Blizzard geeft details en video WoW Patch 4.2 vrij

Eind deze maand zal Blizzard Patch 4.2 van World of Warcraft vrijgeven. In de patch worden veel van de zaken doorgevoerd die Blizzard tijdens de BlizzCon van 2010 al toelichtte. Een video toont de verhaallijn die in de patch is verwerkt.

Zo wordt met Patch 4.2, die waarschijnlijk op 21 of 28 juni verschijnt, de raidzone Firelands geïntroduceerd. Deze zone is geschikt voor groepen van 10 en 25 man, en in beide samenstellingen kan op Normal en Heroic gespeeld worden. De raid bevat zeven bazen, waaronder Ragnaros, die eerder in de dungeon Molten Core te bevechten was. Uniek is dat het gevecht met Ragnaros op Heroic heel anders verloopt dan op Normal en niet slechts een moeilijkere variant van hetzelfde gevecht is.

Via de raid in Firelands zijn ook de nieuwe Tier 12 Armor Sets te bemachtigen, met voor elke class een geheel nieuwe reeks uitrustingsstukken. De eerste details over de raidzone waren door Blizzard al wereldkundig gemaakt tijdens BlizzCon 2010. Dat geldt ook voor het Dungeon Journal, dat met Patch 4.2 geïntroduceerd wordt. Daarmee krijgen spelers een beter overzicht van wat er van een dungeon verwacht mag worden. Zo kunnen spelers via het Dungeon Journal informatie krijgen over de verschillende bazen, zoals tips over de te volgen strategieën.

De patch voegt ook een nieuwe reeks singleplayerquests aan de game toe, waarin het verhaal van de Orc-leider Thrall uit de doeken gedaan wordt. Omdat Thrall voor zowel Horde als Alliance een grote rol speelt, is de serie door beide kampen te spelen. De serie levert geen speciale voorwerpen op, maar Blizzard maakt wel gebruik van de cinematografische technieken die in Uldum geïntroduceerd werden. De quest is te doen voor iedere speler die level 85 heeft bereikt.

Tevens voegt de patch een nieuw Legendary-voorwerp aan het spel toe: een staf met de naam Dragonwrath. Om deze te bemachtigen, moet een serie quests gevolgd worden, waarbij veel samenwerking nodig is om die te volbrengen. Wie de staf in zijn bezit weet te krijgen, kan tijdelijk in een blauwe draak veranderen. De staf is geschikt voor casters en niet voor healers. Wie helpt om de serie quests te volbrengen, verdient daarmee een unieke non-combat pet.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

16-06-2011 • 09:00

96 Linkedin

Reacties (96)

96
92
45
0
0
8
Wijzig sortering
Ik ben er tijdens WotLK uitgestapt maar toendertijd was er geen aparte spellpower en healing power meer, het was een en dezelfde stat geworden die zowel healing done als spell damage aansprak.

Ik zie hier dat de legendary staff dragonwrath niet voor healers, wel voor casters geschikt is.
Zijn deze twee stats weer seperaat gemaakt?
Nee, spellpower is helemaal weg, intellect word nu omgezet naar spellpower. En elke healer prefereert spririt op zijn gear.

OT: Kan niet wachten op 4.2, heb al weer maanden niet gewowt omdat er geen nieuwe content is.

[Reactie gewijzigd door Drumtherapy op 16 juni 2011 09:10]

Anoniem: 395550
@Drumtherapy16 juni 2011 09:18
Nieuwe content is 1 raid en een zogenaamd nieuwe Thrall questline... zo een soortgelijke questline was er bij 4.0 al bij de launch van Cata. Thrall was van zijn troon afgekikt en midden in de ocean gedumpt en "epicly failed to keep the cataclysm from coming".. hehe

..das sja, is maar wat je "nieuwe content" noemt.
[sarcasm]Het is maar goed dat Firelands geen daily questing hub wordt en dat er ook geen soort van event komt waarbij je zaken moet unlocken, zoals bij de isle of Quel-Danas...[/sarcasm]

4.2 is meer dan 1 raid met een thrall questline, maar goed, ik denk dat het persoonsgebonden is hoe geinteresseerd je bent in wat er gereleased gaat worden. Als je het over 4.1 had, dan had ik je nog wel enigzins gelijk gegeven.
que ?
soortgelijke questline ? waar heb je het over , de start area van de goblins blijkbaar dus ? Hij is niet van 'zijn troon' gekicked maar zelf weg gegaan vanwege de aankomende shit en die "epicly failed to keep the cataclysm from coming" was dan dankzij de Alliance SI:7 die hem gevangen probeerde te nemen.
dit is gewoon nieuwe content dus, Een raid , een nieuwe zone , nieuwe questlines.
Spellpower is niet helemaal weg, vrijwel alle items hebben ook nog native spellpower, inclusief de staff. Neemt natuurlijk niet weg dat je ook spellpower van intellect krijgt inderdaad.
Alleen wapens hebben native spellpower, alle andere items hebben alleen nog Intellect.
Wapens / offhand items en natuurlijk enchants en buff-foods die SP geven. Ook is er nog 1 armor-item dat spellpower geeft, de feathermoon headdress.
Cataclysm enchants en foodbuffs geven geen SP, alleen int. Ze hebben alleen de oude enchants niet altijd bijgewerkt (WLK of eerder), maar die wil je toch niet gebruiken, die zijn te zwak voor Cata standaarden. Offhands zit naar mijn weten ook geen SP op. Ik heb ze in Cata nog niet gezien.
Offhand's hebben geen spellpower inderdaad. Alleen je main hand.
Offhands hebben geen spellpower, alle spellpower wapens zijn Main Hand.
Enchants geven geen spellpower, alleen nog INT
Buff food geeft geen spellpower, alleen nog INT
Flasks geven geen spellpower, alleen nog INT
Nee dat is nog steeds het geval, de staff equip bonus zorgt ervoor dat hij veel minder waard is voor healers:
When you deal damage, you have a chance to gain the Wrath of Tarecgosa, duplicating the harmful spell.
Ook heeft hij hit en geen spirit, wat hem eigenlijk alleen goed maakt voor dps. Aangezien healers niks aan hit hebben en sowieso spirit op hun gear willen tegenwoordig.
Overigens heeft de staff geen internal cooldown op deze proc en dupliceert deze zeer waarschijnlijk niet de hele spell maar de damage van de spell. Daarmee is deze dus ook geschikt voor dot casters (shadowpriests en affliction warlocks) omdat de damage van dot-ticks ook een kans hebben om gedupiceerd te worden.

Verder krijgt de staff een hogere procrate voor pet-classes (warlocks frostmage), zodat de staff ook geschikt is voor alle dpscasters.
Bron: b.net forum

Verder komen er met firelands ook diverse wapens met fire effecten erop, oa ook een staff voor druids die druids een vlam effect geeft wanner zij in combat en in catform zijn.
Fandral's Flamescythe
Ik zie hier dat de legendary staff dragonwrath niet voor healers, wel voor casters geschikt is.
Zijn deze twee stats weer seperaat gemaakt?
Heeft niet zozeer met de stats te maken (hoewel ik me wel kon herinneren dat er hit op zit/zat) maar vooral om de proc welke om damage spells draait.
En sowieso is het altijd zo geweest dat healers vanwege hun mana liever items gebruiken met veel MP5 (mana regenration per 5 seconds) of Spirit (nu alleen nog maar spirit, mp5 bestaat niet meer)

Ook gebruiken heal specs nu spirit voor allerlei talents, dus hoewel de stats veranderd zijn, gelden dezelfde principes. Spellpower + damage procs voor casters, Spellpower+spirit voor healers.
Nee dit komt door een effect dat de staff heeft ->
Chance to double damage on Damage Over Time Effects, zonder internal cooldown.
En het feit dat deze hit rating heeft.
Ik ben er tijdens WotLK uitgestapt maar toendertijd was er geen aparte spellpower en healing power meer, het was een en dezelfde stat geworden die zowel healing done als spell damage aansprak.

Ik zie hier dat de legendary staff dragonwrath niet voor healers, wel voor casters geschikt is.
Zijn deze twee stats weer seperaat gemaakt?
Dragonwrath heeft een "proc" buff die alleen triggered op damage-spreuken. Je kunt hem als healer wel gebruiken, maar je krijgt dan lang niet alle bonussesn die een damage-caster krijgt, waardoor guilds het ding eerst aan damage-casters zullen geven.
Tis idd een Caster Staff want een Healer heeft geen Hit Rating nodig.
Nope, er zit veel crit en haste op, terwijl healers vaak liever mastery en spirit hebben. en waarschijnlijk komt er een dps proc op.
healers hebben evengoed haste nodig. het enige verschil dat deze staf maakt tussen dps / healing is de proc die er op zit.
Ondankt het vele gehuil van (ex-)spelers welke je terug ziet op de vele fora, ben ik zelf wél heel enthousiast over Firelands. Zelfs als non-raider is er genoeg bezigheidstherapie om je bezig te kunnen houden :)

Zover ik weet houdt MMO-Champion het op 21 juni, dus ik hoop op een Europese release van 22 juni, maar laten we eerlijk zijn, maakt een eventuele extra week nog wat uit, als het om oppoetsen en bug-fixing gaat? :)
Er wordt altijd veel gehuild op forums. Vooral door noobs die alleen maar willen facerollen. Vooral de mensen die de flavor-of-the-month class spelen om overpowered te zijn gaan altijd hard zitten janken als de kracht van hun class weer gelijk wordt getrokken met de andere classes, en ze helemaal voor niks een nieuwe alt hebben gelevelled om OP te zijn.
Zo werd ik ook flink moe van dat gezeur van WLK healers en tanks die hun rol ineens zooo moeilijk vonden in Cata omdat ze meer dan 1 knop moesten gebruiken. Ik ergerde me altijd al aan healer addons waarbij je maar 2 muisknoppen nodig had om te healen (bv linksklik op iemand = flash of light, rechtsklik = holy light). En toen kwam al het gezeur toen ze met hun lamme addon erachter kwamen dat ze geen hc's meer konden healen omdat ze nu meer knoppen nodig hadden en de schuld afschuiven op de tank ook niet meer werkte.
Van mij mogen al die noobs er per direct mee kappen. Zonder hun wordt het spel er alleen maar leuker op. Dus lekker laten zeuren en ik hoop dat blizz deze weg doorzet, want Cata bevalt me een stuk beter dan WLK.

Overigens, voor zover ik heb gehoord is het op de PTR nog een zooitje, en zullen ze nog wel wat meer tijd nodig hebben dan die ene week om alles goed te bugfixen. Persoonlijk denk ik dat mmochampion maar wat lult en het wel Juli of misschien Augustus zal worden.
Ik die het weekend erna weg is! Zit in een Hardcore raiding guild atm en dat zullen zie niet heel erg lekker vinden haha.
mensen die de upgrade in gear van wotlk tov cata gear en straks p4.2 een issue vinden --> niet doen. enige dat uitmaakt is zo snel mogelijk lvl 85 worden en dan gewoon fulltime de dungeons gaan doen.

Normal dugeons zijn al zo simpel dat wipen bijna onmogelijk is. na 3 dungeons heb je vaak al genoeg gear om HC's te gaan doen en is je character echt VEEL sterker dan het was ten tijde van Wotlk.

Ik kijk zelf wel naar p4.2 uit, maar vind dat de nerfs aan de huidige 4.1 raids wel heel erg zijn. het is nu al echt helemaal niet moeilijk....
Anoniem: 272351
@Albeto5516 juni 2011 14:24
Ik kijk zelf wel naar p4.2 uit, maar vind dat de nerfs aan de huidige 4.1 raids wel heel erg zijn. het is nu al echt helemaal niet moeilijk....
Zodoende hoeven 'casuals' en nieuwe spelers niet zo te zwoegen om ook Firelands te kunnen doen. Hardcore guilds hebben daar toch geen last van; die zijn daar toch al mee bezig en doen de niet-generfde content.
En als mensen het niet leuk vinden dat de huidige raid dungeons nu zo makkelijk worden, tja.. dan hadden ze daar eerder heen moeten gaan. ;)
Dat gezeur op WOW de hele tijd. Ik speel het sinds december ook niet meer. En ik vind het inderdaad ook te generiek worden. Ik heb in elk geval niet het gevoel dat mijn karakter uniek is.

Maar dat kan ook heel goed te maken hebben met het feit dat ik het spel al speel sinds het hele prille begin. Op een gegeven moment is de lol ergens gewoon van af. Dat ligt niet aan het spel, dat ligt gewoon aan het feit dat je al vijf á zes jaar hetzelfde aan het doen bent.

Ik vond Cataclysm best een mooie uitbreiding en vond die onderwaterwereld (ben de naam inmiddels vergeten) echt weer even heel erg leuk. Toch weer twee karakters naar lvl85 getimmerd en eentje tot raid klaar gebracht en toen was de lol er weer af. Ik denk dat ik hetzelfde ga doen als 5.0 en 6.0 er aan komen. Gewoon maandje spelen en dan weer met andere dingen bezig.
Anoniem: 272351
@Gormenghast16 juni 2011 11:46
Moet je karakter perse uniek zijn? Je wordt in ieder geval niet unieker door alleen karakters te levelen zodra er een expansion is. Er zijn volgens mij veel meer plezier-factoren, maar het is uiteraard persoonlijk hoe je dat ervaart. Zelfs na vijf á zes jaar kan het nog leuk zijn.
Ja, mijn karakter moet uniek zijn. Waarom zou je exact hetzelfde willen zijn als al je andere class-genoten? Ik rij dus ook rond op mounts die niet iedereen zomaar kan krijgen en loop trots rond met m'n "The Exalted" titel. Een van de leuke dingen aan een mmo is net even iets beter of cooler zijn dan de rest :)
MMO-Champion houd het op 28 juni inmiddels.
Leuk dat er weer een legendary wapen komt. Dat is iets waar heel veel spelers steeds weer opnieuw naar uitkijken. Zelf speel ik geen WoW meer, maar weet nog goed hoe het voelde om een legendary te hebben.
ooehhh kan niet wachten :) net afgelopen week alle raids gecleared en helemaal ready voor patch 4.2
de release datum maakt me niet echt veel uit. liever blizzards mentaliteit. it's done when it's done. Liever geen bugs en wat langer wachten!

Wel jammer dat de legendary alleen voor caster dps word. een tegenvaller!
Het wordt de eerste Caster weapon legendary sinds Atiesh, oftewel.. vanilla.. die maar ong 10-15 mensen in de wereld hadden.
Tegenvaller?!?!
Mag de caster dps ook eens een legendary looten, de healers en melee dps hebben hun weapons al gehad. Enigste wat jammer is, is dat de tanks weer naast de pot pissen.
Beste was natuurlijk gewoon elke class een legendary te kunnen laten krijgen.
Enigste wat jammer is, is dat de tanks weer naast de pot pissen.
Zat tanks gezien die met thunderfury of die maffe hamer liepen tijdens vanilla, vergeleken met melee classes is er nog wel wat in te halen voor casters.
Anoniem: 297390
16 juni 2011 12:01
Misschien voor de compleetheid nog handig even aan te tippen dat er ook een nieuw daily quest gebied er bij komt dat met zijn 60 daily quests en phasing progressie een aangedikte versie is van Isle of Quel'Danas en Argent Tournament grounds tezamen. Naast het raiden en heroic dungeons wordt dit een primaire bezigheid voor veel spelers.
Anoniem: 391619
16 juni 2011 12:17
Ik vind WoW nog steeds een leuk en aantrekkelijk spel, het probleem zit hem daarin dat het teveel tijd verslindt. ( mijn mening )
Plus ik heb geen zin meer om hier voor te betalen, dus laatste keer toen ik Cata speelde heb ik na het clearen van de raid dungeons al mijn chars verwijdert zodat er geen verleiding meer bestond om terug te gaan :P
Ik snap de mensen die over de maandelijkse kosten beginnen eigenlijk niet. Dat tientje per maand is helemaal niks als je het vergelijkt met andere hobby's. Een avondje stappen kost al gauw hetzelfde als 3 maanden WoW. Een net uitgekomen spel kost al snel €40-50, daar kun je een hele tijd voor WoW'en. Heck, de laatste rekening voor onderhoud aan m'n auto kost meer dan ik volgens mij ooit aan WoW heb uitgegeven en ik speel al sinds TBC.
Anoniem: 272351
@kozue16 juni 2011 13:09
Helemaal mee eens.
Tja, niet iedereen heeft oneindig geld, en dan moeten er keuzes gemaakt worden.
Oh, maar je kan gewoon aan een GM vragen om je chars terug te restoren. :)
Al tijdje geen WOW speler meer, maar de verhaallijn en de filmpjes blijven toch zalig om te zien. Misschien eens opnieuw met beginnen...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee