World of Warcraft: Legion verschijnt op 30 augustus

World of Warcraft: Legion, de zesde uitbreiding in de WoW-reeks verschijnt op 30 augustus in de Verenigde Staten, heeft Blizzard bekendgemaakt.

Blizzard brengt World of Warcraft: Legion op die dag uit in een Standard Edition voor 44,99 euro en een Deluxe-versie voor 59,99 euro. Deze laatste zorgt voor in-game-bonussen voor verschillende Blizzard-titels, zoals Heroes of the Storm, Diablo III en StarCraft.

Spelers die de WoW-uitbreiding in de voorverkoop bestellen, krijgen direct een character boost naar level 100. Daarnaast komt voor hen de nieuwe klasse van de Demon Hunter beschikbaar, voor de release van de uitbreiding. Tijdens de early-access-periode kunnen ze de Demon Hunter inzetten in de wereld van Mardum om alvast level 100 te bereiken.

Tenslotte komt WoW: Legion in een gelimiteerde Collector's Edition beschikbaar, die alle extra's van de Deluxe Edition bevat, aangevuld met een boekwerk, blu-ray-set met beelden van achter de schermen, soundtrack en muismat. Deze verzamelaarseditie kost 89,99 euro.

De Legion-uitbreiding draait om de terugkeer van een vijand voor zowel Horde als Alliance, het demonische Burning Legion. De expansie zorgt voor nieuwe features, waaronder het nieuwe continent The Broken Isles en klasse-specifieke wapens, zogenaamde Artifacts. Het maximaal te behalen level stijgt naar 110.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

19-04-2016 • 08:32

110 Linkedin

Submitter: Moirraine

Reacties (110)

110
110
52
4
1
40
Wijzig sortering
Zelf kan ik niet wachten op de nieuwe Legion release. Ik moet zeggen dat ik afgelopen week weer ben begonnen met het levelen van een character. Daarvoor heb ik sinds oktober 2015 niet meer gespeeld. Dit komt voornamelijk door de lack of content. Persoonlijk heb ik zelf geen Vanilla of BC gespeeld dus ik zou niet weten hoe het toen speelde. Veel mensen zijn gestopt vanwege het feit dat WoW, WoW niet meer is. Ik ben zelf actief begonnen met spelen rond Mists of Pandaria. Voor mij was MoP juist een hele mooie expansion.

Ik was zeker niet te spreken over de release van Warlords of Draenor. De release was (helaas) heel erg slecht. Het was de eerste paar weken onmogelijk om te spelen vanwege de lag in het spel. Een manier waardoor het soms wel speelbaar werd was om een party te joinen van een vriend op een low populated realm. Hierdoor kwam je in een andere zone dan je eigen realm waardoor het iets beter speelbaar was. Blizzard had dit ook door en daarna was dit niet meer mogelijk. Ook was de Garrison niet echt goed bevallen bij de meeste spellen net zoals het farmen van de Apexis crystals. Als ik keek naar Pandaria dan had je daar in ieder geval meer (en persoonlijk betere) content.

Er zijn veel dingen waardoor ik Legion weer wil gaan spelen, zoals:

- PvP systeem: Als je max level bent krijg je zoals je op laag level EXP krijgt, nu Honor Points. Hiermee kan je je Honor Level tot max. 50 trainen. Je krijgt nu Honor Points door onder andere Battlegrounds en Arena's te doen. Door het levelen van je Honor krijg je onder andere goud, Artifact Power en je kan Honor only Talents unlocken. Daarnaast is het PvP systeem behoorlijk gelijk getrokken. Enchants, Set bonussen etc tellen niet meer mee in PvP (bron: http://us.battle.net/wow/...on-pvp-preview-12-16-2015).
- Nieuwe Demon Hunter class
- Artifact Weapons (deze speciale abilities kan je wel gebruiken in PvP)
- Class Orders (Elke class heeft zijn eigen Order Hall waar je bepaalde activiteiten kan uitvoeren)
- Nieuwe Content (Broken Isles), dungeons, raids
- (Kleine) veranderingen in Transmogs en Professions. Garrisons namen in WoD voornamelijk de plaats in van Professions, dit zal nu in Legion anders worden
- Flying blijft gewoon in Legion (Is zoals in WoD niet gelijk te unlocken. Wat ik op de website lees is dat er al wel een pre-quest of event (weet niet zeker) beschikbaar zal zijn bij de launch. Je zal dus door de expansion heen meer van deze quests/events/achievement pre-conditions moeten halen voordat je later kan vliegen in Legion).

Daarnaast worden er best veel Class Changes gemaakt. Niet alleen animaties maar ook de class zelf. Zoals Frost DK's zijn nu 2handed, Shadow Priest heeft nu geen Shadow Orbs meer, maar deze maakt nu gebruik van Insanity. Dit is een bar die van 0 tot 100% kan worden gehaald tijdens het doen van DPS, en wanneer deze 100% is dan kom je in een soort van Insanity state. Hierdoor doe je meer damage etc. En er zijn nog veel meer changes (bron: http://www.wowhead.com/legion).

Allerlaatst wil ik zeggen dat ik persoonlijk wel een fan ben van een subscription. Ik heb veel MMO's gespeeld met en zonder subscription, met en zonder cash shop, met en zonder Buy to Play. Persoonlijk vindt ik spellen zoals Black Desert Online mooi, maar de cash shop vindt ik minder. Het is niet dat ik iets niet wil kopen, maar om 20-30 euro te betalen voor een beetje mooie gear, dan betaal ik liever 1 maand sub zoals in WoW waar ik oneindig veel Transmog items kan farmen. En dan kan ik misschien wel 10 sets farmen, in plaats dat ik 20-30 euro betaal voor één set in BDO. En ik snap dat free to play MMO's ook hun geld dienen te verdienen, maar mensen hebben vaak de subscription "tussen de oren" zitten. Als je op de forums van BDO online leest hoeveel mensen al wel niet 4-5 transmog sets hebben gehaald in de cash shop, dan kan je hier al een jaar subscription voor halen. Maar dit vinden ze dan wel normaal, maar betalen voor een subscription, hó maar :P.

Persoonlijk vindt ik de waarde van zo'n set in een cash shop gewoon minder. Het is niet alsof je zo'n set voor de rest van de tijd gaat dragen. Een week of maand later komt er weer een nieuwe, nog mooiere set in de shop. Dan wil je deze ook wel graag hebben. Als je dan 60 euro hebt betaald voor 2 sets dan is dit al weer 4 maanden WoW subscription. Misschien is BDO ook wel een extreem geval. Ik heb ook Blade & Soul gespeeld en hier was het al wel minder. In-game kon je mooie items krijgen zonder de Cash Shop aan te raken.

Natuurlijk zijn hier de meningen over verdeeld. En van wel of niet een subscription te willen hebben kan je eindeloos over discusseren :P.

[Reactie gewijzigd door Diigii op 19 april 2016 09:46]

WoW redden houdt maar 3 stappen in:
- Flight mounts verwijderen
- LFR verwijderen
- Professions weer belangrijk maken

Als je vanilla had gespeeld, dan wist je hoe sociaal WoW ooit was. Gameplay matig was het niet allemaal denderend. Veel lag bij raids, en veel raids gingen ook gewoon nooit door. Maar wat het dan toch zo fijn maakte was het gevoel dat iedereen zijn nut had, en iedereen met elkaar praatte. De barrens waren vroeger gewoon een grote chatroom, net als /2. Je kwam tijdens het rijden iedereen tegen, en met het schip naar een ander continent gaan was gewoon super vet. Nu kan iedereen portals pakken, of een hearthstone naar dalaran om vanuit daar gewoon 2 seconden reistijd te hebben.

Je vliegt overal heen, waar je vroeger mensen tegen kwam te paard. Je moest vroeger groups formen om een dungeon te doen, wat vaak resulteerde in leuke gesprekken. De content verplichtte je om gewoon sociale interactie te hebben. En daarnaast had iedereen zijn nut. Nu is iedereen cookie-cutter.

Professions stelden nog wat voor, dat is tegenwoordig niet meer. De moeilijkheidsgraad van het craften was ook veel hoger. Kijk maar eens naar de legendaries bijvoorbeeld. Daarnaast word je doodgegooid met epics, gear, titles... niets is nog speciaal. Speel je vijf minuten dan kan het goed zijn dat je toevallig een titel krijgt (bij wijze van spreken).

Mensen willen niet zo zeer vanilla content terug. Ze willen het gevoel van toen terug, en dat was een sociaal gevoel en het gevoel dat je iets betekende. De dingen die je toen kon behalen waren ook echt een teken dat je iets kon.

Ik heb geen massive gevoel meer bij WoW. Dat overdonderende gevoel is weg. En dat komt niet door minder subs, want die subs trekken bij na de film (en legion release). Neen, dat komt omdat ze het sociale aspect uit de game hebben genomen en het veel makkelijker is geworden als RPG.

Persoonlijk vind ik legion ook niet goed klinken. Legend halls, artifact weapons, weer meer LFR, Diablo achtige instances, recycled content en weeeer veel te snel en makkelijk levelen. Het is allemaal weer minder massive, sociaal en minder RPG. Eigenlijk is het allemaal misgegaan bij cataclysm. Cataclysm, MoP en WoD hebben het sociale en uitdagende gedeelte compleet vernietigd en je daarom vrij weinig reden gegeven om gesubbed te blijven.

Doe deze 3 dingen, en je hebt je oude wow terug. Maar dan met nieuwe content

#youthinkyoudobutyoudont

Please onderteken onderstaande change.org. Is het niet voor een vanilla server, dan is het wel om te laten zien dat we de oude gameplay terug willen. 20k handtekeningen left tot 200k!

[Reactie gewijzigd door matthewk op 19 april 2016 13:17]

Ik zou geen probleem hebben tegen flying mounts, alhoewel ik het wel erg tof vindt. En ik denk dat veel mensen dit hebben. Je hebt zoveel flying mounts het zou jammer zijn om deze niet te gebruiken. Stel je zou flying mounts verbieden in de nieuwe expansion, en je zou het wel toelaten in de oudere expansions, dan heb je hier niet zoveel aan. Deze area is toch meer voor het levelen dan het is om te grinden, daillies doen etc. Zou ik een mount willen halen in Pandaria dan zou ik helemaal moeten lopen naar die area. Hier zie ik ook wel weer het nadeel in. Maar zoals je zegt, de feeling dat je naar een area moet lopen ipv. vliegen heeft ook wel weer wat.

LFR vond ik in het begin één van de betere dingen in WoW. Ik was meer een scrub die het spel probeerde te leren, en ik wou altijd al graag Raiden. Daarbij hielp LFR heel erg. Na een paar jaar leer je genoeg over WoW. In WoD was ik al behoorlijk snel klaar met LFR waardoor ik Normal of hoger kon doen. Ik dacht laat ik voor het eerst maar is een party zoeken waarbij het vereist is dat je op Teamspeak/Mumble moet praten. Dit was heel erg tof en iedereen hielp elkaar. Lekker rustig een Normal Raid doen was echt een hele verrassende ervaring! Van mij part mogen ze dit weg halen, maar er moet voor een beginnen wel een learning curve worden gemaakt. Vooral als je behoorlijk nieuw bent snap ik dat je niet zo 1, 2, 3 uit een Raid wil worden gezet omdat je niet weet hoe dit spel werkt, of dat je niet de juiste Addons hebt geïnstalleerd.

Professions hoef ik niet over te discusseren. Ze zijn inderdaad erg matig en je kan ze zo snel levelen, dat je er weinig aan hebt.

In Blizzards defence, er zullen vast wel onderzoeken zijn gedaan naar welke mensen precies WoW spelen. Zijn dit meer casuals die wel af en toe een Raid willen doen, het liefst niet langer dan 1-2 uur, zodat ze als ze klaar zijn weer een andere game kunnen doen? Of bestaat het grootste gedeelte uit mensen die wel content willen hebben waarbij je niet kan vliegen, je eigen party moet zoeken en moet communiceren met anderen om een Raid succesvol uit te kunnen voeren?

Ik vind het behoorlijk lastig en ik vraag mij af hoeveel mensen wel of niet WoW gaan spelen als WoW gaat veranderen naar zoals het ooit was. Als je kijkt naar spellen die nu uitkomen, dan zijn mensen hier al snel zat van. Of het spel is te duur, of de expansions zijn te duur, of het levelen gaat te langzaam, of de content is te weinig, of de classes zijn imbalanced.

Ik denk dat de beste oplossing is om niet WoW Vanilla terug te brengen, maar WoW veranderen naar hoe het ooit was. Het gevoel van WoW terugbrengen, maar wel in de state hoe WoW nu is (classes, graphics etc). Ik ben persoonlijk fan van mijn Shadow Priest, maar ik hoorde dat deze class in Vanilla het langste er over deed om te levelen, omdat je alleen maar "smite" had tot een bepaald level. Ik zou nog net zo niet weten of ik dit zou willen. Maar goed, het is erg lastig en ik ben benieuwd wat Blizzard gaat doen.

Wie weet krijgen mensen het zo ver dat Blizzard zelf de Vanilla servers gaat terug brengen. #WhoKnows
Er was een on officiële wow vanilla server en die moet van blizzard eind deze maand zijn diensten stoppen. Hoewel ze zelfs bereid waren om vrijwillig een officiële vanilla server te draaien waarbij blizzard de verdienste krijgt en er geen personeel of hardware voor had hoeven inzetten...
Blizzard maakt heel duidelijk dat vanilla wow weg is.
Het enige dat Blizzard duidelijk maakt is dat ze hun dure IP niet in de handen van een groepje hobbyisten zonder verantwoordelijkheid willen leggen. In dit geval zeer terecht. Want verpesten ze het, door lag, bugs, toxic community, etc, dan straalt dat slecht af op Blizzard. "Baat het niet dan schaad het niet" gaat in dit geval niet op!

Neem aan dat dit om Nostalrius gaat? Heb me daar ook prima vermaakt, maar je wist dat dit er aan zat te komen.

Als het er op aan komt blijkt het groepje met nostalgie naar vanilla en haat naar de flying mounts, LFR en 'scrubs' die niet van WoW hun baan maken een stuk luider maar vooral een stuk kleiner te zijn dan ze zichzelf altijd voordoen.

En dit komt van een speler die ieder expansion flink hardcore gespeeld heeft de afgelopen 10 jaar.

[Reactie gewijzigd door CU2morO op 19 april 2016 18:46]

Ik vind dat blizzard anders een fout maakt door hun grootste succes tot op heden niet toegankelijker te maken maar ipv dat dit soort praktijken gebruikt..
Blizzard had dus gewoon met vrijwel geen kosten geld kunnen krijgen van hun orgineel game Door die simpelweg op een serveren draaien.. maar ipv dat moet iedereen maar mee in al die nieuwe expansies etc.. en dat komt van een vanilla speler die na tbc niks leuks of goeds meer kon vinden in een game die dat ooit wel had.
De meningen zijn verdeeld en dat is prima. Ik bedoel alleen dat blizzard ook geld had kunnen verdienen EN goodwill kon krijgen. Maar kiezen ze voor het tegenovergestelde en benadelen daarbij hun eigen wow fans.. (Toen het nog wow was zoals wow ooit uitgekomen was)
Juist, vroeger was alles beter... Dat heb ik vaker gehoord en ik geloof het nog steeds niet.

Je maakt een aantal aannames en fouten in je verhaal:

1. Je zegt dat vanilla hun grootste succes was. In wiens ogen? Vanuit de zakelijke kant is dit zeker niet het geval. Het spel liep (financieel) het beste tijdens WotLK. Blijkbaar ben jij een minderheid in dat opzicht.

2. Hoe had Blizzard geld kunnen verdienen aan Nostalrius? Door ze door te laten gaan op de huidige manier? Best case verdient Blizzard er niks aan en gaat alles goed. Worst case lopen ze imagoschade op omdat er dingen niet werken / tegenvallen of directe inkomsten omdat men gratis op Nostalrius speelt i.p.v. retail. Of bedoel je misschien dat Blizzard zélf Nostalrius of een eigen Vanilla variant had moeten draaien? Dat zou enorme kosten voor ze met zich mee brengen. Denk alleen al aan de backports van security of performance patches die nodig zijn om dezelfde kwaliteit te garanderen die hun IP waard is.

3. Dan is er ook nog het (Amerikaanse) IP recht waar Blizzard mee te maken heeft waar ze zich aan moeten houden. Als je je merkrecht niet verdedigd dan raak je het kwijt. Zo worden ze tot een keuze gedwongen om óf Nostalrius aan te pakken óf dezelfde dienst zelf te voorzien (zie punt 2). Ze door laten gaan op deze manier is juridisch simpelweg geen optie.

4. Goodwill voor jou en gelijkgestemden betekent andersdenkenden tegen het hoofd stoten. Blizzard heeft maar een beperkte hoeveelheid mankracht ter beschikking en het opzetten en onderhouden van een eigen Vanilla server betekent dat de volgende content patch op retail 2 extra maanden op zich laat wachten (voorbeeldje). Hierdoor verliezen ze ook goodwill bij de retail spelers, net zoals ze het nu bij jou verliezen door deze actie. Blizzard kan alleen maar verliezen.

Er hebben echt wel een aantal knappe koppen bij Blizzard de rekensommetjes gemaakt. Jij bent niet de eerste en zeker niet de enige. Vanilla is simpelweg het geld en het risico niet waard op dit moment. Jammer dat het nu zo beëindigd wordt voor de vrijwilligers bij Nostalrius, maar denken dat dit niet zou gebeuren is erg naïef.
Okay ik merk dat deze discussie je erg diep raakt dus laten we er maar over ophouden.
Je reactie over al die nummertjes en feiten zegt genoeg.
Ik bedoelde simpelweg dat er zonder wow nooit een wotlk was geweest.
Ze gaan te ver af van hun roots naar mijn mening.
In jouw mening versterken ze die juist.
Nog gelukkig speel jij het en ik niet
Maar ik wens je wel enorm veel geluk en plezier in de aankomende expansie
Juist, want dingen als Amerikaans IP recht is inderdaad slechts een mening van mij...
Ad hominem, de post.
Euh nostalrius had meer active characters dan de drukste wow servers?
Hmm perongeluk op de verkeerde post gereageerd? Ik snap niet hoe jouw post relevant is voor hetgeen ik schrijf. Misschien kun je dat even toelichten?
"Als het er op aan komt blijkt het groepje met nostalgie naar vanilla en haat naar de flying mounts, LFR en 'scrubs' die niet van WoW hun baan maken een stuk luider maar vooral een stuk kleiner te zijn dan ze zichzelf altijd voordoen."

Dat groepje is dus groter dan de meest active servers ;)
Ah op die manier. Thanks :)

Het vergelijken van met de population op één server van Blizzard zegt in mijn ogen niet veel, aangezien er zoveel verschillende retail servers zijn.

Ik ontken ook zeker niet dat ze niet bestaan :) Het is een grote groep en het is jammer dat al hun harde werk nu plots weg is, maar ik betwijfel of de groep groot genoeg is om de kosten die een vanilla server met zich mee brengen te dekken voor Blizzard. Zie mijn reactie iets hoger op Marty007 waarom het nog niet zo simpel is.

Daarnaast vraag ik me ook zeer sterk af hoe groot de community bij Nostalrius was geweest als het daar óók 15eu / maand had gekost ;)

De appeal zat hem in de gratis server die stabiel en bugvrij draaide. Niet zo zeer Vanilla, aangezien ze óók van plan waren een TBC server op te zetten.
Als ze van AL deze mensen (200.000 van de 800.000 geregistreerden) ook maar 10% nieuwe active accounts kunnen verwerven en daarnaast kunnen voorkomen dat er opnieuw een negatieve spike van -60% komt enkele maanden na een expansion dan lijkt het mij dat zeker waard. 20.000 zorgt elke maand voor zo'n 259.800 extra in het laatje. Dat lijkt mij, gezien het gemiddeld aantal active characters per server vroeger, genoeg.

Maar nog beter zou zijn als ze het gewoon testen: Werkt het niet, en is de server echt zo leeg: Kap er dan mee. De opties zijn legio. Ik ben unsubbed en zou sowieso opnieuw subben met oude content. Echter is dat niet genoeg. The game needs to suck less. Ik was bijna de übercasual in vanilla. Dat ik nu zelfs klaag over het gebrek aan uitdaging zegt veel :P

Overigens was tbc en wotlk beter dan cata / mop / wod en waarschijnlijk ook legion. Dat er ook daar een gigantische aantrekking voor is verbaast me niet super veel.

[Reactie gewijzigd door matthewk op 20 april 2016 13:43]

"Werkt het niet, en is de server zo leeg, kap er dan mee" gaat in dit geval niet op. Blizzard heeft een IP te verdedigen. Blizzard moet dus wel de huidige vanilla experience oppoetsen om dezelfde kwaliteit aan te kunnen bieden zoals nu op retail. Want je kan klagen over gebrek aan content (en dan doe ik absoluut mee!), maar kwalitatief (performance, stability, security, QoL features) is de WoW experience er enorm op vooruit gegaan.

Dat wil dus zeggen dat Blizzard éérst enorm veel geld moet stoppen in development in de hoop dat aanslaat én dat ze geen imagoschade oplopen wanneer het tegenvalt.

Verder ben ik het met je eens hoor. Ik zelf geef ook de voorkeur aan de lange invest/reward cycle van vanilla, tbc en min of meer wotlk ten opzichte van de instant gratification van de laatste expansions. Maar ik begrijp ook het standpunt van Blizzard, vanuit de zakelijke hoek. Want laten we eerlijk zijn, ook zonder Activision, is hun primaire doel geld verdienen, niet jou en mij tevreden houden. Dit is nooit anders geweest.

Ik vraag me sterk af of je 10% van de gratis spelende (150k?) accounts zou kunnen overhalen om te gaan betalen én onder het regime van Blizzard te laten spelen. Want ook op Vanilla servers van Blizzard zullen ze bepaalde keuzes maken waar je het wel/niet mee eens kunt zijn (vanilla versie, raid progress schedule, etc?). Het lijkt mij een erg optimistische schatting.

Maar ongeacht wat wij lowly peasants er van vinden, denk je echt dat Blizzard hier niet ook over na heeft gedacht? Dat ze tot de conclusie zijn gekomen dat het onderaan de streep meer kost dan dat het oplevert? Of ben je er echt van overtuigd dat Blizzard evil is en het enkel doet om jou te zieken? :)
En gelukkig, want Vanilla WoW is tenenkrommend. Levelen duurde veel te lang. Raid tactieken bestonden voor 99% uit spam X. Geen LFG, dus vooral veel trade spam en vervolgens een lange reis richting een instance, om vervolgens te wachten op je tank die weer eens afk was gegaan. PvP gear verzamelen bestond uit grinden en grinden van Warsong Gulge. Sommige classes waren niet viable in welke groep situatie dan ook. Iedere Instance was volgepropt met trash, wat vervolgens uren duurde om er doorheen te ploeteren. Geen dual spec. Ammo..... Loot, Molten Core loot, wat een horrorshow was dat zeg, 40 man, 3 pieces per baas, en altijd Priest crap. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

In die tijd was het een fantastische ervaring. Het was een nieuwe game en het genre was nog jong, maar veel verbeteringen zijn toch echt broodnodig geweest. Wanneer de game nu weer als Vanilla zou spelen, dan haakt 99% direct af. QoL is enorm verbeterd en toegegeven, niet iedere verandering is positief geweest, maar het zijn de 'onzichtbare' verbeteringen die je snel gaat missen in een Vanilla omgeving.
Met smite levelen was pijnlijk, maar niet zo pijnlijk als met een arcane mage (vind ik). Sja, ik denk dat ze die doelgroep hebben aangetrokken. Op zijn hoogste punt was WoW perfect gebalanceerd tussen casual en hardcore (Wrath of the Lich King). Toen had het de meeste subs, en had je voor ieder wat. Nieuwe content was onbereikbaar als je niet in een raiding guild zat, maar als je een paar maanden wachtte kon je met pugs alsnog redelijk ver geraken. Tegen dan was normal generfd en had je heroic raids voor de hardcore guilds.

Ik hou van flying mounts, maar denk dat ze het massive gevoel gigantisch onderdrukken. Je bent er zo, zonder ook maar 1 persoon tegen te komen.

Zoals ik al eerder aangaf denk ik inderdaad dat mensen niet zozeer vanilla terugwillen, maar meer modern WoW met de sociale en moeilijkheidsaspecten van vroeger aangevuld met enkele toevoegingen voor casuals. WOTLK was de beste expansion als je kijkt naar de balans en dit moeten ze opnieuw doen(ik vond vanilla echt gewoon leuker, maar toen was ik pas echt een social player ipv raider). Bring back massive mana bars too!

Ik hoopecht dat legion niet weer een 3 button expansion wordt. Ik ben het zo beu om drie dezelfde spells te spammen...

Blizzard moet eens stoppen met te zeggen wat fans leuk vinden en luisteren naar wat we te zeggen hebben. Want als er een mmo uitkomt die even massive kan worden als WoW, dan ben ik op dit moment echt direct weg.

[Reactie gewijzigd door matthewk op 19 april 2016 11:41]

Om maar even in te haken over pijnlijk levelen.
Een Priest levelen in Vanilla duurde inderdaad erg lang, het kwam er op neer dat je Shadow Word: Pain deed en dan wand spam was tot de mob dood was. En misschien een smite als je mana over had.
Arcane was inderdaad geen slimme keuze als spec om mee te levelen maar je hebt als Mage genoeg keuze voor wel goede specs om te levelen en je kon zelf drinks en food maken dus dat hielp wel onwijs.
Maar de meest pijnlijke class om te level was toch echt de Paladin. Het enige dat dmg deed was je Seal en Consecration (wat onwijs veel mana koste). Het kwam er dus op neer dat je alles moest dood auto attacken, een hele lange grind naar 60.

Wat in mijn ogen de beste xpac was, is The Burning Crusade. Daar was meer dan genoeg content en moest je pre-quests doen om bepaalde raids te kunnen doen. Door het halen van de pre-quest had je al genoeg dungeon ervaring op gedaan en gear verzameld om mee te kunnen raiden. Tegenwoordig kan je bijna gelijk de een raid in duiken als je max level bent. Wat mij tegen stond van WotLK is dat de content. Want Naxx en die Trail of the Crusader vielen erg tegen. Ulduar en IC waren wel heel tof. Verder werd instant-LFG toen geïntroduceerd wat een groot sociaal gedeelde van het spel om zeep hielp.

Ik vond Cata een grote stap omhoog betreft quality of life improvements. Questen was een stuk leuker gemaakt en alle talents specs waren viable voor raids, en leuk om te spelen. Helaas viel de overal content een beetje tegen.

[Reactie gewijzigd door Amplus op 19 april 2016 12:21]

Ja paladin was echt worse, heb er nog nachtmarries van.
alleen auto attack, Consecration en dan maar Seal laden > Seal judgen, Seal laden > Seal judgen, Seal laden > Seal judgen, ect, ect.. en dan weer de volgende mob.
Pijnlijk levellen vond ik een holy priest (zonder dual spec).... mobs killen duurde een eeuwigheid.... :(
Waarom ging je levelen als Holy? Shadow of Disc had zoveel beter geweest.
Zonder dual spec was het of de een of de andere spec. En ik wilde healen met een priest. Holy sprak mij meer aan vanwege groupheals.
Silly me :)
Ik hoopecht dat legion niet weer een 3 button expansion wordt. Ik ben het zo beu om drie dezelfde spells te spammen...
Grappig dat je het in je post ook hebt over arcane mage levellen in vanilla, en over hoe goed WotLK was. Terwijl WotLK voor arcane letterlijk 3 buttons was.

Posts over hoe goed WoW vroeger was hebben een hoop nostalgie factoren.

Ik zelf heb gewoon geen tijd en zin meer om veel te grinden.

Als ik kijk naar hoeveel tijd sommigen in het spelletje spelen.
Op het einde was elke wotlk class een 3 button class. De cata veranderingen waren gewoon al half geïmplementeerd. Maar in het begin was arcane mage best wel leuk, frost mage was zelfs enorm leuk in pvp. Net als survival hunters.

Mijn punt is echter niet de oude content, maar het oude concept.

[Reactie gewijzigd door matthewk op 19 april 2016 22:55]

Grappig, ik heb meerdere mages met Fire en arcane geleveld en vond dat juist heerlijk spelen. Met Fire was je nog veel aan het drinken omdat je mana altijd opraakte, met arcane kreeg je veel mana terug, dus was een evocation tussendoor vaak genoeg om een groot gebied te clearen van mobs.

PvP was een ander verhaal, zeker ook omdat de mage veel nerfs ontving door de tijd heen in WoW.
Ik vond arcane mages echt VRESELIJK om te levelen in 1.x. Altijd veel te underpowered tot level 40. Ik vond warriors dan weer heerlijk. Mijn eerste was een dwarf warrior genaamd mimli :p
Ja, sommige classes/builds liggen het ene persoon niet en het andere persoon weer wel. In 1.x speelde ik een Arms warrior. Ik vond dat weer vreselijk spelen. Arcane mage ben ik later gaan doen. Ik ben met Fire mage begonnen aan het einde van vanila en die in TBC op max level gekregen.

Toen ik Arcane mage ging spelen, gebruikte ik primair Arcane Blast en Presence of Mind en dan arcane missiles of barage als finisher. Eventueel met slow tussendoor, daar was later een glyph voor, maar toen was het wel makkelijk spelen. Alleen zag het er niet zo gaaf uit als Frost of Fire. Ik deed in het begin primair Fire omdat ik die het meest sexy vond uitzien.
Frost mage, daarmee kon je elke mob aan, zolang je hem maar voor kon blijven :).
Goed gezegd allemaal...

Punt wat voor wat mij betreft wel overslaat, is World PvP.

Sinds mensen veilig kunnen levelen vanuit de veiligheid van de grotere steden icm LFG en BG leveling, is World PvP helemaal dood.

Hoe spannend was het niet om proberen te levelen en de gankers te ontlopen?
Lightnings blade pvp server haha! Heerlijk om daar te ganken op max level!
Leuk, want in je post geef je precies aan wat je onder WPvP verstaat en dat is lowbies ganken.
Jup, dat vond ik het altijd wel spannend maken, want er was altijd wel een of andere basement dweller, die je moest ontwijken in je quest gebied.

Tofste was als je gewoon je quests afkreeg of 'net op tijd' of 'zonder dat je opgemerkt werd' ;) Andere tactiek was om op tijd van quest gebied te switchen.

Maar toen dat afstierf en de BGs vol stonden met bots, was het wat mij betreft toch helemaal af. Het is nooit meer zo leuk geweest.

[Reactie gewijzigd door Elite25 op 19 april 2016 17:43]

Ja, corpsecampers dodgen is erg leuk.

Begrijp me niet verkeerd, maar ik heb het meegemaakt maar heb het nooit als 'spannend' of 'leuk' ervaren. Vooral alleen als 'zeer irritant'.
Dan zat je op de verkeerde server hehe ^_^
Jaja WPVP Southshore tegen taurenmill, constant op en neer lopen.

Of als Ally in thousand needles die lift ontdekken en daar hordes ganken die naar beneden kwamen.

Of met ene shadow priest hordes van de boot afgooien terwijl de boot net weg vaarde :)

Of met een paar raids de queen aanvallen in bv undercity (pff was wel ver lopen vanaf WPL).
Het meest vervelende vind ik inderdaad dat voor een LFR en LFG je slechts maar een nummertje bent. Willen de andere spelers je niet wordt je zonder pardon gekickt en vervangen. Je hebt geen meerwaarde meer tenzij je vrijwel max gegeared bent. Ben je nog low gegeared omdat je net je lvl cap gehaald hebt, willen ze je vaak al niet en heb je weinig kans.
Mede door dit soort dingen was op de solo tour gegaan in WoW en dat begon opgegeven ook te vervelen. Inmiddels speel ik het spel al een jaar niet meer, maar moet wel bekennen dat ik het spel oms nog wel mis. Ik wil met Legion in ieder geval weer gaan spelen en kijken hoe de veranderingen werken.
Dan moet je zorgen dat je in een Guild komt waar je mee kunt lvl-en en die je meenemen. Vaak genoeg in raids gezeten met newbies :) niks mis mee als je de jusite guild vindt.
LFR is niet meer dan een ordi valor grind geworden om je gear en ring te upgraden
LFR hoeft niet weg, maar het zou dezelfde loot moeten droppen als een normal dungeon. Moeilijker dan dat is het namelijk niet.
Het probleem van LFR zijn de mensen die niet willen participeren. 40% is afk, 40% ramt enkel op 1 knopje, 15% klaagt en steunt alles bij elkaar, zonder door te hebben dat ze er zelf ook weinig van bakken en 5% doet zijn best.

Dat gaat goed bij een redelijk deel van LFR, en ondanks dat LFR met een fatsoenlijke groep spelers makkelijker is dan gaap en een scheet, krijgen veel groepen het toch voor elkaar om te wipen.

Het probleem is de mentaliteit. LFR zou lootloos moeten zijn, en niets meer dan een gegarandeerde kill met de stel jokers waarmee je zit opgescheept. Het doel was immers dat de meest casual spelers ook endgame te zien krijgen. Dat doel is veranderd in het gearen van alts met gratis loot. Normal mode is gemakkelijk genoeg voor iedere speler die moeite wenst te doen.
Gratis is een groot woord. Voor gear doe ik liever arena skirmish met quest gear voor een paar dagen dan dat ik een half uur niks ga staan doen in LFR.
Helemaal mee eens.
Flying mounts zijn het probleem helemaal niet. De community heeft wat dit betreft altijd wat te zeuren. Er is maandenlang steen en been geklaagd dat het niet unlockte bij lvl 100, maar tijdens Pandaria was er weer de 'flying mounts' klaagzang bij lvl 90. Het is wat dat betreft nooit goed.

Ik vind juist dat de aanpak in Dreanor wél een positief punt is van WoD. Ook bij level 100 was het een toegevoegde waarde dat je niet direct overal heen vliegt. Echter door het bij 6.2 toe te voegen, is de game voor alts een stuk speelbaarder geworden. Ik level persoonlijk véél liever door Dreanor dan door Pandaria.

LFR ben ik het wel mee eens. LFR an sich is zo slecht niet eens, alleen de mentaliteit in LFR is zo ongelooflijk kansloos. Of men doet totaal niet mee, of men weigert enige interesse te tonen in de tactiek, de healer in DPS spec, de Tank in DPS spec, of als laatst, de hater, de speler die alles weet en heel de groep verrot scheld vanwege hun matig gedrag. Het werkt gewoon niet.

Daarnaast is er een veel groter probleem; Mythic. Mythic raids zoals ze nu zijn is in theorie waarschijnlijk het best mogelijke scenario, maar het probleem is dat de stap van Heroic naar Mythic te groot is voor de gemiddelde guild. Waar je normaal met je 10m groep van van heroic (normal pre draenor) naar mythic (heroic pre draenor) doorstroomde, is de laatste heroic baas nu de laatste halte van de meeste guilds. 20 man bij elkaar houden is niet iedereen weggelegd, zeker niet de wat meer casual guilds. Doe mij maar de terugkeer naar 10m mythic, desnoods met een paar ilvls lagere loot dan 20m.

Professions zijn nooit echt belangrijk geweest, tenzij je doelt op de gearbonus per prof. Ik hoop toch echt niet dat dat terugkeert. Een garrison is inderdaad geen fijn systeem, maar belangrijker maken zal alleen de goudprijs stuwen, niet de fun.
Je bent nog een 4de punt vergeten :P

PvP: weken spelen om Champion te worden, 4 uur wachttijd om AV te spelen om er dan vervolgens 6 uur in te zitten.
Ik kan me nog goed herinneren dat je om 23.00 AV in ging en het om 05.00 gedaan was.

Ik ben voor "panda" gestopt en toen weer even gaan spelen toen "panda" al een half jaar uit was, maar het gevoel om lekker te spelen kwam niet terug.
Dungeons stellen niets meer voor t.o.v. Vanilla was mijn mening.

Toch fascineert mij het spel nog altijd :P.
Alterac Valley was toen GEWELDIG. Beste pvp ooit....
Oh ja, daar heb ik ook flink wat uurtjes ingestoken!

Het was niet alleen vaak spannend met het was ook gewoon een mooie map.
De level cap verlagen zou ook een heleboel schelen.

Nu heb je een gigantische wereld waar al meer dan tien jaar gebouwd is. Maar waardoor je als level verschil geen enkele uitdaging meer hebt.
Kleine opmerking: Flying komt in legion maar net zoals in warlords pas na x aantal patches en zal je moeten unlocken.
Verder heel erg mooie post en ben het volledig met je eens! _/-\o_
Heb je gelijk in! Gelijk maar even de post ge-update :D (hopelijk wel goed gedaan).
Ik ben het helemaal met je eens. Persoonlijk heb ik het meest genoten van Mists of Pandaria. Ik hoop dat Legion net zo'n hype teweeg kan brengen in mij zoals bij MoP.
Jaaaa MoP was super..'
Geen idee waarom je -1 krijgt...
lfr gaat niet weg, veel te veel mensen maken er gebruik van waaronder ik. Na Wrath of the Lith King heb ik niet meer in een raiding guild gezeten, tijden die x-pac heb ik namelijk in te veel guilds gezeten die telkens uit elkaar vielen en daardoor heb ik niet zo veel zin meer om het nog te proberen met raid guilds...
Ook al maak ik gebruik van LFR heb ik er geen probleem mee als LFR weg gaat, mits er een goede progressie-pad komt voor niet-raiders... LFR is gewoon een slechte oplossing voor het probleem dat er geen goed progressie-systeem is voor niet-raiders...
Ik zit in de Alpha en ik kan je melden dat het ze aardig veel leuke dingen hebben gedaan, de classes en specs hebben wat meer een eigen identiteit gekregen wat de game een fris tintje geeft! Ik was ook vrij snel uitgekeken op Draenor en verwacht dat het met deze uitbreiding miss iets anders zal lopen maar niet veel als je niet echt voor progressie speelt, maar al met al is het wel een leuke uitbreiding met veel nieuwe goodies en een interessant ogend verhaal!
Jammer dat de release pas 14 na de laatste content patch is geweest maar goed, snap wel dat ze geen tijd meer willen stoppen in een expansion die ze zelf niet leuk vinden. Ze hebben een aantal dingen geprobeerd in Warlords en een hoop dingen waren goed maar een aantal andere zaken waren gewoon slecht uitgedacht op lange termijn. Hopelijk leren ze ervan en krijgen we een topper in legion.
Inderdaad, de laatste raid kwam uit op 23 juni, de laatste patch 6.2.3(wat timewalking en 2 mounts en wat changes, kan ik geen echte content patch noemen) kwam uit op 13 november. Dus dat er daadwerkelijk content is toegevoegd is dus inderdaad 14 maanden zonder ENIGE content. Hierbij een mooi overzicht van de patches: http://imgur.com/a/sNVU0 Het voelt alsof Activision"Blizzard" het spel steeds meer links laat liggen. Dit kan je ook goed zien in de hoeveelheid subscribers die iedere maand weer daalt. Helaas is Blizzard gestopt met het delen van deze informatie.

Mooie vergelijking met de hoeveelheid content per patch, het aantal verschillende dungeons en hoeveelheid bosses daalt, de hoeveelheid daily's stijgt.

Ik was enorm hyped voor Warlords of Dreanor, garrisons leken me super tof en de meeste spell changes leken erg cool. Helaas is WoD voor mij enorm tegengevallen en is dit de eerste expansion waar ik niet de volledige expansion een sub heb gehad. Ook de community blijft erg ongerust over de "balancing fixes" (wilde hier een aantal posts linken maar die zijn verwijderd van het forum van Blizzard....) die Blizzard aan het uitvoeren is. Steeds meer spells worden verwijderd.. En veel classes worden 3 button classes.

Ook wil Blizzard weer opnieuw een soort van Garrison implementeren in Legion. Dit in de class halls. Iets wat bijna niemand leuk vond om te doen brengen ze gewoon keihard weer terug. Niet veel mensen willen iedere dag een soort van Facebook spelletje spelen..

Dit in combinatie met de boosheid van spelers die eindelijk hun nostalgische gevoel heerleefden op Nostalrius die door Blizzard offline is gehaald geeft op het moment geen goeie PR voor Blizzard. Ik ben zeer bang dat Legion gaat floppen, en ik hoop ten zeerste dat Blizzard IETS gaat doen met legacy servers zoals Runescape en EverQuest.

Leuk weetje,als de petitie van Nostalrius 200.000 signatures behaald gaat een van de originele developers van Vanilla WoW zelfs naar Blizzard toe om deze af te leveren. Ben benieuwd! :)

You think you do, but you don't.

[Reactie gewijzigd door Zenety op 19 april 2016 09:25]

Een aanvulling op de 3 button classes.

*Edit*

Toch jammer dat dit als off-topic gemod wordt. Natuurlijk is het enigsinds kort en bedoelt als een luchtig grapje tussendoor... Ik vind het wel degelijk on-topic.

Ik heb ook 10 jaar WoW gespeeld, vanaf kinds af aan dus, vanaf het begin eigenlijk al als semi-hardcore PvPer en ik ben elk season wel Gladiator geweest.. Elke patch werd PvP maar weer verder 'dom' gemaakt en werd het steeds meer een kwestie van goed CC en Stunlocks onder de knie krijgen met je teammates. Echt skill was er niet meer bij nodig.

Bovenstaande video heeft echter wel een serieuze kant. In de eerste maanden van WoD kon ik als boomkin een BG ingaan en gewoon met het mashen van één knop nog uitkomen als #1 damage dealt in een battleground. Weet niet of dit naderhand nog gepatched is omdat ik daarna gestopt ben.

Waarschijnlijk ga ik WoW wel weer oppakken als Legion uit is, net zoals ik bij elke expansion gedaan heb. WoW blijft een bepaalde aantrekkingskracht houden met de geweldige immersie, leuke storylines en vele features en dingen die wel leuk zijn om te doen. Al is het domweg leuke outfits maken en achievements hunten, mounts gatheren, pets levelen..


(Al zweer ik het nu wel bij Black Desert Online.)

[Reactie gewijzigd door Valandin op 19 april 2016 11:36]

Je class hall verhaal klopt niet, dat gaat heel anders werken dan de garrison missions. Je hebt max 6 followers, en die doen bijv scouting missions waarna je zelf een quest krijgt om iets af te handelen wat ze gevonden hebben. Het wordt in ieder geval geen afk loot systeem waarbij je met 10 minuten inloggen bakken met loot en gold binnenhaalt zoals de huidige garrisons.

En dat veel classes maar 3 knoppen nodig gaan hebben klopt ook niet. Classes gaan rond de 25 abilities hebben, die je uiteraard niet altijd allemaal kan gebruiken. Afhankelijk van welke talents je kiest (passieve of actieve) heb je meer of minder abilities in je standaard combat rotatie.
Zelf speel ik het al een aantal jaar niet meer, maar toch blijft de franchise me trekken... De laatste tijd blijf ik op de hoogte van Legion, en het lijkt erop dat ze het toch wel weer erg mooi aanpakken.

Ergens hoop ik dat ze ooit van die maandelijkse fee af gaan.. Zo af en toe een paar uurtjes vind ik leuk, maar ik speel dan niet genoeg om die 12€ te rechtvaardigen.

Toch hulde dat ze het al zo lang goed bezocht weten te houden(of zoals critici zouden zeggen, goed uitgemolken :+ )

Edit: Demon Hunters _/-\o_ Ik ben benieuwd hoeveel Lilidan, Ilidan, en Illiddans er rond gaan lopen :9~

[Reactie gewijzigd door Rann op 19 april 2016 08:37]

Als je genoeg gold ingame hebt kun je ook tokens kopen waarmee je kan spelen zonder met echt geld te betalen
Maar genoeg ingame gold verzamel je niet met die paar uurtjes af en toe gamen lijkt me. Ik zit met hetzelfde in mijn maag; 12 euro voor die enkele uren per week die ik speel vind ik toch best fors. Jammer dat er geen alternatief is voor de casual gamer.

[Reactie gewijzigd door Piet_Piraat7 op 19 april 2016 08:48]

Game time kan je via de officiële site kopen voor 12,99 voor eén maand. Het betreft hier een non-recurring betaling, dus je zit er niet aan vast wanneer je speeltijd verlopen is. Je betaalt dus iets over 3 euro voor 'die enkele uren per week'. Het kan zijn dat zo'n bedrag fors is voor jou, maar persoonlijk vind ik het meevallen.
Het is gevoel voor de meesten denk ik, het is zonde toch om 3 euro uit te geven, als je die week niet kan spelen. Had je ook een lekker broodje voor kunnen halen.

Mochten ze nou voor 10€ een 20 uur prepaid kaart hebben (die je gewoon op kan maken), zou ik gelijk voor zoiets gaan (om maar iets te noemen)
Voor €10,- met 20 uur spelen wil je wel betalen, maar
voor €12,99 met max. 720 uur speeltijd wil je niet betalen?

Ok toegegeven realistisch kan je dat niet benutten tenzij je gaat botten wat tegen de EULA is.
Maar zelfs casual zit je al snel 2 tot 3 uur achter elkaar te spelen. Dus met je 20 uur speeltijd zou je dan ca 8 avondjes kunnen spelen.
Enige manier wanneer dit rendabeler is dan een normale prepaid kaart is als je maar 1 avond per week slechts 2,5 uur kan spelen. En dan is het eerder de vraag of je wel iets als WoW moet spelen, gezien de enorme time sink het is als je überhaupt iets gedaan wil krijgen.

Dat is trouwens gelijk de reden waarom ik afgehaakt ben :p
(volgens mij heb ik zelfs nog genoeg gold voor 6 tokens op mijn main, maar simpelweg de tijd niet meer om nog iets te kunnen doen in WoW)
Maar inderdaad, ik speel naast WoW ook andere games, en af en toe vind ik het leuk om de wereld te ontdekken (en de lore te volgen), dan is af en toe een uurtje of twee meer dan zat.

Uiteraard heeft iedereen zo zijn redenen of hij/zij het wel of niet het waard vind..
Het spijt mij zeer, maar ik vind dat een buitengewoon krenterige mentaliteit. Voor drie euro heb je zo véél of zo weinig speeltijd. De waarde van die drie euro kan je niet teniet doen door te stellen dat je slechts een paar uur speelt.

Een 'lekker broodje' eet je binnen een paar minuten op. Voor diezelfde drie euro ben je uren bezig voor een week. Dat zet wel in perspectief. Hoe je het went of keert, 12,99 is relatief goedkoop om een maand gebruik van te maken.
Waarom voor iets betalen wat je niet gebruikt? Doe jij dat graag? Ik heb ook een hekel aan de huidige telefoon abonnementen waarbij je minuten gewoon elke maand op 0 worden gezet.
Je betaald voor een dienst, en dan is het je eigen zaak om er gebruik van te maken, en als je dat niet doet, is het gewoon zonde toch?

Van een lekker broodje 's middags kan ik de hele middag van genieten hoor :+, en dan nog, dan kies ik er voor om die paar euro daar aan te besteden en dan heb je er echt iets voor terug. Om die paar euro te besteden aan iets waar je toevallig die week geen tijd is ook zonde.

(Het gaat me niet persé om die paar euro hoor, ik ben ook niet zo krenterig, maar geef mijn geld wel graag aan iets uit waar ik iets aan heb en gebruik van kan maken)
Je vergeet dat 12,99 voor een maand bedoeld is en dus maak je wel degelijk gebruik van een dienst, ongeacht hoeveel tijd je erin steekt en dan kan het altijd voorkomen door omstandigheden dat je een paar uur mist. Die drie euro was als voorbeeld gebruikt om aan te geven dat het voor normale personen weinig geld is voor wat je terugkrijgt en dus goedkoop is.

Geld uitgeven is nooit een garantie voor voldoening. Een miskoop of een onverwacht vies broodje behoort tot de mogelijkheden, net zoals geen tijd hebben om te spelen door omstandigheden waar je geen grip op hebt. De ,mens is grillig. En soms gierig.
I know, I know, 5 jaar gespeeld hoor :+ , maar voor the sake of the discussion:

Ik bedoel er alleen mee te zeggen, dat niet iedereen het er voor over heeft, dat het hoe minder je speelt, hoe duurder het in verhouding word. Ik heb het 5 jaar met veel plezier gespeeld, maar inmiddels zou ik het zo weinig spelen als ik een abonnement heb, dat ik het 'te duur' vind. That's all! En dat heeft niets met gierigheid te maken, we zijn toch Nederlanders hé O-)
Hangt er een beetje vanaf. Ken mensen die makkelijk in een maand tijd makkelijk gold cap op een character verdienen door mensen te boosten. Zelf zou ik ook makkelijk iedere maand een token kunnen kopen maar spaar liever mijn gold voor mounts en legion op dit moment. Het is en blijft tijd investeren om te kunnen spelen en dat moet je voor jezelf uitmaken.

Beginnende spelers moeten er wel niet meteen aan denken om gratis te spelen, je moet al redelijk wat doen om genoeg en makkelijk gold op te halen, zeker omdat de prijzen van een token niet bepaald laag liggen.
Dan betaal je 85k voor 7 dagen spelen. Dat is een aardige grind wil je dat volhouden. Dat is zelfs niet makkelijk als je 2 professions maxed hebt.
85k voor 30 dagen spelen. Als je beetje weet hoe het moet haal je dat makkelijk door 30min in te loggen per dag. Maar daarvoor moet je er wel de nodige tijd in stoppen.
30 min per dag, 210 min per week.. 3.5 uur per week. 14 uur per maand play time voor 13 euro. Daar werk ik liever 1 uurtje extra voor hoor!
Ik heb exact hetzelfde!
Of als ze nou 12 eur zouden voor een maand aan game time dan zou ik het ook overwegen....
Daar kan ik een jaar of langer mee uit :Y)

Of nog beter, PVP free to play zoals bij de moba's ... Paragon / DOTA / Smite / Leage of Legends
Zelf speel ik het al een aantal jaar niet meer, maar toch blijft de franchise me trekken... De laatste tijd blijf ik op de hoogte van Legion, en het lijkt erop dat ze het toch wel weer erg mooi aanpakken.
Hier ook al een aantal jaar niet meer, maar het trekt mij totaal niet. Laatste wat ik gespeeld heb is Cataclysm, maar moet zeggen dat deze trailer enkel en alleen meer van hetzelfde laat zien.

Scheelt ook dat ik de tijd er niet voor hebt en mijn account gebanned is voor gold trading terwijl ik dat nooit gedaan heb. De instap is voor mij gewoon bijzonder duur geworden en mag dan weer vanaf level 1 beginnen. Al gaat het level'en tegenwoordig wel veel sneller.
en mijn account gebanned is voor gold trading terwijl ik dat nooit gedaan heb
Dan is je account gehackt (geweest). Als je contact opneemt met Blizzard kunnen ze je account reactiveren. Blizzard schijnt goede klantenservice te hebben en de kans je account terug te krijgen na gehackt te zijn is vrij groot.
Ik snap wat je bedoelt. Elke WoW expansion denk ik weer van... zou ik nu toch even... maar doe het dan toch maar niet.

En niet voldoende om 12 euro te rechtvaardigen? 12 uurtjes spelen per maand moet wel lukken lijkt me? 1 euro om je een uur te amuseren, is in mijn ogen nog steeds goede value en het geld meer dan waard.

Noem me 1 andere activiteit die je kan doen voor 1 euro per uur?

Ben is benieuwd wat de expansion zal doen met de subs van WoW. Zal wel weer een kleine groeischeut krijgen.
Maar er zijn nog meer games die gespeeld moeten worden...

400 uur(totaal) in Dark Souls 1 & 2, (uitgaande voor 50€/stuk = 0.25c/uur) is uiteindelijk nog een stuk goedkopere entertainment O-)

Het is niet zo dat ik alleen WoW speel, zoals denk ik veel anderen, doen er andere games naast.

Mocht ik alleen WoW spelen, dan is het zeker gerechtvaardigd in mijn ogen.. :+
Rekensommen kan ik ook hoor :) 650 dagen playtime in WoW, ofwel 15600 uur, ofwel 39x zoveel dan jij met Dark Souls. Dus voor mij is WoW toch weer een stuk goedkoper :)

Ben overigens ondertussen alweer een jaar gestopt maar heb nog geen moment spijt gehad van alle uren die ik in WoW heb gestopt. Elke minuut was het waard! De jarenlange ervaring van het runnen van een guild en het leaden van raids heeft me overigens enorm veel geleerd. Ik denk dat mensen dit echt onderschatten. Sommige mensen doen een bestuursjaartje bij een studentenvereniging, ik deed een aantal bestuursjaren bij een WoW guild haha.
Klinkt bekend.. Ik wil niet meer weten hoeveel uur erin heb zitten, maar de eerste 5 jaar toch wel heel veel.. Vooral in het begin, vanaf good old MC. Ik weet dat mijn mage over de one year playtime zat... :X
Uhm, Smite + Ultimate god pack voor toen €15. Pak em beet 2000 uur playtime.
€0,0075 per uur.

PS. Ik heb trouwens wel bijna 5 jaar lang WoW gespeeld (van closed beta tot cata)
Zelf nooit een fan geweest van WoW (o.a. vanwege monthly fee), maar petje af dat ze na meer dan een decennium (!) nog ca 5 miljoen actieve leden hebben. http://www.statista.com/s...t-subscribers-by-quarter/

Dit zal de gestopte leden misschien bedenken om weer te gaan spelen :)
Klopt! Die wil ik wel zien, ik speel nog steeds WC3 van tijd tot tijd, ben alleen niet zo van de MMO variant :)
Al die expansions hebben het spel weinig goeds gedaan. Natuurlijk, de extra content is mooi meegenomen, maar de gameplay heeft hier flink in moeten inleveren.

Het is allemaal veel te casual geworden waardoor specialiteiten als sneeuw voor de zon verdwenen. Heb het spel jaren gespeeld, gestopt, en bij iedere expansion toch weer besloten om het te gaan spelen.

Maar de laatste expansion was voor mij de druppel. Ik weiger nog geld en tijd te investeren in WoW.
Maar goed, denk niet dat Blizzard er wakker van ligt, met 5 miljoen abonnees.
Als ze het niet meer casual hadden gemaakt had jij de laatste expansions al niet meer kunnen spelen. Er waren dan simpelweg te weinig abonnees en dan was er al jaren geen geld meer binnen gekomen. Leuk, het hardcore raiden en iedereen die Vanilla maar terug wil, maar de tijden zijn veranderd. Het gros van de mensen, kortom, het grote geld, zijn mensen die NIET meer uren en uren willen raiden elke avond en in grote groepen (40 man) afspraken voor elkaar krijgen. Jij bent ook nog eens 10 jaar ouder geworden sinds die tijd en jouw eigen behoeftes en tijdsbesteding is ook veranderd. 10 jaar geleden zat nog niet elke 10+-jarige met een tablet op de bank met allerlei gratis games. Times change. Ze hebben het lang volgehouden JUIST door het casual te maken. Dat dit de harde kern niet meer aansprak was een keuze, maar wel een die nodig was om het zo lang uit te houden. IMO :)
Ik ga gewoon weer spelen maar ik hoop dat het niet word zoals bij Warlords of Draenor. Dat was leuk maar was er al snel op uitgekeken, en ik was niet de enige.
ik hoop gewoon dat deze expansion mijn interesse langer kan houden dan Warlord of Draenor. daar had ik het wel snel gezien
Ik kan niet wachten :)
Dit gaat Wow niet redden. Je moet het hebben van spelers die maanden lang geabboneerd zijn en niet van mensen die de expension kopen en 3 maandjes spelen omdat ze zich daarna gaan vervelen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee