Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

Gebruikersreview van de Maand

De beste userreviews van december

09-01-2018 • 06:00

22 Linkedin Google+

Gebruikersreview van de Maand - De beste userreviews van december

De drukke maand december zit er weer op, tijd om weer in het oude ritme te komen. We hopen natuurlijk van harte dat iedereen een mooi jaar tegemoet gaat vol tweak- en reviewplezier. Op het moment van schrijven staat de CES in Las Vegas op het punt van beginnen. Voor de tech-enthousiasteling is dat altijd een mooi begin van het jaar, waarbij fabrikanten de eerste blik op nieuwe producten en snufjes geven.

In december kwamen 247 reviews online. Daarvan hadden er 37 een +2-score en 47 een +3-waardering. Je kunt hier alle beste en populairste reviews van december bekijken.

Als je nu zelf een goede, in januari geschreven recensie tegenkomt, kun je die in het volgende topic nomineren: Gebruikersreview/blog van de Maand - Januari 2017.

Communityselectie december 2017

+3OnePlus Dash Car Charger review

door AnonymousWP

43

OnePlus, bekend van de smartphones, heeft ook een Dash Car Charger uitgebracht. Voor een paar tientjes kun je met dit apparaat in de auto je toestel laden met behulp van de snellaadtechniek van OnePlus. Maakt deze accessoire zijn belofte waar? AnonymousWP kocht de lader en nam de proef op de som.

+3Wooting One Premium (Flaretech Red & Blue, US Qwerty) review

door Foritain

43

"Het interessantste, innoverende toetsenbord van 2017", is de omschrijving van Foritain van de Wooting One Premium, die hij ontving. Dit, terwijl het toetsenbord er op het eerste gezicht toch niet extreem spectaculair uitziet. En mocht er geen belletje gaan rinkelen bij de naam Wooting, dat klopt, want het is een nieuwe, Nederlandse partij die tot dit product is gekomen via een Kickstartercampagne. Onder de motorkap zit unieke functionaliteit: de switches bieden analoge input voor controllerachtige toepassingen. Gaat het hier om een gimmick of een killerfeature?

+3Melitta Caffeo solo review

door pclinde

170

Mmm, koffie. Pclinde ontving van Melitta de Caffeo Solo, het instapmodel van de volautomaten van de fabrikant. Het is plastic fantastic, bij grotere bakken wordt het te waterig en de lekbak zit vrij snel vol, maar voor zijn prijs zet de machine bij kleinere kopjes een lekker bakkie, volgens de reviewer. Ook is het apparaat makkelijk te onderhouden.

+3Apple iPhone X 64GB Grijs review

door DutchTech

34

Tja, wat valt er nog te zeggen over de iPhone X, de iPhone die eind vorig jaar zoveel aandacht op zich wist te vestigen? Nou, best een boel, blijkt uit deze review van DutchTech, die de smartphone kocht. Zijn doel was om een eerlijke maar kritische review te schrijven. Hij stipt ook wel enkele kritiekpunten aan, maar is toch duidelijk enthousiast over het toestel.

Selectie van overige communitynominaties

Winnaar redactie december 2017

+3LG Hom-Bot VR9647PS review

door K1pje

30

K1pje deed mee aan het testpanel en mocht de LG Hom-Bot in zijn huis ontvangen. De user wilde wel eens weten of dat nu wat is, zo'n robotstofzuiger. De kat had zo te zien zo zijn of haar bedenkingen en ook K1pje was na de test niet overtuigd. Wat gebruiksgemak en bouwkwaliteit betreft zit het wel goed, maar hij reed overal tegenaan en had wat vastlopers. Een robotstofzuiger is wel een aanwinst voor een huis, maar dit model biedt volgens de user wat te weinig voor de prijs.

Nieuwkomer december 2017

+2AEG L7FE84EW review

door white modder

5

User White Modder doet zijn naam eer aan en bespreekt witgoed, en wel de door hem gekochte AEG L7FE84EW. In deze vlot geschreven review komen alle belangrijke onderdelen aan bod. De gebruiker zou de machine aanraden aan vrienden, maar noemt wel enkele minpunten, zoals de flinke naad in de softcaretrommel.

+2BlackVue DR750S Zwart review

door Andso

16

Andso kocht de BlackVue-dashcam. Over de reden meldt hij dit: "In eerste instantie een raar idee om je auto te voorzien van een dashcam, maar op een of andere manier zodra je er een hebt, geeft het ook weer een soort van gevoel van rust." De aanschafprijs is vrij fors, geeft hij toe, maar de beeldkwaliteit en het gebruiksgemak noemt hij geweldig.

+2Amazon Echo Dot (2nd generation) Zwart review

door timmert26

7

En we hebben dit keer drie goede nieuwkomers. User timmert26 bespreekt de Amazon Echo Dot. De review is niet zo uitgebreid als sommige andere, maar de foto's laten het product goed zien en de belangrijkste eigenschappen komen aan bod. Wie interesse heeft in de slimme speaker, kan zich zo kort op de hoogte stellen.

Tweakblog van de Maand december 2017

Tweakers voor Stichting Babyspullen

door Frozen

12

Een jaar geleden hield Frozen een communityactie om geld in te zamelen voor een goed doel. Daarbij kon gekozen worden voor de Voedselbank en Stichting Babyspullen. De keuze viel op deze laatste, een stichting die gebruikte en nieuwe babyspullen verzamelt om baby's van ouders die het moeilijk hebben, een goede start in het leven te geven. De actie bracht 590 euro op en Frozen heeft dit mooie bedrag afgelopen december overhandigd. Hier lees je het verslag van zijn mooie actie.

Reacties (22)

Wijzig sortering
Gefeliciteerd winnaars. Deze reviews zijn echt een meerwaarde voor T.net!

[zeurmode]
Maar toch wil ik iets kwijt. Ben ik de enige die zich stoort aan de overdaad aan unboxing foto's?
Foto van de doos en foto van de inhoud uit de doos lijkt mij voldoende toch? Ik hoef toch geen instagramverantwoorde foto's te zien van 4 verschillende hoeken een simpele doos....
[/zeurmode]
Unboxing foto's: Je bent niet de enige, die ze liever niet ziet :)
De ene vind het prima, de ander vind het te veel en sommige willen in de gehele review geen enkele foto zien. Er is ook een markt voor het showen van unboxing video's, dus voor deze mensen zijn losse foto's wellicht ook prima.

Ik ben persoonlijk een liefhebber van thumbnails en een draaicarrousel zodat je door de foto's kunt scrollen. Door gebruik te maken van thumbnails kun je snel over onderdelen heen scrollen die je toch niet boeien (voor een aantal zouden dat de unboxing foto's zijn of de close-up foto's van een onderdeel). Anderen vinden de thumbnails niets en willen de plaatjes gewoon bekijken zonder een extra handeling.

Ik ben zelf een persoon die unboxing wel interessant vind. Vooral bij Chinese producten is het fijn om te weten of het product overeenkomt met het product dat je zelf uit het Oosten hebt gehaald. Belangrijke details zoals het typenummer en specs staan daar vaak op beschreven en dat is handig in de diverse topics hier op Tweakers. Deze specs kunnen de vragenstellers niet altijd uit die ene smartphone of mediaspeler halen, maar het staat wel vaak op de doos vermeld. Door dit soort unboxing foto's kwam ik er zelf ook achter dat ik een bepaald type Philips lamp uit China op de testbank had liggen die slechts 1 keer eerder was gereviewd. Alle andere reviews, met lampen die nagenoeg dezelfde naam hadden, was een ander model getest en dat was vooral aan de doos te zien.

Zoveel mensen, zoveel wensen. Spreek ze gerust uit, dit is gewoon feedback voor anderen.
Mooi verwoord (geen sarcasme). Wat je beschrijft over Chinese producten is begrijpelijk, maar over het algemeen niet de reden. Over het algemeen denkt/vindt men dat de review een stuk beter is en hoger wordt gerate wanneer er 10 unboxing fotos bij zitten. Het is een soort van trend. En nu is het erg moelijk om tegen trends in te gaan, maar hopelijk krassen mensen zich bij het maken van een review achter de oren bij het plaatsen van unboxing fotos: Wordt de review hier kwalitatief beter van? Of doe ik dit in de hoop hogere ratings te ontvangen omdat ik dan aan 'de standaard' voldoe.

edit: overigens zouden jouw aanbevolen thumbnails idd the best of both worlds zijn! :)

[Reactie gewijzigd door Tusk op 9 januari 2018 12:35]

Unboxing foto's heeft wat weg van goedkope vulling omdat je review bijvoorbeeld kort is. Voor mij hoeft 't ook niet. :)
Ik waardeer het werk dat in deze reviews gaat zitten, chapeau!

Het jammere aan reviews hier (en op veel plekken elders) is dat mensen toch best moeite doen in het uitzoeken van zaken, en dus een product kopen dat zelden echt slecht is. Maar eigenlijk alle reviews (alle hier ook) geven 4 of 5 sterren.

edit: correctie, de stofzuiger krijgt 2 sterren

[Reactie gewijzigd door afraca op 10 januari 2018 11:40]

Het jammere aan reviews hier (en op veel plekken elders) is dat mensen toch best moeite doen in het uitzoeken van zaken, en dus een product kopen dat zelden echt slecht is. Maar eigenlijk alle reviews (alle hier ook) geven 4 of 5 sterren.
1. Het kan zijn dat producten beter worden.
2. Het kan zijn dat mensen (eindelijk) inzien dat ze eerst moeten bekijken of het product op voorhand voldoet aan de wensen.
3. Het kan zijn dat de aankoop is gedaan op basis van een gelezen review.
4. Het kan zijn dat slechte producten niet worden gereviewd (kost veel tijd), want het product is teruggestuurd of het ligt in een hoek te creperen.

Een product zonder review, kan dus een risico zijn die iemand wellicht bewust neemt.
Thanks guys :D En fistbumps all around etc etc.

Leuk ook dat er flink meer nieuwkomers zijn toegevoegd, mooi stukje motivatie voor nog meer nieuwkomers hoop ik :D
Ja, het blijkt dat ook nieuwkomers favoriet bij de redactie kunnen worden :+ :)
En terecht, want je behandeld volgens mij wel alles in je review!
Helaas geen nominatie deze maand, januari sta ik er weer bij ;)

Winnaars gefeliciteerd!
Ga zo door, ik denk dat jij er nog wel vaker in zal komen in 2018. Succes!
Alle winnaars gefeliciteerd :)
Felicitaties aan de winnaars!
Hartstikke bedankt voor de stemmen! Ook gefeliciteerd aan alle andere winnaars! :D

Dit is een soort van droom die uitkomt voor mij en had nooit durven hopen om gekozen te worden. Voornamelijk omdat andere reviewers veel vaker reviews publiceren.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 9 januari 2018 08:15]

Gefeliciteerd winnaars , cheers op nog vele mooie reviews _/-\o_
yess meer leesvoer bedankt winnaars!
Gefeliciteerd aan alle winnaars. Het is mooi dat er weer nieuwe namen in de lijst staan.
Ga zo door en blijf mensen aandragen in dit soort topics, want elke maand verschijnen er weer een hoop mooie/interessante reviews.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True