LG BX-oled-tv's verschijnen in Duitse winkels voor 1799 en 2799 euro

LG lijkt op het punt te staan om de relatief goedkope BX-4k-oled-tv-modellen uit te brengen in Europa. Er zijn onder meer al prijzen bekend van de televisies in Duitsland, waar het 55"-model een officiële winkelprijs van 1799 euro krijgt, tegenover 2799 euro voor de 65"-versie.

Waarschijnlijk staat LG op het punt om de BX-tv's in Europa uit te brengen. Via een Duitse prijsvergelijker zijn de prijzen van 1799 en 2799 euro al te vinden, al lijken de leveringen pas in begin oktober te beginnen. In het Verenigd Koninkrijk lijken die prijzen op 1299 en 2299 pond uit te komen. Nederlandse of Belgische europrijzen zijn er nog niet, maar die zullen niet of niet veel afwijken van de genoemde prijzen in Duitsland. Waarschijnlijk zullen die prijzen snel zakken, mede omdat de CX-modellen al enige tijd beschikbaar zijn, voor beduidend lagere prijzen.

De BX-oled-tv's zijn de opvolgers van de vorig jaar uitgekomen B9-oled-tv's en zullen zoals gebruikelijk net onder de C-modellen worden gepositioneerd, waarmee het de goedkoopste oled-tv's van LG zijn. Volgens FlatpanelsHD komt de BX niet uit in het 48"-formaat, zoals dat wel het geval is bij de CX. In bepaalde, nog onbekende markten komt de BX ook uit in een 77"-formaat.

Net als de B9, de C9 en de CX beschikt de BX over hdmi 2.1-aansluitingen. Uit de specificaties van een Duitse winkel blijkt dat de BX in totaal twee hdmi 2.1-aansluitingen heeft, aangevuld met hdmi 2.0-poorten. Dat wijkt af van de CX waarbij alle vier de hdmi-aansluitingen conform de 2.1-standaard zijn. Vermoedelijk hangt dat samen met het feit dat de BX beschikt over de minder geavanceerde, derde generatie van de α7-beeldprocessor, wat ook maakt dat er op het vlak van beeldbewerkingstechnieken vermoedelijk minder of minder geavanceerde opties zullen zijn.

De BX zal in navolging van het verschil tussen de B9 en de C9 wederom een andere, minder brede voet krijgen, al is het ontwerp voor de rest zo goed als identiek aan de CX. De B9 heeft minder werkgeheugen aan boord dan de C9, maar of dat verschil bij de BX en de CX ook aan de orde zal zijn, moet nog blijken. Voor de rest ondersteunen de BX-oled-tv's de gebruikelijke hdr-standaarden, te weten hlg, hdr10 en Dolby Vision. De televisies draaien op webOS-versie 5.0 en ondersteunen AirPlay 2 en HomeKit.

Door Joris Jansen

Redacteur

09-09-2020 • 13:27

80 Linkedin

Reacties (80)

Wijzig sortering
Introductieprijzen van de 55 en 65 inch CX modellen waren respectievelijke 2099 en 3099 euro. Dus voor de BX liggen de prijzen 300 euro lager.

Dat zegt misschien wat meer dan deze introductieprijzen te vergelijken met de huidige CX prijzen.
Da's nogal eens een fors prijsverschil tussen het VK en DE. Het Pond staat op 1,12 Euro, dus dat zou neerkomen op 1454 Euro. Da's bijna 350 Euro goedkoper. Klopt dit wel?
Ik vind de B-lijn van LG een beetje een onnodige toevoeging. Het is echt centen schrapen met een poortje minder en een soc van vorig jaar. Terwijl de prestaties nagenoeg hetzelfde zijn als de C-lijn die doorgaans ook al scherp geprijsd zijn.
De prijzen van de B-modellen zakken wel verder dan die van de C-lijn. De 65B8 is bijvoorbeeld te koop geweest voor zo'n 1500 euro. De 65C8 is tot zo'n 1700-1800 euro gedaald, maar dat was pas maanden later. Je moet daarvoor wel onderhandelen bij winkels en topics als deze in de gaten houden: [Zero Tolerance][Prijs-discussie] OLED Televisies - deel 2
Ik vind de B-lijn van LG een beetje een onnodige toevoeging. Het is echt centen schrapen met een poortje minder en een soc van vorig jaar. Terwijl de prestaties nagenoeg hetzelfde zijn als de C-lijn die doorgaans ook al scherp geprijsd zijn.
Dus ideaal voor mensen die gewoon een goed paneel willen hebben, en niks geven om het ingebouwde smart deel.

Ik laat het smart deel over aan een Apple TV, anderen hebben daar een Nvidia Shield voor. Het geluid (bij films of muziek) gaat via mijn receiver. Je hoeft dan geen C-model te kopen, een B-model volstaat dan ook. Ideaal!
Het geluid van de B9 is echt stukke minder dan de C9 en heeft minder Ram en een andere voet.
Maar zullen de meesten niet gewoon een home cinema set, soundbar of iets dergelijks hebben?
Minder RAM lijkt me ook niet een heel heikel punt, ik ben nooit aan het multitasken op mijn tv. Ik kijk naar een tv zender of een VOD service.
Een andere voet kan je misschien zelfs wel mooier vinden.

Enige heikele punt zou voor mij kunnen zijn dat er een oudere soc in zit. Als ik in de markt zou zijn, zou ik de komende reviews van de B-lijn wel af willen wachten.
Ik durf haast te zeggen dat de C9 in veel gevallen geen soundbar nodig heeft, het is echt goed genoeg voor films en gaming. Wil je echt muziek afspelen, dan zou ik het wel aanraden.

Ik heb toen later voor mijn ouders de B9 besteld in de veronderstelling dat het geluid hetzelfde was ... Schrok me kapot; erg dof geluid en een soundbar is zeker aan te raden.

Qua ram, het kan handig zijn als je veel apps op de achtergrond tegelijk hebt lopen, dan stuttert het minder. Omdat ik de B9 niet hier heb staan kan ik het helaas niet heel goed vergelijken, het leek in ieder geval op de C9 iets vlotter te gaan.

[Reactie gewijzigd door Da Queen op 9 september 2020 13:58]

Ik durf haast te zeggen dat de C9 in veel gevallen geen soundbar nodig heeft, het is echt goed genoeg voor films en gaming. Wil je echt muziek afspelen, dan zou ik het wel aanraden.
Ik denk dat dat voor veel mensen nou juist de sweetspot is. Een tv met soundbar of whatever zodat je via je telefoon app of app op tv je spotify of iets dergelijks kan afspelen.
Qua ram, het kan handig zijn als je veel apps op de achtergrond tegelijk hebt lopen, dan stuttert het minder.
Snap ik, maar vandaar dat ik in mijn usecase benoemde dat ik nooit aan het multitasken ben op mijn tv. Ik kijk dus bijvoorbeeld naar Netflix en zou niet weten wat ik dan nog op de achtergrond wil hebben draaien. Maar dat is een aanname die ik deed voor het gros, ik ben benieuwd naar andere voorbeelden.
Sinds ik de LG OLED65C9PLA vorig jaar gekocht heb gebruik ik mijn Onkyo TX-NR656 bijna nooit meer als ik TV kijk. Alleen voor films zet ik hem nog aan dus en alleen als ik het de moeite waard vindt. wat
Da Queen @nlmarvin Ik durf haast te zeggen dat de C9 in veel gevallen geen soundbar nodig heeft, het is echt goed genoeg voor films en gaming. Wil je echt muziek afspelen, dan zou ik het wel aanraden.
zegt kan ik beamen.
Is het echt tegenwoordig al zo erg dat mensen al genoegen nemen met het geluid van een flatscreen tv? Heb zelfs op mijn slaapkamer een soundbar met sub. In de woonkamer uiteraard een Marantz surround receiver in 5.1.4 opstelling.

Dat blikkerige stereo geluid is toch niet van deze tijd. In tijden waar je Dolby Atmos en DTS:X codecs hebt :)
Heb je het geluid van de C9 al eens beluisterd met tv kijken/gaming/films? Er is namelijk niets blikkerigs aan.

En dat zeg ik als audioliefhebber. Heb in de woonkamer wel een grotere tv staan met zo'n 800 watt RMS, maar voor in de slaapkamer voldoet alleen de C9 prima hoor.
Grappig, ik heb dezelfde ervaring.
De receiver is stuk en onder garantie naar de reparateur en al een week komt het geluid niet meer over het ARC kanaal maar de ingebakken speakers. In de woonkamer van 6x9m valt het eigenlijk niet ons 123 op.
In de C9 is het geluid echt okay.
ligt eraan wat je centerspeaker is. wat voor receiver etc. Een receiver zegt vrij weinig

bij mij is het verschil tussen de televisie en surroundset een wereld van verschil
tevens zet ik auro 3d altijd aan voor geen digitale codecs.

maar alleen 1 frontspeaker is ookal duurder dan de gemiddelde surroundset die mensen thuis hebben staan...geloof me dat hoor je wel hahaha
Het geluid uit de C9 mist een hoop bas/laag. Met zo’n fantastisch beeld, doe jezelf imho beetje tekort met alleen geluid uit je C9. Maar je kan ook een goede Bluetooth koptelefoon aan je TV koppelen.
Genoeg laag voor films en games vanuit bed. Natuurlijk blijft een goede soundbar altijd wel beter. Heb in de woonkamer dus al genoeg geluid voor eventueel een biosavond en wil in de slaapkamer geen extra afstandsbedieningen hebben en geen extra kabels en er is bovendien geen plek voor dus het is prima zo.
Heb je die C9 op de voet staan of aan de muur hangen?
Want hij blaast het geluid omlaag en die voet die kaatst het de kamer in.

Ik heb de mijne aan de muur hangen en ik kan je vertellen dat het geluid super ruk is. :+
Voet ... Die van mijn ouders hangt wel aan de muur .... Misschien dat dit het dan kan zijn, want de B9 aan de muur is echt ruk.
Ja het maakt echt een enorm verschil in geluid.
Ik vond het geluid ook redelijk prima toen ik hem op de voet had staan (muurbeugel kwam paar dagen ná de tv) maar zodra hij aan de muur hing was het echt ruk.

Mijns inziens móet je dus, als je hem aan de muur hangt, wel een externe geluid opstelling gebruiken.
Ja ik denk dat ik een draadloze externe speaker ga halen voor mijn ouders (soundbar gaat daar niet in hun huis). Heb jij toevallig een aanrader, ze willen zo min mogelijk 'rommel' en 1 speaker.
sorry, heb geen advies. een '1 speaker' oplossing kom je in principe altijd uit op een soundbar vrees ik..
En dat zeg ik als audioliefhebber. Heb in de woonkamer wel een grotere tv staan met zo'n 800 watt RMS, maar voor in de slaapkamer voldoet alleen de C9 prima hoor.
OK, die concessie wil ik wel doen; het is goed genoeg voor in de slaapkamer, waar je (lijkt mij, ik wil er daar geen) geen tv of films kijkt om hem lekker hard en in 5.1 te gaan kijken.

Maar voor in de woonkamer volstaat het voor iemand die graag films kijkt echt niet, zelfs een lullig setje van een paar honderd euro voegt dan een hoop toe. De c8 die ik heb klinkt verrassend goed voor hoe dun hij is en vergeleken met de plasma die ik ervoor had, maar meer dan een praatprogramma wil ik niet op de ingebouwde speakers kijken, zodra je een fatsoenlijke center speaker en zuilen gewend bent. Als zou ik met een goede kwaliteit soundbar ook prima kunnen leven, denk ik.
je bent audio liefhebber en begint over 800 watt rms. wat heeft dat met audio kwaliteit te maken? zegt me genoeg
Een tv met 800watt RMS??? Welk toestel is dat?
Als je de reactie leest waarop ik reageer snap je dat dit natuurlijk niet uit de tv komt. :P
Het geluid van de b9 is goed genoeg voor mij, ik had een soundbar maar de voet van de tv is zo laag dat er geen platte soundbar onderkast ..
Ik maak hieruit: productreview: LG OLED55B6V Zwart review door Da Queen op dat jullie huis vol staat met minmaal 4 LG TV's die steeds weer het beste van het beste zijn.
Jammer dat ze die status zo snel verliezen.

Wanneer koop je nou es voor eens en altijd 1 goede TV en ruimt al die andere nieuwe troep op?

[Reactie gewijzigd door Bruin Poeper op 9 september 2020 14:48]

Haha helaas verliezen ze snel hun waarde. HDR, dan weer 120hz, dan weer een lagere input lag enzovoort.

We zijn liefhebbers en verkopen tv's gewoon weer door. De perfecte tv bestaat niet. Al moet ik zeggen dat de C9 voorlopig wel het laatste toestel wordt .... Alhoewel 144hz ....um 240 en dan weer 360fps voor gaming. Ik zie het somber in :+
LG heeft ook functies om voetbal wedstrijden PiP weer te geben en standen in beeld te brengen terwijl je een spelletje doet oid. En dan is extra ram wel weer handig.

Bij een F1 race zit ik niet de hele tijd achter de buis, maar wil ik bijvoorbeeld wel highlights zien als er iets spannends gebeurd terwijl je met vrienden ff een potje COD doet oid. Om maar ff wat te noemen. En dan is beetje ram extra wel een handig iets.
PiP had mijn oude breedbeeld CRT Philips tv zelfs vroeger. 20 jaar geleden ofzo? Ik denk niet dat die meer dan 1MB aan ram had :D
Ha het goede oude analoge tijdperk. Toen je daadwerkelijk nog hard datalijnen kon overschrijven met andere data. Met digitale TV en software decryptie kan dat gewoon niet meer.

Vroeger was 640kb ook genoeg voor Word. Tegenwoordig is dat al niet meer genoeg om een startmenu te draaien.
Ik zou met de huidige plaate tv's nooit genoegen nemen met audio uit de tv.
Dus mijn B9 zit op een receiver geflankeerd door goede tower speakers en nog een rits kleine aan het plafond en rondom.
Goed geluid is nog belangrijker dan het beeld.
Je hebt gelijk, deze is voor mensen die wel OLED willen, maar voor de laagst mogelijke prijs. De B series is vaak €100-€200.- goedkoper dan de C series. Als je al die 2.1 aansluitingen niet nodig hebt, en liever hebt dat de TV het beeld niet "verbetert", of zelfs de TV meer als monitor wilt gebruiken is de zwakkere processor goed genoeg, dan valt er wat te sparen.
De maximale helderheid is ook wat lager, ik ben voor de GX- serie gegaan, zou anders ook minimaal de CX nemen.
Dan vind ik het opzich wel extreem bizar dat een BX zoveel kost, terwijl de C9 eind vorig jaar voor 1200 euro te krijgen was. Zelfde beeldprocessor, beter geluid en HDMI2.1 voor toch wel 500 euro minder.
"officiële winkelprijs" << daar worden ze vaak (ruim) onder verkocht. Zie het topic waarnaar elders in de reacties al naar wordt gelinkt.
de C965 kocht tijdens blackfriday voor 1850, of heb je het over de 55 inch
Ik heb vorig jaar mijn B9 gekocht voor 1100 op black friday. Zit trouwens gewoon hdmi 2.1 aansluiting op, nog beter zelfs dan die van dit jaar.
Idem hier: Ik kijk al vanaf november 2019 op mijn B9, heb er 1111,- Euro voor betaald en heb 4 HDMI 2.1 aansluitingen (Dus nu met de BX kan de 'tragere soc' niet de reden zijn van maar 2x HDMI 2.1).

De BX is volgens mij de C9 van vorig jaar, volgens mij nog steeds een prima TV.
Ik zou adviseren om voor de BX ook in november de BF aanbiedingen in de gaten te houden, of nu een C9 te kopen. :-)
Dat is nu inderdaad wel het vreemde verschijnsel dat je krijgt omdat deze later geïntroduceerd wordt dan de CX. De introductieprijzen van de BX zijn gewoon hoger dan wat je voor de CX in veel winkels betaalt.

Maar een OLED B(9 bv) kon je in het verleden voor net geen 1000 euro krijgen terwijl de C serie daar toch een 100 euro boven blijft, dat is toch vrij grote psychologische drempel waar ik in elk geval de kleine minpunten misschien wel voor bij zou nemen. Voor mij zijn twee HDMI 2.1 de eerste jaren meer dan genoeg (ik heb alleen een HTPC die voorlopig zo nog geen poort heeft, hopelijk komen er daar volgend jaar wel betaalbare videokaarten voor), en ik lig helemaal niet wakker van de beeldbewerkingstechnieken, ik heb ze zelfs liever niet. Als die voor de rest wel de gebruikelijke HDMI 2.1 technieken (120Hz, VRR) ondersteunt.
Ik was gezien de iets mindere Soc van de B8 te bang om er niet wat bij te leggen (met oog op upscaling en beeldverwerking, maar ook dat bepaalde apps niet zouden komen, of sneller geen updates meer zouden krijgen), en heb met dank aan het desbetreffende Tweakers topic de C8 toen voor een acceptabele meerprijs kunnen krijgen.

Toen ik hem kocht was de laagste prijs 1195 na cashback voor de C8, daar kon ik met de 350 euro die een 'liefhebber' (gek) nog voor mijn ouwe 3D plasma boodt, prima mee leven.

Enige spijt die ik heb is dat ik niet voor de 65 inch ben gegaan, maar ik die meerprijs was fors en ik zat toen net iets minder ruim. Ach ja, dan is de volgende upgrade tenminste ook qua formaat weer extra leuk :-)
Het is naar mijn mening een goede toevoeging. De beeldverwerkingstechnieken heb je het hardst nodig bij lage bitrate/lagere resolutie video materiaal. Iemand die Blu Rays kijkt of met een console gamet of high bitrate 4k films kijkt via een nvidea shield dan maakt die tragere SoC niet meer uit.

Ikzelf maak toch geen gebruik van ingebouwde speakers omdat ik een extern setje gebruik. Voor mij is een B-serie vanwege bovenstaande redenen een goede optie. De enige reden waarom ik twijfel is dat de C-serie een hogere piek helderheid heeft, althans bij de B9 vs C9. Bij de BX en CX weet ik dat niet zeker en is het even afwachten op een vergelijking.
Met een B9 moet je ook een lasbril op hoor met volle helderheid.
Haha als dat zo is dan denk ik dat voor een B9/BX ga (als de prijzen lager zijn dan de C-serie) zodra de nex-gen console op de markt komen. Want ik hoor veel mensen die een beetje klagen over de helderheid van OLED tv's.
Het zal natuurlijk persoonlijk blijven.
Nu heb ik ook een raampartij van 7m bij 2.4m hoog naast de tv en ik hoef ook echt geen gordijnen dicht te doen om overdag tv te kijken.
Maar ik zie ook wel eens bij anderen b.v. een samsung waar een bak fel licht vanaf komt waar ik helemaal niet goed van wordt, daar word je echt blind van.
Het enigste wat ik irritant vind aan de lg oled is het spiegelend scherm, waar ik dan weer niemand over hoor.
Ik hoop dat de nieuwe B-serie dunner gaat worden dan de C-serie, want er zitten minder goede speakers in.
Ik ben wel benieuwd naar het bewijs want ik vind de B9 echt niet slecht klinken.
Prijzen zijn best hoog voor zogenaamde "budget" modellen.
Ook @thommy_99
Gaat zo even voor black Friday of begin 2021 waarschijnlijk richting €1000.-, tenminste gebeurde dat in vorige jaren en de prijzen gaan elk jaar wat omlaag. zie ook het forum op Tweakers: [Zero Tolerance][Prijs-discussie] OLED Televisies - deel 2

[Reactie gewijzigd door batteries4ever op 9 september 2020 13:47]

Het zijn dan ook adviesprijzen. Netto prijzen liggen meestal stuk lager. Zo kocht ik in oktober 2019 mijn 65C9 voor € 1999 (€ 1799 netto na cashback van LG), wat véél lager is dan de (toenmalige) adviesprijs die rond opf boven de € 3000 lag.
Mijn LG B9 heeft toch 4 x HDMI 2.1.. Vreemd dat ze deze dan 'kreupel' maken tov het huidige model..
Inderdaad, en ze maken het nog meer "kreupel" door het weghalen van DTS ondersteunig op de BX.
Alle 2020 modellen hebben geen DTS meer.
Wil je DTS dan zul je een 2019 model moeten nemen of een ander merk die (nog) wel DTS ondersteund.
Ik begrijp deze zet ook niet zo goed: De CX staat voor minder dan 1500 euro in de pricewatch: pricewatch: LG OLED55CX6LA Zwart
Dit is maar introductieprijs, die is wat opgeblazen zodat winkels meteen kunnen zwaaien met 40% korting. Dat is toch iets wat bij LG en de televisiemarkt in het algemeen vaak voorkomt. Je kunt niet vergelijken tussen een televisie die al maanden op de markt is en eentje die nog moet uit komen, want zoals al vaker gezegd, de BX is praktisch een C9 en die is ook voor veel goedkoper te krijgen.
Wat begrijp je niet aan de officiële introductieprijs en de winkelprijs?
Wat moet je eigenlijk met al die beeldbewerkingstechnieken? Ik heb de C9, maar heb vanalles uitgezet. Vond het heel kunstmatig overkomen in films. Het geluid van de C9 is inderdaad prima vind ik, maar heb al een andere set voor geluid. Denk dat de B9 voor mij prima was geweest.
De meeste nabewerkingstechnieken kun je maar beter uitschakelen inderdaad, maar de kracht van de processor bepaalt ook hoe goed de weergave van sub-4K content is, wat ik dan wel weer belangrijk vindt. Ben zelf ook nog wel fan van de AI brightness-optie op m'n CX, die de toch altijd relatief donkere HDR content bij daglicht een stuk kijkbaarder maakt op een opvallend goede manier.
Belangrijkste is dat het paneel echter identiek is aan de andere panelen voor zover ik weet. Die €2799 voor de 65" versie vind ik dan wel weer aan de forse kant. Voor ruim €600 minder heb ik een E9 model van 1 jaar oud op de kop getikt die qua specs voorloopt op dit model.
Dus een meerprijs voor een toestel met minder goede features als de CX lijn en een oudere processor?
Het is te hopen dat verkopers snel onder de MSRP van dit toestel gaan. Zelf zie ik momenteel geen enkele reden om deze te verkiezen boven de CX-serie. Ze komen zelf niet uit met een 48'' versie :?
Anoniem: 474132
9 september 2020 14:45
Blijven prachtige televisies, ben al jaren zeer tevreden met mijn LG55E6P OLED, magnifiek!

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee