Pixel 6a komt in 14 landen uit en krijgt andere vingerafdrukscanner

Googles aankomende Pixel 6a-smartphone komt in totaal in 14 landen uit. De Benelux zit daar niet tussen, maar het VK, Duitsland en Frankrijk wel. Verder krijgt de smartphone een andere vingerafdrukscanner dan de Pixel 6 en 6 Pro.

Op een recent bijgewerkte supportpagina van Google is te zien waar de Pixel 6a uitkomt: Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Japan, Puerto Rico, Singapore, Spanje, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. 'Later dit jaar' volgt ook India, zo tweette het bedrijf. Hoewel Nederland en België niet in dat rijtje staan, moet de beschikbaarheid in meerdere nabijgelegen landen er wel voor zorgen dat importeren een minder uitdagende en dure onderneming wordt. Het toestel contrasteert daarmee sterk met de Pixel 5a, die alleen in Japan en de VS uitkwam.

Android Central sprak met Rick Osterloh, Senior Vice President van Devices and Services bij Google. De man vertelde de redactie van de website dat de Pixel 6a een andere vingerafdrukscanner zal gebruiken dan die in de Pixel 6 en 6 Pro zit. Veel gebruikers en recensenten, waaronder Tweakers zelf, menen dat deze optische vingerafdrukscanner onder het scherm te langzaam werkt. Volgens bronnen van 9to5Google werkt Google nog aan face unlock voor de Pixel 6-serie.

De Pixel 6a komt in de eerste dertien genoemde landen uit op 28 juli voor 459 euro. Deze smartphone krijgt dezelfde Tensor-soc die ook in de Pixel 6 en Pixel 6 Pro zit, maar gebruikt een oudere 12,2-megapixelsensor voor de primaire camera. De 6a is met zijn platte 6,1"-amoledscherm ook iets kleiner dan de Pixel 6 en Pixel 6 Pro, die respectievelijk een 6,4"- en 6,7"-paneel hebben. Google onthulde de telefoon op 11 mei, samen met de Pixel Watch en Pixel 7 en de Pixel Buds Pro.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

14-05-2022 • 13:52

105 Linkedin

Reacties (105)

105
105
69
0
0
29
Wijzig sortering
Is er een reden dat deze telefoon bijvoorbeeld niet in Nederland of België komt?
"Door verschillende factoren, waaronder problemen met de wereldwijde vraag en het aanbod, zijn we niet in staat om onze producten in alle markten beschikbaar te stellen."

Bron: https://androidworld.be/n...belgi-verkrijgbaar-is/amp
Duidelijk, maar kunnen ze landen dan niet afwisselen of wel overal support bieden?
Ik denk dat de markt niet groot genoeg is, voor Benelux moet je ook ondersteuning bieden in Nederlands, Frans en Duits. Ik vermoed dat het sop de kool niet waard is voor Google bij de beperkte oplage die ze maar extra zullen verkopen hier.
Alle Pixel-specifieke functies in Android zijn gewoon naar het Nederlands vertaald.
Maar de Pixel helpdesk niet.
Ow apart, op mijn 3a is die gewoon in het Nederlands hoor.
Wellicht wel vertaald maar niet altijd bruikbaar.
Frans en Duits is geen probleem omdat Pixels al in dat taalgebied beschikbaar zijn, Nederland en Vlaanderen zijn qua taal de enige hindernis.
De BeNeLux bestaat uit België, Nederland en Luxemburg.
Oftewel voor Luxemburg zou dan Frans, Duits en Luxemburgs ondersteund moeten worden.
Dat Luxemburgs kun je prima achterwege laten, veel Luxemburgers gebruiken het zelf ook niet voor schrift en ze zijn het gewend dat bijna uitsluitend alleen de andere talen Frans/Duits worden gebruikt voor electronica en het internet. En dat Google Voice niet alle talen ondersteund is ook niets nieuws.
Aan de andere kant is de Pixel-software al vertaald naar het Nederlands en liggen de telefoons in Nederlandse distributiecentra, dus de extra overhead is minimaal.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 14 mei 2022 17:18]

Helaas werken sommige functies niet in het Nederlands, zoals de 'speech to text' functie in de verder uitstekende Google voice recorder.
De voice recorder werkt prima op mijn Pixel 5
Ja I het Engels, maar om Nederlandse spraak om te zetten in tekst luktbij mij niet
Dat kunnen ze wel, maar ze hebben vast uitgerekend dat ze dan minder geld verdienen, dus doen ze dat niet.
Wat een onzin reden, zelfs OnePlus kon het toen ze amper bekend waren. Dat Google telefoons niet officieel in de Benelux verkrijgbaar zijn speelt al vanaf de Nexus 4, we zijn inmiddels 10 jaar verder, Google heeft er gewoon geen zin in waarschijnlijk omdat ze er hier minder verwachten te verkopen dan de landen rondom ons.
De Nexus telefoons waren allemaal verkrijgbaar in Nederland. Ik heb een Nexus 6, mijn buuv een Nexus 6p... Vanaf de Pixel telefoons in Google gestopt met het verkopen van telefoons in Nederland.
Ik heb mijn Nexus 4 toentertijd uit Duitsland gehaald omdat deze niet in Nederland verkocht werd. Dus álle Nexus'en in ieder geval niet.
Klopt, ik ook, en de Nexus 5 ook. Misschien dat de Nexus 6/p zoals @Raka zegt wel officieel in Nederland te verkrijgen was maar daar is het wel bij gebleven. Maar hij/zij heeft zeker niet gelijk dat alle Nexus telefoons in Nederland te verkrijgen waren. Wel heb ik via de Playstore een Pixel C gekocht, het kan dus blijkbaar wel.

[Reactie gewijzigd door Gohan040 op 14 mei 2022 16:23]

De Nexus 5 en de Nexus 5x heb ik gewoon in Nederland gekocht bij de MediaMarkt. De officiële cases in de Google play store.
Uhm, voor mijn OPO nog contact gehad met een uiterst slecht Engels sprekende Aziaat om support te krijgen. En toen het scherm kapot was is het toestel naar een reparatiepunt in Johannesburg gestuurd terwijl ik toch echt in Nederland woon.

Aan de andere kant, de fabrikanten waar Google zich mee wilt meten kunnen gewoon prima in NL en België releasen, dus het is gewoon lamheid.
Dat is het service gedeelte, ja, die was misschien ruk maar je kon de telefoon gewoon online bestellen. En verder eens, lamheid, kan het ook niet anders zien.
Maw Nederland is te klein kwa afzet, voor Google en vinden ze Nederland dus niet de moeite waard om er actief mee bezig te zijn. Is ook duidelijk te blijken, aangezien ze hier niet echt actief op de markt aanwezig zijn, behalve met hun zoekmachine en Adsense/Adwords netwerk.
Maar de telefoon komt wel uit in Puerto Rico met net iets meer dan 3 miljoen inwoners.
En Ierland... Singapore...
Het blijft vreemd, zeker omdat veel andere Google-hardware wel gewoon beschikbaar is.
Dat is niet zo vreemd om ook in Puerto Rico beschikbaar te maken: "Puerto Rico, formeel een unincorporated territory van de Verenigde Staten, is gelegen in het oostelijk deel van de Caribische Zee." Qua taal hoeven ze alleen Spaans en Engels te ondersteunen aangezien dat de talen zijn.
Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Puerto_Rico
Maar wel groot genoeg om er enorme datacenters op kosten van Nederland neer te zetten. Er valt dus kennelijk genoeg wist voor Google te behalen... :(
Volgens mij betaalt ieder bedrijf gewoon zijn kosten, daarom begrijp ik niet dat u dan hun financier via de belasting als u als netto betaler bent.
De Pixel telefoons werden ook al niet aangeboden in Nederland en Belgie voordat deze problemen er waren, dus dat is niet de enige reden.
Ze zijn gewoon een data en softwarebedrijf en net als veel bedrijven is een relatief kleine Benelux gewoon niet interessant. Qua marges valt er niet veel te verdienen hier in een Samsung of Apple land. Ze zijn gewoon geen hardwaremaker en hadden gewoon lekker bij de Chromecasts en Chromebooks moeten blijven en de Nexus aan de markt moeten overlaten.
want toen pixel 1 uitkwam, waren er ook te korten enz? Waarom kunnen andere fabrikanten het wel behalve google? Al verkochten ze het alleen via hun webshop met 1-2 weken leveringen, vanuit duitsland bijv?
Degene die hem willen importeren hem toch. Denk dat een officiele release daardoor niet interessant is. Qua verkoopaantallen zal het weinig doen vermoed ik. In NL koopt toch iedereen Apple of Samsung.
Denk dat je je daarin vergist hoor.
Dat de Tweakers en tech geïnteresseerden weten wat een pixel is zegt niks.
Ken maar heel weinig mensen die ooit van een Pixel gehoord hebben.
Da's waar. We zullen het nooit weten helaas.
Ik ben er zo eentje die wel weet wat een pixel is na de 2, 3 en nu (nog) de 4 komt er eind dit jaar vast de 7.

En nee ik ben geen techneut en ook niet een Tweaker maar gewoon fan van Google producten en software.
Fan van Google producten en software.. dan is het toch logisch dat jij weet wat een Pixel is.
Mensen die zich daar niet mee bezig houden weten het veelal niet.
Lekker alweer geen Nederland. Als het goed gaat is er niks aan de hand maar ik had dus een Pixel 4a uit Duitsland en toen hier gezeik mee kwam was de afhandeling dramatisch. De telefoonwinkel heeft hem 6 keer opgestuurd en steeds werd er niks gedaan. Ik had er maar mee te dealen. Uiteindelijk heeft google een vervangend model gestuurd maar dit ging niet dankzij de winkel. Google zelf geeft officieel ook niet thuis en zegt dat Nederland niet ondersteund wordt dus je het maar moet uitvechten met de winkel.
Vraag me af hoe garantie Europees is geregeld, ik dacht te menen dat dit ook 2 jaar was en het niet moet uitmaken waar je woont toch? Snap wel dat waar je het gekocht hebt, je het moet terugbrengen ter reparatie.
Die discussie was ook leuk met de betreffende winkel in Duitsland. Men bleef volhouden dat er maar een jaar garantie was en ik al blij mocht zijn dat ze me hielpen aangezien het toestel niet eens voor Nederland bedoeld was. Super onbeschoft behandeld daar.
Jij hebt recht op je garantie van je land, dus als ze naar Nederland geleverd hebben, dan is het een redelijke levensduur (dure toestellen langer, etc, vage wetten, maarja)
Als je hem in de winkel daar gekocht hebt geen idee wat Duitsland van garantie heeft.
Recht hebben en Recht krijgen zijn 2 totaal verschillende dingen.
Ga maar een rechtzaak aanspannen voor een 350 euro device, wens je succes .....
Je moet het toch sowiese uitvechten bij de winkel? Ik heb altijd geleerd dat de wet zegt dat als je een telefoon bij een winkel koopt, dat je geen directe ondersteuning van de fabrikant krijgt.
Recht hebben en Recht krijgen zijn 2 totaal verschillende zaken.
De meesten weten dat inmiddels wel.
Ik bedoelde omdat de persoon waar ik op reageerde schreef “Google niet thuis”. Logisch, want je moet het uitvechten met de winkel.
Nou dat is juist soms onduidelijk. Heel veel merken maakt het niet uit waar het gekocht is en je kunt gewoon garantie claimen. Zeker tegenwoordig met het internet en apps waar je regelmatig je produten kan registreren bij de fabrikant.
Maar goed het blijft vervelend, zeker als je het 'kastje naar de muur' verhaal krijgt en je niet helemaal weet hoe het zit (wie heeft gelijk ??).

Het blijft een nadeel met die Pixel, en ik vind het een 'Con' in de besluitvorming voor een evt. aanschaf.
Dit is echt iets voor tweakers om uit te zoeken (waarom in NL geen verkoop) en daar een interessant artikel van te maken.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 14 mei 2022 20:09]

In alle gevallen blijft je eerste aanspreekpunt de winkel waar je het goed gekocht hebt.
Daarnaast kan de fabrikant een tweede/extra garantie geven, maar dat hoeft niet.

Koop je een Samsung telefoon bij de MediaMarkt en gaat deze kapot, dan is de MM de plek om naartoe te gaan. Als Samsung ook zegt dat je naar hun kunt gaan, is dat een "mazzeltje", maar is niet verplicht een kan je garantie claim bij de MM beïnvloeden.
Ja leuk, maar zoals ik al zei, als de winkel iets anders verteld dan houd het daar op.
Of trek je mensen over de toonbank of stuur je er 2 advocaten op af ?
De meesten krijgen simpelweg NEE op rekest en daar is de kous mee af.

Let op, de mensen kochten dat ding in het buitenland ! Belgie en Duitsland zijn geen Nederland. Succes met het aanvechten als hun gewoon NEIN zeggen en niks voor je betekenen. De EU gaat niks voor jou betekenen, tenzij je dat dan officieel gaat aanvechten via de juridische weg :O

Ik snap best dat mensen dan de moed in hun schoenen zakt als dat hun overkomt want in weze ben je gewoon machteloos, alle stoere regelgeving praat ten spijt ......

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 14 mei 2022 22:15]

Belgie en Duitsland zijn geen Nederland
Maar het zijn ook geen derde wereld landen.... Beide hebben ook consumenten-organisaties waar je eventueel kunt aankloppen als je problemen hebt met de garantie-afhandeling van een winkel.
Je bent alleen machteloos als je dat zelf toelaat...
Dat klopt. Dat maakte het ook frustrerend daar de betreffende Duitse telecomwinkel zichzelf niet klantvriendelijk opstelde.

Voorbeeld 1: Wij bellen op om te zeggen dat er problemen zijn met het toestel de eerste keer. Men verteld tegens ons dat we beter de volgende dag kunnen komen vanwege de beperkte tijd dat de winkel die dag nog open zal zijn en men dan meer de tijd kan nemen. De volgende dag wordt er doodleuk gezegd: O jammer, u bent net een dag te laat, als u gisteren geweest was hadden we het toestel direct om kunnen ruilen, helaas nu niet meer :(

Voorbeeld 2: Nee meneer, u heeft maar een jaar garantie. Dit is Duitsland, niet Nederland. U moet het er maar mee doen. U heeft al geluk dat ik u hier in Kleve wilt helpen in plaats van het filiaal waar het toestel aangeschaft is ( 2 uur verder rijden).

Personeel liet verder in alle opzichten doorschemeren dat zij liever thuis op een kratje bier voor de deur zaten als mensen te woord staan in de winkel en met enig fatsoen te bejegenen.
Je mag deze winkel gerust noemen, wat mij betreft... Kunnen we enkel van leren.
Mobilcom-Debitel: service alom verschrikkelijk. Personeel in winkelstraat van Kleve is helemaal ronduit onbeskoft.

Nog een voorbeeld: Ik probeer in mijn beste Duits te vragen of de beste meneer wellicht Engels praat daar ik helaas niet goed in Duits ben. Krijg ik terug: Nein, Ich bin Deutscher und ich spräche darum nur Deutsch...

Verbaas me juist altijd dat zoveel mensen daar Nederlands spreken, niet dat ik dit verwacht natuurlijk en ik verwacht ook zeker niet dat iedereen een andere taal beheerst. Het was gewoon een vraag omdat ik op die manier beter mijzelf verstaanbaar kon maken. Een beetje een minder onbeschofte respons mag dan ook wel.

Alles wat betreft een gesprek willen voeren over 2 jaar garantie middels Europees recht werd steeds terug gegooid op: Dit is Duitsland, geen Nederland. Hier is het anders. 8)7

Uiteindelijk bleek dus dat Google het toestel na de 6e keer omgeruild had voor een ander toestel en daar moest ik zelf achter komen. Meneer had dus ook nog geen reparatie rapport doorgenomen of iets dergelijks.

Stelletje flapdrollen daar.

[Reactie gewijzigd door Tweakriez op 15 mei 2022 16:26]

De winkel mag je volgens de wet niet doorsturen naar Google voor ondersteuning, ze moeten dit zelf oplossen, de fabrikant kan natuurlijk wel ondersteuning bieden
hmmm kheb momenteel een Pixel 6 (via belsimpel) maar...niet bepaald gerustellend als ik het zo lees mocht ik er ooit problemen mee ondervinden (buiten hoog verbruik en om god weet welke reden met 5g constant geen verbinding na 2 uurtjes werken en die dan data ffe uit en aan moeten zetten voordat het weer werkt...ook met 4g soms >.< had me one +6t eigenlijk nooit last van...maar op camera gebied kon die zich niet echt met een pixel meten :P)

tevens is hun "niet officieel beschikbaar in nederland" een ramp als je gewoon officiele dingen zou willen hebben...de lader (die er niet bij zat), pixel buds (dan maar LG's >.>) en cases...nja daar word je dan als nog mee dood gegooid :P maar die officiele zien er wel leuk uit maar zijn dus unobtainium of belachelijk duur vanwege import kosten...of ik moet contacten over de grens lastig vallen die daar veel minder problemen mee ondervinden.

[Reactie gewijzigd door anub1s17 op 14 mei 2022 20:28]

Als je problemen krijgt, moet Belsimpel het oplossen. Google speelt dat geen enkele rol in.
De verkoper, en niet de fabrikant, is verantwoordelijk voor het nakomen van de garantie.
Er stromen per jaar miljarden euro's door de Nederlandse vestiging van Google, maar een telefoon hier uitbrengen doen ze niet. Maar goed, veel missen doen we niet, de camerahardware is nog dezelfde als van de Pixel 2 uit 2017.
Er is uiteindelijk ook niks mis met de camerahardware uit 2017. Ik heb niet het gevoel dat mijn Pixel 6 nou mooiere foto's maakt dan m'n Pixel 3.
Is dat niet net zijn punt? 8)7
Nee, de Pixel 6 (dus niet 6a) heeft namelijk wél nieuwere camerahardware.
Bij telefoons speelt de software idd een veel grotere rol dan de hardware.
Dat zag je altijd goed bij Sony Xperia's. Samsung toestellen en iPhones die vaak van dezelfde (Sony) sensor waren voorzien scoorden altijd stukken beter wat betreft fotokwaliteit dan een Sony met hun eigen inhouse sensor.
Volgens Of-Aaargh dus niet.
En de 3,5mm koptelefoon aansluiting is er ook uit gehaald in de nieuwe versie.
Jammer dat ze daar mee gaan stoppen, want we profiteren natuurlijk wel van de geringe belasting afdracht. Daar hoor je niemand over, maar het is natuurlijk wel eerlijk om gewoon in de VS belasting af te dragen.
En toch maken de pixel telefoons nogsteeds enorm goede fotos. Absoluut vergelijkbaar zoniet beter op bepaalde aspecten als de samsungs en iphones. Hardware is ouder, maar de software van de pixels maakt dit grotendeels goed.
Je zou zeggen dat het na al die jaren een keer wél in de Benelux verschijnt. Om moe van te worden
Het ergste is is dat de distributiecentra gewoon in Nederland staan.
Het ergste is dat Tweakers daar nooit een artikel van gemaakt heeft. Navraag doen (want ze hebben de contacten) waarom dat niet zo is (en dus niet in NL uitgebracht wordt).
Als mensen de reden weten kunnen ze daar wellicht ook iets meer begrip voor tonen. Kan best zijn dat er een logische reden voor is.

Blijft natuurlijk ruk want veel andere Google hardware brengen ze ook gewoon uit.
Jammer dat hij hier niet verkrijgbaar is; al is het conform verwachting.
De 6a is met zijn platte 6,1"-amoledscherm ook iets kleiner dan de Pixel 6 en Pixel 6 Pro
Dat vind ik een voordeel eigenlijk. Zou nog wel minder mogen. Mijn huidige 3a is groot genoeg met 5.6".
Dat vind ik een voordeel eigenlijk. Zou nog wel minder mogen. Mijn huidige 3a is groot genoeg met 5.6".
, idem, ik snap de meerwaarde er niet zo van om groter te gaan dan 6"/6.1" (heb liever dat 1-hand gebruik nog mogelijk is en minder lomp in de broekzak vs een ietsjepietsjes groter scherm). Enigste wat ik me kan bedenken is dat het makkelijker voor de fabrikant ivm meer ruimte voor de accu en dergelijk.
Ik laat mijn telefoon nog vaker dan normaal vallen omdat die tablets van tegenwoordig niet in je hand en broekzak passen... Na 6 maanden was het cameraglas kapot na een val vanuit mijn broekzak op een stoepje. Helaas is er gewoon niks kleins te vinden met een koptelefooningang en dat goed te verkrijgen is. Op mijn oude telefoon van 6.1 inch kon ik een stuk beter gamen ook dan op mijn huidige van 6.7 inch, omdat ik daadwerkelijk ook mijn toestel goed vast kon houden.

Hopelijk gaat de trend door en worden de toestellen weer kleiner! Er is wel degelijk markt voor, alleen lijkt deze kleiner omdat we nu wel een enorm toestel moeten kopen (gebrek aan aanbod).
De 3a heeft wél grotere bezels hé... In verhouding zal de 6a minder groot zijn dan die 0.5” winst, die o.a. door de kleinere bezels wordt afgevangen.

Als je bedoelde dat je vingers precies over 5.6" passen en je 't toestel nu niet anders hoeft vast te houden om boven- of onderaan te komen. Heb je zeker een punt.
Officieel komt ie niet uit in NL maar ik heb mijn laatste 3 Pixels gekocht bij www.belsimpel.nl
Die zijn ook erg goed qua garantie.
Nadeel is dat je door de import dus extra betaald omdat de winkel dan garantie moet geven op het geïmporteerde toestel ipv 1 via de importeur.
En dus een voordeel als toch een Pixel wilt, en je Nederlandse consumeten recht wilt behouden
Ik bedoel dat het nadeel is dat je door de import en je consumenten rechten meer geld kwijt bent dan dat Google de telefoon direct in Nederland zou aanbieden aan de retailers.
Maar de winkel moet toch altijd garantie geven, ongeacht of het import betreft?
Garanties kunnen worden gegeven door een winkel of door een fabrikant. De wettelijke garantie wordt echter te allen tijde gegeven door de winkel. Deze mag niet doorverwijzen naar de fabrikant.
Bron: https://blog.iusmentis.co...je-geven-bij-een-product/
Maar doorgaans is er toch een of andere afspraak tussen de fabrikant en de verkoper? Doordat het om grijze import gaat zit er of nog een partij tussen of is de afspraak met de fabrikant minder gunstig. Waardoor de prijs hoger komt te liggen.

Heb zelf de Pixel 4a bij fnac.fr gehaald, gewoon voor msrp en met garantie. Al zou de garantieafhandeling wel wat langer duren omdat versturen langer duurt.
"Volgens bronnen van 9to5Google werkt Google nog aan face unclock voor de Pixel 6-serie." Lekker op tijd Google, dan kunnen we eindelijk die brakke fingerprint reader omzeilen. Nu nog even de software voor de beeldhelderheid repareren. Ik heb mijn pixel 6 pro snel omgeruild voor een ander merk dat deze essentiele zaken wel op orde heeft.
Face ID van de iPhone verwacht ik. Dat is het enige systeem dat zowel veilig als gebruiksvriendelijk is en goed werkt.
Ik begrijp al die commerciële ophef niet over al die Google (pixel) producten. Zijn al jarenlang niet in NL te koop. Allen tegen (absurd) hoge prijzen via grijze import. Wekenlang artikelen over geruchten rondom wat Google allemaal wel niet zal aankondigen tijdens hun I/O evenement, in de wetenschap dat ze toch niet in NL verkrijgbaar zullen zijn.

Ik snap het wel, als media wil je deze Google geruchten aangrijpen om maar weer "clicks" te verzamelen, maar uiteindelijk wordt je als potentiële koper blij gemaakt met een dooie mus. Als gadget liefhebber blijf ik graag op de hoogte wat er in de wereld zoals te koop is. Voor mij zou éen artikel hierover volstaan, maar wekenlang hierover schrijven ......? Misschien appels met peren vergelijken, maar ik zie de autopers ook niet wekenlang schrijven over een nieuwe Opel die alleen in Azië uitkomt.

Begrijp me goed,. ik lees jullie artikelen graag, maar besteed dan meer aandacht aan producten die wel in NL aangeboden worden.

[Reactie gewijzigd door Florida op 14 mei 2022 19:25]

Anoniem: 1733082
@Florida14 mei 2022 19:44
Ik heb de Pixel 4a destijds gewoon op Amazon US besteld en die was met import en verzendkosten even duur als in Europa. Niks absurde prijzen. En het zijn gewoon bijzonder fijne toestellen met strakke software en lange support. Bovendien is het een welkome afwisseling in al het Samsung- en Apple-geweld. Juist de minder bekende telefoons mogen wat mij betreft wel wat extra aandacht krijgen. Zeker als je voor een midrange prijs een bijzonder goede gebruikerservaring rijker kunt worden, met bijv een camera die zich kan meten met high-end telefoons. De Pixel a-serie zit wat mij betreft in de sweet spot tussen prijs en kwaliteit. Niks dooie mus. Straks kun je deze gewoon in lokale winkels kopen, te vinden in de pricewatch. Ik ben heel blij met dit nieuws op deze website.
Al jaren blij met de Pixel 3a. Omdat de ondersteuning gestopt is tijd voor de volgende. De 6a krijgt 5 jaar ondersteuning. Ik fiets in juni even naar Kleef om er een te kopen. Wat ik niet snap dat ie in US 449 dollar kost en hier 459 euro.
Anoniem: 1733082
@snarfl16 mei 2022 17:48
Tja dat is de eeuwig terugkerende vraag. US prijzen zijn altijd ex BTW omdat de BTW per staat verschilt. Met de huidige koers ben je in Europa dus misschien zelfs wel iets goedkoper uit.
Uhm, een deel van de lezers woont op redelijke afstand van bijv. Duitsland.
Ik lees dus heel graag deze artikelen en neem de Pixel mee in mijn overweging voor mijn volgend toestel.
Verder heb je ook nog mensen die hem bijv. bij belsimpel bestellen.. dat jij dat niet wil is prima, maar ben blij met de “geringe” aandacht en artikelen.
Wel belasting ontwijken in Nederland, maar alweer geen officiële release in Nederland. Google is sowieso niet echt actief in Nederland, ken maar weinig mensen in mijn omgeving, die diensten zoals YouTube Music en Stadia afnemen, doordat Google het niet hier actief promoot.
Jammer dat die constructies straks verboden worden. Want aangezien ze hier niks verkopen en dus nauwelijks winst kunnen maken, betalen ze straks nog minder.
Het meeste wat via amazon.nl wordt besteld, wordt verstuurd vanuit een Duits distributiecentrum. I.i.g. dat is mijn ervaring. Daarom lijkt het mij niet zo lastig om de Pixel 6a hier te krijgen. Al lijkt bijv. een S21 FE mij de betere optie, zeker nu de prijs daarvan al flink is gedaald, ondanks de release van begin dit jaar.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee