'LG Display gaat productie van 48"-oledpanelen flink opvoeren'

LG Display gaat de productie van de oledpanelen met een diagonaal van 48 inch flink opvoeren. Dat meldt althans de Koreaanse nieuwssite Chosun. LG Display zou dit bereiken door een nieuwe productielijn in gebruik te nemen die geheel aan deze 48"-panelen wordt gewijd.

Volgens bronnen van Chosun begint LG Display vanaf volgende maand met de nieuwe productielijn voor 48"-oledpanelen in zijn Zuid-Koreaanse fabriek in Paju. Dat zou naar schatting moeten bijdragen tot meer dan een miljoen 48"-oledpanelen die dit jaar in totaal worden geproduceerd. Dat aantal zat vorig jaar op 220.000 panelen.

Tot nu toe komen deze relatief kleine oledpanelen uit de Chinese fabriek in Guangzhou. Daar worden twee 48"- en twee 77"-panelen gehaald uit een enkel glassubstraat. In de nieuwe productielijn moeten uitsluitend 48"-panelen uit de glassubstraten worden gehaald. In deze 8.5G-fab in Paju zullen waarschijnlijk acht 48"-panelen gehaald worden uit de glassubstraatpanelen met een formaat van 2200x2500mm.

De 48"-oledpanelen zijn relatief nieuw. Onder meer de merken LG, Sony en Philips brachten vorig jaar voor het eerst 48"-oled-tv's op de markt. Mede door de relatief beperkte aantallen en de populariteit waren deze 48"-oled-tv's veelal duurder dan de beter beschikbare oled-tv's met een diagonaal van 55". Dat gaat wellicht veranderen als LG Display daadwerkelijk de productieaantallen flink verhoogd.

Overigens is 48" inmiddels niet meer het kleinste formaat; er komen dit jaar ook 42"-oledpanelen beschikbaar, al zijn er nog geen oledtelevisies aangekondigd met de 42"-panelen.

LG's CX-oledtelevisie van 48"

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Joris Jansen

Redacteur

17-02-2021 • 15:42

137 Linkedin

Reacties (137)

Wijzig sortering
Komt deze interesse nu vooral uit de hoek van mensen die hem al computer monitor willen gebruiken?
Puur als TV is 48" toch helemaal niet meer zo interessant?
Ik twijfel. Ik wil graag een TV/monitor combinatie maar ik hoor gemixte verhalen. Iemand ervaring met deze TV als monitor?
De LGCX is zeker een aanrader. Heb tal loze reviews zitten kijken voor ik deze haalde. Heerlijk om naar te kijken en ik ben er zeer productief op. Maar moet er wel bij zeggen dat je hem wel op een afstandje moet kunnen zetten. Als je een klein bureau hebt die niet al te diep gaat of je hem niet aan je muur kan hangen op een afstandje ga je er op termijn hoofdpijn van krijgen. Ik heb het zelf niet mee gemaakt echt maar als je gevoelig bent daarvoor moet je er wel even over nadenken of een diepere bureau nemen zodat je toch op een afstandje er vandaan zit.

Hoe ik mijn "monitor" nu productief gebruik is zoals in deze video heel handig om op te werken en makkelijk vensters in te delen. Ik vind het wel jammer dat het scherm niet gebogen is aan de ene kant want de uit einden van de TV zitten op een hoger afstandje dan het midden maar het is prima te doen. Het is in alle obzichten nog altijd groter dan mijn 23inch monitor waar ik vandaan kwam zelfs op een afstandje. Maar check wel even wat ervaringen op Youtube van verschillende mensen. Het is natuurlijk wel zo dat als je hem eenmaal koopt je er waarschijnlijk mee vast zit tenzij je hem als TV gaat gebruiken uiteindelijk.

Misschien ook even de ervaringen van deze youtuber checken. Hij is na 3 maanden terug geswitched wegens dus te weinig afstand van de TV en wellicht te heldere instellingen denk ik persoonlijk.

Het is iig fijn dat de CX alles ondersteund. G-sync, Dolby Vision, HDR10(+), en alle gaming en PC standaarden voor low latency. Wel moet je ten alle tijden een screensaver instellen op je PC ik heb nog niks ervaren maar OLED's kunnen op termijn burn ins krijgen, en vooral als PC monitor kijk je gauw al uren langer naar hetzelfde scherm. Logo's of websites als tweakers ook waar je langdurig witte of grijze pagina's bezoekt. Maar volgens velen tests lijkt dat goed te zitten bij LG maar neem toch het zekere van het onzekere.
De reden dat OLED horloges met hun statische plaatjes kunnen is omdat ze relatief niet lang mee gaan, een tv wel, dus kijk maar uit met inbranding want het werkt pas chronisch en is dus op latere tijd pas zichtbaar. Ik heb ook 55CX en in t eerste jaren zal je niks gaan merken, de vraag is pas wat je merk over 5 jaar 😉
Klopt, al is er wel heel wat veranderd met de technologie. De huidige OLED panelen van LG hebben een techniek erin verwerkt waarin de pixels onopvallend het beeld verschuiven waardoor er vrij vaak alsnog geswitched word om burn in's tegen te gaan.

Op deze pagina van LG vind je meer info over hoe ze tegenwoordig met burn in omgaan. Het clearen van de pixels een logo detector die logo's minder helder maakt en de verschuiving van beeld kan allemaal enorm helpen en zo'n burn in probleem zelfs zo vertragen dat 5 jaar zelfs niks laat zien.

Persoonlijk ben ik echter bang dat zelfs met deze features aan en een screensaver op zowel je PC als de TV je alsnog onderschat hoe groot het verschil kan zijn tussen een monitor OLED en een OLED als TV. Op TV heb je nauwelijks te maken met statische beelden op logo's en game menu's/interfaces na. Maar op de PC heb je vrijwel alleen maar te maken met statische beeld. Of het nou browsen is of productiviteit. Tevens ook de taakbalk die er altijd staat. Ik ben benieuwd of mijn OLED het 5 jaar gaat redden maar voor mij is de OLED een bijkomst en gebruik ik de TV voor 50% van mijn tijd met mijn aandelen en het tonen van grafieken (uiteraard in darkmode) en zelfs na een burn in zou ik nog altijd productiever zijn met deze 48incher dan ik met 2 of 3 schermen was. 6 schermen was te duur en teveel gedoe voor mij persoonlijk dus was dit de perfecte oplossing. Ik hoop er iig ook lange tijd met mooie kleuren op te kunnen gamen.

Edit: Ik ben eerlijk gezegd nog steeds op zoek naar een programma die mijn beeld kleur onopvallend kan aanpassen als mijn PC langdurig dezelfde kleuren toont zoals nu op een tweakers pagina. Een beetje zoals de nachtmodus(slaapmodus) van iPhones en Androids tegenwoordig maar dan puur op basis van hoe lang er statische beeld wordt getoond. Iemand tips?

[Reactie gewijzigd door Nimac91 op 17 februari 2021 19:47]

Probeer f.lux eens
Een televisie moet gewoon veel langer meegaan dan 5 jaar.
Precies dit...
Ik zie steeds vaker dat mensen zulke uitspraken doen als "een telefoon gaat toch maar 2 jaar mee" "na 5 jaar koop je toch weer een andere tv".

Ik ben dol op tech en mag graag het nieuwste van het nieuwste hebben, maar er zijn toch grenzen. Zo zou ik toch heel graag gewoon 8-10 jaar met een tv kunnen doen. Vooral omdat ik niet echt het nut zie van een nieuwe tv als je toch al over een 4k tv beschikt. Waarom zou ik dan over 5 jaar alweer een andere willen?
8k natuurlijk, en dan nog steeds een gebrek aan content hebben met een fatsoenlijke bitrate ;)
Bij mij en velen in mijn familie / vriendenkring is een TV nog zoiets wat je koopt en gebruikt tot ie kapot gaat. En dan hoop je dat dit 10 jaar of langer is.
Goed beeld is over 10 jaar ook nog goed beeld voor de gemiddelde gebruiker, zeker als je de TV gebruikt om gewoon televisie te kijken.

Laatst mijn 9 jaar oude Samsung moeten weg doen omdat ie stuk was. Deze gaf op zich nog zeer goed en helder beeld (full HD), maar voeding ging stuk. Dus als je investeerd in een goed toestel kan dat zeker nog lang mee gaan. Er zijn weinig slijtage onderdelen zoals batterijen enz die in een telefoon dat wel zijn.

Burn-in lijkt me in dit geval je grootste vijand, en er is niemand die kan beloven dat een OLED TV hier geen last van gaat hebben binnen 10 jaar.

Ontopic: Goed nieuws, hopelijk gaan de prijzen dan ook dalen, want nu zijn de 48" modellen in verhouding duur. Vond het beeld mooier dan QLED, maar toch voor QLED gegaan omdat deze gewoon veel beter geprijsd was en ook zeer goed beeld geeft.

[Reactie gewijzigd door Gumball3000 op 18 februari 2021 09:37]

Laatst mijn 9 jaar oude Samsung moeten weg doen omdat ie stuk was. Deze gaf op zich nog zeer goed en helder beeld (full HD), maar voeding ging stuk.
Tja, dat is tegenwoordig zo, Samsung levert - in Nederland - geen reserveonderdelen. Een Sony of Panasonic had je waarschijnlijlk nog wel kunnen repareren, al zal "Techniek Nederland" (het vroegere Uneto-VNI) waarschijnlijk wel dat het de moeite niet meer waard is omdat die economisch is afgeschreven. Het hangt dus sterk af van naar welke reparateur je dan gaat. Grote kans ook dat er inderdaad met 10 jaar ook daar geen reserveonderdelen meer zijn, dat hangt behalve van het merk ook af van de prijsklasse van het apparaat.
Vond het beeld mooier dan QLED, maar toch voor QLED gegaan omdat deze gewoon veel beter geprijsd was en ook zeer goed beeld geeft.
Heb je dus weer voor Samsung gekozen, dan weet je ook dat die wederom niet te repareren gaat zijn als er een kleinigheidje mee is.
Klopt, maar qua beeld buiten OLED om vond ik de Samsung wel de beste keuze, ook het ingebouwde geluid van deze TV is zeer goed met zijn 4 speakers(Q90T), heb weinig plaats voor een soundbar en subwoofer dus dit kan er mee door.
Ook is 9 jaar bij dagelijks gebruik zeker niet slecht in mijn ogen, daarom ben ik terug voor Samsung gegaan. Als ik pakweg meer dan 100 euro had moeten betalen voor de herstelling had ik dat ook niet gedaan voor een 37" TV van 9 jaar oud.
Als ik pakweg meer dan 100 euro had moeten betalen voor de herstelling had ik dat ook niet gedaan voor een 37" TV van 9 jaar oud.
Voor alleen een voeding betwijfel ik of het de €100 wel haalt.
Verder hangt het er een beetje vanaf hoeveel die TV destijds gekost heeft en hoe groot de vooruitgang sindsdien is geweest. 4K t.o.v. FHD is natuurlijk (naast OLED) een argument, maar als je geen plaats hebt voor een 55-65" model, en dus toch uitkomt op een 32 of 37", dan is de vraag wat die nieuwe TV toevoegd. Met die maten kom je tegenwoordig al heel snel in het budget-segment en FHD, en kan het best zo zijn dat je nieuwe TV minder features heeft dan de oude of zelfs een slechter beeld geeft.

Zelf zou ik QLED of niet, niet voor een Samsung gegaan zijn, maar voor een Sony, Panasonic of eventueel LG, al is die laatste ook niet te repareren. LG is meestal bij gelijke features/beedkwaliteit meestal wel goedkoper als Samsung of die andere twee, maar dat hangt natuurlijk nog sterker af van welke aanbieding er op dat moment geldig is.
Bedankt voor het delen. Hoe diep is jouw bureau? Ik dacht zelf aan 80-100cm.
Mijn bureau is 95 cm diep. Maar heb zelfs de TV aan de muur gehangen want dat vond ik mooier en handiger. 95 cm afstand dus tot de muur. Ik gebruik eigenlijk een IKEA eettafel als bureau(STORNÄS). Veel fijner en lekker ruim dan een gebruikelijke bureau. Het is een uitschuif eettafel maar heb het midden stuk heb ik niet uitgeschoven dan kom je uit op 146,5cm bij 95cm met middenstuk erbij kom je op 204 bij 95. Maar het gaat uiteraard slechts om de diepte wat belangrijk is hiervoor. 95 cm is lekker ruim. 80 cm zou ik ook wel aan durven.
Ik heb sinds kort een 43'' 4k Philips aan de muur hangen als PC monitor (kijkafstand ca 80cm). Wil niet meer terug, heerlijk om twee excelsheets naast elkaar te kunnen zetten.

Gaming mode op de TV is wel essentieel, ook voor kantoortoepassingen.
Dat past ook makkelijk op een 23.8" QHD scherm met een kijkafstand van 60-65 cm :D
48 inch is te groot denk ik, dat lees ik ook uit de test met de 55inch. 42inch lijkt mij perfect,Enige nadeel of waar je voor moet zorgen is dat je videokaart een hdmi uitgang moet ondersteunen aangezien de tv geen displayport heeft. Je videokaart hdmi 2.1 ondersteund als je hiervan optimaal wil genieten, zie de review op tftdisplay.net
HDMI 2.0 is voldoende voor 4k @60Hz
Uiteraard. Maar niet voor 4k @120 Hz, en aangezien die tv het wel ondersteund en het als monitor zal worden gebruikt en er games zijn die dat ook ondersteunen kan die wens er bij de gebruikers ook zijn, en in vervulling gaan ( als je toch dubbeltjes gaat uitgeven dan direct goed toekomstgericht )
Ook sommige spelconsoles ondersteunen het, 4k @ 120Hz

[Reactie gewijzigd door 80sdude op 19 februari 2021 21:45]

In mijn woonkamer zou een nano of oled tv van dat formaat juist precies goed zijn.
Veel Europeanen hebben relatief kleine woonkamers, maar ook voor gebruik als monitor lenen die dingen zich steeds beter en beter.
In mijn woonkamer zou een nano of oled tv van dat formaat juist precies goed zijn.
Veel Europeanen hebben relatief kleine woonkamers, maar ook voor gebruik als monitor lenen die dingen zich steeds beter en beter.
Erg vreemde post dit, een 48" is perfect volgens jou, en ook als monitor, sorry maar voor de meeste mensen is een 48" monitor veelte groot, de meeste mensen zitten +/- 1 meter of minder van hun monitor af, en dan is kijken naar een 48" (122 cm) scherm niet bepaald lekker.

En ik zou ook niet kleiner willen dan 55" voor 4k content, aangezien de gemiddelde Nederlander 3 meter van hun TV af zit, en je dan slecht het verschil kan zien tussen 4K en 1080P, en dit hebben al vele getest, en zelfs Tweakers al meerdere keren hier gezegd.
1080p bestaat nu eenmaal niet meer als je een fatsoenlijke tv koopt, en niet iedereen wilt zo’n grote tv in zijn woonkamer hebben. Dan is een kleinere oled tv nog altijd de beste oplossing.
Inderdaad, het moet maar net in je interieur passen en het is niet alsof er al die tijd wél 1080P OLED’s te koop waren.

Ook al kan op 3+ meter het verschil tussen 1080p en 2160p amper zien, het verschil tussen OLED en LCD blijft toch goed zichtbaar :)
Het gaat toch niet alleen om de afstand tot de TV? Het gaat er ook om of je die TV überhaupt kunt plaatsen. Ik zou inderdaad prima een TV van 65 inch kunnen plaatsen wat betreft de afstand waar ik zit, maar als ik naast die TV ook mijn speakers en wat andere meubels fraai aan die muur wil hebben hebben, dan gaat het gewoon niet.
Het gaat toch niet alleen om de afstand tot de TV? Het gaat er ook om of je die TV überhaupt kunt plaatsen. Ik zou inderdaad prima een TV van 65 inch kunnen plaatsen wat betreft de afstand waar ik zit, maar als ik naast die TV ook mijn speakers en wat andere meubels fraai aan die muur wil hebben hebben, dan gaat het gewoon niet.
Natuurlijk, en dat begrijp ik ook best, als je geen ruime heb voor een 65" of 55" TV, en net aan wel ruimte heb voor een 48" TV, ja dan begrijp ik wel dat je voor de 48" gaat, maar daar had ik het ook niet over, ik had het er over dat je op een 48" TV op gemiddeld 3 meter al heel slecht het verschil zie tussen 4k en 1080p.
Dat boeit toch ook niet of je dat verschil wel of niet kan zien, wanneer 90 % van de content toch 1080i tv beeld is..
Voor mij wel, aangezien ik geen TV kijk (bedoel NPO 1,2,3, en RT4 en de rest), ik kijk wel me series en films op me LG 4k 55" OLED TV, via Blu-ray en MKV, en ja dan maakt het mij wel uit of het 4K is of niet, ik kijk nu zo goed als alleen maar 4K films en series als dat gaat.
Je hoeft niet je hele monitor in continue in je blikveld te hebben toch? Ik vind het heerlijk om bijvoorbeeld een tweede scherm te hebben waar ik niet actief naar kijk, dit kan dan bijvoorbeeld ook de bovenste 30% van deze monitor zijn :)
Je hoeft niet je hele monitor in continue in je blikveld te hebben toch? Ik vind het heerlijk om bijvoorbeeld een tweede scherm te hebben waar ik niet actief naar kijk, dit kan dan bijvoorbeeld ook de bovenste 30% van deze monitor zijn :)
Ja een tweede monitor begrijp ik wel, en niet om zo een enorme scherm in twee te splitsen, dat kijkt lange niet zo lekker als een tweede monitor.
Onzin, of ik het bovengemiddeld goede ogen maar de hans anders zegt van niet.

Mijn vrouw zit nu iets te kijken op 4,5 meter afstand op onze 55 inch en zonder er daadwerkelijk op te letten zie ik meteen dat dit een 1080p serie is.

Ontopic(semi): Dit gaat hopelijk ook de prijzen drukken van de 55+ inch oled panelen. Over 3 jaar ben ik in de markt voor een oled.
Welk volk heeft grotere woonkamers dan? Buiten Amerikanen misschien?
Buiten de eu dus. Samsung produceert in hun topmodellen speciaal 55'' voor de Europese markt
Ik denk sowieso alle buiten Nederland hebben een grotere woonkamer. Duitsland sowieso, dan Oostenrijk, Denemarken etc hebben tig keer grotere woning dan Nederland.
Nou, in Japan en China hebben ze zeker geen grotere woonkamer. Japanse woningen zijn zelfs notoir klein.
Bwa toch een woonkamer van 11m bij 4.5m 😂 maar ik ben Belg }>
Maar ik twijfel of ik wel 65 zou binnenhalen. Zo tv neemt een redelijk prominente plek in je woonkamer in

[Reactie gewijzigd door WickedStealthy op 17 februari 2021 19:07]

Wat is groot en wat is klein? Bovendien hebben nieuwe huizen minder en minder afgelijnde kamers en is alles 1 grote leefruimte.
In mijn ervaring zijn het vooral de partners van tweakers die 55" te groot vinden.
"Zo'n groot zwart gat in de kamer"
Mooie webcamstreams genoeg.
De woonkamer hier 60km van de kust heeft vrijwel dagelijks Noordwijks zeezicht.
Helaas waar in mijn geval, ik wou voor 65" gaan maar mocht echt niet groter dan de 55". Ik zie nu een hoop wit om het scherm heen dat ik had kunnen vullen met scherm. :P
Je had gewoon die 65 inch moeten bestellen en zeggen dat het de 55 inch was en dat je nog een aanbieding had gevonden waardoor je 100 euro goedkoper uitwas waarmee je wat leuks voor je dame hebt gekocht. P.S. Hoeveel vrouwen gaan de TV nou nameten? :P }>
Hoe bedoel je nameten? Het staat letterlijk op de doos XD
Ze stond er naast terwijl de 65 inch en 55 inch aan de muur hingen... De 55 inch was al too much, gelukkig waren er weinig kleinere T.V's op dat moment. We kwamen van een 32 inch.
Ik zit al 114 jaar met een 32", 55" komt er hier niet in. Dus wil dit jaar een 48 model.
Tweaker hier (zo'n echte en niet zo'n pricewatch en mobiele-telefoon bezoeker), man, bijna 40. Groot zwart gat in de kamer is gruwelijk lelijk. Ik snap niet dat de meerderheid dat nog doet in deze tijd van non-lineaire mediaconsumptie.

Ik heb mooie kunst op die plek en als we iets willen kijken trekken we het projectiescherm omlaag en gaat de beamer aan. Hoppa 4k op 100". TV=soooo 1990

[Reactie gewijzigd door SmertHerm op 17 februari 2021 16:20]

Ik heb een 65-inch OLED TV van LG en heb de muur erachter een mooie donkerblauwe tint gegeven. Als het een beetje donker in huis is valt die tv echt veel minder op dan als je bijvoorbeeld je muur wit had gelaten.
Dat hebben wij hier ook gedaan. Muur erachter is zeer donkerblauw, valt die tv stuk minder op. Vind het altijd een tikkeltje ordi als er zo een knaller van een tv in een klein woonkamertje hangt aan een witte muur.
Ik heb een aparte media kamer. Geen tv in de woonkamer heerlijk.
Ik snap niet dat de meerderheid dat nog doet in deze tijd van non-lineaire mediaconsumptie.
Nu voorziet iedere moderne TV ook prima in de mogelijkheden voor non-lineaire mediaconsumptie out of the box en met een klein TV PCtje (want échte Tweaker right?) en het is slechts een oversized monitor, want je hebt natuurlijk een mooie geluidset gekoppeld die de andere helft van je woonkamer in neemt! 8)7

Voor degene die zich storen aan het zwarte-gat-effect heeft Samsung een oplossing.
Ik heh zoveel lege muren waar kunst op kan hangen dat een TV geen verschil maakt.
Groot zwart gat in de kamer is gruwelijk lelijk.
_/-\o_
Ik snap niet dat de meerderheid dat nog doet in deze tijd van non-lineaire mediaconsumptie.
Precies, ook bij ons zit het hele gezin continue bezig op telefoon of tablet. Ik ben nog de enige die naar het 32" scherm kijkt - en dat terwijl ik tussendoor ook op die telefoon bezig ben.
... en als we iets willen kijken trekken we het projectiescherm omlaag en gaat de beamer aan. Hoppa 4k op 100". TV=soooo 1990
Mooi. Gaat alleen bij mij waarschijnlijk niet lukken: Woonkamer te klein, systeemplafond, ...
Bij mij toch niet. Zij vond het nog vetter dan ik :)
Waarom niet? Afstand tussen de TV en waar ik en mijn partner zitten is 2 meter. 48" is dan meer dan voldoende.
Ligt er aan wat je natuurlijk wil, in mijn werk/bios kamer heb ik 75" op 2.5m. Het is heel erg leuk om dan een TV te kijken of een spel te spelen :)
Niet iedereen heeft laars voor een 55" TV, zo kunnen mijn ouders max een 48" kwijt.
En voor mensen die op hun bureau/slaapkamer een Oled willen :)

[Reactie gewijzigd door Icekiller2k6 op 17 februari 2021 15:46]

Vanwaar je vraag? Ik heb een 49 inch televisie maar ik vind dat wel een fijn formaat.
Omdat er bijna niemand 48” Tv’s maakt. Volgens mij is het 42” en dan de volgende stap is vaak 50” / 55”
50" is voor mij persoonlijk het uiterlijke maximum formaat van een televisie. Groter pas gewoon niet op de muur waar de tv hangt tenzij ik die laat uitsteken in een doorloop.
Nu kan ik mijn woonkamer wel zo inrichten dat ik een grotere tv kan neerzetten, alleen zou mijn woonkamer moeten draaien om mijn tv, of om hoe ik er het liefste in leef?
Voor mij is dat het laatste. En vandaar dat een 48" tv voor mij een goede keuze is.
Ik verwacht ook dat ik niet de enige ben met deze redenering.

Hiernaast heb je ook mensen die de tv op een kleinere kamer zoals een slaapkamer hangen. Hier heb je ook minder ruimte en dan is het toch fijn om een mooie oled te kunnen gebruiken.
Een oude 50" is groter dan aan nieuwe 55" door de bezels (buitenmaten)
Goed punt. Gelukkig heb ik met mijn meten al rekening gehouden met de moderne tv's.
Waarom niet? In mijn woonkamer staat de bank relatief dicht op de tv meubel waardoor een 55 inch scherm ervoor zorgt dat ik mijn hoofd zowat moet meedraaien om te zien wat er gebeurd links of rechts op het scherm (overdreven natuurlijk). Een 48 inch tv met een goede prijs is voor mij om bovenstaande reden gewoon insta-buy!
Waarom niet? Waarom zou dat niet interessant zijn, alleen maar omdat 55" nu het populairst is? Dat wil niet zeggen dat dat ook het ideaalst is, een hoop woonkamers waar ik dat zie staan zou een 48" naar mijn mening veel beter op z'n plek zijn.
Bij mij past er geen 55" in de tvkast, nu eindelijk de mogelijk om een OLED te plaatsen.
Nou als je beseft dat dit vrijwel de eerste kwalitatief goeie OLED panelen zijn van dit formaat kan ik goed begrijpen waarom het zo populair is. Ik ben day trader en koop bijvoorbeeld liever 1 groot scherm dan 6 schermen een mount en wellicht een grotere tafel. Ideaal voor mij om een 48inch 4K OLED te gebruiken die ook mijn game wensen en algemene gebruik plezierig maakt.

Maar los van hoe uitzonderlijk mijn situatie is waarbij ik dus de scherm volledig benut door het in 6 of 8 stukken te delen vol vensters is 48 inch nog altijd redelijk een standaard formaat waar veel mensen blij mee zijn. De meeste studenten kamers zie ik hoe dan ook niet met 55 inch of grotere televisies. En voor veel mensen is groter simpelweg niet nodig of past het niet in de woonkamer of slaapkamer. 48 Inch is altijd duurder geweest dan 55 inch bij LG en dat heeft een reden. Het is simpelweg de populairste formaat. Iemand die van een 30 of 40 inch af komt is al blij met 48 inch. Hier op tweakers houden we wellicht van groter maar denk dat mensen in het algemeen een 2e kleinere TV of simpelweg een kleine TV in de woonkamer goed genoeg vinden.
In Nederlandse ‘huisjes’ wel. (Dit kan voor sommigen negatief klinken, maar is feitelijk zo). bron

Nederlandse woonopervlakken, dus ook woonkamers zijn ‘relatief’ klein, in Europa zijn de Denen diegene die de grootste woonoppervlakken hebben, Amerikanen nog groter.

Dus voor die kleine woonkamertjes is dit wel een oplossing ja. Zelf hou ik niet van die kleine tv’tjes, misschien voor in de keuken. Maargoed, ieder zijn ding. Denk dat veel mensen in wereldsteden, denk ook aan Hong Kong etc ook baat bij die kleine tv’tjes hebben. :)

Kan mij nog goed herinneren dat ik de Samsung 75ES9000 in de woonkamer had staan in 2012/2013 elke keer dat ik bij vrienden/familie op bezoek kwam waar een 42 inch tv’tje stond, wat toen heel gebruikelijk was. Echt een mega contrast elke keer.

[Reactie gewijzigd door slijkie op 17 februari 2021 16:40]

Ik denk eerder interessant voor de kleine woonkamer of grote slaapkamer, als computermonitor zou ik nooit een 48" platte monitor nemen, dan ga je naar curved vanwege de kijkhoeken.
Ik heb sinds een 2tal weken een nieuwe tv, 48", heb een ruime living maar kick niet op grote schermen. Dus groot genoeg, denk dat velen zoals mij ondertussen alreeds ondergevoelig zijn geworden voor de steeds groeiende tv schermen.

Mijn vader heeft een 65" Samsung qled, knap ding, maar zou het nooit zelf kopen
Groot gelijk. Ik heb een 48 inch aan de muur hangen en dat is echt een prima formaat ondanks ik best groter kan ophangen. Mocht ik ooit overstappen naar een nieuwe TV dan zal het ook zeker een 48/49 inch formaat zijn. Een woonkamer is voor mij een ruimte om in te leven en daar hoort geen enorm scherm in.
Ik heb een smalle woonkamer, ik heb nu 43 inch en dat is al aardig groot, dus een 48 inch ipv een 55 inch is zeker welkom, ook is de pixeldichtheid groter op de ''kleinere'' schermen.
Voor pc monitor wacht ik nog tot de 32 inch versies komen, ik kan nog wel even met mijn huidige monitor.
Want groter is beter? Niet iedereen heeft zijn woonkamer om de tv gebouwd. Een keer een film kijken is leuk, maar ik hoef echt niet 8 uur per dag in een bioscoop te zitten
Zeker wel, doe ons maar een 42" OLED zelfs. Nu doet de Panasonic P42GT60 't nog prima maar ooit... En we gooien liever niet de hele huiskamer om omdat de nieuwe kijkkast niet tussen raam en achterdeur past. En op 3 meter afstand voldoet 42" prima.
Niet echt.
Ik had ook een 42 inch Panasonic plasma en nu ruim een jaar een LG OLED van 55 inch op een kijkafstand van bijna 3 meter.
Binnen een week ben je aan het nieuwe beeldformaat gewend en voelt dit of je het al jaren hebt.
Alleen de beeldkwaliteit is vele malen beter dan de plasma vooral bij UDH en HDR uiteraard.
Soms moet je wel de huiskamer iets anders inrichten.
Zeer interresant. Ik heb net mijn nog geen 2 jaar oude QLED (43Inch) weggedaan voor deze 48-er van LG. Mijn TV staat weggewerkt in een koof. Ik heb hierin beperkte ruimte. (109cm) Deze tv past er met 107cm perfect in. We zitten vrij dicht op de tv en groter dan dit dan worden we gek. Zeer tevreden.
Ik heb precies hetzelfde. Alleen kan ik max een 43 inch kwijt.

Ik wacht nu al een aantal jaar op kleinere oleds
zeker...heerlijke "monitor" hoor ;)
hoewel het ook 42" had mogen zijn maar ja... bestaat nog niet ;)
Persoonlijk vond ik 48" nog te groot. Om maar niet te beginnen over het feit, dat ik nog geen HDMI 2.1 GPU in handen heb. Maar met 42" dit jaar is het denk ik upgradetijd. Als tenminste de GPUs een beetje beschikbaar worden. No way ga ik terug naar 60Hz :S
Puur als TV is 48" toch helemaal niet meer zo interessant?
Ik heb 48" LCD in de slaapkamer hangen en 55" OLED in de huiskamer. Dat toestel dat in de huiskamer hangt vind ik toch écht een overkill voor de slaapkamer, maar wellicht is dat persoonlijk :)
10 jaar geleden vond je dat ook van 32" in je slaapkamer, dat is echt overkill...
Dit jaar nog een 32" TV gekocht voor op de slaapkamer.
Waarom niet voor in de slaapkamer?
zijn er uberhaupt kleiner gangbare tv's te koop?
Helaas vrijwel geen enkele met premium features. < 48/49/50 inch staat vrijwel altijd gelijk aan "budget" modellen.

Zelfs bij Samsung hebben midden de kleine maten binnen dezelfde serie (bijv Q60) bepaalde features die alleen de grote maten hebben.
Ja je hebt nog 24 inch. Het vroegere 60 cm wat de standaard maat was voor veel TV's in de woonkamer.
Dat was nog in de tijd toen TV,s een kont hadden dat waren nog de enorme bakbeesten.
Dat was dan wel 4:3 formaat, en de 66 cm. was het 65 inch van nu.
Spelen met je joystick is altijd leuk
Precies. Doe maar een 48" OLED monitor voor op het bureau dat daar staat. :P
Ik wil best een 48' TV. Ik heb maar een krap huiskamertje van 6x6 waar ik nu een 43' Sony heb hangen. Mijn volgende wil ik wel iets groter hebben maar een 55' is simpelweg al te groot. Ik denk dat mensen in krappe flatjes wellicht nog wel kleinere 42'of 43' TVs willen.
Ik wil best een 48' TV.
Dat is wel heel groot, 48 voet, dat is bijna 15 meter.

48 inch is ongeveer 1m22. Mijn huidige TV is 32".
[...]

Dat is wel heel groot, 48 voet, dat is bijna 15 meter.

48 inch is ongeveer 1m22. Mijn huidige TV is 32".
Ow, staat een ' voor voet? Dat wist ik niet. ik bedoelde " natuurlijk ;)
Ow, staat een ' voor voet? Dat wist ik niet. ik bedoelde " natuurlijk ;)
Zo weer iets geleerd dus, :)
ik heb een paar jaar terug een 43" 4k van LG gekocht, weliswaar geen OLED, maar directLED, om inderdaad als monitor voor mijn pc te gebruiken....zou echt niet meer terug willen.

ik zit er gemiddeld tussen de 1m en 1.30m vanaf en dan is 43" een heel leuk formaat.
Hangt van de afstand tot je scherm af.
Hoezo dat dan? Noem eens 1 goede reden waarom ik een tv zou willen hebben welke nog meer blik vangt dan 48"? Wand vulling voortaan dan maar?
Het is precies het formaat waar ik op zit te azen voor mijn nieuwe tv. Iets groters is simpelweg niet praktisch in te passen voor mij (ik heb nu een tv van 43 inch).
Dat ligt er maar net aan. Ik heb nu een 43" TV, en groter moet echt niet. Dan neemt het teveel ruimte in de kamer in. Die ruimte ís er op zich wel, maar ik wil geen enorme schermen in huis. Ding staat toch het grootste deel van de dag uit, en ik wil dan geen zwart vlak op de muur. Always-on is geen optie, dat vind ik echt zonde van de energie.

Vorige TV was een 50", terug naar 43" was even wennen maar ik zou nu zeker geen 50" meer in huis willen. 48" ook niet overigens, ook dat is me te groot.
Komt deze interesse nu vooral uit de hoek van mensen die hem al computer monitor willen gebruiken?
Tja, wie zou dat weten. Zelf gebruik ik hier twee 24" monitoren. 27" zou ik me nog kunnen voorstellen, zeker als je maar één scherm gebruik, maar 32" vind ik - voor pc-gebruik - al echt te groot, laat staan 42".
Puur als TV is 48" toch helemaal niet meer zo interessant?
Dat hangt sterk af van de grootte van je huiskamer, en dan met name de afstand van waar je zit om te kijken (meestal je bank) tot die TV. Te groot is gewoon niet goed.

In de tijd van de CRT-TV's was de grootste maat 28", en de platte FHD 32" die hier hangt is qua ombouw ongeveer net zo breed als die 28" CTR die we daarvoor hadden. Destijds had ik best graag een 38" willen hebben, maar die boden eigenlijk alleen Panasonic aan (was duurder als 42" van Sony, LG en Samsung) en 42" vond ik destijds (2008) zowel qua formaat als qua prijs net een maatje te groot.
Die had ik in de woonkamer daar toen ook helemaal niet kwijt gekund op de plaats waar ik die TV toen heb opgehangen.

Voor 4K kan ik me voorstellen dat je wel wat groters wilt, maar daarnaast is er ook een behoorlijke markt voor kleinere modellen (ook high end). De meeste kleinere exemplaren zijn wel budgetmodellen.

In onze huidige woonkamer (we zijn inmiddels verhuisd) kan ik me een model van 42" best voorstellen, maar groter moet ik toch echt op gaan meten. Aan de ene kant van de muur zit een verspringing, en aan de andere kant is de deuropening (en daarnaast een lichtknop/stopcontact). Het lijkt me niet handig als die TV de lichtknop afdekt of zelfs de deuropening blokkeert.

De tegenoverliggende muur is breder, maar daar staat de hoekbank, en die kan ik echt niet kwijt tussen die verspringing en de deuropening. Dan moet ik met die bank ofwel de doorgang naar de keuken blokkeren, ofwel de gangdeur.

[Reactie gewijzigd door BeosBeing op 19 februari 2021 09:41]

Ik heb zelf 32 inch LED (FULL HD) wel 12 jaar oud.

Vind het perfect formaatje voor in mijn woonkamer, niet te groot.

Maar misschien mis ik nu de wereld hoor, wie zal het zeggen.
Ik zou wel graag nieuwe technologie wilen, maar moet even kijken dat ik niet te groot ga.
Eigenlijk zou ik iets van 42 inch willen.
Ik kom zelf ook van een oude 32" LCD en ben naar een 55" OLED gegaan. Ook na een jaar verbaasd het contrast mij regelmatig. Vooral het Netflix-logo op de zwarteachtergrond is een feest voor het oog. Als vuurwerk bij een heldere hemel. Maar tot je zo'n OLED tv goed hebt ervaren mis je niets. Als je niet weet wat je mist, mis je het niet.
Mijn vrouw heeft al een paar keer gedacht dat de TV kapot was. Hij stond dan op de input van de receiver, maar als de receiver uit staat, dan is het beeld zwart. Je kan dan (behalve aan het ledje onder aan de tv) niet zien of de TV aan of uit is.
Als je de volume up/down knoppen gebruikt zie je het opzicht wel. Die led is inderdaad heel slecht te zien door de positionering
Mwah, dat zou voor mij toch echt veel te klein zijn. Mijn computermonitoren zijn al 27 inch, dus wil wel iets aanzienlijk groters in de woonkamer.
Afgezien van of 55" wel of niet te groot is, zou de prijs van een 48" natuurlijk gewoon veel lager moeten zijn, dan die van een 55". Ik wil best graag een OLED tv, want qua beeld kan daar echt niets tegenop. Maar een beetje OLED kost minimaal €1200,- en dat is best veel geld. Ondanks dat ik het geld er wel voor heb, koop ik er toch geen, want uiteindelijk is het wel veel geld voor iets als een tv.
Zou mijn huidige tv defect en/of bejaard zijn, dan is het misschien wat anders, maar de tv doet het nog prima.

Ik hoop dat de 48" standaard ruim onder de €1000,- komt, want dan wordt het een ander verhaal.

[Reactie gewijzigd door PsiTweaker op 17 februari 2021 16:34]

Dat een 48" duurder is dan een 55" is absurd, maar je moet wel in je achterhoofd houden dat een 48"-paneel wellicht goedkoper is om te maken, de rest van de TV kost exact hetzelfde. Bij LG is een CX een CX, een 48" kan precies hetzelfde als een 77" en de maat is het enige verschil. Dit zorgt ervoor dat de CX momenteel zo'n beetje de enige goede 48"-TV is, maar het zorgt er ook voor dat de 48" waarschijnlijk nooit heel veel goedkoper dan de 55" zal worden.

Dit jaar komt er natuurlijk wel de A1 en zo komt er dan toch een goedkope 48" uit, maar die heeft dan wel minder functionaliteit.
De monitormarkt gaat de klappen voelen. Heb zelf een 48CX als monitor en ik ben er erg blij mee.

Leuke tip: haal een Philips Gradient 55 inch (48 inch versie bestaat niet) om ambilight toe te voegen. Bij gebruik als PC-monitor hoef je geen dure Sync Box erbij te kopen. 55 inch past nét. Vind het zelf een leuke toevoeging bij het gamen.

[Reactie gewijzigd door Grotbewoner op 17 februari 2021 16:57]

Heb ook de 48cx als monitor echt mooi beeld. :)
Veel beter dan een 43 inch gaming monitor die vrijwel even duur zijn.
Aan het uiteinde van mn bed staat LG 55 CX, evenduur als 48'' en tot de dag van vandaag geen spijt ervan.
Ik zie allemaal berichten dat mensen 48" fijn vinden, hopelijk voor ze wordt het dit jaar goedkoper want nu is 55 inch wel aantrekkelijker. Uiteindelijk scheelt het ook maar 7 inch.. 😄
Ik heb sinds kort de 55CX, maar had liever de 48CX willen hebben. Uiteindelijk voor de prijs gegaan, 55 was goedkoper. Wij hebben een vrij grote woonkamer, maar wil eigenlijk niet zo een loeier van een TV hebben hangen.
Hier ook 55CX, aan het einde van mn bed, kan zo tenminste de 4k goed zien, en dat voor (destijds) minder geld
Had ook liever een 48" gehad maar toen ik mijn 55" CX gaan kopen ben scheelde het 500 euro.
Wij hebben een flinke woonkamer van 32m2, maar wij willen geen grote televisie als 'center piece' in ons relax vertrek. We hadden een 55" gehaald en hebben die weer teruggebracht voor een 43". Helaas dus geen Oled.

Dus laat dat kleinere formaat oled maar komen..
Dit is dus precies wat ik bedoel.
Groter is niet altijd beter.
42 inch OLED zou ik perfect vinden.
Ben geen fan van een bedrijf dat potentieel direct of indirect profiteert van Chinese dwangarbeid door Oeigoeren; https://www.aspi.org.au/report/uyghurs-sale
Right. En ondertussen bankier je bij een NL bank, die tientallen jaren in oorlogen en wapens investeert? Of beleg je (wellicht zelfs zonder dat je dat weet via bedrijfspensioen) in pensioenfondsen die dat doen en nog erger? En ga zo maar door. Wij zitten nogal aan de bovenkant van een piramide en de levensstijl gaat ten koste van een hoop.. je komt er niet onderuit.
Wat een goed idee, gewoon onze problemen dood relativeren. Mijn bank investeert niet in wapens. Er zijn vier Nederlandse banken die investeren in wapens, 3 daarvan in bedrijven die aan landen leveren die mensenrechten schenden. ABN, ING, Van Lanschot. Rabo zit wel in de wapens, maar niet in bedrijven die leveren aan foute landen.
https://eerlijkegeldwijze...er/praktijkscores/wapens/

Je doet alsof we er niks aan kunnen doen, zo'n houding draagt bij aan het probleem.
Ik maak slechts het punt dat je criteria om bedrijven te vermijden wel wat uitgebreider mag zijn. En het voorbeeld "levert niet aan foute landen" is ontzettend kortzichtig. Zo zijn NL tanks gebruikt tegen de bevolking van landen, maar NL zegt "wij leverden juist niet aan dat land" omdat de deal gemaakt was het via Duitsland ofzo te leveren.

Daarnaast kan je je afvragen of een bank die juist maximaal voor landbouw gaat in dit land zijn prio's wel op een rijtje heeft ;)

Zelf zit ik om dezelfde redenen van dat banken gebeuren voornamelijk bij ASN en Triodos, (ook niet heilig maar doen wel echt hun best) al kan ik er niks aan doen dat mijn gemeente, mijn pensioen rekening etc wel bij 1 van de grote zitten. Pensioen heb ik dan ook een heftige studie moeten verrichten om de juiste ETFs te vinden etc etc.

Dus nee, mijn houding wuift het probleem juist niet weg maar maakt duidelijk hoe extreem het verweven zit in vrijwel alles.
Denk alleen al aan de definitie van "gerecycled" plastic in Europa. Exporteren naar een arm Aziatisch land die voor de recycling zal zorgen viel daar ook onder, tot vorig jaar.

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 17 februari 2021 17:01]

Daarnaast kan je je afvragen of een bank die juist maximaal voor landbouw gaat in dit land zijn prio's wel op een rijtje heeft ;)
Jij hoeft niet te eten?

Ik ben geen fan van de Rabo en de landbouw (na USA zijn wij de grootste exporteur) mag hier best duurzamer (minder op export, alle varkens de deur uit), maar juist in het buitenland wordt er vaak helemaal niet naar duurzaamheid gekeken, voor productieuitbreiding, voor het maken van biobrandstof, of gewoon als de grond is uitgeput hakt men gewoon weer een stuk oerbos om (of brand het af).
Zelf zit ik om dezelfde redenen van dat banken gebeuren voornamelijk bij ASN en Triodos, (ook niet heilig maar doen wel echt hun best) al kan ik er niks aan doen dat mijn gemeente, mijn pensioen rekening etc wel bij 1 van de grote zitten. Pensioen heb ik dan ook een heftige studie moeten verrichten om de juiste ETFs te vinden etc etc.
Iedereen kan maar net doen wat binnen zijn mogelijkheden ligt. Bij mij zijn die nog wat minder.
Denk alleen al aan de definitie van "gerecycled" plastic in Europa. Exporteren naar een arm Aziatisch land die voor de recycling zal zorgen viel daar ook onder, tot vorig jaar.
Als het daar goed zou worden aangepakt, zou dat geen probleem moeten zijn, maar dat is nu juist vrijwel nooit het geval.
Off-topic, maar deze houding draagt inderdaad bij aan het probleem. De vraag die ik vaak interessanter vind dan "maak ik als individu een significant verschil door het anders te doen?" (waarop het antwoord vaak "nee" is), is "wil ik actief bijdragen aan dit probleem?".

Dat is een veel eenvoudiger te beantwoorden vraag imho. Maak je het niet zo onzettend meta direct.
Reageer je dit onder alle nieuwsberichten van de 82 bedrijven in dat artikel?
Nee, je mag niet tweemaal dezelfde reactie achterlaten op Tweakers. Dat weerhoud anderen er niet van om dit te doen.
Jij bent dus geen fan van

Abercrombie & Fitch, Acer, Adidas, Alstom, Amazon, Apple, ASUS, BAIC Motor, Bestway, BMW, Bombardier, Bosch, BYD, Calvin Klein, Candy, Carter’s, Cerruti 1881, Changan Automobile, Cisco, CRRC, Dell, Electrolux, Fila, Founder Group, GAC Group (automobiles), Gap, Geely Auto, General Motors, Google, Goertek, H&M, Haier, Hart Schaffner Marx, Hisense, Hitachi, HP, HTC, Huawei, iFlyTek, Jack & Jones, Jaguar, Japan Display Inc., L.L.Bean, Lacoste, Land Rover, Lenovo, LG, Li-Ning, Marks & Spencer, Mayor, Meizu, Mercedes-Benz, MG, Microsoft, Mitsubishi, Mitsumi, Nike, Nintendo, Nokia, Oculus, Oppo, Panasonic, Polo Ralph Lauren, Puma, SAIC Motor, Samsung, SGMW, Sharp, Siemens, Skechers, Sony, TDK, Tommy Hilfiger, Toshiba, Tsinghua Tongfang, Uniqlo, Victoria’s Secret, Vivo, Volkswagen, Xiaomi, Zara, Zegna, ZTE

Ik ben bang dat je dan geen kleding en apparatuur meer overhoudt.
Jij bent dus geen fan van ...
Een heleboel van die namen dus niet, nee
Ik ben bang dat je dan geen kleding en apparatuur meer overhoudt.
C&A, Suzuki, Mazda, Motorola, Fujifilm, Pentax, HP, Kenwood, zo maar een paar namen die je niet opnoemt. Die zijn vast nog niet allemaal goed bezig, maar C&A zit wel in een verbetertraject. Nissan had ik er bijna bij gezet, maar die zitten in de Renault-Nissan Alliance waartoe ook Samsung en Mitsubishi behoren. die vallen dus ook af (al deed Renault dat daarvoor ook al).
Het zal geen toeval zijn, bijna precies wat ik zoek.
Ik twijfel dus al een tijd over dit model als monitor/ game scherm. Heeft iemand ervaring m.b.t. de pixel dichtheid? ik zit er max 2m van af, een monitor vanaf 1440p en hoger heeft al zo goed als karteltjes meer tov full hd...hoe zal dit zijn bij deze 48 inch oled?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee