Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwsco÷rdinator

Gebruikersreview van de Maand

De beste userreviews van september

09-10-2018 • 10:00

32 Linkedin Google+

De beste userreviews van september

Met de herfst op komst selecteren we een aantal van de beste door gebruikers gepubliceerde reviews uit de schier onuitputtelijke stroom recensies die in de Pricewatch verschijnen. Gebruikers bespraken vorige maand legio producten, waaronder nieuwe releases, zoals de GeForce RTX 2080, de Apple Watch Series 4 en de Pocophone, tot producten die al langer op de markt zijn, zoals de Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB.

In september verschenen er in totaal 152 gebruikersreviews, waarvan 23 een +2-score en 29 een +3-score kregen. Je kunt hier alle beste en populairste reviews van september bekijken.

Nomineren oktober

De artikelenreeks Gebruikersreview van de Maand is sterk afhankelijk van het nomineren van artikelen door communityleden. Stuit je op een in oktober gepubliceerde userreview of Tweakblog die het verdient om genoemd te worden, dan kun je deze nomineren in het volgende topic: Gebruikersreview/blog van de Maand - Oktober 2018.

Communityselectie september 2018

Gebruikersreviews (gekochte producten)

+3Chuwi Hi9 Air Zwart review

door rens-br

7

Chuwi is een Aziatisch merk dat in korte tijd naam heeft gemaakt met relatief goedkope, maar prima tablets en convertibles. Gebruiker rens-br kocht de Hi9 Air, volgens hem een 'een fijne en snelle tablet met mooie specificaties voor zijn prijs'. De tablet draait Android, heeft een 10,1"-scherm met een resolutie van 2560Î1600 pixels en draait op een MediaTek Helio X20-soc.

+3Sony WH-1000XM3 (Zwart) review

door Aiii

32

De WH-1000XM3 is de derde koptelefoon met active noise cancelling op rij die Sony op de IFA in Berlijn aankondigde. Sony probeert met de M3 enkele minpunten van zijn voorgangers op te heffen zoals het draagprofiel en de hoeveelheid ruimte in de earcup. Het bedrijf slaagt daar goed in volgens Aiii. "Stond Bose vroeger bekend als koning in dit segment, met Sony als naaste concurrent kan men daar nu zeker niet meer van spreken."

Gebruikersreviews (gesponsored/gekregen/geleend/anders)

+3Nvidia GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition review

door Foritain

80

De GeForce RTX 2080 Ti door Nvidia had een opvallende introductie, met veel geruchten vooraf, last-minute reviews onder embargo en gemor over hoge prijzen. Dat de kaart zeer goed presteert, toont ook Foritain aan in zijn review van de kaart, met veel benchmarks. Dat Foritain het niveau van 'gebruiker' bij de gebruikersreviews lang en breed ontstegen is, blijkt wel uit de omvang van het artikel en zijn verslag, waarin hij beschrijft hoe hij aanwezig mocht zijn bij Nvidia's introductiefeestje, waarbij de raytracingfeatures van de kaart voor het eerst uit de doeken werden gedaan.

+3Microsoft Surface Go WiFi 8GB ram 128GB opslag (consumenten model) Zilver review

door Flappiewappie

2

De meeste gebruikers weten vooraf wel zo'n beetje waar ze over schrijven bij een gebruikersreview, ook bij gesponsorde producten en testpanels. Flappiewappie is een uitzondering. Toen hij bij het evenement van het testpanel aankwam en enkele uitgestalde Microsoft Surface-producten zag, werd hij daar niet erg warm van, 'want ik zit helemaal niet in de markt voor een tablet'. Toen hij de Surface Go mocht testen, werd hij blijkbaar toch een beetje warm, want het is een uitgebreide en leuk geschreven review geworden.

+3Umidigi Z2 Blauw, Paars review

door Danny.G

9

Danny.G deed het een tijd rustig aan met reviewen. Zijn laatste artikel dateerde van maart, totdat hij weer in de pen klom voor deze bespreking van de Umidigi Z2. Volgens Danny gaat het om het mooiste toestel van de fabrikant tot nu toe, dankzij de glazen achterkant. Dat uiterlijk alleen niet alles zegt, blijkt wel uit de minpunten die hij constateert, waaronder de camera, die achterblijft bij de concurrentie.

Overige winnaars

Winnaar redactie september 2018

+3Asus ROG Swift PG27UQ Zilver, Zwart review

door Jonah.Knulst

14

De PG27UQ is met 2500 euro een prijzige monitor, maar met zijn vele functies ook een geliefd object om te testen. Enkele functies kunnen nog niet eens optimaal gebruikt worden, vanwege technische beperkingen, schrijft Jonah.Knulst in deze review. Hij kan moeilijk volmondig ja of nee zeggen op de vraag of dit een aanrader is, maar de monitor en deze review laten wel mooi de stand van zaken in monitorland zien.

Nieuwkomer september 2018

+3LG OLED55C8PLA Zwart review

door ZFLaSH

10

ZFLaSH is de Nieuwkomer van de Maand, met dit artikel over de LG OLED55C8PLA, die hij van LG mocht lenen voor een review. Zoals veel mensen is hij onder de indruk van oled. "Namens mijn vriendin en mijzelf bedankt voor het verpesten van onze huidige tv en onze toekomstige bankrekening." Toch sluit hij zijn ogen niet voor de minpunten, zoals de plek van de aansluitingen, het karige app-aanbod en het ontbreken van de mogelijkheid om Dolby Atmos of TrueHD door te sturen naar zijn receiver.

Tweakblog van de Maand september 2018

Smart Terrarium

door kazz1980

32

Bij domotica denken de meesten aan slimme huizen, die reageren op de bewoners. De technieken voor smart homes kun je echter ook inzetten voor je baardagaam, om niet een huis maar een terrarium 'slim' te maken en een woestijn na te kunnen bootsen. Kazz1980 ging aan de slag met een slimme stekkerdoos, een Xiaomi Aqara-sensor voor temperatuur en luchtvochtigheid, en Domoticz om zijn geschubde vriend een fijne plek te geven.

Reacties (32)

Wijzig sortering
Bedankt voor de nominaties en alle andere ook gefeliciteerd!

Wat ik de laatste paar maanden wel goed merk is dat het aantal genomineerde sterk terugloopt, er wordt maar weinig en vrij matig gereageerd in de topics. Waarbij er in 2017 gemiddeld zo'n 30 keer gereageerd werd, is dat de afgelopen maanden gemiddeld maar zo'n 12 keer.

Persoonlijk vind ik dat erg jammer. Het kan voor een reviewer net wat meer motivatie geven voor het schrijven van een review en er staan daarnaast ook vele pareltjes op Tweakers.net en die kunnen door een nominatie wat meer in het daglicht komen te staan. Zeker bij de niet zo populaire apparaten.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 9 oktober 2018 19:24]

Hoe heb je geteld?
Hoe? Van 1 en dan 2 en dan 3 en dan 4 en dan 5 etc... :+

Maar nee. Ik heb in de topicreeks gekeken en daar een globale schatting gemaakt van het gemiddelde van de reacties. Volledig opgeteld en berekend? Nee, maar de trend is zeker zichtbaar.
Ik vraag dit omdat er is verzocht alle nominaties in een post te zetten en niet verdeeld over meerdere.
Daar heb je een goed punt, waar ik geen rekening mee heb gehouden in de telling. Maar goed, even heel simpel gezegd het aantal personen wat nominaties aandraagt van afgelopen 5 maanden:
- September: 12
- Augustus: 4
- Juli: 11
- Juni: 6
- Mei: 7

Zelfde periode vorig jaar:
- September: 13
- Augustus: 27
- Juli: 7
- Juni: 18
- Mei: 19

Hoewel niet elke maand minder reacties heeft vergeleken met vorig jaar, lijkt mij er toch overduidelijk een dalende trend zichtbaar.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 10 oktober 2018 08:48]

Helemaal mee eens, alhoewel ik mij hier zelf ook schuldig aan maak. Lees regelmatig een review, maar zet dan toch niet zo snel in het topic welke ik er echt uit vond springen. Then again, ben ik ook niet een heel actieve forum gebruiker :). Begrijp overigens wel steeds meer waarom reviewers een knop in de review zetten met "nomineer voor...".
Namens mijzelf en ongetwijfeld elke andere knakker die dit soort dingen doet: een kleine wordt altijd heel erg gewaardeerd! :D
Ha reviewers en bloggers, ook deze maand een afwisselende lijst zie ik. Voor mijzelf sprong de Tweakblog van kazz1980 eruit vanwege het originele onderwerp.

Rens-br heeft verder een punt. Het zou mooi zijn als iedereen die dankbaar gebruik heeft kunnen maken van al die content op tweakers daarvoor soms een blijk van waardering over afgeeft, dergelijke signalen van lezers of kijkers zijn natuurlijk het meest authentiek. Als reviewer/blogger loop ik soms ook wel de reviews van een maand door, maar heb hiervoor niet altijd tijd. Het wordt trouwens ook een beetje de slager die het vlees keurt ;). Maar de komende maand zal ik de productie weer gaan volgen.

Nu heb ik begrepen dat er een "stem op deze review" ribbon onder de review is te zetten. Dit moet alleen wel manueel gebeuren (verbeter mij als ik dit mis heb). Minder ervaren reviewers weten dit blijkbaar niet, want bij niet bij alle reviews worden ze namelijk gebruikt. Los van het ongelijke speelveld dat hierdoor ontstaat is het denk ik nog belangrijker dat het bij gebruikers zo ook geen vanzelfsprekendheid wordt om even naar het nominatie topic door te klikken.

Op zich is die nominatielink een heel goed idee, dus wat let tweakers om even dat tandje extra te lopen en te zorgen dat ze standaard in de reviewopmaak wordt meegesleurd. Die credits hebben de reviewers en bloggers toch wel verdiend? En als tweakers dan toch bezig gaat, een link onderaan de review is mooi, maar niet iedereen komt op die plek. Een vaste plek in de tweakers interface, die op den duur bij de gebruikers hard bedraad aan de hersenstam geknoopt zit lijkt mij daarom nog veel mooier :).
Volgens mij beland iedereen juist wel onderaan de review, waar die banner ook te zien is. Sommige geven door middel van tekst, bovenaan de review, nog aan dat er op hen gestemd kan worden. Mocht dat wenselijk zijn, dan kunnen alle reviewers dat natuurlijk doen.

Daarnaast, verwacht dat nieuwe reviewers eerst naar andere reviews kijkt, voordat ze zelf iets schrijven. De grotere reviewers maken namelijk vaak wel gebruik van zo'n banner. Het idee om de banner te gebruiken (of plain tekst), hoeft denk ik geen belemmering te zijn.

Ik ben het er wel mee eens dat Tweakers alle reviews op een andere manier kan aanprijzen en dat het stemtopic veel beter gepromoot moet worden.
Volgens mij beland iedereen juist wel onderaan de review, waar die banner ook te zien is.
Vanuit de gedachte dat veel mensen in ieder geval naar de conclusie springen kan je hierin gelijk hebben. Met navigeren merk ik aan mijzelf dat ik vaak boven- en onderaan een page links wil zien. Maar als iets gewoon ergens structureel is te vinden dan is dit denk ik belangrijker dan de vorm of de plaats van een link. Als gebruikers op een gegeven moment daar maar zoeken.
Daarnaast, verwacht dat nieuwe reviewers eerst naar andere reviews kijkt, voordat ze zelf iets schrijven.
Misschien de personen die bekend zijn met die reviewer van de maand nominaties en die zich spiegelen aan de reviews van meer reguliere reviewers wel. Ik zie toch ook genoeg reviews die de link niet meenemen. Niet iedereen heeft natuurlijk de doelstelling om in dit topic terecht te komen, maar onkunde kan ook een oorzaak zijn.

Die link is inderdaad maar een middel, er zijn meer manieren te verzinnen om reviews onder de aandacht te brengen of te promoten. Misschien wat meer los van rangorde en kwalificaties. De meest vanzelfsprekende promotie is natuurlijk een goede interface naar die reviews toe. Op dat vlak kunnen we met tweakers al best tevreden zijn. Andere ingangen naar die content naast de bestaande functionele/instrumentele navigatie die tweakers biedt is misschien nog iets. Eigenlijk dus zoeken naar andere invalshoeken naar dezelfde content. Nog eens wat langer dan kort overnadenken.
Ik heb afgelopen maand 2 reviews geschreven, maar hierbij niet gelet op het plaatsen van een banner. Ik lees over het algemeen ook niet vaak gebruikers reviews, tenzij het product mijn interesse heeft gewekt. In het geval van mijn Stratos en Pocophone reviews was het dus pur vanuit eigen belang reviewen, om anderen te informeren over deze 2 producten. Ik was dan ook blij toen ik later zag dat er in ieder geval een nominatie van @Kiswum kwam en er een vermelding is naar mijn Pocophone review, dat geeft wel een beetje extra voldoening.

Dat daargelaten denk ik dat het nomineren van reviews het wel wat lastiger maakt, want als ik zo de topics terug kijk zijn het veelal de zelfde gebruikers die een nominatie uitbrengen. Ik zou zelf de basis van de beoordeling van een review ook meenemen. Dit wordt al gedaan door de gebruikers van tweakers en zou toch al een redelijk compleet beeld moeten geven. Natuurlijk kan dit dan nog gemengd worden met de populariteit van de reviews en dan zal je toch een compleet beeld moeten kunnen krijgen.
In het begin van de maand, ga ik zo goed als alle reviews af die de maand daarvoor zijn geplaatst. Ik ga daarbij alle +2 en +3 reviews af en vaak zitten daar mooie reviews tussen. Daarbij geef ik ook mijn persoonlijke score aan de reviews.
Bij mijn nominaties houd ik rekening met de kwaliteit en originaliteit van het product en/of review. Bij 2 volwaardige reviews zou ik eerder kiezen voor een product dat origineler en lastiger is om te reviewen. Een koelkast review zou ik dus eerder in de kijker zetten dan een smartphone. Uiteraard, bij gelijke kwaliteit.

In dit geval vond ik dat jouw smartwatch review meer in de kijker mocht staan dan je smartphone review. De kwaliteit van deze reviews waren beide in orde en ik hoop dat dit een basis biedt voor nog meer reviews van jouw hand. Ga zo door!
Dat daargelaten denk ik dat het nomineren van reviews het wel wat lastiger maakt, want als ik zo de topics terug kijk zijn het veelal de zelfde gebruikers die een nominatie uitbrengen.
Hierop kan ik alleen maar zeggen dat het ook niet de keuze is van die nomineerders dat hun aantal zo klein is. Van die nomineerders maakt een enkeling zelf geen reviews maar steekt veel tijd het beoordelen ervan, zodat met referentiekader wordt beoordeeld. Anderen reviewen of bloggen zelf ook. Ik verwacht dat allen, ook diegenen die zelf produceren, zich realiseren dat diversiteit in content (en in de mensen die content aandragen of nomineren) goed is voor het platform(tweakers). Nomineren meer mensen, dan ontstaat een meer gebalanceerd resultaat. Al kan ook met veel nomineerders nog niet helemaal worden voorkomen dat populaire onderwerpen makkelijker komen bovendrijven.

Tweakers heeft daarom die reviews meer gedifferentieerd en is er ook een keuze van de redactie ge´ntroduceerd om zoveel als mogelijk goede en weinig belichtte reviews/blogs boven water te krijgen. Er heeft dus wel een verbetering plaatsgevonden. Meer reviews/blogs met verschillende invalshoeken worden nu belicht, en dat is goed. Is er geen ruimte voor verbetering? Die ruimte is er altijd, of alles binnen de invloed van tweakers ligt is wel een tweede. Gebruikers met het geven van nominaties meer later participeren is misschien niet iets dat we kunnen dwingen, hoe graag tweakers/wij het ook willen.

[Reactie gewijzigd door teacup op 10 oktober 2018 20:53]

@kazz1980 Gefeliciteerd met de tweekblog van de maand!
Thx!! Erg leuk. Shout out naar de mensen die deze blogpost genomineerd hadden. Super! :D
Gefeliciteerd allen!

En jemig die ROG monitor van 2.5k! Bizar ding.
Tja, om dat ding te kunnen gebruiken moet je minstens een 2080/Ti hebben om ook maar hoge fps te halen in games in 4K resolutie.
Gefeliciteerd aan alle winnaars!
Altijd leuk :) Grats mede-tijdverstokers :D
Alle winnaars gefeliciteerd (y) :)
Felicitaties aan de winnaars. Benieuwd wat het Oktober Testfest aan reviews deze maand oplevert.
Congrats aan alle winnaars!
Zaten weer een aantal pareltjes tussen, gefeliciteerd allen!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True