Door een 'menselijke fout' is Intel mogelijk e-mails kwijtgeraakt die als bewijs hadden kunnen dienen in de rechtszaak met AMD. Hoewel nog niet duidelijk is wat de schade precies is, komt het sowieso niet goed over.
Direct nadat AMD zijn ruchtmakende antitrustzaak indiende in juni 2005 is Intel begonnen met het veiligstellen van bewijs, onder andere door backups te maken van het netwerk en opdracht te geven aan 600 medewerkers om hun e-mails te bewaren. Men vergat er echter expliciet bij te vermelden dat ook verzonden berichten bewaard moesten worden, waardoor een deel daarvan waarschijnlijk verdwenen is door automatische schoonmaakacties. Dit is niet de enige fout die men heeft gemaakt: enkele backuptapes van het kantoor in Duitsland blijken te zijn overschreven en sommige mensen die pas in een later stadium werden aangewezen als kandidaat voor het getuigenbankje zijn daar niet van op de hoogte gesteld, waardoor ook die mogelijk niet meer alle gegevens kunnen terughalen.
Intel denkt een hoop van de ontbrekende gegevens nog te kunnen terughalen: een deel van de verzonden mails kan dankzij cc'tjes en antwoorden erop sowieso achterhaald worden. Ook zal veel informatie terug te halen zijn uit de wekelijkse backups die het bedrijf sinds oktober 2005 heeft gemaakt, hoewel niet alle medewerkers daarin zijn opgenomen en een deel van die tapes inmiddels ook is overschreven. Terwijl Intel letterlijk duizenden backups gaat doorzoeken en zijn nederige excuses aanbiedt aan de rechter, wil AMD koppen zien rollen: het schrijft het verlies van data toe aan grove miscommunicatie, slecht beleid en te weinig toezicht van buitenaf. De rechter zou maatregelen moeten nemen, aldus het bedrijf. Antitrust-advocaat Marc Ostrau vindt de gang van zaken ook bijzonder ongelukkig. In de praktijk is het onwaarschijnlijk dat het oordeel van de rechter zou worden bepaald door het kleine deel van de documenten dat ontbreekt, maar nu ze kwijt zijn neemt iedereen direct het ergste aan.