Disney+ heeft meer dan 50 miljoen abonnees

Videostreamingdienst Disney+ heeft meer dan 50 miljoen betalende abonnees. Twee maanden geleden waren dat er nog 28,6 miljoen. De dienst is onlangs in meer landen verschenen, wat heeft geresulteerd in snelle groei.

Disney+ is in de afgelopen twee weken uitgebracht in acht Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Ook is de dienst sinds vorige week beschikbaar in India. Dat land is nu al goed voor zo'n 8 miljoen abonnees, meldt Disney+.

Het aantal abonnees van Disney+ is nu al hoger dan dat van Hulu, een andere videostreamingdienst die in handen is van Disney. Hulu, dat alleen in de Verenigde Staten actief is, heeft 30 miljoen abonnees. Disney is echter van plan om die dienst volgend jaar wereldwijd uit te brengen.

Netflix is met 167 miljoen betalende gebruikers nog altijd veel groter, maar die dienst bestaat ook al veel langer. Disney+ begon vorig jaar in september met een proefperiode van twee maanden in Nederland en is sinds 12 november officieel beschikbaar. De dienst kwam toen ook uit in de VS. In de zomer volgt verdere uitbreiding in West-Europa, de dienst komt dan naar België, de noordelijke landen en Portugal.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

09-04-2020 • 07:41

144 Linkedin

Reacties (144)

Wijzig sortering
De vraag is wel hoe lang deze mensen lid blijven. Disney+ biedt naast de Mandalorian serie en wat spul van NatGeo nagenoeg alleen maar oude content.

Nu komt OnWard van Pixar binnenkort online omdat deze niet in de bios kan worden getoond, maar het normale patroon is (net als bij bijv. Malificent 2) dat ze pas 7 maanden nadat ze in de bios hebben gedraaid op Disney+ komen.

Ieder zijn ding, maar ik ben niet iemand die 6x Black Panther opnieuw gaat kijken. Als de hoeveelheid nieuwe content zo laag is, is het zeker geen bedreiging voor Netflix of Amazon Prime.
Ik heb jonge kinderen. In een keer de hele Disney collectie compleet. Reken maar dat dat jaren lidmaatschap betekent.
Zo dacht ik er ook over. Gelijk een jaar abbo genomen. Echter geniet Netflix hier de voorkeur 8)7. Maar goed, misschien draait hij nog bij.
Disney is toch vooral voor kinderen? Netflix heeft een breder aanbod.
Nee hoor, Disney heeft ook Star Wars, Marvel, National Geographic en Disney zelf heeft ook best veel content voor volwassenen via Disney Nature en Disney Originals. Daarnaast hebben ze zelf al een collectie aan films uitgebracht, zoals Sister Act, Operation Dumbo Drop, Cool Runnings, etc. etc. etc.

Om eerlijk te zijn, je hoeft geen kind te zijn om te genieten van de animatie films en series. De collectie van Pixar is goed voor jong en oud en de oude Disney collectie met Mickey Mouse, Donald Duck en cohorten geniet ik nog steeds van.

Dus nee, het is niet alleen voor kinderen.

Daarnaast vind ik het aanbod van Netflix tegenwoordig toch echt tegenvallen. Vooral in Europa is het aanbod zeer beperkt. Ze hebben een hoop eigen producties en her en der wat extern spul. De eigen producties is maar net of het bevalt of niet, kwalitatief niet echte toppers.

Als je echt een breed aanbod wil dan kan ik je Amazon Prime aanbevelen, dan heb je de meeste films plus een hoop eigen producties die stuk beter zijn.

[Reactie gewijzigd door TechSupreme op 9 april 2020 09:33]

Nou ik heb echt precies het tegenovergestelde gevoel. Het lijstje wat jij geeft is namelijk zo ongeveer het hele lijstje van Disney+ en het lijkt nog allemaal op elkaar ook. Mijn kinderen zijn niet opgegroeid met Donald Duck en Mickey Mouse. Ze malen er dus ook niet om. Netflix heeft juist veel meer gekke dingen en interessante dingen. Ik hoop juist dat het meer gaat toevoegen van die Zweedse kinderseries, hoewel je die ook op NPO gemist kan zien.

Amazon prime heb ik ook, maar die Netflix button werkt toch beter.
Nou draai jij het weer om. De stelling was: "Disney is toch vooral voor kinderen?", daar geef ik antwoord op. Inderdaad als je iets voor kinderen zoekt (vooral onder de 4) dan is het aanbod op Netflix weer breder.
Mickey Mouse en Donald Duck is echt een fractie van wat Disney heeft, Frozen, Cars, Toy Story, the Incredibles, Aladin, Wall-E, Finding Nemo, Brave kun je makkelijk kijken zonder ook maar te weten wie Mickey Mouse is.
20th century fox is toch ook van de disney holding? Moet zeggen dat je daar maar weinig van tegenkomt op Disney+. Ja, "While you were sleeping" staat erop.... ik zou graag het hele aanbod van 20th century fox willen kunnen zien. Had daar stiekem op gehoopt. Anders gaat toch binnenkort hier abonnement er ook weer uit. Momenteel kijken we Netflix en sinds een maand ook Prime. Prime lijkt toch een volledig ander aanbod te hebben... ook meer recent?
Fox is veel adult content die gewoon op Hulu verschijnt. Ik wacht dan ook met smart om deze toe te kunnen voegen.
De kinderen vermaken zich ook prima met alle Disney films. Zeker elke dag wel een van de kinderen die even rust neemt van buiten in de tuin spelen.
Ik heb samen met vrouw lief gewoon weer eens de marvel reeks gekeken.
Netflix heb ik op de originals al tijden geen nieuwe leuke film of serie ervaren. Waar de kinderen graag dingen nog 1000x kijken. Dus die vinden alles wel prima
Geruchten gaan dat Disney ook films en series voor volwassenen gaat maken/tonen.
Meer de Horror en thriller kant. Eigenlijk wat Netflix ook heeft.
Disney heeft aflopende contracten met netflix toch?
Klopt, maar disney heeft bijv geen pokemon, paw patrol, lego nexo Knights, ninjago, brandweerman Sam, buurman en buurman, etc.
netflix heeft dat nu ook alleen maar.
Als straks bijvoorbeel HBO+ komt vallen er weer veel dingen weg bij netflix.
Daarom is netflix gelukkig bezig eigen kindershow neer te zetten.
De verwachting is dat HBO Max pas in 2022 naar Nederland komt dus dat is nu nog even geen probleem. Ze hebben de tijd om zelf met series te komen.
Tot wanneer loopt de deal tussen HBO en Ziggo? Zolang dat loopt, zal HBO Max hier niet komen, neem ik aan.
Disney trok ook zo hun ip terug dat tussen ziggo en hbo zal iedere keer voor een jaar of zo zijn denk ik.
Maar hbo+ moet nog uitkomen is alleen aangekondigd en alles van Warner bros valt daar onder.
Dus cartoon network, DC universe animated en de echte films wat tvzenders en hun gaan wel alles daar naar toe brengen.
Aha, dacht dat Disney de uitgever van kinder content was. Blijkbaar zat ik mis
Disney heeft aflopende contracten met netflix toch?
Dat is waar, maar ze blijven niet eeuwig bij Netflix, bij Disney+ waarschijnlijk wel mits ze van Disney zijn!
Eigenlijk vind ik echt superfijn dat een platform dat tv serie, film, show of zo nooit meer eraf haalt. De belangrijkste reden dat de content eraf werd gehaald: rechten!
Als hele planeet onder mijn regime staat, had ik allang rechten en regio restricties allang afgeschaft, omdat ze vaak discriminerend zijn!
Gisteren wilde ik een trailer van tv serie op amerikaanse website bekijken, maar ik kreeg een melding; content is not available for outside United States.
:( Grrrrrrr

[Reactie gewijzigd door Dark Angel 58 op 9 april 2020 10:25]

zo dacht ik er ook over tot ik er achter kwam dat die van mij toch nog iets te jong (1 en 4) zijn voor de meerderheid van de disney films. O-)
Zodra ik alle marvel films had gezien en zelf een paar oude disney films uit mijn eigen jeugd opnieuw had gekeken heb ik het abonnement opgezegd en ben ik verder gegaan met Netflix (en sinds kort Amazon Prime er bij).
Ik merk dat ik het geweldig vind om de klassiekers zelf nog eens te kunnen kijken, wat dat betreft staat er echt wel genoeg content op (voor gemiddelde, werkende mensen met kinderen die niet de hele dag kunnen streamen) om voorlopig het abbo te rechtvaardigen.
Zo staan de nieuwe avonturen van Winnie de Poeh er op, die toen ik zelf klein was op de NCRV werden uitgezonden. Dat is een stukje nostalgie, korte afleveringen welke ik zelf ook leuk vind om terug te kijken. Mijn dochter van 1.5 vind het prachtig om "poeh" op de TV te zien, goed, de aandachtsspanne laat niet langer dan 10 minuten toe, maar ze komt er wel telkens voor terug áls het aanstaat zo vlak voor het eten even. Mijn zoontje van 5 snapt de afleveringen heel goed en vindt het (net als ik toen), interessant genoeg om te blijven kijken.
Hij wisselt dat verder af met Netflix voor wat series als Ninjago inderdaad, maar ook met zijn kijkgedrag (hij speelt met goed weer graag buiten) komt het niet voor dat de TV met welke streamingdienst dan ook dagen achtereen aanstaat.
Wat natuurlijk prima is als je de tijd hebt, maar met bovenstaande situatie zijn me die 2 tientjes per maand voor Netflix en Disney+ prima waard en blijft dat voorlopig waarschijnlijk nog wel zo.
Volgens mij staat er ook nog wel wat content van Marvel op Netflix, (in het lego-universum), wat uiteindelijk natuurlijk ook wel naar Disney zal verschuiven.
Tsja, het is natuurlijk wel persoonlijk wat je van de content, ongeacht welke dienst, vindt of het je waard is.

Er zullen genoeg mensen zijn die op korte termijn het zenderaanbod van hun provider opzeggen en voor de kosten die ze daarmee besparen meerdere on-demand diensten zullen afnemen, de meeste Smart TV's hebben een interface waarbij wisselen van dienst net zo eenvoudig gaat als zappen tegenwoordig.
Dat zal dan nog komen, hier vinden ze de films nog vaak wat te eng (gratis periode gehad). Op wat prinsessen series na. Zijn tot 4 jaar. Bij ons is het toch nog steeds zeppelin en paw petrol. Ook willen we niet dat ze te veel tv kijken, een abbo roept dan sowieso wat weerstand op.
Wij gebruiken ook Disney en Netflix naast elkaar; maar als het aan de kleine(4,5jr) ligt hoeft Disney niet, moet zeggen dat Netflix ook meer series heeft voor kinderen, maar dat kan een gevoel zijn
Precies zelfde bij mij...
Op dit moment is Frozen 2 favoriet op Disney+ bij mijn dochter.
Tevens alle Pixar films blijven fantastisch!!!

Maar die live action films zoals Lion King doet het ook heel erg goed.

(Stiekem vind ik het ook leuk voor de nostalgie nog eens door de oude content te bladeren).
(Als kind moest ik altijd een videoband huren en een week met 1 film doen, nu heeft mijn dochter een hele catalogus on demand!)

Maar ben wel verwend, kijk alleen maar streaming, heb daarnaast ook NLZiet (voor vrouw), Netflix (voor mezelf), Videoland (voor mij en vrouw).... Kijken ook bijna geen reguliere TV meer, alles bekijken op tijdstippen die ons uitkomen op deze diensten.
Hier net zo. Heb dan ook geen televisie abonnement meer. Kijk via NPO Start naar het 8 uur journaal en dat is ook het enige wat ik kijk eigenlijk.
Dat was voor mij ook een reden maar het blijkt dat mijn kinderen liever naar mr Bean afleveringen kijken op youtube.
Zelf ook jonge kinderen, maar net opgezegd. Afgelopen maanden hebben ze Disney+ zo goed als niet bekeken. Er komt amper nieuwe content en voor mij was de druppel, dat ik de originele Jungle Book aan wilde zetten en dat dit niet in het Nederlands kon.

Daarnaast zet de PS4 app continu de verkeerde taal op, en als je dan de juiste taal selecteert, is het nog steeds een andere taal. De filmpjes lopen vaak vast, met een zwart scherm en geluid dat wel doorloopt.

Ik denk dat ik wel weer een abonnement neem tegen de tijd dat er een nieuw seizoen van The Mandalorian komt. Dat heb ik met veel plezier gekeken. Hopelijk is de app dan een stuk verbeterd en hebben ze meer nieuwe content. Voor nu dus Disney opgezegd en daarvoor in de plaats (naast Netflix, waar de kids nog wel dagelijks naar kijken) Amazon Prime genomen (voor 2,99 echt een aanrader voor volwassenen, voor kids is er bijna niets te zien).
Inderdaad. Ik denk dat Frozen 2 al meer dan 10x is bekeken hier. Zal denk ik een 2x per week zijn.

Weet je nog vroeger met de videoband. Dat je moest wachten op het terugspoelen. Moest je zeker een minuut of 5 op wachten.
De mensen met kinderen zullen trouw blijven. Kinderen kunnen keer op keer kijken en er staat genoeg spul voor ze op, aldus een vriend met kind 😉
Ik heb geen Disney. Ik vond het compleet ruk. Ben geen Marvel noch Star Wars fan. De Pixars en enkele Classics staan op de NAS...
In het begin was ook nog wel blij met Netflix maar ik merk dat daar steeds meer shit op komt en ik irriteer me steeds meer aan die interface (steeds andere artwork, mijn lijst die altijd ergens anders is en geen overzicht). Infuse/Plex is zoveel aantrekkelijker. En ik denk steeds vaker: laat maar mensen. You fucked up. Slecht, I know, maar ja...
De Pixars en enkele Classics staan op de NAS...
Tja daar kan geen streamingdienst tegenop natuurlijk.

Wij houden hem in elk geval wel. Ik heb geen kinderen, maar toch kijken we regelmatig naar Disney. Een aantal films hebben we al gezien, zeker de oude, maar ik vind het juist leuk die weer een keer te zien. Ook wij kijken sommige dingen vaker dan eens, of zetten een disneyfilm op terwijl we het huis stoffen of puzzelen oid. Nou helpt het natuurlijk dat mijn vriendin echt een disneyfan is.

Enerzijds mag er van mij meer op, maar anderzijds heb ik er nu genoeg aan. Ik heb er toch niet meer tijd voor, ook nu in de coronacrisis niet. Vriendin en ik werken gewoon door (zorg / ict).
Ik herken me helemaal in je opmerkingen over de interface. Ook hier zijn de classics allemaal aanwezig op de NAS en kan ik die prima via Plex afspelen. Mijn kinderen (en ik) hebben Disney+ dus niet nodig voor de oudere films die ze opnieuw en opnieuw kunnen kijken.
Illegaal downloaden en kijken via NAS is natuurlijk iets heel anders dan een legale streaming dienst.

Je zegt eigenlijk dat je Disney+ wel nodig hebt omdat je de classics wil bekijken maar dat je een illegale manier gebruikt om daar onderuit te komen.
Ik betrap me er zelfs op dat ik dus Netflix content download en kijk via Infuse. De combi Sonarr/Radarr/Plex Server/Infuse is echt zoveel beter dan welk streamingsplatform, zeker met de huidige versplintering.
En eerst dacht ik, ik betaal wel aan Netflix want ik kijk het ook (hetzij niet via hun), maar ik kijk dus steeds minder van hun. En vind het steeds meer pulp worden. Lastig.
Als je Disney+ niet gebruikt voor de oude zaken dan is er weinig om het te hebben voor de nieuwe titels...
Daarentegen kijken mijn kinderen elk weekend wel een Disney film nu en daar bestaat al een enorme catalogus. Ik ben het wel met je eens als je stelling is dat het voor volwassenen, doorsnee genomen, vrij weinig nieuwe content biedt. Disney is wel heel druk bezig met bijv. Marvel series, dat zou wel veel nieuwe content kunnen bevatten. Hulu is, in ieder geval in Amerika, veel meer toegespitst op volwassenen. Hier zijn ook al geruchten verschenen dat Disney+ en Hulu in een bundel beschikbaar komen. Dan gaat Netflix de concurrentie wel echt voelen denk ik.
Ja eens. Ik zag daar inderdaad ook berichtgeving over. Als Hulu in een bundel zou worden aangeboden, zou ik voor die paar euro meer waarschijnlijk voor de kids Disney+ er zeker bij nemen.
De kinderen hier hebben bijvoorbeeld op Netflix de afgelopen 4 weken al 5x het seizoen van Shaun het Schaap herbekeken, die trekken hun niets aan of het al gezien is of niet.
Dus de content op Disney+ (her)bekijken zal zeker geen probleem zijn, zeker als de Nederlandstalige audio beschikbaar is.

(edit: nu nog in België wachten tot de zomer...)

[Reactie gewijzigd door Bein Stuyle op 9 april 2020 07:59]

Ja, ik hoop ook altijd nog een keer dat Shaun the sheep in het Nederlands komt

:+ :+
Hehe, niet om te lachen, op onze Ketnet Junior applicatie is dat effectief in het nederlands :+
(het introlied alvast: https://www.youtube.com/watch?v=Pfs5ybAqzKw)
Persoonlijk vind ik de hoeveelheid content meer dan voldoende.
"Nu komt OnWard van Pixar binnenkort online omdat deze niet in de bios kan worden getoond, maar het normale patroon is (net als bij bijv. Malificent 2) dat ze pas 7 maanden nadat ze in de bios hebben gedraaid op Disney+ komen."

D+ is er nog niet zo lang dus om nu al van een "patroon" te spreken vind ik vreemd.
Je spreekt over aanbod maar je mag erg blij zijn met D+. Ik kom regelmatig in Duitsland bij mijn zus en Netflix aanbod daar is een stuk kleiner dan in NL, en dat heb je juist aan D+ te danken gehad omdat het een tijdje alleen in NL beschikbaar was.

Persoonlijk vind ik dat als je snel door content van D+(of welke streamingdienst dan ook) heen bent, je dan best vraagtekens mag zetten bij de invulling van je dag/week/maand.

Ik kan je ook vertellen(uit ervaring) dat kinderen herhalingen niet erg vinden, ik heb mijn kinderen uitgelegd dat als je een film/serie meerdere keren bekijkt, je dan altijd wel weer nieuwe dingen ziet en ervaart.
Persoonlijk vind ik dat als je snel door content van D+(of welke streamingdienst dan ook) heen bent, je dan best vraagtekens mag zetten bij de invulling van je dag/week/maand.
Of het aanbod past totaal niet bij je interesse. De kinderen hier vinden D+ fantastisch, want ze kijken alle Marvel films en die Starwars series. Ik vind disney leuk, maar al die superhelden films en die slappe starwars aftreksel zijn niks voor mij. Dus ja, ik was er snel doorheen. En heb ook niet echt de behoefte om alle disney films achter elkaar te willen kijken.
Als iemand zonder kinderen heb ik mijn lidmaatschap twee maanden geleden al opgezegd.

Ik heb wat MCU films die ik nog niet had gezien gekeken en verder, tja, was het vooral oud en/of gericht op familie en kids.

Breng Hulu naar NL, zonder met VPN te moeten werken.

Het was ook een veel betere stap geweest als Disney één groot platform zou hebben met ook de Hulu content en een simpele scheiding d.m.v. een "P.G. up to" filter of dedicated kids mode, verzin maar wat.

Nu heb ik Amazon Prime, goedkoper en hoewel nog niet zoveel content (als bv Netflix), wel meer mijn smaak.
Ik betwijfel of Hulu ooit naar de EU komt, Hulu heeft namelijk amper eigen content en neemt dus licenties af van derden of van de twee grote aandeelhouders Disney en Comcast. Comcast heeft juist alle controle over Hulu bij Disney gelegd en Hulu valt nu direct onder Disney. Daarnaast is Comcast juist weer bezig via haar dochter NBCUniversal Peacock op te zetten wat weer een nieuwe streaming dienst en heeft daarvoor haar eigen content weggehaald bij Hulu.
Onzin, zit meer dan genoeg originele content op.. Zowel in series als films.

Insider stories
Imagineers
Laatste seizoen clone wars
Genoeg mickey kinder series
Jeff goldblum
Etc
Etc

Als je het niks vind, cool! Maar hou het wel bij feiten. Ik geniet van de content die er op staat 3n het is een leuke aanvulling op netflix en Amazon prime. Zeker voor de prijs
Ik gok zo na de Corona crisis
Ieder zijn ding, maar ik ben niet iemand die 6x Black Panther opnieuw gaat kijken.
Ik ken genoeg kinderen die na 20 keer nog steeds Frozen, Cars of Star Wars VI willen kijken - allemaal oud spul. In zulke situaties is het aanbod bij Disney+ ruimschoots voldoende. Het is dus gewoon subjectief.
Mijn idee is dat Disney+ (nu) vooral succes heeft bij gezinnen met kinderen, hoewel volwassenen er natuurlijk ook van kunnen genieten. Gezinnen met kinderen vormen een gigantische, stabiele en vooral voorspelbare doelgroep.

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 9 april 2020 10:54]

Niet echt aangezien we steeds minder kinderen krijgen.
[reactie verwijdert,,,, slecht gelezen]

[Reactie gewijzigd door badflower op 9 april 2020 12:10]

Nog meer bomen en ik maar rondslingeren als een aap van hot naar her. Inmiddels ben ik al zover dat ik 1 maand dit doe, 1 maand dat...

Het is wachten op een service die dat met gemak voor mij kan verzorgen, zodat ik niet elke keer tussen 5!!! diensten handmatig hoef op te gaan zeggen.

Videoland, NLZiet, Netflix, HBO, Disney+ need I go on?
Dit dus, ik heb 2 keer een maand genomen, ik heb alles al gezien wat ik wilde zien.
En erbij dat het echt slecht is met bufferen , slecht overzicht en menu en nog meer irritaties die ik bij netflix wel heb als functies zoals verderkijken etc. Misschien dat ze over 2 jaar een beetje volwassen zijn kwa functies, gemak en content

Bij netflix ben ik na 1.5 jaar nog niet eens op de helft.

[Reactie gewijzigd door lonewolf2nd op 9 april 2020 14:04]

Na de pandemie verwacht ik dat 20 miljoen mensen zich langzaam weer gaan afmelden. Ik ken al een paar gezinnen die dit tijdenlijk voor de kids hebben afgesloten en na paar dagen kijken ze weer braaf Netflix en YouTube en die waren zoiezo al van plan dit af te melden weer. Ik zelf ook :)
netflix ook en die doet het ook nog...

disney maakt veel films zelf dus de content kunnen ze op 1 plek houden

waar content van netflix op 10 andere streaming diensten wel te zien is
Helaas alleen dat niet alles wat Disney (of andere bedrijven waar Disney eigenaar van is) te zien op Disney+. Zover ik weet de laatste seizoen van Marvel agents of shield is eraf gehaald en Deadpool staat er ook niet op. Ook andere series en films worden aangepast omdat het verboden content bevat voor Disney+.
En wie zegt niet dat men graag naar oude content kijkt? Ik vind het zo kort door de bocht.
Persoonlijk kijk ik graag naar de oude Disney series die nu eindelijk beschikbaar zijn op het platform
Persoonlijk vind ik Disney+ een beetje tegenvallen; het aanbod is niet heel erg groot. Eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat ik Disney+ vergelijk met Netflix en Amazon Prime, platformen die van meerdere aanbieders content aanbied in tegenstelling tot Disney+ dat zich richt op Disney-content.

Als Amazon Prime, Disney+ en Netflix gebruiker heb ik nog wel een tip:
Deze maand betaal ik €5,49 voor mijn Netflix premium. Middels een VPN- provider die uitkomt in Turkije en door mijn DNS te wijzigen naar een Turkse DNS kon ik een “Turks” Netflix abonnement afsluiten (je kunt op de site de taal wijzigen naar Engels) en betalen via mijn N26-rekening. Eenmaal afgesloten kon ik de VPN opzeggen, DNS wijzigen en heb ik in Nederland de beschikking over het Nederlandse aanbod.

De VPN en DNS-truc maakt het ook mogelijk om goedkoper een Disney+ abonnement af te sluiten, je moet echter wel een creditcard hebben dat uitgegeven is in het land waar je het abonnement afsluit.

Bij Amazon Prime heb ik de VPN en DNS-truc niet geprobeerd.
Wat ontzettend triest, zo'n constructie. Jij noemt het een truc, is vind het neigen naar fraude.
Betaal toch gewoon voor een Nederlands abonnement of zeg het op.
Daarnaast kost een VPN (in de meeste gevallen) ook geld, dus bottomline zal het waarschijnlijk niet eens echt iets opleveren. Het enige wat je bereikt is je te weinig betaald voor de dienst die wordt geleverd.

[Reactie gewijzigd door TimmiX op 9 april 2020 09:21]

Gebruik maken van prijsdiscriminatie fraude noemen, het moet niet gekker worden :')
Hoe zou jij het noemen dan?

De definitie van fraude is 'een vorm van bedrog' en 'opzettelijk misbruik maken van procedures'.
Door middel van een VPN of wijziging aan de DNS doen alsof je uit een ander land komt om te profiteren van een lager abonnementstarief (dat om meerdere redenen per land verschilt) is toch letterlijk een vorm van bedrog?

[Reactie gewijzigd door TimmiX op 9 april 2020 20:19]

En door middel van cookies en geotracing proberen grote bedrijven de privacy van consumenten te schenden, en hen te misleiden meer geld uit te geven.

Het werkt 2 kanten op.

Maar net als dat iedere multinational een postbus heeft in Nederland en een bankrekening op de Kaaiman/Virgin eilanden/Panama hebben consumenten een VPN.
Het is allemaal onderdeel van het spel.
En door middel van cookies en geotracing proberen grote bedrijven de privacy van consumenten te schenden, en hen te misleiden meer geld uit te geven.
Wat is dat nou voor een argument? Cookies kun je weigeren en/of deleten. Uiteindelijk zijn ze in veel gevallen juist handig voor de eindgebruiker. Ja er wordt data verzameld, dat gebeurd ook als je je abonnement via Turkije laat lopen. Er zijn voldoende browsers die je kunnen helpen dit te verminderen, maar dat is een heel andere discussie.
Maar net als dat iedere multinational een postbus heeft in Nederland en een bankrekening op de Kaaiman/Virgin eilanden/Panama hebben consumenten een VPN.
Het is allemaal onderdeel van het spel.
Wat een drogreden. Hier ga ik niet eens verder op in. Als jij het een spelletje vind, dan wens ik je succes. Ik hoop dat je wint.
Je mag het zeker “ontzettend triest” vinden, dat is jouw mening en dat is prima. Jouw “fraude” claim is zonder uitleg net zo waardevol als jouw mening; bij registratie heb ik mijn Nederlandse gegevens ingevuld (e-mail, telefoon), het gebruik van een VPN en het wijzigen van je DNS is niet strafbaar, het gebruik van een Duitse bankrekening is ook niet strafbaar, ik kijk zonder VPN dus Netflix kan zien dat ik primair vanuit Nederland kijk en kan het tarief daarop aanpassen. Je “te weinig” betalen opmerking is net zo waardevol als jouw mening; ik ben niets meer of minder dan een Turk, toch betaal ik als Nederlander meer voor dezelfde, wereldwijd, aangeboden dienst. Jouw “bottomline” opmerking is wederom net zo waardevol als jouw mening; de VPN gebruik je éénmalig en dit levert een maandelijkse besparing op van zo’n €8,- (€96,- per jaar, leuk om te spenderen aan boodschappen of de kinderen of bij de kleine zelfstandige ondernemer).

Stel nu dat ik tijdens mijn vakantie in Turkije een Netflix-abonnement had afgesloten, bij terugkomst in Nederland concludeer nog steeds het Turkse-tarief plan te betalen en het mij toch echt te veel moeite is om mijn abonnement op te zeggen zodat ik het Nederlandse tarief kan betalen. Was het dan wel naar jouw goedkeuren geweest?
het gebruik van een VPN en het wijzigen van je DNS is niet strafbaar,
Correct, het is niet strafbaar. Het is wel tegen de eula van Netflix in, en als ze erachter komen, geldige reden om jouw account te beëindigen.
Wijs me alsjeblieft op de passage die het verbied om middels een VPN een abonnement te kijken.

In Artikel 4.3. staat volgens mij dat ik de content mag bekijken in het land waar ik mijn account heb aangemaakt EN binnen geografische gebieden alwaar zij die content aanbieden EN waar zijn een licentie hebben. De content die beschikbaar is varieert per regio en zal van tijd tot tijd veranderen.

Ik heb mijn account aangemaakt in Turkije en in Nederland heb ik een ander aanbod als daar.
4.3. Je mag Netflix-content primair bekijken in het land waar je je account hebt geopend, en alleen op geografische locaties waar we onze dienst aanbieden en een licentie hebben voor de content. De beschikbare content kan verschillen per geografische locatie en verandert van tijd tot tijd.
Sleutelwoord: primair. Jij heb het in Turkijke aangemaakt, en woont in Nederland.
4.6. Je stemt er ook mee in om de contentbescherming van de Netflix-dienst niet te omzeilen, te verwijderen, te wijzigen, te deactiveren, te beperken of te hinderen;... We kunnen je gebruik van onze dienst beëindigen of beperken als je deze Gebruiksvoorwaarden schendt of de dienst op een illegale of frauduleuze manier gebruikt.
VPN is een vorm van omzeilen van de contentbescherming, ten slotte geeft het toegang tot content (of een abonnementsvorm) waar je vanuit je eigen regio geen recht op hebt.
Het feit dat het niet strafbaar is, betekend niet meteen dat het oké en etisch is. En het is ongetwijfeld in strijd met de voorwaarden.

Er zijn redenen voor prijsverschillen in landen. Niet alleen btw wat moet worden afgedragen, maar ook personeelskosten die in Nederland wellicht hoger zijn dan in Turkije en uiteraard maak de wisselkoers van de euro tegenover de dollar, die waarschijnlijk gunstiger is als de Turkse Lira op dat moment. (aanname, maar dit speelt mee)

Prima voor jou dat je een loophole hebt gevonden om minder uit te geven hoor. Ik vind het alleen nogal onetisch om dit dan als tip te verkondigen op een forum met als doel om de inkomsten van Netflix te verminderen. Vergelijk de kosten eens met alternatieven. Een dvd kopen, een video kopen op iTunes, een bioscoopkaartje of bijvoorbeeld videobanden huren in de videotheek vroeger. Gezien het grote aanbod van Netflix zijn de abonnementskosten al erg laag in vergelijking. Zeker omdat ze hiervan ook de productie van originele content bekostigen waar je dus uiteindelijk ook zelf weer profijt van hebt.

Ik heb het niet dat je toevallig een Netflix account die je in het buitenland hebt afgesloten en daardoor goedkoper uitbent, maar doelbewust een contructie creeëren met een VPN en DNS-wijziging,

[Reactie gewijzigd door TimmiX op 9 april 2020 11:48]

Wat ontzettend zielig om zo een paar euro te sparen.
Dat mag je vinden. Ik vindt €8,- per maand minder voor dezelfde dienst en hetzelfde aanbod nog best de moeite, per jaar bespaar ik met mijn “ontzettend zielige” loophole een winkelwagentje aan boodschappen.
Met een prijsstelling van €70,- per jaar, (grijs) delen met vrienden en dus een jaar lang Disney+ voor €17,50 is het voor mij een no-brainer.
Met the Mandalorian en een handvol films heb ik die €17,50 er ook al lang uit.

Het enige nadeel vind ik dat Disneyplus altijd een halve minuut na start film/serie nog een keer moet bufferen. Waarom kan dat niet direct bij het starten?
Welke apparaat gebruik je voor afspelen? Ik herken niet wat je zegt nl., via 3 Android TV devices doet zich dit niet voor. Respectievelijk een Shield (2019), Mi Box S en een Sony TV van 3 of 4 jaar oud met een verouderde Android TV versie.
Chromecast, heb er met andere dingen die ik stream (NPO plus, Netflix, Youtube) geen last van.
Heb het net even voor je getest, als ik mijn Android TV als Chromecast gebruik heb ik er geen last van, maar ik weet niet of dat helemaal hetzelfde is. Vreemd, heb ook even op een computer gekeken en daar ervaar ik dit ook niet. Snap wel dat dit vervelend is natuurlijk! Is het bij alle films en series of bijvoorbeeld alleen met HDR erin?
Op mijn telefoon heb ik het ook niet, lijkt dus voor mij een specifiek Chromecast iets.
Voor zover ik weet is er ook geen verschil tussen films/series met/zonder HDR.

Het is geen ramp verder, alleen wel irritant :P
En als je een abbo illegaal deelt met 4 vrienden mag je helemaal niet klagen :)
Had hetzelfde probleem met de chromecast, uiteindelijk op reddit gevonden dat veel mensen met een oudere chromecast er last van hadden (1e generatie ufo in mijn geval). Daarom maar een mi box S gekocht aangezien we in ons huis ook heel veel andere streaming apps hebben en de interface op TV echt een toevoeging leek.
Ah, ja het is een oudere Chromecast die ik heb hangen, dus dat verklaart.

Ziet er inderdaad ook wel mooi uit zo'n boxje, hoewel ik voorlopig dat ene buffertje dan voor lief neem. De Chromecast werkt verder voor ons nog perfect.
Met de meest recente chromecast heb je ook de buffer problemen.maar ik heb er ook last van op mijn PC, die stabiel 250 mbit kan trekken.
Ergens heb ik het gevoel dat dat ook wel te maken heeft met de crisis waar we in zitten, het feit dat Disney in de basis onze kinderen aanspreekt en de ouders 'iets' moeten verzinnen om ze de dag door te krijgen. Voor mij in ieder geval geen Disney, ik hou het bij Netflix en Prime
Best knap met een relatief matig aanbod.
Nadeel: mijn dochter is alles op Disney+ aan het afkijken, die had Netflix al uitgespeeld geloof ik 8)7
Dus in deze tijd, nog maar even niet stop zetten ;)
Het is mooi weer. Laat haar lekker buitenspelen. Kan ze, als het weer slechter is, lekker Disney+ afkijken.
Ze is veel buiten, maar puber.... dus ook veel online en tv aan het kijken :P
En hoe eerder ze die zooi afgekeken heeft, hoe eerder ik kan opzeggen ;)
Sorry, maar of een aanbod matig is of niet, lijkt mij een subjectief iets... Wat de een leuk vindt, vindt de ander niets aan. Niet iedereen zit op de nieuwste blockbusters te wachten.

Dus het enige wat je hier zegt, is dat jij en je dochter een andere definitie hebben van wat een goed aanbod is. Kennelijk spreekt het haar wel aan, en is het dus voor haar wel de moeite waard.

Dan is het toch geen matig aanbod?
Disney+ moet het voornamelijk hebben van de lagere prijs en de Disney tekenfilms/animaties. Qua overige content is het erg magertjes. Op mijn LG C7 is de app daarnaast ook nog eens zeer slecht. Ik dacht dat Videoland slecht was, maar Disney+ weet dit te overtreffen...

Dit zou anders zijn als ze eens het volledige aanbod van 20th Century Fox en Touchstone (ook van Disney) online zouden zetten. Dan hebben ze in 1 slag, met afstand, het grootste aanbod.
Probeer dan Kijk eens! Over slechte apps gesproken |:(
Moet zeggen dat op de LG B6 (WebOS 3.0?) Disney+ het prima doet, oké, wachtwoord invoeren met je remote is de eerste keer even minder handig dan koppelingen via een url en code, maar verder doet hij het prima hier.
Dat aanbod staat dus grotendeels op Hulu, maar reken er maar op dat Hulu en Disney+ samen qua prijsstelling een stuk dichter op Netflix zal gaan zitten.

Nu kunnen we alleen maar wachten totdat Hulu een keertje hierheen komt.
Disney+ is echt voor de 'Disney' dingen. Al het andere staat op Hulu, maar volgens mij had Disney nog geen plannen om dat hier uit te brengen... Dat betekent bijvoorbeeld dat Deadpool niet op Disney+ komt, maar dus ook niet op andere streaming platforms buiten de Hulu regio's, omdat de content te heftig is voor Disney+ en Disney geen streaming licenties meer lijkt uit te geven.

Deadpool waren ze voor aan het kijken om dat misschien toch op Disney+ toe te laten, maar inderdaad veel van de 20th Century Fox content zullen wij hier voorlopig niet terug gaan zien :(
Ik heb het ook nog aan staan maar ben het met Gamebuster eens. Het aanbod van écht goede content is karig. Misschien ben ik niet de juiste doelgroep, en is het toch meer gefocust op kinderen. The Mandalorian was heel vet, en je hebt natuurlijk de MARVEL films. Maar voor mij zijn dat niet echt de films die ik vaker zou MOETEN zien. de Star Wars films heb ik ook allemaal gezien, en hoewel ik erg fan ben van Star Wars. Hebben de laatste twee films dat gevoel eigenlijk wel weg doen gaan.

Nu ik dit zo typ en zit te bedenken, kan ik mij ook niet meer herinneren wanneer ik Disney+ voor het laatst had opgestart met het idee om er iets op te kijken. Wel om te kijken of er leuken en nieuwe content is gekomen, maar dat is het dan ook wel.

Tijd om het account op te zeggen...
Beetje jammer dat ze zo'n 300 - 400 miljoen binnenkrijgen per maand en er geen nieuwe content komt.
Netflix maakt veel eigen films en series waardoor er voor ieder wat wils is.
Dat komt vermoedelijk wel, maar dat moet nog op gang komen.
In het begin had Netflix ook nog zeer weinig eigen content.
In het begin had Netflix weinig concurrentie waardoor het niet nodig was. Nu zijn er meer streaming diensten waardoor ze misschien meer moeten betalen voor films en series of kunnen ze het niet meer krijgen omdat het nu uitgezonden wordt door hun eigen streaming dienst (zoals nu bijvoorbeeld dus de marvel films die niet meer te zien zijn op Netflix).
Die cijfers zeggen nog weinig. Dat is dus incl alle proef en testmaanden, release van COVID19 en Frozen 2.

Weer een maand genomen voor Frozen 2, maar meer dan dat en wat Ducktales en 3 Cabanogwattes wordt niet gekeken. Was niet veel anders dan in december voor de Mandalorian.

Niet dat Prime veel beter is: even Picard kijken en misschien een verdwaalde film en dan kan dat ook weer worden opgezegd.

Enige voordeel dat door de concurrentie ook weer wat meer ik ingekochte content heeft :P
Ik heb Disney+ alleen voor de kids. zij vinden het fantastisch. Ik kan voor mijzelf nauwelijks interessante dingen erop vinden. Toevallig kijk ik nu de oude xmen tekenfilm (puur uit nostalgie).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee