Ruim 1000 fans trotseren kou bij lancering WoW: Cataclysm

De officiële nachtelijke lancering van World of Warcraft: Cataclysm trok ruim duizend fans, die in de vrieskou een show kregen voorgeschoteld voordat ze naar binnen mochten om de eerste exemplaren van de game te bemachtigen.

De officiële Nederlandse lancering van World of Warcraft: Cataclysm vond plaats bij de Media Markt in het centrum van Rotterdam. Op het plein voor de winkel was een podium opgezet, waar in de laatste uren voor de middernachtelijke opening een show te zien was die werd gepresenteerd door medewerkers van het tv-programma Gamekings. Zo was er een prijs beschikbaar voor de fans die zich het mooist hadden verkleed als WoW-personage. World of Warcraft-ontwikkelaar Blizzard Entertainment, organisator van de nachtelijke lancering, had twee leden van het ontwikkelteam naar Nederland gehaald, die op het podium werden geïnterviewd.

Op de nachtelijke bijeenkomst kwamen ruim duizend fans af, waarvan er ongeveer dertig de moeite hadden genomen om zich te verkleden. Sommige fans hadden er een lange reis voor over om bij de lancering aanwezig te zijn. Er waren mensen uit Friesland en Vlaanderen. De eerste verklede fan meldde zich volgens medewerkers van de Media Markt al om 9 uur 's ochtends bij de winkel en moest vervolgens tot middernacht wachten voor hij een exemplaar van de game-uitbreiding kon bemachtigen. De fan kreeg van Blizzard een jaarabonnement op het officiële World of Warcraft tijdschrift voor de moeite.

Vanaf middernacht werden de wachtende fans in groepjes de Media Markt binnegelaten, waar ze konden kiezen uit de gewone versie van de uitbreiding of de Collector's Edition, die naast de game ook een boek met ontwerpschetsen en de soundtrack van de game bevat, en een huisdier dat in het spel kan worden gebruikt. Blizzard had 400 exemplaren van de Collector's Edition voor de Nederlandse lancering ingeslagen, die na een half uur waren uitverkocht.

Cataclysm is de derde uitbreiding van World of Warcraft, de mmog die in 2006 in Europa op de markt verscheen. Ook bij de vorige uitbreiding, Wrath of the Lich King, organiseerde Blizzard een nachtelijke lancering bij de Media Markt in Rotterdam. Die trok meer fans, maar toen vroor het niet. Bovendien was bij de lancering van Cataclysm voor het eerst de digitale versie van de game vooraf beschikbaar. Fans konden de digitale versie niet alleen vooraf aanschaffen, maar ook al downloaden en installeren. Alleen de digitale versie was direct vanaf middernacht te spelen. Bij de voorgaande uitbreidingen was de digitale versie pas na verloop van tijd beschikbaar.

Blizzard maakte op BlizzCon 2010 bekend dat er na Cataclysm nog een vierde uitbreiding volgt, al heeft de ontwikkelaar nog geen idee wat de inhoud daarvan zal zijn. Uit een uitgelekt document, dat een week geleden in China opdook, zou blijken dat de ontwikkelaar zelfs nog een vijfde uitbreiding heeft gepland, die eind 2013 zou moeten verschijnen. De vierde uitbreiding moet volgens hetzelfde document in het voorjaar van 2012 verschijnen.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

07-12-2010 • 12:42

108 Linkedin

Lees meer

Blizzard kondigt Blizzcon 2011 aan Nieuws van 7 februari 2011
Video World of Warcraft :Cataclysm Nieuws van 25 augustus 2009

Reacties (108)

108
96
28
2
0
7
Wijzig sortering
Anoniem: 374426
8 december 2010 08:35
Ik wil even reageren op het berichtje dat Athene (of Forscience zoals hij nu heet) al lvl 85 is.

Natuurlijk is hij een Europeaan, het waren Europese servers :P maar ik zal meer zeggen, Athene is een Belg, een Antwerpenaar (represent!).

En dan OT: het gezeik over de no-lifers die wow spelen. Iedereen heeft een andere definitie van "no-life". Als jij heelder dagen studeert, ben je een no-lifer voor mij. Leef je voor je vriendin en niets anders, ben je een no-lifer. Leef je voor je werk, je fitness, je auto, je café, je lokale disco, dan ben je ook een no-lifer.

Feit is; iedereen vult dit op zijn eigen manier. Als hier een berichtje stond van een hoop kerels die 's nachts naar de opening van een nieuw sports center gaan, dan had ik ook niet raar opgekeken. Good for you! Het is het gebrek aan tolerantie en begrip voor elkaar dat ervoor zorgt dat JOUW realiteit de enige wordt.

Life's too short and the time we waste yawning can never be regained.

Let's replace yawning with whining :)
Anoniem: 382847
7 december 2010 13:02
Sorry, dit hierboven vind ik echt belachelijke uitspraken en daar krijgen ze nog +1 voor ook.

Laat mensen is in hun waarden, er zijn wel meer dingen in het leven waar mensen helemaal in op kunnen gaan, als er mensen zijn die gezellig met elkaar een uitbreiding willen vieren wie zijn jullie om daar iets over te zeggen? Dat je op een feest afkomt wil niet gelijk zeggen dat dat alles is waar je leven om draaid.

Leven en laten leven.
Dit. Belachelijk dit puberale gedrag. Mensen afkraken en uitlachen en belachelijk maken is lekker makkelijk en staat stoer. Laat mensen gewoon in hun waarde, ze doen toch niks verkeerds?

Je zit hier op Tweakers, waarbij een hele groep mensen mensen met computers en electronica als hobby ook zullen afkraken en "zielig" vinden. Ironie iemand?
Precies. Ik heb nog nooit WoW gespeeld, MMO's zijn niets voor mij. Maar ik zit regelmatig in de kroeg met mensen die 't wel spelen. No problem. Ieder z'n eigen ding.
Ik denk dat de meeste mensen die kritiek uiten wel het spel gespeeld hebben en weten waarom ze die kritiek uitten.
Daar hebben we de moderatie voor; dit soort volk krijgt vanzelf een stapel -1 achter hun naam. En als ze het te bont maken, komen er vast andere maatregelen achteraan :)

On-topic: Ik heb de pre-order zelf niet meegemaakt.
Geen tijd sowieso, maar Rotterdam is ook nog eens 200km rijden :)
Kijk, en dat moet jij nu beslissen? Veel van deze mensen zijn intelligenter dan jij, en jij durft ze te vergelijken met basisschoolpupillen? Zelf heb je nog niet eens de kennis die een dergelijke scholier behoort te hebben afgegaan op je spelling. (Verkleedpartijtjes, basisschool en legerpakje zijn namelijk allemaal een enkel woord).

Prachtig gedaan van die mensen :) Er zitten mooie kostuums tussen.
Al die mensen die naar Sensation black of white gaan, die verkleden zich toch ook? Op een andere manier dan bij WoW, maar het blijft verkleden. En ik mag toch hopen dat basisscholieren niet zomaar worden toegelaten bij de Sensation feesten.

als men naar een sollicitatie gesprek gaat, verkleed je je toch ook. Je wilt goed voor de dag komen, dus je je beste zondagspak (tenminste degene die kans op de baan willen maken). Ook een vorm van verkleden.

Voetbal supporters die naar hun favo club/land gaan, verkleden zich ook. Zo kan ik maar door en door blijven gaan.

Bottom line:tegen alle negatieve reacties over verkleden: Laat iedereen in zijn/haar waarde

Ik heb alleen maar respect voor de mensen die de kou trotseren om hun favoriete game te bemachtigen, ik zelf zou het niet zo snel doen (ben lui en geen WoW speler).
je hebt toch ook mensen die verkleed gaan naar een SM feest?. of deed je dat ook alleen op de basisschool
Ik denk ook dat dat een beetje het punt is; de meeste mensen houden op zich te verkleden na de basisschool ;)
Wie bepaald wat verkleden is? Voor de San Bosjesmannen verkleden wij ons elke dag.
Is het verkleden omdat je iets anders aantrekt dan wat je volgens anderen hoort aan te trekken? Iedereen moet toch zelf weten wat hij of zij aantrekt.

In dat opzicht verheug ik me echt op een Apocalyps, lekker aan trekken waar je zin aan hebt (of eerder wat er te vinden is) Madmax style. Ik heb nog wel wat oude auto banden liggen Daar kun je mooie schoulderguards van maken ;)
Je bent, neem ik aan, geen student? De thema feesten en dergelijke waar "iedereen" verkleed is, daar zijn de bezoekers ook geen basisschool mensen ;).
Ik heb het spel via internet besteld, maar was toch bijna naar de launch gegaan. Gewoon om eens te zien hoe het er daar aan toe gaat.

En fans heb je in allerlei soorten en maten.
Sommige mensen reizen de wereld af om Formule 1 te kijken. Anderen gaan het voetbal achterna en weer anderen gaan naar optredens van hun favoriete band.

Ik vind nog steeds dat mensen moeten doen wat ze zelf willen. Als iemand een spel leuk vind, moet die persoon het gewoon kunnen spelen. En dat het nu om WoW gaat, heeft daar niets mee te maken.
Hetzelfde hoor je over Call of Duty of Medal of Honor nu nooit... (althans, ik niet)
Gelukkig getuigd negatief posten over mensen die bij een bijeenkomst zijn geweest voor een gezamenlijke hobby (ala, voor sommige meer dan een hobby) wel dat je een super sociaal leven hebt.

Ik was erbij en heb me prima vermaakt. Voor mij is WoW toch niet meer dan een filler voor de paar uurtjes per week waarbij ik niets te doen heb. De een speelt WoW, de ander hangt voor de TV .. so what.
Je kan zeggen wat je wilt maar Blizzard maakt in ieder geval nog een hoop wint van een spel uit 2006. Uitbereidingkje en hoppa weer een paar miljoen binnen. Ik vindt het altijd wel fascinerend om te zien hoeveel mensen de kou en slapeloze nacht ervoor over hebben. Mij niet gezien, maar goed ieder zn lol
*mierenneukmodus* 2005, en zelfs 2004 als je kijkt naar de US release.
Zou het voor geen enkel spel doen, snachts in de kou staan, speel zelf een andere rpg maar als daar iets supers voor uit zou komen zou ik het zelf niet erg vinden om weken/maanden te wachten.

Vind het wel humor die pakkies, maar zou er zelf niet mee lopen ;)

Kansloos? nope, ze houden er andere hobbies op na als sommigen hier, prima toch? Ik zie vaak zat op het nieuws dingen die echt kansloos zijn
Anoniem: 386531
7 december 2010 17:52
ben daar gisteren avond vanuit brabant met ons zoontje van 13 geweest was voor ons de eerste keer dat we zon event mee maakten onze zoon heeft van de avond genoten en wij zelf hebben ook onze ogen uit gekeken petje af voor de organisatie wij vonden het geweldig en voor herhaling vatbaar en die prespect voor de mensen die heel de avond in de kou in hun prachtige kostuums hebben rondgelopen.
de volgend ekeer zijn we er zeker weer bij
Reasons why I can't get the ladies so easily:

I'm a little uncomfortable around girls.

I've had a hard childhood.

I am a little bit shy.

But mainly because i'm a level 80 Paladin.

:+
Anoniem: 379651
@Sloeber8 december 2010 05:09
But mainly because i'm a level 80 Paladin.
Toch maar eens de mannen proberen dan?... ;) ;) ;)
Achja, andere mensen reizen duizenden kilometers af om hun favoriete voetbalploeg te volgen tijdens championsleague wedstrijden. Als je alles relativeert valt het nog mee.
Het grootste probleem is inderdaad de mensen die 18u per dag achter hun scherm kleven en echt totaal niet meer buiten komen. Ik ben ooit ook verslaafd geweest aan een heel banaal web-spelletje (Nukez0ne) maar het is kwestie om op een dag de knop om te draaien en nooit meer te spelen. En achteraf zeg je "het waren mooie, leuke tijden, maar ooooh zo zinloos"

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee