LG introduceert eerste oled-tv's van 42" en 97"

LG brengt dit jaar oled-tv's uit van 42" en 97". Beide formaten waren eerder nog niet beschikbaar. De 42"-variant verschijnt in de C2-serie en 83" is in die serie het grootste formaat. De nieuwe 97"-tv verschijnt in de hoger gepositioneerde G2-serie.

In de C2-serie brengt LG dit jaar zes oled-tv's uit. Het gaat om televisies met diagonalen van 42", 48", 55", 65", 77" en 83". Het is voor het eerst dat LG een oled-tv in het 42"-formaat uitbrengt. De fabrikant van die panelen, LG Display, kondigde begin vorig jaar al aan dat dit formaat op komst was. Vooralsnog spreekt LG alleen over een 42"-model in de C-serie. Of er ook een kleiner model komt in de goedkopere A- en B-series, is nog niet bekend.

Ook de G2-serie krijgt een nieuw formaat. Dat gaat om een 97"-oled-tv. De serie van 4k-tv's bevat net als vorig jaar ook een 55"-, 65"- en 77"-model. LG had al een 88"-oled-tv in zijn assortiment, maar dat is een model in de Z-serie met 8k-resolutie. Die 88"-oled-tv kost momenteel zo'n 20.000 euro. Wat de prijs wordt van het 97"-model, is nog niet bekend.

Net als vorig jaar gebruikt LG zogenaamde evo-panelen in de G-serie. Die hebben een iets hogere helderheid dan de panelen in de lager gepositioneerde series. Volgens LG kunnen de G2-tv's meer helderheid leveren dan hun voorgangers vanwege verbeterde warmteafvoer en een nieuwe beeldprocessor met Brightness Booster-technologie.

Serie Formaten
LG OLED C2 42", 48", 55", 65", 77", 83"
LG OLED G2 55", 65", 77", 97"

De 2022-oled-tv's van LG krijgen tot aan vier HDMI 2.1-poorten die 'meerdere HDMI 2.1-functies' ondersteunen. Exacte details daarover heeft de fabrikant nog niet bekendgemaakt. LG voorziet 'de meeste' oled-tv's dit jaar van de Alpha 9 Gen 5-beeldprocessor. Die zou betere beeldkwaliteit bij upscaling bieden en LG belooft virtueel 7.1.2-surroundgeluid uit de tv-speakers.

Volgens LG is er een nieuwe functie om vanuit het Game Optimizer-menu presets te kiezen die de beeldinstellingen verbeteren voor gaming. Er is een nieuwe Dark Room Mode en hier zijn ook instellingen voor G-Sync en FreeSync te vinden. Ook is er een nieuwe 'sportmodus' toegevoegd, naast presets voor shooters, rpg's en strategiespellen.

LG komt in 2022 ook met nieuwe QNED-tv's. Dat zijn lcd-tv's met een miniledbacklight. Specificaties van de nieuwe modellen heeft LG nog niet bekendgemaakt. Alle details over de nieuwe tv's van LG worden dinsdag onthuld op de CES-elektronicabeurs. Vanaf 17.00 uur op 4 januari is de virtuele beursstand van het bedrijf te bezichtigen.

WebOS met persoonlijke profielen

De tv's van LG draaien op webOS en dat platform krijgt een vernieuwde interface en ondersteuning voor gebruikersprofielen. Daarmee kan bijvoorbeeld snelle toegang tot streamingdiensten per persoon ingesteld worden. Aanmelden bij een profiel kan via de TV-browser of met de NFC Magic Tap-functie via een smartphone.

Verder zijn de tv's volgens LG in te zetten als een smarthomehub. Dat werkt via LG's ThinkQ AI en daarmee zijn andere ThinkQ-apparaten met stembediening te besturen via de tv. De tv's hebben ook ondersteuning voor de smarthomestandaard Matter.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

03-01-2022 • 11:44

173 Linkedin

Reacties (173)

173
172
57
8
0
97
Wijzig sortering
Extra maten is meer keuze en dat is altijd goed. Zoals alweer blijkt uit de reacties ('ik vind het te groot!' "Nee ik vind het te klein!") bestaat er niet één juiste maat, dus is het goed dat LG aan beide kanten van het spectrum een uitbreiding doet. Het geeft aan dat OLED TV's nog steeds flink in populariteit toenemen, want voor een niche product ga je niet zoveel varianten aanbieden.

Nu maar hopen dat de OLED EX panelen ook echt de beloofde extra 30% extra helderheid gaan leveren en de kans op inbranden weer wat minder wordt. Tevens zou het voor de gamers mooi zijn als de gamma fluctuaties met VRR ingeschakeld tot de verleden tijd behoren.
Ik heb een C serie OLED sinds 2016. Het is nu 2022. Ding werkt nog altijd perfect en krijgt nog steeds software updates . Nul last van inbranden of andere mankementen . Dat inbranden lijkt een beetje het verhaal van batterijen die enorm snel teruglopen bij EV’s . Komt - behalve bij Nissan, ook vrijwel niet voor. Ik kan iedereen een OLED aanraden voor TV gebruik. Als computer monitor misschien een ander verhaal , maar daar zijn deze series dan ook niet specifiek voor gemaakt.
Ik heb zelf ook toevallig een 2016 model OLED (65B6) en er veel games op gespeeld. Toen deze nog in de woonkamer stond en ik bijvoorbeeld met mijn dochtertje Mario Odyssey speelde, zette ik tussendoor regelmatig even wat anders op om de HUD weer even 'weg te spoelen' die als retentie zichtbaar was. Dit deed ik eigenlijk met alle games, maar soms varieerde de content van zichzelf al genoeg. Als we langere tijd NPO zaten te kijken zette ik het beeldformaat tussendoor op een andere stand waardoor dat vervloekte oranje logo op een andere plek in beeld kwam te staan. Ook zette ik de eerste 10 minuten en de laatste 10 minuten altijd iets aan waar 0,0 statische content in te zien was. Dat pamperen heeft ervoor gezorgd dat ik na 5 jaar een OLED TV heb die helemaal vrij is van burn-in. Maar daar moet je dus wel wat voor doen of soms wat voor laten. De OLED TV van een vriend van mij is compleet ingebrand en dan ook echt COMPLEET ingebrand. Bij mijn buren (bejaarde mensen) is hun 55E7 binnen 1,5 jaar tijd 2 keer vervangen wegens burn-in. Dat was weliswaar hun eigen gebruikers fout (veel teletext kijken en de stekker uit het stopcontant na gebruik), maar het geeft aan dat inbranden dus gewoon kan. Tot op zekere hoogte maak ik mij er ook geen zorgen om en overweeg ik weer een nieuwe OLED TV in de woonkamer te zetten, maar met 2 jonge kinderen in huis die zelf ook van de TV gebruik maken is het zeker wel een twijfelpunt!
Bij nieuwsberichten over OLED schermen zie je vaak een discussie ontstaan over de risico's van inbranden. Hier was ik aanvankelijk ook bang voor, totdat ik hier het nodige over gelezen had en de burn-in test op RTing had gezien. Deze risico's zijn, zeker bij de nieuwere modellen, bij normaal gebruik erg klein.

Waar je echter veel minder over leest, is de schade die ontstaat wanneer een OLED tv wordt blootgesteld aan zonlicht, ook als deze uitstaat. Dit geeft een vergelijkbaar effect als inbranden en schijnt al in korte tijd te kunnen ontstaan als de zon direct op het scherm schijnt. Aangezien onze tv op een plaats staat waar af en toe zonlicht op valt, is dit voor mij de reden waarom ik helaas geen OLED zal kopen. Ik heb laatst even met de hand gevoeld hoeveel warmer het scherm is waar zonlicht opvalt, en dat viel me tegen, het is veel warmer dan het gebied in de schaduw ernaast. Vermoedelijk zorgt deze warmte voor een versnelde slijtage van de organische leds.

Fabrikanten weten dit en vermelden dan ook als eerste veiligheidsrichtlijn in de handleiding dat de tv niet mag worden blootgesteld aan (direct) zonlicht. Ik vraag mij echter af of dit wel algemeen bekend is bij de verkopers, want onlangs sprak ik een verkoper hierover en deze dacht dat het enige nadeel van direct zonlicht op het scherm is dat je dan bij een OLED minder ziet door de lagere helderheid.
Dat je nu nog artikelen moet opzoeken of het nou wel betrouwbaar is of niet is niet veelbelovend. Ook rtings raad je geen zorgeloos OLED aan. Wel raden ze je OLED aan zolang je voldoet aan een aantal voorwaarden. Vandaar dat de ene gebruiker een ingebrand scherm heeft en de ander totaal niet ;)

Bron: https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test
Direct zonlicht is voor mij ook de enigste reden die mij weerhoud om voor OLED te gaan. Het is bij mij thuis zo goed als onvermijdelijk om de tv rond bepaalde uren uit het zonlicht te houden.
Momenteel heb ik nog altijd een Panasonic 55VT60 plasma en die heeft er geen last van.
Ik heb een C7, gekocht vrij vlak na de release, en niks geen last van burn-in. Het toestel staat dagelijks heel veel uren aan, er wordt op gegamed, etc. etc. Doe er ook niets speciaals mee om burn-in te voorkomen.

Mag ik vragen hoe fel je TV staat ? Vrijwel elke TV komt out-of-the-box met verkeerde settings waardoor het beeld veel te fel is. Mijn theorie is dat als je de helderheid op een normaal niveau instelt je geen last gaat hebben van burn in.
Ik heb een C7, gekocht vrij vlak na de release, en niks geen last van burn-in. Het toestel staat dagelijks heel veel uren aan, er wordt op gegamed, etc. etc. Doe er ook niets speciaals mee om burn-in te voorkomen.
Exact hetzelfde hier. Het is een tv en die ga ik zeker niet pamperen. Als ik heel snel last had gehad van burn-in had ik em weer ingeruild voor een LCD. Elke dag nog steeds blijk dat ik een OLED heb gekocht.

[Reactie gewijzigd door Hulleman op 3 januari 2022 15:39]

Zelfde hier, zelfde model, echt nergens last van. Uren op gegamed met een pc die direct aangesloten was op het scherm.
Nou ben ik wel benieuwd naar welke settings je zou moeten aanpassen?

Ik heb de C9 en volgens mij gebruik ik de standaard settings
Vooral de helderheid een flink eind omlaag
Maar dat is toch niet oké. Hier heb je een Ferrari. Maar vooral niet boven de 130 rijden. En niet snel optrekken hoor daar kan de motor niet goed tegen. Maar het voordeel is dan wel dat je er lekker in zit....

[Reactie gewijzigd door loki504 op 5 januari 2022 11:43]

Hoezo is het niet ok ? Er zijn standaarden voor hoe helder je TV hoort te zijn. Nieuw uit de doos staan TV’s altijd belachelijk fel, veel feller dan hoort, want dat staat goed in de showroom. Bij standaard (niet-HDR) content hoort je TV een helderheid te hebben van 100 nits. Afhankelijk van je omgeving kan je dit iets hoger of lager instellen maar zo fel als ie af fabriek staat ingesteld slaat echt nergens op tenzij je in een extreem fel verlichte showroom woont.
Omdat ze blijkbaar een stand/helderheid hebben die niet goed voor je tv is.

Hier heb je een dure GPU maar uit de doos moet je hem wel even met de drivers de snelheid vastzetten. Want hij is uit de doos eigenlijk alleen direct rdy voor benchmarks.
Maar dat kunnen ze niet te lang want dan gaat je GPU kapot.

En wat je in de showroom ziet moet hij gewoon standaard aankunnen zonder concequenties.
Ehm, hoe veel dacht je vol gas te kunnen rijden in een Ferrari? Je zit met een seconde of 8 op 200kmh en daar houdt het niet op. Als je altijd het maximale vermogen van een Ferrari vraagt is de kans op schade (ongelukken, motorschade, slijtage) een stuk groter.
Ik vind het dus wel een goede vergelijking. Je kan het vermogen wel maximaal zetten, maar dan gaat het minder lang mee en dat geldt zeker ook voor een Ferrari (of elke andere auto).

[Reactie gewijzigd door SpazzII op 6 januari 2022 21:35]

9/10 keer zal de omgeving het niet toelaten nee. En met goede koeling smering etc kan een auto echt wel enkele uren op maximaal vermogen draaien. Dat de omgeving het 9/10 keer niet toelaat is een ander verhaal.

Tevens staat hij niet op vol vermogen te draaien in de showroom. Wat bij je TV wel gebeurt.

Ook is het algemeen bekend dat een auto onderhoud nodig heeft. Een tv niet.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 6 januari 2022 21:47]

In geen van beide gevallen koop je het showroommodel/testritmodel, die is namelijk al te veel misbruikt en heeft naar verwachting een kortere levensduur. Van beide apparaten kan je dingen vragen die de levensduur ernstig verkorten. In beide gevallen werkt het beter als je dat niet doet omdat je weet hoe je er mee om moet gaan.

En 9/10 keer? Zelfs op een racebaan ga je af en toe (best vaak zelfs) van het (vol)gas af. 100% van de tijd maximaal vermogen vragen is praktisch onhaalbaar en als je dat al wel doet is je tank zo leeg, dus enkele uren achtereen is gewoon onmogelijk. En als het niet de motor is die harder slijt zijn het wel de banden en met dat rijgedrag ook de remmen en de wielophanging. Dingen gaan sneller kapot als je ze tot het uiterste drijft. Die TV wordt ook nog eens daadwerkelijk zonder omkijken langdurig op maximale helderheid gezet. Dus ik vind je vergelijking nog steeds een goede.
Je koopt inderdaad niet het showroommodel dan wel testrit model. Maar wat ze laten moeten ze ook gewoon waar maken. En niet vanuit de fabriek extreem helder zetten en dan achter janken als mensen hem niet minder fel zetten.

Dan hadden ze het beter vanuit de fabriek minder fel kunnen zetten. Of een winkel modus. Mijn 10+ jaar oude tv heeft zelfs meerdere modussen. Maar ik vind ook dat de verkoper hier een. Rol in speelt. Want nergens hoor je bij verkoper iets over burn-in hoe je het kan voorkomen etc. En dat kan toch een belangrijke reden zijn om de tv wel of niet te kopen
Ik snap heus wel dat dat je argument is en ik zeg nergens dat ik het daar niet mee eens ben. Het enige dat ik zeg is dat de vergelijking die je maakt met de Ferrari juist passend is.
En als je denkt dat auto’s niet harder slijten als je er continu het maximale van vraagt wens ik je daar veel plezier mee.

Overigens heeft de TV verkoper keurig aan mijn moeder uitgelegd dat (Q)LED beter is voor lichte kamers vanwege de hogere maximale helderheid en OLED beter voor donkere kamers vanwege dieper zwart. Ze heeft een overwogen keuze kunnen maken. Legt de Ferrari verkoper uit dat de beoogde aankoop een kleine kofferbak heeft?

Een tegenargument is dat een Ferrari gemaakt is om veel vermogen te leveren en hoge topsnelheden te behalen, dat is het selling point. Hoge helderheid is nooit het selling point van OLED geweest. Daar zou de verkoper nog wat eerlijker over mogen zijn, maar helderheid is nou eenmaal niet voor een OLED wat topsnelheid voor een Ferrari is. Daar gaat de vergelijking dus wel mank.

[Reactie gewijzigd door SpazzII op 7 januari 2022 08:55]

Misschien dat verkopers in de winkel wel als je er naar vraagt. Maar ik zie nergens op de site van CB etc een waarschuwing voor burn-in.

Ik vind het gewoon jammer dat er bar weinig over gerept wordt bij in ieder geval online verkoop punten. En ook omdat het probleem pas later komt opspelen.
Dat is het risico van online kopen. Ferrari koop je ook niet online ;)
Dat is echt een kul argument. En ook in de winkel zal er niet staat welke last hebben van burn in. En dat de helderheid naar beneden moet. Dat kan Jr lezen in de handleiding ergens verstopt.
Als je naar een goede zaak gaat krijg je goed advies, dat advies omhelst dingen die er niet zomaar bij staan, maar leveren een bepaalde expertise. Als je voor een dubbeltje op de eerste rij gaat zitten krijg je geen advies. Wie in sprookjes gelooft zal teleurgesteld worden.
Bij een Ferrari krijg je speciale rijlessen om je te leren om te gaan met zo veel vermogen, want anders sloop je de boel.

Enfin, spullen die je meer en harder gebruikt slijten sneller. Dat geldt voor TV's, Ferrari's en eigenlijk alle andere dingen. Ook als het er niet met koeienletters op staat. Mijn advies aan jou is dat je jezelf informeert over de manier waarop je beoogde aankoop slijt en hoe je dat tegen kan gaan. Doe er mee wat je wilt.

[Reactie gewijzigd door SpazzII op 7 januari 2022 10:49]

Persoonlijk komt de bovenstaande tekst mij over als “gedoe”. Ik snap waarom je het doet maar zie mijzelf dat absoluut niet doen maar alsnog overweeg ik wel een oled tv. Hopelijk gaat hij ook zonder kunstgrepen minimaal 5 jaar mee. Dat mag je toch wel verwachten van een gebruiksvoorwerp.

Ik heb ook twee jonge kinderen maar leer ze ook dat een tv uit kan als ze niet kijken.

[Reactie gewijzigd door Sneezzer op 3 januari 2022 13:00]

Het is ook 'gedoe'! En ik snap ook zeker dat niet iedereen hierop zit te wachten. En hoewel ik voorstander ben van de OLED techniek en het de beste filmbeleving vind geven van alle beschikbare TV's, ben ik niet blind voor de nadelen van deze techniek. In heel veel gevallen is het onwaarschijnlijk dat een OLED TV in zal branden, zeker de huidige modellen, maar het kán wel als je er onbezonnen mee omgaat. Mijn dochter van 6 kan zelf de TV en Nintendo Switch of PS5 aanzetten. Dan kan ze lekker even gamen, maar kids zijn snel afgeleid en voor je het weet heeft die ene Barbie weer de aandacht en staat er een spel op de achtergrond niks te doen op de TV. Dat heb je als ouder zijnde ook niet altijd door. Dat hoeft niet meteen problemen te geven, maar nu ik even een LCD TV in de woonkamer heb staan is het wel zo fijn om je daar totaal niet druk om te hoeven maken. Maar ja, zo'n 77" OLED TV is toch iets speciaals hè?!
De meeste consoles gaan in de 'slaapstand' als ze even niet gebruikt worden. Daarmee heb je dat probleem al helemaal niet. Als je dat nog niet ingesteld hebt, is het sowieso handig om dat te doen. Als je dan de TV ook nog direct koppelt aan je console gaan beide tegelijk in slaapstand, wat ook energie-technisch handig is.

Klinkt erg als een probleem dat er eigenlijk helemaal niet is, dan wel bijzonder eenvoudig te vermijden is.
Ik heb recent een C1 gekocht en die gaat na een paar minuten statisch beeld over op een screensaver. Ik denk dat veel van het gedoe wat jij handmatig doet er tegenwoordig ook softwarematig in zit.

Natuurlijk blijven statische logo's wel een probleem. De C1 herkent ze en schroeft de helderheid terug, maar dat is natuurlijk niet waterdicht.

Volgens mij zijn er genoeg mensen die al jaren een oled hebben zonder burn in en die geen extreme maatregelen treffen. Dus zolang je je tv normaal gebruikt (niet 16 uur lang teletekst of NPO 1) dan zal die burn-in wel meevallen.
Een screensaver zit ook op mijn B6, maar die werkt niet wanneer je content van een externe input op pauze zet, ook niet op de nieuwe modellen.

@chrisboers, @Aaargh! en @mellowpimp (en wie er nog gaan reageren) Uiteraard kunnen we allemaal argumenten aanhalen om aan te geven dat het wel meevalt met burin-in en volgens mij geef ik ook aan dat ik en al 5 jaar een OLED TV heb en sterk overweeg weer een nieuw model te kopen, maar we moeten niet gaan doen alsof burn-in niet bestaat. Lees het forum hier op Tweakers of het AVSforum er maar eens op na. Juist 2016 modellen hebben er erg veel last van, maar met nieuwe modellen komt het ook gewoon nog voor. Langdurige statische of veelvoudig terugkerende statische content is gewoon geen geen goede usecase voor een OLED TV. Ik snap niet zo goed waarom het toch altijd met hand en tand verdedigd moet worden. Met een LCD TV heb je weer tal van andere risico's en zo heeft iedere techniek wat. Mijn voorkeur gaat uit naar OLED, maar niet in elke situatie is het de beste keuze en als koper moet je je bewust zijn van de risico's, hoe marginaal die ook mogen zijn.
In een Airbnb een 65 inch LG OLED met 'burn-in', eigenlijk meer flinke verkleuring gezien. In het midden duidelijk groener dan eromheen (had bruin moeten zijn). De automatische 'cleaning' pop-up hebben we natuurlijk weggeklikt, niks mee gedaan, stoorde in de film, maar ik geloof wel dat dat goed had gewerkt anders.

Dus het bestaat inderdaad bij OLED, maar ik denk ook dat het bij normaal gebruik heel erg mee valt of uberhaupt niet merkbaar is. En oneindig contrast geeft gewoon geweldig beeld.
Thuis sinds een paar jaar de CX (C10), af en toe als ik een echt lange sessie achter de rug heb waarbij er prominent iets als een logo of hud in beeld was zie ik een beetje retentie. Even de screensaver laten gaan en het is weer weg. Bij voor mij normaal gebruik praat ik over het kijken van films of series en in die situatie heb ik ook geen last van retentie en laat staan inbranden.
Bij dit "normale" gebruik let ik ook nooit op screensavers en dat soort dingen. Ook heb ik de tv via hdmi aangesloten op de pc en daar heb ik ook wel eens een half uur tot een uurtje het zelfde scherm open laten staan en ook dat geeft geen burn in.

Toen ik mijn huidige oled kocht ging de oude oled naar mijn ouders die op dat moment nog een plasma hadden. De oude oled had ik in 2012 al gekocht dus die is inmiddels 10 jaar oud en was een van de eerste generaties. Ook deze had nog geen last van inbranden maar sinds dat hij bij mijn ouders staat begint het wel een beetje te komen met de logo's. Het valt nu echter nog mee helemaal als je het vergelijkt met de plasma die ze toen nieuw kregen en na minder dan anderhalf jaar de logo's er zo vast in had zitten dat je bijna zou zweren dat je ze full color kon zien als de tv uit stond.

Al met al zou ik juist bijna zeggen dat ik met oled minder inbrand problemen zag/zie dan met lcd en plasma.
Mijn xbox series x gaat al snel in slaapstand met niks doen. Het scherm wordt dan gedimd. Op mijn G1 ingesteld dat logo's gedimd worden en alle maatregelen actief. Als ik hem op pauze zet wordt het scherm binnen een minuut gedimd al.
Dat is ook echt niet nodig hoor. heb nu 2 jaar een oled. 0 burn in en ik doe niet aan dat soort "gedoe" om hem goed te houden.

hdtvtest heeft burn in getest, en niks aan de hand. https://youtu.be/SlP2kwNqXNA (20 uur per dag, om de 4 uur wisselen van zender voor 6 maand.

tuurlijk kan het in branden. maar als je gewoon een tv programma kijkt van een paar uur en dan uit doet of zender wisselt is er echt niks aan de hand. je moet inderdaad niet 18 uur op een dag een spel gaan spelen waar de hud kan inbranden of continu op 1 zender laten staan waar het logo nooit verdwijnt zelfs niet bij de reclame blokken zoals sbs9.

de tv heeft daarnaast ook technieken om burn in tegen te gaan. logo herkenning en screensavers als je langer dan een minuut pauzeert.
Ik zelf heb de Philips oled nu 3 jaar. YouTube music staat de hele dag aan, en vaak is er een 90% statisch beeld met een logo dat iets beweegt. Daardoor springt de screen saver niet aan. Nog geen inbranding gezien. Wel doet de tv 1x per 2 weken een screen refresh misschien dat dat helpt.
Ik kan bevestigen dat een ouderwetste B6 nu na 5 jaar normaal gebruik op hoge helderheid nog perfect bruikbaar is (hoewel de burn-in wel bestaat als je ernaar zoekt op een uniform rood scherm).
Na de 2016 generatie zijn meer verbeteringen uitgevoerd dus ik zou me nu geen zorgen maken, ik ga dan ook upgraden naar een 65" C2 ergens in 2022.
Ik heb ruim 4 jaar een OLED (C7). Die pamper ik niet. Staat veel aan, wordt genoeg op gegamed met veel statische content. Scherm is helemaal piekfijn nog. Deze tv gaat voorlopig niet weg. Nieuwere OLED's hebben geen veel betere beeldkwaliteit of veel hogere helderheid. De nieuwe EX panelen wellicht, maar dat moet ik nog zien. Hopelijk gaat mijn C7 nog 5 jaar mee. Kan ik daarna overstappen naar microled.
Ik heb een C7 die nu iets meer dan 4 jaar oud. Mijn dochter van bijna 5 is de primaire gebruiker van deze TV en ik speel met enige regelmaat een spelletje. Dit gaat allemaal prima en ik heb mij nog geen moment zorgen gemaakt over burn-in. De TV dimt automatisch the scherm wanneer content gepauseerd is voor een paar minuten en de screensaver gaat aan wanneer er geen input is. Voor ons gebruikt blijkt dit voldoende want het beeld ziet er (in mijn beleving) nog net zo uit toen deze TV nieuw was.

Ik overweeg een iets groter nieuwer exemplaar (65" ipv. 55"), met name voor VRR en 120Hz content, maar vooralsnog ben ik erg tevreden over deze aankoop.
De stekker er uit is inderdaad iets wat je bij een OLED TV niet moet doen. als de TV op standby staat voert de TV allerlei onderhoudsfuncties uit om o.a. de burn in te verminderen. Trek je er als een boomer de stekker er uit, of heb je de TV in een slimme stekker zitten als een tweaker, dan worden die onderhoudsfuncties dus niet uitgevoerd!
@Echnon
Graag met feiten hier aankomen...

Als je een LG TV met je smart/standby stekkers voeding erop laat staan (bijvoorbeeld 8 uur per dag), dan gaat het goed met de pixel refresher.
Dus samenvattend, haal je tv niet gelijk van de voeding af nadat je gekeken hebt.

Zie info LG
https://www.lg.com/eg_en/tvs/oled-tvs/oled-reliability

[Quote]
| Automatic Pixel Refresher — For Effortless Image Retention Recovery |

After every four hours of cumulative use

Pixel Refresher is automatically operated when you turn off the TV after watching it
for more than four hours in total. For example, if you watched TV for two hours yesterday
and three hours today (more than four hours in total), Pixel Refresher will automatically run,
deal with potential image retention issues and reset its operation time.
*This function does not initiate if the TV is not plugged in.
After 2,000 hours of cumulative use

After watching for a total of 2,000 hours or more (five hours per day for a period of one year)
the Pixel Refresher is automatically operated, and the function runs for about an hour
once you turn off the TV. You may see some vertical lines on the screen during this process,
however, this is not a malfunction. It is designed to remove Image Retention by
scrolling a horizontal bar down the screen.
The Pixel Refresher automatically runs according to your TV’s
condition or you can run it manually whenever you need.

En waarom je het nodig vind om mensen voor Boomers uit te maken?
Zij komen uit een tijd dat er niet over groen/milieu werd gedacht en nu zijn ze sukkels omdat ze stekkers eruit trokken?
Je intentie is goed, maar het is geen plasma. Eventjes weg spoelen kan dus niet bij een OLED.
Het is een ongelijkmatige veroudering van de pixels, rood in dit geval slijt sneller dan de andere pixels.

Veel statische beelden waar rood in zit is een risico, zeker bij oudere modellen.
Je hebt helemaal gelijk hoor! Ongelijkmatige veroudering van pixels is de juiste uitleg, maar burn-in is gewoon de 'voortaal' in deze. Het typt ook wat sneller en iedereen weet waarover we het hebben. De uitkomst is ook nagenoeg gelijk, want je doet er uiteindelijk niks meer aan. Zou je misschien met een negatief beeld alles weer gelijk kunnen trekken als je deze lang genoeg op laat staan? Dat is misschien nog wel een interessante testcase!
Wat raad jij aan als je wel veel statisch content op je TV heb? Ik zit te kijken naar 42inch als multiview monitor, dus die gaat zo uren achter elkaar t zelfde laten zien…
In ieder geval geen OLED! Als de beste beeldkwaliteit in een verduisterde kamer niet vereist is dan is een OLED TV niet noodzakelijk. Het is wel jammer dat er bijna geen high-end LCD TV's maar gemaakt worden die kleiner zijn dan 55", dus dan kom je misschien eerder op een monitor uit.
de stekker uit het stopcontant na gebruik
WOW, ik zet mijn TV altijd uit door de knop van een stekkerdoos uit te schakelen. Dat mag dus niet bij OLED-TV's? Kan je dat even uitleggen?

[Reactie gewijzigd door RuddyMysterious op 3 januari 2022 19:50]

Bij tenminste de OLED's van LG start er eens in de zoveeltijd een "Pixel Refresher" die meerdere acties uitvoert terwijl de TV uitstaat.
| Pixel Refresher |

The Pixel Refresher feature, built into LG OLED TVs, automatically detects
pixel deterioration through periodic scanning, compensating for it as needed.
It also senses any TFT (Thin Film Transistor) voltage changes during power off
to detect and correct pixel degradation by comparing it with a set reference value.

| Automatic Pixel Refresher — For Effortless Image Retention Recovery |

After every four hours of cumulative use

Pixel Refresher is automatically operated when you turn off the TV after watching it
for more than four hours in total. For example, if you watched TV for two hours yesterday
and three hours today (more than four hours in total), Pixel Refresher will automatically run,
deal with potential image retention issues and reset its operation time.
*This function does not initiate if the TV is not plugged in.
Bron: https://www.lg.com/eg_en/tvs/oled-tvs/oled-reliability

[Reactie gewijzigd door Hakulaku op 4 januari 2022 00:19]

Nou, die van mij is lekker ingefikt op nickelodeon. Die hadden toen zo'n fel oranje/rood logo.

Wellicht dat de kleur van de elementen een rol speelt.
Vind wel dat je veel handelingen doet om relaxed TV te kijken. Dat betekent dat je continu bezig bent om instellingen aan te passen als er even een logo op staat die 'gevaarlijk' zou zijn. Ik heb ook een OLED en so far so good maar ik heb gewoon de ondertiteling van de streamingsdiensten een beetje aangepast en verder kijk ik weinig echt TV met veel statisch beeld en dat gaat prima. Als ik allerlei handelingen moet doen om een beetje normaal TV te kijken had ik het niet gedaan. Goed dat de technologie vooruit gaat maar voor long term gaming durf ik het nog niet aan.
Mijn C2017 heeft gewoon een game hud (fluoriserend groen, Death Stranding, PS4) ingebrand staan. Ik geef LG niet de schuld maar het is jammer dat het kan. Mijn volgende TV wordt desondanks een OLED en dan zal ik proberen beter op te letten.

[Reactie gewijzigd door vdr01 op 3 januari 2022 17:51]

Ik heb nu een jaartje een CX op mijn bureau staan, 8 uur per dag statisch beeld, menu balk, word bestanden etc. Geen burn-in te zien. Maar het blijft zo dat je wel wat voorzorgsmaateregelen moet nemen. Burn-in gaat exponentieel harder met drive-current van het paneel. Als je het scherm dus in een wat donkere kamer gebruikt en daardoor de helderheid rond de 15 kan houden is er niet veel aan de hand. Zet je em de hele dag op 100 met een menu balk 8 uur per dag in beeld, dan ga je een slechte tijd hebben.
Ik denk dat de 42 inch variant best wel interessant is als computer monitor.
Ja, ik doe het met de 55".

Maar let wel op dat Windows (OSen) een hele berg meer statische elementen heeft dan TV. Alle argumenten met inbranden worden met een PC nog wat erger. Neem simpel een avondje internetten.... De browserbalk zou dan constant boven in beeld staan. Startbalk ook maar in laten klappen en desktop icoontjes doe ik ook niet meer aan.

Het gebruiken van een OLED als computer monitor is geweldig maar als je het inbrand argument erbij pakt dan is het niet altijd even tof.
Offtopic, maar wat is dat over Nissan?
Ik heb ook een 2016 model en nadat het paneel anderhalf jaar later is vervangen vanwege een luie pixel is nu het scherm echt niet normaal achter uit gegaan. De kleuren in het midden van het scherm zijn echt heel erg flets (dit kan je heel goed zien door je cursor van de hoeken naar het midden van het scherm te bewegen. En ook is er over het hele paneel last van inbranden op de plek van logo's en ondertiteling. en plekken waarvan ik niet zou weten waar het van moet komen.
Ik heb een 55EF950V uit 2015 en ook geen last van inbranden.
Beeld is nog steeds fantastisch!
Zoals @Sim toen in zijn review al vertelde… KOPEN DAT DING! Geen dag spijt van gehad.
OLED panelen hebben geen last van inbranden, maar van onevenredig slijten van (sub)pixels. Daarbij slijten de verschillende kleuren ook niet even snel. Over het algemeen is het beeld in het midden iets helderder dan aan de randen. De pixels in het midden slijten daardoor iets harder. Er zijn geen scherpe randen, maar zeer geleidelijke overgangen. In de praktijk zie je dit niet.
De logo's zijn wel bekende problemen, maar die worden door de software van de tv steeds een stukje verplaatst, waardoor scherpe slijtageranden ook worden voorkomen. Als een tv altijd op hetzelfde kanaal staat zal je de slijtage na verloop van jaren wel kunnen zien, maar in de praktijk kijk je naar verschillende kanalen en andere bronnen. Misschien dat je na een jaar of 10 wat donkerdere vlekken in de bovenhoek kan zien, maar in de praktijk zal dat erg meevallen.

Voor gebruik als monitoren zijn OLED panelen minder geschikt. Als gaming monitor zal de slijtage nog wel meevallen, maar bij office gebruik kan je na een jaar al slijtage plekken gaan zien.
Voornamelijk bugfixes… voor WebOS krijg je geen enkele update. Maar dat geldt voor (vrijwel) alle TV fabrikanten. Verder ook zeer te spreken over de C7.

[Reactie gewijzigd door et36s op 3 januari 2022 17:47]

Over welke updates heb je het precies? Ik heb de C7 (2017) en ik ontvang nooit updates?
Hier staat er zelfs nog één van de eerste LG OLED tv’s uit 2014, buiten een kleurkalibratie nog steeds zorgeloos en fijn beeld (en geen burn-in). Ik zou maar al te graag een grotere nieuwe kopen, maar zolang de huidige het blijft doen is daar (helaas) niet veel goede reden toe voor mij (ik game er bv. niet op en 4k lijkt me leuk, maar ook niet instant must have) :)
De OLED EX panelen zijn pas voor volgend jaar vrees ik |:(
Het is te hopen dat die LG panelen kwalitatief wat beter worden.
Van mijn Philips 65OLED934 wordt in 2 jaar tijd deze week de 2e keer het LG paneel vervangen vanwege spontaan onstane strepen...
Ik vind het ook altijd frappant om te zien hoe (zeker hier op Tweakers) mensen met een kleine woonkamer een TV van 60-70 inch aangeraden krijgen, terwijl ik onze TV van 60 inch in onze ruime woonkamer met een kijkafstand van bijna 3 meter al een enorm ding vind om aan de muur te hebben hangen. Smaken verschillen, en dit is iets dat totaal niet gebaseerd is op iets wetenschappelijks dus je hebt altijd mensen die extreme keuzes maken.

42" is wel een mooi formaat om als beeldscherm te gebruiken, dus misschien weten ze nu eindelijk die markt te penetreren.
Tja, groter is voor het 'bioscoopgevoel' beter, maar er zijn natuurlijk grenzen. Ik vind het vooral groot als hij uit staat en je niet per se op je gebruikelijke afstand zit. Het is best onfortuinlijk als je ~4,5 meter afstand hebt; 77" is bv. een mooi formaat maar als je hem niet gebruikt is je halve muur ineens pikzwart...
Dat is het vooral ook, als je TV aan het kijken bent is natuurlijk een bij wijze van spreken 100" scherm geweldig, helemaal met een set dikke speakers erbij die je van de bank doen trillen. Maar als je dan een keer bezoek hebt en ze struikelen over al je apparatuur om bij de bank te komen voor een kopje koffie, waarna iedereen in z'n ooghoek de hele dag zo'n groot zwart gat heeft, dan moet toch bijna iedereen stiekem wel een beetje spijt hebben?

Ik zat te twijfelen tussen 60" en 70", en ik ben heel blij dat ik niet voor de grotere ben gegaan. Had bij ons in de woonkamer nog prima gekund en qua kijkafstand was het net iets beter geweest in 4K (als je de 'regels' volgt, die overigens ook gewoon complete onzin zijn maar dat terzijde), maar ik heb nu soms al het gevoel dat wel erg veel van het aanzicht in de woonkamer TV is.
Hangt zeer zeker af van de kamer en hoe je alles wegwerkt. En van de persoon en de content die gekeken wordt. Er zullen mensen zijn die spijt hebben van te groot, maar ook van te klein. Voor mij zou 55" de max zijn, maar ken mensen waar 77" niet overdreven oogt. Plafond van 3 meter hoog scheelt ook veel.
60 inch klinkt groot, maar op 3 meter is het bijna hetzelfde als een telefoonscherm op gebruikelijke leesafstand.
Mijn OLED was ingebrand. Na veel gedoe geld terug gekregen.
Samsung brengt nu ook Microled tv's op de markt. Oled is dus sowieso niet zo'n lange leven meer beschoren.
43 inch is al een gangbaar formaat. Dit is totaal nutteloos.
OLED 42inch = prima idee. Hoop enkel dat Philips ook dergelijk formaat zal aanbieden, ben nl. verslingerd aan Ambilight...!
tot aan vier HDMI 2.1-poorten die 'meerdere HDMI 2.1-functies' ondersteunen. Exacte details daarover heeft de fabrikant nog niet bekendgemaakt.
Daar gaan we al 8)7 We weten nu dus niet of het 4k120 met vrr en alle shabang is, of 1 poort wel en de rest met de oude 2.0b specs van 4k60 HDR, met/zonder VRR, eARC etc.

Als ze dit tijdens een product aankondiging niet eens duidelijk hebben, dan verwachten we allemaal braaf dat ze dat wel op de doos plakken toch HDMI certificeer boertje?

Wat een teleurstelling deze trend met "standaarden" (USB, HDMI)
42-inch als TV vind ik weer te klein. Jaren heb ik 42-inch gehad voordat ik 55-inch OLED televisie in huis nam. Waar ik wel benieuwd naar ben is de prijsvraag voor de 42-inch.

Voor de slaapkamer zou het weer ideaal zijn

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 3 januari 2022 11:47]

42 inch is volgens mij meer gericht op gebruikers welke deze als monitor gaan gebruiken.
De kleinste maat was tot nu toe nog 48 inch geloof ik. Zelf zou ik graag naar een oled monitor setup gaan.
Zeker als deze net als de huidige tv reeks een 120Hz en gsync ondersteuning hebben.
In beginsel wel, maar kwalitatief goede televisies in kleine maten is echt een marktsegment dat door de industrie tot nog toe genegeerd is. Als 48" te groot is, dan kun je gewoon geen goede televisie kopen en het is echt niet zo dat er niemand in dit formaat is die beeldkwaliteit belangrijk is.

Het succes van de 48" was voor LG een verrassing: Ze kregen weliswaar veel verzoeken om kleinere schermen, maar hadden verwacht dat als mensen de keus kregen tussen een 48" OLED en een grotere LCD, ze voor de LCD zouden gaan. Er gebeurde precies het omgekeerde en de vraag naar de 48" was zo groot, dat ze lange tijd duurder verkocht werden dan de 55".

Het mooie van de 48" was dat er op geen enkel punt bezuinigd was, de 48" C1 en 77" C1 hebben exacte dezelfde functionaliteit. Ook 48" werd/wordt door de industrie verwaarloosd, de 48" OLED's behoren tot de weinige echt goede 48"-televisies en dat verklaart de populariteit.

En dat is denk ik ook precies de reden dat er nu een 42" C2 komt. LG had het voor de prijsbewuste consument bij een A2 kunnen houden, maar kennelijk is er toch wel markt voor een kleine maar goede TV.
Eerder een slaapkamer tv in mijn geval.
@van der Berg wellicht verwacht je dat deze goedkoper zal zijn. In het verleden was de 48 inch OLED duurder dan de 55 inch OLED van LG. Dat had destijds te maken met dat de 48 inch variant moeilijker te produceren was. Wellicht gaat dat bij de 42 inch nu ook weer het geval zijn.

Kleiner is dus helaas niet altijd goedkoper in TV-land.

[Reactie gewijzigd door q-enf0rcer.1 op 3 januari 2022 11:58]

De oorzaak was dat de 48" en 77" uit dezelfde glasplaten werden gehaald en de hoeveelheid 48"-panelen daarmee afhankelijk was van de hoeveelheid 77"-panelen die gemaakt werden. LG had de vraag naar 48"-panelen onderschat en vraag en aanbod zorgde dat de 48" daarmee duurder was dan de 55". De situatie corrigeerde zich toen men ook glasplaten exclusief voor 48"-panelen ging maken.
Een productieprobleem door tekort aan onderdelen(glasplaten) dus. Dank voor de toelichting!
Iedereen zijn voorkeuren, gelukkig bieden ze daarom meerdere opties aan. Alles groter dan 42" vind ik te groot voor in mijn huis. Recent overgestapt van 37"naar 42", gelukkig zijn de bezels nu een stuk dunner dan bij de aankoop van de vorige tv (2008/2009), want een TV hoeft van mij echt niet zo groot te zijn. Ik kon een half jaar terug geen 42" OLED vinden (en daarom is het een 4K ambilight geworden), mooi (voor de geïnteresseerden) dat de optie nu wel komt. Mijn tv-hoek is ook de kleinste hoek van mijn begane grond. Maar zoals gezegd - ieder zijn voorkeuren.

Het is jammer dat uitzendingen steeds meer ingericht zijn op grote TV's (kleinere letters), want dat zorgt ervoor dat steeds meer mensen een grotere TV willen (en de letters nog kleiner kunnen).
Idem hier. Heb nu een 40" Samsung domme tv van een jaar of 8(?) oud. Ik wil als deze kapot gaat ofzo een OLED, maar waar 32" te klein is, is 45"+ weer echt te groot. Dus ja, zet maar op de markt voor een niet te hoge prijs en mijn Samsung valt vanzelf een keer per ongeluk van de tv-kast.
Ik vind de 55 inch alweer te klein.. 42 inch lijkt me wel wat als monitor bij gamen. Weet alleen niet of dat wel echt zo geschikt is.
Hier net van 50 inch Plasma naar 65 inch OLED gegaan. Voor films kijken, is het na 2 weken eigenlijk te klein voor perfecte ervaring, voor lineaire vind ik het wel wat too much

Zag veel meldingen over OLED en spiegelend scherm....... Nu bleek mijn oude LG Plasma veeeeel meer te spiegelen dan LG Cx model. Het scherm is juist erg dof.
65 inch is wel een groot zwart vlak in de woonkamer..... Maar samen met Marantz en 4 B&W zuilen wel weer een sublieme ervaring. Elk voordeel heeft zo zijn nadeel...

Beeld diagonaal -> Het hangt en staat met de afstand tot TV. Daarnaast krijg je met een grotere diameter weer meer issues/hinder met pans/scans....Elk voordeel heeft zo zijn nadeel...
De muur achter de tv donker grijs verven en de tv strak tegen de muur, dan valt de OLED een stuk minder op en het kijkt ook nog prettiger dan een witte muur.
Ga dan all in en maak de muur zwart :P
Zag veel meldingen over OLED en spiegelend scherm....... Nu bleek mijn oude LG Plasma veeeeel meer te spiegelen dan LG Cx model. Het scherm is juist erg dof.
Ja, dat spiegelen en "lage" contrast wordt een beetje uit perspectief getrokken. Relatief gezien zijn dat de zwakke punten van deze techniek, maar dat is vooral omdat het op alle andere punten zo geweldig goed is dat niks er bij in de buurt komt. Volgens mij voldoen die schermen al jaren in 95% van de gevallen. Het is goed om te weten dat er andere opties zijn als je een scherm in de volle zon wil hangen of voor een felle lamp, maar die situaties zijn lastig voor alle schermen dus de meeste mensen doen dat toch al niet.
Ligt er maar aan hoe ver je eraf zit. Ik zelf heb een 65 inch gehaald, maar heb stiekem beetje spijt dat ik de 77inch niet gehaald heb..

Ik zit op ongeveer 5 meter afstand van de tv, dus 55inch was echt niet te doen..

[Reactie gewijzigd door -Markster- op 3 januari 2022 11:57]

Een meter of 3.5. Ging van 46 naar 55, maar viel me uiteindelijk toch wat tegen.
Had nu toch liever 65 gehad.
2 a 3 meter afstand (kan ook op 5 als ik wil), 4 jaar geleden 65 inch OLED gehaald. Heerlijk dichtbij F1 kijken.

Na twee weken aan gewend. Nu echt toe aan 85 inch. En in deze volgorde zijn de twee tv's goedkoper dan wanneer ik toen een 77 of 85 inch had gehaald...
85 inch op 2,5 meter? Lijkt me toch wat onrustig kijken afhankelijk van de content?
Ik heb gx55” op 6 meter, ja het kan altijd groter. Zelf vind ik zo’n joekel (en zelf doe van mij) nogal ongezellig, tenzij je een aparte tv ruimte hebt zou ik eerder weer kleiner dan groter gaan. Kortom, er is geen standaard!
Ik heb een 65” en zit op ongeveer 3 meter. Geen spijt van de maat want het was toen letterlijk de grootste maat die in mijn budget viel, maar ik zit wel met een scheef oog te kijken naar de huidige prijzen. Een 77” kost nu minder dan wat ik voor een 65” betaald heb, en voor iets meer dan de toenmalige prijs van m’n 65” haal je tegenwoordig een 83”. Gezien de kijkafstand van 3m zou ik eigenlijk iets van een 90” nodig hebben.

Het beeld is nog schitterend, en ik kan ‘t nog niet aan mezelf verantwoorden om ‘m te vervangen, maar ik weet niet of ik het uithoud tot microled een ding is.

[Reactie gewijzigd door Aaargh! op 3 januari 2022 12:27]

Waar OLED gevoelig voor is zijn statische beelden ( inclusief delen van het scherm die statische hetzelfde blijven )
Dus games ( met voldoende beweging ) moet geen problemen opleveren, maar als desktop monitor, voor bijvoorbeeld browsen op het internet zou ik niet doen.

Qua formaat zou ik niet zo overin zitten, 4K en 42" is prima qua pixeldichtheid, zeker ervanuitgaande dat je wel wat afstand neemt.
Heb hier een 65" OLED tv waar ik wel eens wat Nintendo Switch spelletjes op speel en dat vind ik zelf uitstekend werken en ziet er goed uit ondanks de 720P van de Switch :)
De Switch stuurt docked 1080P uit, in handheld 720P.
48" c1 oled en geen probleem met browsen hoor, waarom zou dat een probleem zijn?
Zolang je niet tig uur achter elkaar dezelfde game speelt met een statische UI lijkt dit me de heilige graal.
42", 4K, 120Hz, bijna geen input lag, instant responstijden, zeer goede kleurweergave, eindelijk geen "grijs" zwart.

Nu alleen hopen dat de prijs onder de 1000 euro uitkomt.
De 2022-oled-tv's van LG krijgen tot aan vier HDMI 2.1-poorten die 'meerdere HDMI 2.1-functies' ondersteunen. Exacte details daarover heeft de fabrikant nog niet bekendgemaakt.
Hier zou ik wel even op wachten. Aangezien de CX dan toch weer niet helemaal HDMI 2.1 is.
Ik vind het weer te groot voor bij de computer. Net maandje een nieuwe monitor gekocht een 32-inch 4K 144Hz. Ik weet niet hoe het zit met de inbranden bij zo'n OLED als monitor.

Mijn volgende OLED televisie wordt minimaal 65-inch 4K

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 3 januari 2022 11:52]

Heb nu al een 65" en heb eigenlijk spijt dat ik hem niet groter heb gekocht... je wordt het zo snel gewoon. Zowel voor games als films.
Ik game nu al een jaartje of wat op 4k 42 inch en moet zeggen dat ik niet meer terug wil. 32 inch oogt gewoon klein nu
Ik heb sinds een maandje een 43" tv als game monitor en dat bevalt mij ook prima. :)

Als tv is een 42" trouwens ook groot genoeg wanneer je bijvoorbeeld een tv voor in de slaapkamer wilt of zo. In de woonkamer heb je vaak een wat grotere afstand tot de tv, waardoor een iets groter scherm prettiger kan zijn.
Dat durf ik nog niet aan. Zie linustechtips. Zelf al jaren een zeer tevreden oled gebruiker. Gamen op Switch / Xbox Series X geen issues hier. Maar na het zien van de video waar een x aantal vensters een tijd open hebben gestaan in Windows. Ga ik voor miniled mocht er een monitor komen.

[Reactie gewijzigd door et36s op 3 januari 2022 17:51]

Die 42" zit men al heel lang op te wachten om als monitor te gebruiken (als je kijkt bij Reddit, Youtube reviews etc.) . Zelf kon ik niet meer wachten en gebruik ik al tijdje de 48" als pc monitor. Geweldig, voor zowel gamen, media consumptie als werken. Al is een 42" wel een beter formaat denk ik. Ben benieuwd naar de prijzen!
Heb het zelfde gedaan, helemaal top inderdaad. Met dit model op komst vraag ik me echt af wie er nog een groot formaat high end lcd monitor gaat kopen. als je al in de markt zit voor een 32 inch model en je voor de zelfde of lagere prijs een 42 inch oled kunt kopen, waarom zou je dan nog een LCD kopen? Enige complicatie is denk ik het gebrek aan displayport, voor 120hz moet je dus een recente console of de nieuwste grafische kaarten hebben die dan weer niet te krijgen zijn.
Heel lang in de markt geweest voor een 4k 32 inch monitor. Niks fatsoenlijks voor een betaalbare prijs, en dan schaar ik daar 1000 euro ook nog onder.
Die 42 inch is dan een mooie uitkomst. Vermoed dat deze heel populair gaat zijn
Wat is er zo bijzonder aan 42 inch? Je wordt doodgegooid met 43'' 4K-schermen, alleen al de Lidl verkoopt er diverse van, allemaal voor dumpprijzen. Die 2.54cm maken vervolgens toch geen reet uit?
Ik doelde op de 42 inch oled van LG. Hier krijg je 4k120 met goede HDR. Deze gaat vermoedelijk rond de 1000 euro kosten.
Ben nog geen LCD tegengekomen met dezelfde beeldkwaliteit die evenveel kost.
Dan heb je waarschijnlijk ook de woonkamer om die te huisvesten zonder verder sociale ruimte op te offeren.


Of ben je het type dat de televisie ook aan heeft tijdens visite ed 😄


Al zijn televisie platter geworden, het blijven ondingen die ruimte en aandacht vragen/eisen waardoor ik zelf eerder uitkijk naar een beamer voor oa entertainment. Kwa kosten komen die twee steeds dichter bij elkaar.

Voor nieuws/programma’s heb ik echt geen grote televisie nodig.
Een beamer valt al in het niets wanneer je ook maar enigzins dag licht hebt. Om fatsoenlijk beeld uit die dingen te krijgen moet het pikzwart in de ruimte zijn en zelfs dan is het door de techniek altijd slechter dan een menig LCD of OLED paneel.
Nou ja, ik wil gewoon geen groot scherm in de woonkamer. Heb dan ook een 43" op 4,5 meter afstand. Da's veel te klein volgens de schijnbaar vaststaande regels van de afstand-beelddiagonaalverhouding, maar bij mij in de woonkamer wint het esthetisch belang. Ik wil de TV niet als middelpunt.

[Reactie gewijzigd door MartijnGP op 3 januari 2022 12:09]

De prijsvraag? Waar is die? Ik wil er ook wel eentje winnen.
Vraagprijs bedoel je..
Ja, vraagprijs inderdaad :)
Als ik zo naar de afbeelding kijk met de vrouw op de bank lijkt het wel een 55-inch :9~
Ja, persectief in plaatje lijkt niet helemaal te kloppen idd. Scherm lijkt er wat ingeplakt te zijn.

Met booster technologie! Helaas ben ik al geboosterd. Had weer gescheeld....
Dat zal de 97inch dan wel zijn wat ze ook noemen in het artikel...
Ja, dat ziet er erg groot uit... :) :)

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 3 januari 2022 11:49]

Das ook weer onzin 55 was prima dus ook voor je slaapkamer
De tv's van LG draaien op webOS en dat platform krijgt een vernieuwde interface
Alweer een nieuwe interface? Vorig jaar bij WebOS 6 is die nog vernieuwd..
Anders weet jij als consument natuurlijk niet dat het een nieuwe model televisie betreft ;) O-)
En het jaar ervoor had je WebOS 5.0 bij de CX en GX serie. Het krijgt elk jaar een update, net als Android, iOS etc.
Dat begrijp ik, echter vond ik het opmerkelijk dat de interface van WebOS2022 opnieuw vernieuwd is, aangezien dit vorig jaar ook gebeurd is. Meestal blijft de interface 2/3 jaar gelijk.
Dat is misschien vroeger zo geweest, maar sinds de C9 heeft de interface elk jaar een flinke verandering van uiterlijk gehad.
oh, dat verklaard dat, wist ik niet en had ik daarnaast ook niet verwacht :) thnx.
waarbij de daadwerkelijke veranderingen eigenlijk niks zijn
sterker nog er zijn soms meer features weg gehaald dan dat er bijkomen (die ook direct bruikbaar en handig zijn)
Van mij mag die ook snel op de schop! Webos op de c1 is nu echt enorm traag en werkt naar mijn mening onhandig. De vorige webos was veel fijner in gebruik!
42” is perfect als game monitor. Vind 48” echt te groot op mijn bureau, maar dit is mooi om als gaming scherm aan te sluiten :)
Ik hoop dat de 42C2 niet die poten gaat krijgen want dat is zorgwekkend. Hoop dat het voor A2 en B2 is.
De poten zaten voorheen inderdaad alleen onder de A en B serie. De C is degene met de doorlopende voetplaat (althans dat was altijd zo).
En wat daaraan positief is is dat daar nu ook EVO bij vermeld staat. Die zijn dan niet meer alleen voor de duurdere G serie.
Idd, ik hoop echt uit grond van mijn hart dat de 42C2 gewoon de poot uit C-series krijgt, anders ga ik maar weer voor een LCD paneel... Is de EVO dan ook voor de 42"? De A2 waarschijnlijk niet want dat is een budget model.
Volgens mij maakte LG voorheen nooit onderscheid in functies tussen beeldformaten echt alleen in series. Dus als de C-serie een Evo paneel krijgt dan zal dat ook voor de 42" gelden. Het zou dan wel weer zo kunnen zijn dat pas vanaf de G-serie de genoemde Brightness booster er bij komt en de C-serie het EVO paneel zoals die vorig jaar was in de G-serie. Anders zou het upsell gebeuren voor de G niet echt aan de man te brengen zijn denk ik.
Voor meer info moeten we helaas afwachten tot 5 januari en dan pas ergens in maart of april. Maar ik maak me zorgen om die lelijke poot.
Eindelijk de lg42inch oled (monitor) tv kan niet wachten dit gaat mijn monitor worden zodra die uitkomt
Ik vraag me oprecht af of ik EVO zou missen bij een C-serie. Ter illustratie: ik heb nu een C7 55" hangen, die werkt nog echt perfect (zeker met Chromecast Google TV die met de Magic Remote te bedienen is) maar is mijns inziens te klein voor mijn kijkafstand (3.5m). Ik wil dus overstappen naar een 65" en heb in mijn appartement speciaal een PVC-buis laten frezen in de muur voor de kabels.

Op dit moment heb ik een Vogel's wall mount hangen waardoor de TV zo goed als plat tegen de muur hangt. Bij een vriend heb ik de G1 zien hangen, die hangt ongeveer op dezelfde afstand als de mijne, met als voordeel dat die dus wel helemaal plat tegen de muur hangt. Maar ik weet niet of ik daar heel wat extra geld voor over heb, aangezien mijn TV al zo goed als plat tegen de muur hangt met de wall mount. Vandaar mijn vraag over EVO, ik heb zelfs met mijn C7 nooit echt problemen gehad qua helderheid (plissé's gaan gewoon dicht) en in mijn appartement heb ik sowieso weinig zonlichtinval omdat mijn ramen op het noorden zitten.
Klinkt als een perfect formaat voor de slaapkamer! Thuis heb ik al een jaar of twee beneden een 65 inch C9 staan, maar elke keer als je dan de film of wat dan ook in bed verder wil kijken, stoor je je toch aan die inferieure LCD-schermpjes :P
Helaas geen tv die het gat tussen 55" en 65" opvult. Ik vind die stap (25 cm verschil) veel te groot, en zou graag 58/60" OLED zien komen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee