Bol.com opent 'wifi-winkel' voor e-readers

Webwinkel Bol.com opent een speciale sectie op zijn site voor e-readers met wifi-ondersteuning. Dankzij de nieuwe afdeling kunnen bezitters van dergelijke e-readers voortaan ook met behulp van hun apparaat digitale boeken aanschaffen.

Bol.com opende in samenwerking met Sony vorig jaar zomer een digitale boekenwinkel. De twee e-readers die Bol.com daarbij verkocht, de PRS-300 Reader Pocket Edition en PRS-600 Reader Touch Edition, konden door het ontbreken van wifi-ondersteuning echter alleen via een usb-kabel met elektronische boeken worden gevuld.

De nieuwe sectie die Bol.com woensdag heeft geopend, is volgens het bedrijf gericht op de BeBook Neo-reader. Dit model beschikt wel over wifi en kost bij Bol.com momenteel 329 euro. Verder gaan er geruchten dat Sony bij een aantal nieuwe e-readers wifi zal inbouwen.

Volgens Bol.com verloopt de adoptie van e-readers in Nederland voorspoedig. De firma meldt dat er vlak voor de vakantie een verdrievoudiging in de verkopen van digitale boeken en e-readers te zien was. Overigens verkoopt Bol.com vooralsnog alleen epub- en pdf-e-books die van Adobe's drm-beveiliging zijn voorzien.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

18-08-2010 • 11:13

75 Linkedin

Lees meer

Omzet Bol.com groeit met 18 procent Nieuws van 17 januari 2012
Toshiba opent deuren e-bookstore Nieuws van 29 september 2010
Bol.com misschien naar Amazon Nieuws van 2 september 2002

Reacties (75)

Wijzig sortering
129079 digitale boeken gevonden
Dit lijkt heel veel maar als je dan zoekt op nederlandse boeken:
56 digitale boeken gevonden
Waarvan het merendeel stduieboeken zijn. Laat ze eerst maar eens een degelijke collectie Nederlandse literatuur opbouwen! Kan me niet voorstellen dat dit een succes gaat worden als er niets te kopen valt :)
Schijnbaar vinden Nederlandse uitgevers het niet zo boeiend om e-books uit te geven; daar kun je Bol.com niet de schuld van geven. Als de verkoop van Engelse boeken goed loopt--en ik kan met niet voorstellen waarom niet; heel wat mensen lezen graag Engelse boeken--dan volgen de Nederlandse uitgevers vanzelf.
Zolang er voor ebook's nog een hoger BTW tarief geld zie ik het sowieso niet echt een groot succes worden. ;).
Goed dat je dit even onderstreept. Het zou aan mij voorbij gegaan zijn. Overigens denk ik niet dat het verschil echt zal gaan tegenhouden.

Als ik zo even rondkijk op eBook sites, zie ik dat voor de eBook meestal dezelfde prijs wordt gerekend als de paperback in de winkel. Zo kost de eBook versie van een recent boek van P. Aspe €17,5 wat de prijs is van de paperback. Een eBook is dus relatief gezien duurder dan een papieren versie. Daar komt ook nog eens de kost bij van een device, wat het volgens mij geheel oninteressant maakt.

Volgens mij kan je enkel voordelen halen uit het concept, als je een echte boekenwurm bent, en op reis gaat. Dan hoef je niet alle boeken mee te sleuren. Dat scheelt weer wat aan het gewicht van de reiskoffer. Bedenking hierbij is dat veel vliegtuigmaatschappijen (o.a. Brussels Airlines) het gebruik van eender welk elektronisch apparaat aan boord verbieden.
Bedenking hierbij is dat veel vliegtuigmaatschappijen (o.a. Brussels Airlines) het gebruik van eender welk elektronisch apparaat aan boord verbieden.
Tijdens het opstijgen en landen ja. Je mag gewoon je laptop/ereader etc gebruiken tijdens de vlucht.
Laat ze eerst maar eens een degelijke collectie Nederlandse literatuur opbouwen!
Waarom zou je Nederlandse vertalingen willen lezen ? Ik lees liever de oorspronkelijk Engelstalige versie.

Boeken van Nederlandstalige schrijvers lees ik sowieso niet, da's over het algemeen totale bagger.
Anoniem: 354937
@Aaargh!18 augustus 2010 13:20
Omdat sommige mensen wel Nederlandse boeken willen lezen?
Jij bent niet heel de populatie van Nederland hoor, er zijn altijd mensen die wat anders willen dan jij :)
Omdat sommige mensen wel Nederlandse boeken willen lezen?
Er zijn ongeveer 27 miljoen mensen die Nederlands spreken (ong. 22 miljoen daarvan als eerste taal). Op dit moment word de wereldbevolking geschat op 6.8 miljard mensen. Dus 0.397% spreekt maar Nederlands. Hoeveel daarvan heeft een e-reader ?

't is de moeite niet eens waard om boeken te vertalen naar het Nederlands.
[...]

Dit lijkt heel veel maar als je dan zoekt op nederlandse boeken:

[...]

Waarvan het merendeel stduieboeken zijn. Laat ze eerst maar eens een degelijke collectie Nederlandse literatuur opbouwen! Kan me niet voorstellen dat dit een succes gaat worden als er niets te kopen valt :)
Bol.com heeft 3.802 Nederlandse digitale boeken.
http://www.bol.com/nl/l/n...8299+8293+7419/index.html

En 125.468 Engelstalige digitale boeken.
http://www.bol.com/nl/m/e...igitale-boeken/index.html

Aan het aanbod zal het dus niet liggen lijkt me.

Het aanbod op minder legale plaatsen is nog veel groter zelfs.

[Reactie gewijzigd door Kluutmaran op 18 augustus 2010 14:04]

Helemaal gelijk, de zoekresultaten van de term "nederlands" betrof slechts titels met de string nederlands. /boeken/ zoek gedeelte van bol.com is veel beter doorzoekbaar dan /ereadershop/ gedeelte blijkt maar weer :)
Als het makkelijker word om boeken te kopen met/voor je e-reader verwacht ik dat de e-readers wel snel zullen doorbreken. Misschien moeten ze de krant ook maar aanbieden?
In de VS kun je al elektronische boeken ontlenen uit de bibliotheek. Je krijgt dan een soort tijdelijke licentie als je een boek uitleent.

Nu maar wachten tot Europese bibliotheken dit voorbeeld volgen.
Uitleen van e-books is in bv. Zweden al heel normaal. Sterker nog, het is gratis! (Net als het lidmaatschap van de bibliotheek; kan Nederland nog wat van leren...)
De bibliotheek van Almere biedt het ook aan. Ik heb het zelf niet kunnen proberen bij gebrek aan lidmaatschap en e-reader, maar ik weet dat ze het aanbieden.

Het is dus ook in (delen van) Nederland ook mogelijk.
In nederland kan dat via http://www.netlibrary.com/

Je moet even in de bibliotheek een gratis account openen en je kan boeken lenen.
Lezen is fijn, maar elke keer de volle mep betalen gaat niet werken. Ik heb mijn ereader dan ook verkocht en wacht dan ook op de digitale bibliotheek.
Misschien moeten ze de krant ook maar aanbieden?
Dat kan je nu al met bvb een iPad, verschillende kranten, hier in België bijvoorbeeld met De Standaard. Nu langs de andere kant, als ik beschik over WiFi is het natuurlijk wel een stuk interessanter om gewoon naar de (mobiele) website te surfen van een andere krant die zijn content wel gratis beschikbaar heeft :P

Maar hoe dan ook, goede ontwikkeling van Bol om een online winkel aan te bieden die je direct kan raadplegenl! Nu nog de prijzen omlaag van al die e-Readers & Tablets en dan hoop ik dat er snel meer bedrijven & uitgevers zullen volgen of gaan investeren in een online aanbod! Zoals een volledig online aanbod van alle Nederlandstalige strips (comics). Want nu is het aanbod nog heel beperkt tot enkele titels. Zeker als je vergelijken met het Japanse aanbod Manga ...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 93798 op 18 augustus 2010 11:36]

ipad != e-reader, het leest ook heel erg anders..

[Reactie gewijzigd door consolefreak op 18 augustus 2010 11:36]

ipad != e-reader,
De iPad iBooks app ondersteunt gewoon ePub en pdf en met de Kindle app kun je Amazon eBooks kopen en lezen maw prima geschikt als e-reader.
het leest ook heel erg anders..
Klopt, maar dankzij regelbaar backlight is dat binnenshuis geen enkel probleem.
zijn de meningen over verdeeld.. 's nachts met minimaal backlight bij een lampje leest het al zwaarder dan e-inkt met een lampje en in de zon kan ik het backlight zo hoog zetten als ik wil, ik zie niets op het scherm van de iPad.
Ipad kan de bol.com boeken niet openen ivm DRM.
(DRM is natuurlijk te slopen, maar dat is voor 95% van de nl-ers te ingewikkeld)
mwah.. je hoeft het niet te kraken.

de gratis txtr-app installeren, je bol boeken uploaden naar txtr.com en je krijgt de versie die je in de txtr-app kan openen.
Akkoord, maar de functionaliteit is wel voor een deel vergelijkbaar, zo is Amazon Kindle ook voor een iPad beschikbaar. Ik vind het alleen jammer dat er momenteel nog niet zo veel (Nederlandstalige) content beschikbaar is, Nederlandstalige uitgevers lopen naar mijn mening hier wat op achter terwijl er zeker vraag naar is! Niet dat ik het wil promoten, maar ik zie steeds vaker online (nl) boeken & (nl) comics opduiken op piraterij sites & torrents. Straks lopen ze weer allemaal te klagen dat ze inkomsten mislopen ...
Kopen? Op diverse p2p netwerken zijn ebooks zonder DRM al ruimschoots voorhanden. Jouw opmerking is net zoiets als stellen dat de verkoop van mp3 spelers pas gaat aantrekken als het makkelijker wordt om mp3's te kopen. Zo werkt het ook niet.
In de USA heb je de Kindle en Nook met een ook intern 3g kaartje; daarmee kun je dan "overal" (dus ook zonder WiFI) bij de Amazon cq BarneNobles store komen...
Zeer slim bedacht.

Leuk dat bol.com ook die stappen nu gaat maken.

Mijn voorkeur; ook nog zorgen dat ze ook iPad/iPhone app krijgen.
Eind augustus is de kindle ook in de UK verkrijgbaar en volgens mij in heel europa bruikbaar. En dus zonder 3G abonnements kosten.

Kindle heeft ook een iPad app. Ik heb het idee dat je boeken die je gekocht hebt met je amazon account dan zowel op je iPad als Kindle zijn te downloaden, maar weet dat niet zeker.
Kindle is al ruim een jaar in NL verkrijgbaar (via de Amerikaanse site), en heeft inderdaad 3G aan boord. Helaas heeft Amazon besloten het wireless boeken bestellen in Europa niet gratis te maken.

Ebooks in Europa hebben een opslag van ongeveer $2,50 per boek. (Ofwel, een ebook kost iets van $12,49 ipv $9,99, en wordt dan 'gratis' via 3G naar je Kindle gestuurd).
Daarnaast hebben ze ook de browsing functie afgekapt. Je kan helaas niet vrij Internetten, iets dat in de US wel kan met de Kindle.

Behalve die additionele kosten werkt de Kindle Store trouwens echt perfect. Binnen 30 seconden je ebook op de Kindle, en lezen maar.
Dit is een aantal maanden geleden gelukkig gestopt. Vanaf nu kun je voor dezelfde prijs als Amerikanen boeken kopen.
Toch niet:
http://www.amazon.com/Wei...Guide-ebook/dp/B000RG1ONE
Een willekeurig ebook, waarvan de producent aangeeft dat de 'The full version is absolutely FREE.' Kost helaas toch $2.30.

Amazon detecteert gewoon dat je in het buitenland zit, en telt $2.30 bij de prijs op. Er zijn inderdaad een zeer beperkt aantal boeken die geheel gratis verzonden worden, maar dat zijn er echt maar een paar. De meeste boeken zijn gewoon die $2.30 duurder dan in de US.

Edit:
log maar eens uit, en selecteer dan als "Your Country or Region " United States". Ineens zijn er dan honderden boeken gratis te krijgen. Log je vervolgens in, dan zijn ze ineens weer $2.30...

[Reactie gewijzigd door chrisboers op 18 augustus 2010 14:25]

De Amazon Kindle is in de US winkel te krijgen in de vorm van een "international version", niet de UK versie nemen!
Hierin zit inderdaad een 3G module welke hier in nederland netjes werkt. Via je computer kun je een boek kopen / sample selecteren, welke direct op je Kindle gedownload word. Zo had ik al 3 boeken op mn Kindle staan nog voor ik hem uit de doos haalde. Ook kun je met je Kindle zelfs de on-line store bezoeken en boeken kopen.
Als je een boek hebt gekocht kun je deze gewoon op al je Kindle devices kijken jah. Er zijn echter een aantal boeken waarbij deze maar op 1 apparaat tegelijk mag staan. Dus moetj e je boek eerst deleten van je Kindle, en dan op je iPad/Iphone/Android/Windows/Linux zetten.

[Reactie gewijzigd door marking op 18 augustus 2010 11:55]

Ik weet het niet zeker hoe het het gaat met de Kindle.... maar bij de Nook kun je in het buitenland niet bij de BarneNobles winkel komen....
Volgens hun; mogen ze geen boeken in het buitenland verkopen.

Dus kan het zijn dat als je in Duitsland op vakantie zit.... je toch niet bij bol.com kunt kopen via zo'n wifi reader....
Maar ja - das "een gokje"....
Bij de Kindle kun je dit wel, in over 110 landen kostenloos op 3G (Amazon Store / Wikipedia), waarbij je bij de meeste landen overigens geen vrij 3G hebt om te surfen, wat sowiso niet echt praktisch is op je Kindle...

[Reactie gewijzigd door marking op 18 augustus 2010 11:58]

Bij de Kindle gaat dat prima. 3G aanzetten (ivm accugebruik is het altijd handig die standaard uit te hebben staan), en de Kindle Store kiezen in het menu. Kan in heel Europa zonder probleem.
*proest* Het boek "vrouwen die mannen haten" op bol.com kost als download evenveel als het boek in de winkel. Wedden dat ze over een aantal maanden zeuren dat er een enorme opkomst is in illegale content op het internet?

Leren ze het dan nooit?
Bol is ook maar een boekenwinkel (inmiddels soort wehkamp/marktplaats), die vecht om te overleven. De toegevoegde waarde van Bol.com in de keten om Ebooks aan de man te brengen is niet erg groot. Ik denk dat ze op zeker moment voor ebook te duur worden, omdat ze de hun distributiemodel hiermee niet ten gelde kunnen maken. Zal niet lang duren totdat je direct bij de uitgeverij kan kopen, omdat dit de laatse schakel is die écht waarde toevoegt aan het product.
Over het algemeen gesproken kan hetme geen lor schelen van welke uitgever een boek is, laat staan als (wat ook wel eens voorkomt) er binnen een serie opeens van uitgever wordt gewisseld.

Ik ben fervent gebruiker van de Baen direct ebook sales site webscriptions overigens, omdat ze hun spullen simpelweg in 6, 7 verschillende formaten DRM vrij aanbieden, onbeperkt downloadbaar, nadat je het eenmaal gekocht hebt, tegen prijzen die meestal varieren van $6 (alleen in hardcover uit) tot $4 (alleen in paperback uit). Dit is dus een uitgever die het *wel* heeft begrepen, IMHO.

Ze hebben overigens ook een flinke selectie aan boeken gratis downloadbaar, in de hoop dat je dan de rest van de serie(s) wel gaatkopen. Zie Baen Free Library en baencd.

Maar alsnog zou ik best een aggregator site willen gebruiken waar ik ook boeken van de grote concurrenten uitgeverijen kan kopen tegen vergelijkbare voorwaarden. Direct van de uitgever heeft zijn plek, maar ook Amazon/Bol hebben hun plek al was het maar vanwege een zoekfunctie die over alle uitgeverijen heen gaat.

[Reactie gewijzigd door Jasper Janssen op 18 augustus 2010 13:51]

Handig voor de mensen die op vakantie naar een schermpje willen turen.
Geef mij maar papier :)

[Reactie gewijzigd door Dysg3nic op 18 augustus 2010 11:16]

Jij komt waarschijnlijk uit een ei.
Je mag van een reaguurder van tweakers toch wel verwachten dat hij/zij wel iets van technologische ontwikkelingen af weet. Anders is het misschien handiger om gewoon lekker op nu.nl en de telegraaf te gaan kijken, al weten de meeste van die lezers gelukkig wel dat e-paper de leeservaring van papier benaderd en zelfs overtreft (letters op papier kan je alleen met bril/loep vergroten....)

Ik verklaar mensen die op vakantie een paar boeken mee gaan zeulen langzaam voor gek.

Tenzij het boeken zijn die nog niet digitaal verkrijgbaar zijn. Dit dankzij de boekenmaffia, die kunstmatig de technologische ontwikkelingen koste wat het kost wil tegenhouden, uit angst dat de boeken gratis verder verspreid gaan worden.
Gelukkig is het gevolg hiervan dat mensen zelf de boeken gaan scannen en gaan verspreiden via de p2p/usenet-netwerken. Hiermee bewijst de boekenindustrie dat lezen mensen niet veel slimmer hoeft te maken. immers hadden ze kunnen leren van de muziekindustrie, die ook lange tijd geen goede legale alternatieve op internet wilde zetten.
"Althans, dat is de theorie. In de praktijk blijken digitale boeken niet direct koopjes. Het prijsniveau van het gemiddelde e-book ligt op ongeveer 80 procent van de prijs van een 'ouderwets' fysiek exemplaar. Dat bevestigt Daniel Ropers, directeur van Bol.com."

Dus als de aanschafprijs van het apparaat €329 is dan moet je voor €1316 aan e-books (of €1645 aan ouderwetse boeken) kopen wil je break even zijn op de prijs. Dus ja nee.. Ik "sleep" nog wel even wat boeken mee op vakantie..

[Reactie gewijzigd door CasaMan op 18 augustus 2010 12:25]

Als je het netjes volgens de regels doet wel. Als je echter even op darknet kijkt en daar effe 10-20 boeken download, dan heb je de aanschafprijs er gelijk uit.
Anoniem: 46304
@Quacka18 augustus 2010 12:19
Ze verspreiden het nu met DRM, ze hebben inderdaad niks geleerd.

Overigens kan ik best begrijpen dat iemand 1 of 2 papieren boeken meeneemt op vakantie, als er dan iets mee gebeurt is dat minder erg dan wanneer een dure ebook reader kapot gaat of gestolen wordt. Zeker als die vol staat met dure, DRM beveiligde ebooks die je niet even van je backup op je neiuwe reader kunt overzetten.
Nee hoor, de huidige techniek is voor mij nog niet interessant.
1) Prijs ligt nog veel te hoog voor de functionaliteit die je ervoor krijgt
2) ePaper vervaagt met de jaren (zwart wordt steeds minder contrastrijk)
3) ePaper pixels slijten best snel, zeker op punten waar de pixels vaak moeten switchen (randen van menu's e.d.)
4) Geen goed kleurenscherm
5) Zelfde nadelen als papier: niet leesbaar in het donker, geen bewegende beelden afspeelbaar enz enz.
6) Je zit met een device vaak vast aan de store van de betreffende fabrikant (en anderzijds geven veel uitgeverijen hun boeken niet in standaard PDF of epub uit), dus ben je beperkt in je doen en laten.
Ik zie toch meer in producten als de iPad of de iSlate; hoeven we voor eReaders het wiel niet opnieuw uit te vinden, maar kunnen we direct putten uit jaren ervaring op OS en usability gebied.

[Reactie gewijzigd door TDeK op 18 augustus 2010 15:03]

Ik vind het zelf leuke gadgets, maar ik zie de concrete voordelen ook niet zo. Alleen in die gevallen waarin je lang weg gaat scheelt het in het aantal boeken dat je hoeft mee te sjouwen. Maar de meeste boeken lees ik toch gewoon thuis, of in de bus, en dan is een e-reader qua grootte niet of nauwelijks kleiner dan het gemiddelde boek.
En waarom open je dan uberhaubt het nieuws bericht?
Opzich wel een goede ontwikkeling, dit heeft E-bay Amazon ook al werkt dit alleen met hun e-reader.

Edit: Zie Comment Chicken

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 354937 op 18 augustus 2010 11:19]

Amazon denk ik; niet E-Bay
Handig voor mensen die met het vliegtuig of de auto op vakantie gaan.
Geef mij maar paard en wagen :)

Laten we eerlijk zijn, vooruitgang moet je niet tegen willen houden, op dit moment is papier slechts nodig omdat nog niet al het digitaal's is uitgekristalliseerd en omdat mensen nog erg aan papier gewend zijn.
Precies, vooruitgang moet je ook niet tegen willen houden, maar als ik tijdens de lunch eens in de groep gooi "wat vinden jullie nou van een eReader?", dan moet je die gezichten aan tafel zien. De meeste mensen hebben hun (afkeurende) mening al klaar, maar als je door gaat vragen weten ze helemaal niets van de techniek. Van e-Ink hebben ze bijvoorbeeld nog nooit gehoord en ze zijn allemaal in de veronderstelling zo'n eReader een lcd scherm heeft. Dan kan ik me voorstellen dat je niets ziet in zo'n ding.

Wellicht dat daar nog een hoop werk ligt voor de marketing afdeling van eReader fabrikanten. Probeer de grote massa meer bekend te maken met de techniek achter de eReader.
Het is een beetje lastig om het voordeel van een e-scherm op massa-media zoals TV of Internet te tonen omdat TVs en computers nu eenmaal een LCD, plasma of CRT scherm hebben...

En in een tijdschrift komt het verschil ook niet echt over. De enige manier om het verschil te zien is door er voor te zorgen dat de mensen (in een winkel bijvoorbeeld) een demo-model kunnen bekijken. En dat is weer duur om op grote schaal te organiseren...

Het is dus momenteel nog een beetje het kip-en-ei probleem. Ik hoop echter dat langzaamaan toch wel meer mensen overtuigd raken van e-readers met een goed e-ink scherm zodat ze in grotere massa geproduceerd kunnen worden en goedkoper worden, etc. Want die schermpjes zijn inderdaad veel beter geschikt om lang en relaxed van te lezen dan een LCD, plasma of CRT scherm.

En het feit dat je een hele bibliotheek in je handbagage in het vliegtuig kunt meenemen zonder over de bagagegewichtlimiet te gaan is natuurlijk ook wel handig...

[Reactie gewijzigd door awulms op 18 augustus 2010 21:49]

Nou, als ik mijn tentamen aan het leren ben wil ik dat van papier doen omdat ik dan makkelijk kan markeren en aantekeningen maken etc. Papier blijft gewoon bestaan, maar kan inderdaad voor veel toepassingen wel ernstig verminderd worden.
Zulke gevallen heb je ook nog; mensen die net uit een grot lijken te komen en dan meteen iets als onnodig bestempelen zonder kennis.

E-ink is het enige scherm op deze aarde dat net zo prettig leest als papier.
Net zo onprettig bedoel je. In donkere omgevingen lees ik liever van een scherm.

Overigens:
Overigens verkoopt Bol.com vooralsnog alleen epub- en pdf-e-books die van Adobe's drm-beveiliging zijn voorzien.
Als er iets overbodig is is het DRM wel. Dat mensen daar nog geld voor betalen... Nou ja, ze leren het wel als hun apparaat een keer vervangen moet worden of zo.
Geen enkel probleem. Heb ik al een keer gehad met mijn Sony. Was kwestie van nieuwe serienummer doorgeven en programma opdracht geven om opnieuw te downloaden (wat bij ebooks itt iTunes wel kan :) ).
Wanneer heb jij iTunes voor het laatst gebruikt? Bij iTunes kan je ook onbeperkt opnieuw downloaden hoor.
Handig ja voor mensen die veel lezen en geen fortuin kwijt willen zijn aan kosten voor zware koffers ;) Daarnaast scheelt het ook veel gesleep :)
daarom hebben ook de meeste ereaders epaper,
Overigens verkoopt Bol.com vooralsnog alleen epub- en pdf-e-books die van Adobe's drm-beveiliging zijn voorzien.
Hoe werkt dat precies? Betekent dat dat ik geen gekochte boeken op mijn PC of laptop kan lezen? Kan je wel backups maken? Of ben je al je boeken kwijt als je e-reader kapot gaat of je hem verliest? Kan je wel overstappen op een andere reader en toch je boeken behouden, of ben je die dan allemaal kwijt?

Als dat zo is toch maar even wachten nog op een andere winkel met een drm-loos aanbod.
Ik heb een reader en je download je boeken naar je pc/notebook, op je pc staat een client (adobe digital editions), daar sleur je je boeken in en vervolgens naar je reader. Op je pc waar je digital editions client staat kan je ook de boeken lezen. En ik meen me te herinneren dat adobe het toestaat dat je 1 licentie op 5 verschillende apparaten mag gebruiken. Het gaat hier dus om je adobe client en niet de reader.
Wat direct weer windows-only is als ik het goed heb.
ik wacht ook op DMR-loze boeken
Anoniem: 167472
@Zoijar18 augustus 2010 11:46
+1 :+

DRM is zooooo achterhaald tegenwoordig. Niemand zit daar toch nog op te wachten?

Ik wacht ook in ieder geval af op een DRM-loos aanbod.
TPB staat er vol mee. En DRM files die gekraakt zijn zijn vaak beter van kwaliteit dan OCRerd scans.
DRM werkt niet :-)

Ik heb m'n best gedaan en op Project Gutenberg enkele honderden Nederlandstalige boeken toegevoegd, ook beschikbaar als ePub, zonder DRM.

Wil je er meer, help dan een handje op Distributed Proofreaders (pgdp.net)
Hoezo geruchten, Sony heeft toch al e-readers met WiFi en 3G? Sony PRS-650 supports WiFi (can also support 3G) wireless, support for PDF, Word, BBeB Book, ePub/ACS4 and Adobe Digital Edition formats, provide USB 2.0 interface, with the latest user interface.

Dat Bol dit doet is natuurlijk een logische ontwikkeling. Dit is echt toegevoegde waarde, boeken kopen waar en waneer je maar zin (en verbinding) heb.
De PRS-650 is nog niet officieel door Sony aangekondigd. Sony heeft overigens inderdaad al wel een wifi-ereader, de Daily Edition, maar deze is niet in Nederland verkrijgbaar.
Heel slim van bol.com. Voor Nederlandse e-reader gebruikers zijn er (vind ik) op het moment nog veel te weinig mogelijkheden. Door één van de eerste hiermee te zijn (en waarschijnlijk ook gelijk een grotere) kan bol.com er wel eens voor zorgen een hele dominante positie in de Nederlandse markt te kunnen innemen.
Voor strips is de Nederlandse markt gelukkig goed bediend, ik heb mijn digitale collectie flink kunnen uitbreiden, ook met dingen die al lang niet meer te koop zijn tenzij je woekerprijzen gericht op verzamelaars betaalt. Ik zit echt te wachten op een fatsoenlijke en betaalbare kleurentablet met groot scherm want lezen op een laptop is ook niet alles.
Het grootste nieuws hier is volgens mij dat Bol.com nu ook e-readers verkoopt die NIET van Sony zijn. De exclusiviteitsdeal met Sony lijkt mij dan ook voorbij na een jaar. Lijkt mij dan ook een goede ontwikkeling.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee