LG verwacht hogere winst en omzet, waarschijnlijk door goede verkopen oled-tv's

LG verwacht dat het in de eerste drie maanden van 2018 hogere omzet- en winstcijfers behaalt in vergelijking met hetzelfde kwartaal uit 2017. De fabrikant geeft nog geen nadere toelichting, maar analisten denken dat goede verkopen van oled-tv's hier de oorzaak van zijn.

LG spreekt in een korte vooruitblik op de komende kwartaalcijfers, die waarschijnlijk eind deze maand worden gepubliceerd, van een stijging van de operationele winst van ruim 20 procent. Dit winstcijfer zal volgens de fabrikant uitkomen op omgerekend 844,8 miljoen euro, terwijl LG verwacht dat de omzet met drie procent stijgt naar omgerekend 11,9 miljard euro. Volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf wordt dit kwartaal naar verwachting het beste eerste kwartaal uit de geschiedenis van LG.

Volgens analisten worden de cijfers deels veroorzaakt door goede resultaten bij de tv-divisie, in de vorm van goede verkopen van oled-tv's en lagere kosten voor de productie van goedkopere lcd-panelen. De resultaten op tv-gebied zouden voldoende zijn om te compenseren voor het verwachte verlies van de mobiele telefoondivisie, waar LG onder meer last heeft van stevige concurrentie, meldt Reuters.

Door Joris Jansen

Redacteur

06-04-2018 • 13:01

161 Linkedin

Reacties (161)

161
150
50
9
0
73
Wijzig sortering
Wij hebben ook een LG gekocht. Helaas geen OLED, paste niet in ons budget. De enige die toen betaalbaar waren, waren de curved modellen en die wilde ik absoluut niet. Maar nu wel een mooie 4K tv.
De reden dat wij voor LG hebben gekozen was voor het besturingssysteem, WebOS 3. Na een hoop vergelijken vonden we die gewoon het prettigste en soepelste werken. Uiteindelijk doe je daar toch wel meer mee dan je van tevoren verwacht. In ieder geval bij ons zo. Uitzeninggemist, YouTube, Netflix, Streamen vanaf telefoon, etc.
Ik begrijp dus echt niet waarom mensen perse een "smart" TV willen hebben... De dingen die jij opnoemt, kun je ook doen d.m.v. een Chromecast. Een SmartTV werkt vaak vrij traag, en moet in vele gevallen met de afstandsbediening bestuurd worden wat totaal niet handig is met typen etc... Ik heb in de TV in de woonkamer, en die op de slaapkamers gewoon een Chromecast zitten á 35,- per stuk, waarmee ik uiteindelijk hetzelfde resultaat bereik.
De smart-TV die wij van LG hadden (woon nu op kamers zonder TV) kon je gewoon je telefoon als afstandsbediening gebruiken en dat werkte heel goed als touchpad. Je kan ook je telefoon als toetsenbord gebruiken.

Enige nadeel van LG is dat ze ook advertenties op je homescreen neerpleuren en dat is erg zuur nadat je een TV aangeschaft hebt.
Een van de voornaamste redenen om smart-tv's te vermijden: advertenties.
Serieus, je hebt al een product GEKOCHT en ALSNOG worden er advertenties in je keel doorgedramd!
Wij hebben thuis nog steeds twee 'dumb'-tv's en die zijn uit 2009 en 2011 en we zullen ze blijven gebruiken tot ze kapot gaan. Advertenties is de digitale tumor. Dat is gewoon heel erg zuur voor waar je al een zak geld voor neerlegt.

[Reactie gewijzigd door SilverRST op 7 april 2018 20:07]

Advertenties kun je gewoon uitschakelen, heb ik ook! Heb zelf een mooie OLED staan en nog geen advertentie gezien😉bovendien is de software die lg mee levert op haar oled tv's gewoon super en stabiel. Alles is te streamen ook draadloos met 4k Dolby vision hdr! Alles werkt prima.
WebOS 3 is stabiel misschien, maar ik krijg op mijn nieuwe gekochte oude model, mooi geen update
:( En op WebOS 2 werkt de Netflix app mooi niet meer.

Gelukkig heb ik ook een Steam link in de aanbieding gekocht, exit Big Picture mode en voilá, je complete desktop gestreamed naar je TV. Ook fijn i.c.m. f.lux licht filter op je desktop 's avonds, erg prettig Netflix kijken.

Edit: Systeem update niet, losse apps nu wel. Netflix doet het nu wel. Was waarschijnlijk iets mis met m'n LG registratie.

[Reactie gewijzigd door Wilglide op 7 april 2018 18:33]

Op een EF950 met WebOs 1.5 werkt Netflix nog perfect met 4K & HDR. Lijkt me raar dat het op 2.0 niet zou werken.
Destijds (ik praat over 5 jaar geleden) was dat nog niet mogelijk, maar goed om te horen dat het tegenwoordig mogelijk is om dat uit te zetten. Dat was dan ook het enige (kleine) heikel punt. Een vriend van mij heeft een Amazon firestick en dat ding is zo gigantisch traag en ouderwets dat zelfs die TV van 5 jaar geleden het beter voor elkaar had.
Ja, maar dan nog.... firestick=>prullebak, nieuwe stick en je bent weer helemaal bij!
SmartTV, als het al fatsoenlijk werkt bij aankoop, veel "beta" software in omloop, is na 3 jaar toch weer vrolijk verouderd.
En daar kun je toch ook een smartTV stick aan hangen? USB/HDMI is er niet uitgesloopt bij een Smart TV. Je kan het gebruiken als je dat wil en als je dat niet wil doe je dat toch niet? Niemand verplicht je om de apps of de browser te gebruiken.
Ik heb ook een Chromecast, maar i.c.m. Netflix vind ik het bijvoorbeeld voor geen meter werken. Het reageert allemaal te langzaam en loopt veel vaker vast dan Netflix via smart TV. Het gebeurde gebeurde ook regelmatig dat de verbinding er mee ophoudt bij het pauzeren. Doe mij ook maar gewoon een Smart TV die alles kan en het apparaat met één enkele afstandbediening te bedienen is.
Daarnaast ook vloeiend 4k (youtube + netflix + eigen netwerk) als je dat met je chromecast wilt, ben je weer een hoop extra geld kwijt, en daarnaast moet je wifi netwerk ook bijzonder stabiel zijn wil je 4k kunnen streamen.

Bij mijn LG tv zit ook voice input, wat met mijn Brabantse accent verrassend goed werkt. Ik hoef zelden informatie in te typen. Daarnaast kan ik de youtube app op de TV ook gewoon via mijn telefoon aansturen.

Ik gebruik ook nog een chromecast, maar dat is enkel als ik te lui ben om de afstandsbediening te zoeken (Chromecast kun je namelijk aansturen via Google Home).
Je wifi netwerk moet ook bijzonder stabiel zijn om 4K vanaf de televisie te streamen. Dus of je dit nou vanaf een Chromecast of vanaf de interface van de televisie doet, maakt denk ik geen verschil. Als je de televisie bekabeld hebt aangesloten, dan is het natuurlijk een ander verhaal, maar dit kun je bij een Chromecast ook met een adapter van een paar euro.
Met een cromecast cast je toch alsnog van je laptop naar de tv? Je chromecast kan dan wel bedraad zijn maar je bent alsnog afhankelijk van een draadloze verbinding. Of je moet je laptop ook bedraad aansluiten.
Hangt er vanaf. Stream je je browser, dan wel idd. Ga je youtube streamen o.i.d. verbind de chromecast direct met youtube, en dus niet met je telefoon/laptop, hetzelfde voor netflix natuurlijk.
nieuwe versie van chromecast kun je al standaard aansluiten via ethernet
Je hebt daar wel een verloopstekkertje voor nodig toch?
bij de chromecast ultra ook? volgensmij als ik de specs zo lees niet nodig.
Zegt jouw afstandsbediening niet: "Wa seede gij?" :+
Meeste tv aanbieders hebben Netflix ook onder de knop. Kanaal 200 van KPN, kanaal 150 bij Ziggo.
Voor Netflix heb je geen smart tv meer nodig.

Het hele smart tv gebeuren vind ik een achterhaald concept. Net als een smartphone krijg je vaak maar 2 jaar updates na productintroductie datum. Koop je een jaar na die introductiedatum krijg je nog maar een jaar updates. En dat met een dure tv.

De smart tv is alleen maar een melkkoe. Waarbij je privacy ook in het geding is.

[Reactie gewijzigd door CR2032 op 6 april 2018 19:00]

Dat ligt er helemaal aan wat voor tv je koopt. Als je een oled koopt zit het er standaard bij en het lijkt me gewoon een makkleijke toevoeging. zit nu ook steeds met me telefoon te klote om de chromecast aan de praat te krijgen. het werkt wel maar om nou te zeggen dat het snelen goed werkt. Dat smart tv onzin is, is onzin. het voegd gewon echt wat toe.
Smart tv is wel onzin wanneer het al na 2 jaar niet meer werkt omdat je geen updates meer krijgt.
Dan zit je dan met je dure tv. Ik zou graag een domme OLED tv willen zien en ik denk heel veel mensen met mij.

Mijn smartphone als remote werkt hier erg gemakkelijk. Na een paar jaar koop je een nieuwe Chromecast voor weinig en je hebt alle nieuwste functies beschikbaar. Doe dat maar eens na met een smart tv.
Ik zou best een smart tv willen, maar dan wel eentje die modulair is.
Ik baal er enorm van dat ze dit spul inbouwen inderdaad. Had liever €200+ korting gehad.
Als je een chromecast kan kopen voor 35 euro, krijg je geen 200 euro korting als ze het niet inbouwen..
Mijn Smart tv van LG werkt na 5 jaar nog steeds perfect. Krijg nog af en toe security of app updates en de interface is nog steeds soepel.

Nog even en mijn smart tv heeft een langere levensduur dan menig telefoon of laptop
Mijn lg komt uit 2016 en ze kunnen al niet youtube hdr supporten.

Verder heb ik een lg uit 2011 maar het probleem is vergeleken met android etc. dat er super weinig apps zijn en de meeste die er waren gewoon een soort webbrowser in een app.
Als je het smart gedeelte niet wil gebruiken, kan je die toch gewoon negeren. Ik zie hier het probleem niet zo. moeten er dan speciaal oled komen die dom gehouden worden.
Mijn TV is oud 10 jaar en vrij dom. Ik heb hem wat slimmer gemaakt met een dongeltje van google. :)

[Reactie gewijzigd door trisje op 7 april 2018 00:33]

Dat is natuurlijk geen echte oplossing. Je betaalt relatief veel geld voor die smart functies en dan bewust niet gebruiken ben je een dief van je eigen portemonnee.

Ik zou graag een modulaire tv zien, met alleen als optie een smart module. Wil je dat niet, dan koop je die ook niet.
100 kudo's voor je reactie _/-\o_
Behalve wanneer je een oude tv wilt moderniseren wil ik toch het toch opnemen voor smart tv...

Voor een chromecast heb je een tweede apparaat nodig, naast de ab. Mijn lumia werkt er ook niet mee. Behalve dat is de magic remote zeer fijn in gebruik, fijner dan je telefoon erbij pakken.

Er zijn verschillende apps wel beschikbaar op webos en niet voor de chromecast zoals amazon video.

Bij een duurder en beter paneel komt automatisch 'smart' erbij, willen is in de categorie boven 500€ geen keuze.

Ik ervaar mijn LG absoluut niet als traag

Over het typen heb je helemaal gelijk, gelukkig kan er veel spraakgestuurd.
Over dat spraakgestuurd gesproken, als je die zoek knop indrukt om vervolgens erin te spreken, dat werkt verbazingwekkend goed. Bij mij althans.
En ook wat je zegt; ik ervaar (nog) geen traagheid met WebOS 3.
Natuurlijk kan je die dingen allemaal doen met een chromecast maar WebOS werkt gewoon sneller en soepel.
Ik wilde het niet perse, maar als je een Oled van LG koopt krijg je er gewoon een fantastische interface bij met goed werkende apps die allemaal zinvol zijn en gewoon snel. Zalig alles bedienen met 1 afstandsbediening ipv dat gelazer met je smartphone. Voor de echte luilakken is de afstandsbediening zelfs met spraak te bedienen, maar ik heb het eerlijk gezegd nog niet gebruikt. Kan tevens mijn reciever met de afstandsbediening harder en zachter zetten. Ik ben er helemaal happy mee. Het is alleen afwachten hoelang het allemaal ondersteund wordt. Ik zou niet weten wat ik dus met een Chromecast moet.
Behalve op het "instapmodel", a.k.a. "voor-de-volgende-prijsklasse-kan-ik-wel-2-of-3-tv's-kopen-ik-ben-toch-niet-gek-model":
pricewatch: LG 55EG9A7V Zwart

Die heeft WebOS 2 en dan werkt eigenlijk niks, maar beeld en geluid zijn nog steeds echt superb though.. :D

EDIT: Mijn fout, ik dacht dat ik geen updates kon installeren op mijn TV (dat werkt ook niet via hoofdinstellingen waar je dat normaal kunt doen), maar blijkbaar toch wel voor de losse apps in ieder geval. Netflix app bood nu ineens wel een update aan. Kan ook met LG account registratie te maken hebben gehad.

[Reactie gewijzigd door Wilglide op 7 april 2018 11:31]

ja en het is niet 4k. maar ach dat zien we denk ik toch niet op een afstandje. :)
Best vreemd. Staat hier een 930V uit 2014 met webOS 2.0 en alle applicaties draaien prima.
Dank, mijn fout blijkbaar..
Ik kan geen lg oled kopen zonder smart gedeelte. Dan maar de tv waar het smart gedeelte het prettigst werkt..
Het gebrek van een afstandbediening vind ik dan weer echt een gemis met Chromecast. Even video op pauze zetten is: telefoon zoeken, en afhankelijk van je telefoon via lockscreen pauzeren of in ergere gevallen eerst unlocken en app openen.

Afstandbediening is het > AB zoeken, en druk op pauze. Bovendien kan ik dat blind, met een telefoon lukt mij dat na tig jaren nog steeds niet doordat je niet kan voelen waar je op het scherm bevind.

Zelf gebruik ik sinds een half jaar de Netflix app die op de KPN decoder wordt aangeboden, werkt eigenlijk uitstekend: snel, met AB bedienbaar en wordt door KPN up to date gehouden. Andere diensten zoals NPO gemist worden ook in beperkte vorm aangeboden door KPN en werken eigenlijk ook prima.

Chromecast is voor mij puur een Youtube en Spotify player geworden.
Sinds de nieuwe update van Android kan ik netflix niet meer op pauze zetten in het lockscherm. voorheen kon het wel op mijn nexus dacht ik.
Mijn Logitech Harmony kan anders prima een chromecast stream op pauze zetten ;)
Vertel, hier ook een Logitech Harmony maar ben niet bekend met deze mogelijkheid. Gaat dat via CEC ofzo?
Precies. En daarbij koop je over 5 jaar gewoon een nieuw device van 30-50 euro wat dan weer met de nieuwste standaarden overweg kan. Jouw Smart tv waar je een paar honder euro extra voor betaald hebt loopt dan al weer achter.
Ik wil erg graag een TV zonder smart gebeuren, maar helaas krijg je dan simpelweg geen high end TV. Of je moet voor een monitor gaan, maar dan heb je ook de speakers niet meer. Het is dus nogal lastig. Dan kun je het beste kiezen voor het systeem dat het beste werkt :+
Vreemd, de curved modellen zijn net duurder dan de niet curved modellen.
Platte OLED modellen bestaan nog niet zo lang op grote schaal. In eerste instantie waren alle Europese LG modellen curved.
Ik moet zeggen dat ik eerst ook een hekel had aan de traag werkende brakke smart-functionaliteit op TV's. Maar op de LG c7 werkt het gewoon prima. Netflix knop op de afstandsbediening, 4k via het netwerk of ethernet. Chromecast vind ik steeds slechter worden. Wegvallende connecties, niet om kunnen gaan met matige wifi...

Het meest frustrerende is het als je gewoon je chromecast wilt dwingen opnieuw verbinding te maken. Dat kán gewoon niet. Moet je maar een beetje apps gaan resetten, stekker in en uit de chromecast omdat er gewoon NIET handmatig naar een verbinding kan worden gezocht, waardoor je ook geen idee hebt waar het aan ligt. Ik koop geen chromecast meer.
Met andere woorden dit heeft niks te maken met "onze" C7.
Hopen dat ze dan eindelijk weer bezig gaan met software updates! Mijn OLED 55C6V (2016) kan geen dolby atmos doorgeven bij onder andere Netflix. Had ik even gewacht en hetzelfde model gekocht in 2017, dan had ie het wel doorgegeven... vind dat ze voor zulke dure televisies wel wat goede support mogen geven...
Dat is misschien waarom de webOS ose hebben gestart. Dan hoeven ze over een tijdje niet meer zelf de updates te verzorgen, maar gaat dat net als LibreElec via de community...

Zelfde is mijns inziens voor de mobiele markt. Mijn Moto G2 krijgt al tijden geen updates meer. Maar draai dmv LineageOS toch Android 7.1.2.
Dank! Ik overweeg ook LineageOS voor mijn Galaxy S4 Active, inmiddels ook +4 jaar oud en begint nu pas een klein beetje vervelend te doen met dingen als een NRC.Next app die continue crasht. Een goede update kan dat vast verhelpen.

Wel heel erg triest dat de mobiele markt zo de wegwerpmaatschappij in stand houd en geen enkele verantwoordelijkheid neemt op software (security) gebied..
Had je een tv van 2017 gekocht was er wel iets om teleurgesteld over te zijn omdat er iets nieuws in de 2018 modellen zit. Helaas, maar de ontwikkeling stopt niet maar een tv moet een keer uitgebracht worden.
Het probleem zit hem er denk ik vooral in dat het doorgeven van een signaaltype in de software verwerkt kan worden zonder dat de tv hier zelf chips voor nodig heeft.
Zo heeft Phillips dit gedaan voor een groot gedeelte van hun tv's vanaf 2015, En Samsung ook voor eeneen grote range van hun tv's.
Het is ook een probleem dat tegenwoordig iedereen, ieder jaar een nieuw model 'moet' uitbrengen. Ondanks dat er geen of nauwelijks nieuwe functionaliteit in zit. Dit maakt het voor de consument erg onoverzichtelijk wat ze nu moeten kopen of beter nog even kunnen wachten.
Er zijn workarounds volgens mj. Ziggo Horizon geeft al 5.1 door, hang je er een receiver achter met Dolby Virtual:X ofzo? https://www.digitaltrends...-receivers-dts-virtual-x/
Maargoed ik snap wat je bedoelt, een slimme tv die na een half jaar al niet meer "slim" is.
Als dat wel is toegezegd als update, dan heb je natuurlijk iets om over te klagen. Zo niet, dan is het pure bonus als ze het wel toevoegen. Daarnaast moet je natuurlijk wel een Atmos-capable receiver en de juiste hoeveelheid luidsprekers hebben, anders heb je nog steeds niks aan Atmos.
Dank voor je bericht; het is niet expliciet toegezegd helaas. Ik ben super tevreden over de tv (prachtige kleuren, snel en scherp beeld), maar als je rond de 2000 euro uitgeeft en je ziet een maand later dat de opvolger het wel heeft (qua specificaties volledig gelijk!) kan je begrijpen dat ik het jammer vindt.
Oplossing zou wat mij betreft zijn dat het in een software update wordt meegenomen (zijn ook al lang geen updates meer geweest voor deze prachtige tv!).

Interessant punt is dat op het internet (https://www.theverge.com/...-dolby-atmos-arc-petition) er wel petities worden gestart. Vanzelfsprekend heb ik ze ingevuld ;-)
Wij gaan ook denk ik een LG aanschaffen puur omdat ik veel op dit forum lees dat het qua kleuren en alles toch de betere is. De ''fake QLED'' van Samsung zou er dus niks bij zijn.

Mijn budget is toch wel €2000,- maximaal. Mag toch hopen dat ze in deze prijsklasse geode televisies hebben. Wat ook voor gamen (low latency) hebben...
Ik hoor juist voor de kleuren moet je bij qled zijn, contrast de oledkes
Exact en als je wat mee wilt krijgen van de film zonder verduidsterende gordijnen, of HDR dan zal je dat ook niet met OLED redden.

Er is geen betere, enkel 'onder bepaalde omstandigheden is dit het beste'.
Ik weet niet hoe veel zon er op jouw scherm straalt maar de brightness van mijn scherm (bij normaal gebruik, dus geen zon direct op je scherm) staat erg laag en vind ik vaak nog te vel.
Ik kijk overdag geen tv, ik noem gewoon wat constateringen uit reviews op, dat niet alles voor iedereen op gaat of als storend ervaren word is prima mogelijk.
Voor HDR beeldmateriaal is Qled wel al de betere vanwege het grotere kleurbereik en de grotere lichtopbrengst. Bij gewone blu-ray's heb je daar minder profijt van MAAR we gaan zo langzamerhand naar HD HDR blu-ray's.....
Gewoon niet dus dit. Qled heeft een hogere maximale helderheid, dat gedeelte van je verhaal klopt, maar HDR is meer dan dat. Kleurweergave is beter, Donkere tonen ook. laat deze 2 in de regel beter tot zijn recht komen op Oled panelen.

Dat HDR mooier is op een QLED is een uitspraak die niet ondersteund kan worden door feiten.
Wel volgens andere reviews. Maar dat zie je ook vast niet als feit. ;)
Ik kan niet zeggen dat veel oled tv's natuurlijke kleuren hebben, vaak oververzadigde kleuren, maar dit lijkt minder belangrijk te zijn dan een pikzwarte achtergrond...Pikzwart, wat in de natuur niet eens voorkomt...

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 9 april 2018 10:54]

Nee inderdaad, een "Review" is niet per definitie een feit nee. Een review is een mening van de reviewer. Die kan onderbouwd zijn met technische feiten, maar dat is lang niet altijd het geval.

Al met al lees ik nog niets van jou wat fatsoenlijk onderbouwd is. Oled zou zijn "uitontwikkeld" en Qled is de toekomst? Qled borduurt verder door op LCD techniek en als dat door kan ontwikkelen dan kan Oled dat ook wel.

Ik kan overigens ook linken naar een veelvoud van reviews die aangeven dat OLED een beter beeld geeft dan QLED, 1 ervan pas enkele dagen oud:
https://www.digitaltrends.com/home-theater/qled-vs-oled-tv/
Als je online zoekt kan je genoeg soortgelijke verhalen vinden.

De uitspraak dat QLED panelen hogere helderheid kan halen is er een die ondersteund kan worden door het feit dat er geen enkel OLED paneel een hogere peak brightness kan bereiken dan de QLED panelen.
De uitspraak dat HDR er beter uitziet op een QLED is totale onzin, omdat er geen enkel goed onderbouwd argument is die dit kan staven.

Verder vind ik persoonlijk de kleuren op een LG Oled paneel veel fijner dan die op een Samsung Qled. In beide gevallen kan een goede calibratie het verschil maken, maar out of the box staan de Qleds in ieder geval vaak te helder afgesteld, om weer het argument van maximale helderheid te benadrukken. Met als gevolg dat alles dan ook meteen te helder wordt weergegeven.
In mijn ogen komen alle donkertinten beter tot zijn recht op een OLED. Met als bijkomend voordeel dat een Oled scherm mede daardoor ook veel rustiger is voor de ogen.

Even totaal niet gerelateerd: Pikzwart komt niet voor in de natuur? Echt niet? Een groot deel van ons eigen universum is pik en pikzwart ;)

[Reactie gewijzigd door morten op 9 april 2018 17:00]

Met OLED red je het prima zonder verduisterende gordijnen en met HDR. Laat je niets wijsmaken door Mr Samsung. Algemeen gesproken is OLED de betere keuze, vandaar de in smartphones OLED schermen beter zijn en in geen review van een TV een LCD verkozen zal worden boven een OLED;
Prima. Ben je er trouwens al achter wat het verschil tussen LCD en OLED is? watercoolertje in 'reviews: LG 55"-oled-tv'
Graag een linkje naar een review van een qled tv die zegt dat de kleuren beter zijn dan een OLED;
Iedereen lijkt er wel een mening over te hebben. Ik stel voor om eens naar een goede TV winkel te gaan waar ze de schermen niet op demo stand hebben staan en oordeel dan zelf. Is echt een andere ervaring als in een Media markt / BCC oid.
@no_way_today • 6 april 2018 15:26
Iedereen lijkt er wel een mening over te hebben

Uiteraard, iedereen heeft ook een anale sluitspier.
Haha. Ik doelde meer op een mening hebben zonder ooit met eigen ogen te hebben vergeleken.
Ik heb het gedaan en toen werd vrij snel duidelijk dat LG OLED mooier is dan QLED ;-)
Had niet anders verwacht ;)
Precies. En op kleurgebied maken je hersenen erg toch wel een zooitje van..
Zie deze bekende illusie, waar het witte vakje op het schaakbord precies dezelfde kleur heeft als het zwarte: http://www.psyblog.nl/wp-...ds/2011/04/schaakbord.jpg
Van wat ik heb kunnen zien in de winkels is dat QLED van Samsung in ieder geval wel al een beter contrast heeft dan Edge-led.

Maar OLED walst er toch wel lekker overheen hoor. QLED blijf je toch de backlight zien waarbij zwart een merkbare blauw gekleurde gloed heeft. Maarja, die inputlag blijft jammer.
Is 21ms inputlag te doen voor je.

De 2017 LG Oled modelen zijn dit al en de 2016 modelen hebben meerdere updates gehad en ook aanzienlijk naar beneden gebracht. Artikel

Ik wacht waarschijnlijk op de 2019 modelen met HDMI 2.1, Freesync en lagere prijzen.
De meeste QLED's van Samsung hebben ook gewoon edge-lit met led lampjes hoor ;) Ik ontken niet dat de QLED tv's goede panelen hebben, maar de meeste zijn wel edge-lit. Alleen de topmodellen Q8 en Q9 van dit jaar gebruiken FALD.

[Reactie gewijzigd door job_h op 6 april 2018 16:00]

Het ligt er maar aan wat voor een OLED-tv je wilt, maar de 55C7 gaat (na bellen met de winkel) voor ca. € 1400 over de toonbank. De 65" modellen naderen de € 2000 maar zitten daar nog wel een stukje boven. In Duitsland kan je overigens 55"- en 65"-modellen vaak voor een paar honderd euro minder kopen dan hier. De MediaMarkt heeft daar geregeld acties. Zie voor meer informatie ook [Zero Tolerance]\[Prijs-discussie] OLED Televisies - deel 2
Tip: [Zero Tolerance]\[Prijs-discussie] OLED Televisies - deel 2
Nooit een TV zomaar in de winkel aan de prijs die er staat kopen. Een simpele mail / telefoontje doet wonderen aan de prijs.

Vorig jaar een nieuwe Oled E7 series gekocht voor 2300 euro, terwijl die overal als 3000-3500 stond ;)

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 6 april 2018 13:41]

De QLED tv van 2018 (die met FALD) zijn zo goed geworden dat ze volgens tests in aanmerking komen voor de titel 'beste tv van 2018'.

Helderheid is veel groter, kleurbereik is aanmerkelijk beter, zwartwaardes zijn nagenoeg gelijk aan de OLED tv.'s. Daarbij geen inbranden.

"Samsung QE65Q9FN Review: Quite possibly the best TV we’ve seen all year"
http://www.trustedreviews.com/reviews/samsung-qe65q9fn

[Reactie gewijzigd door Dominozem op 6 april 2018 15:49]

Eindelijk eentje die iets genuanceerder over oled vs qled denkt. De echte qleds zijn zeker een geduchte tegenstander voor oled.

Als de microleds straks komen kan oled wel inpakken. ;)
OLED heeft de strijd verloren. Laat LG maar genieten van dit jaar, want de OLED glorie duurt niet lang meer.

Wat klinkt dat triomfantelijk. Ben je wat gebrouilleerd met LG?
Triomfantelijk? Vreemde interpretatie. Het is niets meer en minder dan een vaststelling. LG maakt hele mooie dingen, het is een prachtig bedrijf maar OLED gaat het niet worden.
Maar als je geen Samsung rommel in huis wil, moet je naar alternatieven zoeken. Dan is OLED het nieuwe plasma. Uitstekende kwaliteit, maar wel enkele nadelen. Sony LCD zou ook nog een goed alternatief zijn. Voor de beste motion moet je bij Sony zijn.
Ik ben in iedergeval helemaal klaar met Samsung, wat een slechte ervaringen heb ik daarmee gehad.
qleds q8 en q9 zijn net zo duur als de oleds, de qleds doen het ook best goed vind ik. Samsung heeft wel een punt dat hun qleds niet inbranden. Zag laats een paar oleds in de winkel die denk ik al een jaartje het zlefde hdr filmpje afspeelde toch wel inbranding van de letterjes hdr+ en meer hadden. Maar ldeds geven ook wel weer heel mooi beeld. ben er zelf nog niet helemaal uit. mijn voorkeur gaat toch meer naar oled van LG dan een qled q8 denk ik. Al is het alleen maar dat ik Samsung een beetje te hoog van de toren blazen met zijn qleds en ook extreem duur zijn.
Ik snap wel dat die OLEDs van LG goed lopen. Heb er inmiddels zelf ook een, en ben er heul blij mee. OLED is awesome :)
Ik vraag mij wel af of LG op de lange termijn wel een goed merk is. Ik zie LG tv's geen 10 - 20 jaar mee gaan, maar misschien vergis ik me.
Heb zelf een LG LCD, inmiddels 10 jaar in gebruik en wil maar niet kapot gaan :P
Dit is m'n 2e LG. De vorige was een 50" plasma, deze heb ik 8 jaar gehad. Maar er was absoluut niks mis mee, ik ben gewoon een veeleisende tweaker die behoefte had aan wat nieuws ;) Hij is doorverkocht aan de vriendin die er nog veel plezier aan heeft.
Sony en Panasonic gebruiken nu LG schermen met eigen elektronica erachter. Je ziet dat de Sony zelfs beter is dan de LG, ook de Panasonic zal wat beter zijn dan de LG voor wat betreft de levensduur.
Waarom denk je dat LG niet lang mee gaat en Samsung wel ?
Ik vind de prijzen van de OLED tv's van LG stevig, maar ik gun het ze wel. Ze hebben een risico genomen en dit heeft goed uitgepakt voor ze. Laat ze nu maar even profiteren van hun gok.

Hun mobieltjes divisie ligt min of meer op apegapen, dus de winsten bij de tv divisie wordt grotendeels teniet gedaan door de verliezen daar. Boven de streep blijft er nog wat over gelukkig.
LOL, ze hebben de licentie van Kodak gekocht, die heeft de techniek dus ontwikkeld. Ze hebben geluk gehad dat Kodak in zwaar weer zat betreffende financiën. Kodak heeft daarom veel patenten moeten verkopen, waaronder deze voor witte OLED's met een kleurenfilter.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 6 april 2018 18:38]

Nog een 1300 euro voor een 55 inch is best betaalbaar. product: LG B6V
Recent toch maar voor een high end Sony 4k LCD tv gekozen. Ik weet dat ik inlever op contrast. En elke winkel zegt dat het inbranden minder een probleem is dan op de modellen van vorig jaar. Maar geen één winkel/fabrikant geeft er garantie op. :X
In principe geen slechte keuze, zolang je op je LCD TV maar local dimming hebt zitten, dan compenseer je het tekort aan contrast toch aardig!

Helaas worden het dan wel OLED prijzen (of net 200 euro goedkoper), en vraag ik me af waarom je niet die paar honderd euro extra spaart en alsnog een OLED koopt :P

''En elke winkel zegt dat het inbranden minder een probleem is dan op de modellen van vorig jaar. Maar geen één winkel/fabrikant geeft er garantie op. :X''

Klopt, maar ik zou je niet teveel zorgen maken over het inbranden.. het is voor een fabrikant makkelijk gezegd zodat het niet naar hun verhaalt kan worden, maar LG geeft echt niet meer massaal OLED TV's weg die na een paar maanden helemaal ingebrand zijn.

Het enige waar je wel rekening mee zou moeten houden is dat je op dode pixels let, dat kan nog wel eens een issue zijn ;)
yep, het is een tv met local dimming geworden. Ook jij zegt, niet teveel zorgen maken, pixels die vast kunnen zitten, valt wel mee, etc. maar nog steeds 0,0 garantie.

onze tv staat soms dagen achter elkaar aan. (alleen zzp'ers in huis) in de ochtend het ontbijt nieuws, als radio, soms een natuur docu om de stilte op te vullen, in de avond film, netflix of xbox. Ik zie best veel kans op inbranden in onze situatie. :|
Als je een half uur lang hetzelfde plaatje aan hebt staan zonder dat het beeld hoeft te verversen, ja dan ''bestaat er een kans dat het gaat inbranden''.

Als dat vaak gebeurt, wat mij niet lijkt als je constant filmpjes aan hebt staan, of games speelt of op netflex iets aan hebt staan; lijkt me niet dat je je dan erg zorgen hoeft te maken.

Des al niet te min, LCD met local dimming; ook een goede keuze!
Logo van national geographic of andere zender? game HUD / health bar in de tv na een uurtje (of 2, 3) diabo 3? Ik durfde het nog niet aan.
Ik heb zelf nog geen OLED, maar irriteer me mateloos aan de backlight. Tis al aardig betaalbaar geworden :)
En nu graag OLED vanaf 42 inch gaan produceren, dan kan ik het ook nog ergens kwijt.
Tja Phillips had een hoop winst kunnen hebben als ze hun helft van LG Display (Toen LG-Philips) niet verkocht hadden... Maarja dat is hun strategie al jaren.. Alles maar verkopen..
Weet iemand een domme TV met 4k, zwart van kleur met mooie zwarte platte voet en minimaal 55 inch.
Domme 4K's bestaan denk ik niet. Dan kom je op een monitor, maar of die er in 55 inch zijn, iemand?
reviews: Monitor-innovatie op CES 2018: 5k-ultrawide, hdr, oled en BFGD's

55 Inch weet ik inderdaad niet. En op bovenstaand moet nog even gewacht worden!
Domme TV's worden zo goed als niet meer gemaakt, dit is eigenlijk je enige optie: pricewatch: Salora 55UHL2500 Zwart (Mijn schoon oma is er erg blij mee)

Maar als je wat meer te bestenden hebt, ik heb zelf de 'domme' voorganger van deze TV: pricewatch: Philips 55PUS6262 Zwart De 'smart' functionaliteit die er in zit zou ik gewoon negeeren, maar het scherm zelf heeft een uitstekende prijs/prestatie verhouding :)
Goedkoop, maar er staat nergens wat over de kleurendiepte van de Salora. Zelfs niet op de site van Salora... Zal wel een 8-bit paneel zijn.
Je zult waarschijnlijk een monitor nodig hebben die ook in bedrijven worden gebruikt. wat is zeker weet is dat die vaak 1080p zijn. Maar domme tv's moet je niet verwachten van de grote fabrikanten, hier is geen markt voor.

Maak een topic voor dit soort vragen, hier wordt over LG's winst gepraat

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee