Door Friso Weijers

Redacteur

Monitor Best Buy Guide

September 2021

De beste USB-C-monitor

Eisen
Video in USB-C
USB Power Delivery ≥ 60W

Gebruik je op dit moment een recente laptop, dan moet je zeker eens kijken naar een scherm met USB-C-aansluiting en ingebouwde USB-hub. Zo'n dockingmonitor integreert functies van een apart dockingstation, wat een kabelbende op het bureau voorkomt. Als je laptop geschikt is, hoef je slechts één kabel in te pluggen op het systeem. Randapparatuur sluit je aan op het scherm en via USB-C kan het scherm stroom terugleveren aan de laptop, zodat die opgeladen blijft. Alle USB-C-dockingmonitoren hebben wel een paar USB-poorten; sommige fabrikanten bouwen daarnaast een ethernetpoort of webcam in. Er zijn ook USB-C-monitoren met een DisplayPort-out, zodat je er een tweede scherm op kunt doorlussen.

En Thunderbolt dan?

Naast USB-C-monitoren zijn er ook monitoren met een Thunderbolt-aansluiting. Thunderbolt heeft een hogere doorvoersnelheid. Zo kun je bijvoorbeeld via een kabel meer dan één 4k-scherm aansluiten gecombineerd met snelle opslag. Meestal werken dat soort schermen alleen op laptops die ook een Thunderbolt-poort hebben. Bovendien is Thunderbolt duurder voor fabrikanten om in te bouwen, dus je vindt het vooral op de duurste schermen. Het aanbod is klein, maar heel divers, van een ultrawide met 5k-resolutie tot ASUS' 4000 euro kostende PA32UCX-PK met full array local dimming voor hdr-filmmakers. Dit artikel is gefocust op 'gewone' USB-C-monitoren, die overigens ook prima werken op laptops met Thunderbolt-poorten.

Als het allemaal werkt, is USB-C superhandig, maar in die áls zit hem de crux. Waar het bij andere connectoren over het algemeen duidelijk is wat ze kunnen doen, ondersteunt lang niet iedere USB-C-poort dezelfde functies, zoals het aansluiten van beeldschermen of het opladen van de laptop via de poort. Met (vrijwel) alle recente Chromebooks en MacBooks is het mogelijk om een USB-C-monitor goed te gebruiken op de hierboven omschreven manier. Voor Windows-laptops zul je de specificaties moeten raadplegen. Kijk voor een USB-C-monitor naar poorten die DisplayPort Alternate Mode ondersteunen; Thunderbolt 3- of 4-poorten zijn ook oké.

Als de stroomadapter van je Windows-laptop is voorzien van een USB-C-stekker, kun je er ook van uitgaan dat opladen via een monitor zal werken. Zo niet, dan is ook hiervoor een blik in de handleiding vereist. Om de monitor geen beperkende factor te laten zijn, hebben we er bij de selectie voor dit hoofdstuk op gelet dat alle monitoren minimaal 60W kunnen leveren aan het aangesloten apparaat. Dat is voldoende voor de meeste Windows Ultrabooks, MacBooks en Chromebooks. Heb je een krachtigere laptop met H-processor en/of losse videokaart, dan kan het zijn dat die minstens 90W USB Power Delivery vereist. Gamelaptops of workstations hebben vaak nog meer stroom nodig in vol bedrijf, dus daarbij blijft de losse oplader noodzakelijk.

Onze aanraders

De beste full-hd-monitor met USB-C

USB-C-monitoren heb je in enorm veel verschillende soorten en maten, reden dat we in deze categorie aanraders hebben op heel verschillende prijspunten en resoluties. We beginnen met een goede optie voor wie niet te veel wil uitgeven, voorzien van een compact 24"-paneel en full-hd-resolutie.

AOC 24P2C

Met een prijs van 200 euro op het moment van schrijven is de AOC 24P2C een van de goedkoopste beeldschermen met USB-C-aansluiting. Dat betekent overigens nog steeds een paar tientjes boven op de prijs van een scherm zonder USB-C, bijvoorbeeld de Samsung LS24R650 uit de budgetcategorie, die 170 euro kost. De 24P2C beschikt net als dat scherm over een 24"-ips-paneel met full-hd-resolutie, een maximale refreshrate van 75Hz en FreeSync. Het scherm is compleet uitgerust met een in hoogte verstelbare voet, een USB-hub en luidsprekers. De testresultaten zijn over de hele linie prima, al is de kleurweergave uit de doos niet zo goed afgesteld als bij sommige duurdere monitoren in dit overzicht. Ook is de minimale helderheid aan de hoge kant, en gaat de 24P2C minder zuinig om met stroom dan andere geteste full-hd-schermen.

Score: 4.5(3 reviews)

De beste wqhd-monitor met USB-C

We hebben zeven verschillende wqhd-monitoren getest, behalve de 24"-LG 24QP750-B allemaal voorzien van een 27"-ips-paneel. De iiyama ProLite XUB2792QSN-B1, Samsung S27A600UUU, Dell Ultrasharp U2721DE en Philips 272B7QUPBEB hebben naast een USB-hub ethernet en een DisplayPort-out, waar telkens maximaal één extra wqhd-scherm op kan worden aangesloten. Het scherm van Samsung is het enige met 90W Power Delivery voor krachtige notebooks. Bij LG's Ergo 27QN880 zit een draagarm in de doos, de rest heeft een 'standaard' ergonomische voet met hoogteverstelling, kantelen en roteren. Omwille van de prijs en uitgebreide functionaliteit hebben we gekozen voor onderstaande aanrader.

Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1

De iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 is relatief betaalbaar voor een USB-C-monitor met wqhd-resolutie. De vormgeving spreekt misschien weinig tot de verbeelding, maar het scherm heeft wel veel features, met naast een USB-hub ingebouwd ethernet en DisplayPort-out. Zoals bij de meeste schermen in dit segment is de maximale refreshrate 75Hz, maar iiyama heeft ook FreeSync toegevoegd, met relatief snelle responstijden voor wie van een spelletje houdt. hdr-ondersteuning is er niet, maar de implementatie bij concurrenten die het hebben, is over het algemeen toch niet goed. De XUB2792QSN-B1 scoort in onze tests erg goed wat kleurweergave betreft, met zeer lage afwijkingen. Het scherm is ook erg zuinig en dankzij de hoge maximale helderheid komt het in lichte omgevingen goed tot zijn recht. Jammer is wel de vrij hoge minimale helderheid. De uniformiteit van ons testsample had ook beter gekund.

Score: 4.5(1 reviews)

De beste 4k-monitor met USB-C

Van de twaalf 4k-schermen met USB-C-aansluiting hebben de meeste minder uitgebreide dockingfuncties. Zo heeft geen van de monitoren een DisplayPort-out. De 4k-resolutie van het scherm vraagt immers al veel bandbreedte. Wat ons betreft gaan drie 27"-schermen aan kop: de Samsung S27A800UJU, LG 27UP850 en Viewsonic VP2768a-4K. Op dit moment zijn alleen de eerste twee verkrijgbaar. Het scherm van Viewsonic biedt een voortreffelijke afstelling uit de doos, hardwarekalibratie en ethernet, maar heeft geen FreeSync of breed kleurbereik. Het scherm van Samsung biedt ook een goede kleurweergave en heeft een doelmatige, slanke vormgeving, maar weer geen FreeSync of hardwarekalibratie. De monitor van LG heeft de laatste twee eigenschappen wel en is daarmee het veelzijdigst en onze aanrader, al had de standaardafstelling wel een stukje beter gekund. Liever een 32"-scherm? We zouden dan kiezen voor de LG Ergo 32UN880, net als de 27QN880 voorzien van een fraaie meegeleverde draagarm om hem aan je bureau te hangen.

LG 27UP850-W

Zoals hierboven omschreven scoort de LG 27UP850-W vooral punten als het aankomt op zijn veelzijdigheid. Het scherm kan zowel de sRGB- als DCI-P3-kleurruimtes goed weergeven, beschikt over basale hdr-ondersteuning en voorziet in hardwarekalibratie voor wie de kleurweergave erg belangrijk vindt. Voor een spelletje kom je ermee uit dankzij de aanwezigheid van FreeSync. Krachtige notebooks krijgen voldoende stroom met 94W Power Delivery. Het ips-paneel heeft brede kijkhoeken en kan erg helder, maar ook voldoende donker worden afgesteld. Minpunten heeft het scherm ook. Zo is de standaardafstelling lang niet zo goed als bij sommige andere schermen in deze test, al is een effectieve sRGB-modus aanwezig. De vormgeving ziet er strak uit, maar de slanke voet laat je het scherm niet van links naar rechts draaien. De haaks uitstekende poorten maken het moeilijk om kabels netjes weg te werken. Het aansluitingengamma is toch niet ruim, met maar twee USB-poorten en geen ethernet.

Score: 4.5(1 reviews)

De beste ultrawide met USB-C

Een ultrawide met USB-C is voor zakelijk gebruik misschien wel de ultieme combinatie. In de ultrawidesectie kwam de 35WN75C al voorbij. Dat is in dit verband ook een prima keuze, evenals de eerdergenoemde LG 38WN95C die Thunderbolt heeft, maar ook werkt op laptops met USB-C. Interessant is ook de Philips 346P1CRH, voorzien van de meest uitgebreide dockingfunctionaliteit van alle USB-C-monitoren die we hebben bekeken. Naast 90W Power Delivery, USB-poorten, ethernet en een DisplayPort-out heeft het scherm een uitklapbare webcam met infraroodled voor gezichtsherkenning. Helaas valt de kleurweergave tegen en is de minimale helderheid erg hoog.

Onderstaande aanrader is vooral relevant als je een 34"-ultrawide zoekt met ips-paneel en betere kijkhoeken. Ten opzichte van de 35WN75C heeft de Dell P3421 echter geen FreeSync of hogere refreshrate en maar 65W Power Delivery. Heb je 90W nodig in een zakelijke ultrawide, dan komt Dells U3421WE in beeld, die wat kleurweergave betreft nog beter scoort. Op het moment van schrijven is het scherm niet goed verkrijgbaar en bovendien erg duur, met een prijs rond de 1000 euro. Voor hetzelfde geld heb je ook een grotere 38"-ultrawide.

Dell P3421

Een Ultrasharp is het niet, maar ook de Dell P3421 is het overwegen waard als je een ultrawide voor hoofdzakelijk zakelijke werkzaamheden zoekt. Het scherm is voorzien van een nauwelijks gekromd ips-paneel met goede kijkhoeken, gestoken in een slanke behuizing met Dells bekende zilvergrijze design. De fabrikant heeft het scherm voorzien van een KVM-switch voor twee apparaten, maar ethernet of meer dan 65W Power Delivery zit er niet op. Ook FreeSync ontbreekt, zoals gebruikelijk bij Dell, wat de monitor tot een minder mooie allrounder maakt. De kleurweergave is uit de doos behoorlijk goed afgesteld, zij het niet zo goed als bij het Ultrasharp-equivalent. Voor wie regelmatig tot diep in de nacht zit te excellen: het scherm laat zich voldoende donker afstellen voor ruimtes met weinig omgevingslicht en gaat bovendien zuinig om met stroom.

Score: 4.5(4 reviews)

Testveld en testdata

We hebben een testveld samengesteld van monitoren op verschillende formaten en resoluties (full hd, wqhd, 4k en uwqhd), voorzien van USB-C met minstens 60W Power Delivery. De prijzen lopen uiteen van minder dan 200 euro tot meer dan 1000 euro. Het testveld bestaat uit 32 producten. In onderstaande grafieken tonen we een selectie van de testdata op basis waarvan we onze aanraders hebben uitgekozen. Je herkent de aanraders aan een donkerblauwe balk.

Helderheid, contrast en kleurweergave (standaardmodus)

 • Min. helderheid
 • Max. helderheid
 • Contrast
 • ColorChecker (sRGB)
 • ColorChecker (DCI-P3)
 • Grijsafwijking
 • Gamma
 • Kleurtemp.
Minimale helderheid wit
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Helderheid in cd/m² (lager is beter)
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
0,59
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
10,93
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
12,13
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
14,57
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
21,32
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
31,01
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
32,00
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
32,95
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
35,46
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
36,07
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
39,53
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
41,09
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
43,30
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
47,53
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
48,99
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
53,69
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
56,57
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
59,87
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
59,95
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
60,73
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
62,97
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
63,86
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
69,67
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
71,28
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
75,18
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
88,15
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
88,63
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
90,65
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
98,52
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
119,78
Maximale helderheid wit
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Helderheid in cd/m² (hoger is beter)
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
536,80
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
457,80
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
419,80
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
414,30
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
391,80
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
391,20
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
383,70
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
373,00
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
366,90
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
363,60
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
362,70
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
358,20
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
356,80
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
350,90
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
345,50
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
341,90
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
341,60
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
330,50
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
315,30
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
305,30
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
292,80
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
287,30
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
286,60
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
285,80
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
283,30
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
282,50
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
274,00
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
265,00
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
250,80
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
242,00
Contrast 150cd/m²
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Contrast in verhouding (hoger is beter)
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
3763:1
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
3739:1
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
3722:1
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
2996:1
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
2483:1
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
2134:1
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
1391:1
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
1265:1
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
1260:1
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
1154:1
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
1083:1
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
1080:1
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
1077:1
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
1075:1
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
1073:1
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
1072:1
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
1072:1
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
1071:1
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
1069:1
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
1067:1
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
1066:1
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
1007:1
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
1003:1
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
948:1
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
946:1
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
940:1
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
892:1
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
886:1
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
843:1
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
790:1
Colorchecker - gemiddelde afwijking
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Kleurafwijking in ΔE2000 (lager is beter)
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
1,50
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
1,54
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
1,55
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
1,57
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
1,70
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
1,77
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
1,82
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
1,93
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
1,94
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
2,03
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
2,18
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
2,34
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
2,39
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
2,42
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
2,52
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
3,12
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
3,47
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
3,59
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
3,64
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
3,93
Colorchecker - gemiddelde afwijking
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Kleurafwijking in ΔE2000 (lager is beter)
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
1,48
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
1,76
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
1,88
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
2,10
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
2,19
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
2,56
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
3,60
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
4,69
Greyscale - gemiddelde afwijking
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Kleurafwijking in ΔE2000 (lager is beter)
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
0,67
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
0,93
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
1,07
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
1,10
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
1,22
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
1,50
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
1,70
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
1,72
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
1,82
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
1,83
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
2,01
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
2,09
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
2,16
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
2,17
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
2,24
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
2,39
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
2,41
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
2,56
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
2,59
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
2,72
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
2,77
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
2,81
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
3,21
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
4,52
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
4,53
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
4,93
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
5,48
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
5,50
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
5,62
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
5,86
Gamma - gemiddeld
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Gamma-waarde in γ (hoger is beter)
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
2,59
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
2,43
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
2,32
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
2,26
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
2,25
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
2,24
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
2,23
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
2,22
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
2,22
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
2,21
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
2,20
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
2,18
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
2,17
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
2,16
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
2,16
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
2,15
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
2,15
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
2,15
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
2,15
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
2,15
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
2,14
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
2,13
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
2,12
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
2,12
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
2,11
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
2,10
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
2,08
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
2,07
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
2,05
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
1,96
Afwijking 6504K
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Temperatuur in kelvin (lager is beter)
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
20
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
23
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
37
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
40
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
42
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
53
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
57
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
61
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
66
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
79
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
84
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
91
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
122
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
123
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
148
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
202
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
222
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
232
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
238
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
261
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
277
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
289
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
305
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
308
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
320
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
392
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
404
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
428
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
457
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
528

Hoewel twee van onze aanraders onder in de grafiek belanden als het om de maximale helderheid gaat, kom je met 274cd/m² in de meeste omgevingen nog goed weg. Bij de LG 27UP850 loopt het instelbereik tot meer dan 400cd/m²; de Philips 346P1CRH kan zelfs meer dan 500cd/m² produceren. Keerzijde daarvan is dat het laatste scherm niet zo donker kan worden afgesteld, iets waar twee van onze aanraders ook last van hebben. Liever zien we een minimale helderheid rond 60cd/m². Omdat de meeste aanbieders hebben gekozen voor een ips-paneel, ligt het contrast vaak tussen 800:1 en 1200:1. De bovenste zes schermen met VA-paneel doen het veel beter.

We meten verschillende kleuren en grijstinten door en noteren de gemiddelde afwijking als een ΔE2000-waarde. Een score onder de 3 duidt op een voor het menselijk oog niet snel zichtbare afwijking. Voor wat gamma betreft geldt 2.2 als streefwaarde, waarbij een hoger gemiddelde duidt op te donkere grijstinten en een lager gemiddelde op te lichte grijstinten. Tot slot de kleurtemperatuur: hier zie je alleen de afwijking van de streefwaarde van 6500 kelvin, die idealiter beneden de 500 kelvin blijft.

Voor wat kleurweergave betreft (de ColorChecker-test) is het testveld gesplitst in monitoren die het brede DCI-P3-kleurbereik laten zien en schermen die het op sRGB houden. We hebben ieder scherm naar de bijbehorende kleurruimte gemeten; dat is dus de reden waarom die grafiek is opgesplitst. Merk overigens op dat een kleinere kleurruimte niet noodzakelijk slechter is. De meeste content is helemaal niet gemaakt voor een monitor met DCI-P3-kleurbereik. Zelfs als je je pc door middel van een kleurprofiel 'vertelt' dat je zo'n scherm hebt aangesloten, krijg je vaak toch een oververzadigde weergave te zien, althans onder Windows. Ben je geen kleurpurist, dan is dat niet erg, maar wil je het scherm voor fotobewerking gebruiken, dan is het misschien problematisch. Je kunt dan een eventuele sRGB-modus gebruiken (zie onder).

In de standaardmodus biedt het gros van de monitoren gemiddelde kleur- en grijsafwijkingen onder de zichtbare grens van 3, waaronder al onze aanraders, maar vooral als het gaat om de grijsafwijking is er een groepje dat veel hoger eindigt, met bijvoorbeeld een groenige of blauwige tint die ook weer doorwerkt in de manier waarop kleuren worden weergegeven. De Viewsonic VG2768a-4K, Dell Ultrasharp U2721DE en iiyama Prolite XUB2792UHSU-B1 behoren tot de best scorende monitoren op dit onderdeel.

Kleurweergave (sRGB-modus)

 • Kleurdekking
 • ColorChecker
 • Grijsafwijking
 • Kleurtemp.
 • Gamma
Dekking sRGB-gamut
Monitor Schermdiagonaal Resolutie LCD-paneel USB Power Delivery max Dekking in % (hoger is beter)
Philips 328P6VUBREB 31,5" 3840x2160 VA 65W
100,0
Philips 272B7QUPBEB 27" 2560x1440 IPS 65W
99,9
Philips 276B9/00 27" 2560x1440 IPS 65W
99,6
LG 27UP850-W 27" 3840x2160 IPS 96W
99,2
Eizo FlexScan EV3285 31,5" 3840x2160 IPS 60W
98,7
AOC 24P2C 23,8" 1920x1080 IPS 65W
98,2
Samsung S27A800UJU 27" 3840x2160 IPS 90W
98,0
Philips Brilliance 346P1CRH/00 34" 3440x1440 VA 90W
97,4
Dell UltraSharp U2720Q 27" 3840x2160 IPS 90W
97,3
Philips 243B9/00 23,8" 1920x1080 IPS 65W
96,9
LG Ergo 32UN880 31,5" 3840x2160 IPS 60W
96,9
Philips 279C9/00 27" 3840x2160 IPS 65W
96,8
Dell UltraSharp U3421WE 34,1" 3440x1440 IPS 90W
96,5
Philips 241B7QUBHEB/00 23,8" 1920x1080 IPS 65W
95,3
ViewSonic VP2768a-4K 27" 3840x2160 IPS 90W
95,0
Samsung S27A600UUU 27" 2560x1440 IPS 90W
94,6
Acer CB342CKC 34" 3440x1440 IPS 65W
94,0
Philips 329P1H/00 31,5" 3840x2160 IPS 90W
92,7
Philips 346E2CUAE/00 34" 3440x1440 VA 65W
88,1
Colorchecker - gemiddelde afwijking sRGB
Monitor Schermdiagonaal Resolutie LCD-paneel USB Power Delivery max Kleurafwijking in ΔE2000 (lager is beter)
Dell UltraSharp U3421WE 34,1" 3440x1440 IPS 90W
0,89
Philips 279C9/00 27" 3840x2160 IPS 65W
1,00
ViewSonic VP2768a-4K 27" 3840x2160 IPS 90W
1,45
Samsung S27A800UJU 27" 3840x2160 IPS 90W
1,45
Philips 276B9/00 27" 2560x1440 IPS 65W
1,66
Eizo FlexScan EV3285 31,5" 3840x2160 IPS 60W
1,67
Philips 329P1H/00 31,5" 3840x2160 IPS 90W
1,92
Philips Brilliance 346P1CRH/00 34" 3440x1440 VA 90W
2,29
Dell UltraSharp U2720Q 27" 3840x2160 IPS 90W
2,35
LG 27UP850-W 27" 3840x2160 IPS 96W
2,36
Acer CB342CKC 34" 3440x1440 IPS 65W
2,47
AOC 24P2C 23,8" 1920x1080 IPS 65W
2,51
Philips 272B7QUPBEB 27" 2560x1440 IPS 65W
2,63
Philips 241B7QUBHEB/00 23,8" 1920x1080 IPS 65W
3,00
Philips 243B9/00 23,8" 1920x1080 IPS 65W
3,11
Philips 346E2CUAE/00 34" 3440x1440 VA 65W
3,42
Samsung S27A600UUU 27" 2560x1440 IPS 90W
3,95
LG Ergo 32UN880 31,5" 3840x2160 IPS 60W
4,11
Philips 328P6VUBREB 31,5" 3840x2160 VA 65W
4,87
Greyscale - gemiddelde afwijking sRGB
Monitor Schermdiagonaal Resolutie LCD-paneel USB Power Delivery max Kleurafwijking in ΔE2000 (lager is beter)
Philips 276B9/00 27" 2560x1440 IPS 65W
0,90
Eizo FlexScan EV3285 31,5" 3840x2160 IPS 60W
1,17
Dell UltraSharp U3421WE 34,1" 3440x1440 IPS 90W
1,39
Philips 272B7QUPBEB 27" 2560x1440 IPS 65W
1,40
Philips 279C9/00 27" 3840x2160 IPS 65W
1,69
Samsung S27A800UJU 27" 3840x2160 IPS 90W
1,98
ViewSonic VP2768a-4K 27" 3840x2160 IPS 90W
2,43
Acer CB342CKC 34" 3440x1440 IPS 65W
2,74
LG 27UP850-W 27" 3840x2160 IPS 96W
2,93
AOC 24P2C 23,8" 1920x1080 IPS 65W
2,98
Philips 241B7QUBHEB/00 23,8" 1920x1080 IPS 65W
3,16
Philips 329P1H/00 31,5" 3840x2160 IPS 90W
3,20
Philips Brilliance 346P1CRH/00 34" 3440x1440 VA 90W
3,55
Philips 346E2CUAE/00 34" 3440x1440 VA 65W
3,78
Dell UltraSharp U2720Q 27" 3840x2160 IPS 90W
4,03
Philips 243B9/00 23,8" 1920x1080 IPS 65W
4,66
Philips 328P6VUBREB 31,5" 3840x2160 VA 65W
5,33
Samsung S27A600UUU 27" 2560x1440 IPS 90W
5,77
LG Ergo 32UN880 31,5" 3840x2160 IPS 60W
6,17
Afwijking 6504K sRGB
Monitor Schermdiagonaal Resolutie LCD-paneel USB Power Delivery max Temperatuur in kelvin (lager is beter)
Acer CB342CKC 34" 3440x1440 IPS 65W
16
Philips 276B9/00 27" 2560x1440 IPS 65W
44
Philips 243B9/00 23,8" 1920x1080 IPS 65W
64
Eizo FlexScan EV3285 31,5" 3840x2160 IPS 60W
85
Dell UltraSharp U3421WE 34,1" 3440x1440 IPS 90W
104
ViewSonic VP2768a-4K 27" 3840x2160 IPS 90W
114
Philips 346E2CUAE/00 34" 3440x1440 VA 65W
138
Philips 328P6VUBREB 31,5" 3840x2160 VA 65W
160
Philips 272B7QUPBEB 27" 2560x1440 IPS 65W
205
Philips 329P1H/00 31,5" 3840x2160 IPS 90W
215
Samsung S27A800UJU 27" 3840x2160 IPS 90W
219
Philips 279C9/00 27" 3840x2160 IPS 65W
237
Samsung S27A600UUU 27" 2560x1440 IPS 90W
260
Dell UltraSharp U2720Q 27" 3840x2160 IPS 90W
335
LG 27UP850-W 27" 3840x2160 IPS 96W
346
LG Ergo 32UN880 31,5" 3840x2160 IPS 60W
380
Philips Brilliance 346P1CRH/00 34" 3440x1440 VA 90W
406
AOC 24P2C 23,8" 1920x1080 IPS 65W
468
Philips 241B7QUBHEB/00 23,8" 1920x1080 IPS 65W
515
Gamma - gemiddeld sRGB
Monitor Schermdiagonaal Resolutie LCD-paneel USB Power Delivery max Gamma-waarde in γ (hoger is beter)
Philips 328P6VUBREB 31,5" 3840x2160 VA 65W
2,62
Samsung S27A600UUU 27" 2560x1440 IPS 90W
2,25
Samsung S27A800UJU 27" 3840x2160 IPS 90W
2,21
Philips 276B9/00 27" 2560x1440 IPS 65W
2,19
Philips 243B9/00 23,8" 1920x1080 IPS 65W
2,18
LG 27UP850-W 27" 3840x2160 IPS 96W
2,18
Philips 272B7QUPBEB 27" 2560x1440 IPS 65W
2,18
Philips 279C9/00 27" 3840x2160 IPS 65W
2,17
Dell UltraSharp U2720Q 27" 3840x2160 IPS 90W
2,17
Eizo FlexScan EV3285 31,5" 3840x2160 IPS 60W
2,17
Philips 329P1H/00 31,5" 3840x2160 IPS 90W
2,13
Philips 241B7QUBHEB/00 23,8" 1920x1080 IPS 65W
2,12
AOC 24P2C 23,8" 1920x1080 IPS 65W
2,12
Philips Brilliance 346P1CRH/00 34" 3440x1440 VA 90W
2,11
LG Ergo 32UN880 31,5" 3840x2160 IPS 60W
2,10
Acer CB342CKC 34" 3440x1440 IPS 65W
2,10
ViewSonic VP2768a-4K 27" 3840x2160 IPS 90W
2,09
Dell UltraSharp U3421WE 34,1" 3440x1440 IPS 90W
2,09
Philips 346E2CUAE/00 34" 3440x1440 VA 65W
1,99

De nodige monitoren in dit segment hebben een sRGB-modus om het bredere kleurbereik van het scherm terug te regelen. Die is niet altijd even goed afgesteld. Met name schermen van Philips en AOC hebben een ander probleem; je kunt de helderheid niet meer instellen, waarbij de fabrikant deze op een erg hoge waarde heeft gezet. Bij Eizo, LG, Dell en Acer is dat gelukkig niet het geval. Met name de Dell Ultrasharp U3421WE, Eizo Flexscan EV3285 en Samsung S27A800UJU zetten in deze stand voorbeeldig lage afwijkingen neer, waarmee je ze zonder verdere kalibratie kunt gebruiken voor beeldbewerking.

Uniformiteit en kijkhoeken

 • Uniformiteit wit
 • Uniformiteit zwart
 • 45° links - helderheid
 • 45° links - kleurafw.
 • 45° onder - helderheid
 • 45° onder - kleurafw.
Laagste t.o.v. hoogste wit
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Uniformiteit in % (hoger is beter)
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
93
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
91
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
89
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
89
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
89
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
88
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
87
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
87
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
87
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
85
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
85
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
85
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
85
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
84
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
84
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
84
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
84
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
84
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
83
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
83
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
82
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
82
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
82
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
81
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
80
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
79
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
76
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
76
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
76
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
72
Laagste t.o.v. hoogste zwart
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Uniformiteit in % (hoger is beter)
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
87
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
85
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
85
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
84
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
83
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
83
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
82
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
82
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
80
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
79
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
79
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
79
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
79
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
77
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
75
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
75
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
73
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
73
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
72
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
71
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
69
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
67
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
67
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
66
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
66
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
66
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
62
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
60
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
57
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
51
45° links resterende helderheid
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Resterende helderheid in % (hoger is beter)
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
56,00
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
48,00
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
48,00
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
47,00
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
47,00
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
46,00
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
45,00
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
45,00
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
45,00
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
45,00
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
45,00
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
44,00
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
44,00
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
44,00
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
44,00
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
43,00
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
43,00
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
42,00
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
42,00
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
41,00
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
41,00
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
41,00
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
41,00
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
40,00
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
39,00
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
34,00
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
30,00
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
30,00
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
28,00
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
17,00
45° links gem. kleurafwijking
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Afwijking in ΔE2000 (lager is beter)
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
10,9
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
11,0
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
11,5
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
13,1
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
13,3
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
14,1
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
14,3
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
14,3
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
14,3
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
14,5
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
14,8
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
15,3
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
15,3
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
16,0
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
16,0
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
16,0
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
16,2
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
16,2
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
16,4
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
16,5
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
16,8
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
16,9
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
17,2
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
17,3
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
17,5
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
18,1
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
18,3
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
19,5
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
19,9
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
28,5
45° onder resterende helderheid
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Resterende helderheid in % (hoger is beter)
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
38,00
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
36,00
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
34,00
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
33,00
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
33,00
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
31,00
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
30,00
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
30,00
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
30,00
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
30,00
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
30,00
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
29,00
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
29,00
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
29,00
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
28,00
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
28,00
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
28,00
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
27,00
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
27,00
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
26,00
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
26,00
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
25,00
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
24,00
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
24,00
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
24,00
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
19,00
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
16,00
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
15,00
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
15,00
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
15,00
45° onder gem. kleurafwijking
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Afwijking in ΔE2000 (lager is beter)
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
15,3
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
17,7
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
18,4
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
19,0
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
19,4
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
19,4
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
19,5
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
19,6
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
20,5
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
20,5
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
20,6
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
21,4
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
21,6
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
22,0
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
22,0
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
22,3
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
22,4
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
22,5
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
23,4
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
23,4
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
23,8
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
24,3
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
24,3
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
25,3
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
25,4
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
26,6
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
29,4
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
32,1
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
32,4
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
32,5

Wat de uniformiteit van wit betreft doet ons sample van de LG 27UP850-W het het best van onze aanraders, terwijl de AOC 24P2C op dit onderdeel tegenvalt. Als het gaat om de zwartuniformiteit heeft de Dell P3421 de beste papieren, al scoort geen van de aanraders hier heel erg goed. Bedenk wel dat deze eigenschap van sample tot sample zal verschillen. Ook op het vlak van de kijkhoeken scoren onze vier aanraders in de middenmoot.

Responstijd en inputlag

 • Reactietijd 0%-100%-0%
 • Reactietijd 20-80-20%
 • Overshoot
 • Undershoot
 • Inputlag
Reactietijd OD optimaal 0-100-0%
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Tijd in ms (lager is beter)
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
7,10
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
9,50
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
9,70
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
10,80
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
11,30
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
12,30
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
12,60
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
13,20
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
13,30
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
13,60
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
13,70
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
14,00
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
14,10
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
14,30
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
14,50
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
14,60
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
15,00
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
15,00
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
15,00
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
15,60
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
15,60
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
16,00
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
17,10
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
17,60
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
17,60
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
17,80
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
18,00
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
18,60
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
19,60
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
20,30
Reactietijd OD optimaal 20-80-20%
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Tijd in ms (lager is beter)
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
8,30
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
8,90
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
9,40
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
11,20
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
11,60
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
11,70
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
12,60
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
12,60
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
13,50
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
13,60
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
13,70
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
14,10
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
14,20
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
14,20
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
14,30
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
14,30
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
14,50
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
14,60
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
15,30
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
15,70
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
15,80
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
16,30
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
16,70
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
16,80
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
17,70
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
18,10
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
18,40
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
19,10
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
20,20
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
24,40
Overshoot OD optimaal
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Overshoot in procenten in % (lager is beter)
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
2
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
3
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
3
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
3
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
3
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
4
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
4
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
4
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
4
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
4
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
5
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
5
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
6
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
6
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
6
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
7
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
7
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
7
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
8
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
8
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
8
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
9
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
10
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
13
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
14
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
16
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
18
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
19
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
19
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
21
Undershoot OD optimaal
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Undershoot in procenten in % (lager is beter)
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
1
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
2
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
2
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
2
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
2
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
2
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
2
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
2
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
2
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
2
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
2
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
2
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
2
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
2
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
2
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
2
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
2
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
2
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
3
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
3
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
3
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
3
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
3
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
3
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
4
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
4
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
5
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
5
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
5
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
8
Inputlag
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Tijd in ms (lager is beter)
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
8,5
Dell UltraSharp U2721DE sRGB IPS 60Hz 2560x1440
8,6
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
8,7
Philips 329P1H/00 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
8,7
LG 27UP850-W DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
8,7
Philips Brilliance 346P1CRH/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
8,7
Samsung LS34A650UXU sRGB VA 100Hz 3440x1440
8,8
Dell UltraSharp U3421WE DCI-P3 IPS 60Hz 3440x1440
8,8
Dell UltraSharp U2720Q sRGB IPS 60Hz 3840x2160
8,9
Samsung S27A600UUU sRGB IPS 75Hz 2560x1440
8,9
Philips 276B9/00 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
8,9
LG Ergo 32UN880 DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
8,9
Philips 279C9/00 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
9,0
Acer CB342CKC sRGB IPS 75Hz 3440x1440
9,0
Samsung S27A800UJU DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
9,0
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
9,1
BenQ EW3280U DCI-P3 IPS 60Hz 3840x2160
9,2
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
9,2
ViewSonic VP2768a-4K sRGB IPS 60Hz 3840x2160
9,2
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
9,2
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
9,4
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
9,5
LG 35WN75C-B sRGB VA 100Hz 3440x1440
10,8
LG Ergo 27QN880 sRGB AH-IPS 75Hz 2560x1440
12,3
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
13,0
Dell UltraSharp U3419W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
16,3
Dell P3421W sRGB IPS 60Hz 3440x1440
16,8
Samsung Smart M7 LS32AM700 sRGB VA 60Hz 3840x2160
17,2
Philips 328P6VUBREB DCI-P3 VA 60Hz 3840x2160
29,7
Eizo FlexScan EV3285 sRGB IPS 60Hz 3840x2160
37,4

Monitoren met USB-C-docking zijn vaak zakelijke exemplaren. Snelle responstijden voor gaming zijn dan geen speerpunt. In de bovenstaande grafiek zie je dus dubbele transitietijden van een milliseconde of vijftien. Voor een gamingmonitor is dat niet snel genoeg, maar voor een hoofdzakelijk zakelijk beeldscherm met een refreshrate van 60 of 75Hz is het voldoende. De ultrawides hebben nog weleens een 100Hz- of 144Hz-paneel. Van onze aanraders is de iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 nog een van de snellere monitoren, maar hij koppelt dat wel aan een hogere gemiddelde overshoot. Bij sommige zakelijke monitoren, bijvoorbeeld de Eizo Flexscan EV3285, kan de overdrive alleen maar aan of uit, waardoor je de balans tussen snelheid en beeldkwaliteit op zo'n scherm wat minder mooi kunt kiezen dan bij de gemiddelde gamemonitor.

Energiegebruik

 • 150cd/m²
 • Max. helderheid
 • Stand-by
 • Uit
Energiegebruik 150cd/m² - wit
Monitor Kleurruimte standaardweergave LCD-paneel Refreshrate Resolutie Vermogen in watt (lager is beter)
Dell P2419HC sRGB IPS 60Hz 1920x1080
10,5
Philips 241B7QUBHEB/00 sRGB IPS 60Hz 1920x1080
12,6
Philips 243B9/00 sRGB IPS 75Hz 1920x1080
13,5
Philips 272B7QUPBEB DCI-P3 IPS 2560x1440
13,5
Iiyama ProLite XUB2792QSN-B1 sRGB IPS 75Hz 2560x1440
17,8
LG 24QP750-B sRGB IPS 75Hz 2560x1440
18,5
AOC 24P2C sRGB IPS 75Hz 1920x1080
19,8
Philips 346E2CUAE/00 DCI-P3 VA 100Hz 3440x1440
20,4