'Nieuwe Duke Nukem Forever wordt vrijdagavond aangekondigd'

2K Games geeft aan dat het vrijdagavond op de jaarlijkse beurs van Penny Arcade 'iets groots' gaat aankondigen. Er zijn aanwijzingen dat het gaat om een nieuwe versie van Duke Nukem Forever, dat bij Gearbox Software in de maak zou zijn.

Elizabeth Tobey, werkzaam op de marketingafdeling van 2K Games, plaatste op de officiële blog van de uitgever de cryptische omschrijving: "Er staat iets groots te gebeuren op de PAX", waarmee ze doelt op de beurs die de makers van webcomic Penny Arcade jaarlijks organiseren. De uitgever zal een live stream verzorgen vanaf de stand op PAX, die start op vrijdag 3 september, om 7 uur 's avonds Nederlandse tijd.

Er zijn aanwijzingen dat de uitgever tijdens de beurs de nieuwe versie van schietspel Duke Nukem Forever gaat aankondigen. Zo liet Jon St. John, de stemacteur van Duke Nukem, per Twitter al weten dat hij op weg is naar Seattle voor de PAX. Ook George Broussard gaf een hint via Twitter. De directeur van 3D Realms, de studio die in 2009 na 12 jaar het werk aan Duke Nukem Forever moest staken, plaatste een plaatje van varkens die overvliegen, verwijzend naar de Engelse uitdrukking when pigs fly.

Het is niet de eerste keer dat er geruchten opduiken over een onthulling van een nieuwe versie van Duke Nukem Forever. In augustus wist website Kotaku te melden dat de nieuwe versie in ontwikkeling is bij Gearbox Software, dat klaar is met de ontwikkeling van Borderlands. Noch uitgever 2K Games, noch de ontwikkelaar wilden toen op de geruchten reageren, al maakte Gearbox-directeur Randy Pitchford toen al duidelijk dat hij 'de situatie op de Penny Arcade Expo wellicht kan verduidelijken'.

Het is ook niet de eerste keer dat Gearbox in verband wordt gebracht met een game rond Duke Nukem. De ontwikkelaar was belast met de ontwikkeling van Duke Begins, het spel dat in 2009 opdook in de rechtszaak tussen uitgever Take-Two en 3D Realms. Take-Two startte deze rechtszaak nadat ontwikkelaar 3D Realms besloot om de ontwikkeling van Duke Nukem Forever stil te leggen en het personeel te ontslaan. De ontwikkelaar had twaalf jaar aan het spel gesleuteld, waarbij het spel diverse keren van engine wisselde en de ontwikkelaar opnieuw met het ontwerpproces was begonnen. Sinds de ontslagronde bij 3D Realms doken overigens al diverse geruchten op over een hervatting van de ontwikkeling van Duke Nukem Forever.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

03-09-2010 • 11:18

176 Linkedin

Lees meer

Duke Nukem Forever Video van 22 april 2011
Duke Nukem geschrapt uit Critical Mass Nieuws van 1 november 2010
Borderlands Video van 14 oktober 2010
2K Games kondigt Duke Nukem Forever aan Nieuws van 3 september 2010
Zenimax neemt rechten op Prey over Nieuws van 9 september 2009
3D Realms laat Duke Nukem verfilmen Nieuws van 10 september 2008

Reacties (176)

176
168
59
0
0
35
Wijzig sortering
Zou het dan toch wat worden met "Duke Nukem: Forever And Ever And ever..."

Ik hoop dat het na al die jaren van productie (1997 - Heden) toch echt die ouderwetse Duke3D feeling kan terug brengen, want dat was een lekker spel.
Gearbox is tenminste een firma die de laatste jaren al enkele keren een spel heeft kunnen afwerken :)

Laten we het hopen, het hoeft niet perfect te zijn, maar "the duke feeling" zou al heel mooi zijn.
Sorry maar dit moet: http://www.escapistmagazi...Choice-Duke-Nukem-Forever

Als antwoord op die 13 jaar ontwikkelingstijd moeten ze met iets heel bijzonders komen....
Precies, het leuke van Duke Nukem 3D was dat het spel zich nergens te serieus nam. Qua engine kon het niet tippen aan Quake dat kort erna uitkwam, maar toch vond ik de game vele malen leuker en waren de omgevingen interessanter dan de bruine meuk van Quake.

Ik hoop wel dat ze de echte klassieke gameplay behouden. Dus health en ammo boxjes, tig wapens kunnen dragen, vrouwen die smeken of je ze doodt, secret area's, steroids, jetpack, shrink ray en natuurlijk de Mighty Boot.

Al vraag ik me wel af of het tegenwoordig nog op consoles uitgebracht zou mogen worden ivm de leeftijdsratings. Iets zegt me dat ze tegenwoordig minder vrolijk zijn als je een game wilt uitbrengen waarbij je drugs kan nemen, strippers geld kan geven en ze vervolgens doodschieten.
Wellicht gaan ze Duke Nukem te grave dragen. Dat zou ook een grootse aankondiging zijn. Kleine kans maar toch...

Neeeeeee, iedereen praat nog over Duke Nukem dus dat levert $$$ op. Hele volksstammen van (nu) 30+ zijn ermee opgegroeid en het herinnert hen aan hun jeugd :) En aan de vele matches die ze hebben gespeeld. Wie herinnert zich niet de Shrink gun waarmee je je tegenstander kon verkleinen om ze daarna plat te trappen. En als dat laatste niet lukte dan had je er toch de smoor in... behalve als je zelf kon ontsnappen, weer groeien en met een welgemikt shot je schrinker kon killen...

mooie tijden! laat ze maar herleven. :)

[Reactie gewijzigd door Marcelloz op 3 september 2010 12:09]

40+ ook ;)
30+?
Als je je aan de 18+ grens houdt, die het spel had misschien.

Er zijn genoeg 30-'ers die het spel ook tot in den treure gespeeld hebben, mijzelf incluis.
Duke Nukem is uit 1991, dus ik weet niet hoe oud jij begon met spelen van computerspelletjes, maar die 30+ is toch wel een aardige inschatting.
Anoniem: 288551
@xaos3 september 2010 13:17
Ik was 8 and I loved it :-)

Ik zou zeggen +25, jonger dan 5-6jaar zal niemand dit gespeeld hebben, denk ik :-)

OT: Heel de voorgeschiedenis maakt me niet uit. Komt er een nieuwe Duke-FPS dan koop ik dit zowiezo of het moet wel heel slechte recensies krijgen.
Er is enkele jaren geleden ook een port verschenen op de Xbox 360, waardoor er een compleet nieuwe generatie mee in aanraking is (kunnen) komen.

Sowieso zijn er ook mensen die de game jaren na de release nog hebben gespeeld. Ikzelf bijvoorbeeld, amper twintig jaren oud maar toch ken ik de game door en door.
haha, toen ik 8 was speelde ik een variant van Red Dead Redemption, maar dan in het echt :) times are changing...
Ultimate 3D game... bij klappen, _echte_ blauwe plekken ;)
'buiten spelen' kennen ze niet meer tegenwoordig.... ;(

[Reactie gewijzigd door 26779 op 3 september 2010 16:23]

Anoniem: 178962
@267793 september 2010 23:25
Buiten heb je toch nergens om je XBox aan te sluiten? Ik zie niet in hoe je ooit buiten kunt spelen...
Ik was 6 toen ik dit spel voor het eerst speelde(samen met Wolfenstein 3D) en dat moet dan in '94 zijn geweest :p
Anoniem: 162923
@anexis3 september 2010 18:38
*foei @ ur parentz*
Helemaal niet foei, die spellen mogen niet worden verkocht aan mensen jonger dan 16 of 18, maar ze mogen natuurlijk wel worden gespeeld.
Maak er maar '96 van...
Duke Nukem 3D (1996) is voor mij de echte klassieker.

Die speelde ik dus toen ik 12 was. Is dit ook niet de versie waar Marcelloz het over heeft als hij praat over de Shrink Gun? Ik heb een en twee nooit gespeeld volgens mij dus weet niet of daar de schrink gun ook in bestaat. Maar het lijkt me wel dat Duke Nukem Forever meer op de 3D variant gebaseerd is.

@Kjoe_Ljan: Als je 30- ben mag je je profiel wel eens aanpassen.
offtopic:
Er staat 1 januari 1970, dan gaat er bij jou geen belletje rinkelen?
Mea culpa
My fault
Ik wordt volgende maand 27; Heb duke nukem ontzettend veel gespeeld.. maar volgens mij kwam hij later uit dan 1991 hoor.

Wolfenstein 3d is uit 91/92 (volgens wikipedia) en die was toch echt eerder dan Duke3d.

--
[edit] ah wacht! Duke Nukem 1 (de niet 3d versie) bedoelen we hier natuurlijk.

Ik heb in ieder geval in 92 Wolfenstein 3d gespeeld, toen was ik dus 8 ;)
Ik ben van 1986 en speelde toen Duke Nukem 1 al. Dus tel de jaren maar.
Maar ja, ik was ook wel erg vroeg wat computeren betreft voor mijn leeftijd. :9
Dat was het eerste waar ik aan dacht :P

20+ is wel realistisch vermoed ik aangezien dit echt 1 van mijn eerste games was en ik vermoed dat mensen die jonger zijn dan mij het niet hebben meegemaakt


Maar ontopic: Ik hoop echt dat Gearbox het Duke gevoel kan aanhouden maar ik vermoed dat ze dat wel zouden kunnen. Ik ben alleen bang dat het erg gaat tegenvallen omdat iedereen zwaar nostalgische gevoelens bij dit spel heeft en het een fixe klus wordt om een product te maken dat deze gevoelens houd en genoeg content kan bieden om de gamers lang vast te houden
bij mij lag het toen ik 8 jaar was onder de kerstboom!
Anoniem: 22738
@D4NG3R3 september 2010 16:25
Ik hoop dat het na al die jaren van productie (1997 - Heden)
Denk je dat ze sinds 1997 bezig zijn met dit spel? Ze hebben er gewoon maximaal 1 jaar aan gewerkt en toen is er van 1998 tot een half jaar geleden niks gebeurd. Ze hebben hooguit sinds vorig jaar snel iets in elkaar geflanst met wat sketches van toen. Een project van 1997 tot nu is onmogelijk omdat de productiekosten nooit kunnen worden terug verdiend.
Anoniem: 338511
3 september 2010 11:33
Laat die rommel toch rusten. Duke Nukem was een matige shooter met gejatte one-liners. Leuk voor pubers maar nu toch echt niks meer.
Duke nukem was een van de vetste shooters uit die tijd. Voornamelijk de hele multiplayer was echt heel erg gaaf.

Nog gaver was de ontzettend gave leveleditor Dnbuild! Ik heb daar gigantisch vette levels mee gemaakt! En dan elkaar in die maps kapot knallen.
De mogelijkheden in deze level editor waren groter dan nagenoeg alle spellen van die tijd. Of je nu een ruimtebasis wilde maken of een stad, bijna alles kon.

Je moet het spel alleen niet te serieus nemen ;)
Je hebt nog steeds pubers.

Het spel had de beste 3D engine van de tijd.

De levels waren doordacht met veel secrets, knoppen, physics (biljarten), lomp schieten, en taktiek. Goede atmosfeer.

Behendigheid in springen + strafe, en gebruik van wapens was een uniek onderdeel in die tijd.

Dit spel heeft de eer ruimschoots verdiend, iig een stuk meer dan de huidige 13-in-een-dozen k-shooters.

@BAS: Duke3D gebruikt the Build 2.5D engine, terwijl Quake een full 3D engine gebruikt (Voodoo, anyone?) Dus wat dat betreft was de Duke engine dus Niet de beste. Ik zal me wel vergist hebben omdat ik Quake nooit gespeeld heb (geen geld voor een voodoo, en Duke3D draaide tenminste lekker op een AMD zelfs Cyrix proc.)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 125126 op 3 september 2010 21:08]

@rbs760
Mompelt iets over Quake :X
Die game was veel beter uitgewerkt en kwam rond dezelfde tijd uit. Ik ga er vanuit dat je weet dat DN3D op de Quake engine draaide.
Quake was technisch veel beter en beter afgewerkt, dat speelde ik ook veel in multiplayer. Dat was gewoon een betere game dan de bugfest in DN3D.

En toch het rare is dat ik meer lol aan DN3D beleefde :P
"Ik ga er vanuit dat je weet dat DN3D op de Quake engine draaide."

Duke maakt gebruik van de 3D Realms eigen Build Engine...

Op het moment dat DN3D uitkwam was er helemaal niets dat er ook maar bij in de buurt kwam.

[Reactie gewijzigd door Beelzebassie op 4 september 2010 13:24]

Your face, your ass, what's the difference? :-)
* metaal mompelt iets over goed jatten en slecht zelf maken...
Anoniem: 348143
3 september 2010 11:37
Oh dit doet echt herinneringen oproepen, de uren die heerlijk gespeeld werden op de oude computer met die heerlijke 'quotes'.

'come get some!' :+
Oh dit doet echt herinneringen oproepen, de uren die heerlijk gespeeld werden op de oude computer met die heerlijke 'quotes'.
En daarom hadden ze er gewoon mee op moeten houden. Weet zeker dat als ik nu weer, zeg, Leisure Suit Larry zou spelen, dat het ook tegen zou vallen. Het is vooral het sfeertje van destijds (ook icm de hardware van die tijd, en wat er mogelijk was) dat maakt dat we zulke speciale gevoelens koesteren voor zo'n spel. Dat sentiment moet je, wat, twintig jaar na dato niet proberen te re-creeren, op straffe van zekere teleurstelling.
Muwa daar ben ik het niet mee eens.
Waarom zou je dat sfeertje/gevoel niet kunnen her creeeren met de hardware whatsoever dat we nu hebben ? Het spel is gewoon nostalgisch.
Zelfde dat worms ook weer in 2D is uitgebracht onlangs prachtig toch !
Gamed goed weg na avond stappen :P
hoewel ik het ergens met je eens ben, vondt ik b.v. de nieuwe Wolfenstein wel erg leuk om te spelen.

True, ik zal onmiddelijk toegeven dat het me niet deed herrinneren aan de 'oude' wolf3d en wat voor uren speelplezier je er destijds aan beleefde etc. Vond het echter ook niet verkeerd.

In dat perspectief verwacht ik van de 'nieuwe' Duke3D dus hetzelde principe, het zal niet het 'oude' spel zijn met die gameplay gevoel e.d. maar Duke3D in een nieuw jasje met zijn eigen verhaal.
Eerst zien, dan geloven! Duke 3D was toch wel genieten, maar naar 12 jaar kan forever eigenlijk alleen maar tegenvallen. Ik ben benieuwd naar de graphics, het verhaal zal wel redelijk doordacht zijn inmiddels 8-)
Laten we hopen dat het weer net zo Cheesy is als de 1e 3D versie :+ . Op naar de ruimte om chicks te redden!

Het level design en het hele random thema in D3D vond ik gewoon geniaal, heb me nooit verveeld in de uren die ik er in stak :D .
na al die jaren van verwachtingen kun je als ontwikkelaar dit nooit goed doen.
dus respect voor ze als ze het durven uit te brengen >..<
datzelfde idee heb ik dus ook, de gamers hebben zon hoge verwachtingen van deze titel dat hij alleen nog maar kan meevallen. destijds was het revolutie, dat kan je met de huidige concurrentie en techniek niet meer evenaren.
Anoniem: 119304
3 september 2010 11:48
Zitten hier nog werkelijk mensen op te wachten :+

Duke Nukem 3d was leuk..heel leuk zelfs...in 1996....

Mocht er een nieuwe game aangekondigd worden dan hoop ik dat ze helemaal van scratch zijn begonnen en de 13 jaar "ontwikkeling" (waarschijnlijk 1 programmeur die 1 dag per week wat aan het hobbyen is geweest) genegeerd hebben.

De oude gameplay van Duke3d past namelijk niet meer in deze tijd
eigenlijk wel, mits het een goede game is. met alle trashy shooters die tegenwoordig uitkomen is het te hopen dat dit weer eens een kwaliteits game is. hoewel dat natuurlijk de vraag is, ze hebben in ieder geval de tijd er voor genomen :P
Na alle roddels, rumoer en aankondigingen kan het alleen nog maar tegenvallen...
Als het daadwerkelijk uitkomt dan noem ik dat alleen meevaller :) Hoeveel titels en uitgevers zijn er al niet uitgevallen het laatste jaar. En anders releasen als budget titel, dan is het toch wat...
"It's time to kick ass and chew bubblegum. And I'm all out of gum"

Hopen dat het nu eindelijk wat word.
Geniaal, hoeveel die kerel altijd lult in dat spel XD

"Damn, those alien bastards are gonna pay for shooting up my ride"
"Damn, am good"
"Come get some"
"This really pisses me off!"
"Mwuahaha, what a mess!"
"Nobody steels our chicks, and lives!"
"Ah... much better!"
"Your face, your ass, what's the difference?"
"You're an inspiration for birth control !"

Hij klinkt een beetje als Sylvester Stallone, maar dan erger 8-)
ah.. een aankondiging/nieuwsbericht over een aankondiging van tot op heden benoemd vaporware.... en als ie dan eindelijk verschijnt na nog eens vertraging is er natuurlijk een onverwacht tekort.... geweldige marketingsafdeling daar!
Kan niet wachten tot het spel verschijnt, gelukkig zijn er in de loop der tijd allerlei updates gekomen voor Duke 3D dat het spel nog vetter maakte.
Maar een nieuwe Duke zou wel mooi zijn !
1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee