Stemacteur houdt hoop op voortbestaan Duke Nukem Forever levend

Jon St. John, de man die al jaren de stem van Duke Nukem inspreekt, was te gast op een gamesbeurs, waar hij toespelingen maakte op het voortbestaan van Duke Nukem Forever, het schietspel dat de gemoederen al twaalf jaar bezighoudt.

Op het kleine Music and Games Festival in een buitenwijk van Washington was Jon St. John te gast. De stemacteur deed mee aan een paneldiscussie en kreeg uit het publiek een vraag voorgelegd over de toekomst van het schietspel Duke Nukem Forever. Het antwoord van St. John, die al jaren de stem inspreekt van game-held Duke Nukem, was ontwijkend en hoopgevend tegelijk: "Over dat onderwerp mag ik niks zeggen, meneer. Hij vraagt naar Duke Nukem Forever en ik wil duidelijk maken dat ik over dat onderwerp niets mag zeggen. Nee, nee, daar hoef je niet teleurgesteld over te zijn, probeer tussen de regels door te lezen. Waarom mag ik er niets over zeggen?"

Over schietspel Duke Nukem Forever ontstond in 2009 veel commotie toen Apogee, het moederbedrijf van ontwikkelstudio 3D Realms, het team dat aan het spel werkte moest ontslaan. Daarmee kwam een einde aan een twaalf jaar durend ontwikkeltraject. Apogee heeft echter nooit aangegeven dat 3D Realms opgeheven is en ook niet dat de ontwikkeling van Duke Nukem Forever gestaakt is. De stap was echter wel goed voor een juridische strijd met uitgever Take-Two Interactive, die de broncode van het spel opeist. Eind 2009 doken er ook geruchten op over de verdere ontwikkeling van Duke Nukem Forever, via de Facebook-pagina van de actieheld.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

07-01-2010 • 12:41

69 Linkedin

Lees meer

Duke Nukem geschrapt uit Critical Mass Nieuws van 1 november 2010
2K Games kondigt Duke Nukem Forever aan Nieuws van 3 september 2010
Screenshots: Duke Nukem Forever Nieuws van 30 november 2009
Zenimax neemt rechten op Prey over Nieuws van 9 september 2009
Screenshots: Duke Nukem Forever Nieuws van 30 september 2008
3D Realms laat Duke Nukem verfilmen Nieuws van 10 september 2008

Reacties (69)

69
69
29
0
0
12
Wijzig sortering
ik word er zo een beetje spuugzat van deze berichten over deze game, komt die game nou wel of niet uit. tegen de tijd dat deze game mischien ooit 's uitgebracht word zullen de meeste fans iets hebben van "joh ik heb wel iets beters te doen met m'n leven dan een spelletje spelen". :P

het heeft nu nog maar 12 jaren geduurd, en het lijkt erop alsof het nog 12 jaren gaat duren. 8)7
Al de 2e die een opmerking maakt over 'te oud'. Net of je dan niet meer 'mag' gamen. Ik ben de 30 ook al gepasseerd, heb vrouw/kind/huis/baan/vrienden, wil niet zeggen dat ik niet mijn uurtjes gamen meepak in de week, dat zal nooit meer overgaan vrees ik.

Ontopic: Je moet DNF niet meer zien als een game, maar als een 'entertainmentproduct'. Geef toe, 12 jaar lang nieuwsberichten erover volgen was behoorlijk komisch en spannend tegelijk. En het houdt maar niet op! Beste 'entertainmentproduct' ooit imho, en nog gratis ook :)
Je slaat de nagel op z'n kop!
Elk nieuwsbericht over DNF is als een nieuwe aflevering in een schijnbaar never-ending serie :-p
Marketingtechnisch gezien heel interessant trouwens ;)
k word er zo een beetje spuugzat van deze berichten over deze game
Lees het dan niet ;)

Duke Nukem 3D helemaal grijs gespeeld. Eerst op een oude 80486 en daarna op een opgefokte Cyrix 6x86 CPU :P

Nostalgie :)
Anoniem: 326500
7 januari 2010 12:42
Dit blijft ook nog altijd een groot vraagteken wel of geen duke nukem, persoonlijk vind ik het allemaal maar lang duren. Stiekem hoop ik dat hij toch nog uit komt(A).
Ik denk dat ze hem maar beter niet kunnen uitbrengen. Dat spel gaat natuurlijk nooit aan de verwachtingen voldoen :) Als je na 12 jaar er nog op hoopt kan het eigenlijk alleen maar tegenvallen imho :)
Dat begrijp ik niet. Waarom zouden verwachtingen blijven stijgen bij een langere development duur? Mijn verwachtingen zijn nog steeds hetzelfde. En de claims die 3D Realms in het begin maakte hebben voor een groot deel nog steeds dezelfde uitwerking. Want zo veel spellen zijn er niet met een uitgebreide interactieve wereld. Neem nou bijvoorbeeld Fallout 3, die wereld is nauwelijks interactiever dan Duke Nukem 3D was.
Ik ben het met je eens.
Ik heb mijn verwachtingen 180 graden laten keren.
Ik word er inmiddels schijtziek van.
Elke dag lees je er wel iets over dan dit dan zus dan zo.

Van mij mogen ze hun mond wel is houden en het 300 jaar achterhaalde spel uitbrengen, zodat ik eigenlijk kan zeggen: "haha zie je wel crap-spel".

Doom ftw
Stevige portie wat fitness, een 'coole' zonnebril van de jaren '90, een andere haarsnit en voilà, a star is born! Maar dan zonder de blik op 28-seconden, alhoewel toegegeven zijn humor herkenbaar 'klinkt'. Vooral naar het einde toe. Het zou weeral een one-liner kunnen zijn voor in de nieuwe game ;)

Ze mogen eender welke acteur casten, maar zijn stem hoort er gewoon bij. En een cameo zou ook wel leuk zijn. Alles in de veronderstelling dat de game verfilmd wordt hé.

[Reactie gewijzigd door Mizitras op 7 januari 2010 12:51]

De game verfilmen ? Ik had altijd het idee dat Duke Nukem (3D) juist op een film gebaseerd was, en wel "They Live" van Jonh Carpenter. Zelfs de beroemde bubblegum quote komt rechtstreeks uit die film.
Niet alleen They Live, maar ook Aliens, the Terminator, Big Trouble in Little China, etc. Duke Nukem is gewoon zo'n jaren 80-begin 90 actie held.
En vergeet Evil Dead III: Army of Darkness niet. ('Good, bad, I'm the guy with the gun')
En misschien iets bekender:"Hail to the king baby"
Ja zo zag hij er uit 12 jaar geleden, z'n digitale alter ego verouderd niet ;)
Volgens mij draagt ie zo'n 3D brilletje.
Ik geniet iedere keer weer van de geruchten rond the Duke. En iedere keer verschijnt er een grote grijns op mijn gezicht als ik eraan denk ooit nog eens Duke Nukem 4ever te kunnen spelen. Dit spel kan volgens mij, als het ooit uitgebracht wordt, een enorme hit worden, zelfs al is het spel zelf maar een beetje middelmatig. Domweg door de enorme hype die dit spel met zich mee zal brengen, volgens mij hoeven ze er niet eens reclame voor te maken mocht het ooit nog uitgebracht worden.
Dit spel kan volgens mij, als het ooit uitgebracht wordt, een enorme hit worden, zelfs al is het spel zelf maar een beetje middelmatig
Volgens mij kan het niet anders dan tegenvallen, omdat iedereen denkt dezelfde ervaring te zullen krijgen als toen ze 15 jaar waren en de laatste Duke Nukem speelden. In tegenstelling tot Duke, zijn ze zelf (hopelijk) inmiddels volwassen geworden.
Dan zijn er een hoop een misdrijf begaan. Mijn Duke Nukem 3D CD-rom doosje is voorzien van 18+ label ;)

edit:
Tjah, ik heb ook ver onder die leeftijd gespeeld

[Reactie gewijzigd door Xthemes.us op 7 januari 2010 13:35]

Je moet ook geen spelen kopen, dan lees je ook niet van die verontrustende info op de verpakking. Op mijn diskettes stond niets :)

* Rekcor koopt nu wel al zijn software O-)

[Reactie gewijzigd door Rekcor op 7 januari 2010 15:11]

Is Duke3D ook op floppies uitgebracht dan? Ik heb alleen CD-versies. Heb ik weer iets om naar op jacht te gaan dan. :-)
Jep Duke is een grote held van de jongens, ik heb het ook helemaal grijs gespeeld. Zodra het uit is en iemand weet het, ik denk dat de volgende dag iedereen het weet.
Blijft een klassiekertje he :D
Anoniem: 336178
7 januari 2010 12:48
Tsja dat gaat niet gebeuren, nu nog na 12 jaar, En zoja ok, maar dan nog zou ik em denk niet kopen, vond de DN van de vorige eeuw ook niet echt "gaaf".
Hangt er vanaf wanneer je het gespeeld hebt. Ik vond het vroeger, in die tijd, een van de beste games ooit. Duke 1 en 2 heb ik ook nog gespeelt en ook flink mee vermaakt, maar Duke 3D was echt een topper.
Echter als je het nu gaat spelen is het gewoon een middelmatige game. Het heeft niets bijzonders meer. Eigenlijk is het gewoon een shooter waar je neer schakelaars en sleutels moet zoeken, een heel simpel concept wat nou nooit meer verkocht zou worden, als het niet de cultstatus had die het nu heeft.
En om eerlijk te zijn, nadat Shadow Warrior uit was gekomen viel voor mij het opnieuw spelen van Duke Nukem ook een beetje tegen. Shadow Warrior was eigenlijk gewoon Duke3D, met dezelfde engine, dezelfde gameplay, dezelfde soort onderbroekenhumor, maar het leveldesign sprak me meer aan. Geniaal team wat daar aan gewerkt heeft :)
Ik heb nog steeds de hoop dat ze ooit eens aan een vervolg op SW gaan werken, maar die kans is vele malen kleiner dan dat DNF ooit uit komt.

Wat betreft DNF denk ik dat ze best wel een goeie game neer kunnen zetten, die aan de ene kant trouw blijft aan de Duke, en aan de andere kant over komt als een game van deze tijd. Daarom zijn ze ook keer op keer overgestapt op een andere engine, om de graphics uptodate te houden, en niet iets uit te brengen wat al veroudert is voor het in de schappen ligt.
Daar moet ik echter wel bij zeggen dat ik volgens mij alle trailers en previews van dit spel wel heb gezien, maar dat de originele versie op de Build engine (dezelfde als Duke3D) me eigenlijk het coolst leek. Jammer dat ze daarvan nooit de onafgemaakte versie het web op hebben geslingert, hopelijk duikt het ooit nog ergens op in archieven...
Ach, de super mario games waren vroeger ook bijzonder, en kijk eens naar de huidige stand van die serie....


...oh wacht
Volgens mij als dit spel ooit nog uit komt word het de grootste telleurstelling.

Ik zit er ook niet echt meer op te wachten, er zijn genoeg andere goede shooters.
Zoals? De zoveelste oorlog shooter, zoals CoD deel zoveel? Het lijkt wel alsof ze alleen nog maar shooters kunnen maken die op RL gebaseerd zijn, en dan met name oorlog. Een lekkere onzin shooter over aliens zoals Duke zou een verademing zijn tussen het huidige grijze aanbod.
Ik dacht het al van als ik de zin begon te lezen "ik mag er niets over zeggen" duh, omdat ze er overduidelijk mee bezig zijn. Daar ga ik toch van uit? A
Als we het dan toch over duke hebben hier een trailer die fans gemaakt hebben.
Best grappig nog :).

http://www.joystiq.com/20...ans-starved-for-duke-con/
Waarin word die viral continu mee gepakt als nieuws item terwijl deze gewoon nep bleek te zijn? Het was een viral voor iets heel anders waar iemand de foto van duke ipv zichzelf had geupload.....

Maar goed, ik ben bang dat als de game af is men er zo lang op gehoopt heeft en zulke hoge verwachtingen heeft dat ze deze nooit kunnen waarmaken. Al is het alleen al omdat het toen allemaal vrij revolutionair was en "vernieuwend".....
Imo is het spel eigenlijk af, eerst en vooral, ze hebben er zolang aan gewerkt en verschillende keren nieuwe engines gemaakt/gebruikt om mee te kunnen met de graphics van die tijd om dan in 2009 het developer team te ontslaan, je zou dan kunnen denken, het is crisis, cut your losses and move on maar ik geloof net dat ze nog net iets langer willen wachten totdat mega titels zoals CoD MW2 beetje uitgemelkt zijn om dan hun game uit te brengen.
Misschien zelfs nog DX11 te incorporeren met een klein team of zelfs mensen van AMD of Nvidia.
Psst. Ik heb een lijntje met 3DRealms, ik heb horen zeggen dat het spel inderdaad af is maar dat ze het eerst gaan porten naar de CryEngine 3. 8)7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee