LG Display begint massaproductie 48"-oledpanelen in China

De nieuwe oledfabriek van LG Display in China levert de panelen voor de 48"-oled-tv's die vanaf deze maand uitkomen. De massaproductie wordt deze maand opgezet. In de tweede helft van dit jaar moet de productie daardoor flink oplopen.

LG Display bevestigt tegenover Business Korea dat de panelen voor de 48"-oled-tv's uit de fabriek in China komen. Tot dusver was dat niet zeker, want hoewel de fabriek in Guangzhou vorig jaar al werd geopend, werd de productie daarna weer stilgelegd. Eerst kwam dat door lage yields en daarna door de coronapandemie.

Momenteel is de productie nog niet in volle gang, maar volgens Business Korea zegt LG dat de massaproductie deze maand wordt gestart. LG maakte vorige week bekend dat zijn 48"-oled-tv in juni uitkomt. De grotere oled-tv's uit de nieuwe CX-serie kwamen al eerder dit jaar uit. De panelen voor de grotere modellen worden ook in LG Display-fabrieken in Zuid-Korea gemaakt.

De nieuwe productiefaciliteit van LG Display is belangrijk voor de productie van 48"-oledpanelen. De fabrikant gebruikt er een multi-model glass-methode, die het mogelijk maakt om verschillende paneelformaten uit platen te snijden. Zo kan LG Display panelen voor 77"- en 48"-tv's uit dezelfde platen halen.

Als LG Display de productie van oledpanelen in zijn Chinese fabriek kan opschalen, leidt dat tot een flinke groei in de leveringen van oledpanelen voor tv's wereldwijd. Als het LG lukt om in de fabriek volgens doelstelling maandelijks zestigduizend platen te maken, is dat bijna een verdubbeling van de capaciteit. Momenteel maakt LG Display in zijn Zuid-Koreaanse fabriek in Paju zeventigduizend panelen per maand.

De fabriek in China is een zogenaamde 8.5G-fab, waar oledpanelen uit een glassubstraat van 2200x2500mm worden gehaald. LG heeft ook zo'n 8.5G-fab in Paju en werkt daar aan een 10.5G-fab, waar platen van 2940x3370mm worden gemaakt. Die 10.5G-fabriek moet halverwege 2022 operationeel zijn.

LG OLED48CX6LB
Jaar Verwacht aantal leveringen oledpanelen Productiefaciliteiten LG Display
2018 2,9 miljoen 8.5G in Paju
2019 3,8 miljoen 8.5G in Paju
8.5G in Guangzhou (productie gestart in augustus)
2020 5,5 miljoen 8.5G in Paju
8.5G in Guangzhou
2021 7,1 miljoen 8.5G in Paju
8.5G in Guangzhou
2022 10 miljoen 8.5G in Paju
8.5G in Guangzhou
10.5G in Paju (productie start halverwege 2022)

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

03-06-2020 • 16:08

82 Linkedin

Submitter: dmantione

Reacties (82)

Wijzig sortering
LG heeft al eerder gezegd dat de verwachte productie dit jaar niet gehaald zou gaan worden.
De plannen waren ook best ambitieus.
De 48 inch modellen zijn wel nieuw dit jaar en hier is ongetwijfeld een markt voor maar het merendeel bestaat toch uit 55 en 65 inch. Deze blijven onverminderd populair.
Ik kan me niet voorstellen dat je 55" zou willen. Ik zit op minder dan 3 meter afstand met 4K (55") en ik heb sterk de behoefte een groter scherm te hebben. Reden is dat op 4K (3830x2160) het scherm best groter mag, nu voelt het minder scherp dan dat het zou kunnen voelen. Voorheen had ik een 40"full HD scherm (1920x1080).

[Reactie gewijzigd door Nas T op 4 juni 2020 06:38]

Even voor de duidelijkheid, je vindt 55" voor 4K dus te klein? Maar dat kan niet zijn omdat het minder scherp is dan 4K op bijvoorbeeld 65". Dezelfde resolutie (3830x2160) op een groter oppervlak geeft immers minder dots per inch (dpi). Die dpi zou ik 'scherpheid' noemen. Ik kan me wel voorstellen dat 4K op 55" juist té scherp is, waardoor je als mens met een menselijk oog op 65" dezelfde scherpheid zou ervaren als op 55", ondanks dat de dpi lager is.

Genoeg mensen die natuurlijk niet alleen scherpheidservaring beoordelen. Ikzelf heb ook beoordeeld op prijs, en op de maatvoering in verhouding tot de rest van de kamer. En aangezien we mensen zijn, zal iedereen daar ook anders over beslissen. Ik kan me niet voorstellen dat je je niet kan voorstellen dat anderen geen 55" zouden willen bij 4K... ;)

Sterk de behoefte hebben om iets te willen is een pleonasme.
Nee je begrijpt hem verkeerd(als ik hem goed begrijp :+ ). Hij bedoelt juist dat je op 55 inch nog niet de volledige potentie uit het 4K beeld haalt op 3 meter afstand. Als ik het goed begrijp.

Ik heb zelf 65 inch oled op +/-5 meter afstand maar zou ook niet kleiner willen. Mag zelfs een tikkeltje groter om nog iets meer richting het bios gevoel te gaan. Op deze afstand heb ik al moeite met een goede full hd bluray te onderscheiden van een 4K bluray(ja ik weet dat die gemastered zijn op 2k).

[Reactie gewijzigd door CR35 op 3 juni 2020 17:30]

5 meter is ook best veel.
Dit rechtvaardigt een nog groter formaat dan 65 inch.
Zie ook deze tool.
https://www.rtings.com/tv...-to-distance-relationship
Wat CR35 zegt, je kan de scherpte niet waarderen op die afstand, dus of dichterbij gaan zitten of een groter scherm.
Even voor de duidelijkheid, je vindt 55" voor 4K dus te klein? Maar dat kan niet zijn omdat het minder scherp is dan 4K op bijvoorbeeld 65".
Ja, het is niet minder scherp, de pixels zijn (voor mij) zo klein dat ik niet de ervaring heb die ik zou verwachten. De stap van HD (1280x720) naar full HD was voor mij gevoelsmatig gelijk of groter dan de stap van full HD naar 4K, terwijl het verschil in resolutie in relatieve en absolute zin groter is.
Het zou ook kunnen liggen aan het feit dat ik een brildrager ben (en een vrij hoge sterkte ~7~8), ik denk dat mijn bril/lenzen niet zo veel corrigeert als dat ik zou willen.
Ik wacht zelf al lang op een wat kleiner OLED model, 55" wil ik niet in mijn kamer, dus ik ben heel blij met dit nieuws. Misschien haal je qua scherpte ervaring er niet alles uit, maar qua contrast en kleurverzadiging gaat dit een grote upgrade voor me worden.
Je zit te ver weg. In ieder geval moet je kleine details duidelijk kunnen zien..niet een puist of zo..wat je alleen gaat zien als je direct voor het scherm staat..maar iets wat 5/10 keer groter is.. Ik denk dat je dat wat mist bij 3 meter afstand. Vanaf het punt waar je kleine details goed kunt zien ga je zo dichtbij als je kunt hebben. Je moet in principe zo dichtbij zitten dat je niet aan het scherm kunt ontsnappen. Dan zit je op 1.5 meter of zo bij een 55 inch scherm.

Ik vind dat zelf te dichtbij...zit zelf zo'n 2meter van een 50 inch af.

Het is ook zo dat je te maken hebt met kwaliteit van content. Zelfs bij de beste kwaliteit ga je allerlei artifacten zien als je te dichtbij zit...dat is niet voor iedereen.
"ik heb sterk de behoefte een groter scherm te willen." De behoefte hebben iets te willen. Wat bedoel je daar precies mee? Je wil geen groter scherm, maar je zou willen dat je een groter scherm wilde?
Ik bedoel dat ik een groter scherm zou willen hebben. Heb mijn reactie ook aangepast. Ik heb het idee dat 55" (voor mij) te klein is op de afstand waarop ik nu kijk. Die afstand verkleinen is op dit moment (helaas) geen optie.
Gast, je weet heus wel wat hij bedoelt lol.
Klopt, maar ik heb soms de behoefte iemand te willen corigeren.
Ik kan me wel voorstellen dat jij 55 inch te klein vind, maar ik zelf vind 43 inch groot zat, zelfs 32 inch zou ik prima vinden. 55 inch op 3 meter vind ik veel te groot.
Heb je wel eens gekeken naar de afstand t.o.v. beeldformaat? Op 3 meter zit je al gauw op 65 inch.
op 3 meter zit je al gauw aan 150 inch ;)
Wat bedoel je met de afstand, alsof er een vaste formule is die moet bepalen hoe groot je beeld moet zijn op x meter afstand, koop jij zo je tv? Ik heb nu een 43 inch op 4 meter afstand, en ik vind het al aan de grote kant, misschien heb ik goede ogen ( gelukkig)
Die berekening is een goede indicatie. Ik heb op 3,5 meter afstand een tv van 65 inch, maar gezien we graag films kijken en gamen zou het nog wel wat groter mogen.
Ik vind kleiner beeld ook veel mooier door de hogere pixel dichtheid, een maat van me heeft een 65 inch en dat is pixels tellen.
Ik vind dat eigenlijk oprecht nog wel mooi, een sober zwart vlak, zeker in een strak en modern interieur.
In ieder geval beter dan wat veel mensen allemaal als 'decoratie' neerpoten in hun woonkamer!
er zijn ook geen kleinere oleds.
Ik lees regelmatig over OLED beeldschermen in telefoons, dus kennelijk zijn ze er wel maar is de techniek toch iets anders?
Die zijn van Samsung.
Je bedoelt Amoleds.
Deze worden in smartphones gebruikt niet in TV’s.
Amoleds zijn ook gewoon oleds. Wel gebruikt samsung een andere duurdere techniek waardoor het voor Samsung niet rendabel is om met die techniek grotere schermen te maken.

Tegenwoordig kom je ze ook in laptops tegen. Ook kleinere schermen voor de professionele markt, waar de prijs minder belangrijk is, zijn vaak oleds.
Andere techniek inderdaad wat ook te maken heeft met patenten.
Vandaar dat Samsung het niet voor elkaar kreeg grote oled panelen te maken.
Samsung gaat dit opnieuw proberen met een andere techniek.
Daarvoor gaan ze hun LCD (ook QLED) productie flink afbouwen.
Kleine OLED schermen voor smartphones, laptops, auto industrie e.d. zal wel gewoon doorgaan.
Ik wil helemaal geen 55" tv; er staat nu een 42" en die is al groot. Niet iedereen richt het huis in als tv kamer.

Ik snap dat ik misschien niet representatief ben, maar lees de voorgaande berichten over de 48" modellen even, daar wordt juichend op gereageerd.
Mijn woonsituatie is dusdanig dat er geen grote tv kan. De kijkfafstand is ongeveer 3 meter, en hangt op
een betonnen muur van 1,70 breed. Omdat er aan een kant gordijnen hangen, is deze effectief maar iets
van 1,50 breed, en een 48" tv is ongeveer het maximale wat daar netjes staat. ( Nu een 40", maar als die
stuk gaat, word waarschijnlijk deze oled de vervanging,)
Ik heb een tv lift in mijn bed, maximum is 42 inch. Ik zou ook graag een oled willen van dat formaat voor de slaapkamer.
Veel tweakers willen graag een mooi groot model. Voor de echte film-fans is dat misschien inderdaad leuk, maar voor wie maar zo nu en dan even TV kijkt is een 55"+ eigenlijk vaak eerder een obstakel in de woonkamer. Voor een talk show of documentaire heeft een groot scherm niet veel meerwaarde. Mijn TV is wel zo langzamerhand aan vervanging toe, maar groter dan 40 à 43" hoeft echt niet van mij.

Helaas is in dat beeldformaat nog niet zo heel veel te krijgen wat echt goed beeld en geluid geeft.
Moet er niet aan denken om je tv als middelpunt te hebben. Zo heeft ieder zijn voorkeur. In hoop op 32” oled ooit, zit nu op 37” (niet oled) en eigenlijk nog te groot.
De markt voor 48-inch televisies is nog altijd een heel stuk groter dan voor 55-inch televisies. Ondanks dat consumenten relatief snel aan grote formaten gewend zijn geraakt, heeft dat niet tot gevolg gehad dat kleinere formaten uit de gratie zijn geraakt. Dus, nee, ik denk eigenlijk niet dat het merendeel 55/65 gaat blijven. De 48 inch wordt de OLED-televisie voor de massa.
Niet mee eens.
Ja, de gewone HDTV markt is veelal kleiner maar bij de premium UHD 4K ligt dit dus heel anders.
Ik had het dus over de UHD markt omdat dit artikel hierover gaat en niet over TV’s in het algemeen.
Denk dat er ook een groot verschil is dat 55" en groter vaak de premium modellen zijn, vaak beginnende bij de 1000 euro. Een 48" model heb je vaak al voor veel minder en je hebt dan toch een relatief groot scherm in huis.

Ik ben serieus benieuwd hoe deze 48" oled verkocht gaat worden voor de introductie prijs. Ik verwacht dat hij al heel snel naar 1200 gaat zakken. En dan wordt het de keuze uit een 55inch B9 of de 48inch CX. Want nu heb je voor 100 euro meer de 55 inch CX.
Dit is niet waar, heb zo snel de interne cijfers van de tv markt van Nederland bij de hand. Maar 55" is % gezien de afgelopen jaren de meest verkochte beeldmaat. Daar gaan de 48" Oleds van LG en Sony zeker geen verandering in brengen door het prijspunt.
De 48 inch wordt de OLED-televisie voor de massa.
Akkoord maar niet omwille van de grootte maar wel omwille van de lagere prijs.
Ik had liever een 48" gehad; groot genoeg op 3,5 meter afstand. Ik heb nu 55, want de oude tv (42' fhd) had kuren; en ik wilde graag oled en mn vrouw web-os. Dan was de keus dus beperkt. 55' is te doen hoor, maar het blijft wat groot.
Overigens is er ook bij lg wel allemaal gekniggel aan de nieuwe hdmi standaard, die van mij heeft gewoon de volle mep. Kan ik misschien nu nog niks mee, maar ook deze tv moet toch minstens 10 jaar mee.
Ik had hier eerst ook een 42 inch op 3 meter afstand nu een 55 inch LG OLED.
Deze is zeker niet te groot dat komt ook omdat de oude TV een grote rand had maar de nieuwe helemaal niet. Hoewel het beeldformaat veel groter is, is de fysieke verhouding dit niet.
Dat zou in jouw geval dus ook zo moeten zijn.
De HDMI 2.1 is een toekomst vaste toevoeging, zeker nuttig voor de langere termijn.
De fabrikant gebruikt er een multi-model glass-methode, die het mogelijk maakt om verschillende paneelformaten uit platen te snijden. Zo kan LG Display panelen voor 77"- en 48"-tv's uit dezelfde platen halen.
Betekent dit ook als er een fout zit in een paneel ze er alsnog een klein paneel van 48" kunnen uithalen die verkoopbaar is? Dit zou dan in de toekomst ook de grotere schermen goedkoper kunnen maken wegens minder verlies van defecten tijdens het productieproces.
Nee, dat lijkt me niet. De maat van de pixels is anders vergeleken met andere formaten, bij dezelfde resolutie. Ik weet niet hoe ze realiseren dezelfde platen te gebruiken voor verschillende televisieformaten.
Was ook mijn eerste gedachte bij het lezen van die passage. 48, 55, 65 en 77 inch hebben allemaal 4K en dus ook allemaal een andere dpi. Ik denk dat wat voor alle formaten gebruikt kan worden een bepaald fabricageproces is. Het lijkt me met verschillende dpi's idd niet mogelijk om uit dezelfde OLED-plaat alle beeldmaten te snijden.
Ik verwacht van niet want de pixel pitch van de verschillende groottes kan niet hetzelfde zijn. Bij een 48" moeten er 8 miljoen pixels in, maar bij een 77" ook.
Ik ben de uitdaging aangegaan om een dergelijke OLED TV als mijn primaire monitor te gaan gebruiken. (Ja, heb al een 48" CX staan!) En voordat het halve internet op mijn nek springt, ja ik ben mij bewust van de gevaren qua burn-in en dergelijke. Ik neem hiervoor wel enkele maatregelen, maar ga ook niet alles op alles zetten om het te voorkomen, het blijft uiteindelijk een gebruiksvoorwerp, niet een standbeeld dat je zo mooi mogelijk probeert te houden. :P

Voor de ge-interesseerde, ik ben bezig via mijn YouTube kanaal enkele videos over de monitor te maken en uiteindelijk daar ook bij te houden wat de stand is qua inbranden om de zoveel maanden.

Qua gebruik als "desktop monitor" is het ergonomisch voornamelijk belangrijk dat er wat meer afstand tussen jou en het scherm zit. In de praktijk is dat voor mij ongeveer 1 meter. Alsnog is dan, hoewel het een 4K scherm is, de PPI niet super hoog maar wel prima werkbaar naar mijn mening. Ook hoef ik met die afstand mijn hoofd zelden/nooit te draaien, hoewel ik dat in een multi-monitor setup sowieso toch al wel gewend was.

Gamen op een dergelijk scherm met (nu nog 2560x1440) 120FPS en goede HDR en full in your face is fantastisch naar mijn mening, ik kan niet wachten totdat de nieuwe generate videokaarten uit is die hopelijk een HDMI 2.1 interface gaan hebben en waarvoor 4K @ 120FPS ook geen issue gaat zijn! Met G-Sync er nog tegenaan geplakt en BFI (Black Frame Insertion) mogelijkheden is het qua scherm om op te gamen iig subliem. Zeker als je dat vergelijkt met een 27"je met IPS local-dimming zones die praktisch even duur zijn. Input lag is voor de CX modellen ook vergelijkbaar met een normale gaming monitor of als je pixel response op 120Hz meerekent veelal lager zelfs.

Hoe dan ook, het is wat anders dan een normale monitor, sowieso fantastisch voor gamen, desktop werk benodigd misschien wat kleine aanpassingen tegenover een normale monitor maar naar mijn mening wel werkbaar. Burn in... tjah, dat gaan we zien! :9 (verhalen op internet gaan beiden kanten op de afgelopen jaren).

--update
-1 really? Stik jaloers allemaal of wat? :P

[Reactie gewijzigd door Quindor op 3 juni 2020 17:32]

Hoe zit het met BFI eigenlijk? Ik las ergens dat LG dat ooit in beta firmware had ingebouwd maar dat het er uiteindelijk weer is uitgehaald. Heeft de 48CX die optie en hoe hebben ze het geimplementeerd?

P.S. Leuke informatieve video!

[Reactie gewijzigd door -Moondust- op 3 juni 2020 17:27]

Yes, ik heb hier een aparte video over gemaakt zelfs om te laten zien wat de verschillende instellingen die beschikbaar zijn (Off, Low, Medium, High, Auto) doen. Auto doet daarbij nog wat anders dan Low/Medium/High. Welke frequentie het exact gebruikt ben ik nog niet achter maar ik kan wel zeggen dat High op 60Hz niet bruikbaar is (zeer duidelijke flicker) maar op 120Hz heb ik daar persoonlijk geen last meer van (sowieso niet op Low en Medium, maar op High met 120Hz zie ik ook geen geknipper dus verwacht dat deze ook BFI op minimaal 120Hz doet op dat moment).

HDTVtest op YouTube heeft vandaag er ook een interessant video over gereleased!
Mooi mooi mooi!
Wat me wel opviel bij je video: je bureau is te smal en je wilt naar een grotere maat, maar je hebt ook al een wall mount gekocht... daarmee kun je je bureau eerst een stuk van de muur afzetten om te proberen wat optimaal werkt... misschien wil je zelfs nog breder dan 1 m gaan beter dat eerst even te proberen....

Voor gamen lijkt het me erg leuk!
Voor bureauwerk wellicht niet, omdat je ogen dan moeten wisselen tussen b.v. brieven op je bureau en een scherm dat veel verder weg staat. Hoe erg dat is weet ik niet, maar ik zou dat wel eens willen horen... zou je daar t.z.t wat over kunnen berichten?

[Reactie gewijzigd door batteries4ever op 4 juni 2020 11:56]

Dank! Er staat al een aardige tijd een nieuw burea in de planning waarbij ik ook 1m van de muur afzit en deze ook veel breder word. :)

Met 1 meter afstand kan ik het gehele scherm goed zien zonder mijn hoofd echt te moeten bewegen. Maar eens zien als het straks allemaal af is!
Mooi, ik ga je ervaringen met de CX 48" zeker volgen.. Ik gebruik nu al 5 jaar een Acer XB270HU monitor en ben ook van plan weer te gaan upgraden dit jaar.. Ik wacht daarvoor eerst op de nieuwe Nvidia RTX 3080 videokaarten, dus nog tijd zat.. Ik twijfel op dit moment tussen of de LG CX 48" OLED TV of gaan voor een widescreen en dan wel de LG 38WN95C die ook binnenkort moet uitkomen voor ongeveer dezelfde prijs.. Wat betreft de 48" CX vraag ik me vooral af of het niet alsnog te groot is voor op een bureau en hoe het zit met de reflecties met daglicht.. Inbranden maak ik me ook geen zorgen om, dat is denk ik wel tegen te gaan met juist gebruik, zoals b.v. een screensaver gebruiken etc (iets nog uit de tijd van CRT monitoren, lol)..
nice man !
Een vraagje, ik probeer op een fatsoenlijk niveau te gamen.
Wat ik me afvraag, heb je alles snel gezien ? hier bedoel ik mee, je komt een kamer binnen bij Warzone en het moet je direct opvallen als er iemand zit.
Je krijgt heel wat meer info binnen met je ogen, dit haalt je gameniveau wat naar beneden vergeleken met je oudere kleinere scherm ?
Ze zeggen vaak dat een kleine monitor beter is voor een "twitch" game omdat je dat zonder je ogen teveel te bewegen een volledig overzicht hebt.

Dat is met dit display natuurlijk niet zo, hoewel ik persoonlijk vind dat met de juiste afstand (1m) ik mijn hoofd praktisch niet hoef te bewegen en alles wel lekker groot is en goed zie.

Ook is de motion clarity op 120Hz met BFI echt wat anders, gewoon weg super.

Maar de grootte gaat voor iedereen persoonlijk zijn denk ik, het is zeker voor desktop werk wel eventjes wennen bijvoorbeeld.
Vraagje aan de gamers hier: Is het echt fijn zo'n joekel van een scherm vlak voor je snufferd?
Ik vraag dit voor een vriend.
Yes! Een paar jaar terug mijn 50inch plasma vervangen met een 65inch oled, pc staat eraan gelinked dus kan fijn op de bank 4k hdr gamen.

Kan niet wachten tot de pc monitors deze kwaliteit gaan leveren, een ultra wide of 1440p/4k met het prachtig beeld van Oled. Mijn dure BenQ 144hz van 2013 waar ik met muis op speel is echt niet meer om aan te zien. Heb daarom best interesse in de 48inch om die daarmee te vervangen, ik heb de plek om die wat verder van mijn bureau af te zetten zodat het lijkt alsof ik een 27inch op mijn bureau heb staan. Vooral fijn de hdmi 2.1 vanaf de 2019 modellen!

Want wees eerlijk, de prijzen van goede monitors die in de buurt komen van oled zijn extreem duur.
Blij dat ik het telkens heb kunnen weerstaan, want alles wat Linus tegen komt met zijn schermen is dus precies wat ik ook zou hebben.

Nog maar even wachten
Na 2 weken ben je gewend. Je volgende tv zal altijd groter zijn. Ik kwam van 40" LCD -> 55" Plasma -> 75" QLED en kijk alweer uit naar >82" over een paar jaar :p
Mijn 77 2019 model komt er eind dit jaar in mijn nieuwe huis, was idd snel gewend aan de 65! Mijn tv meubel is 360cm, dus dat past goed.

Ik was echt de eerste van mijn omgeving, volgens mij 2004, met een 42inch plasma. In 2006 een panasonic 50inch, die pas in 2016 is vervangen omdat toen pas eigenlijk een echte opvolger kwam voor plasma voor mij. Heb lcd altijd de mindere techniek gevonden, zoals nu ook met de qled. Early adopter prijzen helaas, maar ik kan mij nooit inhouden wanneer de techniek eindelijk aan mijn eisen voldoen.

Zo blij met de oled, ik ga er goed mee om, werk thuis en tv staat minimaal 10uur per dag aan. Totaal geen last van burn in, terwijl ik ook uren star wars empire at war met mods op de tv speel met muis. Ik zorg bijvoorbeeld als ik dat speel dat ik wat vaker in de cinematic mode zodat de hud elementen even verdwijnen.

Daarbij heb ik in de tv via de root code de tijd van pixel refresch veranderd. Dit gebeurd normaal pas na een x aantal aan uren. Als je de tv dan uitzet gaat hij wat dingen doen om burn in te verkomen. Normaal na bvb 6 dagen deed hij dat, nu elke 2 a 3. Ik hoor zie genoeg mensen die er wel last van hebben helaas, maar meestal zijn dat ook mensen die in de avond nog steeds de helderheid van overdag gebruiken.
Lang verhaal, kan blijven doorgaan haha! Anyhow op naar de 100inch in de toekomst :o
Hij zegt "vlak voor je snufferd" hè?

Ik neem aan dat, als jij op de bank zit, jouw 65" OLED niet vlak voor je snufferd staat?
Sorry, ik heb dat een beetje verkeerd verwoord. Mijn "yes" was een direct antwoord op zijn vraag. Erna begin ik idd over de bank, waar hij nu ook gebruikt wordt. Ik heb hem zeker een tijd gebruikt als monitor om dat te testen, vandaar dat ik erna ook zeg dat ik echt aan het denken ben de 48inch weer als monitor te gaan gebruiken. Vlak voor je snufferd is wel een beetje subjectief, net achter je keyboard is 65 echt veel te groot (mijn mening) Maar aan de muur een meter of iets verder van je af, vond ik niet heel vervelend. Vooral met een iets kleiner model. Je moet je nek niet hoeven bewegen, ken genoeg mensen die ultra wides zo dicht op hun hebben staan, smaken verschillen. Excuus voor de onduidelijkheid in mijn 1e post.
Ik gebruik een 27 inch en moet zeggen dat dit al best groot is. Ik kan me echter wel voorstellen dat het fijn is als je verder wegzit of als je bijvoorbeeld pc-games met controller speelt terwijl je bijv op bed ligt of iets dergelijks.
Daar heb je dan toch een tv voor ;-)
Anoniem: 443119
@ToolBee3 juni 2020 16:33
Het verschilt per persoon, rond 2005-2010 had ik voor het eerst een 48' TV gekocht voor mijn vriendin.
In eerste instantie was er sprake van een wow-effect omdat het allemaal super nieuw was (voor ons tenminste).
Als je er nou eenmaal aan gewend ben zal je snel (denk ik tenminste) erachter komen dat het te klein is, dezelfde verhaal kan je herhalen met 55 en dan tot slot (persoonlijk) the end goal: 65'.

Dat is normaal TV kijken, ik kan je vraag niet beantwoorden hoe de ervaring is als je erop gaat gamen (PC+TV neem ik aan en niet console+TV)?
rond 2005-2010 had ik voor het eerst een 48' TV gekocht voor mijn vriendin.
Wanneer was het, rond 2005, of rond 2010? En waar laat je dat, een TV van 48 voet? :+
Ik dacht ook dat 65 inch een end goal was maar nu begint 77 inch betaalbaar te worden en over 2 jaar is 88 inch ook betaalbaar. Het schuift gewoon allemaal op.
32" op ~60cm afstand, helemaal prima. 48" als 2e scherm voor gamen en films zie ik ook zeker zitten. Office werk op een 48" oled lijkt mij niet heel prettig, maar daar zijn ze ook nog niet heel geschikt voor ivm inbranden etc. Nee een OLED TV brand niet zo snel meer in als vroeger omdat dingen als pixelshift wordt gebruikt, dit kan je echter op een computerscherm niet doen, een startbalk zal gewoon inbranden na verloop van tijd.
Ik gebruik een 34 inch ultrawidescreen (light gekromd) en dat werkt en gamed heerlijk!
34" 21:9 120hz Freesync OLED zou wel het ideale desktop scherm zijn :)
48" 16:9 op mijn bureau, hell no.
Ik heb een LG OLED B6 een hele tijd gebruikt om mee te gamen (PS4 Pro). Werkt prima, input lag viel bij dat model mee, zelfs voor shooters. Echter heb ik na een tijd -erg- veel last van burn-in door statische delen van je scherm (tijdens het gamen, maar ook de logo's van de zenders (ziggo sport live) staan erin gebrand. Geen idee of dat een model-issue was, enkel bij die van mij of dat het een veel voorkomend probleem is. Hou er wel rekening mee dat je er last van kunt krijgen, garantie zat er niet in en reparatie is net zo duur als een nieuwe TV.

OT: Hopelijk wordt de prijs in de toekomst wat meer richting LCD. 55 inch heb ik nu en dat is n prima grootte, maar vond de aanschafprijs toch wel flink. Zeker voor de kwaliteit.
Heb er geen last van zit 110cm van de 48cx af, gamen gaat ook prima. :)
Ik gebruik een 43" scherm (voor werk), maar zo af en toe gamen er op gaat ook prima.

Ik speel vooral RTS spellen, dus wellicht dat het voor andere genres anders is.
Ik vraag me toch af hoe deze in de markt zal worden gezet. De 55" modellen zijn op den duur voor rond de 1200/1300 te koop, en het verschil tussen 48 en 55 is nou ook weer niet zo groot dat het een enorme meerwaarde heeft om daar even veel of zelfs meer voor te betalen.

Hier wordt gesproken van een prijs van 1350 euro
[Zero Tolerance][Prijs-discussie] OLED Televisies - deel 2
ik reken anders: nu is OLED duur, omdat er beperkte productie is. Dus kunnen ze ze redelijk duur allemaal verkopen.

Straks heb je een verdubbeling van productie, ik verwacht (op termijn) toch wel een langere prijs.
Ik vind OLED niet duur :) Ik heb het over het prijsverschil tussen een 55" en een 48" en het feit dat je bij release waarschijnlijk meer moet neertellen voor de 48" dan voor een 55", al dan niet van een jaar eerder.
Dat deze panelen uit Kanton komen i.p.v. Paju is daarvoor heel relevant nieuws: Als de panelen uit Paju zouden komen, dan zouden ze concurreren met de bestaande produktie: LG zou er dan voordeel bij hebben grotere en duurdere panelen te maken en dus niet geneigd zijn de 48-inch agressief in de markt te zetten.

Maar nu de fabriek in Kanton ze gaat maken, verandert dat de situatie volledig: Met capaciteit voor 60.000 glasplaten per maand, heeft LG opeens héél veel extra panelen die ze in de markt kwijt moeten om de fabriek zo profijtelijk mogelijk te laten draaien. En dat betekent dat LG deze panelen waarschijnlijk scherp in de markt gaat zetten.
Dealer weten het ook niet maar je kan op vooruitbetaling wel al exemplaar bestellen.
Eerst Maart, toen Mei, NU juni, geloof er niks van als men fabriek nog moet opstarten.
Nu hopen dat de prijs zakt van 65 inch en groter. Blijft nog steeds erg duur.
Volledig offtopic,

Welke computer kast staat daar naast het Oledpaneel?
32 inch oled please.
Yes indeed,+ 120+hrz en curved please.
Ze zijn al op voorraad bij expert. (volgens hun website)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee