Sony: meer dan 100 VR-games zijn in ontwikkeling voor PS VR2

Sony heeft in aanloop naar de release van de PlayStation VR2 een uitgebreide lijst met vragen en antwoorden over de VR-headset online gezet. Daarin meldt het bedrijf onder meer dat er momenteel meer dan 100 titels in ontwikkeling zijn.

Sony zegt alleen dat het gaat om meer dan 100 titels voor de PS VR2 en geeft geen exact aantal in de vragen en antwoorden. Op het forum van Resetera wordt rekening gehouden met in totaal 122 titels die in ontwikkeling zijn. Verder wordt op het blog met de vragen en antwoorden gezegd dat alle titels digitaal zijn aan te schaffen en dat 'bepaalde titels' ook in fysieke vorm uitkomen, maar Sony zegt niet om welke titels het gaat.

Onlangs maakte het Japanse bedrijf al zijn gehele line-up bekend voor de release van de opvolger van de originele PS VR-headset. Het gaat in totaal om zo'n 35 titels, waaronder Gran Turismo 7, Horizon Call of the Mountain, Tetris Effect: Connected, No Man’s Sky, Jurassic World Aftermath en Resident Evil Village.

De PS VR2 komt op 22 februari beschikbaar en kost 600 euro. De nieuwe VR-headset werkt alleen met een PlayStation 5 en eerder werd al bekend dat de PS VR2 niet backwards compatible met PS VR-games is. Daardoor kunnen oudere VR-games niet op de nieuwe versie gespeeld worden. Tweakers publiceerde eerder een preview van de PlayStation VR2.

Door Joris Jansen

Redacteur

06-02-2023 • 19:20

97 Linkedin

Reacties (97)

97
97
56
1
0
35
Wijzig sortering
Ben benieuwd hoeveel van die titels ook echt nieuwe/exclusieve games worden. Afgezien van de eye tracking, denk ik dat een ontwikkelaar liever richt op een zo groot mogelijke doelgroep (lees: reeds bestaande/PCVR gamers). Ik verwacht dus vooral dat reeds bestaande games/PCVR juist geport zullen worden naar PS2VR.

PSVR2 'exclusive':PSVR2 games, beschikbaar op andere platforms:*edit*
Titels toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door letsa op 7 februari 2023 13:29]

Denk ook wel veel uit de onderste lijst die komen
Ja, games uit die onderste lijst zijn allemaal aangekondigd voor de PSVR2, daarom staan ze in de lijst. :+
Het lijkt me super gaaf zo'n VR headset. Wat ik me nu al een tijd je afvraag of zo'n ding nog een beetje te gebruiken is voor een brildrager als ik.
Laat dat nu net het grootste probleem zijn voor brildragers zoals u en ik. Lenzen zijn een no go voor mij dus ik hang aan mijn bril vast. Bij elke nieuwe VR headset die er op de markt verschijnt houd men precies geen rekening met deze doelgroep en dat is best jammer.

Los van dat ben ik toch benieuwd hoe ver Valve staat met de ontwikkeling van hun tweede aankomende VR bril codenaam Deckard.
De quest 2 heeft gewoon een bril Spacer erin zitten zodat je hem kan gebruiken met een bril.
Goed om weten en dan mag Valve dat ook meteen toevoegen bij hun aankomende VR bril.
Goed om weten en dan mag Valve dat ook meteen toevoegen bij hun aankomende VR bril.
Valve Index is in staat om de Lens afstand in te stellen om zo ruimte te maken voor een bril.
De nieuwe aankomende VR bril van HTC heeft diopter lenzen zodat je de sterkte van de lenzen kunt afstellen waardoor je geen bril nodig hebt.
Klopt maar het maatje bril moet ook niet te groot zijn. Je oma even een demo geven met haar uilenbril zit er niet in 😉. Ik heb overigens een quest 2 en ben brildrager, het gaat met de spacer maar het blijft lastig.
Lenzen zijn een no go voor mij dus ik hang aan mijn bril vast
Ooglaserbehandeling is natuurlijk ook een optie, maar wel wat prijziger dan een VR bril ;) (maar het wel waard imho, als je het geld kunt missen)

Was getekend, een ex-bril- en lenzendrager voor wie lenzen ook geen optie meer waren.
Moet je dat medisch ook mogen, bij mij is dat geen optie
Ogen laten laseren is echt iets wat ik eerder had moeten doen, 25 jaar een bril of lenzen gedragen, man wat is het fijn om nu al t jaar zonder rond te lopen, ook voor VR
Het is heel snel het "nieuwe normaal", maar af en toe denk je nog eens terug aan al dat gedoe met bril opzetten / lenzen indoen 's ochtends, of zwemmen met slecht zicht, etc, en dan realiseer je je weer hoe fijn het is om gewoon by default goed te kunnen zien ;)
Het lijkt een grap, maar dit is ook een vd redenen waarom ik een ooglaser behandeling had genomen. Ondanks de flinke prijs, geen minuut spijt. Maakt de ervaring in VR en irl veel beter.
Ooglaseren kan niet altijd, bij mij bijv. zeggen ze "risico op instabiliteit" en dan weigeren ze.
(ook @Autisme_tech)
Ja dat suckt idd. Ik kwam gelukkig nog wel in aanmerking voor TransPRK, de rest kon niet vanwege een te dun hoornvlies. Kwa herstel een van de kutste van de methodes (zicht redelijk na 2 weken en na 3 a 4 weken goed). Ik kan me voorstellen dat je echt baalt als helemaal niets kan.
ik heb dat ook laten doen, of toch een prk (non touch), nu +-6j verder en opnieuw rond de-1 aan beide ogen.

Moet wel zeggen dat ik eht voer een jaar of 5 100% opnieuw doe.
Valt wel mee hoor, je kan gewoon inzetlenzen bestellen en deze werken erg fijn.
Ik gebruik lenzen van https://vroptician.com/ en dat is echt een hele fijne ervaring.
Brildrager hier, PSVR (de oude) had ik eigenlijk geen problemen mee?
Als mede-brildrager die recent over is gestapt op lenzen. Meestal kan het wel met bril, maar het comfort is ver te zoeken en de ervaring die ik had toen ik voor het eerst met lenzen in speelde was voor mij definitief het antwoord dat het met bril in zo'n VR eigenlijk nooit echt goed werkt.
Nou ik kan uit eigen ervaring en met bril zeggen dat ik geen problemen had met een psvr 1.

De ervaring kannje niet filmen maar moet je echt beleven. Ik kan er goed tegen en is een hele aparte gewaarwording.

Kan niet praten over andere vr brillen.

Het beste is om de vr2 versie zelf met bril te ervaren ik vond de vr1 ook niet lastig op het hoofd, meer de ombouw en de camera die soms lastig deden dan de spellen zelf
Ik had in de Meta Quest 2 niet echt problemen met mijn bril. En ik heb dan nog een bril met iets grotere glazen dan gemiddeld vanwege mijn dioptrie.
Zoals DominoNL al aangaf en ik het ergens eerder hier had gelezen, er bestaan VR glazen die je erin kan plaatsen. Heb er verder geen ervaring mee.
Gebruik nu PSVR 1 met bril en de nieuwe is ook met bril te gebruiken.
Wel opletten dat je bril niet tegen de lenzen aan komt.
Zonder bril is natuurlijk fijner, maar t kan wel degelijk.
En zoals gezegd komen er inzet-lenzen op sterkte van https://vroptician.com/ enz
Het hangt van het model af. Mijn redelijk compacte bril past goed in de Rift CV1, en Quest 1. In de Quest 2 minder, daar heb je een speciale fit kit bij nodig om het te laten passen.

Maar bij de Quest 2 heb ik gewoon speciale inzetlenzen besteld die op maat geslepen zijn, dat is nog fijner.

Ik heb die van VR Optician die anderen al genoemd hebben en ze werken uitstekend.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 6 februari 2023 20:28]

Ik zou even kijken bij vroptician.com, zij maken lenzen op sterkte die je in je vr-bril kunt klikken om het dan zonder je eigen bril te kunnen dragen. Gewoon receptje van de opticien overnemen en wachten op de postbode.

Ik ben niet aan ze gelieerd, maar heb een setje voor mijn Index en met mijn -5 bevalt het erg goed. Volgens hun site is de PSVR 2 ‘planned’.
Een bril is met de PSVR of PSVR2 echt helemaal geen probleem. Het scherm hangt aan een band voor je ogen, dus nog voor je bril, met een rubberen rand eromheen om het licht af te sluiten.
Ja hoor, tenzij je een erg groot of 'apart' formaat bril hebt.
Afhankelijk van de headset, enkele nieuwe, zoals de nieuwe HTC, hebben diopters, dus als je niet te erge jampotglazen hebt heb je je bril niet eens nodig. En als je enige gebruiker bent dan kun je ook nog eens opten om speciale lenzen op sterkte te kopen voor de headset, voor bepaalde zoals Quest en Pico 4 zijn die in ieder geval beschikbaar.
De PSVrR(1) gebruik ik met mn bril
Sony is hier juist heel goed in.
Zolang je geen van der Gijp bril hebt komt t wel goed
https://vroptician.com/

Heb deze voor mijn Index en het werkt echt super. Ben er erg blij mee.

EDIT: Zijn ook gepland voor PSVR2

[Reactie gewijzigd door SiNNeR-Ism op 7 februari 2023 09:15]

Bij de PSVR1 heb ik er nul problemen mee, ik kan mijn bril gewoon ophouden. Wat betreft de PSVR2 heb ik nog geen flauw idee.
Ik heb sterke glazen -8 en cylinder en zo, dus ik heb een set opzet lenzen bijbesteld, €150 of zo, maar dat werkt prima! De goedkopere oplossing, en handig als je met meer mensen van 1 bril gebruikt maakt, is met bril en al in de VRbril. Soms heb je een spacer nodig zodat de bril en de lenzen van de VR bril elkaar niet raken. Probeer het eens in een winkel zou ik zo zeggen!
Het is al getest ja is goed te doen
Heel spannend of dit een succes gaat worden… Quest 3 zal een sterke concurrent gaan worden dit jaar. Hoop dat we veel moois gaan zien in 2023 in de wereld van VR
Het is geen directe concurrent vind ik. PS5 is veel krachtiger en de PSVR2 heeft vrij hoge specs, terwijl de Quest3 nog steeds een mobiele chipset is met mindere optics en lagere prijsklasse.

Op de Quest2 zijn imho geen fatsoenlijke games uitgekomen terwijl PlayStation wel grote studios achter zich heeft

[Reactie gewijzigd door Menesis op 6 februari 2023 21:30]

Ik denk dat je toch dan eens beter moet kijken wat er op de Quest uitgekomen is, want daar zitten meer grote bedrijven achter dan tot nu toe bij PSVR, en ook voor de nabije toekomst zit het wel goed. Tja, grafisch zijn ze wel iets minder ja, maar dat mag de pret niet drukken, naast dat de Quest tenminste draadloos is EN ook met de PC gebruikt kan worden. De draad is de reden waarom ik geen PSVR2 zal kopen, sinds ik de wireless module voor mn HTC Vive Pro heb wil ik echt niet meer aan een draad, zelfs niet meer met kiwikatrollen wat de draad al acceptabeler maakte.
Kunnen ze dat met een update later nog oplossen denk je?? Ik twijfel maar mischien kan dat wel?
Wat met een update oplossen? Denk niet dat de PSVR2 de benodigde wifi/draadloze hardware aan boord heeft, naast dat de wifi van de PS5 zelf waarschijnlijk ook niet toereikend is. Een extra losse wireless module zou natuurlijk wel kunnen, maar verwacht niet dat Sony dat zal doen, dat zal wel voor de PSVR3 bewaard blijven (als die er ooit komt, misschien eerder een standalone PSVR headset).
En de quest kun je aan een pc hangen. Dat is waar dat ding echt tot zijn recht komt. Kan dat met de Psvr ook ?
Waar baseer je op dat de Quest 3 mindere optics zou hebben? De Quest 2 ja, maar de 3 zou de pancake lenzen van de pro krijgen volgens de geruchten (er ligt nog niks vast).

Het enige echt duidelijke voordeel van de psvr2 is eye tracking wat foveated rendering mogelijk zou moeten maken en waardoor de PS5 mogelijk betere graphics kan tonen dan anders met de relatief beperkte hardware mogelijk zou zijn. Beter dan de mobiele chip gaat het inderdaad zeker zijn maar beter dan een q3 op een pc is nog zeer de vraag. En die laatste kan draadloos, ik zit zelf ook niet meer te wachten op aan een draad hangen.

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 7 februari 2023 08:16]

De lenzen kunnen nog zo goed zijn, maar de Quest2 als stand-alone heeft simpelweg maar 1/10 van de TFLOPs van de PS5: de Quest3 zal weer wat beter zijn maar je kunt geen zware processor kwijt zonder in de knoei te komen met warmte en batterijlevensduur, dat gaat de PS5 dus altijd winnen. Ook geheugencapaciteit en opslag zijn een factor 10 lager, zodat de meeste AAA games simpelweg niet passen, je zit waarschijnlijk eerder op het niveau van een PS3 of zo. Dus krijg je mobiele games met cartoon-achtige karakters of simpeler graphics... en juist het rondlopen in een "echte" wereld is zo leuk aan VR!
Daartegenover heb je geen kabel nodig en een Quest2 is goedkoper dan een PSVR2 en heeft geen PS5 nodig, terwijl je hem aan een PC kunt hangen die wellicht nog sterker is op grafisch gebied.
Keuzes, keuzes...
Ik reageerde dan ook expliciet op de betere optics claim. Dat de hardware sneller is is logisch en gaf ik ook aan.
Overigens werkt de q2 uitstekend draadloos met een pc. Geen kabel is echt ontzettend bevrijdend in VR (voor roomscale ervaringen).
Goed verhaal. Maar als ik hem aan de pc hang wil je dan nog even t-flops vergelijken met je PlayStation ? Want jij hebt het over een quest 2 stand-alone. Hoe ga jij je psvr standalone gebruiken ?

[Reactie gewijzigd door Cuqebaqer op 7 februari 2023 14:31]

Klopt natuurlijk:
om het verhaal compleet te maken:
Q2 standalone: 1 TFLOPS €400 geen kabel
PSVR: 10 TFLOPS €1100, kabel nodig
PCVR (Q2 of wat anders): tot 100 TFLOPS (4090): €4000
wat reeler: 3080 30 TFLOPS €2500
Dus je hebt 3 niveaus, maar de sprong in grafische kwaliteit van Q" (stand-alone ) => PSVR2: €700 meer, 10x grafische kracht. Vandaar naar de PSVR met 3080: €1400 meer voor 3x grafische kracht van de PSVR2.
Er valt voor alle drie heel wat te zeggen maar in sommige opzichten: "grafische kracht per €" kan de PSVR2 de sweet spot zijn...
Word de quest3 dan PS5 compatibel?

Trouwens je kan ook nog de psvr1 gebruiken op de ps5. Je kan via Sony een gratis kabeltje krijgen. Ondanks dat nog geen ps5 heb, had ik deze wel alvast besteld.
Word de quest3 dan PS5 compatibel?
Zeer onwaarschijnlijk.
Trouwens je kan ook nog de psvr1 gebruiken op de ps5. Je kan via Sony een gratis kabeltje krijgen. Ondanks dat nog geen ps5 heb, had ik deze wel alvast besteld.
Let wel op dat je met de PSVR1 enkel PS4 VR games kan spelen, je kan geen PS5 VR games.
Nee waarschijnlijk niet..
Ik hou het de komende tijd in de gaten. Vind de games tijdens release nog geen reden tot aanschaf waard aangezien ik er maar twee leuk vind. Maar hij komt er sowieso!
Helemaal mee eens, het lijkt me een hele goede bril en GT7 in VR lijkt me wel een belevenis, maar het huidige aanbod is sowieso te karig.

Zolang Half Life Alyx niet is aangekondigd koop ik hem niet. Daarnaast ben ik groot fan van L.A. Noire, dus dat zou voor mij ook de doorslag geven.

Welke games ben jij naar op zoek voor je de bril zou kopen?
Half life zou een instabuy zijn.

Iets van een paar echte horror games zou ik waarderen, maar ook zoiets als een realistische shooter.
Voor mij de grootste reden voor PS5 is de opslag performance.
Opstart van games laadtijden en snelle install
Gfx uplift is voor mij secondair.
Online gamen met Cod of BF levelen unlocken spelen we kwa jaar 1 van die grijs. Alleen GT7 is er tussen gekomen. Ik koop weinig games omdat de kan groot is dat eerder online speel dan singleplayer.
Nu nog op PS4 maar de PSVR2 is dan eigenlijk meer puur voor GT7
Heb al Fantec DD met next level racing stand.
En dan komt daar nog bij een 2 of 4TB nvme SSD

Ik zal dan ook wel wat extra VR games er bij komen.
Ideaal voor VR experience lijkt mij het boksen. Ook ivm je dan flink bezig bent met armen ook fysiek intensief. Iets met zwaard starwars?
Omdat ik op PS4 helemaal digitaal bezig ben kan ook de ps4 games naar PS5 op die extra SSD uiteraard ik game nu op 32” VA 60hz 1440 monitor. Dat is niet optimaal voor PS5 dus zou voor PS5 dan ook een 120hz VRR PS5 compatible monitor bij moeten. Niet zozeer voor COD maar GT7 komt de autoporn niet tot zijn recht en met VR2 zit dat goed ook omdat betere alternatief is vs triple monitor gamen. Wat met iRacing op pc mogelijk is.

Met Cod en BF is 1 a 2 games per jaar en toch relatief veel gamen.
In ontwikkeling dus niet direct beschikbaar. Titels kunnen worden gestopt, of worden verschoven. En ondertussen heb jij een apparaat van 600 euro dat stof ligt te happen. Ik snap dat sony dit nu naar boven brengt omdat er veel geroepen word: Waar zijn de games. Maar gamers zijn(hopelijk) niet gek en kijken eerst wel even de kat uit te boom. 600 euro is geen impuls aankoop.
In ontwikkeling dus niet direct beschikbaar.
Niet alleen dat, maar Steam heeft bv. bijna 80.000 games in de catalogus, daar is een significant deel van absolute bagger!

Steam heeft ook 4630 VR Only games en 5540 die VR compatible zijn. En ook hier weer, significante hoeveelheden bagger of al jaren in early access en nog geen user reviews...

x aantal games zegt niets over hoe goed die games zijn!
Maar gamers zijn(hopelijk) niet gek en kijken eerst wel even de kat uit te boom. 600 euro is geen impuls aankoop.
Zo wat een advies geeft hij ook. 8)7
Als het gaat zoals hij het zegt dan trekt Sony de stekker uit want launch is best wel belangrijk voor de toekomst van psvr2.
Dat laatste hangt van je budget af. Maar VR is voor mij toch niet weggelegd, iets met evenwichtsorganen en auto's...
Ik heb een pre-order staan, maar twijfel nog of ik 'm neem. De meeste spellen spreken mij niet aan, m.u.v GT en Resident Evil. Veel PSVR1 ports en weinig nieuwe triple A games.

Ik hoop dat Half-Life uitkomt, dan zou ik geen seconde meer twijfelen :P

[Reactie gewijzigd door alionfire op 6 februari 2023 19:38]

Ik heb ook een pre order staan en ik twijfel er geen moment over om die te cancellen. Voor mij genoeg games bij launch om me vele uren mee te vermaken.
- GT7
- Horizon Call of the Mountain
- Kayak VR
- Star Wars Tales from the galaxy edge
- Switchback

En ik kan dit nu wel gaan uitstellen en wachten op de PS VR3 of wat dan ook maar dan ben straks halverwege de veertig en heb ik nog steeds niet kunnen gamen in VR. Ik heb niet het eeuwige leven dus de PS VR2 komt er hier. Day one 8-)
Ik ben half in de vijftig en kan uit ervaring vertellen dat niet in VR gamen geen nadelige effecten heeft op je leven 😊
Pas half in de vijftig ik ben al ruim over de helft en ben aan mijn zesde headset. En volledig buiten adem zijn omdat je weer 2 blokjes mist in Beat saber vind ik toch wel nadelig hoor.
Dan is VR net als toen de Wii WiiU een manier van gamen dat je ook fysiek aktiever bent en als je de stamina niet hebt je wel met de tijd verbeter en mogelijk buiten VR ook meer aan conditie doet.
Stamina is iets dat gebaseerd is op “if u don’t use it you loose it” beweging stimuleerd hersen vooral compound beweging.
Ik denk dat de voor boks game de sessies in begin kort zal zijn omdat de stamina er niet is om je armen langdurig hoog in defense positie te houden. Dat moet moet je dus ook op bouwen. Denk dat meer thuis trainingen ga doen met mijn 50+
Hier nog ouder (eerders 62) ... en ik heb het probleem dat ik in veel games zo in ongeveer 0.3 s. dood ben als ik me even in level 2 waag, en dus driekwart van de games nooit t ezien krijg, simpelweg omdat de ontwikkelaars geen "easy" optie hebben ingebouwd!
Hahaha, dat geloof ik wel maar dat kun je natuurlijk over alle hobbies zeggen. Maar op een bepaald moment in je leven moet je uitgaven voor je hobby niet meer (te lang) gaan uitstellen ;)
Ik heb van de week toevallig mijn pre order gecanceld. Ik denk niet dat er snel een groot tekort ontstaat, dus ik kijk eerst even de kat uit de boom.
Ik had voor HL: Alyx een VR set gehaald en dat was mijn geld meer dan waard, maar geen andere game kwam daarna meer in de buurt. Als Horizon bijvoorbeeld wel in de buurt blijkt te komen, komt de PSVR2 er zeker alsnog
Van de eerste indrukken, verwacht ik dat Horizon inderdaad in de buurt zal komen van HL, maar als je er zeker van bent dat er geen direct tekort ontstaat, wat ik eerliojk gezegd half om half verwacht, aangezien Sony vaak doelbewust de distributie wat strak houdt, zodat er geen enorme voorraden in de winkel staan. Maar goed, van de zomer al het dan zeker lukken en dan zijn er genoeg reviews dus dan weet je wat je koopt! Hangt ook van je budget af: als je je het kunt veroorloven dat ding te kopen en in de kast te laten liggen dan zou ik voorbestellen.
Gezien Microsoft zelf hun plannen voor Hololens de prullenbak in hebben gegooid (voor console) kunnen ze nu een slimme zet doen en fabrikanten toestemming geven om hun VR headsets op Xbox Series te laten aansluiten. Dan heeft men ook meer keuze dan bij de directe concurrent.
Hoe zie je dat precies voor je? Developers gaan even hun games porten naar de Xbox en bouwen dan even ondersteuning in voor meerdere headsets? Dat gaat echt niet gebeuren.

Daarnaast heeft Phil Spencer al meerdere keren aangegeven dat hij niks in VR ziet:

https://www.videogameschr...dware-space-says-spencer/
Ik weet niet precies hoe het met de ondersteuning zit maar kunnen ze er niet een algemen api voor maken?
WMR heeft er een tijd lang volgensmij in de SDK gezeten, maar het zou fijn zijn als OpenXR toegevoegd zou worden. In theorie kan een developer natuurlijk zelf support toevoegen (kost wel heel wat werk, maar het is wel mogelijk).
Dat zou dan een prima zet zijn. Hoeven ze zich er zelf niet aan te wagen en dan hebben de liefhebbers alsnog VR op de console. Hoewel ik vermoed dat alleen de Series X dan ondersteund zal worden. De Series S lijkt me niet genoeg rekenkracht hebben.
Het enige spel op de PSVR wat mij en mijn vrouw en kids keer op keer weer trekt, is Astrobot. Ontzettend leuk spel, goede gameplay en grafisch ook erg mooi. Het klinkt misschien suf, maar voor een nieuwe versie van Astrobot op PSVR2 zou ik de aanschaf wel overwegen. Van Ghost Giant trouwens ook heel erg genoten! Maar het leeuwendeel van het PSVR aanbod is echt teleurstellend.
Zeker een hele goede VR game. Verdere favorieten zijn toch wel Superhot, Gorn en Hitman.

Heb je Moss al geprobeerd? Ook een VR platformer.
Wacht nog steeds op de officiële aankondiging van Half Life Alyx voor PS VR2. Als die er is dan ga ik hem aanschaffen.
Als zou blijken dat deze headset kan werken op pc (voor msfs) dan koop ik die meteen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee