LG brengt 48"-oled-tv in juni uit voor 1699 euro

LG brengt zijn eerste 48"-oled-tv in juni uit in een aantal landen, waaronder Nederland en België. De tv heeft een adviesprijs van 1699 euro, maar mogelijk bieden winkels hem voor minder aan. LG kondigde de tv begin dit jaar aan.

LG laat weten dat de verkoop van de Oled 48CX-tv in juni begint in een aantal Europese landen en in Azië. In de Verenigde Staten en andere landen komt de kleinere oled-tv pas later op de markt. Nederland en België zitten bij de eerste lichting, laat LG Benelux weten. De tv moet in de loop van juni beschikbaar zijn.

De 48"-tv in de LG Oled CX-serie stond al een tijdje in de Pricewatch met een prijs van 1699 euro, maar webwinkels hebben de tv nog niet op voorraad. Het 55"-model uit dezelfde CX-serie heeft een adviesprijs van 2099 euro, winkels bieden die tv voor prijzen vanaf 1799 euro aan.

De grotere modellen uit de CX-serie zijn al langer te koop. Net als de grotere versies heeft de 48"-tv een 4k-resolutie en ook de andere eigenschappen zijn vergelijkbaar. LG kondigde de CX-serie van oled-tv's begin dit jaar aan tijdens de CES-beurs in Las Vegas.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

27-05-2020 • 03:00

124 Linkedin

Reacties (124)

Wijzig sortering
Wil al een tijdje mijn 40" 4k60hz monitor vervangen voor een 55" LG Oled maar blijf 55" toch te groot vinden voor desktop use.

Dit was de perfecte monitor(Oled,4k@100+] geweest maar kost helaas €600 meer dan de 55" b9?

Ik denk dat een 48" model ontzettend goed gaat verkopen.. Maar met zo'n prijs betwijfel ik.
Een OLED-TV is naar mijn mening niet geschikt als desktop monitor. Er zitten allerlei trucjes in om inbranden te voorkomen (ABL, ASBL, pixel shift, etc.) die bij regulier TV kijken wellicht niet opvallen, maar bij desktopgebruik waarschijnlijk wel. Een OLED is nou eenmaal gevoelig voor inbranden, dus als je de hele dag een browser open hebt staan lijkt me dat niet echt bevorderlijk voor de levensduur van je OLED.
Hier ben ik het mee eens. Ik heb thuis een LG OLED TV dat ongeveer 2 a 3 jaar oud is. langs de andere kant heb ik ook een OLED Laptop dat ook bijna even oud is als mijn OLED TV.
Mijn OLED Tv heeft al inbrandingen van Zender logo's en de mute knop van de TV Zelf, een brede en vage inbranding in het midden van het scherm, waarschijnlijk door een nieuws reporters of presentators die vaak in het midden van het scherm staan. (Rode tinten zijn hetgeen die het meest zijn ingebrand). Als ik meer proactief zelf had geprobeerd om inbrandingen te voorkomen (e.g. lagere brightness, tv uitschakelen als vlug ergens weg moet, ...) was het misschien nu nog niet gebeurd.

Maar op mijn laptop hebben ze volgens mij meer trucjes uitgevoerd, want die gebruik ik ook heel vaak (mijn werk laptop, die vaak 8 uur open staat), ik gebruik ook een externe monitor waardoor er vaak statief beeld staat op mijn kleine 13 inch laptop monitor, natuurlijk ook logo's etc op mijn bureaublad en taakbalk, maar daar heb ik dus nog geen enkele teken van inbranding op gemerkt.

Dus wetende dat LG zijn OLED tv's gemakkelijker kunnen inbranden (dit is natuurlijk relatief, want mijn laptop monitor is maar 350 nits als ik mij niet vergis terwijl de OLED Tv veel hogere piek brightness's heeft, zelfs op SDR beeld en heb die ook altijd op hoogste brightness gebruikt voor de fellere kleuren) zou ik dus persoonlijk ook een zulke TV vermijden als een desktop monitor. Maar blijft natuurlijk mijn persoonlijke ervaringen en subjectieve mening.

[Reactie gewijzigd door QUICKSORT op 27 mei 2020 09:56]

Hmm, dat klinkt toch wel atypisch voor een oled tv hoor. Haal je de stroom van je tv af wanneer deze uit staat? Meeste modellen doen pixel onderhoud wanneer hij even uit staat maar wel stroom krijgen. Door stroom eraf te halen, voorkom je dat de tv zijn ding kan doen.
Nee dat doe ik niet. Er is zelfs ook een functie in de TV zelf die je kunt uitvoeren dat iets extra doet tegen het inbranden de volgende keer als je de tv uitzet. Dat heb zelfs ook randomly 4 a 5 keer gedaan tot nu toe, helaas is het nu zoals het is. Ik had het idee toen ik het kocht. Als het inbrand, dan is het maar zo, en dan heb ik misschien ook een reden om een nieuwe betere TV te kopen, maar het is sneller gebeurd dan ik het had verwacht.
Is dat nog een 6e generatie model van LG? Ik heb zelf een C7 uit dezelfde periode en heb echt nul issues, en dan ben ik erg kritisch op alles wat met beeld en geluid te maken heeft.
Ja, Zoals ik ook tegen @CedricB zei, ik heb de LG OLED55B6V.
Is er dan een zulke vordering in de OLED technologie geweest bij LG? Vreemd dat ik daar niets van had gehoord. En is het dan ook nog verder verbeterd nudat we ondertussen al bijna de 9 series achter de rug hebben?
Beetje raar, ik heb precies dezelfde tv maar mijn mute volume symbool beweegt van onder naar boven. Waarschijnlijk zodat er geen inbranders komen. Is die van jou statisch? Misschien kan je dat aanpassen in de instellingen.
Nee het verplaatst zich ook, maar op 3 specifieke posities. Boven, midden en onder (linker kant van het scherm). En die 3 posities zijn Altijd hetzelfde, Ik zou persoonlijk dat random laten doen ergens aan de linkerkant, En op het middelste positie komt da logo het meest te staan, waarbij dan de inbranding is gebeurd.
Ik vind het inbranden toch apart. Ik hoor veel klachten erover, maar mijn televisie staat al jaren dagenlang aan ook kanalen met logos en ik game ook veel erop met de PS4. Ik zie geen inbranders. Ik gebruik zelf voornamelijk Dark room settings aangezien ik het anders te fel vind, misschien dat dat toch inbranders voorkomt.
Het paneel van de 2016-modellen heeft officieel een levensduur van 10.000 branduren, dat van de 2017-modellen 50.000 branduren. Daarna is de gespecificeerde levensduur van het paneel niet meer verhoogd, wel zijn de algoritmen om zware belasting van het paneel te voorkomen, zoals logodetectie, nog feller verfijnd.
Ik heb al een paar jaar exact dezelfde tv en echt nergens last van. Wellicht toch een exemplaar met fouten geweest?

Moet wel bekennen dat ik voornamelijk Netflix erop, dus last van inbranden van zender logo's speelt dan niet echt mee. Plus dat de Apple tv er een screensaver overheen gooit als 't beeld te lang stil staat.
Denk dat je gewoon pech hebt, ik gebruik mijn b6 alleen maar voor gaming, vaak meerdere uren hetzelfde spel maar geen last van inbranding.
Wat ik zo weet van de LG Oleds is dat er tussen de 6 serie en de 7 serie een heel groot verschil zat tussen het risico van inbranding. de 6 series branden gewoon zeer snel in terwijl dat bij de 7 serie veel minder ziet en 8 en verdere series zie je echt bijna geen inbranding meer.

Mijn ervaring met de modellen is overigens in een winkel demo dus de tv's staan daar 8 uur per dag aan...
en met de nieuwe series zien wij geen inbranding meer.
ook een blije bezitter van de C7. 1x heb ik een vage donkere brede streep in beeld gehad. En met breed bedoel ik echt 15 cm breed. Handmatig het pixelrefresh programma gedraaid, hier deed hij ongeveer een uur over, daarna nooit meer last van gehad. Dit is nu meer dan een jaar geleden gebeurt.

De C9 55" is nu verkrijgbaar rond de 1300 euro, dus als je nog wat zoekt is dit echt een aanrader.
c9 is DE beste keus. Deze heeft meer ram, snellere processor en is ps5 ready door volledige vrr ondersteuning. wat de c8 dus niet heeft! (de c8 heeft geen 12 bits systeem)
Heb je een 6-serie van LG? Ik heb dezelfde ervaring met een E6 en op internet lees je ook verhalen van anderen die er problemen mee hebben. Pixel shift, pixel refresh, screen saver,... staan allemaal aan van in het begin maar helaas: na 2,5 jaar begon de inbranding plots op te vallen. Vooral de rode pixels, maar het is ook zichtbaar bij het kijken van gewone content.
Dat klopt, ik heb de LG OLED55B6V
Misschien goed om eens op verder te zoeken.
Ik heb een 55B7V en had toen ie net geen jaar oud was ineens na een beeldrefresh een “inbrand-kader” in het scherm.
Dit bleek geen inbranden maar een calibratie fout te zijn. LG heeft daarop mijn panel vervangen voor een nieuwe.
Google eens op “lg oled rectangle box”
Heb exact dezelfde TV als jij en na 2 jaar tijd ook ingebrand.
Het eerste jaar zelf gewoon een soort van oververhittingsplek (zichtbaar als tv uitstond). Het scherm werd dan vervangen want was nog tijdens garantie.
Na één jaar in het midden een soort van vlek (tgv overhitting?) die ook nog een kleurendistortie veroorzaakte (geel = groen).
Kleine logo's van mijn bladwijzerbalk in Chrome ook ingebrand. Gebruikte de TV ook veel als monitor dusja...is niet voor gemaakt I know maar toch sneu :(

Heb na lang aandringen toch een nieuwe TV (de OLED C9) gekregen met fikse korting maar ben er nu toch veel voorzichtiger mee (enkel movies en gamen)
Ik had zelf een LG 55E6 en ik had na ruim twee jaar hele forse burn in, vooral het RTL logo was heel erg te zien. Ik heb hier een garantie claim over laten aanmaken door de winkelier en uiteindelijk erkende LG dat het bovenmatig was en bood reparatie aan. Dat ging toen door Corona te lang duren (ivm levering onderdelen uit Azië kennelijk) en de winkelier heeft me een aanbod gedaan om de tv te upgraden naar een E9 met een redelijke bijbetaling ivm afschrijving van de E6. Ik hoop dat ik er op de E9 minder last van ga krijgen...
Rot man, dat is wel heel triest, tot nu toe blijven wij bespaard met zulke klachten. Ook wij hebben nu inmiddels 3,5 jaar de LG oled B6. Check af en toe wel is op inbranders maar tot op heden hebben we dus nog nergens last van.

Wel hebben wij een screensaver dat gebeurd standaard bij onze ATV, wij gebruiken meer netflix en af en toe tv maar ook dan zie je dat het logo’s van de zenders vaak greyed out worden na verloop van tijd dus weinig last van.

Hoop dat het gefixt wordt voor je, ik zou er werk van maken.
Ervaring klopt inderdaad, als je wilt gamen op een LG Oled moet je helaas ook veel met instellingen spelen voor een optimaal beeld :O Naar mijn mening hebben ze teveel software matige optimalisaties ingebouwd om het beeld soepel te maken.

Voetbal kijken op mijn LG Oled vind ik ook niet echt fantastisch, met de standaard instellingen "verdwijnt" de bal continue. Alle "optimalisaties" zoals motion smoothing uitzetten lost het probleem op alleen dan ziet het er traag uit, de bal gaat niet smooth over het scherm.

Nee ik zou geen oled gebruiken voor gaming.
Onzin. Bij alle TV's moet je een game mode gebruiken om low latency en zo min mogelijk processing te krijgen, dus daarin vormen deze TV's geen uitzondering. De displays zijn veel sneller dan LCD's dus juist bij uitstek geschikt voor snelle bewegingen bij gaming. Ik game al wat jaren met een PS4 Pro op een OLED TV.
Zeker, game mode werkt voor low latency maar LG voert dan nog steeds allerlei processing toe aan je beeld wat ik helemaal niet wil. Er is gewoon te veel meuk toegevoegd. Een monitor of TV moet het beeld uitzenden wat mijn device uitzend en niet zelf allerlei processing uitvoeren om iets te "verbeteren" wat vaak een negatief effect heeft.

Zet eens voor de grap Ultra HD Deep Color aan in de settings (stond dus standaard aan, kom daar maar eens achter als leek), deze functionaliteit zorgt voor veel vertraging ook al staat game mode aan.

Ik geef overigens niet de schuld aan OLED maar aan de onnodige "optimalisaties" in de LG software die standaard dus aan staan.

[Reactie gewijzigd door Zackito op 27 mei 2020 10:42]

Bullshit, blijkt wel dat je er heel veel verstand van hebt ja...... dat is om de hdmi 2.0 in te schakelen. Moet voor 4k en hdr.... zoals bij vrijwel elke tv. Was je nu begonnen over het feit dat kleurbereik locked op breed bij lg. Had ik je gelijk gegeven. Iets wat lg al tig jaar deed ik geloof gefixt vanaf de 2019 lijn. Overigens bij oudere modellen. Pc modus inschakelen en je kan gewoon de expert settings etc. Gebruiken met dezelfde lage input lag als de game mode.

Nadeel hiervan is volgens mij alleen weer wel dat de kleuren dan niet kloppen in hdr vanaf de 2016 lijn en lager. Gefixt bij ‘17 lijn en wie weet ook wel bij ouderen modellen. Source : mijn 2017 oled🤣
Beeldverwerking is pure noodzaak op een OLED: Je hebt vrijheden of je de RGB of witte pixel gebruikt en vrijheid hoe je binnen de limieten van het paneel blijft wat betreft het beperken van de maximale helderheid. Je wilt bij spellen uiteraard minder beeldverwerking hebben dan bij televisie, maar dat is nu net wat die spelmodus doet. De LG-televisies zijn één van de weinige die overschakelen van beelverwerking per frame naar beeldverwerking per scanlijn in spelmodus, waardoor ze superlage latenties kunnen behalen. Beetje onterecht verwijt dus.
Oled is juist het beste voor gaming, onlangs nog getest door hdtvtest (beste reviewer in mijn ogen).
Klopt want ik game hier op een LG65c9. En heb meerdere soorten en merken schermen gehad maar dit is toch wel 1 van de betere TV schermen waar ik nu op game.
Hoe lossen "echte" oled monitoren dit op dan?
En er was schermbeveiliging, en de oled-God zag dat het goed was.
Er staat in het artikel adviesprijs ;)
D.w.z. dat LG het niet toestaat dat verkopers in het openbaar elkaar gaan beconcurreren met stuntprijzen.
Wanneer je evenwel een verkoper opbelt of er een mailtje aan waagt zou het mij niet verbazen als je hem voor (een paar) honderd euro minder meekrijgt, volgens mij hint de auteur daar ook een beetje op.

Er was een behoorlijke productiecapaciteit ingeruimd voor de geplande sportzomer van 2020. De Olympische Spelen of het EK voetbal zijn voor veel mensen het moment om een nieuwe tv te kopen. Nu dit door corona flink in het water valt zal de vraagkant van de markt deze zomer een stuk kleiner zijn terwijl je de productie niet zomaar ff afschaalt.

[Reactie gewijzigd door PalingDrone op 27 mei 2020 04:04]

Toch is dat afschalen van de produktie een feit: LG heeft massaproduktie van zijn nieuwe OLED-fabriek in Kanton uitgesteld tot september. Nu zou deze 48-inch in Kanton gemaakt gaan worden, wat wel vragen doet rijzen: Produceert Kanton voorlopig in kleinere volumes of zijn ze toch 48"-panelen gaan maken in de fabriek in Paju?
Aan de andere kant zijn mensen veel meer thuis waardoor ze wellicht ook zonder sport toe zijn aan een mooie nieuwe TV, is zo lastig te zeggen welke kant het dan op gaat.
Het beschikbare budget daalt echter ook wel voor de meesten, waardoor langer gebruik gemaakt zal worden van wat men al heeft. De vraag zal wel degelijk dalen zonder dalende prijzen.
Daarentegen zijn er ook voldoende mensen waarbij het budget helemaal niet daalt, maar die wel ineens vakantiegeld hebben waarvan ze niet op vakantie kunnen...
En niet nadenken dat we over een jaar in de grootste crisis sinds de depressie komen natuurlijk
Maar even realistisch. Er zijn ontzettend veel mensen die nu ineens honderden euro’s over houden. Ik zelf ben al 200-250 minder aan voedsel kwijt (kantine jeuj). Mensen die nu ineens geen geld kwijt zijn aan stappen. Ik denk eerder dat het beschikbare budget licht stijgt onder het grootste deel van de bevolking.
Naast alle reacties die al gegeven zijn, een scherm als dit wordt eerder gekocht door techies en de it-industrie heeft niet echt geleden onder het werk-vanuit-huis principe/crisis. Dus de doelgroep heeft waarschijnlijk nog wel geld om uit te geven.
Het is in het verleden vaak gezien dat mensen nieuwe televisies gaan kopen als ze werkloos worden. Kennelijk speelt de facor "veel tijd beschikbaar" een grotere rol dan de portemonnee. Het is niet gezegd dat het automatisch de duurste televisies zijn, maar de verkoopcijfers varen in ieder geval wel bij werkloosheid.
Of de 48 inch goed gaat verkopen, hangt van de markt af. Europa en Azië, met relatief kleine huizen, heeft hier best behoefte aan. In de VS zijn TVs meestal een maatje groter.
Ik weet niet wat je verstaat onder relatief kleine huizen maar het valt mij op dat hoe kleiner de woonkamer (en vaak inkomen) hoe groter de TV. Kijk voor de gein eens op huizenverkoop sites bij huizen < 200.000 en dan van 200-500.000 euro en daarboven. ;)
Cultuur? Henk en Ingrid willen een grote tv omdat ze dat belangrijk vinden maar andere mensen hebben wellicht andere hobbies
Tsja het hangt ook af hoeveel plaats je hebt. Mijn huis kost hier net iets boven je bovengrens in Belgïe. Wel in de "gouden driehoek" tussen Brussel/Mechelen/Leuven. Het is een volledig open bebouwing, dubbele garage, 3 slaapkamers, bureau, stockage ruimte, 2 badkamers. Wij hebben dus zelf een 49" sony (XF9005) toen in elk geval het topmodel lcd. Er is ook nog zoiets als de WAF (Wife Acceptance Factor). Deze zijn meestal tegen een grotere TV. Tevens zitten wij op zo een 2,5 meter van die tv. Had 55 gekunnen, zeker, maar 49 is meer dan groot genoeg (wij kwamen toen van een 37 denk ik). Bij een goeie vriend, straatje verder, die zit iets verder, zo een 3 meter en hij heeft een 55. Is voor mij persoonlijk groot genoeg. Maar ik ken dus ook mensen ... die op 2 meter zitten met een 65" ... Dat is voor mij niet doenbaar. Ik heb nu ook 2x 27" op mijn bureau staan (1 maal normaal, 1x gekanteld). Dat is meer dan groot genoeg. Groter wil ik echt niet. Veel heeft ook te maken met persoonlijke voorkeur. Maar je hebt wel gelijk, dikwijls is een grote TV eerder een "statussymbool" dan echte noodzaak. Uiteraard hoe meer ruimte je hebt of hoe verder je van de tv afzit hoe groter hij moet zijn. Nu die afstand voor 4k boeit me echt niet. Voor andere is dit dan weer wel belangrijk. In elk geval als deze TV aan vervanging toe is, dan zullen we nog eens kijken voor een 49" oled (als die er nog zijn tegen dan).
Wat ook wel dikwijls het geval is dat 49 en 55 bijna dezelfde prijs is, dus velen gaan dan gewoon zeggen ... we nemen de 55, groter, en kost misschien 50 euro meer. En zeker tijdens promoties zie je dikwijls de prijs van de 55 zakken tot onder die van een 49. Dan neemt 99% die van 55
Ik heb in mijn bioscoopkamer 75" op 2.5meter dat is prima te doen ;) . In de woonkamer heb ik 47" en daar zit ik er tussen de 3 en 4 meter vanaf. En een grote TV is tegenwoordig helemaal geen status symbool meer, gezien de huidige prijzen.
Helemaal eens; geen status symbool (meer). Gewoon omdat men (ik ook) het mooi vind / leuk vind.
Juist om die reden heb ik projectoren voor een zo groot mogelijk beeld en dankzij de hoge resoluties is het ook dichtbij (kids willen nog wel eens dichtbij het scherm gaan staan als ze gamen), mooi om te zien.
Het is voor sommige inderdaad een statussymbool ding, voor andere is het een (grote) hobby maar het ging mij vooral om het opvallende feit dat hoe groter de woonkamer hoe kleiner de TV bijna een regel lijkt in Nederland waar we gemiddeld gezien "klein" behuist zijn t.o.v. een Amerika die werd aangehaald.

Ik zie het nog wel gebeuren dat wij een 77" (2028?) krijgen als vervangen voor de huidige 65" (2018) die een vervanging was voor 40" (2008) het went nu eenmaal snel en voor de rest heb ik weinig interieur/inrichting om rekening mee te houden.
Ik vind mijn 46” HD tv prima met een kijk afstand van 5 meter. Ja groter is beter, maar staat niet zo mooi in onze woonkamer. Tenslotte hebben we veel licht inval, dan zou lcd beter zijn.

Voor in de slaapkamer vind ik hem dan weer te duur, tenzij die zakt naar 800Eur.
Het is dat onze oude TV ineens kapot ging, want ik zat hier eigenlijk op te wachten. Uiteindelijk zijn we voor de 55" gegaan (wilde perse een oled hebben).
"...ontzettend goed gaat verkopen...

Hoewel OLED TV's hier op het forum (terecht) heel populair zijn, op het totale aantal TV verkopen spelen ze maar een kleine rol: wereldwijd hebben OLED TV's een marktaandeel van net iets boven de 1,5%.

Bron:

http://www.digitaltvnews.net/?p=34643
Ja maarja, wereldwijd vergelijken...

Als je nagaat: Wie in nederland iets boven modaal verdient zit al in de rijkste 1% van de wereld he.
Ja maarja, wereldwijd vergelijken...
In NL zal het aantal OLED TV's misschien net 3% zijn. Je ziet in mijn link dat het totaal aantal verkochte OLED TV's in de hele wereld met iets meer dan 3 miljoen per jaar laag is en het overgrote deel van deze OLED worden verkocht in USA, Japan, Zuid-Korea, Canada, DE, UK, FR, AU en niet in NL.
Als je nagaat: Wie in nederland iets boven modaal verdient zit al in de rijkste 1% van de wereld he.
Pardon?
https://data.oecd.org/earnwage/average-wages.htm

Bovenmodaal in de VS is hoger dan bovenmodaal in NL en de VS heeft pakweg 4.2% van de wereldbevolking.

En India is b.v. een arm land waar de meeste mensen een TV nog auto hebben en toch zie je er op straat vaker een Rolls-Royce dan in NL. Dat een land gemiddeld arm is sluit niet uit dat er genoeg rijken zijn met geld voor luxe artikelen.
Gewoon wachten tot de CX 48" ook flink in prijs gedaald is.. Meestal zitten ze zo rond november aardig in de buurt van de laagste prijs van het modeljaar..
Ik vind het echt zalig hilarisch dat deze tv op een desktop geadverteerd wordt en dat 55" toch net te groot is voor een desktop :D

Mijn tv in de woonkamer is 50" en dat was 6 jaar geleden al echt gigantisch volgens iedereen dat in mijn woonkamer kwam.

Dat terzijde, is het wel fijn om een betaalbare oled tv te hebben.
Ik heb nu 50" en 55" zou op zich ook wel passen.
de hele CX lijn is wel aan de dure kant, ik kocht mijn B8 55" voor 1050 euro (c8 was toen 1300). C9 had/heeft ongeveer dezelfde prijzen als dat de 8 lijn had.

Je betaald een hoop extra voor een iets dunner scherm en een betere upscaler.
De CX lijn is helemaal niet aan de dure kant, in tegendeel.. Jij bent prijzen van ruim een jaar na introductie aan het vergelijken met introductieprijzen wat natuurlijk nergens op slaat.. Ter herinnering een LG C8 55" kostte in 2018 bij introductie 2799 euro, een C9 55" in 2019 bij introductie 2499 euro en een CX 55" nu in 2020 bij introductie 2099 euro.. Ze zijn dus elk jaar flink goedkoper geworden, niet duurder zoals jij onterecht stelt..

De 1799 euro voor deze 48" CX is ook een introductieprijs, dat zal uiteindelijk ook flink gaan zakken.. Rond november hebben ze meestal de bodem zo'n beetje bereikt qua prijs voor het modeljaar.. Dat kan je zelf ook zien als je de prijsgrafieken in de Pricewatch hier op Tweakers.net bekijkt.. Wel kun je stellen dat de bodem prijs voor OLED niet heel erg zakt de laatste jaren, want die is zowel voor de C8 als C9 blijven hangen rond de 1100-1200 euro voor het 55" model.. Hopelijk zakt het 48" CX model daar wel flink onder uiteindelijk..

[Reactie gewijzigd door Inflatable op 27 mei 2020 05:24]

Hou er ook rekening mee dat de grafieken ook niet alles vertellen. Je kan door contact op te nemen met de webshops al een veel betere prijs krijgen dan wat ze tonen in de shops.

Zo heb ik mijn 65CX voor 2499 kunnen krijgen excl de cashback.
Idem, zoek even het prijsforum voor OLED's op. Daar kan je veel betere prijzen vinden dan in de pricewatch. Zelf kocht ik de C7 aan een prijs honderden euro's lager dan de adviesprijs. Het enige wat je moet doen is even bellen of mailen.
Ik heb afgelopen november de 65C9 gekocht voor 1900 via blackfriday deals, tot op heden zeer tevreden mee.
Dat weet ik, maar dat soort "kortingen" verschilt per dag en per winkel dus daar kan je verder weinig mee.. De officiële prijzen die je kan aflezen in o.a. de Pricewatch van Tweakers is het enige waar we echt iets uit op kunnen maken wat betreft prijsontwikkeling..
Valt wel mee hoor, zit een aardige lijn in, ook als je de 2018 met 2019 prijzen vergelijkt. De grafiek voor 2019 loopt t/m aug, maar heeft verder het verloop van 2018 ongeveer gevolgd als je de berichtgeving in het OLED prijzen forum bekijkt.

https://tweakers.net/i/W7...4msbCJWE.png?f=user_large

[Reactie gewijzigd door eynickey op 27 mei 2020 11:39]

Volgens mij lezen de mensen die de belletjes beantwoorden ook het topic. Ze matchen de laagste prijs. Deze kan inderdaad honderden euro's onder prijs van de "beste" aanbieding liggen. Het loont altijd om te onderhandelen.
Ja, en je gaat voor deze ook niet 1699,- betalen. Wat is precies je punt?
Maar is de hardware in de tv gerechtvaardigd ten opzichte van het laatse model?
Dat moet een ieder voor zich bepalen.. Als je een kleiner 48 inch OLED model wilt zul je sowieso moeten wachten op de CX versie daarvan..
pricewatch: LG OLED55B8PLA Zwart

Kijken we naar die prijzen dan zijn deze prijzen toch niet zo raar. De vraag is dan eerder is het de extra prijs waard op een nieuwe model.
Het gaat hier over een 48". Ik ben van een 42" plasma naar een 55" Oled gegaan. Als die 48" er was geweest had ik die genomen. Mijn oude tv heeft met een luide knal de geest gegeven. Ik moest wel een nieuwe nemen. Kopen bij introductie heeft minder zin als je nog kan wachten.
Uiteraard. Het was alleen om te laten zien dat de b8 55inc bij introductie ook 1800 euro kosten. En al snel richting de 1500. Om vervolgens tot 1000 te zakken. Dat kan met deze net zo gebeuren. Het verschil tussen 48 en 55 inc zal niet echt groot zijn.
Als je vergelijkt met de oude modellen dan zijn de introductie prijzen niet raar inderdaad. Maar telkens zien we dat na 3 tot 6 maanden er al 500 euro van de prijs af is. In de panelen zelf zit amper nog vernieuwing de nieuwe modellen krijgen nu vooral meer rekenkracht waardoor ze software matig betere dingen kunnen, bij de CX-serie is vooral de upscaling en audio processing verbetert.

Je zou verwachten dat LG de OLED's tegenwoordig wel goedkoper in de markt kan zetten. De B-serie is de budget oled maar die zit nog steeds boven de 1000 euro, voor veel mensen wel een grens bedrag. Zelf heb ik ook de B8 gekocht toen deze net boven de 1000 euro was. Straks zul je zien dat de BX ook gewoon weer begint bij 1500-1600 euro terwijl de C9 55 nu voor 1200 te krijgen is.
Hmm jammer, ik wilde eigenlijk geen 55” maar ben toch voor de C9 gegaan omdat ik per se een oled wilde. 48” had mij beter gepast.
Heb je nu spijt van de 55 inch dan?
Hij zegt toch dat 48" beter gepast had?

Ik zou ook lichtelijk balen als ik om redenen zo'n groot hok zou moeten kopen als er een paar weken later wel een kleinere op de markt komt.

Niet iedereen wordt blij van een zo groot mogelijke tv, ik wil hem zo klein mogelijk zonder dat je tekst niet meer normaal zou kunnen lezen.

[Reactie gewijzigd door Flagg op 27 mei 2020 08:24]

Dat is een kwestie van vooronderzoek voordat je over gaat tot een dure aanschaf. Het is al een half jaar bekend dat de 48" versie rond juni in de winkels zou komen.
dat is zo, maar er zijn zoveel mensen die een grotere tv kopen als in gedachten en vaak na een aantal maanden alweer bijna zeggen hij mocht nog wel iets groter :)

Ik heb een relatief grote woonkamer, 5 meter zit ik ongeveer van mijn tv. Ik begon bij 55 (max wat vriendin wou) toen mocht 1 maat groter (65) en nu zegt ze ineens, ja 77 inch had ook wel gemogen :D
Daar baal ik wel van.
Ik heb nu een jaar of 8 een 55" (daarvoor een 42") en nog steeds denk ik elke keer dat ik de huiskamer inloop, jemig, die is wel groot zeg.

Dat gezegd hebbende, ik zou niet zo snel meer teruggaan naar een kleinere, behalve dan misschien zo'n bovengenoemde 48", dat lijkt me eigenlijk een mooier maatje... (ik zit ongeveer 3-3,2mtr van de TV).
Nou niet echt, het went snel zo'n formaat. Maar zoals @Flagg al aangeeft had ik liever een slagje kleiner gehad.
Je wist toch dat die er aan zou komen, ik heb zelf een 65 inch Oled een perfect beeld
Electroworld heeft de 48cx op voorraad, en bij apollo kost ie 1399 na opvragen prijs.
Alle filialen hebben er 2 gehad. 1 to show 1 to go. Het centrale magazijn heeft ze niet meer staan. Opperdepop.
Juni weer genoeg op voorraad.
Valt te bezien. Er wordt geroepen beperkt op voorraad vanaf week 26
Ok wist niet dat er zo weinig voorraad was.
Heb de 48cx nu anderhalve week mooi beeld.
Ook wel grappig dat Tweakers in dat 2018 CES filmpje roept dat men verwacht dat-ie rond de €1000 beschikbaar zal zijn... Bijna... :P
heb het filmpje niet gezien, maar zo tijdens black Friday zal die wel in die richting gaan. ik neem niet aan dat ze de adviesprijs bedoelden! de 55c9 is z'n 1199.- geweest.
Ik weet dat dit offtopic is maar nu het toch om LG gaat.

weet iemand of er al een opvolger is van deze monitor?

pricewatch: LG 34UC99-W Wit
Daar is een heel mooi topic over op het (sub-)forum Videokaarten & Beeldschermen
[Ervaring/Discussie] Het 21:9 Ultrawide topic

Dat houdt de frontpage iets minder offtopic.
Deze zou je als een opvolger kunnen zien: pricewatch: LG 38WN95C Zwart Echter lijkt mij dit meer een opvolger die ook meteen hoger gepositioneerd is. Het gebruikt wel dezelfde ontwerp elementen, dus je zou het als (spirituele) opvolger kunnen zien.

Prijzig, maar wel een hele unieke monitor qua specificaties.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 27 mei 2020 03:16]

Hij mis wel een belangrijke feature namelijk, USB Power Delivery.
Ben namelijk van plan om m'n laptop aan te sluiten op de monitor met een usb c kabeltje dan heb ik maar 1 kabel nodig voor mn laptop monitor en wordtie ook nog eens opgeladen.
Deze heb ik, meer gefocust op zakelijk gebruik dan met verstelbare voet goede calibratie etc.
met ook een usb c aansluiting en usb hub ingebouwd voor muis dongle / usb to ethernet etc.

Erg blij mee

pricewatch: Dell UltraSharp U3818DW Zwart
Deze nieuwe LG 38WN95C heeft 94w power output.

Thunderbolt Yes (1ea), USB-C compatible, Data Transmission, 94W Power Delivery


https://www.lg.com/uk/monitors/lg-38WN95C-W
yes, dit is ook de reden waarom ik de 34UC99 heb gekozen, nu nog een nieuwe MacBook met USB-C :+
Het is een veel beter plan om een aparte USBC hub te kopen. Zo heb je meer vrijheid qua scherm, is het defecten-risico lager, en upgraden (van of scherm of hub) is goedkoper omdat het onafhankelijk kan.

Je hebt al IPS ultrawide onder de 400 euro: pricewatch: Iiyama ProLite XUB3493WQSU-B1 Zwart
En een USB-C hub heb je van 50 tot 300 euro, afhankelijk van wat je wil (meer poorten, wel of geen thunderbolt, wel of geen eigen stroomvoorziening: een goedkope hub kan de stroom van je lader doorgeven, duurdere hubs hebben hun eigen adapter).
kwestie van smaak en toepassing: ik zit te thuiswerken aan mijn eettafel. Werkt prima, maar geeft wel een enorme dradenzooi en je bent wel even bezig als er visite komt. Daarvoor is een geintegreerde oplossing mooier en voro mij zou daar de voorkeur naar uitgaan.
Zeker, maar die situatie is wel tijdelijk: wil je en uitgave van 400-700 euro laten bepalen door een situatie die enkele maanden speelt?
Mja tijdelijk, zeker weten?
Ik ben verslingerd aan thuiswerken en ga mijn best doen dat ook na de Corona zou te houden, zeker paar dagen per week: verkoop de helft van de kantoorruimte maar.... files zijn ook meteen weg, energieverbruik lager, hogere productiviteit, betere bereikbaarheid 8vreemd genoeg heb ik nu minder moeite collega's te vinden dan voorheen: check teams logo om te zien of ze beschikbaar zijn.
OK die laatste houden we er na de Corona sowieso ook in...
In dat geval lijkt het me een beter idee om iets anders te verzinnen dan een monitor op je eettafel te zetten ;)
Zou je denken... ik heb ook een werkkamer met bureau. Maar ik zit fijner in de woonkamer, uitzicht op de tuin, goede stereo enz. Ik ben alleen, dus heb aan de helft van mijn eettafel (1.6 m diameter) genoeg. zit dan aan de andere kant: achterkant monitors is zwart, paar kaarsen ervoor en het ziet er niet gek uit. maar kan beter zonder kabels en met een ook aan de achterkant "mooie" monitor die je snel weg kan pakken. Alleen aan reiskosten haal je dat snel terug...
Ohw, da's een mooie monitor, die ga ik ook zeker in de gaten houden.. Een LG CX 48" is vrees ik toch nog net iets te groot om als PC monitor te gebruiken.. De LG 38WN95C kan een goed alternatief zijn..

Is voor de 34UC99 niet de 34GN850 meer een opvolger? pricewatch: LG UltraGear 34GN850
Qua prijs ook meer gelijk..

[Reactie gewijzigd door Inflatable op 27 mei 2020 04:33]

Niet echt een opvolger, heeft een ander ontwerp en richt zich primair op gamers. Hoewel je 34GN850 qua specs als opvolger zou kunnen zien, is het eerder een andere lijn van LG. De 38WN95C overduidelijk een monitor in dezelfde lijn van de 34UC99, zelfde ontwerp en karakeristieken.
Dat zou de LG UltraGear 34GK950F zijn. 144Hz i.p.v. 75Hz, en HDR10-input ondersteuning zijn de grootste verbeteringen. Ook is hij DisplayHDR 400 gecertificeerd, maar dat stelt niet bijzonder veel voor.
Weet iemand waar de 55BX blijft?
De B-serie wordt altijd vertraagd op de markt gebracht.
Deze TV was al tijdelijk exclusief bij Electro World te verkrijgen, helaas net misgegrepen. nu is het wachten op de volgende lading bij welke winkel dan ook. Zij gaven aan pas in augustus weer echt te kunnen gaan leveren door de schaarste van de TV's en de vertraging in levering van de panelen.

[Reactie gewijzigd door sjtienuh op 27 mei 2020 09:02]

Zo nu Sony nog, die zou met hetzelfde LG paneel ook een 38" model uitbrengen. Ik ben benieuwd naar de verschillen.

En komt deze dan ook uit met een zilveren rand of alleen zwart?
Sony gaat waarschijnlijk hun model uitstellen tot volgend jaar, wat ik zo vernomen heb. Heb echter geen bron welke mij dit ook bevestigd. op de Sony website staat binnenkort beschikbaar en nog geen prijs bekend.
Ik had gehoopt op een Philips OLED tv van dit formaat ivm het ambilight welke ik wel prettig vind
Ik zit ook te wachten ip de philips versie. 55 inch krijg ik er hier niet in.
Ik wou ook altijd een C9 OLED, maar na wat meer winkel bezoeken toch voor een Q70R QLED gegaan. Mede vanwege de prijs. Ik hoop daar 5-7 jaar mee te kunnen doen om dan een echte QLED te kunnen kopen (met elektrisch aangestuurde Quantum layer, in plaats van een backlight). Zie Linus: https://www.youtube.com/watch?v=RTTiQeXXrhI Ik realiseer me dat het beeld minder goed is dan de OLED, maar een 55" voor 800 euro klonk mij beter in de oren dan 1200 :) EN als je niet te schuin voor de QLED zit, is het beeld echt heel erg fatsoenlijk. Als deze 48" OLED er was geweest, met al wat gezakte prijzen, dan was de keuze wel moeilijker geweest (en hij was al zo moeilijk).

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee