Ziggo verhoogt opnieuw snelheid Z3i-abonnement

Nadat Ziggo eind vorig jaar al de snelheid van zijn abonnementen verhoogde, heeft de kabelaar nog een verrassing in petto voor abonnees van zijn snelste abonnement: de snelheid van het Internet Z3i-abonnement wordt nogmaals verhoogd.

Ziggo-klanten met een Internet Z3i-abonnement zullen vanaf april kunnen internetten met een downloadsnelheid van 40Mbps. De snelheidsverhoging volgt kort op de verhoging van december; toen werd het abonnement met 10Mbps opgeschroefd naar 30Mbps. De uploadsnelheid werd destijds ook verhoogd tot 3Mbps. Het is nog niet bekend of de upload in april opnieuw wordt verhoogd.

Eerder deze week werd nog bekend dat Ziggo een flink aantal docsis 3.0-modems heeft besteld. De kabelaar bevestigde tegenover Tweakers.net dat deze modems bedoeld zijn voor zijn Z3i-klanten. Overigens zal de provider de nieuwe modems niet direct nodig hebben: het Ziggo-netwerk is nog niet geschikt voor docsis 3.0. Wel is de kabelaar achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen hiertoe, maar een einddatum voor deze werkzaamheden kon Ziggo nog niet geven.

Overigens zal Ziggo de bewuste Touchstone TM702-modems van fabrikant Arris niet met een backupaccu leveren, hoewel dat technisch wel mogelijk is. Ondanks de aanwezigheid van een usb-poort op de modem zal het ook niet mogelijk zijn om een externe harde schijf of printer aan te sluiten. Ook zal Ziggo geen gebruikmaken van de sip-mogelijkheid die de modem biedt; het bedrijf zal alleen de Packetcable Network-Based Call Signalling-mogelijkheid gebruiken.

Door Wilbert de Vries

08-01-2009 • 10:22

121 Linkedin

Reacties (121)

121
106
13
6
0
5
Wijzig sortering
Kijk dat is nog eens goed nieuws! Whoohoo!

Zoals ik in het ervaringen topic ook heb aangegeven vind ik het gek dat ik nog steeds een oude modem heb. Net een verhuizing moeten doorvoeren en daar hoort op een of andere manier een nieuw modem bij. Toch zit ik nu met een gloednieuwe EURODocsis 2 modem ipv 3. :s Misschien had ik toch iets later moeten verhuizen...

Gelukkig reikt de snelheid van docsis 2 tot meer dan 40Mbit, dus een nieuwe modem is niet noodzakelijk.

2.0 42.88 (38) Mbit/s 55.62 (50) Mbit/s 30.72 (27) Mbit/s

http://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS
Kijk dit is nieuws waar je vrolijk van word, hopelijk de upload nog iets omhoog en dan ga ik er toch maar eens over denken om over te stappen op Z3i :)

Nu nog even hopen op een leuke verassing voor de goedkopere abonnementen :)

@ onderstaande

Inderdaad, nog even de webmail en dergelijke repareren want ik zit toch echt 30/40% van de tijd naar me agenda te kijken ipv me inbox omdat ik weer is de server niet op kom. Verder is het echt een papieren chaos want ik heb inmiddels genoeg brieven van hun om een heel gebouw mee te behangen. ( wel elke keer een leuk verschillend kleurtje voor het logo :9 )

Toch moet ik zeggen klagers heb je altijd maar ik heb verder nergens last van, krijg waar ik voor betaal en heb ook nog nooit een echt probleem gehad met ziggo :)

[Reactie gewijzigd door Timv37 op 8 januari 2009 10:35]

Ik liep af en toe te klagen over de fluctuerende verbinding van @home/ziggo sinds een jaar bij me thuis, maar nu ik een fatsoenlijk merk router heb (linksys ipv conceptronic), is dat helemaal opgelost... :| (ik ging van vast naar een wireless-n router)

En ja de communicatie omtrent de @home-->ziggo migratie was soms chaotisch en op andere momenten wat overdadig (7 mailtjes over het inloggen op de mailserver is wel wat overkill), maar al met al ben ik nog steeds tevreden over ze, en moet ik schoorvoetend toegeven dat het soms ook aan jezelf kan liggen, en dat zal vast bij meer mensen zo zijn. Niet dat ze daar bij kassa, radar en consorten iets om geven, die leggen het per definitie bij de bedrijven neer, klanten zijn altijd de dupe van de grote boze directeuren en doen nooit wat fout... ;)

Ik denk dat ze her en der de pijn van de diverse gemeentelijke glasvezel initiatieven beginnen te voelen, ik krijg 35mbit up én down glasvezel voor de prijs van een z3 abonnement, dus ze zullen toch wat moeten om de bestaande klanten te behouden..
Toch moet ik zeggen klagers heb je altijd maar ik heb verder nergens last van, krijg waar ik voor betaal en heb ook nog nooit een echt probleem gehad met ziggo :)
Als je nog nooit echt een probleem hebt gehad, heb je nog nooit serieus met de klantenservicedesk te maken gehad.
Ik heb recente ervaring met de klantenservice (ex-casema account met veel storingen), en ik moet zeggen dat de communicatie met de klantenservice eind december wel meeviel.

Volgens ziggo hebben ze eindelijk de migratie van de casema-accounts voltooid in december, en de oplossing zag er ook wel zinnig uit: username -> username@casema.nl, dat moet veel storingsoorzaken wegnemen.

Slecht vond ik:
- De communicatie over het migratietraject was bijzonder slecht en moeilijk te volgen. Als dat beter was geweest hadden we de servicedesk niet nodig geahd
- Veel storingen achter elkaar gedurende vele weken tijdens de migratie
- Eerste lijn nam na 20 minuten pas op, wist niets en zette me toen opnieuw 10 minuten in de wacht

Goed was:
- De tweede lijn kreeg een inmiddels behoorlijk pissige klant aan de telefoon maar bleef desondanks zelf goed rustig (hij zal het wel gewend zijn...)
- Tweede lijn was terzake kundig en loste het probleem goed en snel op. Viel me mee.
was eerst @home en ik dacht hetzelfde als timv37.. zolang je geen problemen hebt gaat alles goed. Sinds eind November was mn modem het zat en begon dat rotding steeds te rebooten waardoor je een 2minuten internet hebt en dan de reboot tijd geen internet. Ik heb ANDERHALVE! maand moeten wachten tot ik eindelijk een nieuwe modem toegezegd kreeg (ik krijg hem morgen). Vanaf het 1e moment dat ik contact met de helpdesk had (wel groot pluspunt heb nooit hoeven wachten aan de tel) heb ik gezegd dat ik een nieuwe modem moet hebben. Je krijgt eerst een monteur langs die niks doet.. kabels opgestuurd en een nieuwe wandcontactdoos etc... toen ik met kerst boos opbelde en ze weer met allemaal kut oplossingen wilden aan komen zetten zei ik dat ik niet voor de gevolgen in stond.. maar dat het ziggo kantoor in groningen mijn opzegging kon krijgen dmv hun troep door de ruit heen.. konden ze wel ineens een nieuwe modem naar me toezenden. Een modem kost maar 28e ofzo? die telefoon gesprekken kosten ziggo een hand vol geld samen met alle zooi die ze me al toegestuurd hebben. Als ze nu meteen een modem hadden verzonden hadden ze 1) veel kosten bespaard (want ze krijgen ook nog mijn telefoonrekening toegezonden, en ik wil een maand internet kosten terug) 2) een klant heel tevreden kunnen houden.

de communicatie op de helpdesk is daar ook gaar en die mensen kunnen niet eens fatsoenlijk een rapportje schrijven met wat ze elk gesprek besproken hebben en welke afspraken er zijn gemaakt.
Ik wil mijn Chello (UPC) terug!

Getekend:
Een zeer ontevreden Ziggo helpdesk klant.

[Reactie gewijzigd door RadioKies op 8 januari 2009 13:56]

Ik moet zeggen dat ik als @home/ziggo klant bijna meteen een nieuw modem opgestuurd kreeg zodra het de schijn gaf dat het oude het begeven had. moest het oude netjes in de ontvangen doos terugsturen. bleek het om alleen een kapotte voedingskabel te gaan (kwam ik per toeval achter toen ik de kabel verwisselde met een andere modemkabel met dezelfde specs). sindsdien nooit meer last gehad..

(nadeel was wel dat ik meteen mobiel moest bellen omdat niks het meer deed..)

[Reactie gewijzigd door PALGamer op 8 januari 2009 21:22]

Opsturen? Bij mij komt er een monteur langs om hem te brengen :+ Wat vaag.
Ook dat ze hem vrijwel direct wilden vervangen is totaal niet bij mij aan de orde.

-update- 13:48 9-1-09
Wel zo netjes om even te vermelden dat om 9:12 de monteur er was, mijn internet nu weer fijn werkt en de downtime/telefoonkosten vergoed zullen worden dmv korting op mn volgende factuur.

[Reactie gewijzigd door RadioKies op 9 januari 2009 13:49]

Dat zeg je wel erg stellig. Het zou dan na de overname door Ziggo wel enorm verslechterd moeten zijn in korte tijd. Ik ben ondertussen bijna 8 jaar klant bij @Home, en ben altijd netjes geholpen aan de telefoon, met een wachttijd van hoogstens een paar minuten. Ook mijn contacten sinds de overname waren goed. Meestal gaat het zo (of vergelijkbaar):

Ik: "Hoi. Sinds een half uur heb ik geen internet meer. De router is verwijderd, en ik heb mijn modem gereset. Mijn laptop en computer krijgen beiden geen verbinding terwijl deze direct zijn aangesloten. De computernaam is correct ingesteld in beide systemen."

HD MW: "Dat is erg vervelend meneer. Ik zal het even nakijken. .... .... Bedankt voor het wachten. Er is helaas een storing in uw buurt. Ik raad u aan om het modem uit de stroom te halen en het over een uurtje of 2 nogmaals te proberen."

Ik: "Prima."

En meestal was het dan opgelost. Eén keer ben ik wat later teruggebeld met de vraag of ik even mijn modem wilde insteken en kijken of mijn internet weer werkte.

Natuurlijk kan het ook wel eens verkeerd gaan, maar tot nog toe heb ik in 8 jaar tijd geen noemenswaardige problemen meegemaakt.
Wellicht een beetje onduidelijk wat ik bedoelde met mijn reactie

Veel mensen zeggen prima tevreden te zijn met een internetverbinding terwijl ze eigenlijk nog nooit een probleem hebben gehad, dat zelf niet op te lossen is, en waarbij actie aan de kant van de leverancier benodigd is. En dan heb ik het niet over het resetten van een wachtwoord ;) Pas dan is de werkelijke kwaliteit van een helpdesk/klantenservice goed te meten.

Een reeds goed werkende verbinding in de lucht houden dat lukt de meeste providers nog wel.
Anoniem: 73840
@ignitem8 januari 2009 18:56
hmmm dus een provider die enkel storingen zou hebben... maar een goede helpdesk zou beter zijn dan een provider waar je nooit problemen zou hebben maar met een slecht helpdesk?
Er bestaat niet zoiets als een provider zonder storingen. Vroeg of laat gaat ergens in het netwerk apparatuur defect of wordt een kabel poreus. Een goede provider weet hier adequaat op te reageren.
HD MW: "Dat is erg vervelend meneer. Ik zal het even nakijken. .... .... Bedankt voor het wachten. Er is helaas een storing in uw buurt. Ik raad u aan om het modem uit de stroom te halen en het over een uurtje of 2 nogmaals te proberen."

En hier heb ik nou problemen mee als het werkt werkt het ook maar als het niet werkt blijf je een rondje lopen.
Als eerste altijd bij ons zijn geen problemen bekend het moet bij liggen.
Wij hebben uw modem nagemeten er is niets mis mee.
Hoe kan dat nou als ie er niet in zit.??????
Enzo voorts Enzo voorts.
Ik wil nou niet zeggen dat het bij andere providers zo goed gaat maar toen casema ziggo werd heb ik wel veel ellende gehad en ik was niet de enigste bij mij in de straat.
Dan mag je van geluk spreken, ik heb in december, na meer dan 30 minuten in de wacht gehangen te hebben, uiteindelijk maar een mailtje verstuurd naar de service desk.

Ik vertelde dat mijn modem alleen downstream in sync kwam, en dat ik het modem en mijn router al meerdere malen had gereset. Als je als service desk dan een mailtje terug stuurt dat een reset van het modem het probleem oplost dan neem je je klanten absoluut niet serieus.
Zoiets heet webmail en een andere verbinding.
Inderdaad, nog even de webmail en dergelijke repareren want ik zit toch echt 30/40% van de tijd naar me agenda te kijken ipv me inbox omdat ik weer is de server niet op kom.
Tip: Laat gmail je ziggo mail uitlezen, via POP3 (pop.ziggo.nl of mail.home.nl). Heb tegenwoordig al mijn mail bij elkaar van de verschillende mailservers. Elk uur haalt hij mail op, maar het kan ook ad hoc.

[Reactie gewijzigd door lamme23 op 8 januari 2009 14:12]

Anoniem: 53610
@lamme238 januari 2009 19:21
Goede tip, werkt perfect.
Nu kan ik mijn @home mailtjes via gmail naar mijn blackberry laten forwarden.
veeeeeeeeeels te duur, zonet zitten kijken op de website van ziggo en het geintje kost €69,95, maar dan ben je nog niet klaar want een tv-abo is verplicht. Alles behalve ideaal voor de mensen die bv tv via Kpn hebben, of anders via de schotel. Een tv-abo bij Ziggo kost weer €16,25.

Al met al dus ruim 80 euro voor 40mbit, wil je van dit laatste volop genieten heb je toch weer een nieuwsgroep abo nodig van pak hem beet 10 euro per maand
Te duur voor de meeste mensen misschien, maar dit is ook een snelheid die bjina niemand echt nodig heeft.
En als je het vergelijkt met een 20MBit XS4ALL abo. valt de prijs nog wel mee; daar betaal je ook al 55 euro.

Ik denk dat ze het ook meer gebruiken om goede concurrentie met ADSL aan te gaan. Als ik moet kiezen tussen 20MBit en 30MBit kies ik voor het veel goedkopere 20MBit. De keuze tussen 20 en 40 wordt al lastiger.
Anoniem: 19547
@Bergie8 januari 2009 11:08
Hou nou toch eens op met " die snelheid die niemand echt nodig heeft"... etc
Tuurlijk wil iedereen die snelheid.
Je koopt toch ook liever een auto met 150 pk ipv 100pk?
Heb je die 50pk extra nodig om met je auto te kunnen rijden? nee tuurlijk niet je kunt ook een auto kopen met 60 of 70 pk, kom je ook wel mee vooruit.

Dat is nu eenmaal de evolutie van de techniek. Ze lopen vooruit op de zaken. beter zo dan andersom..
Over 2 a 3 jaar kun je High Definition films downloaden en streamen dankzij deze snelheid. Wees blij dat je het dan hebt.

Vroeger downloadde iedereen 700MB films. Nu is het al heel normaal om ff via een nieuwgroep 4.3GB te downen en je ziet al steeds meer blue-ray aangeboden worden van 7 a 8GB.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 19547 op 8 januari 2009 15:40]

Je hebt het over de techniek, dan vindt ik het voorbeeld van de auto slecht, een auto met een vermogen dat 1,5x zo klein is, rijdt een stuk zuiniger, kost minder om te verzekeren, bpm is lager..slurptax etc..
In principe is een auto met een vermogen van een smart al genoeg, het ding kan geloof ik 150 halen ( al laat de stabiliteit wel eens wat te wensen over), sneller dan wat je ooit nodig zult hebben.
Bij het internet daarentegen...de wens naar data wordt steeds groter, dus ook de vraag naar meer ''vermogen''. Zodra we van onze protestante overheid de snelheidsregels in eigen hand mogen houden dan vind ik het een geweldig voorbeeld. ;) ( sorry voor de dubbelzinnigheid van deze laatste zin)
Aan de ene kant heb je gelijk en doet me denken aan het aloude "640K ought to be enough for anybody" .
Maar je metafoor klopt niet helemaal, omdat je de prijs buiten beschouwing laat.
Waarschijnlijk heb je een goed leven en hoef je niet aan je budget te denken. Ik zelf wel (en velen met mij)
Er is nog een groot verschil tussen 20 MBit ADSL2 en 30 MBit cable.

Bij ADSL2 heeft de afstand tot de centrale een belangrijke invloed op de snelheid. Zeker buiten de randstad zit je al snel 2,5 km van de centrale (zoals ik) en dan blijft van je 20 MBit ADSL2 nog maar krap 10 over. Bij Cable is de afstand tot de centrale geen issue.

Voor veel mensen is 30 MBit cable dus niet 50% sneller dan "20 MBit" ADSL2, maar 200% !
Je moet ook geen abbonement nemen.. het is alleen als je een abbonement hebt op het snelste, krijg je nu nog meer.. Das dus leuk als je al een nieuwsgroep abbo hebt. Of veel P2P verkeer gebruikt (of dat nou legaal is of "semi-legaal")

het gaat er in dit nieuwsbericht om dat de snelheid wordt verhoogd, en binnenkort ook nog een keer DOCSIS 3.0 wordt gebruikt, wat ook betekend dat de upload omhoog wordt gekrikt (heeeeel waarschijnelijk)

met andere woorden: zit het een beetje mee, dan kun je thuis gewoon een servertje runnen met je eigen "home" PC :Y)
maar dan wel met geblockte poorten, zoals poort 25 :/
Waarom zou je tegenwoordig nou nog thuis je eigen mailserver draaien :?
Om alles in eigen beheer te houden, om zelf te bepalen wat er gebeurt... waarom niet? Het is een stuk goedkoper dan daarvoor een server huren in een datacentrum...
Je huurt tegenwoordig al voor een paar tientjes een dedicated server bij bijvoorbeeld www.leaseweb.com of www.netdirekt.de , dit kost nog zelfs minder dan een z3i abonnement + server + stroom kosten.
M'n internet abonnement heb ik toch al. De server staat er toch al (is tevens een fileserver voor m'n eigen 'intranetje' en m'n squeezecenter voor m'n squeezebox.

M'n server kostte me in totaal aan hardware 250 Euro (Athlon 4850e, 2GB mem, +/- 1TB diskruimte en ongeveer 70 euro aan stroomkosten per jaar
Dus binnen jaar ben ik al uit de kosten (bij een vergelijkbaar systeem en ik wil geen CentOS of Debian, dus nee, in mijn geval zijn leaseweb en netdirekt absoluut geen optie.
Als ik de mails wil lezen moet ik ze nog weer eens via m'n internetverbinding binnenhalen... dus dat schiet helemaal niets op.
Waarom verhogen ze de andere pakketen zoals Z3 niet? Z3i kan je volgens mij alleen maar krijgen bij een Alles-in-1 pakket. Alles bij een bedrijf dat zie ik niet zitten. Erg jammer, ze zouden straks een leuk alternatief kunnen zijn voor Glashart.
Andersom juist, Z3i kun je NIET krijgen binnen een pakket. Het hoogste pakket heeft snelheden die in de buurt komen van Z3. Z3i zit daar dus een flinke scheut bovenop. Al heb ik op dit moment nog niet eens 30mbit terwijl ik wel Z3i heb :(
Sinds vanochtend haal ik (en zo te lezen meer mensen op het Ziggo forum) de beloofde 30 Mbit/s. Probeer eens je modem en eventueel je router te resetten ;)
Precies. Ik had Casema Mega, wat Ziggo Z3i werd. Ik heb dan ook geen telefoon van ziggo (en dat is maar goed ook, lees ik vaak). Mijn maximale snelheid is rond de 24mbit, hierover heb ik ziggo ook gemaild en die reageerde met "U heeft inderdaad een nieuwe modem nodig, deze worden in januari geleverd en hier hoeft u niks voor te doen". Ik reken vanaf juni op de nieuwe modem :P
Het snelste alles in 1 pakket is anders sneller dan Z3. Z3 is namenlijk 15 mbit en alles in 1 extra 20 mbit.

Maar inderdaad Z3i kun je niet i.c.m. een pakket nemen. Dat vind ik op zich wel raar.
Heb jij je modem al een reset gegeven? Mijn buurman dacht het ook, 3 minuten later ging hij er zelfs ietsjes overheen ;) Als jij modem 'bezet' was op het moment dat Ziggo op afstand heeft gereset, dan is jouw modem niet beinvloed en moet je het even handmatig doen.
Ziggo is goed bezig, laat de mensen maar klagen over die paar voornamelijk lokale storingen van de afgelopen tijd... de meeste uitvallen werden iig bij mij netjes met een brief aangekondigd en het is allemaal voor een betere toekomst. Ziggo heeft straks zo'n beetje het beste/modernste netwerk voor particulieren binnen Europa in handen. Hier kunnen andere providers van leren als je het mij vraagt, Ziggo en voorheen Casema zijn altijd al bezig geweest met het continue verbeteren van de diensten die sowieso al betrouwbaarder zijn dan izo'n beetje iedere willekeurige adsl-provider. Ook de keuze in apparatuur is altijd een van de betere gebleken, goede kwaliteit standaard modems/routers en decoders, een punt waar ook veel adsl providers niet altijd goed op scoren.

Hierbij zet ik wel een grote aantekening: laten ze dit soort inzet nou ook eens zien op afdelingen zoals de helpdesk en de klantenservice etc, dat blijft helaas erg slap daar. Ben nu al ruim 2 jaar bezig om geld terug te krijgen wat Casema 6 jaar geleden onterecht had afgeschreven, ik had ineens bijna een half jaar lang ipv alleen internet en standaard kabel ook de kosten van digitale televisie erbij die ikzelf nooit heb besteld of ontvangen. Dat is mij toentertijd nooit opgevallen omdat ik vanwege mijn baan bijna nooit thuis was en de financiën door mijn moeder werden geregeld. Het gebeurde dan ook precies in het begin van die periode waardoor die verhoging ook niet opviel bij mijn moeder. Bij toeval ontdekt toen ik een keer naar een andere transactie opzoek was. Allemaal toegegeven door Casema, ja sorry we zaten fout, aansluiting was voor de buren bedoeld maar per ongeluk op mijn adres gezet blablavla, maar tot de dag van vandaag nog geen cent terug gehad terwijl dit wel is toegezegd. Lang verhaal... gaat niet om enorm veel geld ofzo, maar het gaat om het principe toch?

Overigens zijn niet alle monteurs bepaald slim daar, ik heb 4 jaar geleden een keer een uitval gehad van 3 weken met internet terwijl er verder niets aan de hand was met het netwerk, de hele buurt kon internetten wie casema had. 3x een monteur langs geweest waarvan eerst 2x dezelfde. Alles doorgemeten qua lijnen, vanaf de verdeelkast tot en met mijn aansluiting, allerlei apparatuur uit de kast getrokken en vertrok ook beide keren met de melding: je wordt vannacht opnieuw aangemeld en dan werkt het weer... nou mooi niet hoor, 3 dagen later nog steeds geen internet beide keren, opnieuw gebeld week wachten totdat ik weer aan de beurt was :( Heb overigens ook beide keren tegen de monteur gezegd: volgens mij is het modem niet in orde (was net nieuw modem ivm leeftijd/snelheid oud modem) nee, niets mee aan de hand was het antwoord. 3e keer gelukkig andere monteur, 10 minuten later up and running! Ik hoef denk ik niet te vertellen wat nou het probleem was he? :p MODEM! Grrrrr. 3 dagen vrij voor moeten nemen, maar Casema wou mij wel tegemoet komen 8)7 Ik hoefde 1 maand maar half geld te betalen |:( Fijn die 2 tientjes voor al die ellende!!

Buiten deze vervelende dingen ben ik dus een heel tevreden Ziggo gebruiker hoor :) er niets stabieler imo zeker op het gebied van snelheid, je krijgt tenminste waar je voor betaald. Heb op dit moment het 5mbit abonnement en haal met zelfs een beetje extra de snelheid die ik behoor te halen: 645KB/s! Mijn redelijk vervelende klachten hebben dan ook verder niets te maken met de kwaliteit van het internet, maar het beleid wat de mens achter de schermen aanstuurt zeg maar. Daar heb ik dus helaas de afgelopen jaren mee te maken gehad :(

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 8 januari 2009 17:43]

ben het eens met za3redrum, als ze de Z2 eens verhogen. hier op mijn stage heb ik fatsoenlijk internet, en nu merk ik pas hoe langzaam de Z2 eigenlijk is. Vroeger altijd mee rond gekomen, maar nu mijn vader en broertje ook steeds meer online willen, en we de verbinding moeten delen begint de bandbreedte toch schaars te worden :( .
Z2 is 5 Mbit/s, dat is helemaal niet slecht (en onlangs verhoogd van 4mbit/s). Als je daar ook nog een alles-in-een bij neemt, dan is het zelfs 10 mbit/s. Dat kan je toch nauwelijks nog langzaam noemen.
Lol misschien moet je eens gaan denken om die snelheid van je pa en je broertje af te knijpen :z daarzijn legio mogelijkheden voor O-)
Apart dat ze zoveel features schrappen uit het modem. Merendeel zal het niet gebruiken en het zal vast goedkoper zijn om het er dan uit te laten. Toch blijft t jammer.
Anoniem: 141588
@djpdjpnl8 januari 2009 12:40
Ik denk dat de originele tekst van het artikel over de USB poort niet klopt.

Er zit wel een USB poort op, maar daarmee kun je alleen het kabelmodem op de computer aansluiten. Dus zonder gebruik te maken van een netwerk kaart. Een printer of Harddisk wordt zowiezo niet ondersteund door dit soort kabelmodems.
Op de Docsis 2.0 modems zit ook een USB poort, die wordt ook normaal niet gebruikt maar is niet uitgeschakeld of zo. Als je de juiste USB driver op je PC zet kan je daarmee netwerken.

Dus van schrappen van features is volgens mij geen sprake, dat is een verkeerde interpretatie vermoed ik. Er zal wel bedoeld zijn "dat de USB poort niet gebruikt wordt omdat dat normaal via de ethernet poort gedaan wordt".
Is vooral besparing op de support, scheelt weer klanten die mekkeren dat dit of dat onderdeel van het modem niet werkt enzovoort.
Dat zijn nog eens leuke extra's!
Hopelijk hebben ze nog een verassing in petto voor de goedkopere abonnementen :)
En dat zat er dik in dat niet alle functies van het Touchstone TM702-modem gebruikt zou worden. Beetje jammer maar dat is niet anders. Je kunt natuurlijk altijd zelf nog een batterij pack bestellen voor het modem indien gewenst natuurlijk, al komen stroom storingen hier in Nederland niet zo vaak voor natuurlijk. :)
Zou je denken ?
gemiddeld zijn er elke dag wel stroomstoringen in nederland.
alleen niet dat het hele land / regio zwart staat.
maar elke dag staat er ergens wel een wijk in storing, al dan niet door onderhoud van de electroleveranciers
Aangezien veel storingen van Ziggo door stroomstoringen van de toeleveranciers komen en dan vaak de wijk zelf ook geen stroom heeft, vervalt de nood weer. Oh en dan moet je ook meteen een UPSje aan je wifi router hangen en een goede accu in je laptop (of een UPS voor je PC). Duur grapje als je alles 24/7 up wil hebben.
Dat ze de snelheid maar eens verhogen van de mid-range klassen. De laagste internetmogelijkheid en het basic abo zijn momenteel nog vrij traag als je kijkt naar het kostenplaatje. 30 Euro voor 600KB/s vind ik nu niet echt bemoedigend snel, en overstappen is nu ook niet voor iedereen een even eenvoudige en prettige mogelijkheid. Hopelijk gaan ze daar binnenkort ook aandacht aan besteden.
Mid-range IS verhoogd, zeker als je alles-in-een doet. basic abo is niet mid-range, maar lower-dan-low.
En Ziggo WIL helemaal niet dat je dat basic abbo neemt, die willen dat je voor die mid-range gaat, en die is 10MB (incl alles-in-een). En die is zeer goed geprijsd voor wat ze bieden.
Ja, maar dat was slechts 25%, van 4 naar 5 mbit, dat is niet de moeite als je bij andere abo's vrijwel constant verdubbelingen kunt constateren. In ongeveer 2 jaar is de snelheid dus zo'n 125kb/s omhoog gegaan. Daar waar je standaard 500kb/s hebt, dan is die 125kb/s niets.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee