Blizzard gaat login via Facebook mogelijk maken

Inloggen op games van Blizzard kan binnenkort via Facebook Login. Daarnaast wordt het mogelijk om via de Facebook Live-api games direct te streamen via de Go Live-functionaliteit in de games van Blizzard.

Dat laatste houdt in dat gamers hun activiteit live kunnen streamen naar hun Facebook-tijdlijn. In eerste instantie wordt gewerkt aan het beschikbaar maken van de videofunctionaliteit in Overwatch. Het inloggen op games via Facebook moet later deze maand al beschikbaar zijn voor games als World of Warcraft, Heroes of the Storm, Hearthstone Starcraft II, Diablo III en Overwatch.

Naast het streamen van video komt via Facebook ook een groot aantal nieuwe mogelijkheden voor het doen van marketinguitingen en andere reclame-gerelateerde inhoud. In aanloop naar het uitbrengen van Overwatch maakte Blizzard al gebruik van Facebook's marketingmachine, schrijft Blizzard in een persbericht. Hierbij wordt niet alleen Facebook gebruikt, maar ook Instagram.

Het geeft ook de mogelijkheid aan Blizzard om meer 'sociale' verbindingen toe te voegen aan zijn games. Het Overwatch-evenement rond de start van de verkoop werd bijvoorbeeld live via Facebook uitgezonden, maar eerder streamde het gamesbedrijf al Heroes of the Dorm, een studentenkampioenschap rond Heroes of the Storm.

Beeld: Overwatch

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

06-06-2016 • 19:14

59 Linkedin

Reacties (59)

59
57
32
0
0
9
Wijzig sortering
Gebruik het als je het wil gebruiken, anders gebruik je het niet. Simpel zat. Doe eens niet zo moeilijk, mensen. Ik begin zo langzamerhand erg moe te worden van die anti-Facebook campagnes hier in de comments op Tweakers.

Edit: Yeah, downmods! 8-)

[Reactie gewijzigd door Chrisjuh_15 op 6 juni 2016 20:01]

Zo simpel is het lang niet altijd. Neem Spotify, nu kun je dat (nog) wel zonder facebook gebruiken, maar eenmaal gekoppeld aan Facebook kun je het niet meer ontkoppelen, je moet dan een compleet nieuw Spotify-account aanmaken.

Facebook is echt een gevaarlijk grote speler aan het worden, of is het al geworden. Google trouwens ook.
Anoniem: 659271
@ikvanwinsum6 juni 2016 21:14
Sowieso zijn al die grote techbedrijven erg eng. Ze kunnen miljarden mensen beïnvloeden door ons bepaalde informatie niet te tonen. Zoek eens op NPO Doc de docu over Google Books. Creepy.
Of de censuur van politieke berichten zoals aangegeven door een ex-facebook medewerker:
http://timesofindia.india.../articleshow/52200313.cms
https://www.theguardian.c...-censor-conservative-news

Wil je zo'n bedrijf toegang geven tot al jouw (persoonlijke) gegevens?
+3 punten voor ikvanwinsum
En dit is wat ik probeer te vertellen. Nu kan je nog kiezen en wat @falconhunter ik snap jou reactie nu.. deze is niet geheel objectief.. Maar zolang er een keuze is vind ik dingen prima.
Echter als communicatiemedewerker werk ik dagelijks met media en weet als geen ander hoe Facebook werkt. En dat is voor mij een reden om juist geen profiel aan te maken. Heerlijk leven zonder Facebook :-) zouden meer mensen moeten doen!
Er komt een tijd dat je die keuze niet meer krijgt en dan MOET je wel anders kan je het spel niet meer spelen. Ik zit niet te wachten op die tendens.. En we zeuren niet we constateren een groter wordend probleem. En dat jij daar geen moeite mee hebt prima, maar laat de rest aub in zijn waarde.
Anoniem: 310408
@SWworld6 juni 2016 20:24
En dat jij daar geen moeite mee hebt prima, maar laat de rest aub in zijn waarde.
Als jij niets met facebook te maken wil hebben gebruik je dit soort services niet. Maar jij stelt dat het een 'groter wordend' probleem is zonder duidelijk te maken wat er nu werkelijk een probleem aan is. Dat de mensen die het gebruiken niet weten dat het 'evil' is?

Persoonlijk heb ik liever dat facebook mijn passwords afhandeld dan een kleine firma waarvan ik niet zeker ben of ze hun beveiliging op order hebben. Ik ben de manager van een tiental forums waar facebook zeker niet populair is. Maar 35% gebruikt nu al Facebook als inlogmanager (en het grooeit echt snel). Ik laat die mensen in hun waarde.
Precies, Falconhunter. Niemand verplicht je de login van Facebook te gebruiken, het is slechts een mogelijkheid! En er staat nergens geschreven dat je dalijk enkel kunt inloggen via Facebook. Zet even je aluhoedje af, thanks.
Anoniem: 204567
@Chrisjuh_156 juni 2016 21:11
Ik heb al meer dan eens openbare wifi's gezien waar je met facebook moest inloggen om te kunnen gebruiken. Meestal is het of facebook of email, maar inmiddels zie ook langzaamaan varianten verschijnen waarin het per se met facebook moet.

Ik vind het zeer verontrustend dat alles wat je doet overal maar aan je persoonlijke account moet worden gekoppeld. Facebook krijgt op die manier belachelijk gedetailleerde zeer persoonlijke informatie over iedereen.
maar je blijf toch nog altijd zelf de baas, en bepaal toch zelf of je daar aan mee doen of niet? Ik had het pas ook nog via mn mobiel ergens dat ik iets wilde doen en alleen verder kwam door in te loggen via Facebook. aangezien ik dat nooit doe op openbare netwerken heb ik gewoon gewacht tot ik thuis ben en het op een andere manier gedaan.

Dat het verleidelijk is, is keiharde waarheid, maar zodra je er aan toe geef ben je toch zelf de zwakste schakel daarin.
Anoniem: 204567
@huntedjohan7 juni 2016 00:05
Zeker, en ik log dan ook hooguit in met een bullshit account, of helemaal niet.

Maar ik vind het wel een verrotte ontwikkeling.
Ik vind het zeer verontrustend dat alles wat je doet overal maar aan je persoonlijke account moet worden gekoppeld. Facebook krijgt op die manier belachelijk gedetailleerde zeer persoonlijke informatie over iedereen.
Wat houd iemand tegen een tweede account aan te maken (welke dus niet persoonlijk is) en daarmee in te loggen ... Ik zie het probleem niet. Gewoon creatief omgaan met de mogelijkheden die je hebt.
Doe dat Twitter vogeltje anders even weg, dan is je bias niet zo duidelijk. Dat jij social media geweldig vindt is prima, maar ik hoef er mijn immersie en game ervaring niet door te laten verzieken. Ik vind social media persoonlijk een van de meest irritante en zinloze uitingen van deze tijd. Tja...

En het is gewoon wél zo dat de massa bepalend kan zijn hierin, en er ontstaat een vorm van groepsdruk-monopolie onder Facebook waardoor je er steeds moeilijker omheen kunt - terwijl dat toch een belangrijk onderdeel van vrije keuze is, lijkt me. Het is nogal wat als je Facebook nodig hebt om je vrienden online te kunnen benaderen, als Facebook helemaal niets te maken heeft met de game zelf.

Je 'overgeven' aan Facebook door er overal mee in te loggen en overal mee online te zijn, vind ik een zwaar ongewenste ontwikkeling die getuigt van een gigantisch gebrek aan inzicht in waar dit bedrijf mee bezig is.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 7 juni 2016 08:14]

Anoniem: 80487
6 juni 2016 19:21
Wordt het dan ook was losser met de "beveiliging" aangezien je dan meer grip hebt op wie de login doet?
Momenteel heb ik er nogal eens last van dat Blizzard gewoon mij uit mijn account lockt als ik een VPN verbinding op zet naar werk. Dit is bijzonder vervelend en zou ik best graag van af willen.
Voeg een Authenticator toe (hardware of op je telefoon), en dit probleem zal verdwijnen. Je moet dan gewoon op ieder nieuw IP waarmee je inlogt een keer de code invoeren. Bij accounts zonder Authenticator is dit inderdaad een beveligingsmaatregel tegen account theft.

Bij een VPN verbinding naar het werk zou je ook kunnen kijken of ze deze als split tunnel i.p.v. tunnel all kunnen inrichten, dan zou je dit issue ook niet meer moeten hebben.
Anoniem: 80487
@Dennism7 juni 2016 10:10
Bij een VPN verbinding naar het werk zou je ook kunnen kijken of ze deze als split tunnel i.p.v. tunnel all kunnen inrichten, dan zou je dit issue ook niet meer moeten hebben.
Ik zie dit meer als een gebrek in de client, dan de manier waarop VPN werkt. Ik zie er niet iets in om daar mijn VPN op aan te passen.

Authenticator verhaal is eerder voorgesteld, zal er eens naar kijken.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80487 op 7 juni 2016 10:11]

De Battle.net client kijkt naar de default gateway. Als de VPN deze aanpast, dan zal de client mee gaan. Normaliter heb je bij VPN basis 2 opties, bij optie 1 gaat al het verkeer via de VPN zodra deze wordt aangezet. O.a. VPN gebruik voor privacy redenen gebruiken dit vaak. Deze optie zorgt ook echter voor het triggeren van de Battle.net beveiliging.

De 2de optie die je vaak ziet, en bedrijfsmatig veel gebruikt wordt is dat enkel het verkeer naar een of meerdere subnets die bij het bedrijf in gebruik zijn via de VPN gerouteerd worden. Deze vorm van VPN triggered normaliter de beveiliging van de Battle.net client niet, omdat hier het verkeer dat niet specifiek gericht is naar de via VPN gerouteerde subnets gewoon via de standaard default gateway naar buiten gaat. Als de bedrijfs vpn echter ingericht is zoals optie 1 zal deze de beveiliging wel triggeren.

Dit is niet een gebrek in de battle.net client, maar wordt veroorzaakt door keuze van inrichten van de VPN oplossing. Wil / kan je deze inrichting niet aanpassen dan is de enige optie om de Battle.net beveiliging niet te triggeren gebruik maken van de authenticator of zorgen dat via een custom persistant route het verkeer naar Blizzard altijd via de gateway van de provider gaat wat vrij lastig is (of er altijd voor zorgen de VPN of altijd aanstaat dan wel altijd uitstaat wanneer de Battle.net client verbonden is).

[Reactie gewijzigd door Dennism op 7 juni 2016 11:29]

Anoniem: 80487
@Dennism7 juni 2016 12:43
Dit is niet een gebrek in de battle.net client, maar wordt veroorzaakt door keuze van inrichten van de VPN oplossing. Wil / kan je deze inrichting niet aanpassen dan is de enige optie om de Battle.net beveiliging niet te triggeren gebruik maken van de authenticator of zorgen dat via een custom persistant route het verkeer naar Blizzard altijd via de gateway van de provider gaat wat vrij lastig is (of er altijd voor zorgen de VPN of altijd aanstaat dan wel altijd uitstaat wanneer de Battle.net client verbonden is).
Jij ziet in dit verhaal niet het absurdistische? Ik ben de beheerder dus ik regel toevallig mijn VPN zelf maar zie je het al gebeuren dat een end-user met zo'n change request bij een random IT afdeling aankomt vanwege de Battle.net client? Het is namelijk in mijn ogen niet normaal dat software problemen heeft met VPN, hoe deze ook ingeregeld is.
Even afgezien dat split tunneling lang niet altijd een even simpel toe te passen is, zeker niet als er aan de andere kant van die VPN meer gebeurd dan slechts een ander subnetje waar wat apparaten op aangesloten zijn.

Ik zie de security implicaties ook gewoon niet die Blizzard er toe beweegt überhaupt deze maatregel op deze manier toe te passen.
Diefstal van het apparaat misschien? Maar dan heb je allicht grotere zorgen dan een tamelijk insignificant game account. De rest van je data bijvoorbeeld.
Hoe gaat die client om met laptops als de gateway de doorslaggevende factor is? Zit je met je account te ouwehoeren elke keer als je ergens verbinding maakt met WiFi?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80487 op 7 juni 2016 13:04]

Jij ziet het verkeerd, de software heeft geen problemen met VPN, de software heeft alleen een beveiliging tegen het snel veranderen van IP adressen wanneer je geen 2 factor authenticatie gebruikt. De Battle.net client zelf kan prima omgaan met VPN mits je een authenticator hebt (omdat dan de account beveiliging anders is geregeld), of een split tunnel gebruikt en dus je IP niet veranderd wanneer je verbinding maakt een VPN (en inderdaad, zoals je zegt kunnen ook Wifi verbindingen een issue geven als je geen 2 factor gebruikt en vrij vaak van wifi verbinding wisselt).

Dat je bij een IT afdeling niet aan hoeft te komen met een change request voor dit soort zaken, uiteraard. Maar dat neemt nog niet weg dat dit geen direct issue is van de Battle.net client, maar een inrichtingsissue in combinatie met een beveiliging (die trouwens niet in de client zit, maar in de login servers van Blizzard, als je een van de games start zonder de Battle.net client te gebruiken heb je hetzelfde issue) Ieder stukje software dat voorzien is van een beveiliging op veranderingen van het uitgaande IP zal bij een inrichting als de jouwe problemen geven.

Deze beveiliging is door Blizzard enkele jaren geleden ingesteld om accountdiefstal te voorkomen. door o.a. Phising en datalekken bij (game relateerde) sites kwam het regelmatig voor dat Battle.net account gestolen werden en doorverkocht en/of leeggetrokken van ingame zaken die geld waard zijn (vooral WoW en Diablo) en gebruikt voor (gold) spam activiteiten. Ik denk dat juist voor veel mensen het account meer waard is dan het apparaat waar ze op spelen, zeker als je praat over accounts met jaren lange WoW progressie, volledige Hearthstone collecties, volledig gegearde diablo toons e.t.c..

[Reactie gewijzigd door Dennism op 7 juni 2016 13:24]

Hier had ik eerder ook last van, maar toen ik mijn authenticator had toegevoegd had ik hier geen last meer van. Dan vraagt hij gewoon nogmaals om je auth code. Kost minder werk dan wachten op een maitlje en je account weer unlocken.
Moeten jullie niet gewoon werken op je werk ? :+
Hij was niet op zn werk anders hoef je niet te vpnen :Y)
Oja! Had andersom gekund ivm met die login problemen en je baas niet te willen laten weten dat je zit te gamen ;)
Nee nee, het gebeurt wel vaker dat je rustig zit te gamen, dat er één of ander pineut je belt omdat ie links van rechts niet kan onderscheiden, om het cru te zeggen.
Dan zit je daar, rustig te gamen, met je headset op en je gsm tussen je headset en je oor. Op een bepaald moment merk je echter dat Mr Peanut echt wel niet capabel is om het probleem te verhelpen, dus dan even de VPN verbinding opzetten en op je 2de scherm remote inloggen om zo het probleem op te lossen.

Op dit moment gaat het mis bij sommige games.
Heb ik echter opgelost door een VM aan te maken hiervoor. :D
Ik denk dat je dit meer moet zien als iets bovenop. De inlog van Blizzard zit redelijk veel beveiliging op, waarbij je IP wordt gecheckt en je een authenticator kan instellen etc. Ik denk dat je dan naast je inlog ook kan connecten met FB.
maar vreemd genoeg is het wachtwoord bij blizz niet case sensitive :') ik heb in mijn ww een hoofdletter maar maakt niet uit of ik een kleine of grote letter gebruik.
Klopt helemaal, al weet ik niet zeker of dat alleen is bij de client side games of over de hele battle.net account pagina.

Slordig is het wel overigens ....
Dat bestaat niet.
Dat is toch een van de laatste dingen waar ik mijn ervaringen op wil delen. Eerder al Twitter integratie in World of Warcraft, die volgens mij ook echt door bijna niemand word gebruikt.
ik ben het daar wel mee eens.
ik hoef niet dat M.zuckerberg er ook nog is vandoor gaat met data van mijn game historie en spellen die ik bij blizzard speel
nog ff en dan kan ie gewoon de stekker er uit trekken en werkt niks meer omdat facebook niet meer werkt
Anoniem: 126717
@Emula6 juni 2016 19:36
Wel een beetje positief blijven, een "groot aantal nieuwe mogelijkheden voor het doen van marketinguitingen en andere reclame-gerelateerde inhoud". Ik durf te wedden dat je echt niet zonder kan. ;)

Gelukkig is dit opt-in tot dusver. Sites, apps, games en programma's waarbij je moet inloggen met een social media account laat ik ultralinks liggen. Ze zijn er nog niet, maar nog even en je kan er bijna niet meer omheen.
Mijn familie kijkt mij altijd bijzonder vreemd aan als ik zeg dat ik geen tinder kan gebruiken omdat ik geen facebook hebt.
Ben ik blij dat ik nog kan terugvallen op bijv nfsu2, revolt, total annihilation, rct2, c&c, enz :P

Speel ze nog regelmatig (vandaag nog rct2!), heerlijk geen gezeik.
Behalve dan dat ze attractie x niet kunnen vinden :P
Roller coaster tycoon inderdaad zowel deel 1 als 2 blijft heerlijk, ook red alert 2 en generale blijf ik spelen.

Ook warcraft 3 en age of mythologie, spellen die ik blijf spelen terwijl games van nu 1 keer uitspelen en klaar er mee.
Speel C&C zero hour (shockwave mod) en C&C kanes wrath ook zo nu en dan nog. Warcraft 3 alleen als we lannen met wat vrienden, niet echt mijn ding maarja dat hoort er bij.

Speel de laatste tijd ook weer Fallout (3 en nv). 4 geprobeerd maar meh.

Wat betreft rct ben ik erg benieuwd naar parkitect en planet coaster als opvolger.
Zero hour speel ik niet met Shockwave maar gewoon origineel, ben skirmisch eens alle mappen aan uitspelen.
Misschien dat ik daarna eens shockwavemod ga doen, C&C kanes wrath is al te nieuw en vond ik al niet leuk meer.

Inderdaad beide rct games zien er leuk uit ook erg benieuwd rct 1 en 2 was leuk, maar 3 vond ik al niks aan meer en hoor dat World ook tegen valt.
Anoniem: 310408
@Emula6 juni 2016 20:16
nog ff en dan kan ie gewoon de stekker er uit trekken en werkt niks meer omdat facebook niet meer werkt
Of je leest even: "Inloggen op games van Blizzard kan binnenkort via Facebook Login". Als daar 'moet' staat in plaats van 'kan' zal je argumentatie vele malen krachtiger zijn.
KAN. wil niet per definitie zeggen dat ie ook jouw data niet KAN ophalen.
het is niet dat ik het straks kan gebruiken om in te loggen het is dat. facebook straks bij de data kan die ik al helemaal niet met facebook samen wil gebruiken

ikzelf heb wel een facebook account maar ik gebruik het zelden, het nut is ervan af en ik hoef mijn info niet iedere dag te posten op een site die er geld voor vangt en de regels ook nog is aan de laars lapt
Twitter integratie is handig, zeker als je dan enkel met Twitter kan inloggen. Dan heb je namelijk de mogelijkheid tot 2 Factor Authentication voor je account zonder dat de website zelf die functie moet hebben.
Bij twitter hoef je trouwens ook geen echte naam / gegevens te gebruiken.

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 6 juni 2016 22:20]

Anoniem: 659271
6 juni 2016 21:10
Langzamerhand gaat blizzard toe naar een ontwikkelaar die games vol microtransacties aanbiedt. Ikzelf speel al 5 jaar SC2 (master biatches!) en in een keer zien we daar een Nova Pack voor €15 en voor €5,- kan je een extra personage in Co-op spelen.
Moet zeggen dat ik het in het geval van SC2 niet eens zo onlogisch vind, in de basis was die game na het uitbrengen van deel 3 "af", als ze nu doorgaan met periodiek wat nieuwe content uit brengen die qua speeltijd het bedrag van de microtransactie waard is en daarmee de game nog een tijd blijven uitbreiden, zou ik dat niet eens erg vinden.

Een facebook login zal ik echter nooit gebruiken net als bijv. de Twitter optie in WoW daar ik geen echte social media gebruiker ben en ik liever gewoon mijn B.net + authenticator gebruik. Maar ik kan me best voorstellen dat een deel van de spelers dit wel graag zou hebben. In bijv. mijn woW guild zie ik dat bijv. Facebook best populair bij een redelijk grote club mensen om ook buiten het spel om contact te houden. Zelf vind ik het niets, maar imho ieder zijn ding.
Grappig genoeg zou ik dergelijke dingen geen enkel probleem vinden als het hier om een Google+ login ging. Facebook vindt ik een beetje "eng" geworden.

Ik verwelkom het inloggen met 1 account op zoveel mogelijk plaatsen mits de "host" een degelijke beveiliging heeft. Misschien naief van me.. maar ik heb nog nooit door gehad als Google me ergens met een advertentie opzadelt. (Toegegeven.. ik gebruik adblock) maar bij Facebook kan je er gewoon echt niet meer omheen.

[Reactie gewijzigd door Tizdale op 6 juni 2016 21:55]

Good guys Google?

Ik kijk er op de volgende manier tegen aan, in de 2e wereldoorlog waren de nazi`s heel blij met nauwkeurig nederland die van iedereen registreerde wat je geloof was. Wat voor kwaad kon het?

Vergelijk dat eens met wat er nu van je in databases te vinden is van Google, FB etc.
Ik heb geen facebook en probeer zoveel mogelijk van die trackers te blokkeren. Want FB etc volgen je zelfs nog als je geen account bij ze hebt. Ik mag dan een steeds meer een alu hoedje worden, maar heel eerlijk gezegd denk ik tegenwoordig meer in de trend van better safe than sorry.
Gewoon een dummy Facebook account aanmaken en hopakee je hebt overal een single sign in account. Of denk ik dan te simpel?
Ja vooral doen! Zeker met al die password dumps de laatste tijd, totaal niet mogelijk natuurlijk dat Facebook binnenkort de lul is en iedereen daar zijn password kwijt van is. /s
Als je dat doet, krijg je dan ook vervolgens reclame op facebook van scammers over de beta van de nieuwe world of warcraft expansion?
Naast het streamen van video komt via Facebook ook een groot aantal nieuwe mogelijkheden voor het doen van marketinguitingen en andere reclame-gerelateerde inhoud.
Deze vind ik het engst. Big data!

Ik vond mijn gegevens best veilig bij Blizzard, ik heb geen zin om voor mij geselecteerde advertenties te zien tijdens een potje Overwatch.
Er zijn superveel sites waarbij je gewoon via je Facebook gegevens kunt inloggen. Ik vind het erg handig dat je niet weer ergens een account met een wachtwoord moet aanmaken.
Het is heel slim gedaan... want zo ga je ook nooit je FB account opzeggen. Daar hangen zoveel logins aan, die wil je niet allemaal kwijt of op nieuw aanmaken. Gelukkig staat er dat het kan en niet dat het moet.
Als je slim bent gebruik je dat vaak voor websites waar je niet zo heel erg afhankelijk van je account bent.

Ik heb een Google+ account waar verder niks op staat die ik gebruik om bij sommige services in te loggen zodat ik daar niet mijn echte info op hoef te geven of de hele tijd kloten met een account aanmaken. Ja, het is ook wel te tracken daar ben ik me bewust van, maar tegenwoordig is alles dat.

Ik ben nog blij dat wanneer ik op mijn eigen naam google ik mischien een of twee hits uit 2006 krijg en dat was het.

Waar die Facebook login dus wel kut voor is is dus Spotify, want je kan daar je account niet loskoppelen daarvan (wijt ik meer aan Spotify zelf). Gelukkig is Facebook langzaam stervende, thans ik merk het op mijn nieuwsfeed. De messenger app wordt het meest gebruikt maar die vertrouw ik dus ook niet meer nadat ik advertenties begon te zien na een specifiek, onmiskenbaar en voorheen ongebruikt woord wat ik in een privégesprek had gebruikt.
Dus ze gaan de microgames die nu in WoW zitten echt nog vergelijken met Farmville :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee