LG Display toont buigbare 42"-oledmonitor en 97"-tv met OLED.EX-paneel

LG Display demonstreert op een beurs een buigbare 42"-oledmonitor met een kromming van 1000R. Een jaar geleden toonde de fabrikant ook al een 48"-variant van zo'n scherm. Verder toont de schermmaker een 97"-scherm voor tv's op basis van OLED.EX-technologie.

De buigbare 42"-oledmonitor is volgens LG Display gericht op gamers. Het scherm zou het mogelijk maken om afhankelijk van de toepassing de kromming te wijzigen. De maximale kromming is 1000R; dat staat gelijk aan de kromming van een cirkel met een straal van een meter. Verdere details over de monitor zijn niet bekend.

Of er daadwerkelijk een buigbare oledmonitor op de markt komt, is niet bekend. Schermfabrikant LG Display maakt geen monitoren of tv's, maar levert de panelen onder andere aan LG Electronics. Begin vorig jaar toonde LG Display een vergelijkbare buigbare oledmonitor, maar dan op basis van een 48"-paneel. Daar is geen productieversie van verschenen.

LG Display toont ook een 97"-oledpaneel voor tv's, op basis van OLED.EX-paneeltechnologie. De fabrikant introduceerde dergelijke panelen begin dit jaar. De EX-panelen zijn een verbetering van de evo-panelen van vorig jaar en hebben een hogere piekhelderheid dan eerdere oledpanelen. LG heeft aangegeven dat het sinds het tweede kwartaal tv's met EX-panelen produceert.

Begin dit jaar kondigde LG Electronics al een 97"-oled-tv aan. Die moet in de tweede helft van dit jaar uitkomen voor ongeveer 25.000 euro. Mogelijk bevat die tv het EX-paneel dat LG Display nu toont, maar dat is nog niet bevestigd.

LG Display toont 97"-OLED.EX-paneel

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

10-05-2022 • 11:05

58 Linkedin

Reacties (58)

58
58
15
1
0
35
Wijzig sortering
"De pas uitgebrachte C2- en G2-tv's van LG maken bijvoorbeeld geen gebruik van deze panelen"

Dit is dus fout, want the nieuwe LG G2 en C2 van dit jaar maken juist WEL gebruikt van de nieuwe EX paneel. Alleen de 42 C2 kan soms nog een oude paneel gebruiken.
Ik zie het. Daar was begin dit jaar nog wat onduidelijkheid over. Artikel aangepast :)
WBC panelen zijn de oude en de WBE panelen zijn de nieuwere en betere en ook beter resistent tegen burn-ins. De huidige 42" modellen hebben voor nu een grotere kans op WBC maar de komende maanden zullen het waarschijnlijk WBE worden.

[Reactie gewijzigd door SilverRST op 10 mei 2022 12:45]

Op dit moment zijn er ook WBE 42C2 beschikbaar, maar dat is nog altijd een loting.

Tot zover blijkt dat de 42C2 met een module info-2 "08/00/1/03 WBE panelen zijn en die met 00/00/1/03 WBC.
Van welke bron heb je die informatie? Ik sta op het punt een 42" C2 te kopen, als ik dat zo lees, wacht ik beter af tot dat ze zeker WBE-panelen gebruiken voor alle 42" uitvoeringen. Ik woon in België, maar dat zal waarschijnlijk niet veel uitmaken...
Ze 'clearen' stock. Verwachting is dat in Q3/Q4 de 42 inch C2 met een EX paneel wordt geleverd.
Klopt, het is nog te vroeg op dit moment. In de loop van de zomer zullen het wellicht meer WBE panelen zijn. De letter, de 4de op een sticker zoals waar de serienummer op staat zouden ook aangeven of het om WBE of WBC gaat maar vooralsnog kan dat net weer even gissen. Tenzij je zo een colorimeter hebt dat het kan meten maar dat kost al gauw 7000 dollar. (Correct me if I'm wrong)
Dat dacht ik inderdaad ook.
Hopelijk gaat LG Hard aan de bak en komen ze met een manier om de de RGB kleuren feller te maken zodat die witte subpixel minder hoeft te doen om de helderheid hoog te houden zodat we wat meer kleur volume overhouden bij hogere helderheid.
Dat is iets waar de nieuwe QD-OLED's uitblinken.

LG gaat het denk ik heel lastig krijgen om daar tegen te concureren. Enige voordeel wat ze nu hebben is de prijs. Alle andere claims die samsung maakte bleken te kloppen: Hogere Helderheid, Meer kleuren, Hoger kleur volume, Minder kans op Screenburn (degradatie van de OLED's). (Image retention valt erg mee ondanks de hogere helderheid bij gelijke helderheid is het veel beter dan de WRGB Oled's)

Ik ben wel benieuwd wanneer de eerste 85" QD-OLED's komen. En wanneer LG met een opvolger van EX gaat komen. Zou me niets verbazen als we komend jaar weer een update van LG gaan zien nu er concurrentie is.
Aan de andere kant heb je als je veel gebruik maakt van kleurcalibratie toch niet zo heel veel aan die extreem verzadigde kleuren. Want er is eigenlijk niets dat die echt gebruikt.

Zie ook als je bijv. je Samsung telefoon op 'vivid colours' zet. Dan krijg je enorm verstoorde kleuren. En als je hem op natural houdt dan gebruik je die enorme kleurdiepte niet. Tenzij met foto/film content maar zelfs daar zie je het niet zo veel.
Dat is niet helemaal waar. Als je het hebt over SDR ja dan wel.
Maar REC2020 content heeft veel meer kleuren dan de huidige TVs aan kunnen. Die kunnen maar 35-45% van dat spectrum weer geven. Het gaat dan vooral om alle gradaties.

Daarnaast raak je bij LG TV's kleur verzadiging kwijt bij hoge helderheid omdat die witte pixel mee gaat doet. Dat zie je goed bij explosies die veel "witter" ogen dan op andere RGB TV's. Dit komt omdat naast de RGB kleuren die witte pixel ook vol mee doet. Terwijl je misschien geel / oranje had willen hebben slaat dit een beetje flets uit richting wit.

Bij lage helderheid is minder een probleem. Ik heb zelf al twee jaar en heb dit ook gemerkt TOV de LCD die ik er voor had. Bij low ALP is het heel mooi en kleurrijk maar bij High ALP of felle highlights mis ik soms wat kleur volume.

De vergelijking tussen een A90J en de nieuwe A95K zal dat straks wel laten zien. Ik gok dat een site als HDTVTest zo'n vergelijking wel gaat doen.

Ik heb het totaal niet over VIVID en dat soort dingen daar houd ik ook helemaal niet van. Maar vergeet niet dat we nog lang niet kunnen wat de Dolby Vision standaard aan kleur en helderheid te bieden heeft. TV's kunnen dat gewoon nog niet aan techniek moet verder verbeteren.
Het menselijk oog kan ook veel meer kleuren zien dan de TV's nu kunnen produceren. REC2020 komt volgens mij tot iets van 80-90% van wat het menselijk oog kan.
Ja maar we hebben het hier over een monitor. Wat is er nou voor HDR content op de PC? Zelfs games ondersteunen het nauwelijks. En je zit er ook zo dicht op dat de helderheid minder belangrijk is.

Maar ik vind het ook jammer als de diepte verloren gaat bij hoge helderheid ja (overigens kan dat ook op de bron zitten: Een digitale camera zal ook bij wit gaan zodra de pixels verzadigd zijn).

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 10 mei 2022 13:13]

Games ondersteunen het wel steeds meer het is een kip ei verhaal en HDR is vooral gepushed vanuit de film wereld. Game dev's beginnen er pas net mee maar er zijn games waar het er wel al heel mooi uit ziet.

Ja klopt maar in dit geval was het de TV zag een duidelijk verschil tussen mijn X940E vs de A9G en A90J bij bv explosies. maar dit is vooral bij hele hoge helderheid.
HDR zou interessant kunnen zijn in de GUI van besturing systemen. 3D ook maar waarom er geen 3D meer is vraag ik me af. (Plasma had de laatste 3D TV maar was er ook 120Hz? Want het ging om en om net als interlaced of herinner ik mij dit niet juist?)
HDR zie ik net zoals 3D meer als een gimmick. Ik vind het het persoonlijk weinig toevoegen en het kost onnodig meer energie. Bij de meeste films vind ik HDR, of Dolby Vision bar weinig toevoegen.
De LG55E6V / LG65E6V zijn de laatste OLED tvs met passieve 3D techniek. Echter kwam deze tv te laat en was 3D helaas al bijna verdwenen. 4K + 120 Hz (60 hz per oog) levert met de juiste 3D bron prachtige beelden op! Kijk nog wel eens een oude 3D blue ray en iedere keer toch weer genieten.
Op zich een goed paneel, die QD-OLEDs, maar was er onlangs geen klacht/ondervinding dat Samsung testpanelen/testbeelden kon detecteren en zo 'beter' presteren tijdens tests dan tijdens dagdagelijks gebruik?

Dit, na de benchmark overlocking van gun Galaxy smartphones, laat me toch naar iets anders kijken dan Samsung. Nu goed, ik ben wrsh de uitzondering die zich dit aantrekt, voor anderen is het gewoon een goed merk :)
Klopt maar dat is Samsung. De Sony A95K doet dat niet op die manier. Sterker nog de A90J was amper feller met test beelden maar in echte content waren de highlights aanzienlijk feller dan de test liet zien.
Dat is niet iets wat het paneel zelf doet maar de aansturing. En Samsung staat er om bekend voor de WOW factor te gaan dus hogere helderheid en meer opgeblazen kleuren dan de bedoeling is.

Gelukkig hebben we Sony nog die wel voor creators intent gaat en zowel LG als Samsung OLED panelen in het assortiment heeft.
Ah, TIL ^^
Dank voor de reactie
Ik denk dat de Sony hetzelfde probleem heeft (hetzelfde samsung qd-oled paneel).

Volgens mij is het namelijk niet "sjoemelsoftware" (ze zetten de curve sofwarematig op 5%, 10%, 15% white window).

Het 'probleem' zit hem in imho het gebruiken van blauwe oleds ipv witte.
En waarom denk je dat?
Want wat je zegt klopt volgens mij niet. Het zit hem echt niet in het paneel zelf maar de aansturing. Het is een kwestie van het mengen van kleuren dat is al jaren en dag zo en hoe fijn die stapjes kunnen zijn.

Tijd zal het leren maar ik denk dat de Sony A95K dit veel beter gaat doen dan Samsung's S95B. Samsung staat er al jaren om bekend opzettelijk TV's feller te maken en kleuren meer te verzadigen. Dit was met LCD ook al zo.
Het probleem zit hem niet in het display zelf, Samsung Display, maar in de maker van de TV zelf, Samsung Visual Display: https://youtu.be/rhto9MmiExE?t=661. Dit was het filmpje waar Tweakers dat artikel op gebasseerd heeft.
Meer concurrentie is natuurlijk altijd goed, maar gezien de grote voorsprong die LG heeft, verwacht ik niet dat de komende jaren de prijzen drastisch zullen verlagen, of dat de technologie spectaculair beter zal worden. Er is naar mijn mening nog wel erg veel winst te behalen in de beeldverwerking, zo vind ik Dolby Vision op veel OLED TV's veel teveel ongewenste bij-effecten geven, zoals overdreven veel kleur-ruis (sorry weet het niet beter te omschrijven).
Welke voorsprong bedoel je? qua aantallen die ze kunnen produceren? want de voorsprong qua beeld kwaliteit zijn ze nu kwijt. LG OLED zijn zeker niet slecht dont get me wrong ik heb er zelf ook een maar ze zijn door stagnatie nu wel in een klap op bijna alle fronten ingehaald. Ze hebben alleen het grote voordeel dat ze veel fabrieken hebben, grotere formaten kunnen en vooral veel meer panelen kunnen produceren tegen lagere kosten.

Ik heb die ervaring met DV niet. Misschien ligt het aan het soort TV en de bron vanaf een schijfje ziet het er geweldig uit.
Ja LG is al jarenlang monopolist op het gebied van grote OLED schermen.
Misschien komt het door mijn kritische blik, maar ik vind Dolby Vision er niet mooi uit zien, veel te veel groen en blauwe ruis in het beeld. Helaas kan ik het op mijn OLED TV niet uitschakelen.
Wat voor een TV heb je dan? en welke bron gebruik je? Ik ervaar dat op mijn Sony TV's echt niet heb de 940E en A9G gehad en nu een A90J.
Gewoon een Philips OLED van een jaar oud (weet zo ff het model niet uit mijn hoofd) Bij Sony TV's uit die periode zag ik dat iig ook.
Sony heeft wel wat issues gehad met de TV led DV dat was niet optimaal. Dat is sinds de XR processor beter.
Philips van die periode heb ik niet zelf gezien geen idee hoe die out of the box is.

LG OLED's zijn wel gevoelig voor near black. Die transitie kan soms ook rare dingen veroorzaken. Ik zou moeten zien wat je bedoelt om er meer over te kunnen zeggen.
Ik hoop het ook, vooral de kleurverzadiging bij grotere helderheid lijkt me een echte plus van QD-LED.
Maar hoe weet je dat de Burn-In minder zou zijn? Ik blijf dat een vreemd thema vinden waarbij sommige gebruikers ernstige problemen hebben en andere niet... vandaar dat ik bij Samsung daar ook nog even voorzichtig ben.
Bij gelijke helderheid hoeft er veel minder vermogen door het paneel. Image retention is veel lager bij gelijke helderheid of niet aanwezig). Burn in is eigenlijk degradatie / beschadiging van de leds door te hoge temperaturen/vermogen wat er door heen gaat. Door het ontbreken van een kleur filter gaat er veel minder licht verloren en Sony heeft ook een heatsink op de A95K. Ik weet niet hoe Samsung Implementatie is. Maar qua degradatie bij de Sony zal het wel goed zitten. Alienware geeft ook lang garantie op de QD OLED monitoren dat geeft ook wel aan dat ze vertrouwen hebben dat er geen problemen zullen zijn.

Natuurlijk blijft het afwachten hoe het over 2 jaar is. Maar de eerste tekenen zijn tot nu toe goed.
OK duidelijk verhaal, geeft inderdaad hoop.

Behalve dan die opmerking "Maar qua degradatie bij de Sony zal het wel goed zitten": Sony verkoopt ook TVs met LG OLED panelen en ik neem in principe aan dat die net zo vrolijk inbranden als de rest...
Ik heb het over de modellen met de heatsink. Daarnaast is Sony wat agressiever met dimmen als er grotere vlakken lang fel zijn. En is Sony meer van de highlights ophalen.
En het is degradatie niet echt inbranden. Dat was bij CRT's en Plasma's wel het geval. In dit geval degraderen de OLED's waardoor het helderheid verschil krijgt en dat ziet er dan uit of het ingebrand is.
Ik dat het realistisch is om er vanuit te gaan dat Samsung wat betreft felle RGB-extremen voorlopig de overhand heeft, maar dat betekent niet dat WOLED er niet tegen kan concurreren. Elke techniek heeft voor en nadelen, het eerste waar naar boven aan het komen is is bijvoorbeeld de kleur van het scherm zelf en het feit dat LG tijdelijke retentie beter op orde lijkt te hebben dan Samsung.

Als het scherm feller wordt, worden natuurlijk ook de RGB-kleuren feller en dat betekent dat je automatisch minder op de witte subpixel moet terugvallen om een kleur in bepaalde helderheid te kunnen tonen. Dat is de kant die LG op lijkt te gaan: WOLED verder opvoeren. OLED.EX is daar een aanzet toe: In de marketing hoor je kunstmatige intelligentie, maar als wat dieper graaft dan lees je dat LG zaken die nu door een sensor in iedere pixel gemeten worden in software kan schatten. Die sensor is daardoor niet meer nodig en is in OLED.EX verwijderd. Dat zorgt dat een groter oppervlak licht kan geven en dat zorgt voor grotere helderheid en opnieuw langere levensduur.

Kortom, LG sleutelt nog behoorlijk aan WOLED. Schokkende revoluties moet je zeker niet verwachten, maar zijn ook niet nodig, het lukte ze toch om het elk jaar weer een beetje beter te maken.
Klopt de kleur van de QD laag is het grote nadeel van de QD OLED Schermen die we tot nu toe gezien hebben. Overdag kan dat storend en niet mooi zijn. Is zeker iets om in je achterhoofd te houden.

Het klopt ook dat LG wel sleutelt en dat EX de ruimte tussen de pixels kleiner gemaakt heeft waardoor de pixels groter kunnen worden en je dus meer licht hebt.
Echter blijft het een WRGB structuur en een opzet met een LCD kleuren filter waardoor je nooit het kleur volume gaat krijgen van een Quantum dot paneel. Maar wie weet kan LG ook met iets nieuws komen waardoor het kleur volume nog omhoog kan.

En er is zeker een markt voor de LG panelen die zijn immers veel goedkoper te maken en voor de meeste mensen meer dan goed genoeg. Maar als je toch in donkere ruimtes kijkt en 65" groot genoeg is is QD Oled kwa beeldkwaliteit wel een mooie step up tov de LG WRGB TV's.
Zoiets stel je toch eenmalig in?
Bij mij staat de pc in de leefruimte en hangt het scherm tegen de muur. Ik werk liever op een scherm met een kromming, maar wanneer de pc niet in gebruik is, steekt een gekromd scherm uit. Ik zou het wel fijn vinden als het scherm uit, vlak is en zijn kromming maakt wanneer je de pc opzet.
Ik heb sinds kort een OLED met gekromd scherm. Er is nul toegevoegde waarde (55" vlak t.o.v. 65"gekromd: ik zie niet wat de kromming in het beeld doet/toevoegt) en de spiegeling van een gekromd scherm t.o.v. een vlak scherm is storend als je in de ruimte rondloopt. Dat ligt niet aan mij, meer mensen ervaren dit bij ons thuis. Computerschermen zullen eerder mat zijn, waardoor dit minder een probleem zou moeten zijn.
Bij een tv heb ik het nooit begrepen. Dat is dan ook geflopt.
Ik denk ook dat het idd meer iets is voor gamers dan voor tv's. Nogal onpraktisch bij een tv omdat je wel iewat recht voor de tv dient te zitten wanneer deze een kromming heeft.
Ja… als je 'm als TV gebruikt voegt het ook niks toe. Maar ga er eens een meter vandaan zitten, als desktop monitor. Dan wordt het een heel ander verhaal.

De hoeken zitten dan twee keer zo ver van je neus als het midden van het scherm. Heel vermoeiend voor je ogen om steeds opnieuw scherp te moeten stellen.
Net als buitenspiegels die op sommige auto's elektronisch verstelbaar zijn maar eenmalig instelt. Voordeel dat je de kromming per persoon kan aanpassen als het door meerdere personen worden gebruikt.
Sommige auto's onthouden de afstelling van stoelen+spiegels per sleutel zodat je niet elke keer hoeft bij te stellen als iemand anders gereden heeft. Ook zijn er modellen die de rechterspiegel iets naar beneden richten als je achteruit inparkeert zodat je precies langs een stoeprand kan staan zonder de velgen stuk te rijden... genoeg redenen om het verstelbaar te hebben.
Ideale functie op mijn AMG. Je kan de rechterspiegel inderdaad een 2de instelling geven als je achteruitrijdt. En zodra je weer de versnelling naar voren instelt, komt de spiegel weer terug naar de normale stand.
Zit je normaal niet teveel naar de lucht te kijken dan?
Nope. Normale stand is gewoon recht naar achteren en natuurlijk wat rechts van je gebeurt. Tijdens het parkeren wil ik juist mijn achterwiel zien, zodat ik genoeg ruimte tussen de stoepkant en het wiel hou. AMG wielen zijn erg duur en niet zo heel veel zin deze te beschadigen. Vandaar dat dit ook een fijne optie is. Van mij had het ook links gemogen, maar die optie is er niet. Voor recht naar achteren kijken in wideangle heb ik een camera.
Wat heeft je merk (type) en prijs van je velgen er nou mee te maken? Kia heeft het ook }>
Nee hoor, mijn BMW heeft het ook en is echt ideaal. Bij achteruit rijden draait hij echt ver naar beneden.
Op zo'n formaat is een kromming voor 2D elementen zoals je desktop best handig voor meer consistente leesbaarheid en kijkafstand, maar 3D projecties, zoals spellen, worden vervormd weergegeven op gekromde panelen. Dus een optie zou zijn om naar een plat vlak terug te gaan als je een spel opstart en weer terug naar krom als je naar je desktop gaat.
Ik heb zelf een curved ultrawide en ik moet zeggen ik snap nog steeds niet wat het "curved" toevoegt aan de ervaring, ik vind een "plat" scherm net zo fijn?
Al een keer gewerkt met een platte ultrawide?
Ik heb destijds mijn 34” weer weggedaan omdat die geen curve had. De afstand tot de eindes van het scherm was gewoon te groot en het keek niet prettig.
Bij een spel of video kijken zal het niet veel uitmaken, want dan worden de hoek meestal minder belangrijk qua details. Zolang je een stuk tekst recht voor je, op het midden van de monitor hebt staan is er ook niets aan de hand, maar als je heel het scherm gebruikt voor tekst zoals mail, webpagina's, excel etc, zit je bij een groot, plat scherm al gauw twee keer zo ver de hoeken vandaan, als van het midden.

Dus dan moeten je ogen je steeds opnieuw focussen. Het is ook lastiger snel aanklikken met je muis op bijvoorbeeld een photoshop gereedschaps-paneeltje in de hoek.

Ik had een Philips 40' en heb die verkocht toen de gekromde versie kwam. Liefst zou ik een nog veel krommere versie kopen, maar is niet veel (geen?) keuze op 4K 40" 1000R.
Ik zit hier op de Odessey G9 en je merkt de 1000R kromming wel hoor. Als ik nu achter een platte 27" zit denk ik al dat ie bol staat. Vooral naar de hoeken kijken zorgt ervoor dat je niet opnieuw hoeft te focussen met je ogen, omdat de afstand hetzelfde is.

Wat voor curve heb je nu? 1800R is al een stuk minder te merken (bijna plat tov 1000R).
Cool, maar ik neem aan dat de kromming enkel horizontaal is ivm de behuizing? Al lijkt verticaal me ook wel handig, zo flexibel als een vel papier zodat je bijvoorbeeld alleen een hoek een beetje omvouwt om reflecties te cancellen.

Maarja, ik droom wel door, de >40" waar ik naar op zoek ben om als monitor te gebruiken zal helaas sowieso geen OLED worden ivm de prijs.
Het zou wel handig zijn om dan ook een afbeelding op te nemen van de nieuwe curved OLED.
Anoniem: 562971
10 mei 2022 11:52
Of er daadwerkelijk een buigbare oledmonitor op de markt komt, is niet bekend.
:z
Ik hoop dat ze ook doorontwikkelen aan hun Rollable TV. De Signature is extreem duur (€60.000 +) en slechts 65", maar als dat naar €10k kan en 80"+ met de jaren dan ben ik de eerste die er een koopt. Momenteel een UST beamer en floor-rising ALR scherm voor eenzelfde effect. Maar dan ben je ook 5k kwijt en zie je overdag weinig.

Vrees alleen dat het een niche is, maar hopelijk beseft men dat je dan je bankstel op je uitzicht kan richten ipv op een muur met een zwart bakbeest er aan.
Is er een optie om alleen de witte OLED subpixels te gebruiken? Denk aan NextStep...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee