Gerucht: Proximus overweegt verkoop Flitsmeister-eigenaar Be-Mobile

Proximus zou overwegen om dochterbedrijf Be-Mobile te verkopen. Dit bedrijf ontwikkelt apps en software in de mobiliteitsbranche en is in Nederland het best bekend met Flitsmeister. Met de verkoop zou Proximus willen investeren in het glasvezelnetwerk.

Proximus 'bestudeert' volgens de Belgische krant De Tijd nu 'enkele strategische opties' voor het dochterbedrijf. Een anonieme, 'goedgeplaatste' bron zegt volgens de krant dat er wordt gekeken hoe er waarde gecreëerd kan worden met Be-Mobile, welke voordelen er nog te behalen zijn door de combinatie met het moederbedrijf en of een andere aandeelhouder niet beter is om de groei van het bedrijf te 'begeleiden'. Volgens de krant zou voor een verkoop gekeken worden naar onder meer mobiliteitsbedrijven en banken.

Be-Mobile ontwikkelt diensten en software waarmee bijvoorbeeld verkeersstromen in steden geanalyseerd kunnen worden en vervoersbedrijven inzicht krijgen in hun kosten voor tolwegen. In België is het bedrijf het meest bekend met de 4411-app, waarmee parkeer- en treintickets betaald kunnen worden. Voor Nederlanders zal de Flitsmeister-app het bekendst zijn, waarmee gebruikers kunnen navigeren en onder meer flitspalen worden gesignaleerd. Deze app heeft ruim 1,7 miljoen gebruikers. Be-Mobile zelf zou een jaaromzet hebben van meer dan 40 miljoen euro.

Het Belgische telecombedrijf is sinds 2016 grootaandeelhouder van Be-Mobile. Sinds eind vorig jaar heeft Proximus meer dan 90 procent van de aandelen in handen. Met de verkoop van het dochterbedrijf zou Proximus geld willen vrijmaken om te kunnen investeren in het glasvezelnetwerk. Om die reden wil het bedrijf een deel van het belang in de internationale carrier BICS verkopen. Eerder gaf Proximus aan te willen versnellen met de uitrol van glasvezel en voor 2025 2,4 miljoen aansluitingen te willen hebben. Tweakers heeft Proximus vragen gesteld over de verkoop van Be-Mobile.

Update, 12:30: Hoewel een Proximus-woordvoerder niet tegen Tweakers kan bevestigen dat er wordt overwogen om Be-Mobile te verkopen, zei de woordvoerder wel dat er binnen het moederbedrijf wordt geëvalueerd of 'bepaalde markten waarin het bedrijf actief is' nog wel passen binnen de huidige strategie van Proximus.

Door Hayte Hugo

Redacteur

11-09-2020 • 09:51

83 Linkedin

Lees meer

Reacties (83)

Wijzig sortering
Wacht even.

Begrijp ik het nu goed dat de overheid het verboden heeft om flitsers te melden op de radio ("vallende sterren"), maar een staatsbedrijf heeft Flitsmeister in zijn portfolio?
Voor zover mij bekend is er geen enkele wetgeving die het verbied. Wel heeft de overheid de vraag gesteld en gaan radiozenders er vrijwillig mee akkoord. Daarnaast bestaat Flitsmeister als een BV naar Nederlands recht met hoofdkwartier in Veenendaal en is Be-Mobile een partner van dat bedrijf en niet zozeer de eigenaar.
Oh grappig, ik heb altijd gehoord dat het verboden was in België of Vlaanderen. Weet je zeker dat dit niet zo is? Zou het ook raar vinden als radiozenders "vrijwillig akkoord" zijn gegaan maar tóch alle meldingen blijven doorzetten.

Dat partnerschap wist ik ook niet. Als ik het artikel hier leest komt het over alsof FM wel van Be-Mobile is? Of interpreteer ik het verkeerd.
Flitsmeldingen zijn in België niet bij wet verboden. Flitsmeister geeft ook in België flitsmeldingen: vaste flitspalen, trajectcontroles en mobiele flitsers.

In Nederland hebben de radiozenders die flitsers melden een paar jaar geleden - wellicht na enige druk vanuit het Ministerie van Justitie - met elkaar afgesproken dat ze alleen nog flitsers op autosnelwegen melden. Er is toen een afweging gemaakt van de voor- en nadelen, met als voordeel dat dagelijkse meldingen van flitsers helpen om automobilisten bewust te maken van de pakkans – dat heeft een preventieve werking om hardrijden te verminderen.
Dat vallende sterren gebeuren is een tijd terug toch afgeschaft? Laatste keer dat ik in België was meen ik op de radio te horen dat er gewoon flitsers werden gemeld.

Los daarvan vraag ik me af hoe ze zoiets kunnen verbieden, want dat is toch eigenlijk gewoon censuur?
Los daarvan vraag ik me af hoe ze zoiets kunnen verbieden, want dat is toch eigenlijk gewoon censuur?
Dat kunnen ze verbieden. In tegenstelling tot de drukpers is de audiovisuele media niet vrij en is dit een regionale bevoegdheid. Vlaamse radio en televisie zenders moeten dan ook voldoen aan de Vlaams mediawetgeving en daar zijn wel degelijk beperkingen in opgenomen, hoewel ook daar de vrijheid van meningsuiting is in opgenomen. Je hebt echter ook de journalistieke deontologie en volgens mij vallen verkeersmeldingen hier onder.
Wacht even.

Begrijp ik het nu goed dat de overheid het verboden heeft om flitsers te melden op de radio ("vallende sterren"), maar een staatsbedrijf heeft Flitsmeister in zijn portfolio?
De 'vallende ster' meldingen zijn niet verboden, de luisteraars een betalend sms's laten sturen voor het melden wel..

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20140915_01270059
Haha, ik snap dat Proximus niet echt 'overheid' is en dit gewoon mag doen, maar toch.

Vraag me af wat de 6 parlementen hiervan vinden. :+
haha veel Belgische politici hebben gewoon betaalde bijbaantjes bij bedrijven, waarschijnlijk ook proximus.
idd, je moet maar eens op de site van Proximus kijken naar de raad van bestuur: 13 man/vrouw waarvan 5 benoemd door de overheid (eigenlijk 6 van de CEO wordt ook door de overheid benoemd. Daaronder trouwens niet de minsten met Stefaan De Clerck (in verschillende regeringen minister geweest) en Karel De Gucht (gewezen minister en Europees commissaris)
Wil je het nog rotter zien, kijk maar eens wie er allemaal bij telecom waakhond in België werken en gewerkt hebben. Veel ex proximus en telenet.
Dat is de waakhond die dezelfde bedrijven moet controleren. 8)7 Schoothond dus.
Welkom in België 8)7
De bananenrepubliek van Europa.... :O
Lijkt er soms wel op met vlaams/waals brussel, gewesten tig regeringen na en pff meer dan 400 dagen nog steeds geen nieuwe regering. Onbestuurbaar zou je haast denken.
Ook niet alle flitsers komen in flitsmeister
Kun je dit onderbouwen?
Ben wel nieuwsgierig of hier een bron voor is
Bron heb ik niet. Al zo vaak flitsers gezien en gemeld die niet in flitsmeister staa kom door heel.nederland. rij 60k per jaar. Ken ieder stuk weg. Ken alle.binnendoor routes om drukke punten te vermjjden en ja weet alle flitsplekken maar het komt voor en geen idee hoe dat precies zit
Misschien extra nuttige info :

https://twitter.com/minis...tatus/1304360654954991617

Proximus had deze activiteiten vooral met het idee mee te spelen in het verhaal rond rekeningrijden via gsm.
Ben benieuwd of men inmiddels vaker Waze gebruikt ipv flitsmeister. Waze is ook redelijk actief met flitspalen ed aangeven.
Beide tegelijk. Flitsmeister in de achtergrond en Waze om te navigeren. Better safe than sorry. Ik zou graag zien dat er een Flitsmeister light komt "zoals het vroeger was". Dus zonder, in mijn ogen, overbodige zaken als navigatie. Dat vreet data en batterij en heeft weinig met het (oorspronkelijke) gebruiksdoel van de app te maken.
Beide tegelijk. Flitsmeister in de achtergrond en Waze om te navigeren. Better safe than sorry. Ik zou graag zien dat er een Flitsmeister light komt "zoals het vroeger was". Dus zonder, in mijn ogen, overbodige zaken als navigatie. Dat vreet data en batterij en heeft weinig met het (oorspronkelijke) gebruiksdoel van de app te maken.
Je wil een Flitsmeister light zonder overbodige zaken, daar ben ik het wel mee eens maar geeft hiervoor als reden dat het data en batterij vreet. Die volg ik niet. Je kan Flitmeister gewoon gebruiken zonder het navigatiestuk aan te zetten, dan neemt je verbruik + data dus nauwelijks tot niet toe. Daarnaast, de meeste mensen laden het toestel gewoon op in de auto.

Ben het met je eens dat al het extra's er van mij ook niet in had gehoeven, netzoals die strontvervelende JeBroer promotie album/reclame (ondanks dat je premium aangeschaft hebt).. daar erger ik mij toch net iets meer aan dan het toegenomen data/batterij verbruik.

[Reactie gewijzigd door Typecast-L op 11 september 2020 11:23]

Data en batterijverbruik zijn maar enkele redenen om een light willen. Ook al navigeer je niet haalt Flitsmeister toch kaartgegevs van waar je rijdt op. Dat zou niet hoeven. Het kan afdoende werken met huidge locatiecoordinaten en afstand tot flitsers op locatiecoordinaten.
Ik heb eigenlijk ook altijd het laadkabeltje erin. Maar niet altijd.
Het gaat me er vooral om dat het een behoorlijk op geblazen stuk software is geworden dat ooit zo simpel was en toen ook al prima werkte. Verander de naam dan naar Automeister ofzo ;)
Navigatie an sich doet niks met je batterij. Het is het opvragen van locatie wat batterij vreet. Laat Flitsmeister dat nu al standaard doen voor de flitspalen ed. Ik vond het wel handig aangezien ze nu ook navigatie doen in carplay. Dan hoef je niet steeds te switchen en zie je flitsers en navigatie op 1 scherm.
Er wordt constant kaartdata opgehaald wat weldegelijk performance, data en batterij kost. Als ik naar het dataverbruik op mijn telefoon kijk staan Waze en Flitsmeister ongeveer gelijk. Terwijl ik bij Flitsmeister nooit de kaartweergave in beeld heb. De app staat zelfs niet in beeld.
Ja maar die kaartdata heb je ook nodig voor de visualisatie van de flitsers en wegwerkzaamheden.

De toevoeging point to point navigatie is echt maar 1 of 2 calls voor data. Misschien een keertje extra als je verkeerd rijd, maar dat was het dan ook wel.

Ook al heb jij de kaart niet open wordt dat wel opgehaald voor het geval je het wel wil zien.

Als jij navigatie verder niet gebruikt binnen flitsmeister, en het is alsnog hetzelfde dan ligt het toch niet aan navigatie?
Om navigatie mogelijk te maken is de kaart toegevoegd. Vroegah zat dat er volgens mij niet in. Locatiebepaling van alle meldingen kan afdoende obv coördinaten zonder volledige kaartdata. Je weet de locatie van de gebruiker en de globale rijrichting. Visualisatie kan door afstand aan te geven en bijvoorbeeld een pijl. Wellicht wat old skool, maar zoals ik al zei is voor mij het hoofddoel van de app dan afgedekt.
Nee navigatie kwam later. Dit hebben ze volgens mij toegevoegd omdat dit nodig is voor carplay en android auto. Als je geen navi app bent mag je niet fullscreen draaien en moet alle input volgens mij via spraak lopen.

Maar ik zou zeggen. Stuur ze een mailtje met je feature request.
Beide inderdaad (maar wel met navigatie vanuit Waze). Als ik in de auto navigeer, hangt de telefoon toch aan de oplader.
Ik heb ook beide op de achtergrond aanstaan. Toch regelmatig "gered" omdat app 1 een flitser wel herkende maar app 2 niet.
Die navigatie/kaartweergave heeft ook een functie heb ik begrepen.

Indien er een kaartweergave is (zei het op de achtergrond in de app zelf)
Dan snapt het programma dat je met bijvoorbeeld 100 per uur op de snelweg rijd en de snelweg route aan het volgen bent. Als er dan een parallel weg naast loopt met een flitser krijg je die niet als waarschuwing in je scherm/melding.
Of een viaduct etc.

De early flits apps (ben vele jaren geleden proefkonijn geweest voor een handige zelf bouwer die dit als doel had te maken) had als grote nadeel dat het zonder gedetailleerde kaartweergave en rijdata niet juist kon bepalen waar het voertuig reed. De app "keek" dan voor zich uit in een kegel vorm en gaf aan wat er dan dus op z'n pad kwam. Ook viaduct flitspalen bijvoorbeeld. Dit onderscheid kon de app niet maken. Die persoon is toen vanwege tijdgebrek gestopt met de app.

Met kaartweergave en gedetailleerde info op de achtergrond is dit juist wel mogelijk.
De stap naar navigatie toevoegen voor de app was dan redelijk klein.
Het werkt alleen nog niet foutloos, maar weet dat FM er hard aan werkt
Bedankt voor de uitleg. Ik begrijp dat dat de reden is. Neemt niet weg dat het zonder ook goed genoeg werkt naar mijn mening. Ach ja, vooruitgang houd je niet tegen :)
ik weet niet hoe Waze nu is, maar ik was echt een vroege gebruiker en toen was het een fantastische app. 2 jaar geleden heb ik hem er af gegooid aangezien hij me regelmatig naar willekeurige locaties stuurde, of dat ik instelde "naar huis" en dat hij dan naar een eerder gekozen adres navigeerde 8)7
En het delen van aankomsttijd was op een gegeven moment kapot, net als een aantal andere functies. Flitsmeister is een veel betere app vind ik. Clean, doet wat het moet en betrouwbaar. Ik zou er voor willen betalen.
Waze krijgt de afgelopen tijd wel weer wat liefde van ome Google. Qua interface is er iets gesleuteld de laatste tijd en rijbaan indicatie is sinds kort ook overgekomen vanuit Maps. Zelf nooit last van noemenswaardige problemen.

Mede door samenwerking met verschillende instanties zitten wegafsluitingen, wegwerkzaamheden en gesloten rijbanen ook heel actief in de app.
Google heeft vrij weinig tot niets te zien met de ontwikkeling van Waze. Ze zitten onder hetzelfde moederbedrijf, maar de ontwikkelingen in Waze worden gemaakt door het team van Waze zelf. Er was inderdaad een periode dat er minder zichtbare ontwikkeling was, voornamelijk door het ontwikkelen van Waze Carpool. Na vele jaren de waarschuwingen van de community te negeren heeft men die fout toch eindelijk ingezien en is men de ontwikkelresources beter gaan verdelen.

Verder zijn de rijstrookaanduidingen ook helemaal niet afkomstig van Google Maps. Vrijwilligers hebben die manueel overal op de kaart ingegeven.
Potato potato, ik bedoelde niet zo zeer letterlijk overgekomen uit Maps, meer dat Maps dat al jaren deed. Dat vond ik eigenlijk het enige voordeel van Maps t.o.v. Waze, dus fijn dat het er nu is.
Fair enough :) De manier waarop het er stond vond ik het alleen wat jammer voor de vele vrijwilligers die al die aanpassingen op de kaart gezet hadden, vandaar dat ik dat liefst even verduidelijkte.
Sorry men heeft handmatig de rijbanen toegevoegd? Mag toch hopen dat dit met NWB is gedaan?
Hier en daar zal men misschien gebruik gemaakt hebben van de gegevens uit NWB, maar voor zover ik weet werd dit in Nederland ook gewoon handmatig toegevoegd. Tegen de tijd dat je een programma dat de informatie kan overzetten geschreven hebt, kon je die al meerdere keren zelf toegevoegd hebben op de kaart.

Verder speelt er ook mee dat we alleen met een web interface de kaart van Waze kunnen beheren (waze.com/editor), dus zo'n programma schrijven is dan nog een pak moeilijker.
Dat klopt inderdaad! Ik weet nog hoe ik in het begin Pacman-gewijs verschillende straten kon "confirmeren" maw de stratenaanduiding was er wel degelijk van in het begin, maar waarschijnlijk was die gebaseerd op oude data en kon je op een leuke manier deze bevestigen. Er werden zelfs 'goodies' op de weg geplaatst om pijnpunten binnen de map data uit te klaren :)

link: https://web.archive.org/w...ay-high-points-challenge/
Ja dit!
Zo heb ik nog vele wegen en ook doodlopende straten "opgegeten"
Alsmede bijvoorbeeld de Zeelandbrug.
5 kilometer happertje toen op het scherm :)

Erg leuk, was toen echt voor en door de community.
Hoorde dat aardig wat vrachtwagen chauffeurs Waze actief gebruiken nu.
Dus Waze is van Google maar heeft (nog steeds) zijn eigen kaart-data? Elke wijziging moet dus twee keer doorgevoerd worden? Eén keer in Waze, en één keer in Maps?

Dat wist ik niet, en het klinkt best lomp. "We" zijn dus erg inefficiënt kaarten aan het tekenen. Zelf gebruik ik het liefst OSMand (open source maar met liefde voor betaald) omdat de kaarten prachtig en het meest gedetailleerd zijn. Meningen verschillen, maar voor mij is navigatie meer dan alleen de weg vinden. Ik vind het prettig dat ik tijdens het rijden gedetailleerd kan zien wat er in de omgeving is. Dat maakt het rijden wat interessanter.

Deze kaarten zijn gebaseerd op Open Street Maps, en bevatten ook metadata als snelheid en rijbaaninformatie. Dit is dus allemaal een derde keer verzameld.
En dat zal zeker nog een vierde, vijfde, zesde en zevende keer verzameld worden :) Het dubbel werk tussen Google Maps en Waze valt eigenlijk wel mee. De kaart van Google Maps wordt grotendeels door algoritmes of goedkope werkkrachten in landen als India ingetekend. Dat werkt meestal goed, maar vaak toch niet goed genoeg.

Verder is het doel van de twee kaarten ook anders. Google Maps wenst elke weg op de exacte locatie ingetekend hebben, bij Waze is de kaart gericht op juiste navigatie-instructies te geven en maakt het niet zo zeer uit of de weg een meter of 5 verder ligt. Uiteraard leggen we die gewoon juist op de kaart, maar op zich is dat aspect van de kaart minder belangrijk hier.

Navigatie dient niet onnodig af te leiden tijdens het rijden. Als er veel data zichtbaar is op je kaart ga je tijdens het rijden naar die kaart zitten kijken in plaats van de weg. Persoonlijk ben ik dus eerder voorstander van kaarten met alleen nog wat extra informatie zoals waterlopen en bossen om me beter te kunnen oriënteren, maar de meeste andere data hoef ik er niet bij te hebben.
Dat ontbrak een hele periode duidelijk, die liefde van Google ;) misschien weer eens een keer proberen!
Ik gebruik Waze sinds 2017 en heb eigenlijk nog nooit problemen ervaren.
Ben benieuwd of men inmiddels vaker Waze gebruikt ipv flitsmeister.
Ik ben ook benieuwd waar de informatie vandaan komt. Wie er meer weet. Wie er 'boven wie' staat, en of twee apps meer weten dan één, of dat bepaalde apps altijd een subset van de data van andere apps hebben.

Zo vind ik Waze prettiger in het gebruik en tot nu toe lijkt de data, op mijn vaste routes althans, identiek aan die van Flitsmeister. Veel mensen weten of denken te weten dat Flitsmeister veel meer data heeft, maar er staat nergens goed uitgelegd waarom dat zo zou zijn, dus weet ik het niet.

Zo staat Waze 'boven' Google Maps (Maps krijgt zijn gegevens van Waze), maar Waze en Flitsmeister staan naast elkaar. Volgens mij worden Flitsmeister en Waze allebei gecrowdsourced. Dus het kan zijn, meestal bij tijdelijke/mobiele controles, dat de één iets weet wat de ander nog niet weet? Of scraped Flitsmeister ook van Waze e.a.? Verder hoor ik in mijn omgeving meer mensen over Waze praten dan over Flitsmeister, dus gevoelsmatig zou Waze dan ook meer gecrowdsourcede data moeten hebben. Maar dat staat haaks op wat men me vertelt.

Daarnaast zijn er een hoop andere apps in de app store, en ik ben benieuwd waar zij hun gegevens vandaan halen. En of het allemaal hetzelfde is of verschillend; of je dus in theorie beter 10 apps tegelijk kan draaien. Of dat ze allemaal van een zelfde publieke bron hun gegevens halen. En hoeveel publieke bronnen er dan zijn.

[Reactie gewijzigd door Redsandro op 12 september 2020 14:22]

Hier was ik idd benieuwd naar. Het artikel geeft redenen waarom flitsmeister nu verkocht zou worden. Zou een afgenomen gebruik ook een reden zijn tov waze die vooral goed is (was?) met navigatie met als extra flitsers.

Ik gebruikte flitsmeister veel. Soms nog tegelijkertijd met waze. Zag wel eens dat flitsmeister vroeger soms rood licht flitspalen aangaf van een kruisende weg boven je als je op de snelweg zat. Waze daarentegen geeft opeens reclame en zo, maar ik gebruik het wel om oa controles door te geven.
Persoonlijk gebruik ik alleen Flitsmeister.
FM start automatisch als de auto via Bluetooth verbinding maakt. Wat een fantastische optie is dat! Notificaties komen door de auto speakers. Werkt al tijden super stabiel.
als ik zie hoeveel gebruikers er voor mij zitten.
FM is echt wel nog de grootste.
Voor de mensen die denken ik rijd nooit te hard wat moet ik met die app.

Je krijgt ook berichtgeving van ambulances en gevaren op de weg. rij nooit te snel maar door te weten waar de file staat (voordat google het weet) scheelt veel tijd.
Waze ben ik mee gestopt toen de reclame kwam... erg irritant.
Reclame? Huh? Zie ik iets over het hoofd?
Ja! Ik weet niet hoe het nu is, maar een paar jaar geleden krijg ik bij het stoplicht reclameboodschappen in beeld. Erg irritant.
Redelijk actief is niet voldoende om over te stappen naar Waze lijkt mij
Binnen België sowieso al een hele tijd. Ik heb nog nooit iemand van Flitsmeister of Touring Mobilis gebruik weten maken in mijn omgeving. En ondanks mijn activiteiten bij Waze heb ik eigenlijk nooit mijn omgeving daartoe aangemoedigd.

In Nederland zal de situatie waarschijnlijk wat anders zijn.
snap niet dat flitsmeister zo populair is hier op tweakers, Hij trekt je accu echt zo snel leeg.
Heb het 2 weken geprobeerd maar telkens na 1 uurtje was de accu voor een kwart tot de helft leeg :(
En dat terwijl iedereen altijd klaagt over de korte accutijd van telefoons.

(gebruik hem op de motor, waar ik (vanwege trillingen) liever geen lader aangesloten heb om de connector niet te slopen)

[Reactie gewijzigd door harley op 11 september 2020 10:36]

Die ervaring heb ik niet.
Maar ik heb liever een lege accu, dan een lege bankrekening :+
Je kan je natuurlijk ook aan de geldende maximumsnelheid houden, dan hoef je helemaal niet te kiezen. In mijn auto word de maximumsnelheid in het dashboard weergegeven en is het dus erg makkelijk om gewoon niet te hard te rijden (wat dus ook de noodzaak voor flitsmeister compleet wegneemt).
Je kan je natuurlijk ook aan de geldende maximumsnelheid houden, dan hoef je helemaal niet te kiezen. In mijn auto word de maximumsnelheid in het dashboard weergegeven en is het dus erg makkelijk om gewoon niet te hard te rijden (wat dus ook de noodzaak voor flitsmeister compleet wegneemt).
Flitspalen, mobiele flitsers en je snelheid is waar het bekend om staat maar het doet meer.

- Obstakel op de weg (inc dieren, bomen, afval etc)
- Ambulance komt er aan (je zie op de app waar die vandaan komt, ipv dat je wel iets hoord en paniekerig om je heen gaan kijken waar die ambu nou precies vandaan komt)
- realtime File waarschuwingen voor jouw ingestelde route of de weg waar je op rijd
- Waarschuwt dat er een ongeluk voor je gebeurt is, dat je rekening moet houden met snelheid/plots remmen
- Betaald parkeren
etc.

[Reactie gewijzigd door Typecast-L op 11 september 2020 11:36]

Ik doe er gewoon niet schijnheilig over dat ik te hard rij.
Tja, mijn auto heeft dat niet dus gebruik ik flitsmeister ervoor. Je beantwoord eigenlijk je eigen vraag al.
Jullie weten dat er overal naast de weg van die grote borden met cijfers op staan die aangeven hoe snel je mag rijden? Ik rij nu al 15 jaar auto en heb echt nog nooit de behoefte gehad om hier een ander mechanisme voor te gebruiken dan gewoon mijn ogen.
Ja, dat kan wel zo zijn maar ik vergis me toch soms.

Neem eens een kijkje hier: https://www.google.com/ma...DDZIag!2e0!7i13312!8i6656

Zonder verder te klikken, wat denk je dat de snelheid is? Ik zie gras, 2 baans weg, scheidingsberm in het midden, 3 rijbanen daar nog. Geen bebouwing eromheen.

En er hangt inderdaad een bord langs de weg met hoe hard je mag. In het midden van de baan aan een lantaarnpaal, maar die had ik gemist. Die dingen gebeuren nou eenmaal. En de boetes in NL zijn zo bizar hoog dat ik echt wel een app installeer om zo een volgende financiële nekslag te voorkomen.
Dit lijkt mij binnen de bebouwde kom dus 50 km/h, ongeacht hoe de weg is ingericht.
Het is natuurlijk moeilijk om te weten als je inderdaad midden in je rit uit een coma ontwaakt :+ , maar als je ergens daar dicht bij begint te rijden, weet je (in je voorbeeld) dat je in de bebouwde kom start, en het dus 50 is.
Uit veiligheid rij ik altijd harder. Zo voorkom je dat iedereen dezelfde snelheid rijdt en voorkom je ongelukken. Geloof me ongelukken gebeuren wanneer iedereen identiek rijdt en men niet meer alert is en men maar met de flow meegaat.
Mooi voorbeeld van aantal jaren geleden.

Richting Vlissingen op cruisecontrol toegestane max snelheid ingesteld.
Onder een viaduct door kwamen er borden dat je nog maar 100 mag. Cruise control uit/af en auto uit laten rollen naar 100 om hem dan weer vast te zetten op 100. FLITS!!!
Tja tijdens het uitrollen reed ik Na het 100 bord nog 104 (na de 5? Km aftrek).
Ze stonden namelijk ~100 meter Na dat 100 bord met een mobiele flitser.

Oplossing had geweest gelijk de rem in de duwen en dus remlichten te laten zien en onnodig remmen/slijtage. (Onnodig remlichten laten zien is in mijn ogen gevaarlijk en leid tot harmonica files/reacties)
Officieel zat ik fout ja..

Had ik toen FM aangehad en de melding gekregen dat "ze" er stonden? Was ik eerder van het gas afgegaan of dus m'n rem ingetrapt ipv netjes 20km/u uitrollen naar de legale 100 km/u.

Mag je al 50 jaar rondrijden de pakkans was die dag zeer hoog en is ook nooit meer herhaald zo kort na dat bord door een extreme klacht regen.

Zeker als je in onbekende steden rijd of andere landen is een app zoals FM heel handig en ontneemt je juist de "angst" dat als je een keer even niet goed op let je niet gelijk aan een boete vast zit.
Mooi voorbeeld, daar kan ik nog in meegaan. In Duitsland rijden ze zo vaak ook echt, tot het bordje en dan op de rem :-)

Ik moet wel zeggen, de enige keer dat ze me geflitst hebben was op een 70-weg waar ik zeer vaak kwam, maar niet dagelijks. Hadden ze daar de bebouwde kom uitgebreid en natuurlijk in de eerste maand ook vaak gaan flitsen. Denk niet dat een flitsmeister me dan had gered, aangezien ik de snelheid wel vanbuiten dacht te weten daar :+
Ik denk dat als je het hele wagenpark in NL bekijkt niet eens 10% van de auto's dit hebben.

En komt erbij dat dit niet altijd feilloos werkt als er bijv werkzaamheden zijn of tijdelijke snelheids verlagingen. Dit wordt veelal wel in FM aangegeven.
Ook het heerlijke NL met op de snelweg veranderende snelheden. Vandaag nog over gehad met een vriend. Was er heilig van overtuigd dat door de snelheid verlaging op de snelweg ook de 130 verdwenen was.
En na 19:00 dan dus 120 de max was op alle snelwegen in NL. Terwijl van Vlissingen het eerst een lange tijd 120 is en dan dus ineens 130 op eenzelfde weg later is dit dan ineens weer 100 als je afslaat richting de snelweg voor naar Goes.

Met FM aan geett dan zorgen uit handen als je dan dus even een keer minder scherp let op je snelheidsmeter en de borden hoe hard je nu eigenlijk mag. Want een flitspaal wordt aangegeven. Kijk je dan even of je nog wel de legale snelheid rijdt op dat stuk van de snelweg.
snap niet dat flitsmeister zo populair is hier op tweakers, Hij trekt je accu echt zo snel leeg.
En in de auto kan je niet opladen of zo? Ja kabeltje en zo.
Laatste jaren zat hij zat toch al verboden met een kabel vanwege Car Play. En mijn laatste zakelijke auto had ook wireless charging, maar ik snap dat dit nog voor de meeste toekomst muziek is.
Sinds een maandje een wireless charger bij de Action gehaald die in het rooster klemt voor 8 euro, is heerlijk!
Zelf was ik gestopt met FM vanwege de supermarkt waar ik vlak langs zou rijden, midden op de A2 |:(
Op advies van een collega Touring Mobilis geinstalleerd, de Belgische variant met dezelfde data, maar dan zonder advertenties.
Ik vraag me wel wat zo'n verkoop op de apps zal hebben.
Als ik in de auto ben, zit mijn telefoon altijd aan de lader, dus nog nooit iets van gemerkt
Je kunt natuurlijk ook gewoon je telefoon aan de lader hangen in de auto. Dat doe ik eigenlijk altijd zodra ik gebruik maak van een app die op een of andere manier GPS heel actief gebruikt.
Tegenwoordig hebben ze ook de Flitsmeister One. Dat is een klein apparaatje die connectie maakt met je telefoon over Bluetooth Low Energy en geluid maakt als je wat tegenkomt. In de Flitsmeister app kun je aangeven wat je wil horen. Zo kun je er ook voor kiezen om je telefoon evengoed spraakmeldingen te laten horen.

Ideaal als je alleen maar flitsmeldingen wil en voor de rest niks.
Als flitsmeister het voor elkaar krijgt om in een uur de helft van ja accu leeg te trekken, vermoed ik dat je accu stuk is...(of je hebt een ander stuk software wat ergens roet in het eten gooit). Flitsmeister verbruikt zeker wel wat, maar niet *zo* veel. Ik heb een OP6, en als ik Bluetooth, Spotify, Waze *en* Flitsmeister tegelijk aan heb staan, verlies ik denk ik 10-20% per uur.
En mijn OP6 is al 2 jaar oud.
Heb ook een opo6 en doe normaal 2 dagen met een acculading met Flitsmeister haalde ik de dag niet eens. Maar iedereen zijn ding ik vond het in ieder geval teveel van de accu vragen
Ik gebruik Flitsmeister ook op de motor en de accu gaat inderdaad per uur ongeveer 30% lager. Dus na 3.5 uur is je accu leeg. Ik ben op dit moment nog aan het nadenken om een kabeltje te trekken naar het stuur om de telefoon (eventueel draadloos) op te laden.
Heb jij toevallig nog suggesties?
FM heeft 1,8 miljoen gebruikers.
Waze heeft 1,6 miljoen maandelijks actieve gebruikers binnen België alleen. Geen idee hoe het zit in Nederland.
Beetje offtopic, maar weet iemand of Waze ook waarschuwt voor ambulances e.d.?

Ik vind dat een fantastische functie van Flitsmeister en heb daarmee al talloze ambulances en politie ruimte kunnen geven door als te anticiperen op een uitwijkmogelijkheid nog voordat hij binnen je zichtveld is. Zodra FM waarschuwt ben je meteen alert en zie je het voertuig veel eerder, raam op een kier en radio uit.
Dat doet het niet. Ook niet voor afgesloten wegstroken.
Oke dank je wel, dan weet ik dat ik genoeg heb aan FM en Maps.
Parkeren met Flitsmeister vond ik kut. Je ziet geen overzicht van de nummers in je buurt, de kaart werkt niet, er is geen tarief informatie waardoor je nieteens weet of je daar wel wil parkeren.

Daarom Parkmobile maar weer geïnstalleerd.

Flitsmeister blijf ik gebruiken tijdens het rijden. Parkeren met notificaties/herinnering voor afmelden dankzij de Bluetooth verbinding met auto en beweging vond ik echt heel goed. Dat mis ik wel.
"Met de verkoop zou Proximus willen investeren in het glasvezelnetwerk"
Lees: hun achterstand wat proberen in te halen..
Onlangs sprak ik met een monteur van Glasvezelverbindingen - veel vezel is al naar de knoppen nog voor ie aangesloten wordt - dat komt door de gebrekkige ervaring van diegenen die hem mogen trekken. Dus beter dat het niet te snel gaat blijkbaar... Intriest is dit.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee