Ziggo verhoogt snelheden kabelinternet per 1 april opnieuw

Ziggo gaat per 1 april de snelheden van één internetabonnement en twee Alles-in-1-abonnementsvormen verhogen. Met de verhoging wil de kabelaar het snelheidsverschil met de abonnementen van adsl-aanbieders verder vergroten.

De kabelaar bevestigt aan Tweakers.net een posting op het Ziggo-gebruikersforum waarin de snelheidsverhogingen worden aangekondigd. Het Internet Z2-abonnement, dat momenteel een download- en uploadsnelheid kent van respectievelijk 15 en 2,5Mbps, krijgt per 1 april een downloadsnelheid van 30Mbps en een uploadsnelheid van 3Mbps.

Verder gaat het Alles-in-1 Basis-abonnement, momenteel met snelheden van 2 en 0,25Mbps, naar 10 en 1Mbps. Alles-in-1 Plus ten slotte, wordt vanaf 1 april opgetrokken van 22 en 4Mbps naar 40 en 4Mbps. De overige abonnementen blijven voorlopig ongewijzigd.

Ziggo-woordvoerder Gradus Vos geeft aan dat de kabelaar met de snelheidsverhogingen het gat met de adsl-aanbieders verder wil vergroten. Verder laat Vos weten dat er meer vraag is dan verwacht naar de snelle Alles-in-1 Extra-pakketten met downloadsnelheden tot 120Mbps. Hierdoor zou Ziggo genoodzaakt zijn om in een hoger tempo extra capaciteit aan zijn netwerk toe te voegen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

23-03-2011 • 10:02

300 Linkedin

Submitter: loewie1984

Reacties (300)

Wijzig sortering
Lees op nu.nl en de telegraaf dat 1 april alleen voor nieuwe klanten geld.Bestaande klanten moeten wachten.
Ah dat is jammer. Nog even wachten dus. Weet iemand eigenlijk wat de maximale doorvoersnelheid van het oude Motorola SBV5121 is? Ik heb wat zitten surfen, maar kan het eigenlijk niet vinden. In de handleiding (PDF) staat er namelijk niets over.

Ziggo vind ik de laatste tijd wel vooruitgang boeken. Eerst het aankondigen van het aanpassen van de zenderpaketten en nu weer deze snelheids verhogingen. Gelukkig heb ik de laatste tijd geen storingen gehad o.i.d. dus ik kan niets zeggen over de verbetering van de klantenservice.

Update:
Hier heb ik volgens mij al gevonden wat ik wilde weten. Als ik dit zo lees dan kunnen de modems met EuroDOCSIS 2.0 tot 55.62 (50) Mbit/s downstream hebben. Ik neem aan dat het een EuroDOCSIS 2.0 modem is (handleiding is daar niet duidelijk over, beide kan namelijk), anders gaat hij tot max 42.88 (38) Mbit/s wat de snelheids verhoging tot 40 Mbit/s zou verklaren.

Al met al zit er niet heel veel rek meer in het "oude" Motorola modem.

[Reactie gewijzigd door Tupel op 23 maart 2011 18:40]

asynchroon betekent automatisch dat upload lager is dan download? en dat is om de download te kunnen verhogen. als ze iupload en download gaan gelijktrekken heb je geen asynchrone verbinding maar een synchrone verbinding, wat inhoud dat een groter deel van de bandbreedte voor upload wordt "gereserveerd" waardoor dat ten koste van de download gaat.

het is denk ik technisch gezien makkelijker de download "cap" te verruimen, dan een deel van de bandbreedte aan upload te verspillen. he asynchrone zit hem er ws in dat de meeste mensen daadwerkelijk helemaal niet veel upload nodig hebben.
Alles-in-1 Plus ten slotte, wordt vanaf 1 april opgetrokken van 22 en 4Mbps naar 40 en 4Mbps.
Bij de vorige upgrade kan ik me iets herinneren over dat 22Mbit het maximale was, omdat het nog 'oude' modems waren. Eerst zouden alle modems vervangen moeten worden, en daarna kon er pas weer een upgrade volgen.

Nou heb ik toevallig dat abonnement, en nog steeds zo'n 'oud' modem.
Dan zal je niet van de nieuwe snelheden gebruik kunnen maken.

Eventueel zal je een nieuw modem geleverd krijgen/aan moeten schaffen.
Die oude modems blijven steken op 30Mbit maximaal, maar vanwege andere problemen hebben ze die op 22Mbit gehouden. Grote kans dat ze straks alleen ED3 modems op 40Mbit overschakelen en vervolgens alle abonnees met een oud modem en AiE-Plus gaan aanschrijven om een nieuw modem op te hangen. Hebben ze destijds ook gedaan toen ze naar 20Mbit gingen en veel mensen nog SB4200 modems hadden hangen.
Ik heb onlangs een brief gekregen met de melding voor een omwissel en enkele dagen later een pakketje gekregen met het nieuwe modem.
Denk dat het dus een kwestie van tijd is voordat je modem wordt omgewisseld. Anders misschien even bellen met Ziggo. Ze zijn er toch mee bezig lijkt het.
Vreemd..
Zo ver ik weet hebben alle ziggo gebruikers met de desbetrefende verbindingen een brief gehad dat ze een nieuwe modem krijgen en de oude retour moeten sturen in de doos waar de nieuwe in kwam. 3 weken geleden nieuwe modem van de buurman aan gesloten (ik had hem al :+ ). Misschien val jij neit in het gebied dat de upgrate krijgt??
Je kan het maar beter goed in de gaten houden, ze "vergeten" ook nog wel eens de modems te verwisselen. Als je niet goed oplet, kom je daar pas laat achter. Als er na het zoveelste probleem telefoontje door ziggo wordt aangegeven: Ow... heeft u nog dat modem, maar die had allang gewisseld moeten worden.."
Per 1 april....

Als het geen grap is; handig! Toch misschien maar naar kabel overstappen.

Oh nee toch niet! 42 euro voor alles in 1 basis;

Digitenne; 8.50 per maand
ADSL; 20 euro per maand

28.50 voor Sneller internet en radio + TV. Scheelt nog steeds 14 euro per maand.

Edit: Ik veroorzaak nogal wat beroering in de zee volgens mij...

Ik heb absoluut geen geld over voor meer tv zenders in betere kwaliteit dan wat Digitenne mij al geeft. Ik kijk al mijn series en films in 1080p formaat op de tv, die ik stream vanaf de NAS. Het weinige tv wat ik kijk is NED 1 t/m 3, en af en toe de commerciele zenders (en dan vooral discovery)

Qua internet heb ik hier een telfort 20/1 mbit abonnement, wat hier piekt op 16 Mbit down, meer dan genoeg om snel te kunnen downloaden. De nieuwste film download 's nachts wel, dat hoef ik niet binnen 15 minuten te hebben.

Telefonie heb ik er niet bij gerekend, dat zou dan 14 euro per maand meer moeten kosten (maximaal). Dat klopt ook, mijn mobiele internet abonnement + Desire + 200 belminuten per maand is 15 euro.

Kortom, de optelsom

Digitenne, slechtere kwaliteit, minder zenders, maar amper gebruik. Afstandsbediening is die van de tv (decoderkaart in de tv)
Internet, 20/1, sneller dan basis van ziggo, OOK als je de afstandsfactor erbij neemt.
Telefonie, los apparaat, overal bellen in de wereld, tevens internet.

Nog steeds veel goedkoper dan 42 euro per maand ;) .

[Reactie gewijzigd door MoiZie op 23 maart 2011 17:34]

Je vergeet het bellen... Daarnaast is de kwaliteit van digitenne vrij mager vergeleken bij digitale tv via dvb-c.

[Reactie gewijzigd door BoGu5 op 23 maart 2011 10:11]

Je vergeet dat er ook nog telefoon bij zit, die ben je voor het gemak maar even vergeten zie ik.

Als ik ADSL(jij zegt sneller dus 20mbit) + telefonie dan kom ik op 34,95 uit. En dan is dat even duur.

Dan is ADSL MAXIMAAL 20mbit, dus in veel gevallen is dat minder, of in veel gevallen is er gewoon geen centrale die dat heeft en word het 8 (je betaald gewoon voor 20) en dan is kabel toch voordeliger met 2mbit verchil.
Als je geen waarde hecht aan snel internet / veel tv zenders dan is de adsl, digitenne combo idd een goedkopere optie. Echter wil je wel snel internet dan is kabel nou eenmaal de betere optie. Ook is het zo dat kwa prijs/prestatie verhouding kabel interessanter is. Heel simpel rekensommetje: adsl 20mbit in praktijk bij mij max 10mbit = 2 euro per mbit. Nu, kabel, upc alles in 1 45 euro pm. in de praktijk 23mbit. 45/23 = 2 euro per mbit, en dan neem ik niet eens tv, en telefoon mee. Met adsl ben je per geleverde mbit meestal duurder uit.
Allemaal leuk en aardig, maar met Digitenne heb je veel slechter beeld (zelfs op 32"-tv al duidelijk zichtbaar, met name bij de commerciële omroepen, publiek valt nog mee). Daarnaast heb je geen BBC1/BBC2 en daar zijn toch vaak goede programma's op.

Je hebt geen telefonie erbij zo, ADSL zijn vaak introductieprijzen (25 is gebruikelijk, geloof ik), en de ADSL-snelheid kan niet gegarandeerd worden. Telefonie is wel handig omdat het goedkoper en stabieler is dan mobiel bellen. Als jij en je familie allebei Ziggo hebben kun je gewoon gratis bellen onderling en spaar je mobiele minuten uit :)

Kabel is verder technisch duidelijk superieur in dit geval, dankzij het feit dat coax van hogere kwaliteit is dan een los koperdraadje, en dat er meestal glasvezel ligt tot aan het kabelkastje in de wijk. Prima tussenstap totdat FttH betaalbaar wordt dus.
Je vergeet de telefonie en het feit dat de beeldkwaliteit van Ziggo vele malen beter is/de publieke omroepen al in HD uitzendt. Ik wil hiermee niet zeggen dat Digitenne waardeloos is, maar als je eenmaal Ziggo hebt gehad wil je geen Digitenne meer op je massive huiskamer televisie :).
dit is dan ook geen goede vergelijking aangezien je geen telefoon erbij hebt (los ervan of je het nu gebruikt of niet) Verder krijg je bij zo'n alles in 1 pakket ook gratis een HD-decoder waardoor je ned 1,2 en 3 ook nog in betere kwaliteit te zien krijgt.. overall zijn de zenders met zo'n kastje beter en duidelijker te bekijken dan met digitenne (dit is mijn ervaring dan, heb ook allebei gehad)
Als jij kunt leven met de beperkingen qua afstand van de centrale bij ADSL en de slechtere beeldkwaliteit van Digitenne is daar ook geen enkel bezwaar tegen. ;)
Ach ik zou er 100 euro per maand voor over hebben om van ADSL naar Kabel te kunnen wat heb ik toch een hekel aan ADSL :)!

Alles-in-1 Plus zou ik dan wel kiezen, 52 euro de maand, en 22 echte mbit's ipv 8mbit die ik nu heb waar maar 5/6mbit van over blijft omdat we zo ver van z'n kastje wonen :D
Dat word dan 40 ipv 8mbit, volgende week vrijdag gaat het al in dus dat is meer winst!

Maar wat let je? Als je niet meer aan je eerste contracts termijn zit kun je per maand opzeggen.
Voor sommige geldt nog steeds dat er een fysiek gebrek aan kabel is en dat zorgt er voor dat veel mensen de overstap nog niet kunnen maken. Wij zijn een paar jaar geleden overgestapt op kabel. ADSL en digitenne komen niet in de buurt van de kwaliteit van het alles in 1 pakket van ziggo.

Administratief is het een grote rotzooi bij ziggo en als je dan dingen recht wilt zetten is het 1 groot drama, maar technisch valt er weinig over te klagen. Dus als het eenmaal werkt, zit je wel goed.
0Anoniem: 384777
@MoiZie23 maart 2011 10:08
Digitenne is natuurlijk ook niet te vergelijken met kabel, appels en peren anyone? Digitenne is vet waardeloos.
digitenne is net leuk genoeg voor op de camping als je een 14inc schermpje hebt met dvb-t tuner. kun je mooi alle nederlandse zenders kijken - en dan houd het precies op
kpn zou er zowiso beter aan doen het aanbod te halveren en de bandbreedte per zender te verdubbelen, dan kopen ze maar 's wat extra zenderruimte bij. nl1 2 en 3 gaan binnenkort ook in de verkoop (dat bied ze nog zeker 12 tot 18 extra zenders bij).
Niet geheel waar! Digitenne is goed te doen op een 32" LCD TV, bij een kijkafstand van 3 a 4 meter. Kwaliteit is wel iets minder dan analoge kabel, maar het scheelt niet veel en het is een stuk goedkoper.
Pluspunt van digitenne is daarnaast dat je gebruik kunt maken van de EPG (elektronische programma gids) die niet aanwezig is bij analoge kabel.
Maar als je het vergelijkt met digitale kabel dan is het helemaal om te huilen...
Kwaliteit NOG minder dan analoge kabel?! Waarom wil je daar uberhaupt naar kijken? :'(
precies wat ik ook dacht, hoe kun je nou tevreden zijn met kwaliteit MINDER dan analoge kabel. Dan heb je een mooie flatscreen en dan kijk je naar ruis?
[Off-topic]
Nou hier in de achterhoek is de analoge UPC toch echt wel minder dan Digitenne.

Daarbij krijgen we toch glas en is ziggo hier niet eens leverbaar... tot die tijd 16Mbit bij een 20Mbit ADSL abonnement.
[/Off-topic]
hier in mijn buurt is het helemaal bedroefd met adsl, max 8mbit down oftewel, het goedkoopste abo. "want u zit te ver van de centrale blablabla"

een dag na mijn contract afloopdatum overgestapt naar ziggo, heerlijke snelheid tot nu toe
0Anoniem: 201824
@Jape23 maart 2011 11:00
EPG niet beschikbaar over analoog? Het hangt ervan af wat voor hardware je hebt. Wij hebben thuis een hdd/dvd videorecorder die het op een of andere manier wel over de analoge lijn weet op te halen.
Klopt, EPG wordt meegestuurd met sommige zenders (o.a. Eurosport).
0Anoniem: 326505
@MoiZie23 maart 2011 10:14
Vergeet niet dat er ook nog telefonie bij inbegrepen zit. Een kpn abonnement is ook niet al te goedkoop. Dus zo duur is die alles in 1 basis niet.
Natuurlijk, 23 zenders op één televisie, te bedienen met een extra afstandsbediening met fijna blokjeskwaliteit is hetzelfde als kabel, je hebt helemaal gelijk.
NVM

[Reactie gewijzigd door Mektheb op 23 maart 2011 10:42]

digitenne is half de kwalitijd en adsl haald de snelheid vaak niet en heefd een nog lagere upload dus het is maar net wat je wil maat in dit geval is kwalitijd duurder.
1 april is en blijft de eerste van een maand, meestal wel een dag om iets nieuws door te voeren. Maar het zou wel superrelaxt zijn, zeker omdat ik hier met Alles in 1-basis zit, dus de up/download snelheid met factor 4/5 toeneemt :D
Het is tevens de start van een nieuw kwartaal.
0Anoniem: 61983
@mat.hi.as23 maart 2011 15:28
1 aprilgrappen maak je op één april en niet een week ervoor (al is dat de laatste jaren wel mode geworden) ;-)
*toeneemt*

als ik 20 euro heb, en mijn kapitaal neemt met de helft toe heb ik niet ineens 10 euro verloren ;)
Ik vind het nog steeds wel bijzonder dat ze sneller internet aanbieden dan glasvezel en de glasvezel providers daar niks aan doen. Volgens mij is het weinig moeite om er 200Mb van te maken.
Blijkbaar hebben ze moeite om de capaciteit van Ziggo bij te houden. De glasvezeltjes op zich kunnen die snelheden wel aan maar je moet dat nog wel ergens kwijt kunnen. Hier ligt glasvezel tot aan de stoep en hebben een mooi aanbod ontvangen van KPN: lagere snelheid, minder zenders, geen nieuwsgroepen (in het abonnement) maar wel een hogere rekening. Voorlopig blijf ik wel bij Ziggo, bevalt prima.
+1Anoniem: 190996
@Distael23 maart 2011 10:40
Ja bekend probleem. Alleen wanneer bewonersinitiatieven ervoor zorgen dat de providers extra hun best doen kom je tot betere aanbiedingen. In de praktijk ook: zorgen voor meerdere aanbieders op glasvezel.
+1Anoniem: 190996
@Jeroen23 maart 2011 10:39
XMS begint al met het aanbieden van 200 mbit.

Overigens is ook van belang of:
- de verbinding full duplex is
- de upload op peil is.
Maar glasvezel biedt vaak down:up aan in 1:1. Het snelste Ziggo pakket heeft alsnog maar 10mbit up. Ik vind 't genoeg, maar de verhouding is wel een beetje zoek met 120mbit up. Ik had liever 50mbit/50mbit gehad.
+1Anoniem: 219080
@A Lurker23 maart 2011 10:30
Ik vraag me af of de gemiddelde klant daar ook zo over denkt. Server hosten (wat voor een dan ook) is ook niet voor iedereen weggelegd en torrents uploaden (of actief seeden) is ook maar een kleine minderheid. Ik vind het in ieder geval prima zo, dowloadtijd:uploadtijd staat zo'n beetje 9:1 bij, seeden doe ik wel snachts.
Daarentegen willen mensen nog wel eens hun 1001 foto's op facebook zetten of dat leuke vakantiefilmpje doorsturen. Dat gaat nu vaak allemaal niet echt lekker.
Ook is soms thuiswerken niet te doen omdat de upload te laag is.
ze zijn vandaag aan het graven in mijn straat voor glas, maar de enige reden waarom ik echt over wil is omdat ik strax 35 /35 all-in-one kan krijgen voor 2 euro meer dan dat ik nu voor 25/2 betaal, bovendien krijg ik dan ook nog eens een tvsignaal waar je met standaard tv naar kunt kijken (dvb-c),

de enige manier hoe upc mijn verhuizing kan tegen houden is,

a: hun analooge pakket overzetten naar dvb-c-free,
b: hun down en upload gelijk trekken naar minimaal 10/10
c: hun maandprijs verlagen naar max 30 per maand.
Er zijn glasvezel providers die 200/200Mbit aanbieden ;)
Ik kan alleen glasvezel van KPN krijgen, die zijn gewoon niet gewend te concurreren en hanteren lage snelheden met hoge prijzen :s
Mooi zo, nu lukt het downloaden met 2,2MB/s al, binnenkort dus met 4MB/s (ongeveer) :P
Helaas is de upload nog steeds langzaam (zeker vergeleken met Glasvezel).
Inderdaad, de download snelheid ben ik meer dan tevreden over maar de upload snelheid vind ik wel vrij mager, zeker omdat de beloofde snelheid verre van gehaald wordt en dit bij de download snelheid wel lukt. Juist tegenwoordig, nu het streamen van je eigen media steeds populairder wordt, zou ik liever een hogere upload snelheid hebben en daar eventueel iets meer download snelheid voor inleveren.
Precies, de upload is in mijn ogen structureel te laag, zowel bij de kabel als bij ADSL. Kunnen de providers dit niet verhogen of willen ze dat niet (en waarom)?
Bij kabel is er slechts een beperkt frequentiegebied beschikbaar voor het retourkanaal, om een ruimer frequentiegebied beschikbaar te maken zouden - als ik mij goed herinner - alle versterkers in het coax deel van het netwerk vervangen moeten worden. Dit vergt een grote investering die voor het merendeel van de consumenten helemaal niet noodzakelijk is (de meeste 'normale' gebruikers zitten echt niet te wachten op een flinke upload).

Dus aangezien het upload frequentiegebied schaars is, wordt een relatief lage upload geboden, om een capaciteitsprobleem (overboeking) te voorkomen.
Vergeet daarbij niet dat uploaden ze meer data verkeer kost dan downloaden. Of je nu een film van 10gb download in 3uur of 4 uur maakt niet uit; het blijft 10gb. Bijna niemand download 24/7, dus die downloadsnelheid verhogingen maken in hoeveelheid data niet (veel) uit.

Een grote upload zorgt wel dat je torrentjes harder gaan uploaden en dat je gemakkelijker services gaat draaien die data versturen. Dit is dus wel duurder.
dit probleem ligt inderdaad bij de gebruikte CMTS. Deze zal dan vervangen moeten worden en dat zijn dure kastjes (laatst stond er nog eentje met speccs van Cisco op Tweakers.. link kwijt).

Overigens mogen ze die download ook wel fixen. Ik haal snachts maar net de 90 Mbit/s maar in de spitsuren zakt dat tussen 60-70 Mbit/s. Mijn inziens een dikke utilization.
Alles gigabit (al twijfel ik of de kabels in de muren Cat5e of Cat6 zijn.)
Je kunt het thuis natuurlijk uitsluiten door met een kabel direct op je modem een speedtest te draaien. Dan elimineer je de router en de overige bekabeling al.

Verder wel mooie snelheden nu, die 2/0,25mbit was niet meer van deze tijd, waarschijnlijk is het voor fatsoenlijk youtube op 720/1080p al te krap. Met 10 mbit heb je wat meer lucht en laden wat zwaardere pagina's ook sneller in.

Uploadsnelheden zijn ook wel redelijk ok, 4mbit is toch 500KB/s en dat is snel zat als je een paar honderd MB of desnoods een paar GB upload. Alleen voor een thuisserver draaien waar veel content op gehost wordt kan het inderdaad erg krap zijn. Dit is echter niet de bedoeling van een consumentenlijn.
Dat grapje ken ik want ik heb werkervaring bij een bekabelaar. Echter valt hier totaal geen snelheidswinst te noteren, dus ik blijf erbij dat 't buiten in het netwerk zit (signaal is wel goed, want daar heb ik wel een monteur voor nodig gehad. Die was nl. in 1ste instantie te krachtig).

Of dit probleem zou dan nog in het Ubee modem liggen, maar dat is een ED3.0 modem en ook daar ZOU het niet aan mogen liggen.
Bij kabel kan je zeker zeer hoge uploadsnelheden aanbieden maar de frequentieruimte die je hiervoor moet reserveren gaat ten koste van analoge zenders, digitale zenders en, belangrijker, download frequenties.

De gemiddelde consument hangt de kwaliteit van z'n verbinding nog steeds (deels terecht) aan de downloadsnelheid. Dus providers maken gewoon een bewuste keuze om meer frequenties toe te kennen voor downstreamverkeer.

Maar in Harderwijk, bijvoorbeeld, worden standaard wel pakketten met symetrische up- en downloadverhoudingen aangeboden.
Kunnen de providers dit niet verhogen of willen ze dat niet (en waarom)?
ADSL loopt tegen technische limitaties op. Kabel niet, maar omdat er geen concurrentie is van ADSL op dat vlak gaat het niet zo hard.
ADSL Annex M kan wel 3Mbit/s upload halen, maar om mij onbekende redenen rollen ze dat niet uit in NL. Ik gok dat wij die stap overslaan en maar naar VDSL moeten (waar je helaas geen analoge telefonie meer hebt).

Die 2/0,25 van alles-in-1 basis voorheen was niet echt grappig, maar met 10/1 zijn ze bijna net zo snel als mijn 24Mbit ADSL (Speedtest.net ongeveer 10,5Mbit/s). En ik zit <1,5km van de centrale, dus voor veel mensen is dit al zo snel als ADSL ooit kan zijn. En Ziggo's 10/1 kost dan €42/maand inclusief telefonie en TV. Als ze dan ook gewoon netjes CI CAM's (dus niet CI+, CI zonder de plus) zouden ondersteunen dan zou ik echt geen goede reden meer kunnen geven om daar niet voor te gaan.

[Reactie gewijzigd door Mentalist op 24 maart 2011 04:24]

De reden waarom ADSL Annex M niet wordt toegepast in Nederland, is omdat dit teveel overspraak veroorzaakt op andere telefoonlijnen :)
eehm streamen gebeurt meestal binnen je eigen netwerk en dan heb je meestal gigabit of wifi n als je redelijk nieuwe apparatuur hebt. de snelheid die je kan halen zijn resp. 1000 mbps en 300 mbps. meer dan genoeg om een flinke HD rip overheen te streamen. dat is dus totaal niet van toepassing op je upload snelheid.

als je een eigen server hebt staan die van buitenaf benaderbaar is dan is het erg handig als ook de upload omhoog gaat. momenteel kan ik met utorrent makkelijk een upload van 4 mbps halen hoor en speed.io geeft ook goede resultaten.

in verhouding is het verschil plus of extra nu veel kleiner met zo'n 80 mbps. ik vind dit nu wel een mooie middenweg.
Nou zo tevreden ben ik anders helemaal niet over de downloadsnelheid. Je betaalt voor 50 Mbit/s maar als je geluk hebt dan haal je werkelijk 25 Mbit/s :X (Zie ook de tests die de consumentenbond heeft uitgevoerd.) En het is niet alsof ze die snelheid niet kúnnen aanbieden want als je op dezelfde aansluiting een 120 Mbit/s abbonement neemt, dan krijg je wel > 50 Mbit/s.
Eigenlijk is het te belachelijk voor woorden dat je niet krijgt waar je voor betaalt, als ik een auto koop die volgens de specs 200 Kmh kan en werkelijk haalt'ie maar 100 Kmh, dan accepteer je dat toch ook niet?
Ik heb van horen zeggen dat er op termijn wel een wet aangenomen gaat worden die deze "oplichterij" tegen moet gaan. Zou eens tijd worden.
vervelend voor je dat bij jou de snelheid niet is wat je zou moeten krijgen, alleen vraag ik me af hoe je aan 50 Mbit komt. zit je nog met het oude Z2 abbonement? iig werkt het in Veenendaal naar behoren met als gevolg dit plaatje.

het werkt erg goed en de beloofde snelheid wordt met verve gehaald.
Jij praat eerder over ADSL dan over kabel, dit probleem komt niet veel voor bij kabel.
nou echt wel...ik heb ook het snelste ziggo-abootje (120Mbits) en ik haal maximaal 40Mbits met downloaden.
ik heb ook de 120Mbit variant (omgeving Tilburg) en ik haal 14,9MB/sec met XLNED usenet..
Nice!! Hoe haal jij 2,2 MB eigenlijk? Ik haal 1,8 MB (als je 15mbs deelt door 8 krijg je ook maar een max snelheid van 1,875)

Maar iig, dus straks iets van 3,7 MB. Maken ze weer iets mee goed, na 6 maanden klooien.
Het stomme hier is, dat de limiterende factor nu niet langer de verbinding is, maar de router. :P
Router? Bedoel je niet de modem?

Probleem is wel dat alle oude alles in een plus abbonementen een docsis 2.0 modem hebben, die met de huidige snelheden aan zijn limiet zit.

Ik hoop dat Ziggo voor 1 april dus bij alle plus consumenten de modem heeft vervangen. Ze zijn er mee bezig, maar ik vrees dat het stukken langer gaat duren dan 1 april.
Router? Bedoel je niet de modem?
Nee, het modem dat iemand heeft is doorgaans genoeg voor zijn verbinding. Het is de router die roet in het eten gooit, zeker bij de 120mbit variant.
Juist wat epTa zei klopt, veel Plus abonnees hebben nog een oud modem.
Routers zijn enkele jaren al 100mbit, heck zelfs mijn Draytek Vigor 2200E was 6jaar geleden naar mijns weten al 100mbit.
oisyn bedoelt de doorvoersnelheid van de router. Je kan Gb aansluitingen hebben, maar als je router de NAT maar met x bits per seconde kan aansturen, hou je ook die x bits per seconde ook maar over.

Dat is ook de reden dat er, meestal bij niet consumenten, apparatuur de troughput van het apparaat vermeld wordt.
tijd om een nieuwe router op te pikken ;) ?
er zijn routers met gb-wan verbinding... Ik heb een Netgear die dat heeft, kostte volgens mij toen iets van 80euries, maar ik haal nu wel 14meg per seconde!
Laatst een router gekocht, pricewatch: TP-Link TL-WR1043ND en die doet het erg goed. Zeker een aanrader voor die prijs voor mensen die willen upgraden!

Mijn verbinding trek ik zo vol met 2,7MB/sec. Hopelijk komen er geen problemen met de upgrade van Ziggo.

[Reactie gewijzigd door Cybergamer op 23 maart 2011 16:16]

Ben blij dat ik bijna hele tijd de snelheid haal van 3,7 mb/s met Ziggo Alles-in-een Plus ;p
Terwijl er 22 mb/s staat op de website!
Maar ben met deze update ook erg blij, nog sneller downloaden!
kan zijn dat je net als ik in een regio zit die al 30/4 heeft ;)
Voor ons zal het dus weinig verschil maken helaas, hooguit een iets snellere download.
Misschien heeft Calvin een Alles-in-1 plus abbo 22/8= 2.75 MB maar zit hij achter wat oudere kabels of in een hele drukke wijk.

Niet slecht deze updates. Upsnelheid had m.i. ook wel iets meer kunnen meeliften op de verhoging (kijk vooral naar alles in 1 plus) maar je kan je pc ook overnight laten seeden. Kijken of ik weer mn theoretisch maximum haal met deze nieuwe snelheden. ben benieuwd :-)
Tja. Ik zit ook op 2.2MB/s. Ik denk dat dit te maken heeft met overhead.
Zal wel het alles-in-1 plus zijn. Heb ik ook 22 Mbit en daarmee haal ik 2,2 a 2,3 Mb / sec.

Ik wist dat het er aan zat te komen maar nu begint mijn wifi (good old G) toch echt de beperkende factor te worden. Toch maar een keer over op N dan.
Maar iig, dus straks iets van 3,7 MB.
Mwoa, ik reken meer op 4,5MiB/s (ik trek nu ook 3,4MiB/s bij 30 mbit). Anyway, misschien tijd om mijn nieuws-account te upgraden, aangezien die nog altijd blijft steken op 20 mbit :P

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 23 maart 2011 10:45]

Hij heeft het wss over Alles-in-1 Plus die 22mbit/s heeft op het moment. Waar ik overigens gewoon 2.7MB/s mee haal. :)

OT: Wel een nice verhoging! van 22 naar 40 mbit :D, mijn dag is weer goed.
Ja hier ook een Alles-in-1 Plus met 22mbit/s. Af en toe heb ik zelf pieken van 3,3MB/s maar we wonen niet echt in een drukke wijk. Gemiddeld is het inderdaad 2,7MB/s. :D
Ik dacht dat ze de snelheid maar een paar mbit omhoog zouden gooien en dan komen ze opeens met 40mbit _/-\o_
Theoretisch word het 5 MB/s :P, maar het is nog afwachten hoe dat in de praktijk gaat worden.
+1Anoniem: 14842
23 maart 2011 10:13
Wel grappig: ik had altijd een download van 30 en een upload van 3 met mijn alles in 1 plus abbo. Ergens gaandeweg hebben ze dat blijkbaar aangepast naar 22 / 4. Heel apart. Ik vroeg mij ook al af waarom mijn download snelheid van 2,7/2,8 naar 2,5MegaByte ging en mijn upload van 280Kbit naar 340Kbit.

Maar goed: de snelheden zijn nog altijd oneindig veel beter en voordeliger dan ADSL. De verhogingen blijven ook netjes komen. Zolang dat zo is zie ik geen reden om over te stappen op 8Mbit/1Mbit adsl (effectief) :P
Sommige delen van nederland hadden bij het Alles-in-1 Plus abbo snelheden van 30/4Mbit, zie: https://www.ziggo.nl/#producten/ziggo-verhoogt-snelheden/
thats me!
Ik heb alles in 1 plus en haal 29 mb mbit.
Dus nu ze weer gaan verhogen kan ik er bijna vanuit gaan dat het nog sneller word dan ze beweren!
same here, dus wij krijgen er 10Mb/s bij?
Hier in Tilburg is er idd al 30Mbit down, ben benieuwd of wij naar de 40 gaan of ook met 20 omhoog gaan, direct naar de 50? :D
Jammer dat AI1 EXTRA niet omhoog gaat, ik verwacht toch zeker binnen nu en twee jaar op 160+mbit te zitten :9 Dat is absoluut haalbaar met kabel.. Ziggo zelf heeft een tijdje geleden volgensmij naar buiten gebracht dat ze een snelheid van 250mbit (oid) hadden gehaald?
de download snelheid hoeft van mij niet omhoog maar van mij mag de upload snelheid van AIE-Extra wel omhoog.

Ze zijn geloof ik aan het kijken naar symmetrische snelheden en dat zou toch wel heel tof zijn.
Ik ben beniewd wat Ziggo met de modems gaat doen.

*Blijft duimen op de uitrol van nieuwe modems.....
Ik heb 1.5 / 2 maanden geleden al een nieuwe modem gehad.
De motorola 51** eruit en een Cisco modem er voor terug
Ik ben ook over gezet naar een Ubee modem (ook gedeeltelijk omdat we van KPN/Z2/Basis TV + HD pakket naar Alles-in-één-plus zijn gegaan).

Enige pijntje was dat mijn antieke WRT54G 1.0 (ja, de eerste!) zelfs met alle tweaks ter wereld niet de functies die ik wou bood met meer dan 17mbit WAN>LAN throughput. Niks wat een upgrade naar een:

pricewatch: Linksys E4200 Simultaneous Dual Band Wireless-N Router

niet kon oplossen. Korte bench leerde mij dat de functionaliteit (UPnP voor portforwarding, NAT, Firewall en QoS) in combinatie met snelheid door deze router met zo'n 540Mb wordt gerealiseerd. Meer dan m'n Alles-in-één-plus op dit moment :P
En dat terwijl een TP-Link van 4 tientjes hetzelfde had gekund :D
Echt een hele slechte grap mijns inziens. Half Nederland zit nog met een Docsis 2 modem met een max van 22Mbit ...
Nog niet zolang geleden zijn bijna al die oude modems toch omgeruild voor nieuwere exemplaren, die hogere snelheden aankan? Ik heb een halfjaar terug ook een modem gekregen om mijn 8 jaar oude SB4200 te vervangen, omdat die de nieuwere snelheden niet meer haalde.

Dat is dus niet zo'n probleem lijkt me. Gewoon een kwestie van nieuwe modem toesturen, aansluiten, en >22 MB/sec, here we come!
1 2 3 ... 13

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee