Twitter werkt aan duurdere abonnementsformule zonder advertenties

De ontwikkelaars van Twitter werken aan een nieuwe abonnementsformule waardoor abonnees geen advertenties meer zullen zien op het socialemediaplatform. Volgens ceo Elon Musk wordt het een duurdere abonnementsformule, al is het nog niet duidelijk hoeveel deze zal kosten.

De aankondiging kwam er na een statement van Musk waarin hij stelt dat advertenties op Twitter 'te frequent' voorkomen en 'te groot' zijn. De ceo van Twitter verklaarde dat er maatregelen worden genomen om beide zaken 'de komende weken' aan te pakken. Wat deze aanpak precies inhoudt, is niet duidelijk. Kort daarna maakte Musk gewag van een nieuwe, aankomende abonnementsformule die Twitter advertentievrij zou maken, maar ook duurder zal zijn. Hoeveel Musk wil aanrekenen voor dit abonnement is niet duidelijk.

Twitter biedt sinds maandag 12 december het vernieuwde Twitter Blue-abonnement aan voor 8 dollar per maand. iOS-gebruikers die het abonnement via de Twitter-app aankopen, betalen 11 dollar per maand. Twitter Blue-abonnees kunnen tweets aanpassen, een leesmodus activeren, langere video’s in 1080p-resolutie uploaden en krijgen al vijftig procent minder advertenties te zien. Als hun account is geverifieerd door Twitter, krijgen deze abonnees ook een blauw vinkje naast hun accountnaam.

Twitter Blue
Twitter Blue

Door Jay Stout

Redacteur

22-01-2023 • 09:15

138

Lees meer

Reacties (138)

138
134
95
3
0
21
Wijzig sortering
En nu is dus heel duidelijk waarom ze de 3rd party apps de nek hebben omgedraaid want daar had je geen reclame in zitten. Ik gebruikte zelf Tweetdeck and nu ik gedwongen de officiele Twitter app moet gebruiken schrik ik gewoon van de belachelijke hoeveelheid reclame. Letterlijk elke 5 tweets zit er eentje tussen.
Makkelijke oplossing: elke reclame tweet kun je blokkeren (althans je blokkeert de gebruiker van de tweet). Als je dat even volhoudt merk je dat Twitter steeds minder reclame gaat tonen.
Lol, reclame tweets komen van gebruikers die je kunt blokkeren? Dat lijkt me wel heel erg dom.

Of zijn er ook reclames niet in de vorm van een tweet in je tijdlijn of hoe Twitter ook maar werkt?
Het zijn daadwerkelijk 'gewone' tweets van echte gebruikers die je dus kan blokkeren.
Protip: werkt ook op YouTube. Flag elke reclame als niet relevant.

Ik heb al ruim een jaar geen advertentie meer gezien op YouTube.

(Sorry creators)
Verdomd, eerste 5 ads aangegeven hier geen interesse in te hebben, vervolgens 60 tweets geen ad meer gehad. Lijkt in ieder geval iets te doen. Thanks!
Doe ik al jaren inderdaad, en ik heb vrijwel geen reclame meer.
Klopt, doe ik ook al jaren en ik zie heel weinig reclame op Twitter. Wel de laatste tijd vaker 'aanbevolen tweets' helaas.
Anoniem: 767041 @slaay22 januari 2023 17:24
blijkbaar werkt cosmetische filering ook effect te hebben, hier adguard software draaien, nergens ads op twitter
Dat en rapporteren van tweets (is wel iets meer werk (2 klikken of zo)). Werkt op Twitter en ook op Instagram.
Huh, maar dat is toch dweilen met de kraan open :P
En waarom wil je er niet voor betalen? Of moet alles gratis zijn?

Ik lees hier heel veel reacties ‘ze zouden reclame moeten verbieden’. Er valt veel te zeggen over reclame (privacy, irritant) maar verwachten dat alles gratis is en blijft is even bedenkelijk.

Tweetdeck komt wel terug, enkel gaan ze reclame moeten verwerken en mss een deel van de betalende versie zonder reclame doorsturen naar Twitter.

Ook valt de reclame can Twitter wel mee, je scrollt er snel er door als je geen interesse hebt en het is maar op de 10posts.

Wat ik irritanter vind is Youtube. Die hun kosten liggen mogelijk hoger maar moet je soms 2x 15seconde pre role reclames na elkaar doorstaan. Je kan die op de koop toe niet skippen en na 10min nog eens verplicht naar een boodschap luisteren. Dat is er gewoon over. (Tip Brave)
Omdat al dit soort maandbedragen bij elkaar opgeteld nogal oploopt. Al die abonnementen voor streamingsdiensten, een audio streamingsdienst, Windows 365, enzovoort. Dan ook nog 11 euro voor twitter erbij. Dan ben je zo meer dan 100 euro extra aan maandlasten kwijt voor allerlei vermijdbare abonnementen. In tijden dat mensen minder overhouden zijn dit juist de eerste dingen waarop bezuinigd wordt.
Dus eigenlijk vanwege fomo?
De meeste particulieren hebben een product als Netflix/Twitter/Spotify niet nodig nodig. Het zijn luxeproducten.
Producten die geld kosten om te maken/produceren en onderhouden. Het argument dat je er maar niet voor welke betalen omdat het te duur is, is natuurlijk een zwaktebod als het gaat om luxeproducten. (( Ik heb het dus nadrukkelijk niet over een internetaansluiting of telefoonabonnement. Dat is al lang geen luxe meer en in de praktijk noodzakelijk ))

Er is in principe een keuze. Betalen voor het luxeproduct, of accepteren dat je het geld er niet voor (over) hebt.

Sommige luxeproducten bieden je de keuze tussen betalen met geld (en/)of met advertenties/je privacy.
Dat geeft je in elk geval de keuze. Maar het maar uitgaan van ‘het moet gratis’ of ‘ik weiger ervoor te betalen’ omdat je al wat anders betaald vind ik erg zwak. (( zo heb ik ooit iemand horen zeggen dat hij ‘het recht had’ om films te downloaden omdat hij betaalde voor z’n Usenet account. Dat raakte natuurlijk kant nog wal. ))
Wat ik irritanter vind is Youtube. Die hun kosten liggen mogelijk hoger maar moet je soms 2x 15seconde pre role reclames na elkaar doorstaan.
Geen idee wat ik beter doe dan jij...
Maar ik zie enkel gewone youtube filmpjes, geen reclame tussendoor.

Ik gebruik normaal Windows10 + Firefox + uBlockOrigin, geen inlog, op mijn computer een lokaal account (dus niet ingelogd bij MS of Google). Geen koppeling telefoon met Windows.

[Reactie gewijzigd door Bruin Poeper op 22 juli 2024 23:37]

wellicht gebruikt hij de youtube app? youtube is verschrikkelijk zonder adblocker of youtube premium.
In de LG app is het iig verschrikkelijk en niet meer te bekijken. Ik cast dan tegenwoordig mijn telefoon naar het scherm om zo via vanced de reclames te omzeilen.

Eerst 30 seconden reclame dan wil een stukje doorspoelen weer 30 seconden reclame. Dan ben ik er wel klaar mee.
Het ligt er ook aan wat je bekijkt. Kijk je naar video’s auto’s, dan heb je kans dat, in combinatie met andere gegevens die ze over je bewaard hebben / inschatten, je reclames voor auto’s, leasen, leningen, verzekeringen etc te zien krijgt. Want daar gaat veel geld in om dus zijn veel bedrijven bereid daar reclames voor in te kopen.

Maar kijk je naar video’s over kantklossen, dan is de kans groot dat daar nauwelijks reclames aan te koppelen zijn. Krijg je er dus ook veel minder te zien per uur.
UBlock Origin blokkeert alle reclame op YouTube in de browser.
Als wij, de mensen toch al het product zijn: jep dan moet het gratis en ik doe er alles aan om adblock etc. werkende te houden. Lekker puh :+

[Reactie gewijzigd door jellybrah op 22 juli 2024 23:37]

Je bent het product ómdat er reclame is. Neem je de reclame weg, dan ben je niet meer het product.
Nog steeds wel, want je gedrag is ook geld waard.
Ja, om reclame op te kunnen richten... ze verdienen niks aan puur het gedrag ergens in een database opslaan natuurlijk. Het blijft gewoon een feit dat het verdienmodel van dit soort diensten reclame is, dus als je dat niet wilt dan zul je een YouTube abonnement moeten afnemen of je maakt geen gebruik meer van de dienst.
Anoniem: 420148 @Fridge22 januari 2023 14:54
De data zelf is waardevol voor derde partijen en is al eerder verkocht of gestolen en verkocht.

Zeggen dat dit enkel voor het reclameplatform van de aanbieder werkt is kortzichtig. Genoeg marketingbedrijven, oplichters en verkopers die goed geld geven voor een database vol potentiële doelwitten. Vooral als leeftijd, geslacht, inkomen, hobbies, favoriete sites, e-mails, telefoonnummers, locatie, nationaliteit, hele fotoalbums e.d. erbij zitten.
Ik snap wel dat er ook geld te verdienen valt door het te verkopen, maar ze zullen toch het meeste geld kunnen verdienen door al die miljoenen kijkers op YouTube reclames voor te schotelen? Als je bedenkt wat een enorme infra er nodig is om dat allemaal te draaien dan zal dat een flinke duit kosten.
Inmiddels is de gemiddelde consument toch wel zover dat áls je merkt dat iets via dit soort kanalen aangeboden wordt, je júist niet koopt? Mijn standaard is: als ik het niet zelf heb uitgezocht (via onafhankelijke kanalen), dan koop ik het niet.
Anoniem: 420148 @divvid24 januari 2023 07:34
Ik denk dat je de gemiddelde consument overschat. Hoeveel mensen trappen er in email scams, tiktok scams, crypto scams, marktplaatsoplichting, etc?

50% van de consumenten is dommer dan gemiddeld. Jij ziet een PS5 op Marktplaats voor 200 euro van een account van 2 weken oud en denkt “yeah right, leuk geprobeerd”, maar na jou minstens 10 anderen die erop duiken.

Vooral erg jonge en erg oude gebruikers pleuren alles online en trappen in de meest domme onzin.
Dat is ook weer niet waar. In het verleden zijn pogingen geweest om het gedrag en persoonlijke kenmerken waar buiten Twitter niemand van weet door te verkopen. Engineers hebben volkomen geweigerd hieraan mee te werken met het risico ontslagen te worden. Deze mensen zijn nu niet meer in Twitter. En Musk heeft expliciet gezegd onze data te gaan gebruiken en verkopen. Spam en botnets zijn nog nooit zo wanstaltig actief en effectief geweest en mijn reports worden letterlijk nooit meer beantwoord, waar ik altijd binnen een aantal dagen updates ontving en afhankelijk van de categorie dezelfde dag nog.

De mensen die nu nog bij Twitter werken riskeren ontslag zonder dat hun wettelijke rechten worden gerespecteerd, met als gevolg uitzetting omdat hun visum wordt ingetrokken, omdat deze miljardair denkt dat hij boven de wet staat. Niets is hem te gek, niets gaat ver genoeg en niets weerhoudt hem ervan alles te doen met de meest intieme schaduwprofielen die Twitter van ons heeft opgebouwd.

[Reactie gewijzigd door Blizz op 22 juli 2024 23:37]

Twee keer een 15 seconde advertentie op een 3 seconde (meme) video, dan vraag je er ook wel echt om.
En waarom wil je er niet voor betalen? Of moet alles gratis zijn?
Ik gebruik geen Twitter, maar heb ook niet snel de neiging om politiekbeïnvloedende megacorps te spekken al zou ik ervan afhankelijk zijn.
En waarom wil je er niet voor betalen? Of moet alles gratis zijn?
(...)
Wat ik irritanter vind is Youtube. Die hun kosten liggen mogelijk hoger maar moet je soms 2x 15seconde pre role reclames na elkaar doorstaan. Je kan die op de koop toe niet skippen en na 10min nog eens verplicht naar een boodschap luisteren. Dat is er gewoon over. (Tip Brave)
Does not compute. Waarom neem je geen abonnement? Of moet alles gratis en zonder reclame zijn?

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 23:37]

Het heeft niks te maken met dat alles gratis moet zijn of niet. Twitter heet iemand tig miljard gekost omdat het overgenomen is en dat moet nu terugverdiend worden, met rente.

Puur en alleen daarom moet er nu bezuinigd worden, gesneden, allerlei trucs bedacht die geld opbrengen. Reclames, duurdere abonnementen, abonnementen voor dingen die gratis waren of nieuw zijn maar niets toevoegen etc.

Dit terwijl Musk het juist ‘beter’ zou maken, wat niet bepaald gaat lukken met zijn zwabber-beleid.

Alles bij elkaar vrij logisch dat veel gebruikers geïrriteerd zijn.
> En waarom wil je er niet voor betalen? Of moet alles gratis zijn?

Alsof er slechts 2 opties zijn....
Zo werkt dat niet meer vandaag. Het zijn de view-counts en user-data die tellen. Daarom is Youtube al jaren "gratis". Of je moet geloven dat ze geen technische oplossing hebben tegen ad-blockers...

[Reactie gewijzigd door blorf op 22 juli 2024 23:37]

Tip voor Android: ReVanced
Geen reclame en irritante segmenten in video's kunnen automatisch geskipt worden. En uit te schakelen als je bepaalde creator wilt ondersteunen.
Tweetbot, twitterriffic (waar ze het logo van gebruiken), stoppen volledig. Tabbots gaat zelfs naar mastadon.

Ik vind het niet echt netjes dat ze thirdparty apps killen zonder communicatie met deze partijen.
Ze hadden vast wel iets van ads erin kunnen bouwen.

Als je zo met ontwikkeling omgaat verspelt het weinig goeds voor het platform. Ik lees er steeds minder in elk geval. Zo zullen meer mensen gaan denken. Stel dat dit met je browser zou gebeuren dan is de wereld te klein.
Youtube heb ik gewoon Youtube Premium voor genomen. Kost wel 129 rupees per maand, maar dat is het waard.
En youtube music er bij en je kan het met 'famillie' delen. Is idd een betere deal dan spotify
Mastodon kun je supporten op Patreon.
Ik wil best betalen, maar niet voor deze schamele features. Tweetbot was voor mij de enige goede Twitter client. Ik gebruik de 'for you' feed dan ook niet, dus ymmv.
Ja zeker, hoewel ik de 3rd party app niet had om ads te voorkomen (wel een bijkomend voordeel), ik vond het gewoon een fijnere ervaring, rustiger en ik kon er veel beter mijn interesses mee volgen. Dat ze het zomaar de nek om hebben gedraaid is super not-done. Het mag vast, maar er zijn nu ontwikkelaars mee overvallen die plots geen inkomsten meer hebben.
Maar waren de inkomsten van die ontwikkelaars van de third-party apps tot nu toe dan? Of waren het apps die je moest kopen?
Betaalde als, vaak in abonnementsvorm
Precies dat… Ik zou best overwegen om te betalen voor Twitter om het zonder ads te gebruiken, maar niet als ik ook nog alleen de officiële app moet gebruiken. Vergeleken met Tweetbot is die namelijk gewoon slecht. Als Twitter meer geld wil halen uit zijn dienst dan snap ik dat, maar ik snap niet dat ze dan tegelijkertijd ook in 1x alle 3rd party clients eenzijdig de nek omdraaien…
Die apps hadden een oneerlijke voorsprong omdat ze op grond van een troebel beleid in de stores mochten staan. Ik hoop op een open API. In het moiste geval zit daar ook een computer bij.
Ik was heel tevreden over Fenix, maar die zegt definitief te stoppen.
Intussen gebruik ik (het nogal lelijke) Albatross, die het tot mijn verbazing nog wél doet. Zonder reclame.
Twitter heeft nog steeds gewoon een open API. Ze bannen handmatig apps die de twitter app proberen te vervangen. Apps die dat wel doen en nog werken zijn simpelweg gewoon nog niet opgevallen. Waarschijnlijk controleert twitter een app pas vanaf een x aantal API requests per dag. Dus zodra je app populair wordt, stopt hij er ook mee.
Ik gebruik nu Harpy, dat ziet er best oké uit. Voor zo lang het duurt....
Direct geïnstalleerd en ziet er goed uit. Maar de pro-versie aanschaffen lijkt mij een slecht plan op dit moment ;)
"With Twitter's decision to ban 3rd party Twitter apps, development for harpy has come to an end.

Thanks so much to everyone for being a part of this community. It's sad to see it end in this way."
Yep, sinds afgelopen nacht werkt de app die ik gebruikte niet meer. Helaas, de kans is groot dat dat het einde van Twitter voor mij zal zijn. Advertenties waren tot daar aan toe, maar ik vind de app van Twitter zelf gewoon niet prettig: ik krijg niet de informatie te zien op de manier dat ik prettig vind.
Daarom gewoon allen richting mastodon vertrekken. Ik heb nu maar 1 account meer op Twitter. Ik vind het echt waar, erg wat musk ermee van plan is. Van mij krijgt hij geen cent
Als je bij niet bruikbare adds aangeeft dat je ze niet leuk vind wordt het rustiger. Ik zie ze nu wel steeds in threads, da's wel irri.
Tweetdeck is gewoon van twitter :+
Tweetdeck is inderdaad al jaren geleden opgekocht door Twitter. Daarna zijn ook de apps voor de smart phones geblokkeerd. Echter online bestaat het nog steeds.
https://tweetdeck.twitter.com/

En inderdaad einde Tweetdeck was ook voor mij einde Twitter op de telefoon. (indien nodig kon het nog met een browser). De Twitter app was een ramp.
Waarom zou je dat betalen? Ik zie twitter, misschien onterecht?, nog steeds als een platform waar mensen kunnen roepen dat de service van een bedrijf slecht is en dat dan de klantenservice snel reageert. Naast alle bekende mensen die foto's en teksten plaatsen over hoe geweldig hun leven is.
Twitter is wel meer dan dat hoor.

Ik gebruik het zelf niet veel, maar de nieuwscyclus op twitter gaat extreem snel, bijna altijd staat het daar voordat het op grote nieuwssites komt. Ook nieuws wat lokaal is ( huh waarom vliegt er toch een helikopter rondjes boven de wijk) kun je op twitter vaak het antwoord vinden, wat verder online genegeerd wordt.

Dit is maar 1 voorbeeld hoe mensen twitter gebruiken, er zullen nog veel andere zijn.
De nieuwscyclus gaat zo snel dat een belangrijke stap (vaak) wordt overgeslagen: controleer je bronnen! 1 bron is geen bron. Check de feiten en als 't even kan: hoor en wederhoor. Maar we zijn verslaafd aan likes en clicks en daardoor prevaleert snelheid boven zorgvuldigheid.
Deels zeker waar, maar het gaat ook gewoon meer om niches. Ik volg zelf bijvoorbeeld veel mensen op Twitter die Flutter developer zijn en dan krijg ik dus daar mijn nieuws als er een nieuwe interessante package is of andere gerelateerde tips. Dit komt allemaal direct van de programmeurs zelf en er zou geen site zo snel en zo compleet kunnen zijn.
Van mij hoeft de hele dag die nieuwsberichten ook niet. Soms is het allemaal erg overvloedig.
Idd heel de dag nieuws volgen. En dan online op de nieuwssites is nog niet snel genoeg dat moet dan via een Twitter feed.

Vroeger had je de krant die was alweer outdated als ie op de mat belandde s ochtends.
Voor mij is het een nieuws feed waar je zelf op onderwerpen kunt filteren. Je kunt de celebs en hun narcisme behoorlijk vermijden met je voorkeuren is mijn ervaring. Maar ik ken alleen de desktop versie om ads te kunnen blocken.
Jij vergist je met Instagram.
Ik moet bij dit soort berichten altijd denken aan minority report waar je een wandelend bord bent geworden .Reclame is het ultieme verdienmodel, zelfs al betaal je de dienst of het product. Heel internet is een reclamefolder geworden. Er is geen app, applicatie of website zonder reclame. Zelfs tv's tonen nu reclame in het startscherm en tv programma's tijdens de uitzending. Als er ergens geld te verdienen is zal het gebeuren en reclame is de meest simpele manier.

Maarja gratis bestaat niet en betalen willen (de meeste mensen) ook niet :)

[Reactie gewijzigd door S.McDuck op 22 juli 2024 23:37]

Je zal wat anders dan de gebruikelijke reclameblokken bedoelen met dat 'Zelfs tv's tonen nu reclame in het scherm'.

Dus hoe moet ik mij dat voor mij zien, je kijkt een TV programma of een film, en dan toont het apparaat zelf een reclame in beeld, tijdens dat programma of film?

Indien ja. als er ooit nog een goede reden was om een dom scherm aan te schaffen, dan is dit het wel...
Mijn wat oudere Philips TV (zonder Android) ontving een update waarbij ik bij het openen van de 'smart' functionaliteiten ineens een reclame van 30 seconden kreeg, die ik niet weg kreeg. En nee het waren niet de doorsnee reclameblokken.
Serieus? Welk model is dat?
Het exacte modelnummer weet ik niet meer, maar het zou zomaar de Philips 47PFL6008K geweest kunnen zijn. Na de laatste update was het apparaat ook qua software nauwelijks meer te bedienen, alles werd traag. YouTube videos afspelen ging ook niet meer.

Heb uiteindelijk een oude firmware terug gezet zodat ik de reclames niet meer kreeg, maar daardoor werkte vele apps zoals YouTube e.d. niet meer.
Daar kan je een goedkope chromecast voor kopen.
Bedankt voor de info.
De reclames zitten in de menu's van het toestel.
Er is geen app, applicatie of website zonder reclame.
Wikipedia is gratis en zonder reclame! En daar betaal ik graag aan mee, iedere keer als ze met de digitale pet rondgaan.

Maar dan heb je het ook wel ver gehad inderdaad :(
Mijn website is ook gratis en heeft geen reclames... ;)
Teletekst is nog reclamevrij ;)
Je bedoelt denk ik "weer reclamevrij". Sinds de commerciële omroepen geen teletekst meer hebben. RTL en SBS teletekst stond ook vol met reclame.
Je hebt natuurlijk gelijk, maar ik doel op de teletekst app.
Er zijn genoeg diensten en apps zonder reclame, open-source om maar eens een voorbeeld te pakken. Daarnaast heeft niet iedere dienst een winstoogmerk, de dienst zelf kan ook als een soort marketing-tool gezien worden om klanten te werven of om aan naamsbekendheid te werken - en dat mag geld kosten ipv opleveren.

Uiteindelijk kost alles geld, maar het is niet zo dat reclame of vaste subs de enige twee opties zijn om dit gat te vullen.

[Reactie gewijzigd door eric.1 op 22 juli 2024 23:37]

Dat is dan ook exact de redenatie van Elon. Zijn visie is mensen de keuze te geven om te betalen met geld in plaats van te betalen met informatie / advertenties. Hij krijgt behoorlijk wat weerstand, maar dat is te verwachten als je de industrie shokkeerd.
Stel, in een andere wereld, dat je voor elke website die je zonder adds consumeert 7 euro per maand betaald. Zeg dat het er 30 zijn, nieuws, tech, social, consumer, financieel. Uit de vele honderden waar je maandelijks op klikt en de adds accepteert of filtert.

Dan heb je het over 280 euro per maand. Tel daar wat reguliere digitale diensten bij op, Netflix, Qobuz, Smart dingen. 50 per maand, 70?

Voor veel mensen zal dit een problematisch bedrag zijn. Ik ben benieuwd wat de echte kosten zouden zijn als veel meer achter pay walls verdwijnt...
7 euro per maand betaald
Squla kost €8,75 per maand bij een jaarabonnement.
Als je per maand betaalt wel, maar per jaar goedkoper.
Overigens, om squla te vergelijken met Twitter: 8)7
Als je per maand betaalt wel, maar per jaar goedkoper.
Nee, dat is dus 12x €8,75
Overigens, om squla te vergelijken met Twitter
Zomichen De meezten hebben miir baad bei squla dan bei twitter.

[Reactie gewijzigd door dirk161 op 22 juli 2024 23:37]

Oei! Afgelopen keer betaalde ik nog €95,40 voor een jaar en deze verhoging had ik nog niet gezien.
Dan zullen mensen een weloverwogener keuze maken in de zaken die ze consumeren. Het zou positief zijn als dat zou resulteren in consuminderen en dat men weer tijd neemt om met elkaar in gesprek te gaan, met mensen in dezelfde fysieke ruimte.
In die andere wereld had je niet zoveel websites, die allemaal hetzelfde doen. Je ziet het ook in magazines. En ze staan vol met niksige verhaaltjes en 4x zoveel advertenties.
Prima idee, heb ook al Youtube Premium, bevalt zeer goed, je verbaasd je als je bij iemand zonder youtube premium even youtube opstart en je meteen 2 reclames hoort en ziet. Twitter premium lijkt me dan ook een goede keuze. Zelfde als Facebook, die zou ik ook graag zonder reclames willen zien. Je kan adblockers gebruiken, maar bij bijvoorbeeld facebook en ook twitter werkt dit in ieder geval bij mij niet goed. Ik gebruik de sociale platforms vaak, en niet vanwege lukraak maar scrollen. Maar doelgerichte groepen waar ik interesse maar ook zakelijk wat aan heb.
Het werkt altijd goed de adblocker zoals in Google Chrome. Probeer je abonnementen te promoten? Nooit last van advertenties. Adblock Plus en Ghostery.
Wie kijkt er YouTube enkel op Chrome. Daarnaast hoeft een abo niet duurder dan enkele dubbeltjes te kosten. Ik vind het veel bang for buck.
FB purity gebruiken en je kan FB heel erg rustig maken.
Ik gebruik FB alleen vanwege een bepaalde fotografie groep, heb Ublock origin, FB container en FB Purity.

Probeer het eens uit zou ik zeggen.
Daar heb je een adblocker voor.
Als je geen advertenties wilt zien moet je überhaupt al geen Twitter gebruiken. Twitter is 1 grote reclamezuil voor de bedrijven die er op zitten.
Als je geen advertenties wilt zien moet je überhaupt al geen Twitter gebruiken. Twitter is 1 grote reclamezuil voor de bedrijven die er op zitten.
Ik lees tweets omdat anderen met links ernaar verwijzen. Een enkele keer klick vandaar uit door naar een volgende twitteraar.
Maar ik zie nooit advertenties, of het zouden de tweets zelf moeten zijn.
Maar ik heb dan ook geen account, log niet in en laat uBlock Origin zijn werk doen.

Geen haar op mijn hoofd denkt er aan om een betaald abonnement te nemen op die zooi.
En mensen met hele belangrijke meningen die ze moeten delen :)
Beetje zoals hier. O-)
Twitter was alleen maar een newsfeed voor mij. Waarom zou ik Twitter willen betalen om berichten van o.a. @tweakers of @billgates reclame vrij te volgen? Goeie reden om mijn account op te zeggen en te migreren naar Mastodon.
Want op Mastadon kun je die berichten wel volgen?
Volgens mij is het verkoop punt van Twitter juist dat iedereen die bekend is er op zit.

Heb je nooit geprobeerd om van Whatsapp af te komen naar een veiliger platform (dat niet van Meta is) zoals Signal of Telegram? De meeste mensen die dat probeerden wisten 1 of 2 contacten mee te krijgen. De rest bleef op Whatsapp. En dan blijf je dus toch op Whatsapp zitten.
Met https://tweetbridge.kogasa.de kun je de berichten van iedereen gewoon volgen op Twitter. Het is een "bridge" tussen Twitter en Mastodon

[Reactie gewijzigd door e-calc op 22 juli 2024 23:37]

Veel IT laat zich nu op mastodon zien, of migreert er naar toe, keypassxc gaat bijvoorbeeld minder posten op Twitter door oa het afleggen van de api. Voor mij werkt het daar steeds beter, en de vaak afschuwelijke ranzigheid zie ik er niet.
Welke groep is überhaupt de doelgroep voor deze abonnementen?
De groep die op Tweakers ook een abbonnement hebben misschien? :) Op zich is dit een logisch model (ik heb het dan verder niet over de rest).
Todat je ineens jarenlang voor zo'n abonnement betaalt en men doodleuk ineens zomaar alle voordelen van je afpakt omdat ze de voorwaarden of abonnementen veranderen.

Sindsdien ben ik een beetje klaar met abonnementen eigenlijk. Dat geeft namelijk wel een enorm gevoel van stank voor dank.

Tegenwoordig zijn er genoeg bedrijven die maar zeer weinig geven om hun abonnees of vaste klanten.
Zonder blikken of blozen het roer omgooien en nul respect hebben voor mensen die hun jarenlang gesteund hebben.

Vervolgens dikke schreeuwerige advertenties bij elke scheet in je neus blijven duwen , om vervolgens een beetje zielig te gaan doen dat mensen adblockers en VPN's gebruiken.
Vaak dan ook het nog op ethische of emotionele boeg gooien.

Sorry maar dan heb je het toch echt aan jezelf te wijten.
Als bedrijven zo hard, koud en zakelijk met hun vaste klanten omgaan, dan kun je de bal terug verwachten.
Het idee van Elon is mensen in ieder geval een keuze te geven om te betalen met geld in plaats van te betalen met informatie / advertenties.
De advertenties gaan misschien weg, maar gebruikersgegevens en -gedrag blijven ze heus monitoren.
Dat ze eens die onnozele update ongedaan maken met Voor Jou em Volgend. Ik wil gewoon mijn tijdlijn kunnen zien met degene die ik volg en niet wat Twitter wil dat ik volg. Deze nieuwe tabbladen zijn een mislukking en achteruitgang van Twitter.
Word aan gewerkt:
@elonmusk
Next Twitter update will remember whether you were on For You (ie recommended), Following or list you made & stop switching you back to recommended tweets
Ik snap dat alles niet gratis is en wil ook best wel betalen ervoor, maar vind 8 euro met (ook al minder) reclame wel duur, laat staan misschien de volgende abonnement vorm die misschien wel het dubbelen zal zijn, of 12 euro (ook maar een gok he!).

Het zelfde heb ik met YT premium, wil er best voor betalen, maar als je als familie al 18 euro pm moet betalen omdat het gebundeld zit en het apart uiteindelijk duurder is, is gewoon niet te doen.

Voor Streaming diensten tegenwoordig ook al bijna 50 euro pm kwijt tegenwoordig...
Helemaal eens! Als ze het bundelen met de andere "blue" voordelen is het eigenlijk alleen interessant voor de makers/tweeters en zal menig gebruiker dit niet aantrekkelijk vinden. Als ze het voor een paar euro per maand als losse optie geven zou dat fijn zijn.
Ja precies, nou we zullen zien wat het gaat worden...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.