Sony's 48"-oled-tv is vanaf eind augustus beschikbaar in Benelux voor 1999 euro

Sony gaat zijn eerder aangekondigde 48"-oled-tv vanaf eind augustus uitbrengen in de Benelux. Daar hoort een prijskaartje van 1999 euro bij. In Duitsland krijgt deze televisie een adviesprijs die honderd euro lager is. Dit jaar komen voor het eerst oled-tv's uit met dit kleinere 48"-formaat.

Sony noemt de releaseperiode en het prijsniveau van de A9-oledtelevisie in een Nederlands persbericht. Eerder werd de beschikbaarheid en de prijs van de televisie voor de Duitse markt al bekendgemaakt. Mede door het verlaagde btw-percentage aldaar, bedraagt de adviesprijs van de Duitse A9 1899 euro.

Momenteel is de al uitgebrachte 48" CX-oled-tv van LG de enige directe concurrent van de Sony A9. Dit model van LG staat op het moment van schrijven in de Pricewatch voor 1699 euro. Het paneel van beide 48"-televisies komt van LG Display. Een van de hardwarematige verschillen tussen beide toestellen is de ondersteuning van hdmi 2.1. Bij de 48" CX-oled-tv van LG is die aanwezig, maar dat geldt niet voor de tv van Sony. De A9 moet het nog doen met hdmi 2.0 en zal dus geen PS5- of Xbox Series X-games met 120fps in combinatie met een 4k-resolutie kunnen weergeven via hdmi, al heeft Sony's 48"-tv wel ondersteuning voor e-arc.

De A9 is een 4k-oled-tv die over de Ambient Optimization-functie beschikt. Daarmee worden de beeld- en de geluidskwaliteit afgestemd op de omstandigheden in de kamer. Ook heeft de A9 de Acoustic Surface Audio-functionaliteit van Sony, waarbij het beeldpaneel wordt gebruikt om geluid te produceren. Verder beschikt het model over X-Motion Clarity, waarbij black frame insertion op basis van zones wordt toegepast, iets dat de bewegingsonscherpte bij bewegende beelden moet verminderen. Er is ondersteuning voor Airplay 2 en Homekit en op het vlak van hdr is er ondersteuning voor hlg, hdr10, Dolby Vision, maar niet voor hdr10+. De televisie draait op Android TV, versie 9.0.

Sony A9

Door Joris Jansen

Redacteur

05-08-2020 • 11:37

118 Linkedin

Reacties (118)

118
97
45
3
0
22
Wijzig sortering
Zou een leuke TV zijn voor gamers als er HDMI 2.1 in zou zitten.
Zeker in combinatie straks met de nieuwe consoles.
Vreemd dat Sony hier niet over nagedacht heeft.
LG wel dus die kapen deze markt wel weg.
Ook vreemd dat je een min krijgt. Wat je zegt lijkt namelijk te kloppen.

Ik zit naast een ps5 of nieuwe xbox ook te kijken wat een goede 4k tv zou zijn, ik denk dat het een LG C9 word...

Je zou op een nieuwe tv van 2k toch ook wel hdmi 2.1 verwachten als dat bij een tv van ~1400 ook zo is (LG dus)
Voor de premium die Sony rekent had het er idd wel op mogen zitten.
Toch vraag ik me af of hdmi 2.1 nou echt een enorm verschil gaat zijn.

HDMI 2.0b doet al 4k60, en de vraag is of er überhaupt veel games gaan verschijnen die meer dan 60 fps doen. Ik zelf denk dat de meeste studio’s toch voor eye candy boven meer frames gaan.
ALLM? Zolang ik mij kan herinneren gaat een Sony al automatisch in game mode zodra de PS4 aan gaat.
VRR? Zeker voor PC gamers interessant, maar voor console gamers? Als titels gelocked (kunnen) worden op 30 of 60fps hoeft dit ook geen enorm verschil te zijn lijkt mij?

Ondanks dat lijkt LG idd de betere en goedkopere keus als je je TV vooral gaat gebruiken om te gamen.
Ik snap de downmods ook niet goed - dit is precies het dilemma met deze TV, zeker gezien andere 2020 Sony's als 'ready for playstation5' zijn gereleased.

Zelf ben ik, zoals velen, ook in de markt voor een TV van deze maat (deze past *net* in een nis die voor de TV gebruikt wordt), en ook van plan een PS5 aan te schaffen. Ik heb minder met LG, en ben meer te spreken over de processing en het OS van de Sony's. Daarnaast kijk ik meer films en series dan ik game; en daar lijkt vooralsnog de Sony een betere keuze voor.

Daardoor wordt de overweging ook hoeveel je 'verliest' door de HDMI2.0 in de Sony. 4k120 lijkt niet vaak voor te gaan komen, en VRR is mij nog niet duidelijk op PS5. Voor ALLM en hoe 'low latency' de game mode van dit model gaat zijn, is misschien iets wat we alleen gaan zien nadat de eerste reviews er zijn.

Ik hoop in ieder geval dat Tweakers een mooie 'shootout' gaat doen tussen deze twee populaire 48" oleds. Lijkt mij in ieder geval een goed idee :)
Sony rekent een premium?
Het zijn nu ook weer geen B&O-prijzen...
Ik ben in de markt voor een 48” maar als je ziet dat 55” LG OLED modellen voor de helft te krijgen zijn dan moet hier nog een flinke prijs correctie op komen.

Die komt er ook wel, aangezien tv’s altijd voor een fors hogere adviesprijs worden neergezet dan waar ze uiteindelijk voor verkocht worden, maar het zal even duren voor ze prijstechnisch gezien kunnen concurreren met een 55” scherm. Zeker als je de oudere modellen meeneemt.

Dit gaat overigens ook op voor de 48” OLED modellen van LG.

En voor de minder kritische consument is het helemaal een raar verhaal om voor 500 euro een 65” scherm te kunnen kopen en voor een 48” model het 3 a 4 voudige te moeten betalen.
Wellicht omdat de 55'' + modellen veel meer zijn opgeschaald qua productie?
Wellicht omdat de 55'' + modellen veel meer zijn opgeschaald qua productie?
Dat is geen onredelijke claim inderdaad. 55" schijnt het meest verkochte model te zijn.
Ik meen dat de 48" LG momenteel voor rond de 1450 te krijgen is maar dat er weinig binnenkomen, wanneer er voorraden zijn zal die prijs nog wel verder zakken. De verkoop prijs van de Sony zal wel hoger blijven dan de LG, maar ook wel snel wat zakken wanneer hij beschikbaar wordt.
Uiteindelijk zullen de 48 inch LG modellen wel onder de prijs van een 55 inch gaan komen.
Onder de €1200 dus wellicht €1000.
Dat kan nog even duren omdat de 48 inch modellen net pas verkrijgbaar zijn en de vraag groter is dan het aanbod. De prijs blijft om die reden nog even relatief hoog.
De A9 moet het nog doen met hdmi 2.0 en zal dus geen PS5- of Xbox Series X-games met 120fps kunnen weergeven via hdmi, al heeft Sony's 48"-tv wel ondersteuning voor e-arc.
Is dit correct? 120fps is een feature die los staat van de resolutie. Voor de grafische knallers zal er waarschijnlijk toch wel geen hoge framerate bij een 4k resolutie in zitten, dus de kans is dat je er niet eens zoveel aan mist. Voor 120fps bij 1920x1080 is echter wel genoeg bandbreedte beschikbaar. Dus het statement in het geciteerde stuk is daarbij waarschijnlijk involledig danwel incorrect.
Inderdaad, de meeste titels zullen geen 4K halen op 120fps en hopelijk hebben de paar die dat wel doen nog de optie om gewoon 1080p uit te sturen. Mijn 2017 OLED doet gewoon netjes 1080p120.
Maar jouw 2017 OLED ondersteunt VRR niet.

VRR is veel interessanter voor gamers dan 120fps@4k..
Ja naadje... ik heb ook een 2017 OLED. Naja, ga iig geen nieuwe tv kopen voor VRR, de C7 voldoet nog meer dan prima :)
Nee zou ik ook niet doen. Ik blijf voorlopig bij mijn 2019 FALD 4k Sony.

Ging er meer om dat men het bij HDMI 2.1 discussies vaak alleen over 4k@120fps heeft, terwijl, imo, VRR belangrijker is.
Ah zo. Ben wel benieuwd wat VRR aan voordelen oplevert. Het houdt in dat de tv zijn refreshrate aanpast aan de inkomende refreshrate. Betekent dit dan minder beeldinterpolatie en altijd perfecte frametimes?
Vrr is interessant voor PC gamers, consoles hebben altijd een vaste framerate.

Overigens boven de 100hz/fps neemt het nut van vrr/freesync/gsync héél rap af.
Monitor had weer eens freesync uitgezet, gebeurt eens in de zoveel tijd, merk het alleen bij lagere framerates.
Als PS5 games 120 fps gaan ondersteunen dan zie ik het best gebeuren dat ze weleens afzakken naar lagere framerates. Dan is het ook bij consoles gewoon een nuttige toevoeging om het wel te hebben.
Een gecapte framerate? dat wel, maar een vaste framerate? dat niet. Consoles zakken regelmatig in framerate
Ja in zoverre is het onvolledig omdat ik hier, zonder het te benoemen, 120fps bedoel in combinatie met de native resolutie van de televisie, dus 4k. Een framerate van 120fps is met een lagere resolutie inderdaad wel te mogelijk.
Dat zal om 4k 120 fps gaan, dat lukt niet via hdmi 2.0 maar wel via hdmi 2.1.
"In Duitsland krijgt deze televisie een adviesprijs die honderd euro lager is."

Veel artikelen zijn in DE goedkoper dan NL, ik koop al jaren bij Amazon.de.
NL webshops koop ik ook wel wat, maar ik vind Amazon.de beter.
Bestel je meer dan €20,- betaal je geen verzendkosten meer (ook naar NL), dus reken maar uit waar het goedkoper is.
Het enige nadeel is als je bij een NL webshop koopt en ze hebben het op voorraad heb je het meestal de volgende dag in huis.
Bij Amazon.de duurt het meestal 1 dag extra, ook als je bij Amazon.nl koopt want hun distributiecentrum ligt in DE.

Nazorg:
Bij NL webshops is een retourzending altijd voor eigen rekening, ook indien de fout bij de webshop ligt en dan dien je naar een postkantoor te gaan die 1 voor 1 verdwijnen uit het straatbeeld.
Voor het restitutie bedrag mag je maanden lang wachten en na vele mailtjes die toch niet worden beantwoord.

Bij Amazon.de breng je het naar 1 van de vele DHL servicepoints en wordt het kosteloos verstuurd.
Waar ik woon tel ik al 3 DHL service points dicht bij mij in de buurt.
Je mag je 06 nummer opgeven, zodat je per SMS kan zien waar het pakketje bevindt.
Het geld wordt netjes binnen een paar weken terug gestort.
Dat noem ik nou service.
Kleine nuance, bij Coolblue krijg je voor retour een label met antwoordnummer. Ik heb nog nooit hoeven betalen voor Coolblue retouren.

OT:
Ik vraag me af wat de meerwaarde is van deze tv over de tv's van LG. Panelen zijn hetzelfde maar je krijgt Android tv ipv WebOS etc. Heeft iemand ervaring met de overige features? Is het geluid van Sony bv veel beter dan bij LG of wellicht de hardware?
Geluid uit een TV is over het algemeen sowieso slecht of slechter, daar valt geen glorie aan te behalen tenzij er een externe soundbar wordt meegeleverd.

Het verschil zit hem vooral in het operating system, WebOs vs Android vs Philips vs wat Sony biedt. Daarnaast is er de beeldverwerking, waar Sony een goede reputatie heeft qua kleuren en verbeteringsalgoritmen. Al is dat laatste iets wat velen juist uit willen zetten, dus daar is het zaak vooral te kijken of dat gaat. Ten slotte is er nog de factor input lag. Sommige TV's hebben een gaming modus waardoor de TV zeer snel is met beeld weergeven, dat kan gerust 30ms schelen van merk tot merk.

Verder heb je natuurlijk nog het design en de connectiviteit. Bovenstaande verschillen zijn echter vaak nuances die je vooral uit de betere reviews zult moeten halen.
Wat betreft garantie. Pas ook op met in buitenland bestellen. Panasonic bijvoorbeeld komt thuis in België niet repareren als het een serienummer is van een ander land. ( bijvoorbeeld aangekocht in NL webshop ) Normaal heb je er geen last van dus, tenzij je garantie kwesties hebt of reparaties...
LG doet dat ook niet.
Garantie aan huis geldt op bij de in de Benelux officiële LG dealers aangekochte modellen.
Grijze import valt daarbuiten.
Dan moet je bij de winkel zelf alles regelen.
Zo ook bij aankopen in het buitenland.
Je vergeet wat, garantie!
In Nederland geldt de levensduur en deze is bij een TV veel langer dan 2 jaar.
Koop je in het buitenland dan zit je vast aan 2 jaar.
Dat klopt niet helemaal.
De wettelijk garantie in nl is 1 jaar. Vaak krijg je 2 jaar.

Wat jij aanhaalt is de economische levensduur en dat heeft te maken met de korting die je krijgt op reparatie van je kapotte apparaat.
De garantie is 2 jaar, maar je hebt wel recht op een deugdelijk product. Een tv of koelkast die na 25 maanden kapot gaat, is niet deugdelijk en heb je een zekere aanspraak op herstel. Het claimen is dan weer een andere kwestie...
Postkantoren heb je in elke wijk dus wat bedoel je daarmee, je kan het pakketje gewoon inleveren bij de dichtstbijzijnde winkelcentrum.
Ik vind de 48 inch modellen wel aan de prijzige kant als je deze vergelijkt met 55 inch modellen.

Het zijnt wel dat de prijzen rond/na september iets zullen dalen wat betreft de 48 inch modellen. LG heeft aangegeven dat er veel vraag was en nog weinig units geproduceerd zijn.

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=vCRYk7zgU1Q (rond de 13 minuten)

Wel jammer dat deze sony geen HDMI 2.1 heeft, zeker nu sony veel PS5 ready televisies heeft aangekondigd.

[Reactie gewijzigd door LightPhoenixNL op 5 augustus 2020 12:02]

Had afgelopen black friday een Philips 65" OLED754 voor €1499. Is wel met een 2018 paneel van LG maar dan nog vind ik het prijsverschil erg groot.
De panelen zijn de afgelopen 3-4 jaar niet tot nauwelijks gewijzigd, alleen de upscaling (en overgang naar HDMI 2.1) is een echte verbetering.
Kortom als je een goedkope (1 of 2 jaar oude) OLED kunt krijgen is dit zeer het overwegen waard, of je moet echt specifiek opzoek zijn naar de HDMI 2.1 voordelen.
ik heb zelf nog een 2017 OLED C7. toendertijd voor 1450 gekocht. nog steeds geen spijt van, je went er langzaam aan. maar zodra ik weer bij vrienden/familie TV kijken is het alsof je je pc weer opstart via HDD nadat je SSD gewend bent. Gewoon verschrikkelijk :)
Sony is altijd enorm duur, de duurste zelfs voor oled gok ik. Ze zien er wel strak uit, maar LG heeft ook hele strakke modellen zoals de gx. Onderscheidend is natuurlijk Android tv, maar of je dat prefereert is een persoonlijk iets. Zou zelf inderdaad ook liever een 65 inch halen ergens voor hetzelfde geld en ander merk.
Je kan natuurlijk ook een AndroidTV settopbox of Chromecast aan een LG hangen en dan heb je dezelfde functionaliteit.
Bijna voor elke denkbare streaming dienst is een LG versie, die veel sneller werkt als een android of chromcast.
TV aanzetten en naar Netflix gaan kost nog geen 3 seconden.
Hey google, play the big bang theory on netflix.

Voordat ik op de bank neerplof is de TV aan, speelt de serie en dimmen de lampen in de woonkamer.
Picture processing maakt ook wel een verschil. Panasonic heeft de beste oled toestellen, terwijl zij ook gewoon panelen van LG gebruiken, zoals iedereen in de oled wereld.

Sony heeft ook wel beter geluid dan de LG.

Dit zijn de eerste 48" modellen. Het zou me niet verbazen dat de 55" panelen niet veel duurder zijn om aan te kopen. De prijzen zullen wel zakken, maar relatief duur blijven. Mijn ouders hebben een 49" toestel, omdat 55" gewoon niet past. Zelf zit ik op 55", maar had ik het 48" model gekocht als het toen beschikbaar was geweest.
Vreemd eigenlijk dat de adviesprijs in Duitsland 100 Euro lager is. Komt dat door extra belastingen/heffingen?
Duitsland heeft geen recht op economische levensduur. Nederland wel. Als je in duitsland een tv koopt en die gaat na de garantie kapot door een interne fout ben je zuur. In nederland kan je na 25 maanden nog beroep doen op de economische levensduur van 5 jaar en kan je een restbedrag krijgen verrekend vanaf het 25 maanden punt
Klopt, plus dat het erg onhandig is om bij een defect met je TV terug naar Duitsland te moeten.
Of het om een Sony, LG o.i.d. gaat maakt dan niet uit.
Anoniem: 159816
@HoppyF5 augustus 2020 13:57
Dit x1000. Mijn OLED is twee keer gerepareerd (eerste keer wegens veel te veel banding, tweede wegens defecte pixels). En de afhandeling was elke keer perfect, binnen enkele dagen een monteur aan huis die het paneel in enkele minuten vervangt. Ik zou niet eens weten hoe ik dat ding zou moeten verzenden anders.
Klopt, plus dat het erg onhandig is om bij een defect met je TV terug naar Duitsland te moeten.
Of het om een Sony, LG o.i.d. gaat maakt dan niet uit.
Vanaf 40 inch komt men gewoon bij je thuis of de tv nu wel of niet in Duitsland is gekocht. https://www.samsung.com/n...t-buitenland-heb-gekocht/
Op de site vd rijksoverheid staat iets soortgelijks
https://www.rijksoverheid...ten-bij-aankoop-in-europa
Vergeet het maar bij LG is het anders.
De voorwaarden van LG Benelux zijn ook duidelijk.
Strikt genomen is de verkoper, de winkel, verantwoordelijk voor garantie.
Veel winkel kunnen niet zelf repareren en besteden reparaties uit aan LG.
LG huurt hiervoor vaak service partners als CE repair of Servilux in.
Samsung maakt ook gebruik van Servilux.
Koop je dus in Duitsland dan mag je met je TV terug naar de winkel in Duitsland.
ja, theoretisch kan dat ja. Vooral theoretisch dan.
16%BTW Amazon.DE ipv NL

[Reactie gewijzigd door moviegeek op 5 augustus 2020 12:13]

Dat wordt overigens altijd weer verrekend op de laatste stap van het bestelproces.
Nu Amazon.nl er is wel, voorheen niet:(

Hoewel ik laats ook bij een Duitse retailer een prijscorrectie kreeg bij het afrekenen. Misschien moet dat in Duitsland?
Volgens mij is er inderdaad iets veranderd. Kreeg het eerder ook nooit, maar onlangs nog bij het bestellen van LEGO bij MyToys.
De BTW is recent gedaald als maatregel tegen de economische gevolgen van de coronacrisis. Veel winkels hebben hun prijzen nog niet aangepast omdat het behoorlijk spontaan is ingevoerd, daarom wordt het bij vele fysieke winkels ook eerst pas aan de kassa verrekend. Misschien dat dat voor jou ook het geval was.
Bedrijven moeten de BTW van het land van de klant gebruiken (boven een bepaalde omzet van de webshop).
Ik heb wel eens gehad dat ik het als korting kreeg bij Amazon. Ik keek, ging het bestelproces in, en haakte af omdat de prijs tegenviel. Na vergelijken opnieuw naar de bestellingen hey daar was de korting. Was eind 2019.
Ze hebben sowieso tijdelijk maar 16% ipv 19% btw tegenover onze 21%. En bij zo'n hoog bedrag kan dat aardig verschil maken.

Voor een toestel van in Nederland 2000 euro zou je dan 1917 euro betalen. En aangezien men graag op 'hele' honderden afrondt, zou dat zomaar verder het hele verschil kunnen verklaren.
Als je een product bij een Duitse shop koopt die dat omrekent naar 21% Nederlandse btw vast wel. Maar de adviesprijs staat daar natuurlijk een beetje los van :P
En dan maar hopen dat dit toestel even ondersteund blijft.. Sony blijft gekke dingen uithalen als het gaat om ondersteuning :(
Sony en productondersteuning gaan gewoon niet samen.
Alle fabrikanten hebben beperkte ondersteuning van hun smart tv functies, echt niet alleen Sony. Het is jammer, maar gezien de lange levensduur en lage marges wel te begrijpen. Sluit een Chromecast o.i.d. aan zodra je favoriete app niet meer werkt en je kan weer jaren vooruit. Mijn Sony is al 10 jaar oud en die gebruik ik op die manier evengoed constant voor streamingdiensten.
Ik doel specifiek op televisietoestellen van nog geen jaar oud waar de VEWD appstore verwijderd is zonder enig pardon.. ;)

Een tv van rond de 2000 euro die na een jaar als zo’n groot deel verliest, vind ik geen eerlijke praktijken van Sony.

Consumenten zouden zich hiervan bewust moeten zijn.

En ja, mijn nieuwe Shield is 100x beter dan ieder SMART-deel van Sony, maar als in dit geweten had, had ik een domme tv gekocht en direct een Shield. Scheelt ook wat geld ;)
Ik doel specifiek op televisietoestellen van nog geen jaar oud waar de VEWD appstore verwijderd is zonder enig pardon..
Ik wist zelfs niet dat Sony TV's maakte die deze app store draaien. Ikzelf hebt sinds 2015 een AndroidTV van Sony en hoewel hun updatebeleid niet super ongelofelijk snel is, valt het al bij al wel mee met die updates.

Feit is wel dat ik binnenkort toch een chromecast aan deze tv ga hangen. Hij wordt iets te traag om vlot te kunnen gebruiken en het probleem ligt bij smart-tv's naar mijn mening niet enkel bij het updatebeleid maar ook bij de keuzes die worden gemaakt voor de socs in deze toestellen. Vaak zijn ze namelijk weinig toekomstbestendig.
Jammer genoeg heb je bijna geen domme tv meer.Voor mij hoeft al die smart dingen ook niet. Ik wil gewoon een goed beeld. En dan zelf een Android boxje er onder ofzo.
Een domme TV bestaat al heel lang; dat noemen ze een projector ;)
Haha dat klopt maar een projector is toch een hele andere beleving dan een oled.
Zoals ik het lees op de site van Sony stopte VEWD idd op 2018-modellen al juni 2019 met werken. Netjes is zeker anders, maar dit soort streken halen ze helaas allemaal uit.

Alle nieuwe tv's zijn tegenwoordig smart, dus daar valt niets te besparen. Voor mij is app-ondersteuning helemaal geen criterium bij het uitkiezen van een nieuwe tv, een maand later kan die immers weer verdwenen zijn. De Consumentenbond geeft tegenwoordig ook dit advies.

[Reactie gewijzigd door dezero op 5 augustus 2020 14:51]

De prijs is hoog omdat er naar 48 INCH veel vraag is zie filmpje van Hardware.info doe je zelf een lol en koop gewoon 55 INCH voor stuk lagere prijs.
Maar.. ik wil helemaal geen 55" zwart blok in mijn woonkamer 8)7
idd ik heb Philips 49inch, voor mij helemaal goed...
Doe je er een kleedje over als je klaar bent met kijken ;-p
Ik zou liefst een 32" oled hebben. Om dat te gebruiken ipv. een monitor.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee