Door Sim Kranenburg

Redacteur

LG's 2020 oled-tv's Preview

Kleiner, platter en oprolbaar in de herkansing

07-01-2020 • 06:00

85 Linkedin

Inleiding

Op de CES van 2018 zagen we bij LG Display, het bedrijfsonderdeel van LG dat beeldpanelen maakt, voor het eerst een prototype oled-televisie met een oprolbaar scherm. Op de CES van vorig jaar kregen we bij LG Electronics, het bedrijfsonderdeel dat de oled-panelen gebruikt om televisies te maken, de eerste productversie te zien, in de vorm van de R9. Wat ons betreft was dit de meest innovatieve productaankondiging van de CES en bovendien de meest revolutionaire televisie sinds vele jaren. Helaas is de R9 nooit te koop geweest, ondanks dat LG had beloofd dat de oprol-tv ergens in 2019 in de winkels zou staan.

Dit jaar kregen we in dezelfde suite in het Mandalay Bay-hotel in Las Vegas opnieuw een oprolbare oled-tv te zien die nog dit jaar verkocht zal worden. Uiteraard hebben we gevraagd waarom de R9 van vorig jaar niet daadwerkelijk in de verkoop is gegaan, maar alle medewerkers hadden duidelijk de instructie gekregen om deze vraag niet te beantwoorden. We kunnen dus alleen maar raden waarom de tv niet in de winkels terecht is gekomen: we denken dat LG enorm is geschrokken van de negatieve publiciteit die Samsung zich vorig jaar op de hals haalde door de vouwbare Galaxy Fold op de markt te brengen terwijl deze telefoon duidelijk niet genoeg was getest voordat de productie startte.

De nieuwe oprolbare televisie heet nu RX, waarbij de X door de medewerkers van LG als 'tien' wordt uitgesproken. Het is dus een nieuw model, maar er is aan de buitenkant geen enkel verschil te zien met de R9 van vorig jaar. Het gaat wederom om een 65"-model. Sterker nog, het zou ons niets verbazen als LG exact dezelfde modellen heeft laten zien als die vorig jaar op de CES en IFA werden getoond, maar dan met nieuwe software. Hoe dan ook zullen de modellen die verkocht gaan worden onderhuids anders zijn, want alle nieuwe oled-televisies die zijn aangekondigd maken gebruik van de derde generatie van LG's Alpha 9-beeldprocessor. Wanneer de RX verkrijgbaar is en wat de oprol-tv gaat kosten, is nog niet bekend.

GX

De wat ons betreft het meest in het oog springende echt nieuwe oled-tv die LG liet zien was de GX. Deze tv heeft een 4k-oled-paneel en zal verkrijgbaar zijn in de maten 55, 65 en 77 inch. Het nieuwe ontwerp, dat van LG de naam Gallery Design heeft meegekregen, is de dunste oled-tv ooit, tenminste als je alle elektronica meerekent. Het beeldpaneel van oled-tv's was altijd al dun - zo rond de vijf millimeter - maar omdat er ook ruimte nodig is voor de elektronica, aansluitingen en luidsprekers waren de behuizingen onderaan ongeveer vier centimeter dikker. De wallpaper-modellen uit de W-serie, die ook dit jaar weer verkrijgbaar zal zijn, waren dan wel platter, maar daarbij was een grote soundbar nodig die op een meubel of plank onder het beeldscherm moest staan en met een flatcable met het scherm moest worden verbonden.

De GX heeft alles in dezelfde behuizing zitten en is toch maar 20mm dik. De aansluitingen zijn in uitsparingen aan de achterkant aangebracht, waardoor de tv strak tegen een muur kan worden bevestigd. De hiervoor benodigde muurbeugel krijg je bij de tv cadeau. De beugel past in een andere uitsparing aan de achterkant en is voorzien van slimme clipjes die voorkomen dat de tv van de beugel valt. De tv kan namelijk een klein beetje worden bewogen om hem waterpas te kunnen hangen zonder opnieuw gaten in de muur te boren. Ook kan de tv een klein stukje van de muur worden getrokken en een paar graden worden gedraaid.

Een superplat ontwerp ziet er superstrak uit, maar heeft natuurlijk wel gevolgen voor de geluidskwaliteit. In de 2 cm dikke behuizing is immers maar weinig ruimte beschikbaar die als klankkast kan fungeren. De luidsprekers zijn aan de onderkant gemonteerd en naar beneden gericht. We hebben het geluid dat eruit kwam kortstondig kunnen beluisteren. Hoewel het zeker niet slecht klonk, waren we niet erg onder de indruk van de laagweergave.

CX

De RX en de GX zijn schitterende televisies, maar voor de meesten van ons zullen deze modellen natuurlijk niet zijn weggelegd. Gelukkig is er ook een opvolger voor de zeer populaire C9 aangekondigd. De CX zal, en dat is voor het eerst sinds de introductie van oled-televisies, ook in 48"-formaat verkrijgbaar zijn. Tot nu toe waren (enkele vroege modellen niet meegerekend) alleen oled-tv's beschikbaar in de maten 55", 65" en 77". Daar kwam vorig jaar 88" bij door de introductie van 8k-oleds, maar kleiner dan 55" waren ze dus nooit.

Dat betekent niet alleen dat meer mensen een oled-tv kwijt kunnen in hun kijkruimte, maar dat ook meer mensen hem kunnen betalen. LG heeft nog geen prijzen bekendgemaakt, maar wij denken dat de 48" CX onder de duizend euro zal worden verkocht. Bij de introductie zal de prijs nog wel wat hoger liggen, maar het zou ons verbazen als hij ergens in het najaar niet onder de magische grens van duizend euro duikt. De kleinste oled tot nu toe zou hiermee ook weleens de best verkochte tot nu toe kunnen worden.

Qua design is er niet veel veranderd ten opzichte van de C9. Alleen ziet het metaal van de voet er wat donkerder uit. Ook zijn de specificaties vrijwel gelijk; het kleurbereik en de helderheid zijn gelijk gebleven, net als vorig jaar en het jaar daarvoor. Volgens LG is de upscaling van de Alpha 9-beeldprocessor verbeterd doordat hij nu het afgespeelde beeldmateriaal zou herkennen. In een kort filmpje kregen we te zien dat de tv het onderscheid zou kunnen maken tussen film, sport en animatie. Alle televisiefabrikanten geven hoog op over hun upscalers, zeker als het over 8k en het gebrek aan content gaat, maar over het algemeen zijn we niet zo onder de indruk van upscaling. Er zijn zeker hele goede algoritmen voor het opschalen van foto's, maar de benodigde rekenkracht in een tv is nu eenmaal beperkt. Bovendien moeten er ook nog eens minstens 60 beelden per seconde worden verwerkt.

De CX werd gedemonstreerd met een game-pc. Niet alleen omdat de 48"-schermmaat deze tv interessanter maakt als gamingmonitor, maar ook omdat er is samengewerkt met Nvidia om 4k-weergave met 120fps mogelijk te maken. Dat konden de modellen van vorig jaar ook al, dankzij hdmi 2.1-ondersteuning, maar er zijn nog helemaal geen videokaarten en gameconsoles beschikbaar met hdmi 2.1. Daarom konden de modellen van vorig jaar alleen 120fps weergeven op 1440p en lager. Door gebruik te maken van 8bits kleurdiepte met 4:2:0 chroma subsampling is 4k met 120fps nu ook mogelijk met de huidige Nvidia RTX-kaarten die nog van hdmi 2.0 zijn voorzien.

Vorig jaar demonstreerde LG black frame insertion, maar ondanks dat deze techniek om beweging scherper weer te geven tijdens de demo's prima werkte is hij op het laatste moment teruggetrokken. De 2020-modellen zullen er wel over beschikken. Bovendien zagen we dat er nu meerdere standen op zitten, maar helaas konden we het beeld wel duidelijk zien knipperen. De tv kan maximaal 120fps weergeven en dat levert met het toevoegen van zwarte beeldjes dus een 60Hz-knipper op.

LG brengt zijn nieuwe oled-tv's rond maart of april uit. De adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt. Wanneer de oprolbare RX uitkomt is nog niet bekend, maar we hopen dat LG ditmaal wel doorzet en de tv daadwerkelijk uitbrengt.

Lees meer

Reacties (85)

Wijzig sortering
Volgens mij klopt het niet dat de GX alleen leverbaar gaat zijn in 77" en 88" en is de GX ook niet 8K. Volgens mij moet dit de ZX lijn zijn. De GX komt in 55", 65" en 77" en is 4K.
Waarom worden er geen simpele OLED monitoren aangeboden? Als je die aansluit een av-receiver met mediaplayer en/of ziggo kastje heb je toch geen smart tv nodig ? zou een stuk goedkoper kunnen dan...
Sinds de introductie van smart TV's wordt hier al om gevraagd en nooit is er iets van gekomen. Waarom? Smart functies drukken de prijs van TV's omdat de bedrijven erachter vaak een deel mee financieren. Er zijn tegenwoordig wel een aantal OLED monitoren te koop, maar die zijn dan flink duurder dan de TV varianten. Het is echt een niche, want de massa wilt gewoon op de Netflix knop op de afstandsbediening kunnen drukken en kijken maar.
Het ergste is eigenlijk nog wel dat er tegenwoordig geen enkele tv zonder netflix is ingebouwd, ik heb geen netflix en heb er ook absoluut geen behoefte aan. (tijdje geleeched van een vriend van me maar misschien 1/2 keer in een jaar opgestart) toen mijn tv na 10 jaar trouwe dienst kapot ging ik op zoek naar een nieuwe en ze hebben letterlijk allemaal zo'n debiele netflix knop waar ik dus totaal geen behoefte aan heb. Helaas heb ik er dus aan moeten geloven en heb ik ook zo'n domme knop op mijn tv die ik niet gebruik. Heel erg jammer dat dit standaard is ingebouwd.
Vaak kan je de afstandsbediening van de provider waar je TV zenders afneemt ook koppelen aan je TV dan kan je die afstandsbediening in de kast laten verstoffen. In mijn geval heb ik dat met de KPN afstandsbediening gedaan, daarmee bedien ik nu de TV en de TV ontvanger.
Jeetje, ik hoop dat je er overheen komt.
[sarcasme]
Ik heb pas een vervelende afstandsbediening! Die van mij heeft knopjes om van zender op en neer te wisselen, voor de gids, TV/Radio wisselen, 'live zoom', 'live menu', 'recent', teletext, record, 'AD' enz. Allemaal debiele knoppen waar ik nog nooit gebruik van gemaakt heb omdat ik geen TV abonnement heb en alleen films en series stream.
[/sarcasme]
Smart functies drukken de prijs van TV's omdat de bedrijven erachter vaak een deel mee financieren.
En waarom doen ze dat? Datavergaring.
Dus aan het einde van de dag is een smart tv niet goedkoper, maar betaal je elke dag dat je 'm gebruikt met je persoonlijke data. En, zoals al werkelijkheid is, advertenties in de menu's van je duurbetaalde tv.
Anoniem: 310408
@twiFight7 januari 2020 15:41
Kom aan, er zijn amper gevallen bekend van TV's die aan datavergaring doen. Moest jij toestemming geven toen je TV voor de eerste keer aangezet hebt?
Niemand die je verplicht de smart functies te gebruiken of überhaupt je tv met internet te verbinden. Je kiest er dus uiteindelijk zelf voor.
Afgezien van dat je daar een (heel goed) punt hebt, is het natuurlijk ook meteen onzin.

Buiten dat de meeste mensen zich (nog steeds) niet realiseren dat er (zelfs) op een smart apparaat als een TV al dataverzameling plaatsvind, is het al helemaal niet duidelijk dat "derden" op de achtergrond de lage prijs van een TV mee financiëren "in ruil voor" persoonlijke data.

Verkopers vertellen dit nog steeds niet. Websites vermelden hier bij de producten niets over.

Daarnaast, je koopt een SMART TV. De meeste mensen zijn ondertussen zo gehersenspoeld door de maatschappij (media, reclame, enz.) dat ze wel mee moeten in dit gedruis.

Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die een smart TV kopen en die smart functies niet (willen) gebruiken c.q. de TV niet aansluiten op internet. Laat staan dat ze de betreffende TV updaten via iets als een USB stick...

Die mensen zijn er wel (hoeveel van de Tweakers doet dit?), maar dit is maar een klein percentage.

Eigenlijk zou daar dus ook weer regulering / eerlijker advies plaats moeten vinden.
Bedankt voor je inzicht.
Wist niet dat de features op de TV de prijs drukten Verklaart waarom een OLED monitor zo veel moet kosten.
Waarom dan niet de TV kopen en als monitor gebruiken?

Ik gebruik een oudere LG Oled alleen als weergever. Alleen aangesloten met de receiver via HDMI.

TV kijken (als dit al gebeurt) via KPN settop kastje en al het andere via de Apple 4K TV.
Alle bediening via een Harmony afstandsbediening.
Werkt prima.
Volgens mij is het inbranden van de oled het grootste probleem bij een monitor.
(Bv de taakbalk van Windows)
Denk dat de nadruk vooral op 'simpele' (domme, als in niet-smart) ligt.
Op zich een aardige vraag, maar ik denk dat de gemiddelde TV koper een model zonder smart functionaliteit snel afschrijft. De kosten van het weglaten voor een kleine batch zouden weleens hoger kunnen zijn dan het gewoon overal toevoegen. Variatie in productie kost ook geld.
Volgens mij is het inbranden van de oled het grootste probleem bij een monitor.
(Bv de taakbalk van Windows)
Heb je gelijk in. Vanwege de statische beelden zoals taakbalk, Wallpaper, snelkoppelingen of met de internet browser.
Op sites heb je vaak statische skin met navigatie icons en tekst. Zou je regelmatig op dezelfde forum zitten lezen en discussiëren dan ga krijg in de loop van tijd deze blijvende retentie daarvan oplopen.
Ik zou voor Oled alleen voor TV uitzendingen, films en games gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Snake_Eye op 8 januari 2020 01:15]

Dat denk ik dus ook steeds maar dan wel op basis van een tv model. Waarom bieden ze niet gewoon simpel een tv aan met enkel een display. Ik heb thuis een home cinema set, mediaplayers, alles en ik wil niet extra aan Dolby Atmos betalen omdat het voor mij functieloos in een tv zit. Dolby vraagt echt grof geld. Het OS van de tv hoeft enkel maar het display aan te sturen. Tegenwoordig heeft iedereen ook een soundbar ''waar ik me aan rot erger'' dus waarom nog zulke dure Build-ins?
Goed. Met de GX is LG eindelijk de ontwikkeling ingeslagen waar ik op zit te wachten: een tv die over de gehele lengte en breedte van het toestel bijzonder dun en even dun is.

Nu is het nog drie jaar wachten voor een dergelijk toestel maatje 77" voor 3000€ te koop is.
Mag ik vragen waarom? Ik had vroeger mijn TV aan de muur hangen, maar of die nou 2 of 6 cm dik is vond ik niet belangrijk want ik kon het toch niet zien. Ik wil graag snappen waarom andere mensen dit wel waarderen, vandaar mijn serieuze vraag.

[Reactie gewijzigd door _Pussycat_ op 7 januari 2020 10:01]

ik vind dat nog wel een redelijk groot verschil. Maar Bij 2-4 cm en strak tegen de muur is het idd meer een schilderij. Ik vind the Frame van Samsung zelf dan ook de mooiste TV die er is, vooral met de houten omlijsting.

Overigens ben ik vooral benieuwd hoe ze die gallery functie gaan doen met een oled, dan is er toch kans op inbranden? En om te concurreren met the Frame, moeten een 55 inch niet meer dan 2000 euro kosten.
Je kan ook zelf een frame maken om je TV heen, maar het mooiste is toch juist zo min mogelijk rand?
The Frame is bedoeld voor mensen die geen conventionele (zichtbare) tv in huis willen hebben, maar wel gewoon af en toe goed tv kunnen kijken
Wat is het nut precies? Esthetisch gezien nog steeds een groot zwart vlak in de ruimte.

Is oprolbaar dan niet wat meer je dingetje?
Helemaal mee eens, wat heb je aan zo'n dun paneel als je alsnog met zo'n uitstekend blok zit waardoor het niet netjes vlak op de muur kan?

Als is dit voor LG natuurlijk niet "eindelijk" zo; ook de Wallpaper modellen ben ik zeer van onder de indruk en ik hoop ook nog op een opvolger daarvan. Iemand die daar misschien meer over weet?

De oprolbare is ook een leuke optie maar neemt wat veel ruimte in met dat hele meubel.

[Reactie gewijzigd door i7x op 7 januari 2020 13:18]

Ik ben erg benieuwd wat alle verschillen zijn tussen de specs van de CX en de C9. Ik heb het idee dat het marginaal is waardoor de C9 ineens een stuk interessanter wordt vanwege de verwachte prijsverlagingen.
En de C8 was ook niet zo spannend anders toch..?
Het grote verschil toen was HDMI 2.1
Was dat niet de c9?
Klopt, dat bedoel ik ook. De C9 had als grote feature update ten opzichte van de C8 HDMI 2.1 waardoor de C9 toch een stuk interessanter was. Nu met de CX lijkt het erop dat die geen erg grote feature verschillen heeft ten opzichte van het voorgaande model.
Nieuwe beeldprocessor?
Dat gaat elke jaar een versie omhoog. Vorig jaar snapte ik dat want vanwege HDMI 2.1 moet de processor heel wat meer aankunnen, maar dit jaar kan de TV blijkbaar niet veel meer dus ik vraag mij dan af waarvoor er een nieuwe processor in zit anders dan voor marketing. Dus ik wacht nog even op de specs om te kunnen vergelijken met de C9.
-aanvulling-
De nieuwe processor wordt vooral ingezet voor de verbeterde upscaler technieken, maar mij als gamer boeit dat niet veel.

[Reactie gewijzigd door Roko op 7 januari 2020 09:43]

web os is redelijk snel maar nkg steeds niet te vergelijken met de snelheid dat een normale computer reageert.

waarschijnlijk zal de nieuwe processor hier weer een stapje verder helpen.

maarja daarvoor kies je denk ik niet een tv uit want webos is snel genoeg en ik erger me er gelukkig niet aan. hoop alleen wel dat er snel ondersteuning komt voor nederlands spreken want ik zit nu al mijn woorden te spellen in het engels xd

[Reactie gewijzigd door erwinwernars op 7 januari 2020 09:22]

Hmm ik ben blij om jullie reacties te lezen. Ga binnenkort verhuizen en wil graag een LG Oled aanschaffen. Ik ging er al vanuit om te wachten op de CX maar wellicht dan toch nog de C9. Ik ben erg benieuwd!
Ik denk dat voor veel mensen alleen de optie tot een 48" al genoeg is. Ik wacht al jaren tot LG eens een kleiner model op de markt brengt, een 55" krijg ik thuis niet voor elkaar. Ik was dan ook erg blij vorig jaar met de aankondiging dat ze met een 48" model komen.
Yep, lijkt mij een fantastische game tv.
Ideaal voor op een kamer.
Bovendien heeft de C9 AirPlay 2, in tegenstelling tot de C8.
Zo te zien zijn er weinig verschillen.. De rek lijkt er dus een beetje uit wat LG nog kan verbeteren aan hun OLED TV's.. De nieuwe 48" lijkt me wel erg interessant om ook als PC monitor te gaan gebruiken, want goedkoper en bruikbaarder dan 55" als je er vrij dicht opzit.. Maar als je voor hetzelfde of zelfs minder geld een 55" C9 kan kopen, tja..
Niet alleen als Game pc, maar ook voor mensen met een iets kleinere woonkamer of budget.
Ik ben dit jaar overgestapt van Samsung naar LG, en ben er echt heel blij mee.
Hij was goedkoper, mooier en dunner
Exact.... Ik denk dat budget een erg belangrijke is! Veel mensen willen heus wel zo'n OLED scherm, maar het is te duur (voor mij ook trouwens). LG lijkt er actief mee bezig om ook voor lagere prijzen deze techniek beschikbaar te krijgen, en dat is gunstig! Ik hoop vooral dat ze ook de huidige modellen nog een tijdje blijven produceren voor lagere prijzen wanneer de nieuwe modellen eenmaal geïntroduceerd zijn. De kosten van productie zijn inmiddels wat lager en de R&D kosten zijn bij deze modellen wellicht inmiddels wel terug verdiend... Dus kunnen de prijzen zakken? (of het is wishful thinking natuurlijk...).
Als je het dan toch cee-ten noemt, schrijf dan ook C10. Volgend jaar gewoon weer C11 net als de iPhone waarschijnlijk dus wat een hip jaar was het.
Zoals MacOS 10 dus ipv OSX? Als een merk zo wil marketen, dan is dat zo. Ik waardeer dat de uitspraak er bij genoemd wordt door de redactie. Anders had ik ook cee-iks gezegd :)
Waarschijnlijk ga ik alsnog CX zeggen :)
Beetje duf inderdaad, want in het Romeins is het dus model 110 (CX)
Ben idd erg benieuwd naar 48".
Wat mogen we verwachten van LG's nanocel technologie. Hoe verhoudt dit zich tov van OLED?
En waarom worden er nog steeds smart tv's gemaakt. M.i. heb je alleen een simpel oledscherm nodig in samenwerjing met bv. de Ziggo Next box.
Misschien dat Ziggo ooit zelf dit soort schermen gaat aanbieden?
Omdat 90% van de mensen helemaal geen ziggo box willen? Liever een goedwerkend OS zoals WebOS dan weer extra apparaten, afstandsbedieningen en stekkers.
Ik ben inderdaad juist blij dat ik van die Ziggo meuk en mijn Apple TV af ben met al het switchen. Had zelfs een harmony dus 1 afstandsbediening, maar toch allemaal extra complexiteit.

Nu gewoon alleen 1 scherm met Live TV, Netflix, Disney, Videoland, Youtube op een rij zodra je hem aan zet en Airplay ingebakken als je wat anders wil.

Overigens een goedkope Samsung. OLED is prachtig, maar vond het de 4x hogere prijs niet waard.

12 jaar geleden kocht ik mijn TV wel bewust zonder Smart omdat het toen nog erg slecht werkte, maar tegenwoordig komen die apps op de TV heel dicht bij de apps op Apple TV. Had die eerst nog een maandje gehouden, maar het gemak leidde ertoe dat ik de AppleTV niet meer gebruik.

[Reactie gewijzigd door Shaflic op 7 januari 2020 14:10]

Misschien meer iets voor op een forum, maar ben erg benieuwd:
Ik heb zelf een C9 en speel daar TV af via het tv-kastje van xs4all dat aangesloten is met een HDMI kabel. Met live TV bedoel jij denk ik zo'n module die je in je TV steekt? Werkt dat beter? Mis je dan niet functionaliteit zoals begin gemist en (gepland) opnemen?
Klopt, live TV wordt gedecodeerd door de TV zelf middels een CI+ module.

Je verliest wel wat interactieve functies. Sommige TV's ondersteunen dat alsnog door er een USB HD aan te hangen, maar ik gebruik dat nooit dus heb me er niet in verdiept. Ik weet dat "On Demand" bij mij bijvoorbeeld wel werkt, maar heb dat uitgeschakeld.
Dat gaan ze nooit doen, marketing technisch kun je dan alleen maar opsommen wat er allemaal niet op zit (TV met zonder dit, en met zonder dat :) ). Maar ik snap je punt, ik heb er ook alleen een scherm nodig voor op de Xbox One X en Apple TV 4K.
Vorig jaar demonstreerde LG black frame insertion, maar ondanks dat deze techiek om beweging scherper weer te geven tijdens de demo's prima werkte is deze op het laatste moment teruggetrokken.

BFI is toch gewoon aanwezig op de 2019-modellen? Mijn 55E9 heeft het in ieder geval wel. Niet dat je er iets aan hebt, want het is niet om aan te zien. Motion blijft toch wel het zwakke punt van LG tv's.
Kan het gewoon zijn dat je niet van OLED motion houdt? Dat ziet er überhaupt al compleet anders uit dan alle andere paneel typen naar mijn ervaring, ook op de hogere frame rates. En met lagere framerates zoals 24 met films en series valt het nog meer op.
Helemaal waar. Het blijkt dan op het eerste zicht toch zo dat BFI volgens Sim nog steeds flicker vertoonde.
Er zijn blijkbaar wel meerdere standen maar ik vind het raar dat LG dan juist de stand neemt waar wel flicker vertoond wordt. Ofwel krijgen ze het toch niet goed aan de praat of ze hebben de tv op CES niet in de juiste BFI-modus gezet. Time will tell.
Is er wellicht ook nieuws over WebOs (5.0)? En wellicht een update naar WebOs 4.5 voor mijn 55OLED B8? Mijn tv is top maar ik vind het update beleid van Lg (nieuwe features) echt ‘ruk’. AirPlay2 kan bijv. makkelijk op deze modellen en ik zou graag ook de WebOs 4.5 GUI ontvangen. Maar misschien verrast LG me dit jaar nog nu de 2020 modellen aangekondigd zijn en er qua marketing geen reden meer is om met deze onderscheidende 2019 (AirPlay) functie op de 2019 modellen te promoten tav de 2018 modellen.

[Reactie gewijzigd door boswei op 7 januari 2020 08:27]

Ik vind de update policy van LG echt heel heel slecht. Mijn TV gekocht met WebOs 3.0 en ik kan me echt helemaal niet voorstellen dat mijn TV geen WebOs 3.5 zou kunnen draaien of zelfs een hogere versie. De onderliggende processor, geheugen en periferie zal het echt niet onmogelijk maken om een versie upgrade te kunnen doen.
Wat mis je zoal in 3.0? Tot nu toe krijg je gewoon alle apps toch en werkt alles vloeiend? Ik heb in ieder geval nergens last van.
Meer keuze is altijd goed. Ik zit al een tijd te wachten op een 48 " OLED omdat de 55 " C9 versie gewoon net te groot is en daarom fysiek niet past waar ik 'm wil hangen.
Dus wellicht later dit jaar of begin volgende jaar een gave 48 " met ondersteuning voor VRR / G-Sync / whatever en dan komen de games en de films pas echt goed tot hun recht. Een leuk vooruitzicht! :)
Meer keuze is altijd goed. Ik zit al een tijd te wachten op een 48 " OLED omdat de 55 " C9 versie gewoon net te groot is en daarom fysiek niet past waar ik 'm wil hangen.
Dus wellicht later dit jaar of begin volgende jaar een gave 48 " met ondersteuning voor VRR / G-Sync / whatever en dan komen de games en de films pas echt goed tot hun recht. Een leuk vooruitzicht! :)
LG's 2019 OLED-TV's zijn al G-Sync wn VRR Compatible.

[Reactie gewijzigd door Snake_Eye op 7 januari 2020 14:13]

Ja, maar de C9 is met minimaal 55 inch simpelweg te groot voor mijn zoldermuur :*)
@Sim Dat er geen gameconsoles zijn met HDMI 2.1 is onjuist, Microsoft heeft (alweer meer dan een jaar geleden) de Xbox One X via een firmware update de poorten een upgrade gegeven naar 2.1.

https://www.forbes.com/si...ast-year-and-few-noticed/
Bij mijn weten heeft ook deze console geen hdmi 2.1..Er zijn alleen wat 'nextgen' features geïmplementeerd die niet de volledige bandbreedte van hdmi 2.1 nodig hebben..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee