'Stichting de Thuiskopie verkoopt in beslaggenomen dvd's'

Stichting de Thuiskopie (logo)Stichting de Thuiskopie blijkt in beslaggenomen blanco cd's en dvd's door te verkopen aan Nederlandse handelaren, zo schrijft PC-Active. De stichting neemt blanco media in beslag als de verkoper de verplichte wettelijke heffing niet heeft afgedragen. Hiervoor werden bijvoorbeeld controle's uitgevoerd op de zwarte markt in Beverwijk. De Thuiskopie valt onder het ministerie van Financiën en mag de in beslaggenomen goederen niet doorverkopen. Deze zijn eigendom van de staat en vallen onder de Domeinen. Via de Domeinen worden door de staat in beslaggenomen en overtollige goederen door middel van een veiling verkocht. Het computerblad heeft Minister Donner om opheldering gevraagd in deze zaak.

Door Gabi Gaasenbeek

16-09-2005 • 18:51

82 Linkedin

Submitter: kamstra

Bron: PC Active

Lees meer

Lucky Shop beboet door De Thuiskopie Nieuws van 25 augustus 2005

Reacties (82)

Wijzig sortering
2 keer innen? Als dat zo zou zijn... Maar dit word wel leuk natuurlijk. Weer iets waar Donner van mijn part zijn nek over mag breken.
Maar ik snap iets niet. Worden de blanco media in beslag genomen dan? Ik neem aan of deze personen dan nog een boete krijgen? Of dat niet. Dit is dus weer heel duidelijk een vuil spelletje wat hier gespeeld word. STICHTING Thuiskopie, dus we mogen niet eens vragen hoe het daar gaat bij die boeven.
Mag die blanke media dan in beslag worden genomen? Of mag de eigenaar alsnog de heffing betalen? Of is het gewoon kwestie van pik in die handel en verder geen discussie. En dan zeker ook nog een boete na??? Overigens wat ik toen op TV zag is dat de politie en niet de stichting de boel in beslag nam. Dan neem ik toch aan de de politie het meeneemt? En niet dat stichtin Thuiskopie het zich toeeigent? Hebben ze volgens mij het recht niet toe. Zoals al staat beschreven behoort het toe aan de staat.
Of mag de eigenaar alsnog de heffing betalen?
Dit zou niet rechtvaardig zijn naar de andere die wel netjes de heffing vooraf hebben betaald. Deze eigenaar heeft vast ook een boel CD's verkocht waar hij geen heffing voor heeft betaald.
Sinds wanneer mag een STICHTING!!!!!! winst maken dan.
Door verkoop van goederen.

Ik vind dit een slechte zaak.
En zeker voor het Nederlandse Rechtssysteem.

Den Haag --> wat gaan we weer hard af zeg :r
Anoniem: 49546
@RammY17 september 2005 03:31
Een stichting mag inderdaad geen winst maken, maar dat wil niet zeggen dat een stichting geen geld mag ontvangen.

Een hoop stichtingen hebben toch een flinke kas, zo lang het geld daarbij maar niet wordt uitbetaald aan de oprichters als winst maakt het niet uit.

Een stichting kan immers niet op lucht draaien, ook daar moet geld binnenkomen. Echter bij een stichting opgezet door de staat zou je verwachten dat het geld uit de staat en donaties komt en niet uit de inkomsten van de verkoop van in beslag genomen spullen.

Er zich overigens een hoop manieren om jezelf te belonen als je werkt in je eigen stichting zonder dat dat als winst wordt gezien.
Stichting Thuiskopie of whatever van de staat is niks anders dan een zwarte gat waar geld van de gewone burgers 'verdwijnen'.

Zo zijn er zoveel overheidsinstellingen waar we aan ergeren omdat het totaal geen enkel doel of nut heeft.
We moeten maar slikken omdat we zelf ervoor hebben gekozen. Het is immers een democratie.

Onze overheid is hier niet voor ons, maar tegen ons.
Ze hebben experts die plannen moeten verzinnen om ons meer te laten betalen.
Ik wacht dus af tot de dag dat er heffing komt op de lucht die we allemaal inademen. Natuurlijk met een excuus om luchtvervuiling tegen e.d.
Stichting "Schone Lucht".

Nou, al dat overheidsinstellingen zitten voor mij maar een vies luchtje aan!

Eneh.... wie heeft eigenlijk ervoor gekozen voor Stichting Thuiskopie, Brein of whatever?
IK NIET!

edit: typos
Een stichting mag gewoon winst maken, alleen de winst dient gebruikt te worden waar de Stichting is voor opgericht of mag aan verbouwingen besteed worden.
Lijkt me eigenlijk weinig geks aan?

Moet de staat die dingen dan maar weggooien? Dat is pas kapitaalvernietiging. Nu kan iemand ze gewoon weer kopen (en heffing afdragen :P). Kan ik als belastingbetaler alleen maar toejuichen :)

[edit]
Mensen hieronder : Jullie hebben gelijk. Ik had het nieuwbericht niet goed gelezen en was in de veronderstelling dat Domeinen de DVD's veilt. Maar het blijkt dus dat de stichting dat zelf doet. Dat kan inderdaad niet door de beugel :)
Nee maar de staat moet het spul verkopen, en niet st. Thuiskopie lijkt mij. Buiten dat, waarom het spul in beslag nemen? Je kunt de mensen ook dwingen alsnog de heffing te laten betalen. Maar nu word dus blijkbaar de boel in beslag genomen voor iets waar de mensen netjes voor hebben betaalt (het is niet gestolen ofzo) alleen de heffing is niet betaald of word niet afgedragen.
Ik bedoel er komt een deurwaarder bij jou aan de deur voor 100 euro dan maggie volgens mij nooit meer dan 100 euro aan waarde beslag op laten leggen.
Dit is gewoon lekkere business voor st. Thuiscopulatie. En de handelaar zal het ook wel voor erg weinig krijgen. Hoewel hij natuurlijk minimaal 50c per media betaald aan heffing :P
Alleen de heffing betalen? Dus niet geschoten is altijd mis?
Door een boete gelijk te stellen aan de vermeden schade mis je het preventieve effect van boetes.
Dus de boel in beslag nemen? Een boete geven? En ook nog de naheffing doen?
Private stichtingen, zoals de stichting Thuiskopie mogen geen in beslag genomen goederen verkopen/helden.
Dar morgen alleen de domeinen van de Nederlandse overheid. De stichting Thuiskopie had de DVD / CD gewoon moeten afdragen.

Zou toch wat worden als de douane de in beslag genomen cocaine en heroine gaat verkopen.
Of de politie gaat de in beslag genomen vuurwapens verkopen... :Y)

De stichting thuiskopie is gewoon te ver gegaan, hopelijk worden ze daarvoor aangeklaagd / bestraft, zoals in een net rechtsysteem hoort...... Maarja, het OM is ook niet alles meer ;)
dus jij vind het ook normaal als de scooter jouw scooter in beslag neemt en deze gelijk doorverkoopt aan een ander?

Dat ze in beslag nemen ok, maar doorverkopen mag gewoon niet volgens de wet...
Oh, en waar denk je dat de dienst Domeinen voor dient ? Precies voor dat gene waarvan jij denkt dat het "verboden" is.

Overigens is het een grote misvatting dat de CD's/ DVD's in beslag genomen zijn. Dat zijn ze niet. Er is, op verzoek van de stichting thuiskopie, door de verkopers, vrijwillig afstand van gedaan.
Dat is iets heel anders dan inbeslagnemen.
mwa... vrijwillig? Dat is dan vast gebeurt om een boete te voorkomen. Je kunt je afvragen of dat vrijwillig is. Als een straatrover roept "je geld of je leven!" en je dan je beurs geeft, was dat dan vrijwillig?

Of stond Thuiskopie te wachten bij een container, tot de eigenaar zich meldde, maar is die niet op komen dagen omdat hij al die zwaailichten bij zijn container zag? Maar zelfs dan: als ik niet naar huis ga omdat ik die kerels bij mijn voordeur er dreigend uit vind zien, betekent dat dan dat ik vrijwillig afstand doe van mijn huis?
Wel eens aangehouden met iets wat je niet in bezit mag hebben ? Nee, welnu de procedure is als volgt:

- De opsporingsambtenaar vraagt of je afstand wilt doen. Als je daaraan mee werkt, is dat wettelijk "vrijwillig". Dan kun je daar anders over denken en met allemaal flauwe voorbeelden over overvallers etc. komen, maar je kunt een opsporingsambtenaar NIET vergelijken met een overvaller (althans, wettelijk).
Nu is de stichting Thuiskopie wel geen Opsporingsdienst, maar dat maakt niet uit. Net als ieder andere rechtspersoon of natuurlijke persoon hebben zij het recht om vragen te stellen.
-Als de bevraagde geen afstand wil doen (en dat hoeft ook niet, omdat het verzoek van de stichting komt), dan kan de stichting Thuiskopie niets doen. Daarom hebben ze ook 2 agenten oid (FIOD-ECD kan ook) bij zich die WEL opsporingsbevoegdheid hebben, en wel bevoegd zijn om de spullen in beslag te nemen. De agenten vorderen dan de spullen. Het niet gehoor geven aan een vordering van een opsporingsambtenaar is een misdrijf. Het niet gehoor geven aan een verzoek tot afstand doen van een stichting mag gewoon.

- Als er vrijwillig afstand is gedaan van de CDs en DVDs, en ze zijn aan de stichting overgedragen, dan is er AFAIK geen enkele wettelijke reden waarom de stichting de spullen niet gewoon mag verkopen.
- Als ze door de politie / fiod-ecd in beslag genomen zijn, mogen ze alleen door de domeinen verkocht worden.

En aan iedereen die het er niet mee eens is, verzoek ik nogmaals met wetteksten te komen waaruit blijkt dat de Stichting Thuiskopie illegaal bezig is...

En ff voor de duidelijkheid: ikben op geen enkele manier met de stichting verbonden, ik kan alleen erg slecht tegen het "spelen van de vermoorde onschuld", waar heel veel mensen zich hier mee bezig houden....
Wuhahahahahaahah!!! Jij bent goed en je zegt de dingen precies waar het op staat maar dan op allemans taal.
Toppie!
wat??? dus 2 keer innen?
Hier gaat zeker weten een relletje om komen. Grote kans dat meteen het bestaan van de stichting ter discussie gebracht gaat worden. Bijna alles is tegenwoordig beveiligd tegen kopieren en dergelijke beveiligingen mogen volgens de wet niet gekraakt worden. Waarom dan heffing betalen voor iets dat niet mag? Dit is dus het begin van het einde voor deze stichting.

Oftopic gemod? Steeds gekker hier het lijtk wel als of sommige mensen een pot ver open hebben staan naast hun computer en vervolgens onder invloed van verflucht gaan modden.
<div class="b4" style="position: relative; color: black; border: #C6C1B4 1px solid; width: 80%; padding: 5px; font-size: 12px;"><span style="color: C00042;">Admin-edit:</span>
Het reageren met betrekking tot de moderaties binnen een reactie-draad is onwenselijk en offtopic.

Opmerkingen over onterechte moderaties zijn beter op hun plaats in het Tweakers.net Moddereter Forum; klachten over moderaties worden daar behandeld en wanneer mogelijk rechtgezet, of anders zal de gekozen moderatie onderbouwd worden.
</div>
zowiezo onzin dat zij het in beslag mogen nemen.
daar is de politie voor,niet e of a stichting
|:(
... verkoop - inbeslagneming - terug verkoop - opnieuw in beslagneming - ...

kassa
wie zet de petitie op voor opheffing van deze organisatie, aangezien ze soort van "helen" en actie voeren om dat juist tegen te gaan...... :+
Anoniem: 130738
@WPN16 september 2005 20:19
Ze verkopen zelf in beslag genomen illegale lege DVD's en dan spannen ze een rechtzaak aan tegen Opus omdat die legale lege verkoopt ?
Ja, ook een manier om de concurrentie dwars te zitten :)
Nee ze verkopen geen illegale DVD's. Het gaat om blanco's, dus DVDR's.
Het enige illegale is dat er geen rechten over zijn afgedragen. Als zij ze verkopen en zelf daarover rechten afdragen zijn die lege dvdrs weer gewoon legaal geworden. Je hoeft ze dus niet te vernietigen, met de media zelf is niks mis.
Ten eerste is sowieso het grootste gedeelte van de inbeslagnames onrechtmatig.
Ten tweede hebben al een aantal handelaren in Beverwijk hun recordables terug geeist omdat er geen sprake was van import.
Het probleem is namelijk dat de heffing een import heffing is.
Dat betekent dat als een handelaar de recordables in een ander EU land heeft ingekocht er geen sprake is van import.
Dit heeft onder andere te maken met het vrijhandelsverdrag wat in de EU geldt.
Daarnaast mag er maar 1 keer heffing worden geheven.
En dat gebeurt in het land waar de recordables zijn gekocht.
Nu is het probleem dat in Luxemburg de heffing op recordables 0% is, maar dat maakt verder niet uit.
De stichting de thuiskopie zet zich steeds meer buiten de wet.
Het wordt tijd dat er iemand naar Straatsburg gaat en de stichting de thuiskopie op z'n nummer zet.
Want deze lui kennen schijnbaar de wetten niet.
Ten eerste is sowieso het grootste gedeelte van de inbeslagnames onrechtmatig.
Kun je dat onderbouwen?

Wat zou er er trouwens dan met de inbeslaggenomen goederen moeten gebeuren, op de composthoop gooien?
Kun je dat onderbouwen?
Dat staat er toch?
Het probleem is namelijk dat de heffing een import heffing is.
Dat betekent dat als een handelaar de recordables in een ander EU land heeft ingekocht er geen sprake is van import.
Wat zou er er trouwens dan met de inbeslaggenomen goederen moeten gebeuren, op de composthoop gooien?
In beslaggenomen goederen worden automatisch eigendom van De Domeinen
Die kan de goederen of vernietigen of verkopen.
}:O Ich als dat waar is waarom beginnen die mensen dan geen rechtzaak

en daarna gelijk een schadeclaim en naam zuivering voor beverwijk)
@ Maniacshouse

Donner is van justitie, Zalm van financien, verder no biggie...

Tja dit is natuurlijk gewoon van twee walletjes eten daar. Maar je kan niet zeggen dat ze niet creatief zijn met het weg werken van het begrotings tekort :Y)
Er is niet bekend of de dvd's ook onder voorwaarden verkocht worden. Bij de domeinen worden wel meer dingen verkocht die in beslag genomen zijn. Neem bijvoorbeeld de lampen en toebehoren van een hennepkwekerij, kun je gewoon kopen bij de domeinen, of in beslag genomen brommeronderdelen en complete brommers.
Met bijvoorbeeld die lampen kun je ook tomaten kweken, maar goederen zoals bijvoorbeeld die brommers worden vaak verkocht onder de voorwaarde dat ze vernietigd worden (dwz Gesloopt voor onderdelen).
Ik kan me een scenario voorstellen dat een bedrijf de dvd's koopt om een of andere productie van zichzelf op te zetten, of als dataopslag, maar het is vast niet de bedoeling dat er filmpjes op gebrand worden.
Maar dan word het verkocht bij de domeinen en niet door st TK zelf. Misschien moeten wij zelf die jongens maar eens gaan controleren. Kijken of ze de DVD's in de achterbak mee naar huis nemen of dat de politie ze netjes in de achterbak meeneemt.
(wat nou overbodig? wij worden continu gecontroleerd door dit soort gasten. Maar wie controleerd hun? ;))
Anoniem: 107527
17 september 2005 04:01
Hmmm... Voor iedereen die zegt dat dit niet mag denk ik toch dat Stichting Thuiskopie een maas in de wet heeft gevonden.
Het lijkt mij namelijk dat de Stichting Thuiskopie de lege media namelijk NIET in beslag neemt. Wat mij veel waarschijnlijker lijkt is dat de Stichting Thuiskopie de verkopende partij het aanbod doet de boete te verlagen als de betreffende media aan de Thuiskopie wordt overgedragen. Dit zou betekenen dat het niet in beslag genomen wordt maar quasie vrijwillig wordt overgedragen. In dat geval zou volgens mij Thuiskopie weer wel het recht hebben om de media te verkopen.

Ik vindt dit zeker geen frisse zaak, maar ik ben er vrij zeker van dat Thuiskopie met het legertje advocaten dat ze hebben niet zo dom zullen zijn om zo'n stomme fout te maken. Ze weten het vast wel recht te breien.

[Sarcasme]Uiteraard heeft Thuiskopie de extra inkomsten uit deze verkoop ook heel hard nodig. Hun arme bestuur moet tenslotte ook elk jaar een leuke loonsverhoging krijgen. Het zou toch toch wat zijn als je als fatsoenlijke bestuurder met als taak om ons onfatsoenlijke plebs op te voeden met minder geld thuis komt dan onze minister president. Wellicht willen ze ook gewoon net als dat PVDA 2e kamer lid graag een auto met chauffeur. Met hun drukke baan lijkt me dat alleszins redelijk.

En tja, dat ze geen openheid van zaken kunnen geven (via de wet openbaar bestuur of zoiets) is ook heel logisch. De werkdruk is natuurlijk veel te hoog om daar nog aan toe te komen.[/Sarcasme]
Hoe maak je jezelf belachelijk
Helemaal mee eens...

Kan hier behoorlijk pissig om worden... Jan Modaal denk goedkope cd's te kopen (zonder heffingen), vervolgens worden ze in beslag genomen door Stichting "Hufters". En deze verkopen het spul weer via de "officiele" weg...

|:(

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee