LSI Logic introduceert eerste Ultra320 RAID controller

LSI Logic logo LSI Logic heeft aangekondigd dat het is begonnen met de levering van productie samples van zijn nieuwe serie MegaRAID SCSI 320 RAID controllers. Naar eigen zeggen is dit de eerste SCSI RAID controller met ondersteuning voor de nieuwe Ultra320 SCSI standaard. De MegaRAID SCSI 320 serie bestaat uit drie varianten: de zero-channel MegaRAID SCSI 320-0, de single-channel MegaRAID SCSI 320-1 en de dual-channel MegaRAID SCSI 320-2. De zero- en single-channel controllers zijn ontworpen volgens de low-profile MD2 form-factor, waardoor zij geschikt voor gebruik in compacte serverbehuizingen. De controllers hebben ondersteuning voor 64-bit adressering en zijn voorzien van een snelle I/O processor.

Door Femme Taken

UX Designer

05-06-2002 • 06:57

10

Bron: LSI Logic

Lees meer

Reacties (10)

10
10
9
7
0
0
Wijzig sortering
Dit is natuurlijk een hele mooie ontwikkeling, zeker omdat de standaard al een hele tijd bekend is, maar kan iemand me vertellen wat ik met bij een zero-channel voor moet stellen?
Anoniem: 32372 @Kippenijzer5 juni 2002 07:42
op een zero channel kun je enkel 15 -1 = 14 apparaten aansluiten.
als je een 4 kannaals hebt is de aanduiding van de kanalen 0 -1 - 2 - 3 = dus 4 x 15 schijven of apparaten.
het eerste kanaal op een scsi controller is altijd het zero kanaal
Dit staat er i.i.g. in het artikel..
Designed with a low-profile (MD2) form factor for tight enclosure environments, the MegaRAID SCSI 320-0 and MegaRAID SCSI 320-1 incorporate high-performance I/O processor-based technology, and are ideal for demanding, yet cost sensitive server I/O environments. The half-size, dual channel MegaRAID SCSI 320-2, featuring the LSI Logic LSI53C1030 dual-channel Ultra320 SCSI controller, targets high-performance mid-range servers and I/O intensive workstation environments.
Ze zijn bedoeld voor kleine serverbehuizingen, dus misschien alleen maar een dochterboard :?

Hmm, Barend en Femme waren mij voor..
Mannen: +1 Informatief, maar ik kan helaas niet meer modden.

* 786562 Erik
Teveel met linux gewerkt zeker, vanuit softwareaanduiding worden ze meestal genummerd beginnende met de 0 inderdaad, maar als het om hardwarebenamingen gaat is een zero channel toch echt zoals men hierboven aangeeft een channel-loze versie die als soort "dochterbord" of anderszins toevoeging voor je huidige SCSI kanaal kan werken, of althans, dat meende ik zelf, maar wist het niet zeker, vandaar dat ik de vraag ook stelde, en het klotp dus inderdaad :P

En btw,
op een zero channel kun je enkel 15 -1 = 14 apparaten aansluiten.
SCSI-ID's beginnen juist met 0, en maken zo dus dat je : 15 + 1 (ID0) - 1 (Meestal ID 7, voor de SCSI controller zelf) = 15 apparaten kwijt kunt.... Dus of je was nog niet helemaal wakker, of je kunt je beter bij IDE houden...
Dan zit er al een SCSI controller op je moederbord, die alleen geen hardware RAID biedt. Je kunt dan de RAID module in een speciaal slot op het moederbord drukken. Verlaagt de kostprijs van de RAID controller behoorlijk.
AuteurFemme UX Designer @Kippenijzer5 juni 2002 07:40
Zero-channel RAID wil zeggen dat de RAID controller als uitbreiding werkt op de bestaande SCSI controller. De SCSI controller en de zero-channel RAID controller moeten dan wel met elkaar overweg kunnen, bijvoorbeeld door middel van Intel RAIDIOS support of Embedded RAID Logic bij Adaptec kaarten.
Welke doorvoer snelheid krijg je dan op raid 0 met maximale hoeveelheid schijven eraan?
Ronduit gezegd valt daar helemaal niets over te zeggen of te voorspellen, omdat het van een aantal externe factoren afhangt.
In de eerste plaats is er geen disk te vinden die continue 320MB/sec kan leveren. Als je dan, zoals jij voorstelt, bijvoorbeeld tien disken in een stripeset stopt, dan zou iedere disk 32MB/sec continue moeten kunnen leveren om de bus vol te krijgen - dat gaat lukken. Natuurlijk geldt dit alleen zolang de blocksize van de stripe getuned is op de te lezen data, en elke disk zonder onderbreking sequentieel data kan lezen.
Enfin, de eerste externe factoren zijn dus:
-welke data staat erop
-hoe is die data verdeeld over de disken
-wat doe je met die data
En, niet onbelangrijk, waar ga je met die data heen? Jouw bus (PCI) zal toch minstens de 64bit/66MHz variant moeten zijn om de data verder te transporteren. Als je dan op diezelfde PCI bus een tweede controller zou plaatsen zodat jouw data bijvoorbeeld gekopieerd kan worden, zal de LSI de bandbreedte moeten sharen met die tweede controller.
Als je een benchmark doet, dan zal het best wel een forse doorvoersnelheid opleveren, maar synthetische benchmarks zijn alleen dat - synthetisch.
Om data op die disken te krijgen zal het toch door een server en een connectie heenmoeten. Natuurlijk heb ik zelf ook wel eens grappig bedoelde testen uitgevoerd en in het kort kwam hierop neer:
RS/6000 F50 met Emulex LP8000 naar een Compaq HSG80 (zes kanalen) controller, stripe van 6x36GB disk -> 40MB/sec write, 45MB/sec read continue over tien minuten. Data bestond uit veertig willekeurige kopieen van een Smartstart CD, filesystem op stripeset was standaard AIX LVM.
Compaq ML370 met Emulex LP8000 naar een Amdahl LVS4800 (zes kanalen) controller, stripe van 6x36GB -> 85MB/sec random write/read met 512 Bytes blocksize in IOmeter (een benchmark tool).
Klinkt langzaam, maar ik zat met die 85MB/sec continue dicht tegen het maximum van een FC verbinding aan. In de praktijk gaat het namelijk niet om de benchmarks van een disk, maar bepaalt de complete weg welke de data moet afleggen hoe 'snel' een systeem is.
Kortom, ik verwacht benchmarks met de door jou genoemde stripesets die boven de 200MB/sec liggen, terwijl het branden van een CD vanaf die stripeset of het spelen van een .mp3 niks sneller zullen gaan dan van een willekeurig oude IDE disk van een paar (Euro-)tientjes.
Anoniem: 32372 5 juni 2002 08:03
correct ben nog niet helemaal wakker,was ook laat vannacht,werk trouwens al lange tijd niet meer met scsi ,werk nu met FC

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.