Elden Ring haalt Call of Duty: Vanguard in op gebied van verkoopcijfers

Videogame Elden Ring is volgens analisten van de NPD Group de meestverkochte game van de afgelopen twaalf maanden in de VS. Het spel is vaker over de toonbank gegaan dan Call of Duty: Vanguard, dat bijna vier maanden langer op de markt is.

Elden Ring kwam op 25 februari uit en is daarmee meer dan 3 maanden op de markt. Call of Duty: Vanguard kwam op 5 november uit en is daarmee iets meer dan 6 maanden verkrijgbaar. Dat Elden Ring Call of Duty heeft ingehaald als het gaat om verkoopcijfers van de afgelopen twaalf maanden, is net gebeurd, zo maakt de NPD Group bekend. De ontwikkeling is opvallend: normaal gesproken staat de Call of Duty-franchise altijd bovenaan in de gameverkoopranglijsten van NPD.

De analistengroep komt niet met concrete verkoopcijfers, maar Elden Ring-uitgever Bandai Namco deelt die zelf wel. De laatste tussenstand is dat de game wereldwijd 13,4 miljoen keer verkocht is. Overigens was Elden Ring hiervoor al de bestverkochte nieuwe gamefranchise van de afgelopen zes jaar. Cijfers die laten zien hoe goed Call of Duty: Vanguard presteert, zijn er niet, maar uitgever Activision liet in maart aan zijn investeerders weten dat deze titel 'niet aan verwachtingen voldeed'.

Verdere noemenswaardigheden afkomstig van de NPD Group zijn dat Lego Star Wars: The Skywalker Saga de bestverkochte game in de VS was voor de maand april. Tevens heeft de game meteen de nummer twee plek op de ranglijst van bestverkochte games in 2022 in de VS tot nu toe gepakt.

Tot slot is de Nintendo Switch de nummer vier meestverkochte gameconsole ooit is geworden in de VS; de spelcomputer heeft de PlayStation 4 ingehaald. De Switch ligt in de VS alleen nog achter op de PlayStation 2, Xbox 360 en Wii.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

14-05-2022 • 15:12

108 Linkedin

Lees meer

Reacties (108)

108
102
32
0
0
58
Wijzig sortering
Elden Ring is ook wel echt een geweldige game. Heeft in mijn ogen aan alle verwachtingen voldaan!
helemaal mee eens. Ik had extreem hoge verwachtingen en kan hard op zeggen "elden ring is de BESTE game" van de afgelopen 20 jaar, met 100% zekerheid. Geen onzin aankopen, geen onzin quests, alles klopt gewoon. (met uitzondering van de 1e week vreemde bugs die voornamelijk door speedrunners zijn ontdekt/exploited.) alles aan het spel voelt goed.

En ja ik ben ook niet epic-gamer-mo, ik faal 30-50 keer bij elke boss, maar het loont om je tanden erin te zetten en vol te houden, en das het beste gevoel eengamer kan hebben in een rpg.

Inmiddels 130uur in het spel doorgebracht, ik ben nog niet eens op de helft! ik ga wel voor de 100% moet ik toegeven, echter lijkt dat in elden ring toch echt 1000uur te eisen bij normale (lees: niet speedrunners/skipping) game uren.
Sterke woorden, maar moet toegeven: Als 39-jarige gamer is het moeilijk om mij nog echt onder te dompelen in een spel, en Elden Ring is de eerste game sinds World of Warcraft uitkwam (18 jaar geleden) waarbij ik echt obsessief iedere avond zo snel mogelijk wou beginnen spelen en waar ik op een maand tijd 100+ uren heb en meteen aan een ng+ begon. Voor mij persoonlijk is het dan ook "beste game die ik tegenkwam in 18 jaar tijd".
Ben ik het helemaal mee eens.
WoW was top vooral het begin, maar deze game heeft zeker ook een aantrekkingskracht.
Ik vind het alleen jammer dat deze game geen volwaardige coop heeft. ( ipv hulp coop )
Dit zou het voor mij helemaal af maken
Compleet eens met bovenstaande. Ben 34 en het is jaren geleden dat ik echt in een game getrokken ben.

Wellicht zelfs het beste spel wat ik ooit gespeeld heb… zit ook al rond de 500 uur :o
Juist de main quest van de witcher 3 uitgespeeld moet ik toch eens naar dat kijken dan.
Ik raakte gefrustreerd omdat de tutorial bijna niet-bestaand is. Ik zal wel te oud worden.
Misschien dat het aan mij ligt, maar ik dacht dat Cod Vanguard een grote flop was voor Activision. Ik heb al paar keer nieuwsberichten gezien hoe goed Elden Ring verkocht is, dus ik had verwacht dat Elden Ring al lang de verkoopcijfers van cod Vanguard voorbij was.

Zelf heb ik Elden Ring nog niet gespeeld maar staat zeker op mijn verlanglijstje.
De verwachtingspatronen van beide games zijn gewoon heel verschillend.
Een gemiddelde CoD verkoopt iets van 20 miljoen, dus alles daaronder is een tegenvaller voor Activision.

In het geval van Elden Ring ziet het er naar uit dat hij meer gaat verkopen dan alle voorgaande From Software games bij elkaar. 🙂

Dik verdiend ook, ik heb er ontzettend van genoten, alleen de end game vond ik zelf niet zo goed als de rest van de game.
Gelukkig beginnen mensen in te zien dat dezelfde game met iets andere graphics toch niet zo heel nieuw is... Call of Duty verandert vrijwel nooit.
Er is voor dit type gameplay geen alternatief en support stopt na een jaar. Je wilt toch nieuwe maps, guns etc om mee te spelen. Daarnaast heeft MW2019 toch echt wel een jumpaten zien. BOCW was helaas weer een stap terug en vanguard zit er een beetje tussen in.
Bocw is momenteel juist errrrg populair online omdat de balans in vanguard helemaal stuk gegaan is na een update een maand of 4 geleden. Veel spelers zitten daarom nu in CW.
Ik snap niet dat de community dat gewoon heeft geaccepteerd in de oude tijd. Bij Modern Warfare 1 had je simpelweg dedicated servers, mod support en kun je dus helemaal los. Nieuwe cod niet goed? Mod de oude cod met nieuwe content. Dus in plaats van allemaal overstappen hadden ze ook de oude games kunnen voorzien van wat ze dan ook maar wilden. Omdat ze in die mod-onvriendelijke cods zijn meegegaan zitten ze nu vast.
Cold War heeft anders nieuwe content gehad twee weken terug.
Het probleem met Call of Duty is dat het 3 verschillende studios zijn (en een legioen aan support studios), dus de kwaliteit varieert ieder jaar. Infinity Ward doet het toch nog altijd het beste.
Warzone is gratis en is nog overvol met spelers, ze harken miljoenen per dag binnen alleen met de verkoop van nieuwe operators en wapen skins. Ik speel al Call of Duty Warzone vanaf het begin en had alleen 1x de base game gekocht, Vanguard etc nooit aangeraakt.
Warzone verliest miljoenen spelers per jaar.. Dit kan je vrijwel overal teruglezen.
Ik denk niet dat dat ingezien wordt, of hoeft te worden. Ik weet elke keer exact wat ik krijg als ik Call of Duty koop en vermaak me ieder jaar weer voor vele tientallen uren, zo niet honderden in het verre verleden. Maar Vanguard klonk gewoon als een te snel uitgebracht spel zonder dat het echt iets bijzonders bracht, dus is het door veel mensen (waaronder ikzelf) geskipt. Is sinds Modern Warfare 1 de enige Call of Duty die ik niet heb gekocht samen met Inifinite Warfare.

Ik vind al het gehaat op Call of Duty altijd ook wel een beetje kinderachtig, net als FIFA. Zijn allebei prima spellen die door miljoenen mensen per jaar gekocht wordt. Als iedereen wilt betalen om kleinere veranderingen te hebben ieder jaar, moet er dan telkens zo verheven worden gedaan dat 'er niks veranderd'. Als je het niks vind koop je het toch lekker niet.

[Reactie gewijzigd door CoMaestro op 16 mei 2022 12:40]

Het is geen haat op 'Call of duty', het is het feit dat de game engine zo word opgebouwd dat je op een lopende band nieuwe troep kan uitgooien met minimale verbeteringen.

Gooi er 2 nieuwe graphics in, verander de wapens een beetje, gooi er een simpele campaign bij (die ook elke keer steeds kleiner word) en tadaah, je hebt je schijtgame weer bij elkaar waar je 60 euro voor kan vragen.

Ik vind dat hele "Als je het niks vind koop je het toch lekker niet" zo'n zielig antwoord, ik mag prima een mening hebben EN de game niet kopen. Het is niet erg dat sommigen simpel genoeg zijn om hier nog steeds in te trappen, de gemiddelde tiener zal hier ook niks van opmerken.
Daarbij, je hebt dus zelf ook Vanguard niet gekocht omdat het in principe precies is wat ik hierboven heb uitgelegd.
Het punt is dat je dit zegt over alle COD games. En een game zoals Black Ops 3, Black Ops Cold War, Modern Warfare (reboot), waren allemaal top en speelden (voor mensen die het daadwerkelijk spelen) anders, en de nieuwe content is hartstikke leuk. "Als je het niks vind koop je het toch lekker niet" is mijn argument omdat blijkbaar miljoenen mensen het ieder jaar wel kopen, en het gewoon leuk genoeg vinden om volgend jaar wel te kopen. Spellen die iets anders doen komen ook elk jaar uit, en dat hoeven veel mensen gewoon niet per se.

Ook heb ik Vanguard niet gekocht omdat het erg gerusht en niet goed afgerond leek. Niet omdat het het 'weer hetzelfde was' (Zie het gewoon als dingen zoals James Bond, je weet elke keer dat het praktisch een zelfde verhaal krijgt en grote actie scens, maar het blijft gewoon leuk entertainment). Balancing leek slecht bij de open beta en veel problemen met weinig leuke nieuwe dingen, zoals Zombies die niet round-based is maar meer zoals Outbreak in Cold War. En die mode (Outbreak) was leuk, als erbij, niet als hoofd ding.
Het is niet erg dat sommigen simpel genoeg zijn
En exact hier laat je merken er dus totaal niks van te begrijpen. En dat is oke mijn verlichte/verheven vriend, we kunnen gewoon andere meningen hebben over een spel. Maar er wordt altijd maar geklaagd over 'hoe simpel en hetzelfde het telkens is'. Terwijl er gewoon wel wat nieuwe dingen in gebeuren, gewoon niet iets volledig anders, wat blijkbaar niet hoeft.

Daarom koop ik het dus wel en jij niet, niet elk spel is voor iedereen.
Dik en dik verdiend!

Ik als veteraan op het gebied van gamen heb door deze game weer het plezier teruggevonden.

Als kind zijnde was Zelda op de NES de absolute nummer één kwa ervaring, ontdekken en overwinning.
De fighting games als Street Fighter en Mortal Kombat ontwaakte de competitieve speler in mij. Deze ontwikkeling zette zich voor in de bekende FPS games als Halo en COD.
Bij gebrek aan beter speelde ik deze games tot herhaling toe met nieuwe releases.
Saai werd het zeker en totaal niet beter.

Daar kwam gelukkig Destiny om de hoek kijken. Wat een prachtparel met een groot toekomstig plan.
De teleurstelling van D2 bij release was groot en DLC na DLC ook.
Ja er waren goede momenten maar totaal geen 40-60 Euro waardig, ELKE KEER WEER.

Ineens was daar de keuze... Ga ik weer hopen op beter met de Witch Queen DLC of ga ik voor een nieuwe game als Elden Ring.

Als Fromsoftware noob koos ik voor Elden Ring.
Een diepe buiging naar de developers!
Nooit gedacht dat ik het gevoel zou herleven als toen met Zelda op de NES.
60 Euro en dit op je bord krijgen maakt je nooit meer doen terugkijken naar een DLC inclusief passes of wat dat ook.

Ik hoop dat de gameindustrie kijkt naar het succes van Elden Ring en ziet hoeveel vraag erna is buiten de brakke free to play games met alleen de focus op ingame aankopen.

Voor wie twijfelt. Doen!
Natuurlijk is de game niet perfect en mensen zullen het moeilijk vinden of juist te makkelijk.
Het mooiste is dat JIJZELF de regie hebt over de ervaring. De vijanden zijn zoals ze zijn en schalen niet mee met jouw level.
Kies jij voor een bossfight direct aan het begin of level jij eerst jezelf omhoog zodat het met 2 vingers in de neus te doen is.
De keuze is aan jou.
Misschien eens wat vaker buiten de mainstream titels kijken. Elden Ring was dat in feite ook, of in elk geval zijn voorgangers. Ik heb wayy back mijn tanden stukgebeten op Demon's Souls. Nooit uitgespeeld maar ik had het graag gedaan. Net even een tikje te draconisch voor me...

Dat de grote, door jou genoemde franchises allemaal bagger worden na verloop van tijd is al jaren een duidelijke trend en die tekent zich af op veel gebieden, binnen en buiten entertainment. Als de mainstream het oppakt, verwordt het binnen een jaar tot een grijze brij waar je niet dood gevonden wil worden... Indie devs doen het dan veel beter qua 'gamer's games'. En Sony heeft toch als je het over de jaren heen bekijkt wel een neus voor wat goede content inhoudt. Killzone is ook zoiets. De eerste paar delen op de oudere consoles waren echt mind blowing, ondanks het feit dat ze de grafische pracht van de E3 teasers niet haalden. Het was echt een bijzondere ervaring. En dan volgt er vanzelf meer. Denk aan 'Black', een shooter a'la CoD met nul diepgang maar oh oh wat een physics engine... dat was voor toen baanbrekend, zeker gezien de hardware (moet je eens kijken hoe zielig de physics nu zijn met tig keer meer power...). Dat is met meer van die Sony-first titels zo geweest. Shadow of the Colossus... wow. Okami... wow. De innovatie is wat gaming leuk blijft houden. Dat vind je nu vooral bij indie developers, en bij Sony first party als ze echt een system seller willen pushen. Want unieke games daarmee onderscheid je je toch het beste.

No Man's Sky is ook zo'n voorbeeld. Ik snap perfect dat Sony die game wilde binnenhalen, want het pretendeerde echt een aparte ervaring te zijn. Was het ook, alle minpunten daargelaten. Nog nooit zo Zen in de ruimte geweest :)

Kortom de game industrie weet allang van Elden Ring achtige niche, er is een hele community driven markt onder ontstaan, dat is al minstens tien jaar zo, en Sony heeft er allang beleid van gemaakt om unieke games te brengen bij elke console zodat je opvalt in de markt. Die tragische 'every-year' franchises moet je gewoon van wegblijven, is het van een triple-A publisher dan moet je je zes keer achter je oren krabben, en als er een raar verdienmodel in verwerkt zit gewoon de hele rotzooi boycotten. De grap is wel, dat sommige games mét F2P verdienmodel weer wel goed kunnen zijn. Denk aan een DOTA2, of een Apex Legends. Ik heb daar opgeteld wel 3000 uur in zitten maar intussen nog geen tientje aan besteed :)

Volgens mij valt er voor jou dus nog een wereld te ontdekken!

[Reactie gewijzigd door Vayra op 14 mei 2022 20:12]

Mooi beschreven en exact hoe ik er ook over denk, en dit nadat ik 70 uur in Horizon Forbidden West had tegen te komen, geweldige game. Alleen een minimale quest log ontbreekt.
Mooi, voor de maker en uitgever! Ik zal het spel in ieder geval niet aanschaffen.

Ik heb met Sekiro en Dark Souls 3 uiteindelijk net zo veel plezier gehad als het chirurgisch laten verwijderen van aambeien met direct daarna een coloscopie... :+

Ik heb Dark Souls 3 ongeveer 10 uur gespeeld en Sekiro 15 uren en toen was ik er wel klaar mee, omdat ik anders een gevaar voor mijn omgeving wordt en ik niet in een witte jas wil eindigen waarin je je armen niet kunt bewegen. ;)

Het is mij ook allemaal veel te systematisch. Bijna (lopende band) werk. Er is te weinig ruimte voor eigen initiatief of creativiteit (is mijn nederige mening). De manier van vechten wordt je opgelegd door de tegenstander (lees: maker van het spel) en wanneer je 0.00001s te laat drukt op je knopje, wordt je door de meeste bosses zo hard genaaid dat je de eerste 4 weken niet kunt zitten! :+
...En kun je weer opnieuw beginnen. En dan weer... En dan weer.... En dan weer... En dan weer... En dan... En.. Etc... Nee, dank je wel!

Die tegenstanders zijn ook allemaal geanimeerd als animatronics van de Efteling. Stijf, houterig en de slag-/steek/zwaaibewegingen die ze maken zijn - als het ware - filmpjes die ze af moeten maken en waarbij ze op dat moment dus niet reageren op jouw "hit" of slag of steek met je wapen. Vooral Dark Souls 3 heeft dit.

Sekiro vind ik de beste van de twee, ik was bij een boss op een paard met een lange speer. Maar nadat ik een honderdtal keren met die vent ik gevecht ben geweest, en elke keer de punt van zijn speer tussen mijn ingewanden kon vinden, was ik er wel klaar mee! Ik wilde mijn Steam Deck door het raam gooien... Nee, niet gezond voor mij. ;)

Nou ben ik inmiddels ook een ouwe lul, dus alles gaat wat trager bij mij, inclusief het leren van mijn fouten. Maar alle excuses ten spijt, ik zuig gewoon dik met die From Software games. LoL! :+

Desalniettemin kan wel genieten van een play through van mensen die niet zuigen zoals ik. Het is jammer. Ik wil die spellen echt geweldig vinden, maar ze liggen mij gewoon niet! Nee, dat zeg ik verkeerd. Ik lig die spellen niet! :+

Had Elden Ring een "old-fart-easy-mode" gehad voor bejaarden zoals mij, dan had ik hem nog wel eens willen proberen. ;)

[Reactie gewijzigd door Jittikmieger op 14 mei 2022 18:57]

Gelukkig heb je summons in elden ring. Kan je kijken hoe npc poppetjes bazen afmaken voor je
Oh, dat klinkt goed. Ik zal eens wat filmpjes bekijken van Elden Ring. :)
Afmaken is een groot woord, maar iig goede afleiding, zodat je de boss letterlijk van achter kan pakken :Y)
Elden ring heeft juist dat heel veel vijanden reageren op acties van de speler. Soms tot het vervelende toe. En het heeft in de praktijk een easy mode. Je kunt namelijk zoveel kanten op dat je uiteindelijk zeer overleveld bent door simpel te verkennen. Bij ds3 moest je die ene boss verslaan voor progressie en kon je verder weinig anders doen
Stijf, houterig en de slag-/steek/zwaaibewegingen die ze maken zijn - als het ware - filmpjes die ze af moeten maken en waarbij ze op dat moment dus niet reageren op jouw "hit" of slag of steek met je wapen.
Hier moet ik toch even op reageren, want dit klopt namelijk niet. Enemies reageren weldegelijk op jouw aanvallen, mits jouw wapen zwaar genoeg is, en de enemy niet genoeg poise heeft. Sommige attacks negeren ze inderdaad, maar 9/10x is een heavy attack genoeg om een animatie van je enemy te cancellen.
Ik ben zelf ook op leeftijd en heb wel alle souls born games uitgespeeld. Maar Elden Ring was vrij makkelijk en veel gevarieerder. Bepaalde vijanden versla je te paard waarbij de vijand je nauwelijks kan raken als je steeds na een slag weg sprint. Daarnaast kun je spirits vinden die voor jou vechten of op zijn minst de ‘aggro’ nemen zodat jij backstabs kan doen. Het is meer mainstream dan ooit.

Maar ik ben het wel met je eens over de manier van vechten. Het is eigenlijk een ritme game waarbij je moet oefenen op de juiste timing van een dodgeroll voor de iframes en het moment van een aanval. Als je dat lukt dan gaat het prima. Ik heb maar een paar bosses gehad die meer dan 3x proberen kostten.
Ja, inderdaad. Het is net Rock Band of Guitar Hero, maar dan minder plastisch en met zwaardvechten en zo. Die beide spellen waren ook helemaal niets voor mij.

Volgens mij vrouw heb ik ook geen ritme, ik kan ook niet dansen! :+
Laatst ging ik dansen, 24gewonden :+
Het is dan (jammer genoeg) gewoon je ding niet inderdaad. Net zoals ik moba's en rts'en niet te spelen vind (lees: ik bak er niks van). Creativiteit wordt zeker in Dark Souls juist beloond, en in Elden Ring nog meer. Sekiro legt je wel één manier van spelen op, maar dat is dan vooral een kwestie van goed erin worden. Ik weet over welke eindbaas je het hebt (de eerste echte grote), en die is gewoon een standaard skill-muur. Als je de mechanics doorhebt, is hij echt easy. (Maar Sekiro werd mij tegen het einde ook echt te gortig, nooit de laatste twee echte eindbazen gehaald, de optionele, en de daadwerkelijke).
Trainertje installeren en spelen met wat extra HP/armor/damage, zo doe ik het althans als ouwe zak ;) Gewoon niet teveel want dan is het niet meer leuk.

[Reactie gewijzigd door Daikirai op 14 mei 2022 19:53]

Daar zal ik mij ook eens in verdiepen. Dank voor de tip!
Het is mij ook allemaal veel te systematisch. Bijna (lopende band) werk. Er is te weinig ruimte voor eigen initiatief of creativiteit (is mijn nederige mening). De manier van vechten wordt je opgelegd door de tegenstander (lees: maker van het spel)
Voor Sekiro: Absoluut, dat spel heeft een heel brutale "git gud or get out" attitude waarbij de zeer snelle posture based vechtstijl de enige stijl is.

Voor dark souls (en elden ring) zijn echter zoveel builds met zoveel speelstijlen mogelijk. Als weet dat je er niets van bakt en zoveel mogelijk ademruimte wil kan je voor pure INT builds gaan.
Of je doet gewoon als ik: installeer WeMod of CheatEngine en singleplayer/offline het spel spelen om het verhaal, de omgeving, etc. zonder de uitdaging van de mechanics. Die boeien mij persoonlijk niet zo :)
Ik was hier ook precies bang voor en daardoor nooit een Souls game gespeeld. Toch aangeschaft na Horizon 2. Ik ben ook een volwassen gamer en bejaard volgens huidige standaarden maar ik heb zeker geen spijt. Nu 70 uur plus en ga richting het einde, echt een fanatische game en het begin van een nieuw genre hoop ik. Gek genoeg moest ik soms denken Super Mario 3 op de NES, vond ik destijds ook super moeilijk bijna huilend door heen gekomen destijds (wel met plezier hoor).

De game dwingt je wel op een andere manier vijanden en situaties te benaderen. Button mashen kan vrijwel nooit, geduld en overzicht is nodig. Daarnaast zal je in flink wat Wiki's en YT moeten duiken om het meeste eruit te krijgen. Ik hou daar wel van, met Subnautica bijvoorbeeld ook erg van genoten, je moet zelf alles uitzoeken.
Elden ring is helemaal niet te vergelijken met DS . Je maakt het je zelf zo moeilijk als je wilt . Praktisch alles is vanaf het begin te vinden en niets is is verplicht . Als iets te moeilijk is heb je honderden side quests om je te overlevelen tot het punt dat je main story bosses kan 2shotten Afken terwijl een summon ze soloed. Ik heb alle from soft games met redelijk wat moeite uitgespeeld maar Elden ring was ik na 10u niet meer gestorven. Zelf Melania (moeilijkste boss) was een one shot met mimic tear en rivers of blood .

Het voelt aan alsof stats veel meer doorwegen dan in andere from soft games , terwijl die nog eens super easy te krijgen zijn ook. Toen ik klaar was was ik ook lvl 140 terwijl je in hun andere games tussen de 60 en 80 eindigt. Dus je mag al wat stats fout steken or hybride builds spelen door de soft caps .

Als het nog steeds niet lukt zijn er naast npc summons en ashes nog de mogelijkheid om 3 andere spelers te sumonnen of coop te spelen.
Geen enkele from soft game is zo toegankelijk. Afstand tussen checkpoints is ook altijd maar 2-3 min stappen en boss fights Hebben instant respawns voor de deur.


Voor mij mocht het iets moeilijker , maar zelf met de casual moeilijkheid is het veruit de beste open world game ooit.


Geen rommel zoals assassins creed of horizon zero dawn waar je gewoon de ene fetch quest na de andere doet en checkboxes aftikt van je chore list.

Ze hebben het open world genre heruitgevonden net zoals Zelda botw dat gedaan heeft in 2017 .


Elden ring komt qua gameplay en moeilijkheid meer overeen met breath of the wild dan met dark/ demon souls.

[Reactie gewijzigd door zaj op 15 mei 2022 01:33]

De respawn voor de deur miste ik wel in demonssouls, dat geeft wel een thrill om je souls weer op te halen terwijl je nog langs een paar red eye knights en een draak moet. Helemaal als Allant ook nog eens level drain had gedaan. Lagen er zomaar 280k souls voor de gooi. 😂
Pfoe.. Als jij Horizon Zero Dawn op die manier ziet heb je toch wel iets gruwelijk fout gedaan met het spelen van dat spel..
'Met Mimic Tear en Rivers of Blood'

.. Probeer het nu eens met een Greatsword. Of eigenlijk, met dé Greatsword.

Zeggen dat je de 'moeilijkste' baas verslagen hebt met de meest gebroken build in het spel zegt niet veel namelijk.
Dan moeten ze die broken build maar niet in het spel steken.
Letterlijk mijn eerste zin

“Je maakt het jezelf zo moeilijk als je zelf wilt”


Ten tweede rivers of blood dropt ergens in de laatste 20% van het spel. Er bestaan honderden ultra op builds. Sword of night and flame , praktisch elke caster build ,….

Het spel is gwn makkelijk .
Helemaal eens met je, alle From Software games, spreken me totaal niet aan wegens hun verhaal en daarom laat ik ze lings, maar de gameplay is heel erg leuk.

Ik kijk liever naar mensen die het spelen op twitch dan zelf te moeten vloeken :D
Ik heb zelf ook Sekiro gespeeld en nooit uitgespeeld, op iets van 75% gestopt met dezelfde klachten: te weinig opties en elke keer verplicht 'de dans' te moeten leren.

Elden Ring is erg anders, door de open world setup heb heb je altijd alternatieven. Is een boss te moeilijk? Prima ik ga even ergens anders heen en kom later terug als ik weer sterker ben. Als iemand met weinig ervaring met From Soft games heb ik Elden Ring na 100 uur dan ook zonder al teveel problemen uitgespeeld. Kan het je van harte aaneaden.
Anoniem: 1664360
@SCIxX14 mei 2022 16:44
sekiro is gewoon hardstikke leuke en goede spel ik zou je aanraden om toch nog sekiro uit te spelen
Ik begrijp nog steeds niet waarom Elden Ring zo hyped is. Alle elementen (behalve het thema) is toch direct te herleiden uit WoW classic (2004)? Op het MMO en moeilijkheidsgraad aspect na ben ik wel benieuwd hoe die twee spellen van elkaar verschillen.
Ontdekken is beide op basis van “fog of war”
Quest gevers “beschrijven” je waar je moet zijn in plaats van een marker op je kaart.
Grind element hebben ze beide (uitrusting en level). Lijkt een reboot te zijn van iets dat al ongeveer 18 jaar bestaat.
Ik begrijp nog steeds niet waarom Elden Ring zo hyped is. Alle elementen (behalve het thema) is toch direct te herleiden uit WoW classic (2004)? Op het MMO en moeilijkheidsgraad aspect na ben ik wel benieuwd hoe die twee spellen van elkaar verschillen.
Ontdekken is beide op basis van “fog of war”
Quest gevers “beschrijven” je waar je moet zijn in plaats van een marker op je kaart.
Grind element hebben ze beide (uitrusting en level). Lijkt een reboot te zijn van iets dat al ongeveer 18 jaar bestaat.
.

Ik heb eerlijk gezegd nog nooit deze vergelijking gezien en zelf ook beide games gespeeld. Als je puur naar de fundamenten gaat kijken gaan heel veel spellen op elkaar lijken gezien je over de details in de uitvoering heen kijkt. De uitvoering is dat wat telt, en is hoe een game kan excelleren en onderscheiden.

Steam heeft een mooie binnen 2 uur spelen refund policy, dus je kan het altijd proberen!
Tja zo kun je alle games met elkaar vergelijken, kleurtjes op een scherm terwijl je knopjes drukt. 🤡
Die aambeid verwijderen ze niet maar knellen ze af 😜. En die coloscopie stelt ook niet zoveel voor. Maar als ik moest kiezen om een game te spelen of naar de beelden van mijn dunne darm te kijken ja dan is het wel lastig 😂

Als ik elden ring speel levert dit ook altijd erg interessante beelden op 😂
Ik was door bloodborne wat bang geworden voor dit genre, maar dit is echt een heel leuk spel door de open wereld setup. Een beetje uitdaging kan soms juist ook erg belonend zijn qua entertainment. Wat mij betreft een dikke aanrader, terwijl ik dark souls of bloodborne zou afraden.
moet zeggen dat Elden Ring tot nu toe wel de toegankelijkste/makelijkste from software game is...oke soms moet je wat cheese toepassen als het te lastig is voor jouw level maar genoeg cheese opties om je er doorheen te helpen.

speel ze al sinds DS1 (op pc...de om te janken edition :P)

maar kheb van DS3 wel een beetje genoten....sekiro daar in tegen...heb de parry nooit echt onder de knie gekregen dus een game die daar nagenoeg op focussed...was not a good time....

heb me 1e Elden ring playthrough voor...nu dat ik andere dingen probeer blijkbaar de EZ mode gekozen, Colosal Greatsword/Str build. ja lategame zijn de andere builds veel dodelijker maar zodra je de greatsword kan 2 handen en gebruiken kan je daar gewoon hard op leunen...heb me aan het ding vast gehouden tot de eindbaas (als ashes of war de bloodhound dodge of als je vijand traag is wat anders, greatsword is traag vooral als je mist, een dodge die rap, ver en cheap is is gewoon een zegen en maakt je leven zo makelijk).

kvind het wel heel belonende spellen, als je een bossroom binnen loopt en ligt binnen 10 seconden op de grond (millenia...lastig vrouwtje) voel je je wel heel goed als je...40 pogingen later.....eindelijk gevonden hebt hoe je kan winnen (het ging niet bepaald lekker met me build tegen haar >.>)

je hebt tevens vaak wat imo...teminste met een lang zwaard toch wel het sterkste wapen in heel het spel is...torrent je paard...met de greatsword flip je enemies alsof het pannekoeken zijn vanaf je paard, bent nagenoeg unstopable (tot je er vanaf geslagen word en bruut in elkaar geslagen word :P)

[Reactie gewijzigd door anub1s17 op 15 mei 2022 12:02]

Ben 55 jaar ook niet de jongste
wel altijd Demon souls Dark souls gespeeld maar was het op een gegeven moment moe.
Sekiro nooit gedaan
Maar naar het lezen van wat reviews deze toch weer opgepakt en een paar dagen geleden 100% trophys gehaald :)
er zit nu al 393 uur in het spel
En dan heb je mn pa die op z'n 71ste Elden Ring gewoon uitgespeeld heeft. Was dat makkelijk? Nee, maar tis em wel gelukt.
Idd voor hersenloos schieten kun je beter een ander spel genre uitzoeken. Iets met zombies of zo
Inderdaad! Misschien nog wel groener dan een noob! Zeker als ik het vergelijk met sommige gamers in van die YouTube filmpjes: "no damage boss kill" en speedrunners. LoL! :+
Je moet gewoon met een ander spelen. De game word leuker én makkelijker. Vooral dat laatste is belangrijk :)
Sorry. Het talent ontbreekt! :+
Hey! Ik ben wel jong van hart! :+
Ik ben heel blij dat Elden Ring zo een dijk van een game is geworden en dat mensen het massaal kopen. Goede hoop voor de toekomst van het bedrijf en de franchise!
Ik verbaas me meer dat COD nog steeds zo goed blijft verkopen, gezien het elke jaar een re-skin is van de voorgaande delen.

Verder vond ik Elden ring "oke". Maar als je ziet wat er tegenwoordig uitkomt, dan is het een "dijk" van een game. Dark souls serie vind ik tikkeltje leuker.
Als elden ring ook jaarlijks een re-skin zou krijgen.
Met nieuwe zones / monsters. Dan zouden we het ook jaarlijks kopen
En daarom wordt er geen "vooruitgang" geboekt in de laatste 10 jaar als het om gameplay en AI gaat.
Gameplay is lastig, her en der wel vooruitgang. Vooral bij Indies.

Maar dat AI zo ontzettend achterloopt, bah. Civ is al 10 jaar dezelfde gescripte brakke zooi. De bots in BF2042 zijn 'net zo goed' als bots in UT GOTY '99.

Waarom geen AI/ML toepassen op zulke dingen? Daar zou toch enorme winst te behalen moeten zijn?
Indies zijn de toekomst. Zeker met engines zoals unreal engine en Unity. AAA studios hebben helaas geen vrijheid meer en moeten games voor de massa maken (stakeholders). Betrap me er steeds vaker op, dat ik alleen Indie games speel.

Kan niet wachten wat voor games we krijgen in UE5. Lijnen tussen AAA en indies wordt alleen, maar dunner
Met als groot verschil dat alle DLC's van FromSoft ook daadwerkelijk toegevoegd hebben aan het verhaal/lore van de games.
Wat mij betreft is 'Elden Ring' een GOTY 2022 contender. Mijn eerste 'SoulsBorne-game' en het smaakt naar meer. Zeker zo'n 120 uur mee zoet geweest. :)

[Reactie gewijzigd door Yonix op 14 mei 2022 16:16]

Mocht je een ps5 hebben dan is de demon souls remake een aanrader
Ja, daar zat ik dus ook aan te denken. Echter, ik vraag mij af of de switch van een open world 'SoulsBorne-spel', naar de 'traditionele variant' een logische is ... Het kriebelt wel. :) Sekiro, Bloodborn ...
Ik had eerst Elden Ring voor de ps4, maar was niet tevreden over de performance. En ik wilde al langer een ps5, dus er echt werk van gemaakt. Daarna demons souls aangeschaft omdat ik die toch wel wilde proberen. Ziet er fantastisch uit. Een poos vooral demons souls gespeeld, nu weer terug bij Elden ring.
70uur gespeeld en op 16% completion. Briljante game.
Cool ik hoop dat we hierdoor meer Dark Fantasy RPG games gaan krijgen. Het is duidelijk een gewild product.

[Reactie gewijzigd door Techman op 14 mei 2022 17:28]

Ik hoor er wel veel over, maar fantasy trekt me gewoon totaal niet. Dus ik heb hem sinds het begin al maar overgeslagen. Net zoals alle games van CDPR todat ze begonnen met Cyberpunk (die ik dan ook wel geweldig vond)

Jammer want als ik het zo hoor is het wel een hele goede.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 14 mei 2022 23:53]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee