upload naar 20mbit oid gaat ;)

[Reactie gewijzigd door 3DDude op 1 februari 2011 15:16]

Ziggo is on-the-move... het persbureau draait overuren

Extra snelheid is altijd meegenomen. Al moet ik wel zeggen dat de belofte voor hogere snelheden een herhaling van zetten is. De beloftes hebben we al eerder gehoord (bijvoorbeeld toen iedereen eind vorig jaar een nieuw modem kreeg), dus dat is niet nieuw.

Ik ben ook nog benieuwd of ik dan nu WEER een nieuw modem krijg, want die wifi-routers klinken me wel lekker in de oren, al zal ik dan nieuwe wifikaartjes voor in de pc's moeten gaan aanschaffen wil ik daar optimaal gebruik van maken.

[Reactie gewijzigd door tes_shavon op 1 februari 2011 15:04]

Ik heb vorig jaar voor het eerst een Ziggo abo afgesloten toen ik op mezelf ging wonen en laatst kregen wij ook een brief dat wij een nieuw modem zouden ontvangen. Hier nog even achteraan gemaild, maar dit blijkt niet waar.

Mensen met modems van minder dan een jaar oud krijgen geen nieuw wifi-router-modem, omdat deze al geschikt zijn voor de hogere snelheden die ze gaan doorvoeren.

Mensen met een ouder modem krijgen hoogstwaarschijnlijk wel een nieuw modem vanwege de overstap naar docsis 3 en de hogere snelheden.

Vooralsnog hebben wij in Tilburg al hogere snelheden tov het standaar alles-in-1 plus abo: 30mbit tov 22mbit. Tilburg was een van de gelukkige steden waar Ziggo vorig jaar ging experimenteren met die snelheden. Of Tilburg dan alsnog die hogere snelheden krijgt is maar de vraag, misschien naar 40 a 50 mbit aangezien dat de oude snelheid van z3 is.
Heeft niets met leeftijd van het modem te maken, maar met het wel of niet geschikt zijn voor DOCSIS3. Ik heb mijn huidige modem al ruim 2 jaar en die is ook al geschikt voor DOCSIS3, dus ik kan ook geen aanspraak op een nieuw modem maken. Als je eenmaal een modem geleverd hebt gekregen van Ziggo, dan wordt deze alleen vervangen als deze defect is, of wanneer het modem niet meer geschikt is voor het bijbehorende abonnement of netwerkupgrade.

Overigens begrijp ik niet helemaal waarom tes_shavon als irrelevant wordt gemod, want hij heeft toch echt wel een punt. Ziggo heeft al veel eerder snelheidsverhoging aangekondig, welke uiteindelijk alleen maar goed werden doorgevoerd voor het duurste abonnement. Maar ik zit nu nog steeds met 22mbit terwijl ik vorig jaar al 50 had moeten hebben. Het lijkt meer op een verkooppraatje dan een aankondiging daardoor... geen snelheden en datum bekend, dat gaat dan misschien net zo lang duren als die beloofde 50mbit?
Ik heb ook al langere tijd een DOCSIS3 modem, en vorig jaar, een jaar later dan beloofd, omhoog gegaan van 50 naar 120mbit. (hiervan haal ik effectief 12,7MB downstream dus dat vind ik ruim voldoende in vergelijking met het theoretisch maximum). Dus geen ander modem nodig.

Zou ook geen andere wifi-router willen, heb zelf een Netgear WNDR3700 Wireless-N Router waarmee ik van een desktop pc met ext usb harddisk naar een wireless notebookje van 3 jaar oud, 10,6MB/sec effectief bestanden kan overhalen. Dit vind ik ook aan de juiste kant van het spectrum zitten.

Tenzij ze natuurlijk besluiten dit jaar al door te groeien naar de eerder genoemde 240mbit verbindingen... Dan doen we maar wat graag afstand van onze eigen apparatuur. :) Tot die tijd heel tevreden over de werking van de huidige verbinding/producten.

[Reactie gewijzigd door 4Lph4Num3r1c op 2 februari 2011 17:23]

Mensen met modems van minder dan een jaar oud krijgen geen nieuw wifi-router-modem, omdat deze al geschikt zijn voor de hogere snelheden die ze gaan doorvoeren.
Dat zou nog netjes zijn. Wij hadden vroeger zo'n Com21 modem. Hypermodern op het moment dat wij werden aangesloten wat vermoedelijk rond 2001 ofzo was. We waren er iig vrij vroeg bij omdat de telefoontikken bijzonder kostbaar waren met mijn verbruik. :+

Dat modem moesten we echter verplicht van @home (of zelfs nog Essent) huren (zelf een modem kopen zoals bij ADSL kan niet), en zo werkt het nog steeds. Zodoende was ik ook van mening dat @home verantwoordelijk was voor de snelheid van dat ding en dat ie optimaal werkt met het abo dat we hebben. Com21 kon helaas niet harder dan 16KB/s upload en tegen 2005 was ik dat wel beu. De upload van ons abo was veel hoger, maar het modem haalde dat niet en @home liet geen boe of bah horen. Ik had ook geen zin om er zelf achteraan te gaan en had verwacht dat @home zelf contact op zou nemen over het nu ernstig verouderde modem, maar dat gebeurde niet. Dus in 2005 overgestapt op ADSL (was nog goedkoper ook) en een paar jaar later ook voor televisie naar een andere provider overgegaan. Als ik niet was overgestapt had die Com21 er vast tot op de dag van vandaag gehangen.

Lijkt me dus zeer verstandig als ze nu iedereen met een modem van >1 jaar oud vervanging geven want mij lieten ze (zolang ik er zelf niets aan deed iig) verpieteren met mijn Com21.

[Reactie gewijzigd door Mentalist op 1 februari 2011 21:28]

(beetje OT)
Grappig, ik werkte destijds bij @home en halverwege 2005 was men com21 aan het uitfaseren (tegen het eind van 2005 waren er vrijwel geen klanten meer met een com21 modem)
Gelukkig geen nieuwe modem voor mij, ik heb een goede router ik snap niet waarom je zo'n ding wil hebben. heb gewoon een standaard docsis 3 modem en das genoeg. als het weer zo'n modem router word moet je dus als je een port door wil zetten moeilijk lopen doen..
Als de router gewoon redelijk toegankelijk is (zoals die Speedtouches vroeger) dan is dat voor 95% van de gebruikers voldoende. En waarom? Omdat het dan goedkoper voor ze is plus dat het ze een extra kastje en dus energie zal besparen.

Dat er een selecte groep gebruikers is die graag meer uit hun router halen is nou niet echt een doorslaggevend argument.
Als de router gewoon redelijk toegankelijk is (zoals die Speedtouches vroeger)
tja daar heb een goed punt. ik zit nu met een of ander ubee ding waarvan zelfs Ziggo mij niet kan vertellen wat het standaard ip-adres is. want dat is er niet. iedere box heeft een ander ip. lekker handig dus. de oude speedtouch st780 is gewoon te bereiken met alom bekende ip 192.168.0.1 en dat is bij iedere speedtouch zo dacht ik.

ik heb verder wel al goede snelheden dus ik heb niets te klagen. de maximale snelheid van 22 mbit wordt met gemak gehaald met een ping van 16ms. als ze de snelheid nog verder gaan verhogen ben ik daar erg blij mee!

http://speed.io/pics/3922/7286/speed.io.png

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 1 februari 2011 17:03]

Ziggo heeft een lijst van ip adressen voor de modem, dit is om te kijken of er bij de klant problemen zijn of dat het aan het ziggo netwerk ligt.

Verder hoef je helemaal niet in de modem te zijn want deze stuurt voor jou alles door naar de router of pc die erachter zit.

En het zou heel onhandig zijn en technisch onmogelijk om een specifieke modem te benaderen als die hetzelfde ip adres heeft als een andere modem binnen hetzelfde netwerk.

Het ip adres van de modem is alleen voor ziggo bedoeld als diagnose voor de lijn, hiermee kunnen ze makkelijker beslissen of ze een monteur moeten sturen of niet.

Dus met welke reden zou jij in de modem willen?
supersnathan94 heeft het over het lokale ip-adres van zijn modem, niet het externe adres. 192.168.0.1 is een lokaal adres. Ziggo kan het modem helemaal niet bereiken via een lokaal adres.

En het is niet heel raar dat je in je modem/router wilt, aangezien je daar vanalles in kunt stellen.

[Reactie gewijzigd door z.jeroen op 1 februari 2011 20:37]

@z.jeroen
Het probleem is dat de status pagina van dat modem niet bereikt schijnt te kunnen worden met een lokaal ip (192.168.100.1 voor de meeste docsis modems). Voor de communicatie binnen het hfc netwerk krijgen het modem een 10.x ip wat wel gebruikt kan worden om de status pagina te benaderen. Dat is dus geen echt publiek ip, maar ook niet iets van lokaal te controleren valt. Port scan zou waarschijnlijk wel kunnen.

[Reactie gewijzigd door cnieuweboer op 1 februari 2011 22:38]

Bij problemen is het zeer handig in te kunnen loggen op je modem om te controleren of de waardes wel enigszins kloppen. Het heeft vaak als voordeel dat je als je bij de Ziggo helpdesk aangeeft dat je al ziet dat er wat afwijkt qua waardes (vrijwel) meteen doorgeschakeld wordt naar iemand met verstand ipv iemand die je een standaard lijstje met vragen op je gaat afvuren (no offence)

Overigens zijn inderdaad bij Ziggo voor elke klant het bijbehorende IP-adres bekend, staat gewoon in je gegevens, echter de ene helpdesk medewerker geeft het niet en de andere wel. Het handige (of trieste) eigenlijk van Ziggo is dat je de helpdesk net zo vaak kunt bellen en vragen naar het IP-adres van je Ubee modem totdat je iemand hebt die het gewoon geeft. Ik pas deze techniek er vaak toe bij Ziggo, net zo lang bellen tot ik krijg wat ik wil horen. Dan moeten ze maar niet liegen dat ze alles noteren :).

Poortscan kan inderdaad ook, je bent er alleen ff zoet mee gezien het een A Class netwerk betreft welke behoorlijk wat potentiele hosts kent :).
En die mensen kunnen alsnog een eigen router eraanhangen en de routerfuncties van het modem niet gebruiken/uitschakelen. Dus ik zie het probleem niet zo ...
Ik heb hier een Ziggo-abbo sinds de tijd van Multikabel. Het is een oud beessie van Scientific Atlanta en ik krijg soms ook maar met moeite 1 MB over de lijn terwijl ik een abonnement heb waarbij ik 1,2 hoor te krijgen. En dat is ook nog een vaste lijn. :o

Nou ja, als ik Ziggo was zou ik niet de dure abbo's eerst maar de oudste abbo's eerst doen. De klanten van het eerste uur hebben bewezen trouwe klanten te zijn (en geloof me, in de overgangfase van Multikabel naar Ziggo heb ik serieus overwogen ADSL te nemen) en zijn ook degenen met de verouderde routers.
Toont maar weer eens de soms ondoorgrondelijke logica van Ziggo. :?
Door de snelste abbos en de nieuwe klanten eerst te helpen hebben ze kans dat er mensen upgraden of juist klant worden als ze dat nog niet waren. Als ze de oudste klanten eerst upgraden kunnen mensen niet 'even snel' een oude klant worden. Het is dus puur een kwestie van goede reclame om meer te verkopen en geld te verdienen, niet een beloning voor bestaande klanten.
[...] en geloof me, in de overgangfase van Multikabel naar Ziggo heb ik serieus overwogen ADSL te nemen [...]
Serieus? Je bent de eerste die op het oude multikabel-netwerk zat en die ik over problemen hoor praten bij de overgang naar Ziggo. Of werd je gewoon opgehitst door de slechte berichten?
Toont maar weer eens de soms ondoorgrondelijke logica van Ziggo.
Wat is er ondoorgrondelijk aan het feit dat mensen die meer betalen meer service krijgen? :P
Multikabel was op zich geen slechte provider, maar toen ze Ziggo werden is zo vaak gebeurd dat ik wekenlang niet de beloofde snelheid had, geen telefoon, televisie of internet gedurende een dag, etc.

De problemen met storing van digitale tv; zoals blokkerige beelden, lange tijd om van zender te wisselen, een kwartier voordat de EPG het deed, een digitale ontvanger die zelfs als hij uitstond nog warm werd, heeft er voor gezorgd dat ik al sinds twee jaar geen digitale tv meer heb. Ik kijk dus analoge kabeltelevisie op mijn HD-ready LCD, en die slechte kwaliteit heb ik liever dan al het gezanik dat ik had met digitaal. Als ik kon overstappen naar UPC zou ik dat zo doen, maar helaas zit die alleen in de buurtgemeente. ;(

Dus, ja, als ik als klant al jaren klaag over de soms slechte kwaliteit van hun producten en ze doen nu alles om nieuwe klanten te werven met betere producten, voel ik me in de steek gelaten. |:( Ik 'verdien' die betere producten meer.
Aangezien Multikabel en Casema al jaren voor de fusie samenwerkten (inkoop van diensten en hardware, onderlinge koppeling van netwerken ed), en de fusie dus voornamelijk administratief was, lijkt het mij sterk dat de door jouw beschreven problemen ook maar iets met de overgang naar Ziggo te maken hebben gehad.

De door jouw beschreven problemen hebben eerder te maken met slechte signaal kwaliteit (te veel ruis, overstuurd signaal, onderstuurd signaal), waaraan een veelvoud aan oorzaken voor aan te wijzen zijn: slecht afgestelde versterker(s) in de wijk, slechte kabels (tot het aansluitpunt of in huis zelf).
En dat is ook nog een vaste lijn. :o
Internet via de kabel kan alleen maar via de kabel en niet draadloos???

Verder vind ik dit zeer interessant, misschien kan ik volgend jaar daar gaan internetten...
Vaste lijn in de trant van; er zit een draadje tussen mijn modem en mijn computer. Ik heb ook een draadloze router van Linksys voor mijn laptop en HTPC.
Think before you speek... ;)
BALEN! Wij hebben net een halve maand een nieuw modem gekregen omdat de oude defect was. Jammer.
En wat is hier balen aan?

Als ze een beetje slim zijn plaatsen ze meteen een ED 3.0 modem zodat die niet later alsnog vervangen hoeft te worden (kostenefficienter).
Tenzij er natuurlijk tekorten ontstaan, maar dan kreeg je sowiezo al geen =P
En zelf de nieuwprijs betalen?
Die krengen heb je in bruikleen =P

Of was je ook altijd geleende dvds van je buurman in je vaatwasser voordat je hm teruggeeft?
Toen iedereen een nieuw modem kreeg? Ik heb al 5 jaar hetzelfde modem ..
Hier ook al ongeveer 4 jaar een modem (uit het multikabel tijdperk), van motorola. Maarja, heb dan ook nog maar een 15/1,5 mbits abbo en daarvoor doet het ding het nog steeds prima, stabiel als wat.

tes_shavon heeft het dan ook over de high-end abbo's lijkt me.


OT dit is de typische marketingsstijl die kenmerkend is voor het bedrijf dat we als ziggo kennen. Al vroeg van tevoren roepen dat er weer goede dingen staan te gebeuren. Vind het best wanneer het omhoog gaat, maar zal wel weer pas eind dit jaar werkelijkheid worden.
Ik kan je met ervaring vertellen, dat laatste 2 jaar modems echt goed vooruit zijn gegaan.
Mooi stabiel en soms wel lichtmerkbaar sneller van een pagina laden.
Bij Ziggo heb ik sinds het begin 3 modems gehad, alleen de laatste 2 modems zitten nog in doos en heb ik nooit geactiveerd omdat mijn netwerkspullen oud zijn en het geen zin heeft om een 120mb modem op een 15Mb lijntje te zetten.
hogere snelheid op alle abonnementen.

dus kan iedereen weer een abbonementje naar beneden gaan
zelfde snelheid, minder geld, iedereen blij ;)
was dat maar waar. Het gat tussen de alles-in-1 abo's is enorm. Alles in 1 plus zit op 22 down en 3 up. Dat is lekker. Ga je naar basis dan val je vooral in de up terug naar een miezerige 256kB up. Dus downgraden na een snelheidsverhoging zal er niet heel snel bij zijn. De basis zal wellicht naar een 512kB gaan. Nog niet echt lekker.
Ze zouden er inderdaad wel een abonnement tussen kunnen maken. Op zich hoef ik niet direct die uber-snelheid, maar heb ik liever een goede snelheid per euro. Maar waarschijnlijk ga ik toch wel overstappen van mijn ADSL die alleen maar duurder wordt. Vroeger vond ik Ziggo gewoon te duur, maar het maakt nu weinig meer uit, en je hebt een stuk meer snelheid.
Mooi bericht, tenminste over die snelheden. Alleen symmetrische snelheden zijn in theorie niet mogelijk bij 240Mbps. Als we deze wikipedia mogen geloven (en we hebben geen reden om het niet te geloven) dan is een upstream van maximaal 108Mbps haalbaar, bij een downstream van 400Mbps.

Maargoed. Wie weet kunnen ze meer van het frequentiebereik van de kabel vrijmaken voor upstream, bijvoorbeeld door analoge TV uit te faseren.
Upstream gebruikt de lagere frequenties (5-65 MHz), daar zit geen analoge TV op. Binnen de DOCSIS standaard kunnen alleen die frequenties voor upload gebruikt worden.

Er is geen limiet gesteld aan het aantal maximale download & upload kanalen. Het is echter nog niet praktisch gebleken om een hogere configuratie dan 8x4 te gebruiken, dus voorlopig is 108 (120) Mbit inderdaad het maximum voor upload. Echter: volgens het artikel staat het onderzoek naar symmetrische snelheden los van een mogelijke verhoging naar 240 Mbit, dus er wordt naar mijn idee niet gesuggereerd dat er straks 240 Mbit symmetrisch beschikbaar zal zijn.
Z1, Z2 en Z3 bestaan sinds 1 december 2010 niet meer? Of wordt dit per regio afgeschaft?
https://www.ziggo.nl/#producten/internet/

Ik zie hier wel Z1, Z2 en Z3 tussen staan. Jij niet dan?
Begin december nog besteld en geinstaleerd bij iemand.... Dus bestaat gewoon (al moet je wel telefonisch bestellen. Hier proberen ze wel je op alles in 1 te krijgen)
Ziggo timmert goed aan de weg met deze 'gratis' snelheidsverhogingen! Het gaat elke keer toch met een paar Mbit naar boven, een zeer goede service die ik ergens anders nog niet ben tegengekomen. Ook het feit dat ik in Utrecht 30Mbit krijg waar een ander met Alles-in-1 Plus 22Mbit krijgt vind ik een leuk extraatje, super! Nu de klantenservice nog iets verbeteren (zowel goede als slechte ervaringen trouwens) en dan is het helemaal fijn :)
Ik heb Ziggo alles in 1 Plus (22Mbit dacht ik) en ik haal maar max 1.7 MB/s
Wat ik me afvraag is waar ligt het aan.

Aan me antieke router, of me oude Motorola Surfboard die ik nog kreeg toen we nog Quicknet hadden.
vreemd want ik heb het zelfde pakket (22mbit) en ik haal ruim 2,8 tot 3mb/s down... Ik zou toch eens kijken naar je router/modem.
Dat is een hele nette snelheid. belasting 100%!
Er zijn er die het met minder moeten doen.
Het kan aan zijn router/modem liggen, maar ook aan de 'beperking' van de aanbiedende site, de bekabeling in huis, afstand tussen zijn huis en centrale, kwaliteit van de kabel in de straat, hoe druk zit de wijk de 'lurken' aan diezelfde kabel, en ga zo maar door.
Ik heb zelf een 120 Mbit-verbinding liggen en heb daar zelf ook al 90%+ belastingen mee gehaald.
2,8 tot 3 mbit noem ik niet echt een nette snelheid voor iemand die 22 mbit besteld.
het blijft moeilijk om de MB/s en de mbit uit elkaar te houden, zelfs op tweakers....

hij haalt 2.8/3 MB/s (MegaByte) per seconde met een 22 MegaBit lijn.
Denk dat ie het over mbytes heeft, dan is het zeer netjes.
Je snelheid in megabytes krijg je niet door mbits door 10 te delen hoor, je moet het door 8 delen want er passen 8 bits in een byte.

En je praktische snelheid krijg je niet door te rekenen met de opgegeven theoretische snelheid.
In theorie is het gedeelt door 8 ja. Als je rekening houd met netwerk overhead ed is het aantal Mb/sec gedeelt door 10 een redelijk goede schatting van de realistische snelheid in MB/sec

een 20 Mb/sec verbinding zou dus ongeveer 2 MB/sec download moeten geven
En daarom rekend hij ook met een factor 10 ipv 8. In de praktijk klopt dit meestal wel.

Edit
Ehmm beetje laat

[Reactie gewijzigd door rinkel op 2 februari 2011 00:30]

nu heb je het nog steeds verkeerd. MBYTE en MBITS
Waar baseer je die 1,7MB/sec op dan? Is dat je maximaal gehaalde downloadsnelheid? Of een test van speedtest.net?

En als jij een antieke router hebt, dan is de kans vrij groot dat de WAN poort een 10Mbit poort is. Dus die drukt je snelheid dan idd behoorlijk. Als is 1,7MB/sec officieel niet mogelijk met 10Mbit. Maar slechte bekabeling kan ook meespelen.
1.7MB/s baseer is op mijn maximale download snelheid tijdens normale downloads, ik heb wel hogere snelheden gezien, maar uiteindelijk blijft ie rond de 1.7MB/s hangen.

overig is het met een speedtest het zelfde verhaal, me upload snelheid klopt wel maar die is ook een stuk lager
Waar baseer je die 1,7MB/sec op dan? Is dat je maximaal gehaalde downloadsnelheid? Of een test van speedtest.net?

En als jij een antieke router hebt, dan is de kans vrij groot dat de WAN poort een 10Mbit poort is. Dus die drukt je snelheid dan idd behoorlijk. Als is 1,7MB/sec officieel niet mogelijk met 10Mbit. Maar slechte bekabeling kan ook meespelen.
speedtest.nl HAHAHAAHHAHA wat een grap!
Ongetwijfeld Motorola Surfboard... sterker nog, die had met jouw abonnement volgens mij al vervangen moeten worden. Ik had voorheen ook een surfboard toen ik nog een single abonnement had, daarmee haalde ik net de 2mbit, terwijl 2,4 mogelijk moest zijn. Ik kreeg toen mijn huidige modem direct met de upgrade van 20 naar 22 mbit met een nette brief erbij omdat de surfboard tegen de max aan zat.
Anoniem: 166774
@p0st1 februari 2011 15:31
Het gaat elke keer toch met een paar Mbit naar boven
een paar ;). paar maanden terug ging ik ongevraagd van 50 naar 80 mbit.
Anoniem: 368945
@p0st1 februari 2011 16:01
zeer slechte service als je het mij vraagt

de dhcp server van ziggo geeft een verkeerde mtu size door(als je er om vraagt, en ja zoek maar is op google ziggo mtu)

ga ik ze bellen om dit te melden(geen probleem)

ko je er achter dat niemand weet(volgens de persoon die ik heb gesproken) wat MTU of TCP is(zat niet in de ziggo cursus die iedereen daar heeft gekregen)

ok ik kan me voorstellen dat ze nog nooit problemen met mtu hebben opgelost, maar de mededeling dat tcp niet nodig is voor 'internet'.

en als dit probleem blijft bestaan moest ik contact opnemen met de betaalde support dienst

nouw dit was dit de druppel ben nog opzoek naar een isp die alles wel goed heeft geconfigureerd, 2nd level support geeft als je er om vraagt, en ipv6 ondersteund.


p.s.nog ff een lijstje favoriete quotes van de ziggo helpdesk die ik in de jaren heb verzameld:
 • als internet het doet kan er toch niets mis zijn
 • we hebben verongeluk de verkeerde software op uw modem gezet, dus daarom zullen we u een nieuwe sturen(me reply: ik zal ff een hard-rest doen en 2 min later internet)
 • als je meer dan 10 emails per minuut verstuurt(naar mezelf, 1 adres eigen domein) dan wordt dit gezien als spam en wordt je internet geblokkeerd, als dit nog een keer voorkomt zijn hier kosten aan vederbonden
 • een computer kan geen router zijn
 • het is 'veilig' om microsoft(c)(tm) windows xp(c)(tm) zonder sp direct op het internet aan te sluiten
 • wat is wireshark/ een sniffer
Misschien moet je dan eens gaan solliciteren bij Ziggo :z

[Reactie gewijzigd door LollieStick op 2 februari 2011 13:06]

'met een paar Mbit naar boven'. De laatste snelheidsverhoging die ik gehad heb (december 2010) was van 50 naar 120 Mbps down. Dat noem ik iets meer dan een paar Mbit. :)
Ik zit nu op 120/10, en de modem vliegt er elke week minimaal wel een keer uit, en schakelt bijna dagelijks terug naar 40mbps. mijn wordt verteld dat het aan mij ligt en "normaal" is bij veel dataverbruik... ik draai een teamspeak server die hooguit 20kbps verbruikt als je er met zn 4en op zit. Hopelijk lost een nieuwe modem dit op! Het zou alleen wel fijn zijn als de mogelijkheid dns/dhcp uit te zetten in de modem/router zit, want ik heb al een router en die wil ik blijven gebruiken. Twee routers lijkt me niet al te best voor de latency.

update: symmetrische snelheden... :9~ hebbon!

[Reactie gewijzigd door Prototype666 op 1 februari 2011 15:02]

Hey! Dat klinkt bekend! Dat heb ik ook. Morgen komt daarvoor een monteur met een nieuw (ook nieuw type) modem langs.

Ik zou toch eens klantenservice gaan bellen.
Anoniem: 166774
@5V1NA70G1 februari 2011 15:33
Het feit dat de oude modems er makkelijk uit vliegen had bij mij meer te maken met het aantal sockets dat je opengooit en niet met de snelheid die er overheen ging.
Ubee, is dacht ik niet ZO oud. Maar het lijkt inderdaad te liggen aan de hoeveelheid connecties.
Is het niet je router? Een oud model Router, traag model kan zulke hoge snelheden niet verwerken en dus crasht hij. Zeker met torrents, usenet raakt die al snel overbelast. Met zulke snelheden heb je echt het beste van d-link, linksys (Cisco) ofwel netgear nodig. Mijn ziggo modem crasht namelijk nooit en de verbinding is altijd snel en stabiel.
ik weet waar ik over praat, ik ken het verschil tussen modem en router, ik weet wat dns, dhcp en arp zijn.

de modem doet iets vaags (schakelt naar een andere modus, te zien aan het "download" lichtje dat oranje wordt ipv groen) en na een powercycle heb ik de volle snelheid weer. zonder de router aan te raken. en de router staat helemaal custom ingesteld (port forwarding wifi settings dhcp en arp binds) en heeft een errorvrije log... draait al maaanden zonder problemen en met een andere router er aan blijft het probleem bestaan (heb mn oude router er aan gehangen)

by the way, mn modem is een ubee.

[Reactie gewijzigd door Prototype666 op 1 februari 2011 23:50]

Ubee had veel problemen in begin maar dat is ondertussen met wat firmware updates verder wel opgelost (helaas zelf meegemaakt). Je router kan wel een kwaal hebben als er teveel connecties of iets anders te veel geheugen gaat gebruiken kan het rare dingen veroorzaken. Te veel connecties verdwijnen natuurlijk als de modem een power cycle krijgt (deze worden verbroken).

Maar wellicht is het toch de modem die besluit enkele kanalen buiten gebruik te zetten ivm ruis ofzo.. Alles kan :-0
Ik heb hetzelfde probleem gehad met een arris modem. Ubee erin en het werkt sindsdien vlekkeloos op max speed
Zullen dezelfde zijn die Telenet hier in België uitdeelt. Docsis 3 modem/routers die je via 'Mijn Telenet' moet beheren en die je niet in bridge kan zetten. CBN SVG6540E is het type geloof ik.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee